- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
-
ArGab
őstag
Tegnap este körülnéztem én is. Az FM a DTV-vel is feltelepül, meg a Wizard is. Gondolom ezért is fut nálam az utóbbi, miután a PVR-t uninstalláltam. Azonban a Wizard már nem indítja el az FM-et, csak a DTV-t. A WFDTV könyvtárban a WFFM.exe és WFWIZ.exe néven vannak.
A Teletext is megvan, de ez már a Common könyvtárban, WFTXT.exe néven. -
bzoley
veterán
Nekem működik minden
eletext, rádió. Igaz, néhány path-et átírtam a registry-ben.
Néhány bejegyzés(rádió,txt) a régi mappára mutatott holott az újban is benne van. Csak átírtam C:\Program Files\WinFast\WFTDTV-re és így minden megy.
Úgy általában meg, ami működik a programban az tökéletesnek mondható, csak az EPG-t tudnám szeretni benne. Sajnos XMLTV-importról még nem hallottam. DVD-profilban is ugyanazt a minőséget látom már vissza a felvett videón, mint a live műsor. Gyönyörű.
Az elmúlt két hétben rengeteg alternatív tv, htpc, EPG progit kipróbáltam(meedio, sagetv, beyond tv, flyds, stb., csak a poén kedvéért. Említésre méltó talán a Flyds, az animált csatornaváltással és egyéb érdekes beállítási lehetségével, de haszálhatónak csak a DTV-t tartom még most is. olyan programot kerestem, ami hozza a DTV minőségét, de eközben az XMLTV-vel is együttműködik. Sajnos nem találtam, mert valahogy mindíg akadt valami hiba, amiért nem tudtam az xml-t importálni. Eddig a leggyorsabb, leg''szebb'', legbutább EPG progi aminél leragadtam, a zguidetv(elvileg együttműködne a K!TV-vel), ezt használom TVxb által kreált .xml tvműsor megjelenítésére.
Legjobb AIO kategóriában még várom a versenyzőket. Közben végre az XMLTV-t is sikerült rávennem, hogy leszedje a műsorokat. Valakinek ötlet, hogy lehet utf-8 ba kódolni az xml-fájlt? -
ArGab
őstag
FM, teletext nincsen. Utóbbit én soha nem is használtam, arra ott a net. Előbbihez meg sosem volt tökéletes vétel.
Felvételnél nálam 2 felé bomlik a dolog. Nagy ritkán vannak azok a felvételek, amik kiírásra kerülnek DVD-re, ezekhez csak és kizárólag a VirtualDub+PicVideo+TMPEGEnc triót használom. Időigényes, de jó végeredményt ad. A PVR-rel és sajnos a DTV-vel is az a gond, hogy nem tartják a 25fps-t felvételnél. Ráadásul nálam legalább fél éve szétcsúszott a kép és hang minden PVR-es felvételnél, kodektől függetlenül.
Másik a felveszem, megnézem, letörlöm kategória. Erre tökéletes az MPEG2 felvétel, gyors, kis helyigényű, emellett jó minőségű. Erre jó a DTV, mert itt legalább a hang-kép szinkron megmarad (gyorsan le is kopogom).
-
ArGab
őstag
Pontosan, nevezd át LANGENG.dll-re.
A többi meg kb. így van, ahogy írtad. Nekem mostanában nagyon sok kis bug (elfelejti a PAL beállítást, sistereg a hang, sztereó helyett monó hang a Nicam csatornáknál, szétcsúszó kép/hang még MPEG2 felvételnél is, ugyanitt kellemetlen blokkosodás, stb.) jött elő a PVR-ben, ebben viszont eddig semmi.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A deinterlace nem a tuner szolgáltatása, hanem a decoder chip-é. Hogy pontosan hogyan paraméterezhető azt nem tudom, ahhoz a drivert kell átírni. Egyébként sokat nem jelent, mivel csak azon a látványon javít, amit a monitoron látsz TV-nézés közben. A felvételi minőségbe csak akkor szól bele, ha progresszív módban veszel fel. Ha félképesben, akkor nem.
-
törölt tag
A PVR és a DTV a decoder chipben található hardware-es deinterlace-t használja. A DScaler-ben állítgatható dolgok mind software-esek. Ez pedig mindenképpen az erőforrásigény növekedését okozza.
A DScaler-t én is kipróbáltam. Röviden tömören: rémálom a beállítása. A hanggal elég komolyan meggyűlik a baja, de néha még a tuner behangolása is problémás lehet. Emellett keresés közben könnyen lefagy. Ilyenkor csak a Task Manager-ből (Feladatkezelőből), vagy a Taskbar-ról tudod kilőni. Viszont akkor egyből újra is indíthatod a gépet, mert az Overlay-t nem állítja alapállapotba. Ez pedig ahhoz vezet, hogy nem fogsz látni semmit az Overlay ablakot használó alkalmazásokben (TV-programok, videolejátszók...).
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Dscalerben tényleg rengeteg ilyen van. Nekem a legnagyobb gondom nem is a képpel, hanem a hanggal volt. Folyton állítgatni kellett, mert ha jól emlékszem vagy a monó csatornák nem szóltak, vagy a nicam sztereók a beállítástól függően.
A DTV-nek semmi köze sincsen ehhez, így ilyen szintű állítási lehetőség sincsen benne. Kb. azokat lehet csak állítani, mint a PVR-ben, de az idegesítő bugok nélkül, valamivel egyszerűbben.
A felbontást szerintem nem nagyon van értelme állítgatni. -
ArGab
őstag
A Dscaler teljesen függeten ezektől, még anno a régebbi BT8x8 alapú kártyákhoz készült, majd idővel bővült a tudása folyamatosan.
Nálam volt fent, de nem igazán jött be. Kb. jól mondtad, nem túl felhasználóbarát. De nyugodtan tedd fel, próbáld ki, hátha bejön.
A WinFast DTV meg gondolom az új digitális kártyákhoz készült. A 2.0.1.71-ben állítólag már jó a felvételprofilok készítése is. Ezt egyelőre csak ajánlani tudom. -
bzoley
veterán
Az ilyen ''szakemberektől'' tudom felidegelni magam. Pont a napokban javították ilyenek a kocsit, óránként tízezerért. És miután vissza lett vontatva(mert állítólag megjavították és elvihető), némi fejvakarás(és 43e-es gyújtáselosztó csere) után kitalálták, hogy lehet, hogy a benzinpumpát is cserélni kell, de az még egy húszas lesz. Na itt lettek leállítva. Még szerencse, hogy vállaltak garanciát, különben az egész autót kicserélték volna, mire megtalálják a hibát(kábelszakadás). Reklám helye: A Pegeot Sárkánynak vannak ilyen ''szakemberei''.
Bocs ez most kijött. Túl friss az élmény
Lőttem neked két képet.
Az egyik csíkos:[link]
A másik tiszta:[link]
Csak akkor csíkozódik be nálam, amikor a tv mellett zenét, vagy videót kezdek el lejátszani, teht valahol az energiaellátással lehet valami. Viszont, ha a háttérben pl. Vdubbal tömörítek, arra nem reagál semmit. Szóval a fene tudja, mi lehet nálad is a gond -
bzoley
veterán
főleg ha a kép állítólag élesebb is.
Neked most nem mindegy, milyen éles a kép?
Nem fagy le, közli hogy nem lehetséges, és ennyi.
gelbelex
Persze, hogy használtam
Először azt hittem, le is szedte maradéktalanul, de amikor az eseménnaplót böngésztem, vettem észre minden indításnál a három x-et. -
bzoley
veterán
Reinstall előtt nem nagyon akarom lehúzni a PVR-t, mert lehet, hogy valami más, pl. az új driver maradványa miatt vacakol. Az biztos, hogy a drivert maradéktalanul eltávolítani csak registry-turkával lehetett. De a két újabb PVR próbálgatásakor amellett, hogy talán még élesebb lett a kép, olyan dolgok jöttek elő, mint pl. csatornaváltáskor(néha) sistergés hang helyett, olyankor oda-vissza kellett kapcsolgatni a csatikat, hogy jó legyen, a távirányító késése(a legújabban már kisebb, de még mindíg megnyomtam újra a gombot, mert azt hittem ''nem vette az adást''. De ami a legnagyobb probléma nálam, hogy a két újabb PVR-rel nemtok MPEG1-2-ben felvenni.
Szóval csak ennyi
Majd, ha nemfogom annyira sajnálni az egyébként prímán működő oprendszeremet, kipróbálom egy frissen felpakolt Win-nel is. Bár nem reménykedem.
Nálad meg szerintem b*sztak belőni még a kábelt. -
bzoley
veterán
Nem szívesen állnék neki elagyarzni, hogy mi van a rajzon, vagyis pontosan mire jó, mert f*ngom sincs. Én egy tv-szerelőtől kaptam a ''rázás'' miatt. Ezzel kapcsolatban mondott valamit a régi tv-kről. Vagy a földelés miatt, vagy a ''brummogás'' miatt, nem tudom.
Én a gyári PVR-t használom, csak asszem a kettővel ezelőttit, az újabbakkal kapcsolatban(többször) leírt hibák miatt. Talán egy Win-reinstall után már jó lenne.
Az jó, ha jó a tuner
Olyan minőséget, amik a korábbi képeiden vannak, azokon a csatornákon látok, amire nem vagyok előfizetve. Csak átszűrődik az éteren valahogy
Egy hajszálnyival még rosszabbak is. -
bzoley
veterán
A régi tv-kbe volt ilyen építve. Egyet még most is őrzök, azon egy százas és egy négyhetvenes kondi figyel. Nekem anno azért kellett, mert a kábel és a tuner között 220szikrázott
De ez már rég volt. A jelet azért rontjahatja egy kicsit.
Láttam az új PVR-t. Fenn volt néhány percig, majd miután leszedtem, egy darabig nem volt hang, dvd-író, stb.
Valamiért haragszik rám a Leadtek -
-
ArGab
őstag
-
-
-
Balinov
titán
nem,egy file lesz a felvétel,pölö ha megnyitod vdubbal,akkor van vmi file stats,ott meg tudod nézni a video/audio kodeket,bitrátát,formátumot,stb.
Viszont VHS-ről lehet,hogy nem érdemes PAL DVD-t csinálni (minőségi szempontból),mert ha homályos vhs ismereteim nem csalnak akkor a vhs felbontása vhol 352x288 körül mozog. -
sTemplar
csendes tag
Teljesen tömörítetlen kodek egy van az ''Uncompressed AVI'' :)
A többi mind tömörít valamilyen szinten.
Amit még nézni kell, hogy veszteség mentes vagy veszteséges tömörítést használe.
A PICvideo az talán veszteség mentes meg fentebb írtak egy Huf? valamit, de azért ebben nem vagyok biztos, keres róluk leirást. :)
Az MJPEG viszont veszteséges eljárás tehát vigyáz a beállításaival el lehet szúrni a felvételt ha túl nagy tömörítést álítasz be. Ha képet konvertáltál már át jpeg-be akkor az ottani tapasztalataidat használt. Ugyanaz az algoritmus.
Utótömörítést a PVRel nem tudsz csinálni, csak másik programmal, lásd Balinov felsorolását.
Sok sikert! -
-
Balinov
titán
daa-raa említett két kodeket,amit érdemes használni.kész anyag elkészítéséhez meg van ezermilló program. mpeg2 végeredményhez CCE,TmpegEnc,esetleg Mainconcept enkóder.
divx/xvid-hez pl. virtualdubmod,nandub,xmpeg,de vannak ide-oda konvertáló programok, pl. winavi,ha gyors meló kell. -
ArGab
őstag
A hiba forrása minden bizonyal az lesz, hogy az Audio Control Line és Audio Record Line beállításokat nem végezted el. A belső hangerőszabályzója csak ezután kezeli a megfelelő hangsávot, egyébként valami másik bemenet hangerejét állítgatod (talán a Line-in az alapértelmezett).
-
_Gyula_
csendes tag
A remote sensort a kis koronggal kell felragasztani, mert kétoldalas ragasztó van rajta. De én csak egyszerűen befogattam két könyv közé.
Nagyon érzékeny, tehát nem kell nagyon feltűnő helyen használni szerencsére, nekem még 180 fokban is veszi a jelet.
OFF: 6600GT előtt ATI 9600XT-m volt, az 1 éves gari után pár héttel memóriahibás lett (volt?), úgyhogy kuka... amúgy sem volt szimpi az ATI... ON -
_Gyula_
csendes tag
penene,
a DX9c-s letöltött cucc azért 10 mega, mert ez websetup-os, tehát installálás közben még leszed egy csomó cuccot a netről. Legalábbis így emlékeszem. Egyébként meg tedd fel az EVEREST Home Edition-t (korábban aida32?), az megmutat _mindent_ a gépedről.
Nekem ASUS 6600GT-m van (3 hete vettem, és asszem a gyári driver van fent, hiba nélkül ment eddig), és szerintem nem zavar bele, leginkább semmi köze nincs hozzá, bár nem vagyok szaki. (OFF: Csak egy érdekesség vele, tegnap egy órára eltűnt a DVI-os csatlakozóról a jel... a VGA-n volt... megpiszkáltam, és jó lett, de közben idegbajt kaptam... ON)
Azannyát hogy pörögtök!
Távirányító: jobb gomb a tray iconon, és a settings-ben be kell állítani, hogy ENABLE, bár úgy emlékeszem alapból be volt kapcsolva. Nekem jól működik, gyors és óriási szórása van...
penene: Szolgáltató rulz...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Lehet mert unloadoltam a winfossal automatikusan induló valamit?
Igen, én is ugyanezt csináltam.Szóval a tapsztalat szerint a Wizardon keresztül működik a távirányító, és csak a TV/Rádió/Teletext kombót hajlandó irányítani, szóval inkább fogtam a jó öreg PCTV Pro távirányítóját, és felprogramoztam, hogy a WinAMP, levelezés, stb-stb után ezt is irányítsa jól.
(Amúgy nem rég váltottam ''klubot'', mert a Pinnacle az A64 mellett soha nem működött tökéletesen, az új BIOS-ommal meg totál összeakadt, ezért végképp elegem lett belőle.
)
-
szasza_1
senior tag
Képminőség nagyon függ a progitól. Ezt egy másik fórumba írtam:
''Kiprobaltam a DScalert, abban nem csinalta ezt a hibat. Nem lehet valahogy kivenni a DScaler sajat driveret, es azt feltelpiteni a kartyahoz? Kulonben sokkal szebb a kep a DScalerben, es a deinterlacing is sokkal jobb, magatol felismeri, ha videokameraval felvett cucc megy a tvben, mert akkor 50fps-es kepet ad, ha meg filmre vett cucc megy a tvben, akkor meg 25fps-es kepet ad. Nem tudom, hogy a gyari driver es progi iroi miert nem tudnak ilyent csinalni. Foleg az Extreme Channelen lehet eszrevenni a kulonbseget, ahhol csakis videokamerakkal vesznek fel, es nagyon gyors mozgasok vannak. De azert jo lenne, ha a gyari progi is mukodne. <Bocs az ekezetert>'' -
gelbelex
őstag
Esetleg próbáld meg, ha megoldható, hogy csak a pc legyen rádugva a lakásban lévő antennarendszerre. Húzd le a (többi) tv-(ke)t, még jobb, ha esetleg hozzáférsz az elosztóhoz és azon csak a pc-hez menő koaxkábelt hagyd rajta. (Minden egyéb terhelés gyengíti a jelet, a nem megfelelően lezárt kábel(ek) visszaverődést okozhat(nak) (szellemkép), ill. a több kábel több zajt szedhet fel...)
Ha ez sem segít, akkor lehet, hogy valamelyik csatlakozó a drótban nem érintkezik rendesen, esetleg testelődik.
Ha a csatlakozók is rendben vannak, akkor lehet gyenge a bejövő jel.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
lehet,hogy pl. ha társasházba lax,akkor a házba bemenő 1szem kábel van szétosztva,így romolhat a minőség.
tv-nézéshez próbálj ki más tv néző progikat. dscaler,showshifter,windvr,christv,atv2000,TheFlyDS.esetleg ha a win-es moviemakerrel elindítasz egy capture-t,egy tetszőleges adóval ott talán le tudod ellenőrzini,hogy hw (pl.szar jelminőség) vagy sw eredetű a bajság. -
_Gyula_
csendes tag
Háát, lehet, hogy tényleg a szolgáltatód ad rossz jelet.
A HAMA erősítő az úgy erősítő, hogy sima elosztót kerestem, tehát ami egy koaxból kettőt csinál. Volt teljesen sima fehér műanyag elosztó, meg a fém, amit vettem, ráadásul a fémben még erősítő is van. Legalábbis ezt írták rá a dobozra. Mindenesetre nekem megfelel a képminőség. Bár most visszaolvastam, és volt egypár kép belinkelve... azoknál az enyém kicsit szemcsésebb, de nem sokkal.
Ja igen, a driver is és a PVR is a legújabb, ami a Leadtek oldaláról letölthető. Nekem nincs gondom velük, csak az, hogy bizonyos beállításnál nem jegyzi meg a csatornákat, de ezt már írtam.
[Szerkesztve] -
_Gyula_
csendes tag
Sziasztok,
én múlt héten vettem meg az expertemet. Azóta minden este gyakorlok egy kicsit vele. Tapasztalatom az, hogy legjobban a German + Antenna beállítást szereti, akkor találja meg a legtöbb csatornát, és nagyon szép a kép is. Ha az adaptiv channel -t is bekapcsolom azt hiszem nem jön be több adás... erre azért nem emlékszem, mert sajna ha így keresem a csatornákat, akkor a program kikapcsolásakor elfelejti a beállításokat... szóval marad a sima keresés, mert legalább így megjegyzi a beállításokat. Érdekes.
Ja igen: UPC a szolgáltatóm, és a tv-ig kb 10m-es koax kábel jön. Én vettem egy HAMA elosztót kb 900Ft-ért, amiben van erősítő is, azt beraktam a tv mögé, és onnan vezetem a szg-be a 3m-es koaxot. És szép éles képe van.
Valaki írjon már egy rövid, de lényegretörő leírást, hogy VHS kazettákat hogyan digizzek?
Ma benyomtam egy órás felvételt, minden ok, csak a hang szerintem egy kicsit elcsúszott a végére. Ezt meg azért nem tudom biztosan, mert alig van benne szöveg...Mpeg2-be nyomtam, jó ez? Van valamilyen program, ami a bedigizett VHS-t utójavítja? A végeredményt DVD formátumban szeretném archiválni.
Korábbi hozzászólásokban említettétek a az MJPEG formátumot. Mi az? Én olyan beállítást nem is találtam. Van mpeg1, mpeg2, VCD, DVD, Uncompressed AVI, de MJPEG nincs. Azt gondoltam a legjobb megoldás, ha a VHS-t az elérhető legjobb minőségben benyomom a winyóra, utána pedig tömörítem. Sok hozzászólást olvastam már, de nem kaptam mégsem képet róla, hogy is kéne...
Ja igen, nekem sem volt hang az elején, de csak azért, mert nem dugtam rá a hangkábelt az alaplapra...onnatól kezdve van. Bár azt hiszem, neked nem ez a gondod.
[Szerkesztve] -
-
ArGab
őstag
Hát sorban: Germany az csak egy van.
Az Adaptive keresés lassabban fut végig, alaposabban, és minden csatornát megtalál. Ez a sima keresésnél nem feltétlenül van így.
Az Auto Fine Tune pedig kapásból finomhangolja is (megfelelő jel esetén még nem kellett soha kézzel finomítanom rajta)
mod: Ez a Hama ilyen egybegyártott lesz?
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Kereslésnél jobban jársz a Germany beállítással, így - tapasztalatom szerint - megfelelően kezeli a hangokat.
A szemcsés kép viszont a gyenge koaxkábel illetve valószínűbben a csatlakozók következménye lehet. Először mikor bekötöttem, nálam is szinte nézhetetlen volt, csatlakozócsere után már tökéletes.
Nálam eredetileg valami ilyesmi noname volt: [link]
És ilyesmire lett cserélve: [link]
mod: inkább a csatlakozókra tippelek
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Ha el akarod kerülni a fölösleges bosszankodást, akkor nem a driver oldalról szeded le az ott található driver-t/PVR-t, hanem az ftp-jükről indulsz:[link]
Kikeresed a driver-ek közül a 050610 mappában lévőt. lényeg, hogy egyelőre a fájlok ne cx88..*... formában nézzenek ki, hanem a korábbi wf88..*... módon. Ezután kikeresed a PVR-ek mappáját és kezdetnek mondjuk felrakod a 050601-et. Az 51027nem emlékszem, jó volt-e. De PVR-ből kísérletezhetsz esetleg az újabakkal is, nem mindenkinek okoz hibát. Nálam az újabb driver-rel sisteregtek a csatornák és egyéb anomáliák is jelentkeztek, de ha a fentinél újabb PVR van fönn, az is okoz kellemetlenséget:mpeg2 felvétel nem megy, távirányító késik, de ezt gondolom korábban ár olvastad.
Driver csere-berénél használd a driver-oldalon lévő uninstall.exe(az új driverrel nem működik teljesen)
Így hirtelen ennyi.
Jah, a dobozok. Erről beszéltem. Sehol sincs hivatalosan dokumentálva, mégis egész furcsa verziókat árulnak a boltokban. Új tulaj legyen a talpán, aki meg tudja állapítani, mit is vett tulajdonképpen -
törölt tag
''Nemtom nektek van-e quick install guideotok, de nekem az XP modell 3-as van... ahol bemutatja a kártyákat.. az a legbutítottabb...''
Ezt a következtetést miből vontad le? Abból, hogy ennek a legalacsonyabb a PCB-je és ezen van a legkevesebb chip? Megsúgom mindez nem jelent semmit! Az enyém is ver. 3-as, mivel az az Expert. (A 2-es tán a Deluxe, az 1-es pedig az RM. Mindkettőn BT878 van, ami képességeiben szerényebb mint az Experten található.) -
bzoley
veterán
Reménykedj, lehet hogy idő közben már ennyivel olcsóbb, de te írtál a másik topic-ban kb 16e-ért egy ilyen tunert. Ami a legfontosabb, az az audio-kábel(mint amilyen régen a cd-hez kellett), anélkül em lesz hang.
Ha ügyes vagy, egy darab dróttal is tudsz csinálni RTL-t, meg TV2-t addig -
bzoley
veterán
Ezt a részét most nem is tudom. kicsit olcsónak tűnik. Az új Expertből mintha láttak volna több változatot is. Valahogy a kék dobzos bizalomgerjesztőbbnek tűnik
Majd kiderül, csak ellenőrizd, hogy megvan-e mindene: távirányító(újnál fehér, réginél fekete) infrához kábel!!!, tuner, belső audiókábel nemtom tartozék-e, elemek, bemenethez kombikábel.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Én úgyszólván nem sokat sz@rozok a felvétellel. Azért választottam ezt mert nem terheli a gépet, mást is csinálhatok mellette(akár mozizhatok is
) aránylag jó minőséget kapok egyszerűen. Nem szoktam ezeket tovább tömöríteni, arra jó, hogy egy későbbi alkalommal megnézzem. Ha mégis el szeretném tenni, akkor virtualdub és mehet divx-be, persze valamivel gyengébb lesz, mint Mjpeg-ből kódolni, de még az élvezhetőség határán belül van.
Azt hogy sikerüljön on the fly blokkosodás nélkül rögzíteni, lehet hogy kik lehet kísérletezni valamelyik codec-ben, de biztos kell alá vas bőven. Az a baj vele, hogy a codec em tudja előre ''megnézni'' a filmet, hogy miképp járjon el a képkockával és ha túl gyorsan változik a kép akkor annak ''nyoma'' marad. Ezért szoktak minden képkockát elmenteni felvételkor(mjpeg) majd később(jobb esetben)két lépésben kódolják újra, mikor is az első menetben a codec(divx, xvid) először ''végignézi'' a felvételt és csak jegyzetel. A második kanyarban a jegyzetek alapján figyelembe véve a képkockák változásának sebességét, kódolja a filmet. Ezt egy lépésben megcsinálni vagy drága célhardver kell, vagy egy kisebb erőmű
Videóró való rögzítést nem próbáltam, de sok esetben hallottam, hogy nem tökéletes(elcsúszik a hang) Megoldás:drága célhardver, vagy addíg kísérletezni, míg nem sikerül.
Mint korábban is meg lett említve, ajánlott a hangot tömörítetlenül felvenni, majd utólag feldolgozni, ne pazaroljon a gép erre is fölöslegesen erőforást, s kisebb az esélye, hogy elcsúszik a hang.
Húú, ideje leállni... -
ArGab
őstag
Én régebben digiztem a VHS kazikat itthon, és bizony a szoftveres MPEG2 tömörítés nem nyerte el a tetszésemet, túlságosan blokkosodott. A hardvereshez nem tudok hozzászólni, azt még nem láttam.
Végülis ezek miatt keresgéltem mások tanácsaiban, és pont itt akadtam rá arra, amit máig használok. PicVideo MJPEG kodekkel veszem a videót, hangot tömörítetlenül (mindezt VirtualDubbal, itt még soha nem csúszott szét a kép és hang). Ez egy 2500+-os Bartonon 30-40% procihasználatot jelent, percenként talán 400-500 megabájtnyi helyfoglalással, szinte látható minőségromlás nélkül. Ezután már tetszőlegesen tovább lehet tömöríteni a célformátumra. MPEG2-re tökéletes a TMPGEnc DVD Source Creator (eddig ennek láttam a legjobb képminőségét, tényleg szemmel látható a különbség a real-time szoftveres és e között), illtetve Xvid-be szoktam még betömöríteni. Ha nem digizel sokat, akkor tényleg nincsen komolyabb szerepe a HW tömörítésnek.
Magát a kártyát én is tudom ajánlani, eddig amiket ismerek, ezzel volt a legkevesebb gond. A másik amit még ajánlanék, az az említett ATI lenne, feltéve ha már tényleg orvosolták a szoftverproblémáit.
mod: még egy fontos dolog. MPEG2-nél NEM SZABAD rátömöríteni, hogy kisebb bitrátájú legyen. Az már rettenetes minőségromlást, blokkosodást tud okozni (sajnos tapasztalat). Ha MPEG2-be tömörítesz és ilyen formában szeretnéd megtartani is, akkor a végső bitrátával kell már felvenni is.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Azért azt nem mondta senki hogy ne a hardveres kártyát válaszd, csak szerintem túl sok előnye nincs, főleg, ha még étszer annyiba is kerül. Nálam átlagban 15-17% között van a procihaszálat, ha megy a tuner. Felvétel közben ~45%(Mpeg2 - 720x576@6000kbps). Szóval elég barátságos
Akartam írni, de aztán meggondoltam magam. Az új dobozban elvileg HW-mpeg2-es tuner van, viszont a régi változattal korrábban sem volt annyi probléma( a hozzászólások alapján)
Döntsd el
[Szerkesztve] -
-
bzoley
veterán
Igaz, most én sem látom, de folyton változik az oldal:[link]
Látható, hogy két fajta doboz is van a képen. Nekem még a másodikban jött, az elsőn már megtalálható a ''Hardware Mpeg2 encoding'' felirat.
Korábban már többször volt róla szó. Kérdés, hogy milyen cálra készíted a felvételt. Ha cd-n elmentve meg akarod őrizni, akkor tényleg érdemesebb Mjpeg és hasonló formában rögzíteni, majd később tömöríteni. Ha csak egy-két napra akarod megőrizni akkor lehet szó Divx, vagy Mpeg2-ről. Jónak nevezhető minéséghez így is kell majd 2-5gb(később ez is újrakódolható), viszont real-time felvételnél ebben az esetben szinte elkerülhetetlen gyors jeleneteknél némi blokkosodás(nem túl zavaró). -
Balinov
titán
framedrop lehet bika gép mellett is,ez tuti.
függ a használt kodektől (mpeg1/2,divx/xvid,mjpeg,stb.),vinyó sebességétől (ata133/sata1/2,cache méret,RPM), hdd töredezettségétől. fat32-nél gigabyte-os a max fileméret,ntfs javallot,célszerül a felvételt egy külön,nem rendszerpatrícióra rakni.
on-the-fly saját tapasztalat szerint nem tudja a kritériumaidat teljesíteni (kis fileméret,jó minőség,stb). célszerü először magas bitrate-val pcm wav-ba rögzíteni az anyagot,aztán már mehet akármilyen mpeg4/mpeg1/2 formátumba,mp3 hanggal. -
bzoley
veterán
Sőt, az újabb Epertek egyes változatai is izomból digiznek mpeg2-t
Tehát PVR szinte kiesett.
DV-n akad néhány Firewire port, ha nem digizel külső eszközről, ez is kiesett
550pro tuti kis tuner. Lenne, ha lenne hozzá normális szoft.
4000+ már elég lesz. Mpeg2 szoftveresen sem nagyon mászik 50% fölé(nálam, 2800+). Ha meg divx-et akarsz, akkor mindegy, hogy melyik tunerről van szó, mertazt úgy is szoftból nyomja.
Az új driver-rel csak a baj van, ha rosszindulatú akarok lenni
Nálam uez a helyzet a PVR-rel is.
Driver az driver, no comment.
A PVR az maga a tv-néző program(asszem Personal video Recorder, vagy ilyesmi)
Nincs bajom vele, csak haladni kéne a korral. Ha valahol találkozol az 550pro feature-listájával megtudod, mi a különbség.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Pinnacle-t nem ismerem.
Egy 550pro-ra szívesn cserélném az Expertemet, de amíg figyeltem a fejlődését, nem létezett hozzá normális szoftver. Nem tudom, változott-e azóta valami.
3-4 Expertet vettem eddig(nem csak magamnak) és egyikkel sincs semmi hiba, jól működnek, szép felvételt készítenek(ha van alatta gép). Az újabb szoftok okoztak nmi kellemetlenséget, de a tuner hibátlan. Megjegyzem, a korábbi kártyáról van szó, az újabb változatok minősége változhat. Tv helyett használom néhány éve, és meg vagyok elégedve.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest