- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
-
szasza_1
senior tag
Na, arra már rejöttem, hogy azért van hiba a képalkotás során, mert nem tudom átállítani a DTV-ről, analog TV-re. Ötlet?
-
szasza_1
senior tag
válasz
Ace Ventura #4909 üzenetére
De a progikban (pl MSN) ugye kiválasztod a videó forrást?
-
szasza_1
senior tag
És az mitől van, hogy a PVR2 csak így elkezdte csinálni, hogy Hiba a képalkotás során! Eddig jó volt...
-
szasza_1
senior tag
Az új sima PVR is tud már EPG-t?
-
szasza_1
senior tag
Valami akkor sincs rendeben a PVR2-ben. Most jöttem rá, hogy végül is nem is csuszik a hang, legalábbis nem a felvétel közben. Mert ha lejátszás közben belepörgetek, akkor újra helyre áll, és nem fog csúszni. Egy darabig. Mintha nem lenne összeszinkronizálva. De ha nem pörgetek bele, akkor egy idő után ugrik egyet a kép, és akkor újra szinkronban lesz a hang a képpel. De az a legnagyobb furcsaság, hogy a PVR 25 FPS-el vett fel, a PVR2 meg csak 24-el. Szerintem ezért van az egész... Ötlet?
-
szasza_1
senior tag
Miért nem tudok felvenni LAME mp3, vagy sima mp3 codeccel? A LAME nincs is a listában, a simával meg nincs hang.
-
szasza_1
senior tag
Amióta PVR2-öt használok, sokszor előfordul, hogy csuszik a hang. Eddig nem fordult elő a sima PVR-el, pedig volt, hogy videót is tömörítettem felvétel közben. Szerintetek mi lehet a gond?
Videó: Legujjab DivX (6.4), Better Quality, 1800-as bitráta, resize 768*576 -> 512*384
Audió: Pinnacle MP3 Encoder -
szasza_1
senior tag
Hogy lehet megcsinálni PVR2-ben, hogy ha az óra melletti kis ikonra kétszer rákattintok, elinduljon a PVR2?
-
szasza_1
senior tag
Van egy olyan gondom, hogy DTV interlaced módban rögzit. Hiába állítom progressivre, nem segit. Szerintetek mi lehet a gond?
-
szasza_1
senior tag
válasz
El_Diablo_ #4156 üzenetére
Virtual Dub
-
szasza_1
senior tag
válasz
#65675776 #4131 üzenetére
De monitoron is (CRT), meg TV-n is 4:3-as felbontást használok, meg gondolom még elég sokan. És ilyenkor marad két fekete csik a kép oldalán (vagy be kell állítani a lejátszóban a 4:3-as képarányt, vagy kikapcsolni az oldalarány tartást, ha egyáltalán olyan lejátszót használ az ember, amelyikben ezt meg lehet csinálni). Egyszerűbb, ha mindjárt 4:3-as oldalaránnyal veszi fel az ember.
szerk.:és nem kötözködés képpen mondtam, csak egy gombbal kevesebbet kell megnyomni, ha lejátszod a filmet.
Ja, igen, és a felvétel valamiért még mindig nem megy...
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
válasz
cadgers #4120 üzenetére
Hát szerintem 1.5 óra 1.3Gb-nál nagyobb lesz, főleg ha azt akarod, ne egye meg a procid. Persze jó minőségben. De próbáld meg DivX-el, 384x288-ban. Közben nézd a proci terhelést, hogy ne menjen 95% fölé. Próbálgatni kell. Kb 1800-as bitráta kell neked, a minőséget meg a procihoz igazítod. Lehet hogy menne negyobb felbontásban is, de akkor előfordulhat, hogy kockásodik a kép. Ja és az 1800 128kbps-es mp3-ra vonatkozik. Ha nem bírná a procid, és wav-ba kellene, akkor csak a hang lenne kb 1GB 1.5 óra alatt, és akkor már csak 500kb/s-al vehetsz fel. De lehet, hogy 384x288-ra az is elég lenne.
-
szasza_1
senior tag
DTV-vel van olyan gondom, hohy csak 384*288-as felbontásban hajlandó felvenni, 768*576-os felbontásban csak a hangot veszi fel, képet nem rögzit, és ilyenkor a kép sem mozog a DTV-ben. Mindegyik codec-el ezt csinálja, a gyárilag beállítottakkal is. Szerintetek miért csinálhatja?
-
szasza_1
senior tag
Lenne egy olyan gondom, hogy ha a PVR -ben DivX 5.2.1 -et állítom be, hogy azzal vegyen fel, akkor mindig kiakad pár képkocka után. XviD-el megy rendessen, de a DivX-et szeretném használni...
-
szasza_1
senior tag
Itt régebben olvastam, hogy több kábelTV szakértő is van a topicban. Akarok szólni a UPC-seknek, hogy napról napra egyre rosszabb a kábelTV minősége, és azt akarom, hogy ha nem csinálnának semmit, akkor mérjék meg a lakásba jövő jel erősségét. Nem tudjátok, hogy valahol nincs -e leírva az ÁSZF-ben, vagy valahol, mekkorának kell lennie bejövő jel erősségének? Vagy mekkorának kell lennie, hogy normális legyen a kép? Mi van akkor, ha túl erős a bejövő jel? Tönkre teheti a TV-t, vagy a tunner kártyát?
-
szasza_1
senior tag
Képminőség nagyon függ a progitól. Ezt egy másik fórumba írtam:
''Kiprobaltam a DScalert, abban nem csinalta ezt a hibat. Nem lehet valahogy kivenni a DScaler sajat driveret, es azt feltelpiteni a kartyahoz? Kulonben sokkal szebb a kep a DScalerben, es a deinterlacing is sokkal jobb, magatol felismeri, ha videokameraval felvett cucc megy a tvben, mert akkor 50fps-es kepet ad, ha meg filmre vett cucc megy a tvben, akkor meg 25fps-es kepet ad. Nem tudom, hogy a gyari driver es progi iroi miert nem tudnak ilyent csinalni. Foleg az Extreme Channelen lehet eszrevenni a kulonbseget, ahhol csakis videokamerakkal vesznek fel, es nagyon gyors mozgasok vannak. De azert jo lenne, ha a gyari progi is mukodne. <Bocs az ekezetert>'' -
szasza_1
senior tag
KábelTV-n nekem is nagyon szar a kép, sőt mult héten elment a kábelTV, és másnap jött vissza, és mégszarabb lett a kép. Eddig is utáltam a UPC-t, de ezek után... Remélem a DigiTV nemsokára beindul rendessen, és több TV-re is adnak kedvezményesen előfizut.
-
szasza_1
senior tag
Írtam régebben az alábbi hibával kapcsolatban a topicba, azóta nem sikerült megoldanom:
[link]
A képeken és a videón látszik a hiba. Az előző képkockából egy pillanatra beugranak részletek. Kipróbáltam több drivert, meg PVR-t. De nem a PVR-el lehet a gond, mert IuVCR-ben is csinálja. Újratelepítettem a Win-t, kipróbáltam több PCI slotba, hogy ne ütközzön az IRQ.
Az az érdekes, hogy ha elkezdi csinálni az egyik csatornán, és átváltok másikra, ott nem csinálja, és ha visszaváltok, akkor újra csinálja. Szabályos időközönként csinálja, pl ha elkezdek klippet felvenni, akkor az első ilyen hiba kb 1perc 30másodperc múlva jelentkezik, és kb 10-20mp-ig tart. Először csak a kép tetejétől számítva pár sornyiban csinálja, és egyre lejjebb megy, kb a kép negyedéig. És úgy vettem észre, hogy csak 768*576-os felbontásban csinálja, 384*288-asban nem. Most tesztelem a kártyát az egyik haveromnál, neki is ugyan ilyen kártyája van, de eddig nála nem csinálta a hibát, pedig már kezdtem abban reménykedni, hogy kártyahiba.
A gép:
BX6 Intel BX440-es csipszettel
800MHz
GF4 Ti4200
512MB RAM
Előre is köszi a segítséget! -
szasza_1
senior tag
válasz
kilokenyér #2027 üzenetére
Adaptive kereséssel meg kell mindent találnia. Csak ha kilépsz a PVR-ből, és vissza, akkor elfeljti szerintem a normát, és nem lesz jó. Legalábbis nálam ez volt.
-
-
szasza_1
senior tag
válasz
#65675776 #2006 üzenetére
Szerintem nem ilyen gondja van, mert mindegyik csatornánál csinálja.
A hétvégén nagyon felhúzott. KB fél órát dolgoztam a csatornák sorbarakásával, meg elnevezésével. Kiléptem a PVR-ből, majd vissza, és elfelejtett mindent. A csatornák nevei mellett ott volt a pontos MHz, de mégsem az jött be rajta. Ilyenek még a KWorld TV tunerem sem csinált, pedig elméletileg nem egy kategoria. Az IuVcr meg lassan váltja a csatornákat ezzel a kártyával, pedig az a kedvenc progim... -
szasza_1
senior tag
Nekem olyan gondom lenne, hogy a kép tetején néha az elöző képkockából (kb 0,5-1 mp-el elötte lévöből) egy-egy pillanatra beugranak részletek. Elöször max 10 sornyi, majd egyre több, kb a kép negyedéig. Ez kb fél percig tart. Majd abbahagyja kb egy fél órára, majd újból kezdi. Kipróbáltam több driverrel, meg PVR-el, de mindegyikkel csinálta. Szerintetek mit lehetne vele csinálni? (WinXP, SP1, DX9c)
A csatornák beállítása meg egyszerűen katasztrófális...
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest