- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
Centurio-G #4896 üzenetére
Lszi keresd meg a kártyád topic-ját.
-
hati
addikt
Version: PVR 2.0.2.5
What's New:
Ivan:
1.Bug Fixed : There is no sound during Timeshifting and record (PAL I)
30 October, 2006
Minket nem érint, de azért felraktam.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Sztem meg pont interlaced a kép, azaz csíkos. Egyedül mpeg2-ben deinterlaceli a PVR(2), ha kéred.
-
hati
addikt
Akkor kicsit pontosítok.
Nekem a PVR2000 karimhoz adott hardveres részt birizgáló tool írja ki, hogy TS közben 8Mbitre van állítva a belső mpeg2 encodere. A topic kariját én sem tudom lellenőrizni, mert nincs mivel.
Nekem úgy tűnik, hogy nem egyről beszélünk. Mpeg2-ben lehet állítani, hogy interlaces vagy progressive legyen a felvétel, egyéb codec-eknél, mindig interlaces, azaz utólag kell deinterlacelni (átkódolásnál vagy lejátszásnál).
Az utsó PVR2 verzióról beszéltem. -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4880 üzenetére
Működik az xmltv egyáltalán? Leszedted a műsort egy xml fájlba?
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4878 üzenetére
Van egy csatorna lista fájlt az xmltv-ben, ahol fel vannak sorolva a csatornák. Ez egy sima txt fájt, jegyzettömbbel szerkeszthető. Amelyik sor elején van egy # karakter, az ki van kommentezve, annak a csatornának a műsorát nem tölte le az xmltv. Erről beszélt Bzoley is.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4876 üzenetére
Nézz bele a letöltött xml állományba! Ott vannak a csatornák? Van műsor is benne? Nekem remekül megy az xmltv+pvr2 páros.
-
hati
addikt
bzoley!
Ha sikerül kapcsolatba lépned egy fejlesztővel, lszi említsd meg neki, hogy MVP-ben nem menti el külön-kölön a ''mindig látható'' opciót a PVR2.
Ugyancsak nem menti el külön-külön a kiválasztott felvételi profilt. Ezeket egyszerű lenne javítaniuk.
Hab lenne a tortán, ha lehetne a hardveres encodert is saját profilban használni, ahogyan a PVR1-ben lehetett. Mert itt csak 2 előre rögzített profil van a hardver profilra.
Köszi
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Friss Prohardvert Leadtek kártya teszt.
[link] -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4761 üzenetére
Nem kell futnia, elindul majd magától.
-
hati
addikt
Ti tudjátok a PVR2-t használva hibernálni a gépet, miközben a PVR2 fut? Nekem nem engedi, holott a PVR1 mellett ez még lehetséges volt.
-
hati
addikt
Újabb M.V.P. hiba.
Ha egy időpontra akarok két felvételt beállítani, akkor ütközést jelez, holott az egyiket az egyik kártyára, a másikat a másik kártyára állítottam be. A második ütemezett felvételt ilyenkor nem engedi elmenteni.
Kézzel lehet egyszerre felvenni a két kártyával két különböző csatornáról, de ütemezni már nem tudja. Ez bánaság, remélem javítják egyszer. -
hati
addikt
PVR2000 tulajok figyelem!
Immáron 720*576-ban vesz fel hardveres mpeg2 felvételnél!!!
Sajnos az M.V.P. mód még mindig hiányos.
1. A ''mindig látható'' módot nem jegyzi meg külön-külön, hanem az utoljára kilépő példány beállítását menti el, s indulásnál azt adja mind a kettő példánynak.
2. A felvételi profiloknál dettó ugyan az, mint fentebb.
Sajnos a hardveres kodek vagy 6000kb/sec és 44kHz-es a hang vagy 4500kb/sec és 48kHz-es hang. Egyéni profilt nem lehet hardver kodekkel beállítáni pedig ezt, a még PVR1 is tudja. -
hati
addikt
GYIK
Az esetek 99%-ban a következő 3 hiba szokott lenni:
1. Nem jó hangbemeneti forrás van kiválasztva a programban (nem az, amire kötötted a tv karit)
2. Túl halkra van állítva az adott bemeneti forráshoz tartozó hangerő, esetleg el van némítva.
3. Nincs összekötve a tv kari hangkimenete az alaplap valamelyik hangbemenetével.
+1. Kodek-pack van a gépen.
+2. Fut a skype is felvétel közben. -
hati
addikt
Már működik.
A WF_RemCtrl.exe volt a ludas. Elkapja a TV gomb jelét és átirányítja az éppen aktív ablaknak, ami az a PVR amiről át kellene váltania a wizardnak a másik PVR-re. Éppen ellene dolgozik.
A PVR2 a videónyújtás tulajdonságra sem emlékszik.
A két PVR2 esetén a felvételi módot nem jegyzi meg, ha a két PVR2-ben különböző felvételi profilt állítok be (az egyiknél sw, a másiknál hw mpeg2 kodek).
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Még egy kérdés? Ha fut a wizard, akkor neketek sem lehet az XP-t készenlétbe vagy hibernálásba küldeni? Ha kilépek belőle, akkor már engedi. Zavaró.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Ha a PVR2 progi TV ablakának bal felső sarkánál lévő WinfastPVR2 feliratra gondolsz, akkor az valóban nem villog. Kellene neki?
Nekem a wizard nem indítja el a PVR2-t, ellenben pl. a csatornákat engedi váltani, azaz együtt működik a távirányítóval. Az ütemezett felvételnél viszont rendben indul a PVR2. -
hati
addikt
-
hati
addikt
bzoley!
Lehet egy távirányítóval kezelni a két PVR2-t? Ha igen, melyik gombbal lehet váltani, az irányított PVR2 példányok között? -
hati
addikt
Leveleztem a fejlesztővel, s úgy tűnik megpróbálja belerakni azt az egy-két dolgot, amit hiányoltam belőle. De az utsó verzió már most is jól használható mindenféle alkalmazáshpz, amit tud billentyűkombinációkat fogadni. Én a MediaPortalhoz használom, s remekül megy vele.
-
hati
addikt
Ez egy ingyenes eszköz, mivel lehet távirányítani mindenféle alkalmazásokat. Néhányat natívan kezel, másoknak üzenetet tud küldeni, s az imént rakta bele a kérésemre, hogy billentyűparancsokat tudjon küldeni az aktív ablaknak is. Nekem remekül működik.
Kell hozzá a WFWIZ.exe a PVR/DTV-ből!
Az aktuális verzió: WF_RemCtrl_1054
Itt a fejlesztő fóruma, itt találjátok mindig az aktuális verziót is (sajna nem angol a nyelve).
[link] -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4590 üzenetére
Itt egy angol guide a virtualdubmod-ról.
[link]
[Szerkesztve] -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4588 üzenetére
Ha utána avi-ba rakod, akkor virtualdubmod.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4586 üzenetére
Felvétel közben használtad a géped másra is?
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4584 üzenetére
Egy skype-ot nem indítottál el a felvétel közben?
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4575 üzenetére
Jobb egérgombbal kattints a felvétel gombra, s ott minden megtalálsz.
ACE helyett ajánlom az ffdshow-t. A lényeges formátumokat ismeri. -
hati
addikt
Iletve mégis.
''Vannak még problémák a PVR2000-rel. Ellenörizzük és megprobáljuk kijavitani ezeket.''
Hamarosan:
TV logo xmltv-hez
rec felirat felvétel alatt
és talán csatornaszám az osd-n
De jó is lenne.
''Egyéb?''
Pl.
Automatikus xmltv frissítési lehetőség ütemezett feladatként.
Két előre megadott időérték, hogy mindig ennyivel kezdje elöbb a felvételt és fejezze be ennyivel késöbb.
Átlátszó OSD overlay-nél is.
Felvétel után lehessen lefuttatni egy batch fájlt, pl. áttömörítés céljából, s csak utána hajtsa végre a hibernálást, kikapcsolást, stb.
Egyik sem nélkülözhetetlen, de mind hasznos, ha van. -
hati
addikt
Neked most két tv kari van a gépedben?
Ha igen lszi nézd már meg, hogy ha két PVR2 fut, akkor a 2. PVR-ben működik-e rendesen az OSD. Nekem csak felvillan, s rögtön eltűnik.
Sajna a 2. PVR még mindig nem jegyzi meg a kiválasztott felvételi profilt, ha az nem egyforma a két PVR-ben.
A hw kodekes felvétel a PVR2000-nél még mindig hibás. Csak NTSC-ben hajlandó felvenni. -
hati
addikt
''Azt vesz fel, amit én akarok''
Már, ha nem akarsz egyszerre mind a kettővel felvenni.
Az M.V.P. működik kerülő megoldással. Ha a hw-s kártyának is az sw-s kari hangbemenetét adom meg, akkor nyugodtan állítgathatja, úgysem használja, s mind a kettő felvétel a saját hangját feszi fel.
A PVR2000 hardver felvétele viszont tényleg nem jó. Felraktam egy sima PVR-t és azzal remekül vesz fel hw mpeg2-ben PAL-ban, míg a PVR2 átvált NTSC-re hw codec esetén. Ez sajna bug, reméljük hamar kijavítják. Nagyon fapados volt a PVR a PVR2-höz képest, gyorsan le is szedtem.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Ez így van (sajnos), de a hw-s kártyák nem a hangkártyával digitalizálják a hangot, csak a PVR2/DTV hülyesége, hogy ekkor is átrakja a bemeneti forrást az adott kártyához rendelt hangbemenetre, csak, hogy elrontsa a másik felvételt. Egyszerűen hiányzik az intelligencia a progamból, illetve nincs jól kitesztelve a több tuneres (hw és sw tuner egy gépben) működés. Remélem idővel megoldják.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Módosítom az iménti okfejtésemet.
Ha elsőnek a hw-s kártyát indítom, s hw-s a felvétel is, akkor a 2.-nak indított sw felvétel, hiába állítja át magára a bemeneti hangforrást, a hw kártya jó hangot vesz fel. Anomália csak akkor van, ha mind a két felvétel sw mpeg2 vagy fordított a sorrend.
A sorrend ugyanis nem felcserélhető, mert ha elsőnek az sw felvétel indul, akkor a másodiknak indított hw felvétel ugyancsak magára irányítja a bemeneti hangforrást (de minek, ha úgysem kell neki hw felvétel esetén), s a 2. felvétel hanga kerül az első alá is. -
hati
addikt
Ha kettő van, akkor egyszerre használnám mind a kettőt.
1. Elindítom az első PVR-t, s indítok egy felvétel, közben indítok még egy PVR-t, s azon meg bekapcsolom a timeshiftet. Akkor az elős PVR felvétel közben átvált a timeshiftes PVR-en lévő csatorna hangjára.
2. Két PVR, két felvétel, ugyan az.
3. Egyedül arra jó a két tuner, h az egyikkel felvegyek, közben timeshift nélkül egy másikkal TV-t nézzek.
Na erre mondtam, h ez igen kevés. Kár volt ennyi erőfeszítést a két kártya támogatásába feketetniük. -
hati
addikt
bzoley!
Nálam egy TV2000XP Expert és egy PVR2000 van a gépben. Ha egymás után indítom a két PVR2-t, akkor a 2.-nak indult nem jegyzi meg a felvételi profilt. Minden más beállítást (ablak helye, képbeállítások, hangbeállítások) megjegyez.
Mondjuk egyszerre felvenni úgysem lehet velük, mert a hangbemenet csak egyféle lehet. (felvenni lehet, csak ugyan az lesz a hangja mind a kettő felvételnek). Legalábbis nálam.
Ez ugye nem csak nálam van így? -
hati
addikt
Egy multi PVR2 bug.
A kártya 1-el megjegyzi a kiválasztott felvételi profilt, ming a kártya 2-vel elfelejti. Egyéb beállításokat megjegyez szerencsére. -
hati
addikt
Itt van egy FREEWARE 2.0.1.94 [link]
Ez azt jelenti, hogy a PVR2 ''akármilyen'' tv karival működne?
Nincs vkinek egy Hauppauge PVR-150 vagy ehhez hasonló karija kipróbálni (250, 350, 500, stb.)? -
hati
addikt
bzoley!
A felvétel jel OSD-re kirakásáról van vmi. híred? Mintha korábban említetted volna, h sikerül elintézned.
Tegnap jutott eszembe, amit egy a DTV-vel mpeg2-be felvett anyagot kódoltam át divx-be, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy olyan lehetőség, hogy ha vége a felvételnek, akkor egy általam megadott programot indítson el, ami pl. egy batch file lenne, s megcsinálná az utófeldolgozást a virtualdub-bal. Sok PVR progiban van ''post record task'' opció. -
-
hati
addikt
Ha a DTV-ben az EPG-ből kiválasztok felvételre egy műsort, akkor ugye a fájl neve a műsor címe lesz. Nos, ha a műsor címében olyan karakter van, amit a windows nem enged meg fájlnévnek, akkor nem engedi elmenteni a felvételt, bár hibaüzenetet persze nem ad. Sztem jobb lenne, ha eleve kivenné a fájl nevéből ezteket a karaktereket. Nekem pl. egy kérdőjellel gyült meg a bajom.
-
hati
addikt
-
hati
addikt
Hátha valakit érdekel. Itt egy DTV fórum. Itt is vannak 5letek, hogy mit kellene még fejleszteni benne.
[link] -
hati
addikt
Nekted megjegyzi a keretmentes módot és a vezérlőpult elrejtése beállítást kilépés után a DTV?
-
hati
addikt
válasz
Kepi p4 630 #3928 üzenetére
Amelyikre a tv tuner hangját kötötted. cd-in, aux, külső, ezek szoktak lenni.
-
hati
addikt
Használom, tehát szeretem.
Használom, tehát észreveszem a hibákat.
Megpróbálhatnád elsütni náluk hibaként, amit már írtam egyszer, hogy ha EPG-ben kijelölök felvételre egy műsort és megpróbálom módosítani a felvétel kezdő időpontját, - mert nem bízok benne, hogy percre pontosan kezdik a műsort - akkor a felvétel időpontját átírja a kezdés időpontjára. Ez bosszantó!
A másik, hogy mindig monó az alapértelmezett felvételi mód. Vegye már a hang módot a csatorna jeléből vagy a beállított felvételi profilból. -
hati
addikt
A képernyő pozíciójának mentése nálam nem az igazi. A hiba a következő.
1. DTV bekapcs. Képernyőn elmozgatom valahova.
2. DTV kikapcs, majd bekapcs. A pozícióját jól elmentette.
3. Bállítok egy időzített felvételt, majd DTV kikapcs.
4. Felvétel indul, DTV a képernyő közepén landol. Felvétel vége, kikapcs.
5. DTV indít, maradt a közepén.
Azaz az ütemezett felvételnél mindig középre rakja. -
hati
addikt
Működik az ütemezett dtv indítás. OS hiba volt.
bzoley!
Nem lehet valahogyan megjeleníttetni a csatorna logókat az EPG-ben? A bal oldali sávban úgy adná magát. Ott is van a hely neki. Más progiban van ilyen. Egy logos könyvtárból veszi a képeket, és ha megegyezik a kép neve a csati nevével, akkor odarakja. -
hati
addikt
''A következő kérdés az, hogy ki milyen módon frissítette a programot?''
A lustaságom miatt, én mindig csak reinstall-t nyomok.
Ezzel a verzióval sem megy az ütemezett DTV indítás.
Nem értem, mi lehet vele. Azóta nem megy, mióta teljesen leszedtem a DTV-t, még a registryt is kipucoltam utána.
bzoley!
Neked a friss install-on is jól megy az ütemezett felvétel, ha a felvétel indulásakor nem fut a DTV? -
hati
addikt
válasz
neilszab #3876 üzenetére
Nekem megteszi magától is.
Tegyél lszi egy próbát. Lépj ki a dtv-ből. A lejátszásnál némítsd el az aux-ot, ha neked oda van kötve a tuner hangja. Indítsd el a dtv-t. Ekkor elvileg magától engedélyezi az auxot. Utána indítsd el a ts-t. Ekkor meg magától letiltja.
Nekem legalábbis így műkszik.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
válasz
#65675776 #3864 üzenetére
''4. DTV-ben nekem is megy párhuzamosan mind a két hang.''
Tiltsd le a tuner hangbemenetét és akkor csak a ts hangját fogod hallani! Nekem az elvárt módon működik a ts a DTV-ben.
''Az OSD ilyen kialakítása engem is zavar.''
Engem is, de jöbb, mint a semmi. Hátha egyszer, hamár minden bug kijavult és minden elvárt funkció benne lesz, akkor viszatérnek rá, hogy paraméterezhető legyen, kinek mi tetszik alapon (ki-be kapcs, háttér átlátszóság, megjelenítés ideje, stb.) -
hati
addikt
bzoley!
Van új híred a DTV környékéről? Te tűzközelben vagy. ;) -
hati
addikt
válasz
Sándor -P20- #3830 üzenetére
Én is úgy tudom, h mono a tv tuner rajta.
-
hati
addikt
Erre nincs vmi 5letetek? A 89-es sem indul el, amikor eljön egy felvétel ideje. Megjelenik az óra melettt az ikon, majd amikor indulnia kellene a felvételnek, eltűnik. Ha fut a dtv, akkor a felvételt már rendben indítja. Sőt, a gépet is felébreszti alvó állapotából, de magát a dtv-t nem indítja el.
-
hati
addikt
Ismét szenvedek a DTV-vel. Amikor felvennék bármilyen profillal, akkor leveszi 0-ra a felvétel hangerejét. Többször is teszteltem. Behoztam a hangerőszabályzót és figyeltem, h amint indul a felvétel, a csuszkát letolja 0-ra. A DTV-ben pedig meg van adva, a felvétel hangereje, ami természetesen nem 0.
Ez a bug csak nálam van, vagy Ti is tudjátok reprodukálni?
Köszi.
u.i: sajna nincs meg az előző béta verzió, így nem tudtam visszarakni, hogy kipróbáljam, azzal is.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest