- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68771 üzenetére
Pedig gulupeti (#63528) hozzászólásában ezt írja:
"...Ami még plusz pont a WebOs 2.0-nak az az, hogy hang és felirat váltásnál nem csak 1-2-3 számot ír, hanem írja, hogy angol, magyar, stb...."
Üdv YB
-
Gergosz2
veterán
válasz
huncutka1029 #68776 üzenetére
régen tényleg ilyen volt, de már pár éve nincs ezzel gond. Legalább is nálunk.
-
Gergosz2
veterán
válasz
huncutka1029 #68772 üzenetére
Szatellit.
Ezért is vittem vissza az elsőnek vett Samu UE40H6400-at mert nem volt benne DVB-S2 dekóder.. Magát a modult meg karácsony 23-án rendeltük meg, de abból kiindulva, hogy a settop boxokra is bő egy hónapot vártunk anno, nem hiszem, hogy elsietik a dolgot.
-
muranyig
tag
válasz
huncutka1029 #68762 üzenetére
az nem jó hír...addig megetetem HDMI-vel. Össze kéne fogni párunknak, hogy a jövő év még idén legyen...
Sok lúd disznót győz!
-
muranyig
tag
válasz
huncutka1029 #68759 üzenetére
szerinted webos-on fog valaha menni?
-
dudzsi
tag
válasz
huncutka1029 #68684 üzenetére
Az a vicc ezzel a doboz megtartással, hogy mit csinálsz egy hütönél? Ott nincs doboz.
-
ricsip
addikt
válasz
huncutka1029 #68677 üzenetére
Az LF 6xx sorozat a közép kategória.
Ennek ellenére, úgy tudom, hogy 2 magos procija van, 1,5 gb rammal.
De semmivel nem lassabb, mint a samu 4 magosa. (szerintem)
Ez köszönhető a jól optimalizált op rendszernek.Még annyi, hogy ehhez a modellhez érdemes venni egy magic remote MR600-as távpiszkát, mert sok funkció csak ezzel érhető el, illetve kényelmesebben elérhető, mint a hagyományos távval.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez a posztod teljes szövege. Soronként kommenteltem ahol marketing bullshit v. ferdítés volt.mert minden ficsőrt bekapcsolnak anélkül, hogy tudnák mit jelent, ezért a tv akadozik, nem hozza az elvárt teljesítményt
--> a képjavítást / 3D-t beépített GPU/DSP csinálja, az oprendszert meg az általános célú 2/4 core CPU futtatja. 2 külön világ. Az OS-ben a menü nem attól szaggat, mert a DSP izzik a munka alatt, hanem mert a középkategóriásnak beállított 6-os széria alá betolt 2 magos CPU alulméretezett trágya, nem képes futtatni rendes sebességgel a TV alap oprendszerét. Itt most nem a youtube videókról beszélek, hanem a TV menüjéről. A menüben lépkedéskor ugyan bizony milyen állítólagos fícsör/beállítás bekapcsolása fogja leterhelni a CPU-t ilyen szánalmas sebességűre? Mit kell kikapcsolni, h. szaggatás nélkül navigáljak pl. az Advanced menüben?
Az LF már a 2.0-át kapta, és ennek is van már frissítése, amiben javítottak jó pár bugot, így használható teljes mértékben. --> "Ez köszönhető a jól optimalizált op rendszernek." Még1x: jól optimalizált rendszert képen se látott a Webos programozó csapata, mert akkor a menü a 6ezres szérián se szaggatna. 4magos CPU-t eszik a webos2, azokon megy csak jól. Ezelőtt 2-3 ezer hozzászólással linkelte vki a táblázatot h. miben van 2magos, és miben 4magos CPU. Amikbe 4magos került, azokon megy jól a webos2. De figyelem, ott sem azért mert "jól optimalizált", hanem mert ész nélkül nyers erőből tolták meg. Alsó kategóriában már csak 1magos ARM CPU-ra futotta? Ha izzadva tud 1 sort ugrani a csatornaválasztó 10 másodpercenként, az már az elégséges 2-es szint ma 2016-ban?
Az hogy az UF mennyivel erősebb, az eredeti kérdésben megint nem volt releváns! --> MTK gagyi dual core-os kínai tablet vackokon akad az android GUI úgy, mint a 6-os szérián a menüben le-fel lépkedve. A különbség annyi h. ilyen MTK-s noname vackot kapok 20 ezer ft körül, és tudom h. ezért ennyire számíthatok. 150 ezer Ft-os TV-nél meglepetés: magasabb az elvárás! A menü azért szaggat, mert alapvetően szar a webos koncepció. Gondolom vmi észlény kitalálta, h. fusson JAVA VM-s app-ként a TV service-k, nehogy natív kódként! Aztán az ócska 2magos CPU nem bírja futtatni az OS-t sem, nemhogy a letölthető összesen talán 10 db app-ot. Még nem néztem rá jan 1 óta hány app-ot vont ki a tulajdonosa az LG store-ból, de amilyen tempóban dec1. és 23 között töröltek, idén nyár közepére kiürül az LG store.
Végszó: ne írd már le ide h. a webos2 vmi szupergyors OS, ha 6-os szériáról beszélsz valakinek. LF630V-t vettem karácsonyra, láttam mire (nem) képes. Azt írhatod le egyedül, h. a 2.0 sokkal-sokkal gyorsabb az 1.0-hoz képest. Ez az egy állítás állhatja meg a helyét. Azzal legalább az ide látogató potenciális pénzköltő ember úgy sem tud mit kezdeni. De legalább beült a fejébe a félsz, h. lehet ez a webos nem is olyan jó, mint amit a fizetett promó kampány mond róla.
Google:
-
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #68677 üzenetére
Nem gyorsult az LB széria (sem) semmi látványosat a kezdetektől. Pont ugyan olyan mint volt is, az első betöltés minden funkciónál lassú, de aztán megy szépen.
@TBMC: a hatályos fogyasztóvédelmi szabályok szerint nem vagy köteles a csomagolást megtartani, és a nem szállítható termékeket köteles az eladó cég saját költségén a helyszínen szervizelni, vagy elszállítani. Viszont sajnos a javítási időről nem rendelkezik a jogszabály. Ezt olvasgasd.
-
kovacsit
tag
válasz
huncutka1029 #68656 üzenetére
Szia,
Itthon megpróbáltam a csatornamentést pendrive-ra, de nem sikerül. Létre jön egy LG Smart TV mappa a pendrive-on de nem kerül bele egy üres TN mappán és azon belül egy info fájlon kívül.
A menüben rámegyek a csatornák/csatornák másolása / USB -tárolás csatornák másolásához menüpontra (alatta látszik a pendrive típusa) de ott mit kell tenni? OK-t nyomtam, de semmi nem történt.
A tv egyébként látja a pendrive tartalmát, és le is játssza a rajta lévőket....
-
torma1981
veterán
válasz
huncutka1029 #68684 üzenetére
Nincs sehova leirva hogy neked az eredeti csomagolást meg kéne tartanod. Viszont az igaz, hogy a cég jogosan kéri a rendes csomagolást valahogy. Mivel nem tudja garantálni, hogy nem sérül szállítás közben.
-
TBMC
addikt
válasz
huncutka1029 #68658 üzenetére
ily esetben mit tudok tenni?
továbbra is hajtják az igazukat:"Tisztelt Uram !
Cégünk nem végez helyszíni javítást, emiatt a készüléket olyan állapotba kell hozniuk ami szállításra alkalmas.
Szállításra alkalmatlan állapotban a szerződött futárcég nem veszi át a készüléket.
Kérjük hogy a szervizben is olyan csomagolásban adják le ami megvédi a készüléket a sérülésektől.
A hatályos fogyasztóvédelmi törvény szerint (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) cégünknek törekedni kell a 15 nap betartására.
Erre cégünk minden körülmények között törekszik és megtesz mindent hogy 15 napon belül elvégezzük a javítást.
A készüléket bevizsgáltatjuk és amennyiben az igény jogos, gondoskodunk a kijavításról, semmiképp sem cseréről.Üdvözlettel
Aqua Optima Kft."Tehát: nem hajlandóak becsomagolni nekem semmiképp sem a készüléket, én magam pedig nem tudom mibe becsomagolni. Mibe csomagolnám basszus? és nem vagyok hajlandó kartondobozokba belerakni vagy bármi másba, hogy összekarcolják, aztán úgy kelljen néznem.
Továbbá: "gondoskodunk a kijavításról, semmiképp sem cseréről" - tehát javítani fogják? hogyan tudnák javítani? gondolom csak kijelző cserével, de kötve hiszem, hogy az számukra gazdaságos lenne, mintahogy egyik cég számára sem az...Illetve ők 15 munkanapot emlegetnek... tehát tényleg lesz belőle 3hét... :/
-
ricsip
addikt
válasz
huncutka1029 #68650 üzenetére
Az LF 6xx sorozat a közép kategória. // ez igaz is lehet, ha a középkategória azt jelenti h. még használhatatlan de már drága
Ennek ellenére, úgy tudom, hogy 2 magos procija van, 1,5 gb rammal.
De semmivel nem lassabb, mint a samu 4 magosa. (szerintem) // az h. a Samsung 4magosához képest hogy teljesít, nagyjából lényegtelen, az a kérdés az LG drágább 4magosaihoz képest mennyivel gyengébb
Ez köszönhető a jól optimalizált op rendszernek. --->Mesélj még, légyszíves, mesélj még....
A fórum (és google szerint a fél web is) tele van Webos2.0 kritikákkal, ami szerint (az állítólagos) középkategórián is akadozik a menüben szkrollozás, az app-ok (igaz csak 1. indításkor) de borzalmasan lassan töltődnek be stb.Ilyet, h. agyonoptimalizált, ne írj már le, még akkor se ha a menü-szaggatás és a hosszú várakozási idő már egyén-függően tolerált is itt sokak által.
-
TBMC
addikt
válasz
huncutka1029 #68671 üzenetére
semmiképp, sőtt. azért vásároltam az aqua-ba, mert nagyon sokat hagytam már ott (cégre is, tobb mft fölött) és megbízható boltnak véltem... mióta aqua van azóta vásároltam ott, de ez picit változni fog innentől.
-
DoCs
újonc
válasz
huncutka1029 #68653 üzenetére
Jé, tényleg nem jó!
Egy microsoft all-in-one media billentyűzetre mutatott volna a link.
Köszönöm, a gyors választ.Lehetséges, hogy az említett modellnek /55 lf630V, ami egyébként nem szerepel a LG magyar oldalán/ csak 0,8 GB háttértára van?
Köszönöm -
TBMC
addikt
válasz
huncutka1029 #68658 üzenetére
huncutka1029, Gergosz2: köszönöm szépen! reménykedek,hogy jól fogok kijönni belőle.
toth_janika: remélem sikerül megoldani, illetve, hogy a szervízben nem ily bunkó emberek dolgoznak.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
huncutka1029 #68661 üzenetére
hát én pedig láttam a tescos lf632 és az uf850 v közt a különbséget rendesen, az lf en tényleg csak döcögött az ufen viszont semmi döcögés nem volt. de ugye ez fel is van tüntettve hogy a 2 nem azonos hardverrel rendelkezik.
a többiben egyetértünk, emlékszem az ld420 és az ld450 közt is annó csak az usbről filmlejátszás volt a külömbség , nem győztük venni az univerzális távrikat, hogy be tudjuk a service menüben kapcsolni a 420on a usb filmlejátszást -
Mana86
tag
válasz
huncutka1029 #68665 üzenetére
Köszönöm!
Otthon kipróbálom.
-
kovacsit
tag
válasz
huncutka1029 #68656 üzenetére
Köszi, az ok, hogy átteszi, csak nem értem, hogy a CÉL alatt mit akar érteni...
Mindenesetre köszönöm, hogy ilyen mélységben foglalkozol a gondommal... Le fogom tölteni a prg-t is...
Tamás
-
MrBazsi
senior tag
válasz
huncutka1029 #68643 üzenetére
"ez nem számítógép, nem sok jelentősége van a procinak"
ezzel azért nem értek egyet mert az alacsonyabb számú lb lf szériás tvkben is gyengébb hardver van, és tudjuk hogy ezalatt sokkal lassabb döcögősebb a webos mint az U szériákon, ami alatt azért erősebb hardver fut.(#68634) gurabli nem véletlen hogy összes felsőbb kategóriás tv edge ledes, hidd el én láttam nem 1 direkt ledest foci közben, minden volt a kép csak nem élvezhető.
-
kovacsit
tag
válasz
huncutka1029 #68651 üzenetére
Köszi, ezt én is megtaláltam, de a kedvencek közt nem tudok ezzel rendet rakni, csak a "nagy" teljes listában... Vagy én csinálok valamit rosszul?
Továbbá ebben a menüben azt nem értem, hogy van bal oldalon az összes program, és jobb oldalt a "cél". Ebben az esetben mit jelent a "cél"? a KedvencekA csoportot? vagy mit?
Ilyenkor akár több csatornát is ki tudok jelölni a bal oldalon.. ekkor hogyan kerül a cél-ba a 3-4-5 kijelölt csatorna? Mi a logikája?
(Panáról upgrade-ltem, ott minden kedvenc csoportban volt egy szerkesztés gomb, ahol a kijelölt csatornát tudtam fel-le mozgatni)
-
lethos
tag
válasz
huncutka1029 #68643 üzenetére
köszönöm a kimerítő válaszodat.
egy utolsó kérdés azt írtad 2-4magos attól függ milyen kategóriás. (mint írtad annyira a hardver ezen része nem fontos), de a LF652V az melyik kategóriába tartozik? -
brugo
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68593 üzenetére
Koszonom szepen !
-
brugo
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68588 üzenetére
Koszonom a gyors vallaszt ! 49LF540 a TV tipusa .
-
Whitealert
tag
válasz
huncutka1029 #68579 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos tanács.
-
Whitealert
tag
válasz
huncutka1029 #68577 üzenetére
Én értem, de hidd el hogy idősebbeknek már ez is bonyolult. Állandóan össze-vissza nyomkodják.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #68564 üzenetére
5.3.1-em van, ez azért jobb mint amit betettél. Nálam nagyon jól működik OSX-en és windowson is. A régebbiekbe nagyon sokat kéne módosítanom a config fájloknál, igaz még megvannak, de az újjabbal nincs gondom.
-
urbi73
senior tag
válasz
huncutka1029 #68490 üzenetére
Köszi , ezt akartam megtudni .
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
huncutka1029 #68543 üzenetére
Elenk modot hasznalom egyedi ertekekkel beallitva. Hatterfeny 100-on volt. Levettem 55re. A masik ketto amit irtal, levettem alacsonyra. Elotte a ki allasban volt. Most javult egy kicsit. Nagyon koszonom. Holnap kiirok minden beallitast. Hatha tudtok meg segiteni majd. Viszont mar ezt is nagyon koszonom. (hajbokolo smile)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
huncutka1029 #68538 üzenetére
Köszönöm, de azért írtam hogy az UMS és a Kodi vált be a legjobban, mert ezeket már beállítottam, kivéve a trumotion dolgokat.
Mondjuk nekem a win service dolog hiányzik, és a save gomb is fentről, mindjárt ránézek a verzióra, és újra próbálom.
blakey
Egyetértek veled, annyi kiegészítéssel, hogy nincs időm ilyen dolgokra, 4-5 éve még a telefonomon is végig próbáltam 4-5 romot és kernelt, többféle partíciót, képzelheted ez mennyi kombináció, hogy megtaláljam a legtökéletesebbet. Rá ment majd egy hetem. Rejtett hibák, nehezen elő idézhető random bugok, a végén már én is belenyúltam a telepítőbe és appokba. Hogy pixelre úgy nézzen ki amilyennek akarom, és úgy működjön ahogy akarom. És ez többé kevésbé igaz volt minden területre. PC, hálózat, főzött ruoter frimwarek, mindent a végletekig toltam. De most 2 gyerkőc és 2 munka mellett egyszerűen lehetetlen ezt így vinni tovább, és nem is akarom. Legyen majdnem tökéletes amint beszerzem, és egy kicsit kelljen csak foglalkozni vele.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
huncutka1029 #68513 üzenetére
Köszönöm!
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #68538 üzenetére
A felhasználók többsége "igémyes" de arra nem áldoz időt, hogy megfelelően beállítsa a dolgait vagy elolvassa a kapcsolodó cikkeket, fórumokat. Mielőtt bármelyik szervert telepítettem volna, elég sokat olvasgattam majd tesztelgettem, egyiknél sem lehet minőségromlás, pl., de egy kis időt kell áldozni a beállításokra. Az UMS-t azért szeretem, mert még a buta eszköz is tudja használni.
-
válasz
huncutka1029 #68514 üzenetére
És győzelem.
Windows 10-ben (egy kis utána olvasás után) beállítottam a media szervert, mindkét tv látja és tökéletesen működik!
Köszönöm a segítséget!Összefoglalóba is bele lehetne írni, nem kell ide külön program.
-
válasz
huncutka1029 #68476 üzenetére
Szia, köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Ma délután újratelepítettem a Windows 10-et, mert kezdett rosszalkodni.
Feltettem a Samsung allshare-t, de csak a Samsung tv-m látja, az LG webos2-s sajnos nem.
Amíg csak az UMS volt fent addig a samsung tv-men semmit nem tudtam állítani (hangsáv/felirat/belepörgetés semmi).
Tegnap feltettem a Plex-et, nem rossz, de 15-20 felesleges mappát hoz létre (és az UMS is), míg a Samsung allshare-el csak azokat látom, amiket megosztottam!
Jó volt az UMS, mert mindkét tv látta, de össze vissza listázta a mappákat, illetve a tv-n semmit nem tudtam állítani, pedig (elvileg) mindent úgy állítottam be ahogy kell (bár lehet mégse, mert akkor működne rendesen).
A Serviio is létre hoz felesleges mappákat? -
DrDobos
őstag
válasz
huncutka1029 #68499 üzenetére
Nagyon szepen koszonom, azthiszem mindent ertek!!
Egyedul ez:'A pendrive-ra történő rögzítés hivatalosan nem támogatott.' ez mit akar jelenteni?
-
DrDobos
őstag
válasz
huncutka1029 #68496 üzenetére
Betudod nekem linkelni kerlek? Telefonrol vagyok es nem latom igy
Sikerult,megtalatam. Ugyanakkor az osszefoglalo nem adott megoldast -
válasz
huncutka1029 #68452 üzenetére
49LF632V a típusa.
Értem én hogy beállítom a programban, de én a tv-n szeretném állítgatni a dolgokat.
Van egy ES6100-as Samsung is, mindkét tv-n szeretnénk dlna-n nézni a filmeket.
Eddig egy samsung allshare progi volt a szerver, és a samsung tv-men mindent be tudtam állítani (hangsáv, pörgetés, jelenetválasztás stb), az UMS-el semmit sajnos.
Lehet másik progi kéne, mit ajánlanál? -
válasz
huncutka1029 #68463 üzenetére
De ez a beépített böngésző és már az első bekapcsolásnál is kérdezte.
Na mindegy, akkor nem piszkálom. -
Adebayor
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68454 üzenetére
és ez a tv kikapcsolás hogy értendő. az hogy ha kinyomom az egész tv-t. vagy lekapcsolom?
magyarul mikor áll le a hdd ismert ugye a 2,5ös hdd-k a tv-től veszik az áramot. És ha én pl hajnalba akarok felvenni időzitővel valamit. És akkor nem lesz bekapcsolva a tv.
-
aram01
nagyúr
válasz
nekem ssd van rákötve viszi simán
-
olasz69
senior tag
válasz
Természetesen,ha vennék hozzá azt vennék én is!
Igaz ,tv műsort nem rögzítek,(a tv-ről) ezért is max a filmnézés alatt van csatlakoztatva!Mint írtam mármeg voltak a hdd-k a tv-k előtt is! -
Adebayor
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68448 üzenetére
köszi. Akkor még körülnézek 2,5ös kölső hdd témában is
és osztok szorzok. akkor inkább az lesz.
elég régi a lemez, és 7200as, pont amit irtál, tehát nem kockáztatok
-
Emilchen
tag
válasz
huncutka1029 #68386 üzenetére
Igen, iptv, akkor a 2. pontban leírtak az érvényesek?
-
bozsozso
őstag
válasz
huncutka1029 #68383 üzenetére
Hát ez nem jó, mert addig nem akarok várni.
Ez nem csak feléd kérdés: 49UF851v 299k-ért jó vétel lenne?
-
_Dumber_
őstag
válasz
huncutka1029 #68366 üzenetére
Ez részben igaz, de a jó erősítő nem állítódik el. Addig kel cseszegetni őket (szomszédokkal együtt) mig ki nem cserélik az utcai cuccot
-
tvamos
nagyúr
válasz
huncutka1029 #68366 üzenetére
Akkor ez egy ilyen... társasjáték!?..
-
tvamos
nagyúr
válasz
huncutka1029 #68357 üzenetére
Mindannyiótoknak köszönöm a gyors segítséget! Itt voltak a szerelők, kicsit randalíroztak a lakásban, (amúgy nem is... még a cipőt is levették, mielőtt a szobába jöttek,) végül az utcán kellett machinálni valamit, az megoldotta a gondot.
Amúgy PR-Telecom.(#68360) _Dumber_ válasza tvamos (#68356) üzenetére
Neked is felmegy neha a ping időd 1 sec folé? -
tvamos
nagyúr
válasz
huncutka1029 #68357 üzenetére
Felveszem a kapcsolatot a szolgaltatoval.
-
TBMC
addikt
válasz
huncutka1029 #68216 üzenetére
2db zold, 1db kek, 1db piros ...
vicc basszus. de ez mitol lehet, hogy infra vevo csere utan jott ki? valamit megnyomhatot aszerelo? vagy mitol tortenhetett ez?
holnap hivom oket, akkor valoszinuleg nem fogjak cserelni? ez 1 vicc basszus, 2 honapos tv..
-
impact2
tag
válasz
huncutka1029 #68118 üzenetére
Nálam simán megy pendrive-ra a felvétel 55UF8527.
Kingston Datatraveler 100 G3, a felvétel előtt csinált valami sebességtesztet ,azután simán ment a felvétel. -
csab2
veterán
válasz
huncutka1029 #68090 üzenetére
Ok, ezt nem tudtam. Még nyáron itt a témaösszefoglalóban olvastam, hogy a V mit jelöl. Nem tudtam, hogy ez megváltozott. Köszi az infót!
Pumma: nem ismerem ennyire a modelleket, azt hittem 652-ből is van 32-es. Neked is köszönöm a kiegészítést!
Más:
64 gigás, USB 3-as pendrive-ra miért nem lehet felvételt készíteni? A sebességgel nem lehet gond: Sandisk Cruzer Extreme. -
TBMC
addikt
válasz
huncutka1029 #68057 üzenetére
pont ezt hiányoltam, köszönöm!
akkor azt hiszem vissza is játszom a dolgot, mert ez így nem ok. én 778V-t kértem...
-
dirtjumper30
csendes tag
válasz
huncutka1029 #68059 üzenetére
az elforgatás sajnos nem nagyon kivitelezhető...
azt az IR szenzort nem lehet valahogy eltávolítani a geniusból?
-
Beni2360
félisten
válasz
huncutka1029 #68039 üzenetére
huncutka én MERR
YNÉM. -
h1mpi
félisten
válasz
huncutka1029 #68021 üzenetére
engem zavar, ne töltsön
nekem is webos2 van.
-
xabolcsy
aktív tag
válasz
huncutka1029 #68021 üzenetére
LG 42LF652V
Elég csak a magic távirányítót megvenni vagy kell az a bluetooth kegyere is? -
B7AYDJani
újonc
válasz
huncutka1029 #67934 üzenetére
Köszönöm a választ! A tv-t a vásárlás után sikerült regisztrálnom!!! Futok még egy kört a márkaszerviz felé. A szerviznek az volt a gondja ,hogy nem az ő garanciamatricájuk van rajta és nem az ő garancialevelük van hozzá. Lehet,hogy csak határozottabbnak kell lennem.
-
Shingen
addikt
válasz
huncutka1029 #67937 üzenetére
Nem szunt meg, de tenyleg nem is figyeltem, de eltunt a kollega.
-
olasz69
senior tag
válasz
huncutka1029 #67937 üzenetére
Nem szűnt meg a rendszer, nekem azt mondta Stevenstyle,hogy hamarosan meg lesz az új!
Pumma hanincs ott a szerkesztés mert 5 perc letelt akkor jön a vissza-nyil a böngészőben ,akkor is kb15 perc-ig szerkeszthető,csak veszélyes mert ha lejár az idő akkor dupla lesz a hsz.
-
Grejoz
csendes tag
válasz
huncutka1029 #67736 üzenetére
Köszi! Így már sikerült.
-
yvsmad
őstag
válasz
huncutka1029 #67702 üzenetére
A Streaming 4K Upscalingra gondoltál? Mert az csak felskáláz, azt bármelyik mai BD lejátszó tudja.
Az Amazon TV netes 4K videókat tud lejátszani, a Sony és a Zappiti is csak sima media player.
UHD BD lejátszó és film még nincs kint a piacon. A médialejátszóval meg nézheted a 4K reklámokat meg Jóskapista akciókamerás hülyüléseit. -
aram01
nagyúr
válasz
huncutka1029 #67692 üzenetére
akkor még nem kell 4k-s lejátszó után kajtatni senkinek, sajnos. nagyon lassú a fejlődés, nem is tudom hogy filmek kaphatóak e már 4k-ban
(#67693) asdxv: sokat nézzük oldalról az ebédlőből. Jó nekem az ips
-
Beni2360
félisten
válasz
huncutka1029 #67624 üzenetére
De kis huncut vagy huncutka1029!
Ezek már ősrégi dolgok. Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a digitális TV adásoknál, hol lehet váltani a hangot az irányítón? -
zluspai
csendes újonc
válasz
huncutka1029 #67624 üzenetére
A hangsáv és a subtitle váltás sima egérrel - air mouse-al is megy így, mondjuk elsőre én sem találtam meg de a google segített...
Mondjuk érdekes usability szempontból hogy itt van egy 1.5 méteres tv, mégis el kellett dugni a subtitle/lang váltó gombot, pedig simán elfért volna a képernyőn... Bizonyára a marketing próbálja így a vásárlógat a magic remote megvásárlására ösztönözni... ;-)
Apropó: a magic remote állítólag jó univerzális távirányítónak? Valhogy így: [link]. Megy ez valakinek?
-
válasz
huncutka1029 #67621 üzenetére
Igen, beszéltünk róla.
De én úgy tudom, hogy nem youtube-nál vagy más videómegosztón, hanem Netflix meg más online tékák esetében nem tud uhd-t...persze lehet, hogy egy faszság az egész, csak azt mondom, amit az LG támogatás mondott.petey: itt meg tudod nézni a különbségeket.
Szerk.: bár itt is látok néhány dolgot, ami nem biztos, hogy úgy van...
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
huncutka1029 #67486 üzenetére
Szia!
Digi kábeles (társasházi) csatlakozásom van. A teljes keresést választottam, és a kódolt csatornák átugrása sem volt kipipálva, és mégis az első 10 programhelyen semmi sincs(m1+m2+dunák.....csak az 5.prog.helyen megy az M3....) .......
Ha az adott csatorna pl:m1 frekvenciáját beírom a kézi keresésbe, akkor is azt írja, hogy nincs jel.....de valójában kell lennie, mert a boxon keresztül most is van.....
-
Csaba821023
újonc
válasz
huncutka1029 #67402 üzenetére
Koszonom a tanacsot.holnap azert felhivom oket.
-
olasz69
senior tag
válasz
huncutka1029 #67294 üzenetére
2007 -ben nem vettem meg az FHD-t csak HD ready-t mert nem volt rá tartalom!És nem volt belőle semmi hátrányom!Jah az a tv még most is tv,de ezek meddig fognak üzemelni?Nem a led élettartalmára gondolok elsősorban...
-
direwolf
őstag
válasz
Azért halkan megjegyezném, hogy az UHD "ellen" szó el elég nyomós biológiai érv is. Az emberi szem éleslátása 1 szögperc. Tehát fontos az átmérő és a nézési távolság is.
A 3D meg azóta szép lassan vívja a haláltusáját -
TRob1
veterán
válasz
"8-10 éve a FHD ellen.." És a mai napig azt a full HD tv-t használod, vagy azóta vettél már újabb tv-t?
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Pontosan, ugyanez volt annó a FHD ellen is. Aki mostanában vesz tv-t ha van esze, és lehetősége, akkor megveszi 5év garival, 2-3év és biztos h nagyságrendekkel több lesz a 4k tartalom. %év múla meg ki tudja hol tartunk megint. Valamelyik nap néztük egy 49UB-n a men in black 3at 4k-ban , hát mit ne mondjak... Én rohadtul várom h elterjedjen nem csak filmekre , hanem sportműsorokra is.
-
sajo13
senior tag
válasz
Azért nem tartunk még ott, hogy minden csatorna már FHD-ban jönne, elég lassan terjedt el ez a mostani állapot is. És most nem sorolom a szolgáltatókat, akik jelentős pluszköltségékért biztosítják csak a FULL HD csatornákat(tisztelet annak az 1 kivételnek, aki nem).
Szóval még ma sem jön be minden háztartásban a FHD, mit akarunk akkor a UDH-tól? Lehet, hogy 5 év múlvba lesznek UDH csatornák, de addigra más TV-je lesz itt az összes fórumózónak
Az én véleményem szerint kár ennyire előre a jövőre gondolkozva pénzt kidobni az UHD-re. Családi fotók FULLHD TV-n is jól mutatnak. -
5oultrain
aktív tag
válasz
huncutka1029 #67276 üzenetére
Ment egy pü.
-
Dragbajnok
tag
válasz
huncutka1029 #67194 üzenetére
Tehát nem mered vállalni a képét.
-
Dragbajnok
tag
válasz
huncutka1029 #67152 üzenetére
Értem tehát érteni kell hozzá!
Mi ez űrhajó? Vagy mi? Ez egy tv amit bedugsz a falba és nézed.A bevilágításon semmilyen beállítás nem segít.Persze ha nullára veszem a fényerőt akkor igen de úgy ugye nem az igazi.De ha te olyan jól betudod állítani a tv-t akkor légyszi fotózd már le úgy ahyogy én is csináltam és linkeld be a képet. -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Van valahol valamilyen leírás érthető módon, hogy melyik beállításnak milyen hatása van ? Arra gondolok, hogy pl. true motion ki-be azt jelenti, hogy ....... és valami jó plasztikus példa, hogy mit kéne látnom. Tényleg szénné lehet állítgatni mindent, de sokszor semmilyen hatását nem látom, mivel nem tudom mit KÉNE látnom :-) Aztán elállítom, két nap múlva meg valami nem tetszik és már nem tudom, hogy mit állítottam :-(
42LF652V van egyébként és a gyári beállítással semmi bajom :-) -
MrBazsi
senior tag
válasz
egyébként ez igaz, van olyan ismerősöm, akinek én kalibráltam a színeket a tv-jére, mert magától még a tru motion-t se tudta kikapcsolni... Sokan megveszik, azt hiszik a gyári beállítások jók. ha meg nem, kis szenvedés után feladják, mert ugye elég sok a beállítási lehetőség, és elvesznek benne. Nem 2 perc beállítani úgy h tökéletes legyen, de egy jó tv-t simán be lehet. persze vannak rosszak is. belépőszériától sose lesz csodakép. Nálam a haverok mindig megjegyzik foci közben h náluk nem ilyen szép a kép, és tényleg mindig ide jönnek meccset nézni
Egyébként az előző kérdésemhez hozzákapcsolva, neked a te tévéden a 8as szérián jó a fekete? abba már van tbc elvileg
-
direwolf
őstag
válasz
Bocs, de az összeszerelés minőségén milyen beállításokkal változtatnál?
-
w333
félisten
válasz
huncutka1029 #67133 üzenetére
sajnos az Edge led IPs beálllítása igényel némi időt, és tapasztalatot, nem olyan egyszerű mint directled esetében.
LF652V direkt ledes
-
Nightman1
tag
válasz
huncutka1029 #66254 üzenetére
Egyetértek.
Outletes darabok eladásánál találkoztam olyan esettel hogy lekaparták a tv imei számát.
Így persze nem tudod regisztrálni az LG-nél és CSAK a bolti gari lesz érvényes. Így lehet hogy egyes esetekben csak egy év garit kapsz.
Nyilván nem véletlen hogy olcsóbbak az outletes árak. -
Tangerine
senior tag
válasz
huncutka1029 #66193 üzenetére
Én is a box állítgatására gondoltam. Hiába megy ugyanolyan box-szal, az lehet, hogy máshogy van konfigolva.
-
retifosas
csendes tag
válasz
huncutka1029 #65058 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ!
-
Müszi
senior tag
válasz
huncutka1029 #65058 üzenetére
Ez szomorú
Pedig régebben (1-2 éve) valaki azt írta itt, hogy neki működött valamilyen pen-re a rögzítés. Mindegy, akkor ez most kimarad, mert a flash meg mindenképp kell.
Azért Köszi! -
Medical
aktív tag
válasz
huncutka1029 #64866 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget, de még nem volt időm, hogy meg nézzem.
Egyébként az összefoglalót korábban már olvastam, de akkor sem értettem ezeket a szak-szavakat, (laikus vagyok hozzá).
DLNA, vagy screen mirroring, azt sem tudom mik ezek, illetve mit kell velük kezdeni.
Fel kell valamelyiket telepíteni a laptopomra, hogy látható legyen a gépem a TV-n?
Win. 10 van rajta. -
RicsiSuly
aktív tag
válasz
huncutka1029 #64872 üzenetére
Sima LV
-
asturel
őstag
válasz
huncutka1029 #64865 üzenetére
Ha lementem a csatornalistat es atrakom Cseh-re majd vissza veszik el valami ?
-
OberMotz
aktív tag
válasz
huncutka1029 #64865 üzenetére
Köszi a választ, közben rákerestem itt a topikban is a problémára és úgy látom hogy mindegy mi a szolgáltató ország csak ne Magyarország legyen ami azért elég vicces
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #64857 üzenetére
Köszi, tulajdonképpen ugyanaz mint a Sony-nál anno ott is kikapcsoltam, csak itt most a CA modul csere zavart picit be.
-
SaMURaIDrAkE
tag
válasz
huncutka1029 #64560 üzenetére
Szóval szerintetek jobb választás lenne az lg?!?!?!
Az alatt h érdemesebb több pénzt rá áldozni mit értesz?
Ahogy nézem az összefoglalót az lg-nél 652V a középkategóriában a legjobb tv.
Innen fölfele csak UHD van, nekem meg ügye a játék miatt nem ajánlott a magas inputlag miatt.
Amúgy Sony 55W805c lett volna a kiszemelt, de hangprojectort már nem adnak hozzá, így esett erre a választásom.Milyen TV ajánlott ha nem ez?
-
w333
félisten
válasz
huncutka1029 #64560 üzenetére
+1 ugyan ezt leírtam a másik topikban is
-
TripleB
senior tag
válasz
huncutka1029 #63906 üzenetére
Üdv!
Nálam a valósághű mozi és a szemkímélő mód nem elérhető (42lb650v)
Mi lehet az oka? -
törölt tag
válasz
huncutka1029 #64327 üzenetére
Simán HDMI kábellel volt csak használva... De.....
Most két nap állás után bekapcsoltam, és semmi baja neki.
Az az igazság,hogy ez a tv Édesanyámé, és van köztünk 130 Km.
Levittem neki a régi Samsung Lcd-met, de azt meg nem akarom,hogy visszacserélem, aztán 2 nap múlva megint ezt csinálja.
Lehet,hogy Szoftverfrissítést kéne csinálni rajta, aztán járatni pár napot,mindenféle üzemmódban?
Ezen is lehet Pendrive-ról frissíteni?Köszi
-
jansky1
senior tag
válasz
huncutka1029 #64320 üzenetére
Szia!
Köszönöm kipróbáltam. Egészen ki lehetett nagyítani, de teljes képernyőre váltani nem sikerült. Viszont így is megfelel a célnak, köszi!
-
Teaway
veterán
válasz
huncutka1029 #64320 üzenetére
Nagyon jó, ezt ki fogom próbálni!
-
colos@@
csendes tag
válasz
huncutka1029 #64225 üzenetére
A frissítés előtte nap megtörtént és kereken 1 napig jól is működött a tv.
-
M0RGI
őstag
válasz
huncutka1029 #64186 üzenetére
Akkor privátban pls
-
M0RGI
őstag
válasz
huncutka1029 #64149 üzenetére
Én megnéztem üzletben két hasonló szériájú LG TV-n (HD és UHD) ugyanazt a HD promo felvételt és az UHD-son észrevehetően szebb, élesebb, részletesebb volt a kép.
Vagy az lehet, hogy a felvétel UHD-s volt és ezért látszódott a HD TV-n rosszabbnak? -
direwolf
őstag
válasz
huncutka1029 #64149 üzenetére
Tudom, hogy erős kisebbségben vagyok (főleg ezen a fórumon) a minőségmániámmal, de nézd ezt el nekem kérlek
Amúgy már értem mit kellett volna kitalálnom, ami így explicit nem volt az eszmecserében: a sugárzott, FHD-nak mondott (de valójában 1440x1080i) adások lesznek jobbak UHD kijelzőn. Így gondoltad?
Én mondjuk ebben sem lennék biztos, de tapasztalat hiányában semleges álláspontra húzódok, ha megfelel a kényes közönségnek@Pumma: Te vagy az akit még annyira hiányoltam
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #64144 üzenetére
A másodikra szavaznék én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest