- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
A törlés megvolna (nem tudtam ts-t felvenni, mert elszállt az egész csatorna lista PVR-ben, és keresni sem lehetett, berogyott az egész, most fogom feltenni a 24-est), viszont abban kérném a segítséged, hogy melyik modult kell kiválasztanom, a TSreader-ben a jelszintméréshez?
-
Dzsekó
addikt
Mostmár látom, nyomkodtam, csak S-videót meg kompozitot írt ki, aztán CH-4-et, aztán mondtam, hogy ez nem az, de a CH-4 az analóg. Azért a hotkey segített, hogy megállapítsam melyik az, köszi szépen.
A jelerősséget meg a tsreader elittel akartam volna megnézni, de install után a rakat plug-in-jéből kiválasztottam az egyikaet, aztán azóta csak mpeg-et kér be fájlmegnyitásra, ha azt lemégsézem, akkor bezárja a progit. Az uninstall nem segít, ezt örökre megjegyezte.És nem ajánlja fel a pluginválasztást már.
Persze, hogy csak analógot kezelt, sejtem, hogy még gyerekcipőben jár a digitális, még 1 éve sem megy. Reménykedem, hogy jobb lesz.
-
Dzsekó
addikt
Köszi az infókat.
Azt látom, hogy mindig 1 az 1ben veszi fel a streamet, viszont néha meghülyül a PVR2, és pl hangot felvesz de csak 1 képkockát rak be. Illetve lehet, hogy kmplayer nem játssza le rendesen, a lejátszáskori szaggatás is lehet ettől, nomeg SD csatornák hangformátumát sem támogatja. A proci felvételkor 30-40%-on megy.
Tudsz olyan lejátszót, amivel endesen le tudnám játszani a felvett dolgokat?
Az analóg módba átkapcsolásra rákerestem, de nem jártam sikerrel.
Leírnád, hogy hogy kell? Esetleg 1. hsz-be is bekerülhet, mert ott sem találtam.
EPG-hez külön progi kell? Mert csatornaváltáskor kiírja az időpontokat, de csak rengeteg ? jelet rak ki mögé.
Köszi! -
VaniliásRönk
nagyúr
Magyarországra állította magát, de az S-Video bemenetre váltva az a fül nem is volt ott, ahol ezeket lehet babrálni.
Szerk.: Sajnos nincs nálam a gép, rosszul emlékeztem, guglizás után látom, hogy az a második fülön van, csak feltűnt volna, ha NTSC-re van állítva.
De majd legközelebb csekkolom. Köszönöm a tippet.
-
csana
senior tag
Továbbra is makacskodik a kártya: hangot nem tudom a winfast csuszkán befolyásolni. Nemrég azt is megállapítottuk, hogy a távirányító egyenlőre csak porfogóként működik. Elem van benne, de reakciót nem vált ki a gombok nyomkodása. Elvileg jó helyen van bedugva a tunerbe az érzékelős madzag. Ami még talán jobban zavar, hogy miután egy csatornát nem találtunk korábbról, ismét átfuttattuk a keresőjét, és nemhogy a jóöreg paprika TV-t nem hozza be, de magával rántotta a HBO-t meg még 1-2 noname adót. Így is van elég műsor, de ez a kettő már úgy a szívünkhöz nőtt
. Ilyen esetben mi a teendő? Igaz még a full reinstallt nem próbáltam, hátha csak valami pipa hiányzik valahonnan..
-
katt777
félisten
Hát én is csodálkoztam a sima P5Q, és a remek Realtek után ezen az ADI-n, amelyhez még normális kezelőfelület sincs. Azt hittem, egy csúcslapra nem tesznek szar hangcuccot. Sajna hangkártyára végképp nincs keretem. Lehet, a lapot kéne eladnom, és venni egy AsRock X58 Deluxe-ot... Bár most nem tudom, arra nem ADI-t tettek-e ASUS-nál.
-
csana
senior tag
Köszi a felvilágosítást!
Így már minden tiszta.. Ha az eladó nem is, de legalább én tisztában leszek a tényekkel.
Nem ugy mint 1 hete, mikor rámsóztak egy újraírható dvd-t ami nem is volt rw (+R), de a tag válltig állította hogy az. Ott az RW jel (valahol a lemez alján nagy A4-es betűkkel), ezt szajkózta (elvileg kisegített mert épp elfogyott a tokos náluk, és a sajátjából adott). Hazavittem ráírtam ezt azt, majd törlés. Utóbbi nem jött össze. Visszavittem a boltba, hogy ha valóban újraírható, szedje le az adatokat. Még ekkor is úgy nézett rám, mint egy idiótára, hogy nem értem meg, hogy nála ez bevált, és több éve ezt használja. Berakta a gépébe, megállapította, hogy nem újraírható. Adta is vissza a pénzt.
-
katt777
félisten
16X-ban ment, a pici 4X-ben nem megy. ASUS-t ne szidd!
Azért vettem ilyen tunert, mert ki akartam használni a képességeit. Azt nem tudhattam, hogy ennyire szerények.
Mi az, hogy milyen környezetben? Berakom a gépbe, és működik, ez a min. elvárásom.
Régi PVR2 nem látja a kártyát (PCI-EX16-ban sem), pedig abban tényleg frankón lehet állítani mindent.daa-raa: Nyilván Hungary-ra tettem a beállítást.
X58-at nem dobja vissza, csak ha a 3. slotba teszem, hiszen az 2x16XPCI-E, és hát pont oda kellene. A lap vadi új. Na én frankón azt hittem, hogy hw is képes nagy felbontásban rögzíteni.
Elvégre miért tudna egy sokat fejlesztett cucc kevesebbet, mint egy sokkal régebbi...
Persze, nem ez lenne az első eset.
Sajna semmi mással nem tudom tesztelni a 4X slotot, de nem hinném, hogy pont az ne működne. És semmi TV-adás nem fogható vele.Köszönöm szépen a válaszokat.
-
abyssc2
tag
Aha, így már értem, nekem GF 8800gt-m van, majd próbálkozok akkor (190.38as driver van jelenleg), de talán 1 próbát átmenetileg a DScaler is megér, legalábbis rákerestem a fórumján és azt írták működik vele a kártya, ha nem sikerül egyenlőre megy vissza a Vista, ez a Win7 még úgyis elég korai dolog
És köszi még1x!
-
abyssc2
tag
Hmm, értem, köszi a gyors választ!
a "kisfelbontás" effekt alatt pontosan mit értsek?
Holnap szeretném megvenni a tunert, ha még nem tökéletes(vagy legalábbis jóval rosszabb), akkor lehet, hogy visszarakom egyenlőre a Vistát inkább, gondolom pár hónap múlva úgyis lesz kb Win7es driver is. -
azbest
félisten
vista alatt használom a tuneremet (dtv 1800h) de azért időnként sikerül rendesen kiakasztani, hogy csak hardveres újraindítás* után vagy driver újratelepítés után (restart nélkül) működik újra a digitális rész (valamir resetelést kihagytak a szoftverből, így nem kerül alapállapotba a pvr2 indításakor a kártya)
*: sima újraindítás nem segít neki, mert attól még nem inicialiázálódik újra.
Nameg még mindig sárosak a hd tartalmom gyorsításához szükséges evr-rel, szal van még rengeteg dolog ami egy lassan 3 éves oprendszer támogatása kapcsán eléggé ciki. Az epg-t csak azért nem rovom fel nekik, mert ez hazai jellegzetesség.
Sokan dícsérik a leadteket a szoftverkörítés miatt, de messze nem olyan kiforrott még ez sem, mint egy pár éves kártya xp alatt. El sem merem képzelni, hogy milyen lehet akkor egy olyan kártya aminek nem ilyen jó a szoftvere
A pvr2 eléggé messze van még a tökéletestől... videó rögzítés része is eléggé megbízhatatlan. A távirányítót is elfelejti érzékelni néha (rájöttem, ha rákattintok az ikonjára a tálcán, akkor megjavul), a rádió programja is néha gondol egyet és hibaüzenettel indul.
Annó az intel740 vga és miro pctv tuner esetén tapasztaltam ilyet, hogy biznyos programok mellett meggajdult a kártya... ott is el kellett telni pár évnek, mire a vga driver és a tuner driverének fejlődésével megszűnt minden probléma. Nah majd pár év múlva kiforrja magát ez is
-
rara01
csendes tag
Pedig azt feltételeztem először hogy a hybridnek pont az a célja egy programon belül kapcsolgathassak az analóg és a dvb-t csatornák között.
A kérdést is csak azért tettem fel félve mert a józan ész azt kívánná hogy legyen egy analóg + egy dvb-t bemenet a tunerkártyán hogy ne zavarják egymást.
Akkor lehet hogy jobban járok, ha egy analógot és egy dvb-t tunert is rakok a gépembe? -
odipapa
senior tag
Sorry! Egy kis kavarodás van nálam.
Újra #4734
Hmmm...mintha valaki azt írta volna hogy a 3××× Leadtek-ek tudják ezt.
Viszont pont most nézegetek egy táblázatot, ott van fel van tüntetve a 3100 és a 3200-nél hogy: MPEG2 Hardware.Akkor ez mire vonatkozik? pl. az analóg csatornákra?(Tudom hogy a dvb-t MPEG4 jön nálunk) -
torogyuri
aktív tag
nem lehet hogy ez a távirányító inkább a régebbi winfast verziókkal teljesen kompatibilis és hogy a programon csiszoltak ezt+azt folyamatosan de a távirányító maradt a régi?
Meg akkor még egy olyan kérdésem lenne hogy media centernél is ugye pont a gomb kiosztás miatt nem tudok hangerőt változtatni mivel a jobbra és balra nyíl itt teljesen más funkció. És itt sem lehet valahol a kiosztást megváltoztatni?
-
Scholes9
nagyúr
-
mester111
csendes tag
-
törölt tag
Ennek igazán örülök, mert nekem a választásnál fontos szempont volt, hogy rádiózni is lehessen a tunerrel.
Nálunk monoron olyan rossz a térerő, hogy a Kossuth rádiót is csak a kábelszolgáltatáson keresztül tudom hallgatni.
Nehéz volt a PxDVR3200H rádióbemenetéhez a szükséges "RCA" jellegű koaxra szerelhető csatlakozót találni, de megérte mert szépen szól a rádió.
(Az előző ASUS tunerem rádió bemenetén mezei menetes "F" csatlakozó volt)
-
törölt tag
Vagy csak régen készült példányról van szó. Bár igazából azt sem értem a PVR2000 miért van még gyártásban. A PxDVR4300 DH-ra meg várhatunk napestig, mert nincs rá kapacitás...
torogyuri: Ha minden kötél szakad, akkor csatlakozócsere. PVR2000-en még 3,5-ös jack alj van, szóval az aljzat tesztelése nem tétel, akár egy fül/fejhallgatóval is megoldható. Ha használtan vetted és az aljzat sérült, akkor balhézz. Ha újonnan, akkor is (bár én újonnan véletlenül se vennék már PVR2000-et).
-
törölt tag
Kiprópáltam a PxDVR3200H kártyát XP x64 oprendszerrel is, és itt minden tökéletesen működik. Harderes szoftveres mód, PCi audió, analóg hang, és a rádiónál sem jelentkezik az említett "cannot open recording device" hiba.
Meglátjuk, hogy a Win7 végleges kiadásánál mi lesz, addig én maradok ennél.
-
S e t h
nagyúr
Vmi elkerülte a figyelmemet.
Otthagytam a gépet adaptív keresésen , egy óra múlva mentem vissza és kettő csatornát talált és ekkor megpróbáltam a beltéri távirányítóját az egyik csatonránál használni és bingó, ott volt a többi csatorna.
Azaz rátalált a beltérire adaptívnál és így a beltérit irányítva lehet váltan ia csatornák között.
Most arra próbálok rájönni ,hogy miért nincs hang, mert bár úgy raktam össze a kábelt ahogyan le van írva, de meg sem akar szólalni.
Láttam korábban , hogy sokaknak volt problémája a hanggal, most ennek nézek utána, de ha vki löki csípőből az ne sajnáljon : -
S e t h
nagyúr
Az előző kártya esetében a beltéri távirányítójával tudtam váltani csatornát azaz nem a pvr-en.Minden csatornát gyorsan megtalált és nem is volt vele gond.
Adaptív kereséssel talál négy darab csatornát de azokon nem látható semmi csak katyvasz illetve egyiken a roxy rádió megy.
A hatágú kábelt még nem is csatlakoztattam a hang miatt mert először képet illetve csatornát akartam találni ,de az istennek sem megy.
[link]Amit baromira nem értek az az ,hogy reggel vissza raktam az xp-t a régi kártyával és tökéletesen mentek a csatornák, most meg az új kártya, szemben a régi 6-7 évessel nem akarja az igazságot.
-
Looserke
őstag
Eddig egy SB Live hangkártyám volt amit ugyanúgy kötöttem össze a tunerral mint a X-Fi-t, a PVRben ugyanúgy AUX, AUX volt beállítva hang bemenetre és a keverőpulton nincs letiltva az AUX, szal minden ugyanaz mint a Live hangkártyánál, még sincs hang PVR2-őn...
utánaolvastam, a régebbi x-fi driverokkal még ment de egy kér driver óta egyszerűen nincs hang az AUX in-en...nem tudom miért... -
brownus
veterán
sikerült; kipróbáltam a pvr2 programot xp kompatibilis módban és mint rendszergazda elindítani és tökéletesen működik minden, csak azt nem értem, hogy miért ez kellett neki? nem tudta elmenteni a beállításokat?
(#4539) daa-raa, ott csak a speakert lehet beállítani. bár most már mindegy. a lényeg, hogy mőködik
az az érdekes, hogy kb féléve kipróbáltam a w7 bétáját is, akkor még egy sb audigy 1 volt a gépben, és ugyanez volt a probléma. (aztán visszatettem a vistát.) pedig lehet akkor is ezt kellett volna kipróbálni. igaz vista alatt csatorna váltáskor mindig "reccsent" a hang, most ez nincs.szerencsére.
-
brownus
veterán
szia,
feltettem a windows 7 rc-ét, és nem sikerül a hangot elővarázsolnom a tv tunerhez...
- tv2100, asus lap amiben egy integrált realtek /alc1200/ hd audio van.
a line in-re dugtam a tuner hangját, de néma. a honlapodról szedtem le a legfrissebb pvr2-őt. a kártyához a vista driverét tettem fel.
mi lehet a baj?szerk:
analóg audio eszköz: line in(hidh def. aud.)
keverő eszköz(lejátszás): speakers
audio vezérlése: volume
keverő eszköz(felvétel):line in
felvétel vezérlése master volume
hangkártya típusa: auto -> itt még lehet választani: C-Media HD audio, de ha ezt választom akkor sincs hang -
törölt tag
Nekem úgy tűnik, hogy Vista x64 alatt a szoftveres üzemmódot még a PVR2 esetén is teljesen el lehet felejteni, hardware üzemmódban viszont jól működik még a PCIaudio is.
Felfedezés: az FM rádió PCIaudio képes változata Vista x64 alatt is működik, ennél nem jelentkezik az általam leírt hiba!
-
schumifun5ma
csendes tag
Köszönöm.
Ez a TMPGEnc Xpress egész jó.
A DVB-s topikban legutóbb linkelt két rtlklub-os .ts felvétel hangját egyenlőre csak vlc player segítségével tudtam előcsalni.
Pedig van fent AAC audio codec...
De éppen ezért (gondolom én) a TMPEGEnc már megnyitáskor anyázik az audio rész miatt.
Erre esetleg valami megoldást tudsz?Mégis csak egy 15 000 Ft-os beruházást tervezek, így inkább biztosra megyek, mintsem feleslegesen megvegyem.
-
Sz.Miki
őstag
-
gurabli
őstag
Igen, ezért is nem gondolkodtam digitálisban, de azért jó rákérdezni, hátha valamit nem jól tudtam.
A PVR3000-es mellett melyik kártyát érdemes még megnézni? Vagy jól értem, hogy ez számít a legjobbnak? (tudom, nem szabad ilyet állítani, na de...)
Annak van valami jelentősége, hogy PCI vagy PCIE?
-
crazygamer
tag
igen igazad van, írtam a VDub topikba, de Daa-Raa itt kérdezett rám, hogy mi a gondom a VDub-al, így véletlenűl itt ragadtam a témával.
köszi mindent,
igazából meg vagyok elégedve az expert tunerrel, és már a felvétel is nagyjából megoldott, kis finomhangolás, és minden oké lesz. tehát a mód ahogy csinálom, akkor megfelelő, nem használok rossz codecet, vagy rossz beállítást? csak erre voltam kíváncsi.
Búcsúzom, ha csak nem futok bele valami nagy bakiba, akkor egyelőre békén hagylak benneteket
Kösz a tunerbeszerzési, és egyéb tanácsokat, nagyon hasznos volt
Tisztelettel köszönöm: Hetényi Zoltán -
crazygamer
tag
PVR2 tömörítetlen avi 352*288 felbontásban egy 2 órás film kb 30-35 GB ez még elmenne,de kicsi a felbontás, viszont jó felbontásban 768*576-ban ugyanennyi tárhely max 30 percre elég, azért az durva.
mit ajánlotok, hogyan érdemes felvegyek, amit utána aVDubMod-al vághatok és tömöríthetek? -
Az egész szoftver ahogy kinéz az valami katasztrófa. Emellett ha valami nem működik egy darab visszajelzést nem kapok róla, támogatott OS-től függetlenül (böködöm a gombokat pvr2-ben és semmi sem történik). Ennél még az is jobb lenne ha az arcomba nyomna egy stack trace-t.
a másik hogy direkt végigolvastam a manualjat mielőtt megvettem, egy szó nincs benne arról hogy a pvr2 csak madzag kötögetéssel ad hangot.
A támogatott OS-ekről meg annyit hogy a server 2008 és a vista kernele ugyanaz, a driver felment csont nélkül, még windows updaten is talált hozzá.pvr2 helyett mit javasolnátok frontendnek?
-
crazygamer
tag
oo én hülye, persze a boltban a dobozon láttam a képet
most mond meg, mekkora marha vagyok.
tök le vagyok blokkolva, pedig nem ma kezdtem, még ha ez nem is látszik az írásaimból.
én csak az optional szón akadtam meg, hogy esetleg nincs a dobozban, és ezért ajánlod a forrasztást, hogy ne kelljen kínlódni a beszerzéssel -
Csorbi
addikt
Igen, HW felvételi profil van kiválasztva, nem csupán a PVR2 eszik annyit felvételkor, megy a háttérben tűzfal, norton ghost agent, víruskergető, levelezőkliens, apámfüle is talán, és még 8 másik program, maga a PVR2 talán 2-3%-ot tudhat magának ebből a 14%-ból.
A felvételt szabvány DVD formátumú mpeg2 fájlba mentem el mindig, sosem rögzítek közvetlenül DVD-re, utólag mindig kipofozom kicsit
. A WMP-t én sem szoktam használni, inkább PowerDVD, de a JetAudio nekem nagyon bejött zenére, most kíváncsi voltam mit produkál video visszajátszás terén, és nem kellett csalódnom most sem, abban perfekt volt a video. Tettem egy próbát a PVR2-ben való visszajátszáshoz az imént, ott is jónak tűnt. Mingyá' frissítek egy ffdshow-t, bár ez sem túl régi, 2-3 hónapos lehet talán.
Mivel tudom megnézni a rendszerben lévő videokodekeket? -
Csorbi
addikt
Megnéztem 11-es Windows Media Playerrel (ekkor látszódott a tálcán az ffdshow ikonja), illetve Power DVD 8-assal is (ekkor nem látszott, de gyanítom hogy talán ilyenkor a saját MPEG2 dekódert használja a PDVD), mindkettőnél ugyanaz a helyzet.
Viszont hirtelen ötlettől vezérelve, megnyitottam JetAudio-val is egy ilyen felvételt, és ott nem volt ilyen a kép
Hol lehet nagyon elszúrva valami?
A 2.0.3.19-es PVR2 van fent, Vista 32 bit Business, és tegnap este pl felvettem a Dr. House-t, és ma WMP-ben visszanézéskor a kép néha ugrott egyet (kb 10 mp-et előre), PDVD-vel viszont ez nem következett be, ellenben ott ahol ugrania kellett volna, képhibák voltak, főleg sárga-zöld rácsos képek villantak fel. Sose láttam ilyet előtte. A gép felvételkor nyugalmi állapotban volt, processzorhasználat magonként 10-12% körül mozgott Everest szerint. HDD használat sem volt.
Mi lehet a gond?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged