Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluobluo75 #83067 üzenetére
Szia!
Én tavaly váltottam 4K-ra és nagyon nem bántam meg!
IPTV-m van tehát 25 HD csatorna stb...és nagyon jó a minősége, SD természetesen nem annyira jó mivel minél alacsonyabb a felbontás annál rosszabb a felskálázás de nagyon nem is nézem azokat a csatornákat😁
Többnyire amúgy játékhoz használom Ps4 Pro és Xbox one Slimem van, ezekhez egyenesen ajánlott a 4K!
Szerintem mindenképpen megéri váltani főleg, hogy most már nagyon jó árban lehet venni elég jókat a piacon! -
LucasGrant
aktív tag
válasz
bluobluo75 #44567 üzenetére
Gyári sw is mindig más, attól is függ mikor vásároltad, nekem is LA szeriam van még, a legújabb sw-vel semmi gond nincsen.
-
bluobluo75
őstag
válasz
bluobluo75 #44514 üzenetére
...vagy lehet a videókártyánál kell a catalystban? [link] Csak megint az a bibi, hogy megint összeszedtem a kábeleket, és úgy vettem észre, hogy ha összekötöm a két gépet akkor is mást mutat a catalyst, meg most is!
Most megint nem tudom megnézni, csak az tudna segíteni akinek jelenleg is be van kötve -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44511 üzenetére
de átviszi,
azt meg a hangkártya beállításoknál kell beállítani.
digitális hang kimenetnél.
Csak akkor ha lecsatlakoztatod, nem biztos hogy magától visszavált a saját hangszóróira a gép. -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44506 üzenetére
kép 3 ban lévő beállításban húzd a csúszkát addig, míg pont akkor a nem lesz mint szeretnéd
-
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44494 üzenetére
akkor ha egy crt monitorra alkalmazod igen.
Egy full HD Ips panelen, ami 100hz-nél is többet tud nem okoz semmi bibit. -
direwolf
őstag
válasz
bluobluo75 #44487 üzenetére
Frissítsd az AMD drivert, 14.9-nél tartunk
És ha már beállítottad az overdrive-ot, akkor az RGB 4:4:4 (Full PC)-t se felejtsd el a színtérnél!
-
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44487 üzenetére
a gépen nem változtat semmit, a képernyőhöz illeszti csak a méretet, felbontástól függetlenül.
-
direwolf
őstag
válasz
bluobluo75 #44484 üzenetére
A hálózathoz, meg a dlna-hoz értesz, de a multidesktop-hoz és a képernyőbeállításhoz nem?
Kis huncut -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44484 üzenetére
nem HDMI-vel kötötted össze?
Próbáld meg a GPU méretezést engedélyezni, jelöld be, és az alternatív DVI-ből ki a jelölést.A második képnél, add hozzá a profilhoz az 1080p@60- szabványt is. a tv ezt tudja.
ATI legfrisebb? -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44480 üzenetére
Egyem a drága kis szívedet, ezt annó miért nem írtad?
Mármint a win+p-t (#43845)
...most húzzam ki megint a sok kábelt...majd holnap megint megnézemMert nem ezt kérdezted.
És miért kellene kihúzni bármit is?
Ha nem a monitoron, akkor a tv-n jelenik meg a képernyő opció, ott is ki lehet választani! -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #44478 üzenetére
ATI driverben a képernyőhöz illesztést kapcsold be akkor teljes képernyős lesz
Ha csak a hátteret látod, akkor valszleg a képernyő kiterjesztés aktív, így úgy kezeli, mintha 2 monitorod lenne.
nyomd meg a windows billenytű + P kombót, és válaszd ki a másolás lehetőséget.akkor ugyanazt látod a tv-n mint a monitoron -
direwolf
őstag
válasz
bluobluo75 #44448 üzenetére
A színteret RGB full (4:4:4)-re, és a scalinget 0-ra. esetleg az ITC processinget kapcsold ki, de ez lehet, hogy semmit nem jelent.
-
mazacar
tag
válasz
bluobluo75 #44443 üzenetére
Igen ahogy megnyitod a bemeneti eszkozok listajat..allitsd at a nevet pc-re..ugy tudod h az eszkoz nevenek modositasa feliratra mesz...
-
direwolf
őstag
válasz
LB-ken ez működik, nézd meg LA-n is így megy-e:
A bemenetet állítsd "PC"-re, és a képmódot "Játék"-ra. De arra vigyázz, hogy a különböző frekikhez különböző beállítás tartozik. Tehát ha "Játék"-ra állítottad 60Hz-en, akkor 24-en és 50-en is külön be kell állítanod. Ezzel lesz mnimális az input lag. Ha nem tetszenek így a színek, akkor 24-re, 50-re beállíthatsz mást is, azon mozizol, 60-on meg játszol. -
tonnni1
tag
válasz
Szia!
Nekem 650V van, a távirányítón megnyomom az Input gombot, HDMI re állítom és már megy is.
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #41775 üzenetére
Ezt olvasd át.
-
sapics
csendes tag
válasz
bluobluo75 #41779 üzenetére
Sajnos tényleg az van, hogy a saját tuneren jövő adást hajlandó felvenni, HDMI sőtt úgy tudom hogy még a komponens analóg bemenetről történő felvétel is lehetelen (szerintem inkább tíltott) . Mivel box-ról TV-zel, gondolom HDMI-n keresztül, a TV antenna bemenete így akkor szabad, vagyis a földi digitális sugárzású műsort egy szoba antennával akár belecsalogathatsz a TV-be, kipróbálandó a rögzítést és a timeshiftet.
A korábbi LG plazmám és a mostani LB szériás TV-m azonban a kompozit analóg bemenetről érkező jelet hajlandó felvenni. Ez nálad is működhet, ha a boxot a TV-vel kompozit kapcsolaton keresztül kötöd össze, de ekkor veszted a képminőséget.
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #41779 üzenetére
ne legyél mérges
jön majd valaki és rámcáfol vagy tud megoldást
UPC-nél nincs CAM modul??
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #41775 üzenetére
hát az okosabbak megírják,de mintha olvastam volna itt,hogy csak conax-kártya CI kombónál megy
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #41772 üzenetére
be kell kapcsolni az opciók menüpontnál
én úgy tudom,hogy box-nál nem működik,csak conax-nál
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #41766 üzenetére
menjél rá a DVR-re a my apps-ban
nekem LM szériánál így van,gondolom ennél is
-
Gem Geza
csendes tag
válasz
bluobluo75 #31864 üzenetére
bocsi 47la691s
-
jencici
csendes tag
válasz
bluobluo75 #32030 üzenetére
Nem elég, mert a forgalmazó is téved(het), jelen pillanatban is pont ezt teszi.
(aki sok mindenhez ért, az keveset tud)
Gondolod, a forgalmazó sincs mindenre felkészülve, úgy mint a UPC-nél is vannak hozzá nem értők!
(Az én sharp tv-re azt mondták lehetetlen a médicard-ot használni, és lám már 8 hónapja azzal megy).
Ha a tv-d tudja a dvb-t adásokat fogni, és CI+ foglalata van, biztos lehetsz benne, hogy jó a médiacard bele!
De Te tudod!!! -
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32060 üzenetére
Tehát saját magadat tamasztod alá a saját allitasaiddal+a mindentudó szerelod állításai.
Gratulálok.
Mivel pont eléggé offoltad szét ezt a topicot, ezentúl ignorallak, szóval további jó szórakozást, elvezd a digitális adasod! -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #32055 üzenetére
Olyan jó, hogy Te most idejöttél, mindenkinek meg tudod mondani, hogy mindent rosszul tudunk. (Hiszen a szerelő megmondta!) Köszönjük, hogy felvilágosítasz minket!
De köszi, most már tudunk mindent, mehetsz! -
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32055 üzenetére
Annyira nincsen fogalmad erről, hogy az már fáj.
Csomóan leírták többször is mi a valóság, te pedig makacsan ragaszkodsz a butaságodhoz.
Ám legyen, ha ettől boldog vagy, csak fejezd be az ebben a topicban való siránkozást és tévhit terjesztést.Hidd azt továbbra is, hogy a scart digitális, tőlem aztán.
-
dr.bubo
őstag
válasz
bluobluo75 #32049 üzenetére
Mivel 1 tuneres a tévéd, így midig az adott csatornát veszi, amit éppen nézel vagy amire átkapcsolsz.
Ha bekapcsolsz időzített felvételt, akkor is csak azt a csatornát tudod nézni, másikat nem felvételközben. -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #32035 üzenetére
Lényegtelen, hogy hiszek neked, vagy nem. Nem nézlek /Nézünk hülyének!
Nem kell telefonszám, arra kérlek,te higgy nekünk, és ne a tévét fikázd, ha neked jó az analóg jel nézd azt.
Kérdeztél, miért nincs EPG a tv-n, mi elmondtuk.
Ha összeveszel mindenkivel, vagy értetlenkedsz akkor sem lesz másképp, csak ha elfogadod a válaszokat, amit kaptál.
Hidd el nem hülyeségből mondjuk.
Ha alapból nem adhat HD boxot a szerelő, akkor + 1 ok amiért Cam modulra kell váltani.
akkor sem kell előfizetni semmi extra HD csomagra, csak egyszerűen tudni fogja azt is.....
De a Te döntésed mit csinálsz.
Nem szentírás amit mondunk, nem is törvény, Úgy látom, te makacsul ragaszkodsz a véleményedhez.
Megteheted, de akkor ne kérj tőlünk tanácsot, csak azért, hogy mindegyiket kétségbe vond.(#32038) sbalu1 üzenete.
szerintem ez is inkább neked szólt mint nekem.
Részemről lezártam a témát, dönts belátásod szerint.BUÉK!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32023 üzenetére
Digitalisrol analogra, majd nagyon okosan analogrol vissza digitalisra, bizony van veszteség, nem is kevés!
Csak itthon megengedett, hogy azt a szutykot digitalisnak árulják scarttal.
Az mást állít, az nem tudja miről beszél.Legálisan hdmiről pedig sosem lesz felvétel a szabványba épített masolasvedelem miatt!
-
opti06
aktív tag
válasz
bluobluo75 #32035 üzenetére
upc-s szerelők között is akad kontár.. anno nálunk is mikor jöttek valamit átkötni, egyből kérdezte ki csinálta ezeket a kábeleket, mert tiszta gány, meg szar minőségű a csatlakozó is, illetve elosztó is.. na igen az is upc-s szerelő általi cucc volt, erre annyit reagált a pali, hogy azonnal kicserélnek mindent ingyen...
-
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #32030 üzenetére
mondjuk azért, mert nem ért hozzá,
eleve nem ajánl hozzáértő egy full HD tv-hez scartos boxot.
De neki tök mindegy, mert jutalékot kap, te meg fizeted a bérleti díjat a box után.
Te tudod, csak akkor ne szidd a tv-t.Ha az autóddal beállsz 2 Porsche közé, a tiéd még nem válik azzá, hiába állsz ott, ha érted mire gondolok!
És ez nem a te autód gyártójának a hibája... -
huncutka1029
addikt
válasz
dehogynem veszed észre.
A HDMI-n keresztül digitális jel megy, mindenféle meta adattal, például a csatorna nevével, és a műsor infókkal
nyelvekkel, feliratokkal. Ez ehhez készült, nem HD adásokhoz
Scarton pedig csak konvertált analóg jel megy ,minden extra adat nélkül.
Na jó legfeljebb teletext adat még elfér a sávjában.Értsd meg, addig nem lesz időzítési listád, ami nem más mint az EPG alapján beállított csatornáról az adott műsor felvétele, amíg boxot használsz.
Így most csak annyit tudsz tenni, hogy beállítod a tv-t hogy adott időben, kapcsoljon be a Scartos bemenetre, és vegye fel azt ami onnan jön éppen akkor.
De ehhez az is kell, hogy valami vagy valaki bekapcsolja a boxot adott időben, különben nem lesz mit felvenni.
Ezt hogy tudná megtenni a tv?A CI- ről meg annyit, hogy pontosan úgy működik a tv-be illesztve, mint a boxba illesztve, hiszen egy és ugyanaz a technika, csak az egyik a tv-n kívül van!
Az első dolog amit mindenki elhagy, főleg az UPC-nél az a box.
Egyébként is jobb, mert minusz egy fogyasztó, távkapcs, stb. És a tv minden tulajdonságát ki tudid vele használni.
Ha meglesz a modulod, el fogsz csodálkozni, mekkora különbség van analóg SD, és digitális SD között.
Nem beszélve a HD adásról.
Higgy nekünk, évek óta így nézzük! -
jencici
csendes tag
válasz
bluobluo75 #32013 üzenetére
Nem tudom, honnan veszed az instabil helyzetet, mert nekem kettő médicard-om van, semmi problémám nem volt a csatornakereséssel, sőt többször is hangoltam úgy analógot, mint digitálisat. Elérhető a felvétel menü, minden. Én ajánlani tudom.
!!!
Arra figyelni kell, nagyon fontos, hogy a médicard-nál a hangoláskor azokat az adatokat kell megadni, ami a leírásban szerepel,
frekvencia,
jelsebesség,
moduláció.
Ha ezek az értékek nem megfelelőek, akkor ne is várjunk jó eredményt. -
Watt25
veterán
válasz
Dől belőled a butaság.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32018 üzenetére
A te írásodva reagálok a te szavaiddal, magamtól nem szoktam.
Tök mindegy, hogy az adás digitális, ha a csatlakozás analóg, bármint mondhat a szolgáltató, hdmishez képest van veszteség és rosszabb.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32015 üzenetére
Ha meg scartosod van, akkor örülj, mert arról tudsz felvenni.
De pont azért, mert az egy bemenet, azért nincs rá időzített felvétel, nem "baszott el semmit az lg" (komolyan, moderáld már magad, nem először kell szólni a nyelzetede miatt), inkább hálásnak kell lennie egyáltalán, hogy a 2013-as modellekben ez benne van, ahhoz képest, hogy nem esik erről szó a leírásokban.Ha meg nem tetszik, szerezz be egy hdmis boxot, azon aztán tudsz kényed kedved szerint időzíteni, scartos box úgyse néz ki jól ldc tvn.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #32013 üzenetére
Vicces dolgokat írsz.
Nem, külső hdmi forrásról nem tud felvenni, más tv se tud, ha stb-ről nézel adást és hdmis, akkor azok általában tudnak maguktól felvenni.
CI+ modul semmivel sem bonyolultabb, mint az stb használata, aki ezt mondta neked biztos nagy érthet a dolgához, én is a ci+ modullal fogok műholdazni. -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #32010 üzenetére
nem jól látod!
Külső forrás jeleit nem látja. csak egy dekódolt bemenő jelet lát, mint egy dvd, vagy konzol, vagy bármilyen csatlakoztatott eszköz esetében.
Műsorinfót megjeleníteni csak akkor tud, ha a saját DVB-T/C/S tunerén keresztül érkezik a jel, és a tv dolgozza fel.
Műsor infót ebben az esetben csak a STB-ről érsz el.
De így nem vesz fel semmit a tv.
Beszélj a szolgáltatóddal, hogy cserélje le a stb-det egy mediacard+CI modulra.
Ezt beteszed a tv-be, és a DVB-S tunerrel behangolod a csatornákat.
-Utána fog menni az ütemezés, és a felvétel is. -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #31954 üzenetére
Pl hogy settop boxról nézed?
A tv csak a saját digitális tunerein behangolt adásokat tudja felvenni, külső forrásból érkezőt nem. -
levin70
tag
válasz
bluobluo75 #31933 üzenetére
itt megtalálod a választ:[link]
-
OldAkita
aktív tag
válasz
bluobluo75 #31935 üzenetére
szerintem azt is tudja
-
OldAkita
aktív tag
válasz
bluobluo75 #31933 üzenetére
Mindannyian a "Hotel menü" kifejezést használjuk,de azt gondolom a menü-ből a hoteles beállításokat kevesen állítgatják, viszont mindenkinek hasznos USB-re menteni a saját igényre beállított csatornalistát. Erre való a "Hotel menü" amit talán pontosabb csatornaszerkesztő menü-nek hívni.
-
Jabby
őstag
válasz
bluobluo75 #31871 üzenetére
Szia!
A WiFi-dhez kellene "normális beállítás"?? -
gyeniko
őstag
válasz
bluobluo75 #31856 üzenetére
Itt még nem esett szó a Powerline kittről. Az erősáramú hálózaton mennek a gyengeáramú jelek. Saját tapasztalataim szerint egy kismegszakítón belül ugyanolyan gyors, mint a LAN (nálunk 28 mbps volt), különböző kismegszakítók között, de egy fázison belül is nagyon klassz, még különböző fázisok között is átlépdel, de ekkor már lassabb, mint a wifi. Ebből létezik már 300 mbps-es is, de a leggyengébb is elméleti 150 mbps. Ráadásul nem kell titkosítgatni, mert vezetéken közlekednek a jelek.
Kicsit off: A céges levelező szerverünket, ezen belül az email fiókomat a múlt héten törték fel és - a rendszergazda szerint - 1,5 millió spam levelet indítottak el róla, össze is omlott a szerver, így derült ki a turpisság. Főleg vigyázni érdemes, ha valaki megosztja a számítógépén lévő könyvtárakat...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bluobluo75 #31857 üzenetére
Wdr3600, de megy 2.4-en is rendesen.
-
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31856 üzenetére
Volt. Még régen a koaxnak lett betéve. Most osztozik két hangszóró vezetéken meg az UTP-n. Szerencsére épp volt egy 10m-esem, így sem pénzbe, sem fáradt ságba nem került plusszban. Jól megvannak egymással, bár azért megszenvedtem vele mire berántgattam és csatit is újat kellett rá préselni.
Mellesleg most kipróbáltam hogy mükszik Wifivel. Hát mit mondjak, bőven lassabban reagált mindenre, így ment vissza a kábelre. Szerintem csak akkor érdemes vez. nélkül használni, ha semmiképp nincs más megoldás. -
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31853 üzenetére
Csak azért használjam a TV-t Wifivel, mert van benne?
Érdekes gondolkodás. Szerintem meg dehogy, ha vezetékkel tökéletes. Szeretem én is a kihívásokat, de gondom anélkül is akad, hogy csinálok magamnak.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
bluobluo75 #31785 üzenetére
A böngészőt felejtsd el. Talán pár év múlva már jobb tv-ket gyártanak és azokkal menni fog.
-
spidersoft
senior tag
válasz
bluobluo75 #31762 üzenetére
Nekem is 8GB van, abból 2GB a ramdisk, fél giga cache, másfél giga pagefile... próbáld figyelni, hogy nem áll-e neki veszettmód dolgozni a winyó, amikor játszol le. Ha igen, akkor próbáld bezárni a böngészőket
Nemtom mi köze van egymáshoz, de nekem ez a tapasztalatom...
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #31761 üzenetére
hát egy másik op.rendszer
én nem ismerem,csak azt olvastam
-
kagzer
aktív tag
válasz
bluobluo75 #31696 üzenetére
Szia
Én a MiniDLNA-t ajánlom, c-ben van megírva, semmi sallang, teszi a dolgát csendesen. Ráadásul ingyenes, nyílt forrású és folyamatosan fejlesztik. Ugyan nincs hozzá csilli-villi kezelő felület, de nem is nagyon kell.
Én is serviio-t váltottam ki vele. -
spidersoft
senior tag
válasz
bluobluo75 #31753 üzenetére
Próbáltad már bezárni a böngészőket?
Nálam valamiért nem hogy a streamelés, de akad még fájlmegosztás is (LAN-os realtekes lejátszóval), ha fut a firefox vagy a chrome... megy egy darabig, aztán nekilát veszettül reszelni a winyó, és onnantól szaggat a lejátszás. Erre két megoldást találtam: vagy be kell zárni a böngészőt, vagy ramdisket kell használni, és a komplett virtuális memóriát azon tárolni (nyilván sok nem kell legyen, hogy maradjon RAM is, mittomén fél giga). Én ez utóbbi mellett döntöttem, mert több más előnye is van (nálam erre ganajolja pl. a böngésző is a cache-t).
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #31755 üzenetére
nekem nem nyilvános van,hanem otthoni hálózat
meg 128 bites titkosítás -
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31746 üzenetére
Lehet, hogy beállítási gondja van. Egyébként érdemes annak is a firmware-ét frissíteni. Nálam pl régebben néha eldobta a wifit, de mióta frissítettem, ilyet nem tapasztaltam.
OldMike: Megpróbáltam a tekerést és több fokozatban is működik. -
snooze
veterán
válasz
bluobluo75 #31739 üzenetére
vegyél egy dvb-c beltérit,ami vesz fel,és akkor azon be tudod programozni a felvételt,és azt más készüléken is lejátszhatod,amit az lg tv-vel veszel fel,azt meg csak azzal..
-
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31737 üzenetére
Ez igaz, főleg azért mert ezek így ömlesztve jelentek meg nálam és elég nehéz kibogarászni közülük az éppen szükségeset. Egyszerre nem tanácsos túl sok fájlt megosztásra jelölni. A routerem TL-WN 841ND, ami tudtommal csak a 2,5GH-et tudja.
-
petya2012
őstag
válasz
bluobluo75 #31739 üzenetére
M1-M2-n nincs reklám a filmben
ne egy tuneres tv-t vegyél és kész
-
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31711 üzenetére
Nem! Ahogyan írtam is az LG Smart Share nevű és ingyenes magyar nyelvű dlna progira gondoltam.
-
snooze
veterán
válasz
bluobluo75 #31728 üzenetére
a pvr funkcio csak a tv bekapcsolásátol és természetesen a pvr mod bekapcsolásátol a nézett csatorna müsorát rögziti,ezt lehet visszatekerni..ha átkapcsolsz másik csatira akkor azt kezdi felvenni..
ezek a tv-k sajna egy tuneresek,igy csak ez lehetséges.. -
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31701 üzenetére
Most ment le nálam egy 40GB-os f. HD 3D film vele zökkenés mentesen úgy, hogy Wifivel a routerre kapcsolódó laptopon volt az állomány. Mellesleg a linkelt LG oldalról szabadon letölthető és természetesen ingyenes.
OldMike: igen a dlna alatt a "Számítógépes szoftver a Windows letöltéséhez" linkre kattintva ltölthető.
Egyébként meg a készüléked tipusánál a támogatáson belül a szoftverfrissítésnél is megtalálod a letöltési lehetőségét. -
snooze
veterán
válasz
bluobluo75 #31724 üzenetére
mi sem egyszerübb.. bemész a tv-n a hasznàlati utasitásba,és ott szèpen le van irva..
-
csaba12242
tag
válasz
bluobluo75 #31704 üzenetére
Ja értem, csak előfordul hogy nem is a szerverprogival van gond, persze lehet szerencsésebb esetben megoldja a lecserélése a problémád.
-
Müszi
senior tag
válasz
bluobluo75 #31696 üzenetére
Smart Share Nálam tökéletesen működik és az LG is ezt ajánlja ráadásul magyar nyelvű.
-
Montiii
csendes tag
válasz
bluobluo75 #31660 üzenetére
Nekem is ugyanez majdnem, TL-WR841N.
Nekem 3méter van a gép között, a routert pedig ugye itt van egyből a gépnél. Tehát a távolság szinte semmi.
Konyhától elég messze vagyok, semmilyen zavaró berendezés nincs a router környékén. Max a szomszéd routere a másik házban.
De egyébként ez nem egyéni gond, sokan írták már, hogy 1080p-t nem tud nekik sem átküldeni rátöltés nélkül.
-
Montiii
csendes tag
válasz
bluobluo75 #31653 üzenetére
Átnéztem gyorsan a topicba. Azt nem írtad le nekik, hogy milyen film nem ment át.
Én nem vagyok szakértő, de az 1080pnél már elég magas a bitráta. Meg ez hiába x264 a kodek szinte midnegyiknél, az értékek eltérőek lehetnek.
Én általánosságban, tapasztalatból azt tudom elmondani, hogy 1080p-t nem mindig tud átnyomni rátöltés nélkül.
De pl a tenger vadjai 1080p-t simán megtudtam nézni gond nélkül, ugyanakkor múltkor a halálos iramban 6ot akartam nézni, ugyancsak 1080p-s verzióban, 2percenként rátöltött.
Igazából itt valami multimédiás ember lehetne támaszkodni.
Annyi valóban igaz a másik topicból, hogy, ami ugyanúgy 2,4ghz-en műxik, az befolyásolhatja az otthoni wireless hálózat működését. Próbáld meg 5Ghz-re átállítani a routert, a tv azt is tudja kezelni.
A torrent letöltésnek nem lenne szabad zavarnia az otthoni hálózat működését. Az jó esetben csak a WAN-t zavarja ( nekem pl vezetékkel van összekötve a pc a routerral, a tv wifin veszi a jelet, ilyen esetben pl biztosan nem zavar semmit a torrentletöltés.). Talán akkor zavarhat, ha a torrent is wifin gyön
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #31635 üzenetére
Tessék.
Bár, mint azt kiderítettük, az LA sorozatú tévék már analógból is felvesznek, majd átírom a bejegyzést, ha vége a karácsonynak. -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #31623 üzenetére
elég bizony,
a jel erősség számít, és azért figyelj a bitsűrűségre, amikor letöltesz valamit.
50Mb/s felett nincs az a wifi (megfizethető kategóriában) ami ne akadna....Nekem WR840 N muzsikál, mindenhez jó, de a tv-t azért bekötöttem UTP-vel, fő a békesség
-
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #31419 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy mennyire fogyaszt ez az eszköz. Ha van már (például) Voltcraft töltőd, akkor valószínűleg jó az akku, bár nem tudom hogy mennyi idő alatt töltődik fel, ezért lehet hogy két széria kellhet.
Az Általam javasolt elemnek nemcsak a teljesítménye jó, hanem a tartóssága is, hosszabb használaton kívüli idő alatt is alig veszít. Igaz hogy ez inkább az időszakos használatú eszközöknél (nekem például vakunál) előnyös. -
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31342 üzenetére
Nem hiszem, hogy az alkáli elemeket leszívná. Nekem van "fölös" Sanyo ENELOOP akkum, ezért azt használok. Minek vegyek elemet ha ezzel is megy. (Nálam amibe ceruza elem kell, azokba a dolgokba mindben akkuk vannak. Kivéve pl. a faliórákat, mert azok egy elemmel kb 1,5 évet elmennek.)
Én a Voltcraft IPC-1L töltőt használom már évek óta, és tökéletesen karbantartja az akkukat. Ráadásul ellenőrizhetem vele az akkuk állapotát (kapacitását) is. Van már 2,5 éves AAA 800mA-es Sanyo ENELOOP-om is, és még 690 mAh-ás a kapacitása, pedig volt nyüstölve. Szerintem a piacon ez az egyik, ha nem a legjobb töltő ceruza akkukhoz!
Tényleg jó az OldMike által ajánlott elem, de én majdnem ezen az áron vettem az akkukat. Nem itt vettem, de ár összehasonlításnak jó. -
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #31342 üzenetére
Ha nem akarsz akkuval bajlódni (az Eneloop-hoz nem célszerű akármilyen T-gazdaságos töltőt használni, mert tönkreteheti, a hozzávaló töltő meg eléggé horror árú), akkor ez is megoldás lehet:
Ez se olcsó, de tényleg sokat bír.
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31333 üzenetére
A RAPOO E2700-hoz 2db AAA elem kell. Az enyémben 2db ENELOOP akku van
-
bluobluo75
őstag
válasz
bluobluo75 #31332 üzenetére
Javítom kérdésem, a 2 féle billentyűhöz AAA vagy AA elem kell, illetve hány darab?
-
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #31317 üzenetére
Sajnos nem tudom, mert nekem nincs. Mindenesetre a RAPOO lényegesen olcsóbb, és ahogy olvastam ugyanazt tudja.
Atla 31327
A tévéden nézted meg a használati útmutatót? Az azért eléggé részletes.
Sbalu1 31321
Ez azért nem annyira jó eredmény, nálam a 30/5-ös netnél inkább 20-25 Mbps között volt, 8 méterrel és egy betonfallal elválasztva a routertől. Mostanra viszont annyira telített lett a wifi, hogy gyakran 10-re is leesett. Ezért inkább switchre váltottam. Ezzel már 31 Mbps-t tudtam elérni.
-
dr.bubo
őstag
válasz
bluobluo75 #30943 üzenetére
A lila ikon, az a vissza gomb, egy mappából vissza lépsz az előzőbe, normális, hogy ott van. Belépsz a serviio-ba tv-n, és ott folders--> music, video mappában találod a feltöltött dolgaidat.
-
dr.bubo
őstag
válasz
bluobluo75 #30931 üzenetére
Rányomtál a kényszerített frissítés gombra? Ha sok fájl van a megosztandó mappádban, akkor sokáig tart mire a serviio beolvassa.
-
huncutka1029
addikt
válasz
ebből sehogy, a tv-re nem megy át semmi,
!
Ez a program lehetővé teszi, hogy a tv-ről elérd a pc-n lévő tartalmat.
amit itt megosztasz, azt a tv DLNA menüjében be lehet tallózni.A pcn kapcsold be a megosztást, másként nem fér hozzá más eszköz
Hálózati és megosztási központ---> fájl és nyomtatómegosztás ----> automatikus hálózatfelderítés
és a megosztott mappákat is nézd meg a pcn. a tulajdonságoknál, hogy tényleg meg vannak e osztva -
bluobluo75
őstag
válasz
most úgy látszik megjelentek a mappák a tévén, de műfajonként mindegyikben "felső mappa" névvel szerepel egy lila szinü, ilyenkor mi van?
-
hematomaI
tag
válasz
bluobluo75 #30916 üzenetére
Serviio
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #30869 üzenetére
Billentyűzet: Én a RAPOO "E9080 BLADE"-el szemezek. Nekem ez a legszimpatikusabb. De kinek a pap, kinek a papné lánya
-
Lajos_
tag
válasz
bluobluo75 #29968 üzenetére
620-am van, lazán viszi a Logitech M510 vez. nélküli egeret.
-
sbalu1
senior tag
válasz
bluobluo75 #29930 üzenetére
Igen nálam jól müxik a Rapoo.
-
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #29930 üzenetére
úgy tudom itt a fórumon valaki haznál is ilyet.
A logitech K400 atombiztos, az működik vele, a rapoo viszont kompaktabb, és "trendi"
Androidos stickkel már láttam működni, az is linux alapú, szerintem a tv is elboldogul vele.
Boltban vedd meg, 24 órán belül visszaviheted téves vásárlásként, ha mégsem jó. -
kmarci25
veterán
válasz
bluobluo75 #29866 üzenetére
Komoly érveid vannak, így tényleg hagyjuk inkább. Érvek nélkül nincs elértelme vitázni...
-
kmarci25
veterán
válasz
bluobluo75 #29831 üzenetére
Látom, nem érted, hogy miről írtam...
Ha nem jó a beépített médialejátszó ahogy többen mondták már hibás a készülék!
Mi az, hogy jó? Mit jelent pontosan? Lejátszik filmeket? Igen. DLAN működik? Igen. Webböngészés, youtube, fuso, stb. működik? Igen. Ezt ígérik a marketingben? Igen.
Ja, hogy nem 100%-os a médialejátszó? Hogy a DLNA-n nem lehet hangsávot váltani? Hogy a web nem támogatja a flasht, a silverlight-ot? A youtube néha beakad (jelezem: nekem még sosem)? Semmiből sem ígértek teljesértékűt. Az, hogy itt sokan panaszkodtak, hogy ilyen meg olyan formátumot nem visz, stb. az nem azt jelenti, hogy szar a készülék. Miért tudná egy tv-be beépített médialejátszó azt, amit egy min. 20 ezer forintos dedikált eszköz tudna? Miért tudná a tv azt, amit egy PC tudna?Visszatérve az autós példához. Megveszed az autót, amiben van extra: cd-olvasós hifi. Beteszed a lejátszóba a frissen megírt lemezed, amin wma fájlok vannak, és nem játssza le. Mit csinálsz? Fogsz egy baltát és belevágnám úgy, hogy a másikoldalon jöjjön ki? Ezt te sem gondolhatod komolyan...
-
kmarci25
veterán
válasz
bluobluo75 #29781 üzenetére
Ezt inkább a kollegának írd, akinek az előbbi hsz-ben éppen igazat adtál. Kicsit összekeveredtél...
-
Eszkimo
csendes tag
válasz
bluobluo75 #29683 üzenetére
Frissítve lett? Ki által? Vagy a TV saját maga leszedte a netről? Nekem 2 hetes a tvm, és már 2x frissítette magát (illetve engedtem neki)
-
Eszkimo
csendes tag
válasz
bluobluo75 #29645 üzenetére
Szia,
Nekem is van medialejátszóm, AC Ryan Play On HD. De az meg nem játszik le elég sok filmet. Valszeg frissíteni kellene, de fogggalmam nincsen hogyan...
-
OldMike
őstag
válasz
bluobluo75 #29617 üzenetére
Mindenesetre nálunk a tavalyi legolcsóbb típusokhoz adták ezt a gagyi hagyományos távirányítót, az LM6xx sorozathoz sokkal magasabb minőségű járt (plusz az MR). Persze a semminél ez is többet érne.
-
Sznómen
tag
válasz
bluobluo75 #29614 üzenetére
Más régió.
-
csaba12242
tag
válasz
bluobluo75 #29579 üzenetére
Márpedig nálam sem ment el a kiszállító amíg be nem üzemelte, és bármilyen kérdésemre is szivesen válaszolt még, és ezek után kellett kifizetnem ha minden oké volt.
-
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #29603 üzenetére
Ezekre érdemes figyelni
Magyarországon elvben a 0-ás végű és S, vagy V betűre végződő tipusokat árulják.
Aminek az utolsó számjegye eltér, vagy a betű, az vagy színben, különbözik, pl 640 fekete 641 ezüst káve
vagy nem erre a régióra készült
Ha nem erre a régióra készült, akkor a smart appok nem lesznek elérhetőek maradéktalanul
Pl Fuso csak a magyar régió beállítással elérhető
ha ez nincs, akkor be kell mászni a szervíz menübe.
Egyéb iránt igaz, hogy a 620 és a 660 közé pozicionálható620 direct led
640 már edge led
Nagyjából nincs is más különbség közötük.
annyi legfeljebb, hogy szoftveresen már engedélyezve van egy két plusz ficsőrJa és ezért mondtam, hogy előbb kinézem mit szeretnék, bemegyek a boltba, kipróbálom, és utána rendelem meg weben
Így tudom mire számíthatok -
huncutka1029
addikt
válasz
bluobluo75 #29586 üzenetére
Na mielőtt leharapod a fejemet!
bluobluo75
(senior tag)ámen....te így tudod, nézőpont kérdése, én meg minden nap látom őket, legyen úgy ahogy te akarod, de az ebayos szarokat haggyuk jó? bolti árat kérnék ha lehet, köszönöm!
Akkor ha van egy 620 például, a magic remote ahhoz is jó meg fordítva a 660-hoz a hagyományos?Mi köze ennek az ebay-hez?
Webshop nem csak ott van.
Üsd fel az árgép.hu-t, vagy nézd meg az e-digitalt
Tudod, ők vannak a pláza-kban is, mégis az egyik legnagyobb hazai webshop
vagy van az Euronics, akinek, ha visszakeresed, van 3 webshopja, ahol a boltban kapható készülékeket 30 K val olcsóbban árulják.műszaki depó
nehagyjaki.hu
Elektrolimit
Na erre varrj gombot!Az Euronics, egyébként maradt, de Csak Pesten, és A dunántúlon használják a nevet, illetve ott, ahol a Vöröskő Kft üzemelteti
A többi volt Euronics az most valami Elektro expert néven fut.
És még egy észrevétel:
A MM ami jó a 660-hoz nem lesz jó a 620-hoz, mert abban nincs beépített RF vevő.
Ahhoz egy másik típus kell amit a köznyelvben "dobozosak" hívunk, ebben van egy külön dongle, amit USB vel kell csatlakoztatni, akkor fog működni.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. -
gidue
csendes tag
válasz
bluobluo75 #29589 üzenetére
Amúgy a magic remote az MM-ben 9999 Huf.
...tudom...sok...rengeteg...sokkal olcsóbban is van... -
bluobluo75
őstag
válasz
Amúgy erről jut eszembe, hogy az euronicsban azt mondta a figura, hogy a 2 típus közt ahogy ő mondta:
"úgyis csak a távirányító más"
meg eszt hallottam ott félfüllel, hogy már nem Euronics név lesz: expert -
gidue
csendes tag
válasz
Igen
Amúgy meg leírtam, hogy drágán vettem, de ez legyen az én bajom... -
bluobluo75
őstag
válasz
bluobluo75 #29579 üzenetére
Max annyit vár a futár, hogy a dobozban van-e a cucc, ha igen már megy is, mindent csak, hogy ne várjon a csávó
...de tartom magam az aláírásomban leírtakhoz, ha drága, nem veszem meg, ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest