- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
penene
őstag
válasz
#65675776 #2439 üzenetére
aha.
Kérdés, hogy a tunerban levő deinterlace (ill. filterek) mennyire jó, valszeg sok újítás történt, tehát elméletileg lehet hogy jobb - de mint mondtad erőforrás igény megnő, bár ez kimondottan nem érdekel engem.
Viszont ha tényleg ennyire gáz beállítani, akkor majd valszeg én sem fogok vele sokat bütykölni, főleg ha megtetszik a DTV.
Bár érdekes, hogy az ismerősöm, aki ajánlotta a progit, nem volt ennyire negatív, sőt... ő a Dscalerben érzi magát otthon.
Na de jó volt hallani mind2 oldalt, a döntés már csak az én kezemben van!
Elsőként a DTVt fogom megpróbálni a PVR helyett.
No meg a felbontástArra azért kiváncsi vok, látok-e változást!
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2407 üzenetére
Nem, azért azt nem mondtam
Köszi az infót
Barkácsoltam egy kicsit.
Leszedtem a PVR-t, átírtam a registry-ben a WFWIZ.exe elérési útját a másik verzióhoz, meg a DTV-t is újraraktam, mert sehogysem talált eszközt magának. Systray-en duplakattal ugyan nem indul, de jobbgomb, Winfast PVR-re előjön a DTV. Sokkal előlrébb nem jutottam, de legalább egy helyről indulnak a programok. -
hati
addikt
válasz
#65675776 #2398 üzenetére
Mondjuk, ha mindent fog tudni analog tunerekkel is, akkor innentől feleslegessé fog válni a PVR, mert a DTV sokkal jobban konfigurálható.
- kikapcsolható az azonnali visszajátszás
- lehet min és max értéket adni az mpeg2 kódolásnál az átlagos mellett
- nekem az utsó PVR és driver kettős hangelcsúszással vett fel, itt eddig ezt még nem tapaszaltam, de még tesztelem ezügyben.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2388 üzenetére
Jah, megtaláltam a Frameless módot, csak nálam előbb be, majd ki kell pipálni az always on top-ot, mert nem tűnik el addíg az ablak.
Végülis nem fontos a Wizard-buhera(amúgy én a programot akartam kibontani), mindegy, hogy az systray-ről, vagy az asztalról indítom a progit. Távirányító az jó ha megy szóval a wizard egyelőre marad.
768*576 nekem csak a 4:3 miatt, na meg a jobb minőség miatt lenne jó, dvd nem érdekel.
Nemtom, írtam-e de tetszik, hogy a felvétel leállításakor nem kezdi el az anyagot lejátszani, hanem rámbízza a dolgot. Ez mindíg zavart.
Utoljára azt kerestem, hogy hol lehetnek a gyári profilok fájljai, amiket esetleg módosítani lehetne
Penene:
A Winfast DTV azért nem hiszem, hogy segíteni fog a problémádon. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2379 üzenetére
Nah, felraktam a legújabb, annyira gyűlölt driver-t(051128?). A régi PVR-rel megmaradtak a jelenségek(távirányító késik, néha hang helyett sistergés). De miután elindítottam a DTV-t, minden tökéletes lett. Működik a távirányító és nem is késik, a hang jónak tűnik. Egyelőre.
Viszont az felvétel Add... része még nem javult meg. Ha lesz rá időm kísérletezek vele.
Egyelőre a default PVR-progim a DTV marad. A Wizardot megpróbálom átírni, hogy ne a PVR-t indítsa, hanem az újat.
A rádiót viszont eddig még nem találtam meg. Lehet, hogy nincs is? -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2374 üzenetére
First look - Winfast DTV:
Nem hagyott a kíváncsiság és felraktam megnézegetni
Pofásabb, mint a PVR, az már biztos(legalábbis az első skin).
Kellemesen agyonanimálták az egészet. Hogy hogy sikerült működésre bírni azt nem tudom, először panszkodott, hogy nincs mit nézni, de ahogy nyomkodtam a gombokat, egyszercsak megjelentek a hangyák. Innen már semmiség volt belőni a csatornákat és tovább kísérletezni.
Amit eddig észrevettem:
Távirányító nem működött, max felbontás alacsonynak tűnik, felvételnél is ''csak'' 720*576-ot lehetett max beállítani. Volna. Mert minden kísérlet egy jobb MPEG-II, vagy Xvid profil létrehozására wmv-ben végződőtt. F*szán kiírta, hogy(copy of dvd) MPEG-II - 10000 - const - progr - stb, de a felvett anyag wmv lett. Szóval valami nem kerekHozzáteszem, a 050610-es driver van fenn, talán az újjal másképp viselkedne.Majd megnézem.
daa-raa:
Csak kipróbáltad, vagy használtad/használod is?
Ilyesmivel nem találkoztál?
A távirányítót még tudnám nélkülözni, legfeljebb viszem az egeret az ágyba
de a többi jó lenne, ha működne. -
_Gyula_
csendes tag
válasz
#65675776 #2290 üzenetére
daa-raa,
köszi, most legalább már értem az mpeg2-t. Már csak annyi a kérdésem, hogy melyik a tömörítetlen beállítás a PVR-en? Uncompressed AVI? Illetve, hogy jó-e, ha a PVR-el digizek... bár nem tudom mi mással csinálnám, eddig még csak a PVR-et használtam tévézésre.
Azt írod, hogy valamilyen gyengén tömörítő kodeket használjak... Ezt hogyan kell ''használni''? A PVR felajánlja ezeket is, ha telepítem őket? Vagy külön digitalizáló programok?
b -
Kolbee
tag
válasz
#65675776 #2293 üzenetére
Mindkettőre ''Külső'' van beállítva, mivel abba dugtam a hangot. Ha lejjebb veszem a hangerőt, halkul is, tehát ez jó. Ha megnézem a vindózos szisztemmikszert, akkor a rendszerhangerő fullon, a ''külső'' csatorna is fullon. Tehát ennyi. Hangerőszabályozó bemetét nem lehet választani. Vagy lehet?
-
kalab
csendes tag
válasz
#65675776 #2231 üzenetére
Megfogom nézni. A felvétel többrészre darabolva készült és az utolsó darab hang nélküli.
Talán a hangkártya drivere lesz a hibás a lefagyásért. Az XP a hangkártyát automatikusan felismerte és telepítette, de egyszer felajánlott egy frissitést az XP-re ami a creative web lapjára mutatott.Azóta creative driver van telepítve. Eddig nem volt probléma, de nem is volt még előtte Winfast TV2000 Xp Expert tv kártyám.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2064 üzenetére
Vettem a bátorságot és újra felraktam az újabb PVR-t. Divx-szel csak akkor kezd elfogadható lenni a felvétel, ha fastest helyett balnaced-re állítom, viszont így már nehezen bírkózik meg vele a gép. Azonkívül a régi kellemetlenségek is visszatértek, mint mpeg2 felvétel nem lehetséges, távirányító késik egy sec-t, szóval nálam nem csak a driver okoz problémát. A csatornákkal kapcsolatos dolgok nem változtak szerencsére, se sistergés, se egyéb. Megy vissza a régi.
-
-
ssolitude
őstag
válasz
#65675776 #2053 üzenetére
Az egyik a kép minősége,a másik a képarány(bár ez pont egy jó sötét rész volt)Emlékeim szerint a Video quality optimalon van(nem otthona vagyok,nem tudom megnézni),innen től kezdve a képernyő kontex menüjén bármit állítok,akkor is ilyen a snapshot.
A dolog onnan indult,hogy nem igazán tetszik a TVkép minősége,lehet a szolgáltatót ad gyenge jelet,vagy rossz a koax.Bzoley belinkelte az ő snapshotját,gondoltam megnézem milyen,ha én is csinálok egyet.Ekkor jött ez. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2053 üzenetére
Basszus, tegnap direkt kipróbáltam normálon, hogy nálam milyen lesz, vagy tudok-e egyáltaln ilyen nyútott képet csinálni, de ezt kihagytam.
nbee
Szerintem mindenki mást fog mondani.
Szerintem semmilyet, dvd-profil jó és nem több egy átlagos film 5gb-nál.
Ha jó minőégű divx-be akarsz rögzíteni, nem árt egy nagyon erős gép.
[Szerkesztve] -
-
szasza_1
senior tag
válasz
#65675776 #2006 üzenetére
Szerintem nem ilyen gondja van, mert mindegyik csatornánál csinálja.
A hétvégén nagyon felhúzott. KB fél órát dolgoztam a csatornák sorbarakásával, meg elnevezésével. Kiléptem a PVR-ből, majd vissza, és elfelejtett mindent. A csatornák nevei mellett ott volt a pontos MHz, de mégsem az jött be rajta. Ilyenek még a KWorld TV tunerem sem csinált, pedig elméletileg nem egy kategoria. Az IuVcr meg lassan váltja a csatornákat ezzel a kártyával, pedig az a kedvenc progim... -
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #2006 üzenetére
Na várjál, azt hiszem, rosszul írtam, félreérthetően. Tehát Win2000+SP4, és viszi az mpeg2-őt (csak éppen kiírja azt a rizsát). Felraktam a PowerDVD-t, és eleinte nem volt gubanc, de most ''hirtelen'' MP-vel nem megy a lejátszás, ahogy fent is írtam. Gyanús, hogy elcseszett valamit, de akkor miért nem egyből jelentkezett a baj? És miért reklamált előtte a MP, ha simán viszi a videót, látszólag kodek nélkül is? Nagy kérdések ezek...
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #2003 üzenetére
Nem, mivel nincs otthon netem. Két hete felraktam a PowerDVD-t, és eleinte nem volt gond, de most egyszercsak (semmit nem telepítettem) már nem viszi a MediaPlayer az MPEG2-őt. Egész pontosan, elindul, de nincs hang, és 100%-ra fogja a procit! Aztán rövid idő elteltével megáll a lejátszás, és nem reagál semmit a MP, Task Managerrel kell kilőni.
Azt meg nem értem, hogyha nincs mpeg2 a winben, akkor hogyan tudta lejátszani:(A hibaüzenet rendben, azt vágom, hogy mit jelent, csak ugye ez a lejátszás dolog...)
-
-
-
-
Sashaboy
csendes tag
válasz
#65675776 #1811 üzenetére
Szia!
2 napja formáztam újra a vincsit és csak a legszükségesebb dolgok vannak rajta!(Mellesleg elég idegesítő,hogy rögtön lesz egy csomó frissítés a Windowshoz,és ez elég sok helyet elfoglal).A lényeg az,hogy nem hiszem,hogy kevés hely lenne a partíción.MPEG2 kódolásban,6000kbps bitrátával,224kbps MP3-mal szoktam rögzíteni!
Így mi a meglátásod?
Sashaboy -
4d
aktív tag
válasz
#65675776 #1758 üzenetére
Nem értem..
Nekem custom defined van írva! Az auto fine tune és az adaptive channel scanning csak custom defined módban működik nekem. Ebben a módban meg nem tudom elmenteni a csatornákat..
Az az érzésem hogy az ugrade-ek még mindig nem tökéletesek. Ha van valami ötlet ne tartsátok magatokban!
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1706 üzenetére
Persze, átrendeztem, de az most lényegtelen. Csak azért írtam, remélem, világos volt, hogy ennek ellenére onnan tudtam az eredeti sorrendet, hogy az elnevezések végén otthagytam az eredeti sorrend szerinti helyet (erre volt pl., hogy ''CH28''). Tehát, ha mondjuk a királyi legelsőre a hatodik volt, akkor így nézett ki a neve: ''m1 - CH6''. És utána akárhova is tettem át, mindig tudni lehetett, hogy mi volt az eredeti helye.
-
Hercooles
aktív tag
válasz
#65675776 #1695 üzenetére
idáig optimal dvd-módban vettem fel a filmet, azaz sztem mp3-ba tömörítette a hangot v mi! sztem az 44khz, nem? De fentebb írták, hogy firewire-el szebb minőséget lehet elérni, ha kamerát át akarom digizni, ezért próbálnám a dv-t! nem tudom, hogy firewire esetén is interlace lesz-e a film? ehhez kéne nekem okosság!
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1699 üzenetére
Nem, félreértesz. Persze, hogy a csatik neve a frekihez van rendelve. De: végigmegy, behangolja, és pl. a Vox van az 1-esen, a 2-esen a következő, és így tovább. Amikor nevet adtam egy csatinak, akkor bennehagytam azt is, hogy pl. ''CH28''. És most nem ugyanoda kerültek az újrahangolásnál. Tehát nézem, ott van a sorban az X-edik helyen egy csati, aminek előkeresem az előző nevét, és abban ''CH<Y>'' van. Nem probléma, t.képp. lényegtelen dolog, de gondoltam, jelenthet valamit.
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1681 üzenetére
Azóta valamilyen csoda folytán újra tudta hangolni a csatikat hétvégén. A fene se érti ezt!
Egyébként nálam úgy voltak elnevezve a csatik, hogy pl. ''RTL Klub - CH28'', s az utóbbi azt jelentette, hogy melyikre tette be eredetileg. Namost ebből aztán kiderült, hogy most egész máshol állnak a sorban, mintha megváltozott volna a csatornakiosztás. De ez nem lehet, hiszen a TV-inken minden rendben, nem volt semmi gáz. Szóval már ezt sem értem, hiszen (elvileg?) szépen sorban megy végig a frekvenciatartományon, és teszi be a csatikat... -
edeleny
őstag
válasz
#65675776 #1681 üzenetére
Ez legalabb nagyon jo hir,hogy mükxik 64 bit alatt is.Nagyreszt fut a dolog most mar,csak valami Media-t nem tudok telepiteni az eszközkezelö szerint,a toöbbi tegnao meg ment,illetve a kodekekhez meg most is lama vagyok,en magyarul sem ertem mit akar nem meg angolul.Illetve odaig eljutaottam ,hogy az elöre beprogramozaott csatornakat latom,de az egyeni kereses eredmenyet tovabbra sem menti el.
[Szerkesztve] -
-
td
senior tag
válasz
#65675776 #1567 üzenetére
A hozzáadott MPEG2 video és MP2 hang kodeket használom, tehát nem egyből tömörítve. Kipróbáltam VirtualVCR-t is, 640x480 mjpeg-be nem bírt rendesen felvenni, csak 320x240-be...
A VirtualDub-bal meg valahogy olyan körülményes, eleve a hangolás is. A DScalernek úgy tudom, irtó nagy a gépigénye, bár ha lehet ''butítani'', talán egyszer megér egy próbát. Majd meglátom. De az egy vicc, hogy a hozzáadott ilyeneket csinál! És igen, persze hogy megnéztem a pipát a ''capture audio'' mellett! -
Vigneau
félisten
válasz
#65675776 #1440 üzenetére
A korábbi gondok eltüntek. A Ulead meg azért tetszett, mert hipp-hopp megvolt a vágás. A dub meg igen hajmeresztő időt írt ki. Ehhez tényleg több, mint egy óra kell? Nem siránkozom, csak bosszantó az időigényessége...
Klassz a 6-os DivX. Találkoztam az említett funkcióval. Tetszik... -
Vigneau
félisten
válasz
#65675776 #1417 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, kisérletezem majd egy sort, most pont van rá egy kis időm. Apropó, remélem, jól csináltam, hogy eddig mindig a kodekeket raktam föl előbb, majd a WDM és aztán a PVR?
Ui.: Milyen felbontást használsz? Én 512*384-et DivX 5.2.1-ben.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
válasz
#65675776 #1400 üzenetére
A képfrissítés nem jött be, pedig eleinte jónak tűnt az ötlet, de 75Hz-re van állítva a monitorom, illetve tulképp TFTm van, szal itt nem tudom hogy vannak a hertzek, de azért nem hinném, hogy ez a hiba, mert csak ennél a 3 adónál jelentkezik.
Akkor b@ssza meg a UPC, hogy pont a RTLKlubbot nyomja gyengén. -
Pá
addikt
válasz
#65675776 #1385 üzenetére
A depon, a termékleírásnál.
Bővebben: link
''Állóképek tárolása az összes használatos formátumban, 24 bites színmélységben max. 1024 x 768 felbontásban.
Mozgókép rögzítése AVI formátumban, max. 320 x 240 felbontásban, 25 kép/másodperc''
Áá, hülyeséget kérdeztem, az eredeti kérdésem úgy hangzik max mekkora felbontásban tud felvenni?
Így már lehet, hogy igaz a 320*240?
[Szerkesztve] -
Bazsy
aktív tag
válasz
#65675776 #1379 üzenetére
Hát a tv már müxik, a rádionál meg nemkell config ,belöttem igy öket...
Kx driver pont azért van fennt mert a creativeé fosDe ezekszerint ezmeg a tunert nemszereti
azért most észrevettem hogy ha kilépek a programbol visszahuzza a hangeröt
szal vhogy a prg lehuzza amég fut... még gondolkozom
-
Bazsy
aktív tag
válasz
#65675776 #1377 üzenetére
LOL
Amugy cdre van dugva a hangkarin, de kx driver azt linein-nek látja, szoval arra van állitva progiban, de még mindig nemértem mért némitja a mastert progi induláskormostmár config leokézáskor nemnémit mindig ,csak 2böl egyszer
Másik hogy fm modban config gombtol fagy, meg minden 3.ra indul csak el az fm progi, nemzavar annyira mer beállitottam igyis, de ilyen szar progikat hogyirnak... xpre nemtudnak ezek sztem progit irni -
Dresi
csendes tag
válasz
#65675776 #1324 üzenetére
Bocsi először is helyesbítenék !
Nem avi codecen keresztül hanem av -in kábelen keresztül.
Ja meg engem az érdekelne,hogy a winfast tv 2000 xp expert progin belül
a Capture Profile Setting- Video Codec ablaknál van vagy 16 codec ott melyik a legjobb??/ minőségre /
Különben kösz az infót!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- Tesla topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox tulajok OFF topicja
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest