Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamizoli
tag
válasz
yvsmad #58899 üzenetére
Nekem 42lb731van és meg tudom erősíteni, hogy a talpa az ezüst színű és alumínium. Csak alul aranybarna árnyalatú a hangszóróknál(szinte észre sem venni).
#58881 yvsmad: Leírhatnád a beállításaidat, mert sokat kipróbáltam(összefoglalóban lévőket, yt-os videót, fórumos hsz-eket) de egyik sem jött be igazán. Most az "eredeti" van elállítgatva -
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58714 üzenetére
LG tévénél ez nem fog menni, bármilyen egyszerű is.
Max azt tudod megtenni, hogy egy műsort felveszel, és ezzel egy időben egy másik bemenet (HDMI, SCART) nézel. Felvétel közben másik csatornára, vagy tunerre váltanál (sat /DVB-T /DVb-C azonnal rákérdez, hogy kapcsolsz, vagy felveszel?Amit most a fórumtársak, és a magam kedvéért kipróbáltam:
-WEBOS 2.0 UF8517 Tv-vel. felvétel indítás gomb megnyomás után csatornát váltottam.
Kb 2 mp mulva megjelent egy kis ablak, amiben a tv közölte: DTV 12 csatornán felvételt indítok, mi legyen?
a felvétel indítás,
b felvétel műsor végéig,
c felvétel befejezésének megadása.
Az a opciót választottam, indult a felvétel, és a tv azonnal visszakapcsolt a felvett műsorra.
- A felvétel alatt a következőket próbáltam:
- youtube, böngésző, HDMI AV bemenet, Csatlakoztatott HDD, USB kulcsok, DLNA bemenet.
Mindegyiket engedi, de a felső infó sávban megjelenik egy kis piros figyelmeztetés, hogy felvétel folyamatban, , milyen csatornán, és az eltelt idő.
Valamint a képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy stop gomb amivel a felvétel bármikor bármely forrásnál leállítható.
Leállítás után Választható, hogy mentjük e a felvételt, vagy mentés nélkül töröljük.
Ha a nincs mentés opciót választjuk, akkor csak a timeshiftben 2 óráig tárolja, majd felülírja. Ez idő alatt van lehetőség a felvételt a visszanézés közben menteni, de ezt más a webos1- alatt is meg lehetett tenni.Remélem hasznos, infó mindenkinek, Elképzelhető, hogy ezt a WEB-OS1 ben is így oldotta meg az LG, De bocsi az nálam kimaradt, eddig Netcast-ot használtam.
-
Watt25
veterán
válasz
yvsmad #58690 üzenetére
Én nem a kártyás részt nem értem, hanem azt, hogy 2 tuneressel hogyan rögzítesz 2 csatornát, miközben bármelyik másikat nézed. Ez tuti így van? Ehhez 3 tuner kellene. (Vagy a rögzített két csatornának kell egy MUX-ban lennie.)
A kártya viszont ezek szerint simán kikódol 3 csatornát, egyszerűen csak 3x annyi adatot kell kikódolnia. -
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #58680 üzenetére
kedves fórumtárs!
Való színű két malomban őrlünk, én nem írtam fizetős csatornákról.
Ha neked DIGI digitális kábel Tv van akkor indítsál el egy felvételt és utána nézd meg, hogy melyik csatornákra kapcsolhatsz át.
Mivel nekem a mindkét szolgáltató be van kötve gyakorlatból tudom mondani, van ahol plusz 5 csatit, van ahol csak 3 csatit lehet a felvétel mellett nézni.( Holott az IPTV-n bárhova kapcsolhatsz.)
De a DIGI kódolt csatornákhoz nem tudok hozzá szólni mert azok nincsenek igényelve.
Remélem így már érthető voltam. -
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #58652 üzenetére
Hát ez az analóg tuner kérdés érdekes mert nekem koaxon jön be az adás és abból lesz IPTV .
A második Tv-n csak a koax van bedugva és majdnem minden adás persze a HD nem beszámítva analógon vehető. Azt tudom, hogy ha minden csatorna át áll digitális adásra akkor már box nélkül semmi sem lesz nézhető.
De állítólag 2015 őszére leveszi a t-hom a kódolásokat a kábel adásokról és akkor már nem kell bérelni tőlük extra boxot. -
törölt tag
válasz
yvsmad #58649 üzenetére
Azt ajánlanám neked, hogy még tuningold, állítgasd azt a tévét, és valószínűleg majd meg leszel vele elégedve, hacsak nem egy hibás példányt fogtál ki, de szerencsére erre nem nagyon van példa. Nálam a gyengébb és olcsóbb 671V csodálatosan szép képet produkál, és a régi Samu tévémet simán lepipálja. Szinte csak HD adást és gépről filmeket nézek.
A mozgásmegjelenítése pedig teljesen hibátlan. Nem mondom hogy tökéletes tévé, mert olyan ugye nem is létezik. Lehetne gyorsabb, meg nagyobb is. Majd egyszer talán, még az idén kicsit gyorsul, de ha nem hát az se baj.
Az analóg megjelenítése elég gyenge, ebben tényleg sokkal jobb a samu, ám nem nézek már analóg adást, ezért ez nem érdekel. A gyenge digitális, normális sávszél nélküli adással sem érdemes sokat kínlódni. Azok a töltelék csatornák annyit is érnek ugye. A focinál jelentkező dse sem tudott eltántorítani ettől a tévétől.
3D-re nagyon bevált, a passzívot a gyerekek is nézhetik, ezért ez is fontos szempont. -
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58643 üzenetére
azért a digi kábelnél van ám közte analóg is, ha a hangolásnál nem csak a digitális hangolást állítod be, és nem kábel (DVB-C tunert választod egyedül, akkor jó eséllyel közé hangolja azokat is.
Azoknak azután valóban gyászos képe van egy ilyen tv-n.Sokan azért szeretjük az LG-t, mert szinte korlátlan beállítási lehetőségeket enged az ISF szabvány határain belül. Persze ehhez az kell, hogy kicsit érts hozzá, illetve legyen egy kalibráló eszközöd, ha nagyon profin akarod belőni
-
Pancsermeste
őstag
válasz
yvsmad #58641 üzenetére
No, azért én éppen egy igen jó minőségű 32"-os 'CRT minőséghez szokás' miatt nem vettem még LCD-t TV/mozizásra.
Mivel a Philipsben dolgoztam, lett volna időm, lehetőségem hozzászokni az LCD nyújtotta élményhez, ám ez csak részben sikerült. Ami tetszett volna (kompromisszumokkal) még a dolgozói akciós kedvezménnyel is drága volt, az alsóbb kategóriásokért pedig egy fillért se adtam volna.
Most már a középkategóriás LCD képminőséget el tudom fogadni, a nagyobb képméret (50") ill. néhány pozitívum pedig ellensúlyozza a hátrányokat. Azért az a természetes bőrszín még mindig nem az igazi, azt lesz a legnehezebb megszokni. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #58638 üzenetére
Elég sok olyan tapasztalatom van sehogy, viszont sok esetben igény sem nagyon van rá. Apa hazaviszi, beüuemeli és ahogy volt, beállítások out of box úgy marad és nézik. Legutóbb munkatársamnál láttam, hogy a három éve vásárolt Tv-jük kiemelt kép üzemmódban megy, ahogy megvették, hozzá nem nyúlt senki. Az hagyjám, hogy olyan túlszaturált volt és fényerővel ment, hogy a szemem kifolyt, de az alap Motion Plus beállításokkal akkora a szappanopera effekt mértéke, hogy két perc után a a hányinger kerülgetett. Ők így szokták meg, szerintük ez így jó. Ha meg nekik jó, akkor...
És gyaníthatóan az átlag vásárló pont ilyen.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #58625 üzenetére
Hali!
Nem tudsz a "kép szétesésről" telefonnal lőni egy videót? Jó lenne látni, hogy miről van szó.
A leírtak alapján amire gondolok az max a túlzott interpolálás miatti artifact lehet. Az LG-kben ennek az algoritmusa a kanyarban sincs a két japánhoz képest, de valamivel a Samsung-é is jobb.
Nézd meg, hogy a Trumotion milyen állásban van. Kapcsold ki, vagy tedd törlésre és úgy nézd meg. Játszhat még az egyéni Is! Ja éa kapcsold ki a True Cinema-t. A leírtak alapján az egekben van az interpolálás.
A színek tekintetében elviekben a 730-asnak jól kell teljesítenie, az más kérdés, hogy mihez viszonyítasz? Ha a régi pl egy Samsung volt annak alapból túlszaturáltak a színei. Amennyiben nem hibás készüléket kaptál, úgy elmondható, hogy pont, hogy természetesebbek a színei az LG-knek! Aki a túlszaturált színekhez szokott annak meg ez tűnik fakónak.
Amennyiben analóg adással bajlódsz, úgy hosszabb távon javasolt eofelejteni. A 671-ből és pár LA-val szerzett tapasztalat alapján szerintem némileg gyengébb a tuner analóg adás esetében gyengébben teljesít mint pl a japánok Tv-iben, de digitális HD adás esetén az eredmény teljesen rendben van.
Pancsermeste: pont, hogy nappal illetőleg fényforrás mellett, nem teljesen besötétített helységben vehető észre kevésbé az IPS alacsonyabb kontrasztja. Teljes sötétségben amit fátyolnak írtál azt pont azért érzékeled, mert a fekete nem tökéletes fekete.
#58627: menüből is tudsz, illetőleg az összefoglalóban is le van írva az USB-s.
Feltöltődés helyi sötétítés mellett teljesen nem is fog is eltűnni, mivel a kurzor helyzeténél lévő led blokk több háttérfényt bocsát ki.
-
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58627 üzenetére
Digitális, vagy analóg adást nézel? nagyon nem mindegy.....
CI modul vagy box?Próbáltad a szuperfelbontás opciót? Magas képvezérlésre állítva.
valósághű mozit kapcsold ki, és próbáld meg a true motiont user -en dejudder 2 deblur 7 értékkel.Ha leírod a képbeállításaidat, lehet tudunk javasolni egy két dolgot még,
De valószínűleg tuner hibás a készüléked, nem erősít. -
Pancsermeste
őstag
válasz
yvsmad #58625 üzenetére
Nos, azt én is megfigyeltem az LG (általam anyagilag is elérhető) modelljeinél, hogy bizony erős fényben (pl. nappali fénynél) nem olyan kontrasztos a képük, míg teljes sötétségben már megfelelő, ám ekkor meg kissé fátyolos, a fekete szint nem az igazi. Ez persze általában alig észlelhető mondjuk egy üzletben kiállítva, egy hasonló középkategóriás VA paneles mellett... lehet, hogy beállítás kérdése is, esetleg a paneltípusokról olvasott információk 'becsípődése' (tudat/érzék módosító hatása).
Érdekes, hogy a látószög kérdésében viszont nem minden esetben érzékelem az IPS panel előnyét. -
-
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58352 üzenetére
nem visszhangos, a soundsync bekapcsolásakor van lehetőség a két forrás eltolásának, illetve van egy bypass opció, amivel kiiktatja a visszhangot, és inkább magas, és mélyközép szerűen osztja meg.
Legalább is így tűnik.
(#58354) PummaHarman Kadron ide, vagy oda, a soundbar az aktív subbal, oda@ a tv-nek
2 x 10 watt két csatorna V.S.virtual 5.1 300wDE el kell mondanom a tv védelme érdekében, hogy bár az alján is csak 7 cm széles, Elég jól szól, az előre beállított profilokkal is.
Ebéd után csinálok egy kis video bemutatót, ha szeretnétek az alap dolgokról.
bekapcsolás utáni "feléledéi idő",
Menü kinézet,
smart rész, DLNA , Web böngésző
hang alapú keresés (magyarul is elég korrekt)
Ha van amit megnéznétek jelezzetek, megpróbálom megmutatni.DVR időeltolás: úgy olvastam, hogy a WEBOS alatt csak 15 percet enged visszamenni?
Valóban nálam is van egy ilyen ikon ennyit ugrik előre hátra, de az alsó idősávon megy 2 órát visszafelé a csuszkával. -
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58342 üzenetére
Teljesen!
Mert ez az asztali DVR esetében működött. Kb 5 hónapom ment rá.
TS Doctor nem tudja visszafejteni, pont azért, mert a header nem a Rec-fájlok között van, hanem a belső memóriájában a tv-nek.Sajnos
Nézd csak én is hogy megörültem mikor ezt megtaláltam! -
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58337 üzenetére
CSak a NET CAst tv-k használtak inux alapú FW-t. .JFS kiterjeszéssel particionálta a teljes HDD-t, és csak Linux alatt, ROOT-ként bejelntkezve lehetett kimásolmni.
De csak egy rec00001 mappát és benne 250 Mb fájlokat láttál, HEADER mélkül mentette, így nem lehetett visszafejteni a titkosítási algoritmust. Csak és kizárólag azon a tv-n lehet visszanézni, ami rögzítette.
A mai napig sem sikerült feltörni a kódolását. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #58185 üzenetére
"Az új szabványt mikor adják ki hivatalosan?"
Tavasszal a CES-el egy időben történ meg hivatalosan is a szabvány véglegesítése. Ezt az UHD Alliance illetőleg a Blu-Ray Association jelentette be. Magát a véglegesítést is ők (tulajdonképpen az összes nagy gyártó, a fejlesztésekben résztvevő és még jó pár érdekelt cég) végezték.
Ha arra irányult a kérdés, hogy mikor adják majd ki az első ilyen lemezeket, akkor az ősszel esedékes (kb szeptember magassága). Pontos dátumot most fejből nem fogok tudni mondani, de ha érdekel holnapra utána nézek. Megnéztem újra, így pontosítok, elvileg első körben 66-100GB kapacitású lemezek jönnek.
"Van már olyan új tévé, amelyik 100%-ban megfelel a szabványnak, vagy minden gyártó úgy valósítja meg a saját UHD-ját, ahogy sikerül?"
Tudtommal van már. Persze jellemzően csúcskészülékek. Egyébként a leginkább sarkalatos pont ilyen szempontból a HDR. Ez az a sztenderd aminek jelenleg nagyon kevés készülék felel meg. Most így gyorsan a SONY X94C és talán a Samsung JS9500 ami dereng, hogy minden sztenderdnek megfelel... ha jól emlékszem...
-
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #58175 üzenetére
Kifejtenéd bővebben csak, hogy tanuljak mert a pap is holtig tanul.
Nekem csak egyenlőre HD redy 6 éves plazmám van és nemsokára szeretnék nagyobb felbontásra váltani.
De még nem tudom, hogy FHD vagy UHD legyen.
Minden tanácsot átgondolok és fogadok.Ezt találtam ez jó támpont? http://hu.wikipedia.org/wiki/HDTV
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #58130 üzenetére
No Offense, de szerintem félreértetted a dolgot.
Nem hiszem, hogy többen ajánlották, mivel azzal a kollégák is tisztában vannak és ki is hangsúlyozzák, hogy megfelelő mennyíségű és releváns teszt valamint felhasználói tapasztalat nélkül nincs ajánlott készülék! Elég amatőr dolog lenne ezek hiányában kompetens véleményt alkotni.
Szerintem az lb671 ajánlásokkal keverhetted össze véletlen, mivel azt tényleg szép számmal ajánljuk.
-
törölt tag
válasz
yvsmad #58130 üzenetére
Kiváncsi leszek a piaci fogadtatására.
De mások is ajánlgatták itt a 671, 675 készülékeket, mert sokan csak azt nézik, hogy a magasabb típusszám biztosan csak jobb lehet... hát erről ennyit, majd otthon néz nagyot a delikvens, hogy jó buta tévét vett drága pénzért. Főleg 40"-ban, sem méretre, sem tudásra nem valami nagy.Kik mások? Nem találom őket sehol? Az UF675V egyébként is egy smart, WiFi-s TV.
De LB671V-t igen, mert sokan használják is. de ez nem UHD. Még a Tru Motion is jól működik rajta.
Néztem az új Sony-kat, ott is találtam variációt a típus számoknál, szóval inkább hagyjuk a témát. Csak utána kell nézni mindennek. -
törölt tag
válasz
yvsmad #58120 üzenetére
Már huncutka is írta neked: "Azért almát almával hasonlíts össze" Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal. A tavalyi samut a tavalyi LG-vel illik hasonlítani, nem keresztirányban. Van 2014-es LG Smart wifis tv is: LG 40UB800V [link] , ami sat tunert és Magic Remote távot is tartalmaz.
leeka Egy bevált rendszer a NetCast, még az idei modelleknél is alkalmazzák.
-
huncutka1029
addikt
válasz
yvsmad #58108 üzenetére
Azért almát almával hasonlíts össze
a két készülék teljesen különböző kategória!
[link]Az egyik FHD, a másik UHD
Az LF direkt ledes, micropixel controll nélkül, "maszatolós" képpel, az UF pedig edge led, micro pix.controllal, itt max felhősödést fogsz látni...Butaság ezt a két tv-t egymáshoz hasonlítani, de te tudod mire van szükséged..
-
Gravity1234
tag
válasz
yvsmad #58062 üzenetére
Haaat, en nezegettem a menujet ennek a lejatszonak, szerintem ez egy regebbi model, mert semmi ilyet amit irtal nem lattam...
Konkretan a hang kimenetnel 3 opcio volt, sajnos nem emlekszem fejbol, de valami PCM az egyik. Szerintem probaltam mindharmon, de sehogy se jott elo hang. -
cidalain
veterán
-
kelepce
tag
válasz
yvsmad #57755 üzenetére
Csak az UB850V-ről beszélek, a többit nem ismerem.
Tud több kötetet kezelni és nem szükséges külön partíció a TimeShift számára. Síma NTFS vagy Fat32 megteszi, nem használ saját formátumot. A filmek megférnek a ThimeShift mellett is, nem bántja őket, saját könyvtárba ment amit meg is csinál magának. Akár 2 winchestert is kezel egyszerre, egymástól függetlenül. Gyakorlatilag úgy használod, ahogy éppen tetszik. -
Watt25
veterán
válasz
yvsmad #57721 üzenetére
Az én 2011-es tévém is tudja azt a funkciót, amit úgy hívnak, hogy TimeShift. Miért olyan bonyolult dolog ez szerinted? Egyszerűen mindig működik a távirányítón a Pause, Rew. Fwd, stb. gombok. És ehhez nem kell konkrétan rögzíteni az adást. Két órát visszatekerhetek. Ennyi.
-
bandi20
aktív tag
válasz
yvsmad #57721 üzenetére
Ez most Nem komoly kérdés ugye? A mostani LG tevem 620 as is tudja a felvételt ra dugom a winyot , beállítom a műsort es veszi is, tudom visszatekerés stb.
A t-home IPTV az mas tészta volt , nekünk optikai jött a cucc, 1 adót néztem közben az asszony 2 sorozatát vette fel a beltéri . A UPC beltéri a kanyarban sincs ahhoz a beltéri hez képest! A tv felvevő része sincs , de a mai világba , a sorozatot napjában 3 szór ismétlik , a filmeket meg hamarabb megveszem DVD, Blu-ray lemezen mint a tv leadja. Ezelőtt 5 evvel meg nagy Future volt a felvetés , de hal isten a monopolizálás tönkretette ezt is, gondolj bele a jóban rosszban este elott leadja a szuper tv 2 vagy 2 szer . ...... -
törölt tag
válasz
yvsmad #57714 üzenetére
Szerinted? A közszolgálati adók eleve kiesnek, ha csak nem vagy éppen politikus vagy gyerek, és akkor már alig marad HD.
Ha a szappanoperák nem érdeklik, akkor kiesik a két nagyobb HD csatorna is(rtlklub,tvkettő) A maradék 1-2 sport, de ha nem néz valaki sok sportot, marad 1-2 természetfilmeket adó, és nézhető csatorna. Az összes többi mind SD. Arról már ne is beszéljünk, hogy még a HD sem igazán mindig jó minőségben jön a szűk keresztmetszetek és egyéb spórolás miatt. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
yvsmad #57714 üzenetére
Hali!
Amennyiben Tv-zek, én 85%-ban sport (F1, országúti bicikli, egyéb...) illetve ismeretterjesztő csatornákat nézek. Ezek nálam mind HD-ban jönnek, a maradék 15% az SD sajnos, na az olyan is.
Mondjuk nekem van olyan szerencsém, hogy 21 csatorna HD-ban jön (bár némelyik olyan is a kedves szolgáltatónak innen is ezer köszönet) és azok egy jó része sport és ismeretterjesztő.
-
Cooper911
senior tag
-
tozso76
aktív tag
válasz
yvsmad #57669 üzenetére
Igen, a boxot már terveztem becserélni egy ci kártyára. Büntetés ez a pace box. Gui egy commodre 64 szintje. Plusz egy tavirany. Csak a két hdmi out-os erositő miatt kértem boxot. Azt hittem vetítőn fogom az F1-et focit stb.t, hdban élvezni. 4 hónap alatt egyszer tettem ezt meg.
-
FRENK1988
veterán
válasz
yvsmad #57328 üzenetére
Részlet az összefoglalóból:
"A régebbi modellszámokon való kiigazodás kedvéért a modellszámok jelentése:
A típusjelzés első betűje jelöli a kijelző technológiát:
E – Oled
L – LED háttérvilágítás
C – CCFL háttérvilágítás
U – UltraHD (4K)
A második betű jelzi az évjáratot (illetőleg évjáraton belül a kategóriát):
F – 2015
B, C – 2014
A, N – 2013
M, S – 2012
W, V, K – 2011
X, E, D – 2010
H – 2009
G – 2008
F – 2007/2009
C – 2005
B – 2004/2007
A típusjelzés utolsó karaktere a típusjelzésnek a felbontást és a Tuner típusát jelöli:
W – UHD
V – FullHD (DVB-T / T2 / C / S / S2)
T – FullHD (DVB-T / T2)
C – FullHD (DVB-T / C)
U – HD Ready (DVB-T / C / S / S2)
B – HD Ready (DVB-T / C)"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest