- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
-
Jabby
őstag
Egy Orton (OPticum) HD X405p a beltérim, itt az Info gombra semmi adat nincs a felbontással kapcsolatban, beállításokban állításra semmi lehetőség, távirányítón Display gombbal választható ki a felbontás manuálisan. Itt 1080i-t használok.
Tehát az adások tényleges felbontásáról sehol nem jutok infóhoz. -
Tékozló
tag
Köszönöm!
Már megrendeltem ezt:
http://www.mall.hu/tv-allvanyok/stell-sho-1005b?v=430803
Csak nem tudom jár-e hozzá csavar a tv-hez, ezért inkább vennék hozzá, nehogy ezen múljon. Csak nem tudom milyen csavarokat vegyek. A TV leírása meg nincs most nálam, a leírás letöltése után pedig hibát jelez a pdf, hogy sérült a fájl. -
törölt tag
Direktbe van kötve a lejátszó a tévébe? Nálam ugyanis az vanik, hogy van egy hdmi matrix, amibe bele van kötve bemeneti oldalon konzolok+htpc, kimeneti oldalon meg 2 tévé. Amiből az egyik samsung, ami azt üzeni hdmi-n keresztül a külvilágnak, hogy nemhogy dts-t, de dd-t sem kér a hdmi-n (fogalmam sincs hogy miért, nagyjából egykorúak, azonos kategória, lehet, hogy a hdmi mátrix csinálja), ami amúgy nem is bántana, mert oda nem is kell. Viszont bárhogy kábelezem a a cuccot, valahogy a samu jut érvényre, és ha az is be van dugva, akkor egyik eszköz sem hajlandó pcm-en kívül mást tömni a mátrixba. Tehát csak úgy tudom használni a receivert, ha azt a tévét egyszerűen lehúzom a mátrixról. Nem szeretem, utálom, de nincs időm a megoldásával foglalkozni. Namost ott, ahol több eszköz van jelen, és abból ha az egyik mondjuk épp dts-t nem tud, az ezek szerint már bőven elég lehet ahhoz, hogy ne is legyen dts sehol.
-
törölt tag
-
-
Watt25
veterán
Időzített felvétel esetén lehetséges. (De ahogy írtam, ilyenkor nincs kikapcsolva a tévé, csak úgy látszik, mintha...)
Illetve ugye ha felvétel közben megnyomod a kikapcs gombot a távon, akkor megkérdezi, hogy a felvételt meddig folytassa "kikapcsolt" állapotban. (Ilyenkor valóban nem történik más, csak elsötétül a képernyő.)Vagy most kötözködtél?
-
-
Fang
aktív tag
ajjajj azt hiszem beindul a hsz lavina
Valami nálam hozzáértőbb fórumtárs esetleg összedobhatna egy "1. HSZ-t" amiben össze vannak foglalva a képfrissítéssel garanciával, szürkeimporttal, egyes típusokkal, dlna-val kapcsolatos leggyakoribb kérdések, csak mert mostanában tényleg minden 2. hsz ezzel kapcsolatos. ez nem is óriási baj végülis ezért van a fórum, csak így az új infók könnyen elvesznek...
-
törölt tag
Ennek fejében tud olyan szerződéseket kötni a disztribútorokkal, ahol nála a margin garantált lesz, cserébe ő garanciát vállal rá, hogy a disztribúciós hálózat egymással nem kel árversenyre.
Ez egy olyan kvázi maffiamódszer, amivel alacsonyan tartható az ár, tehát van ennek jó oldala is, viszont kizárólag a vásárlók látják kárát abban az esetben, ha ez mégis megtörténik, mint jelen esetben. Azaz a bünti a vásárlón lesz, nem pedig a hálózaton. Persze a vásárló nem fog perelni, de az egész semmilyen célt nem ér el, ez nem fogja megakadályozni ezeket a kereskedőket semmiben, ergo semmire sem jó, csupán egyszerűbb ezzel az ígérettel megkötni a szerződéseket. -
törölt tag
>Ugyanakkor az is figyelembe kell venni, hogy nem az LG Corp. tartja el őket, hanem az a pénz amit a disztribúcióval keresnek...
Ezt én nem tudom figyelembe venni, ez a cég belső döntése, ami közvetett módon azzal jár, hogy a vevőit bizonyos esetekben szándékosan kizárja a megvásárolt termékek rendeltetésszerű használatából, amit ráadásul tetéz avval, hogy ezt előre semmilyen módon nem közli, hisz ez az információ maximum itt a fórumokon létezik. Ez semmilyen módon nem fogadható el.>Európa ebből a szempontból siralmas. Pl az Apple amit csinál? Amcsiba a 200 dolcsis iphone itt 875 dollár?
Az árképzés egy teljesen más téma, bár tény, hogy az is megér egy misét. -
törölt tag
Viszont ők ugyanazt az LG Corp-ot képviselik, mint azok, ahonnan az ügyfél tévéje származik. Az LG Magyarország nem gyárt tévét. Olyat sem, amiben kiválasztható magyarország.
Az egész banda elmehet a sunyip.ba. Nem a vásárlók kérték a régiózárat, az egésszel csak a saját szaros disztribúciós hálózatukat védik egymás elől.
Az úgy k.vára nem megy, hogy a globlalizációból azért kivesszük a hasznot, merugye kóreából irányítjuk a lengyelo-béli, meg a jóistentudja hollévő gyárakat, de a kereskedelem az menjen feudálisan. Ha lenne bármilyen mód, én bizony tarkóncsapatnám őket valamilyen vevőérdekeket képviselő szervezettel, de azok gittegyletek sajnos. -
BloodRay
veterán
"A feljebb tolással gyakorlatilag drágábban juthatunk hozzá adott tudáshoz ugye?" -> Nem, csak a modellszámok nem azonos kategóriát fognak jelenteni az idei modellekkel, hiába azonosak a számok.
PL idei 690-es kb az LM660-nak felel meg, idei 640, pedig kb LM620-nak. Magasabban fog kezdődni a számozás, gondolom ezért van az egész. -
törölt tag
-
Yogibear974
senior tag
Szép regg'!
Képzeld, pontosan én is innen vettem és csak zacsis volt nyáron. (Nem tudom te mikor vetted.) Persze akkor
még nem tudtam, hogy van dobozos is. Úgy derült ki, hogy fogtam a kis MM-t és elmentem vele a Media M-be.
Ott kipróbáltam egy másik 620S-en, szintén nem sikerült párosítani. Ellenben a 660S okés volt. (mert ugye abban benne van az RF vevő.) Vissza a boltba, felvilágosítottam őket, hogy nekem dobozos kell, mert a sima
zacsis mm-el a büdös életbe nem fog működni a mozgásérzékelős része. Hitegettek, hogy lesz. Oszt végül
visszaadták a pízt. Érdekes, hogy most már van és 3D gombos.
MR300 a típus neve (minden boltban így van feltüntetve)ezen belül van több modell. Ezért nem találod a neten.Ez a dobozos, amit lehet kapni a multikban. (MR3004)
Ez meg az OEM MR3007
A különbség a 3 D gomb és a hangvezérlés.
Neked a hátulját, ha megnézed akkor az MR3005 típusú lehet, ha nem úgy rakták össze a boltban.
-
Yogibear974
senior tag
Szóval te DOBOZOST vettél az AV-nél? Had világosítsalak föl, a Rocko66 által belinkelt az zacsis. (AN-MR3007,
ami tudja a hangvezérléses funkciót.) Tudom, mert
és is szoptam vele nyáron, amit itt le is írtam. Kérdés mi a kiskereskedelem, mert pl. az összes netes áruháznak oem van, vagy legalább is még nyáron az volt, ha egyáltalán tudják mi kell a 620S-hez. Dobozost csak a volt
Electroba, MM-ban láttam. A dobozos AN-MR3004 a dedikált 3D gomb helyett a TV- help menüje van. + Hozzá a RF Dongle, AN-MR300C -
sch_a
addikt
Igen. Úgy néztem az ingyenesen fogható MindigTV-s csatornákat. Átállítottam az országot Svédországra, és egyből lehetett választani, hogy antennán vagy kábelen akarok-e keresni. Hivataloson találtam ezt:
DVB-T/C MPEG-4 AVC(H.264) Igen (CI típus, DVB-C Finn,Svéd vagy “- -“ ország kód alatt érhető el)
-
-
Rbert
aktív tag
Minden fajta eszközhöz(IPTV,Xbox,médialejátszó) ugyanazt a képüzemmódot használjátok amit a geeks-en írnak?Vagy minden eszközhöz tartozó gyári beállításokat?
Ha xbox-on a játékgép beállítást(szetting,képüzemmód:játékgép) használom akkor az input lag 27ms lesz?Vagy kell még valami mást állítani? -
blakey
titán
Nem minden tv tudja továbbküldeni a HDMI-n kapott dts (5.1) jelet az optikain keresztül az erősítőbe. Érdemes a tv-t kihagyni az efajta megoldásoktól mert nem erre vannak kitalálva, a lejátszó és az erősítő közé érdemes beiktatni egy optikai kábelt. Ilyenkor van értelme a hdmi-s erősítőknek, mert minden lejátszó az erősítőbe csatlakozik és onnan egy kábel a tv-be. Nincs összefüggés a lejátszó által kiküldött dts és egy külső eszköz által HDMI-n keresztül küldött jel továbbításában. A DTS liszensz köteles, ennek hiánya okozhatja az efajta viselkedést.
(#17494) Hege1234
Esetleg olyan router ami AP (access point) képes és nem kerül 10e-be az egész művelet. -
Mobius
csendes tag
-
G.Ogre
csendes tag
A CI modult megtalálja, mert ki is hozza a menüben a CI adatokat. Amikor be akarom állítani a DTV csatornákat, akkor a jelerősség szintje a normálnál van, viszont mikor rámegyek, hogy hozzáadás, akkor 0 talált csatorna. Pár hónapja mikor először raktam bele a CI modult, akkor kapásból megtalált minden kódolt csatornát, simán ment az automata hangolással.
-
-
G.Ogre
csendes tag
Rosszul fejeztem ki magam. CI modul=kártya
szóval felismeri, hogy a modul csatlakoztatva, látom a hangolásnál, hogy talál jelet, de nem állít be egyetlen csatornát sem. Egy napja még simán ment minden, beállítva, szép kép, hang, stb, aztán egyszer csak mintha lekapcsolták volna az adást. Voltam a szolgáltatónál ma délután, a kártyát megnéztük, minden rendben vele, STB-n keresztül működik, de a tv valamiért nem akarja a csatornákat újra felismerni.
-
Indiant
addikt
-
Indiant
addikt
-
Krisz865
csendes tag
Köszi szépen, én is így gondoltam, ezzel is megerősítve a tényt, hogy ki lehet zárni a belső lejátszót. Így továbbra is ott van a problémám, hogy miért van egy pici szaggatás a full hd-nél, ha mint kivetőt használom? Remélem jön rá majd megoldás, és nem az hogy dobjam ki a Tv-t! :-) Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.
-
Mohi76
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ.
Bocs, ha butaságokat kérdezek, de nem nagyon értek hozzá. Akkor létezik olyan router ami nem wifis??Ha az enyém felismeri a laptopot(vagy fordítva) ill. a telefonom is, akkor a tv-vel sem lesz gond?
Csak azért kérdezem, mert a routert elég régen vettem. Ilyen routerem van: TP-LINK TL WR 542g
[link]Bocsánat , hogy kérdezgetek, de nem akarok a tudatlanságom miatt rosszat vásárolni.
Azt az adaptert néztem én is, amit belinkeltél.
-
panses
aktív tag
Sajnos már nincs ilyen szakképzés! Ez van. De legalább az alapfogalmakkal tisztában lehetnének. Ha én meglátom egy készülék tipusszámát (csak tipusszám más semmi) nálunk a raktárban, akkor azonnal megmondom: mi az, mekkora és hogy néz ki! Pedíg évente nálunk is tipusváltás van. Ez nem fizetés kérdése. Ebből élünk, ezt tudnunk kell. És én "csak" a raktárban dolgozom...
-
Indiant
addikt
Értem én, de ugye az a gond, hogy eddig ment és a telefon szoft. frissítés óta nem megy. Akkor vissza kell tenni a régi szoftot, ami pár perc és otthon meg lehet csinálni. Az egy másik kérdés ,hogy nem ért hozzá. De ne írja ,hogy nem lehet. (van pár dolog, ami ICS és JB alatt másképp van. Valamint olyan is amit nem lehet megcsinálni egyelőre.)
A tv fw. downgrade engem is érdekelne, hogy mi a trükk benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest