- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello !
LG 32LH6047. Háttérfény : 50, fényerő : 50, kontraszt : 75. Számítógépről használom, net/film/meló/játék, néha tévézek is. Teljesen meg vagyok vele elégedve, nagyon szép fényerős, homogén, stb. Bekapcsoltam a szemkímélő funkciót is, úgy lágyabb a képe, de film/játékhoz kikapcsolom. Így talán reménykedhetek a hosszabb élettartamban ? A fényerő így nekem teljesen jó, eleinte fentebb volt, de kezdett kifolyni a szemem. A monitort is ilyen fényerővel használom, az is LG IPS. Látom szakértő vagy, azért kérdem Tőled.
-
válasz
szasanyi #87179 üzenetére
Igen, egérrel a képernyőre kattintva, megjelenik baloldalt felül az összefoglaló, arra mégegyet kattintva pedig a részletezés, navigációval együtt. Rádiós egeret használok de műkszik kábelessel is, valamint tévéhez készült rádiós bill+egér kombóval is. WEB OS 3.0 alatt 32LH6047- el legalábbis megy így.
-
válasz
DeFranco #87134 üzenetére
A hozzászólások alapján sokaknak gondjuk van a különböző inhomogenitásokkal. Csere esetén sem mindíg lett jobb. Nehéz tehát javaslatot tenni, de én lépnék mert mint írtam biztosan zavarna, azonban ez szubjektív már eléggé, de valahol Téged is zavar, ha már felvetetted...
-
Érdekes hogy az OLed panel sem problémamentes
Ha tényleg így van akkor nálam esélytelen (egyelőre az ára miatt is), direkt amiatt vettem 3 HDMI csatis tévét hogy egyszerre 3 szgépet tudjak csatlakoztatni, ne kelljen folyton dugdozgatni. Nálam lényeges a szgépes használat, tévéműsort is nézek, de viszonylag ritkábban.
Akkor lehet hogy még nem tökéletes a szerves réteg az OLed- ben
, LCD panelnél sohasem találkoztam még beégéssel, régi CRT monitoroknál előfordult a cégnél, ahol nagyon sokáig azonos képtartalom ment, képernyővédő szoftver nékül.
-
válasz
stemplar07 #86620 üzenetére
Á, az enyémek csak olcsó FHD cuccok. LG 32LH6047 TV és LG 27MP58VQ-P monitor, bőven elég mindegyik, íróasztalon vannak. 4K- hoz mindennel gondom lett volna, számítógépeket, kábeleket, stb, cserélni kellett volna.
-
válasz
westcoastog #86591 üzenetére
Lehet hogy csak szerencsém volt mindkét készülékkel, hibátlanokat fogtam ki
, most már csak az kell hogy sokáig működjenek gond nélkül.
-
válasz
V8engines #86589 üzenetére
Az enyém is teljesen jó példány LG 32LH6047, egyenletességet itt fotóztam : [link] . Állítólag a 4K- s panelekkel van több gond, a FHD- k ilyen szempontból kevésbé problémásak. Bár a monitor topikban FHD LG- n is fotóztak durva bevilágítást, de nekem az is ugyanolyan egyenletes mint a TV.
-
válasz
GEPESZ66 #86151 üzenetére
Én is csodálkozva olvasom a sok gondot, a drága készülékeknél is. Nálam egy 32LH6047 üzemel, brutál szép a képe, egyenletes panel, semmi hiba. Mellete meg a 27MP58VQ-P monitor, szintúgy teljesen ok -a monitoros topikban is sok ilyen problémát tárgyalnak.
Fényerő, szín, stb beállításokat, szemre belőttem ahogy nekem a legjobb, a két készülék így elég hasonló képet ad. Nekem érdekes hogy sokan beállítási sablonokat kérnek, szemre a legjobb, igények, ízlések is eltérhetnek személyenként. Vagy ha tényleg nem megy egyénileg, akkor mégis valami gond van a sok százezres termékekkel -
válasz
#40553216 #85696 üzenetére
A tévéden az RCA nem kimenet, hanem komponens bemenet. Csak az optikai kimeneten tudod kivinni a hangot, valamilyen DAC- al. Az újjabb készülékekről sajnos lehagyják az analóg kimenetet, a füleskimenetet is, pedig azon szépen ki lehet vinni a jelet analógot fogadó cuccra is.
-
válasz
Dave567 #85642 üzenetére
Ha sima MBR van a disk elején akkor is 2TB a max partíció ( az elméleti 16 TB, UEFI bios esetén AHCI mód, legalább Win7 ), a max fileméret is 2TB, tehát a 2TB- os vinyót akár 1 fileval is teleírhatod. A TV- k nemtom ezt hogy tolerálják, de 100-200GB fileméret biztos nem gond, abba pedig belefér a legnagyobb film is.
-
válasz
spileraaa #85530 üzenetére
Tehát a beállítások fotója - exp : 1/50sec, blende : 3.8
Látszik hogy a lebegő-menüben a fehér túlexponálódott.
A blight felvételt méghosszabb ,1/25sec záridővel készítettem hogy az esetleges hiba jobban kijöhessen :Nem látok hibát.
Egy másik fotó ahol hátrébb zoomoltam hogy belkerüljön a képbe a külső hangkártya ledje, jobboldalt a képernyő síkja alatt van kicsivel, záridő : 1/40sec
A felvételek teljes sötétben, leengedett redőny mellett készültek.
Végül a teszkép, melyet XNView- el tettem ki fullscreen- be és azt fotóztam -
válasz
spileraaa #85527 üzenetére
Úgy nézem hogy az LCD panel ugyanaz benne
. Annyiban különbözik ( a SMART- on kívül ) hogy csak 1 USB és 2 HDMI van rajta. A SMART részt én is csak kipróbáltam, nem használom, nekem a 6047- re a 3 HDMI miatt esett a választás, sok számítógépem van és így 3 mehet rá, nem kell dugdozgatni állandóan. Ha valóban ugyanaz a panel van benne, merem ajánlani, agylövés szép a képe, minimális az IPS glow, dirty, backlight. Ha kell készítek fotót az általam használt fényerő/kontraszt ( 50/75, háttérfény : 50 ) beállításokkal a backlight, glow mentességről. Az árához képest nagyon jó képpel rendelkezik.
szerk : ja és az 530- ason nincs füleskimenet sem
-
válasz
spileraaa #85517 üzenetére
Távolabbról biztos nem lesz pixeles, de elmarad a moziélmény. A 80cm- es FHD ideáli nézési távolsága 130cm. Nekem íróasztalon van és kanapéról nézem pont 130cm- ről, a számítógép és a tévéműsorok is ideálisak. A szemem és a képernyő két széle közé képzeletben rajzolt háromszög pont olyan arányú mintha a moziban a középtályon ülnék. Közelebb hajolva, 100cm környékén már látom a pixeleket.
-
Nemrég néztem az MM- ben futólag egy OLed tévét. A rajta futó demo is a feketére hajazott. Az előteret megvilágították, a háttér meg éjsötét, a valóságban ilyen nincs is mivel egy erős megvilágítás fénye a háttér felé is szóródik. Ok, nagyon szép rajta a kép valóban, de majd ha olcsób lesz...
-
válasz
huncutka1029 #85417 üzenetére
Nekem egy 9 éves TV nem indul most, de tartaléknak meg szeretném javíttatni, csak kondibaja lehet állítólag, szerencse hogy megvan a doboza, biztonságosabban szállítható.
-
válasz
MaxxDamage #83458 üzenetére
HDMI- n nem megy a 100Hz de nem is kell lényegében. LCD- n más a képalkotás rendszere, csak a megváltozott tartalmú pixeleket kell frissíteni, a CRT- n meg állandóan kell az egész képernyőt. LCD- n nem lesz villogás, csak esetleg elmosódás az alacsony frissítésnél, de ha 100Hz- es panelod van akkor a gyors mozgásoknál is nagyobb sebességgel szinkronizálja a pixeleket a videomemória aktuális tartalmára. LCD- n is létrejöhet még egy hiba, a képtörés, ha mondjuk egy játék túl nagy FPS- el fut, a 60Hz- es teljes szinkronhoz képest. Ez megszüntethető ha bejelölöd a driverben, a várakozást a függőleges szinkronra, on- ra.
PC LCD monitoron viszont ha DVI vagy DisplayPorton van meghajtva és bírja a monitor, akkor meg lehet adni nagyobb frissítést is a driverben, bár sok haszna nemigen van. -
válasz
MaxxDamage #83454 üzenetére
HDMI- vel van összekötve a számítógéppel ? Ha igen, annak úgy tudom kötött a frekije, fix 60Hz. A 100Hz a TV panelének/kijelzőjének a sajátfrissítése.
-
válasz
Kartács #83361 üzenetére
A digitális kimenet hangereje (jele) fix, azt csak a fogadó erősítőn tudod állítani. Egyedül PC- n szabályozható az SB kártyák digit kimenetének hangereje, ha nem bypass- ra teszed a jelet hanem only digital- ra. Az analóg füleskimenet a legjobb ha van a tévén, annak hangereje szabályozható, de már lespórolják ezt is. Sokszor szükség van rá. Én digiten hajtok nagy erőlködőt, de éjjel kell a füleskimenet, ill kisebb analóg hangfalszetthez is kellhet. A vásárlásnál direkt néztem hogy csak az a modell jöhet szóba, melyen van szabályozható füleskimenet.
-
válasz
gyuszmo1 #83180 üzenetére
Huh, akkor a TV oldalról lehet valami gond.
* szoftverfrissítés volt-e ?, lehet hogy az új bugos
* menübeállításokban esetleg üti valami
* filmmel teleírt penről jó a lejátszás ?, gondolom ezt tuti próbáltad
* ha mindez ok, akkor fizikailag is jó kell hogy legyen a TV USB csatija, menni kellene a csatorna-mentésnek, de előfordulnak X-Akták, néha csalós hibák lehetnek melyek utólag esetleg triviálisak, csak rá kell jönni mi blokkolja... -
-
válasz
tom570 #82949 üzenetére
Az eszközkezelőben nézd meg hogy csak a TV legyen bent, nálam Általános PnP képernyő néven szerepel, a felbontásnál már LG TV. Még ez a tippem van. Mindenesetre ha mégis át kell dugdozni, azt ne az eszközök bekapcsolt állapotában végezd, idővel a HDMI hibáját okozhatja. Még a BIOS- ban lehetne talán az S3- at letiltani és csak az S1 maradjon - Power Management, DPMS, gépenként változhat. Vagy Win alatt a videodriverben megnézni milyen képernyő és energiaellátási funkciók vannak engedélyezve.
-
válasz
tom570 #82945 üzenetére
A Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások\Képernyő\Képernyőfelbontás ablakban a képernyő úgy legyen beállítva hogy megjelenítés csak itt : LG TV ( ill amilyen TV- d van ). Vagy megjelenítés csak a kivetítőn. Valszeg lekapcsoláskor visszakapcsol egy előzőleg használt monitorra, visszakapcsoláskor pedig nincs kép, mert nemjó a típus vagy a frissítési érték. A lekapcsolás hangjelzése megmarad, az nálam is van, PnP eszköz leválasztása hang, de azt ki lehet kapcsolni a Win hangoknál ha zavar.
-
válasz
farkas-j #82929 üzenetére
+1
Ha nem használom vagy nem vagyok otthon minek kapjon stanby áramot is. Sok eszköz+sok kis +táp is mind zabálja a villanyt készenlétben is. Kapcsolós elosztó, aztán szvsz. Meg a tűz-villámvédelem ellen is. Túlfeszvédő elosztók. Ráadásul ha nem vagyok otthon, a becsatlakozási pontokat /230V/koax/telefon is megszüntetem, a vihar vagy feszültségugrás esetére. koax és telefon-zsinór toldóval csatlakozik, ott széthúzom azt kész is. Egy ismerősőmnek a villámcsapás a telefonzsinóron jött be, kinyírta a routert és a szgépet is. -
válasz
gerenda110 #82861 üzenetére
Az átalakítós SCART lehet hogy bejön. Mást én sem tudok hirtelen. Lehet hogy vannak spéci digit-analóg konverterek, melyek jók lennének, hátha valaki másnak van ilyenben tapasztalata. Látom a TV- den nincs füleskimenet, avval pedig meg lehetne hajtani az analóg szettet.
-
válasz
gerenda110 #82859 üzenetére
Pedig annak szólnia kéne RCA ki TV- ből > RCA be a hangfalszettbe. A TV menüjében lehet hogy a digitális kimenet van csak engedélyezve ?
-
-
válasz
huncutka1029 #82815 üzenetére
Gyárilag állandóan aktív a wifi ? Ki kéne kapcsolni nálam is akkor hogy ne sugározzon feleslegesen, csak hozzáad az általános rádióháttérhez, amely már káros.
-
válasz
Vasy09 #82788 üzenetére
Emag - nemtudom milyen hely, nem vásároltam még onnan. Ilyeneket mindíg az Aqua- ban veszem, közel van, gariztatással pozitív tapasztalatok. Ha valami gond van, bedobom hozzájuk aztán intézik. Bár ha jól emlékszem 1 gond volt, telefonnal, elment a wifi rajta, cserélték egy újra. Az eredeti garilevél kategóriáról itt hallottam először. Nem is tudom milyet adtak, de tökmindegy, az Aqua- ban megbízom.
-
válasz
Vasy09 #82785 üzenetére
Jó TV a 32LH6047, nekem azért jobb lett volna ha 3D- s, wifi-lan az egy mellékes az én szempontomból mert szgépről hajtom. Mérlegelni kell. Jó állapotban van a használt ?, láttad a képét ? Vannak bizonyos termékek, melyeknél a használtban nem bízok, ilyen a TV is. Ha úgy veszed hogy ki szabad próbálni alaposan, akkor talán ok.
-
válasz
Vasy09 #82782 üzenetére
Kár hogy kivették a 3D- t, én meg olyat akartam, de már nem lehet kapni. Ráadásul az LF650V mindenben megfelelt volna, 32" - pont elfér az íróasztalon, 120Hz panelfrissítés, passzív 3D, stb. Az egy jó kis TV lehet. Nemtom honnan jött az idióta ötlet a visszafejlődésre, szüntessük meg a 3D- t
-
válasz
huncutka1029 #82778 üzenetére
HDMi- ből 2 van rajta, legalábbis azt jelzik a részletes leírásban, a többi stimmel. Figyelgettem, mert a 32LH6047- es nekem a 3 HDMI miatt kellett.
-
Előző hozzászólás alapján néztem rá a 32LH530V - re. Én a 32LH6047- et vettem, nagyon bejön a képe. Úgynézem a 2 tévében a megjelenítő ugyanaz. Ha így van akkor ajánlom. Ismét hangsúlyozom azonban hogy én kezdőnek minősülök az újjab modellekben, tehát ha lesz hozzáértőbbtől is más javaslat, akkor mindenképp vedd figyelembe. Ajánlani mindíg felelősséggel is jár, ezért ezt javaslatot óvatosan kezeld. Mindenesetre a jelzett keretbe belefér és abban az ársávban nem tudok jobbat. Hasonló kategóriájú Samsung képét figyelgettem, szép az is, de az LG jobban tetszik. Egyéni ízlés kérdése is, sok embernek a Samu képe a jobb.
-
válasz
fsanyi78 #82764 üzenetére
A konkrét típus nemtudom mennyire ajánlott. Maga a kijelző amelyről vegyes vélemények vannak. De nekem eddig bevált. Főleg számítógéphez használom, elég gyors az IPS panel, nekem legalábbis elég, nem vagyok hardcore gamer hogy extra gyors TN panel kelljen, csak olyan műkedvelő típus.
Esetleg várd meg a hozzáértőbbek véleményét is, ezekben az újjabb tévékben kezdő vagyok, egy régi Samu ( van vagy kb 8 éves ) helyére ment az új, de a régit is használom másodkészülékként, még hibátlan, képe teljesen jó, a technikai fejlődés azonban látszik, az új készülék képe sokkal szebb.
-
válasz
fsanyi78 #82758 üzenetére
Én a 32LH6047- et vettem nemrég, de nem a smart kellett hanem a 3 HDMI csati. Sztem a 2 TV- ben ugyanaz a panel van. Eddigi tapasztalataim - marha jó képe van. DirectLed IPS, asszem egyiket sem szokták ajánlani
. Fekete - olyan mintha szénfekete lenne kb, ennél feketébb az már nemtom milyen, talán a semmi. Betekintési szög - nagyon jó az IPS miatt, bár nálam nincs jelentősége mert mindíg szemből és egyedül nézem. Digit TV - agylövés szép. Számítógép HDMI- n : precíz, szép, éles kép, azonban egyenletes világosabb háttér esetén látszik hogy a háttérvilágítás eloszlása nem egyenletes, de nem feltűnő, ha észre akarod venni akkor direkt erre kell figyelni. Valamint ez jelen van profibb tévéken is ahogy a teszteket nézegettem.
Pozitív tapasztalatok, mostmár csak az kell hogy sokáig működjön hiba nélkül és ha így lesz akkor bőven megérte az árát.
-
válasz
#91166208 #82622 üzenetére
Az .mkv- t is le kéne játszania, én az LG- n nem próbáltam még de a tesóm Samu tévéje simán lejátsza. Ha felmásolod Penre vagy külső HDD- re a problémás .mkv- t, arról lejátsza ? Ha igen akkor tuti hogy a Winben van még valami, amit be kell állítani. Nagyon sok buktatója van Win7- től a megosztásnak, elég egy kis szösz, kivételek/tűzfal/TCP-IP- n belüli jogosultság elállítódása. Programok is elcseszhetik ha valami kamu ablakot leOK- zol. Vírus/trójai/féreg is betilthat a háttérben alattomosan.
-
válasz
#91166208 #82618 üzenetére
Milyen oprendszer van a Windows- os gépen ? A Win7- től kezdve már paranoiás a megosztásra. A megosztási központban ezek be vannak állítva ? Amiket fentebb leírtam csak akkor működnek ha így belövöd, nálam pld a retro gépeket nem látom 128bites protokollal, lehet hogy a TV sem tud úgy kapcsolódni. Ezek beállítása után hálókábelen és WiFin is csatlakozik minden. A 386- os gépet is látom Win7 alól ( természetesen azt csak kábellel ). WiFin is csatlakozik minden eszköz pillanatok alatt.
-
válasz
#91166208 #82605 üzenetére
Ugyanezt el kell végezni a Biztonság fülön belül is, nemcsak a megosztás fülnél. Csak akkor látszódik a Wines mappa+fileok. Persze így nem annyira biztonságos, mert a net felől behatolónak könnyebb dolga van, lehet finomhangolni az egészet, egyéb beállításokkal, de ideiglenesen adhatsz mindkét fülön hozzáférést "mindenki" számára, így kiderülhet hogy ez volt-e a gond. Csak a mindenki jogaira figyelj, hogy csak olvashatónak pipáld be a hozzáférést.
-
Házimozi erősítőm van de régebbi modell, azon még nincs HDMI, nemgond digitbemenet van 3 is, külső hangkártyák vannak rádugva. Köszi a választ, akkor az ARC szabad út. A frissítést viszont megpróbálnám elkerülni, ha később lesznek is olyan funkciók melyek emiatt nem működnek, a kép legyen jó, az a lényeges nekem, egyebeket PC- ről úgyis elérem.
-
Üdv !
Nemrég vásároltam egy 32LH6047 TV- t. Nekem főleg a 3 HDMI miatt kellett ez a modell ( több számítógép ), a nem Smartosokon csak 2 HDMI van. A képátló is ideális lett - elhelyezés + 130 cm- ről nézem. Smart nem is lett volna fontos, de ha már bent van kipróbálnám, hálókábelt még nem dugtam rá, Wifire sem ment. Kérdés : mindjárt a frissítés letiltásával kezdeném, offline lehet letiltani ? Elég sok horror van a frissítéssel, ilyen villogó képernyő, egyéb hibás működés nem hiányzik, így gyárilag most tök jó, mindent szépen be tudok állítani a szgépekhez, valamint a digit TV műsorok is szépek. A másik pedig hogy a hátsó 2 HDMI- be már csatiztam számítógépeket, tökéletes is, nekem agylövés szép képe van. Az oldalsó HDMI külön jelölve van ARC névvel is, ebbe még nem csatiztam semmit, a másik kérdés hogy ebbe is mehet PC, vagy bármi más ? PC- ben elég erős vagyok de ehhez a TV- hez még láma. -
Sziasztok !
TV vételem lesz, amolyan alap dolgokat kérdeznék. Jelenleg egy régi 66cm- es Samu van az íróasztalomon, máig is nagyon szép a képe, TV és monitornak használom. HDMI- n az újjabb szgép, DSub- on pedig retrogép. Viszonylag közelről nézem, a 82cm még elfér, az 1m- eshez már kis átrendezés kellene, de az még éppen elhelyezhető. Kicsit nagyobb képátló és a digit tuner miatt kellene egy újjabb darab. Lényeges a HDMI kapcsolat a szgéppel. Érdemes a 4K ?, egyelőre a gépről FHD- ben lesz hajtva, HDMI kábelen jó a kapcsolat a gép+4K között ?, lagg/késés ilyesmi gondolom csak vezeték-nélküli kapcsolattal van. Vagy maradjak FHD modellnél. Az egyéb extrák nemrossz ha vannak, de nem annyira fontosak, bár a 4K- ba már belepakolják a ficsőröket rendesen. Menü ha kicsit laggol nemgond, a leglényegesebb tehát a HDMI- n jó kép, késés/utánhúzás nélkül ( film, néha játék ), mennyi msec a válaszidejük ezeknek a DirectLed IPS paneleknek ?
A DSub nem fontos, nem is nagyon van az újakon, a mostani Samu megy a másik asztalra, a retro szekcióba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest