- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Aktív témák
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1826 üzenetére
Hogy sikerült a szerelés? Megoldódott a probléma?
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1826 üzenetére
ZH-t írok, de elérhetőségeim az adataimnál, ha nagy gáz van
Ha már kiveszed a kártyát, nézd meg, esetleg nincsen e rajta feltűnő külsérelmi nyom (égés, vágás, stb.). -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1823 üzenetére
Abba megy a koaxkábel.
Hogy egyértelműbb legyen, itt egy kép egy ilyenről [link], szóval azt kell keresni, amelyiken ez a fémdoboz van.[Szerkesztve]
-
törölt tag
válasz
katavagyok #1819 üzenetére
Annyival kiegészítve, hogy amennyiben van takarólemez a kiszemelt PCI előtt, azt ki kell venni.
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1819 üzenetére
Először is el kell távolítani a kártyát az Eszközkezelőben. Aztán:
Gép oldala levesz, TV kártya megkeres. Egy csavar lehet, hogy rögzíti. Ki kell venni a kártyát, egyenesen magad felé húzod. Másik PCI csatlakozó valószínűleg ott van mellette, oda kell betolni. Ha van csavar, visszatekerni. Voilá -
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1817 üzenetére
Nem hagytalak itt, csak elutaztam a hétvégére
Audio/videocodec: a filmeket teszi ''nézhetővé'' a gépen
Azért kérdeztem, hogy mit telepítettél mostanában, mert lehet, hogy ez volt a gond. A hibaüzenet mellé kiír bármilyen kódszámot, vagy részletet? -
törölt tag
válasz
katavagyok #1817 üzenetére
Esetleg próbáld ki a kártyát másik gépben. Ha ott is ez a hibajelenség, akkor erős a gyanú a kártya hibájára. De megpróbálhatod másik PCI-ba átrakni a saját gépedben, akkor elméletileg újra felismeri a rendszer.
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1803 üzenetére
Angol nyelven találtam jónéhány leírást, az is jó?
Ha jól értettem, már próbáltad a CD-ről is visszatelepíteni, de nem találja..Nem telepítettél mostanában audio/videocodecet?
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1782 üzenetére
Már aggódtam, hogy mi van veled
Sajnos csak azt tudom ajánlani, ami a #1792-ben le lett írvaHa ez sem segít, remélem, még garanciális..
-
törölt tag
válasz
katavagyok #1731 üzenetére
Ezt elfelejtettem írni: az Eszközkezelőben. [link]
-
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1731 üzenetére
Sima telepítésből nem lehet nagy gond, de az már szinte biztos, hogy újra kell majd hangolni a csatornákat, illetve a beállításokat.
A gombot nem tudom, hol van, de ennyit találtam:
''If the driver is corrupted, uninstall the driver and scan for new hardware to install the driver again. To scan for new hardware, click on the Action menu in Device Manager, and then select Scan for hardware changes.''
Remélem, sikerül valahogy megtalálni azt a TV kártyát végre. Ha máshogy nem, tedd a monitor elé, hogy lássa a Windows -
törölt tag
válasz
katavagyok #1728 üzenetére
Ha megvan a telepítőCD-je, akkor azon rajta van a driver.
De mielőtt neki állnál vadul telepítgetni, előbb nyomd meg a Scan for hardware changes gombot. Magyarul talán Hardver változások kezelésének nevezik. Akkor jelenik meg az eszközsoron, ha valamelyik eszközt kijelölöd. Ha nem találja meg a kártyát, akkor jobb esetben csak érintkezési hiba, rosszabb esetben meghalt a kártya. -
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1728 üzenetére
Inkább ne nyúlj bele, ha nem vagy benne biztos, mit csinálsz.
Driver: ez a program lényegében a Windows és az adott hardver (jelen esetben a TV kártya) közötti kommunikációt biztosítja. Ezt kell feltelepíteni, ha új dolgot teszel a gépbe. [link]
Innen tudsz új dirvert letölteni. Ezt majd ki kell csomagolni valahova, és amikor a Windows kéri, megadni neki, hogy hol van.
Kérdezz még, ha valami nem világos -
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1726 üzenetére
Vezérlőpult -> Hardver hozzáadása
Driver van nálad?
Nem lett mozgatva a gép, biztosan a helyén van rendesen a kártya? -
Biaggio
őstag
válasz
katavagyok #1723 üzenetére
Eszközkezelőben nincsenek nagy sárga kérdőjeles részek? Ott kellene hozzá telepíteni drivert... az megy?
Találtam még egy kis segítséget: [link]
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1723 üzenetére
Igen, jó helyen jártál. A Videókodekek alatt kellene lennie, de ezek szerint nincsenek fenn a driverek.
-
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1720 üzenetére
Sajátgép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Hardver fül -> Eszközkezelő -> Hang-, videó- és játékvezérlők. Itt kell lennie 3 Leadtek sornak: egy Tuner, egy Capture és egy Crossbar.
Biaggio: ez igaz.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1713 üzenetére
Hát, eddig ez csak egyszer került elő (#931), és úgy látom ott sem írt senki megoldást.
Nekem kodekprobléma miatt volt Cannot find any audio capture device hibaüzenet. Telepítettél mostanában valamit?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
katavagyok #1474 üzenetére
A Settings első lapjának jobb oldalán van egy Capture Audio checkbox, ami ha jól emlékszem alapértelmezés szerint nincs bekapcsolva. Ezt kell engedélyezni, máskülönben az időzített felvételben sem lesz hangsáv.
-
törölt tag
válasz
katavagyok #1472 üzenetére
PVR beállítások 4. lap: Schedule. Add gombbal adhatod hozzá melyk bemenetről (tuner esetén azt is melyk csatornáról), milyen audio és video codeckel, milyen néven. Az ablak másik oldalán, hogy mettől-meddig milyen időközönként. Silent Recording bekapcsolásával lenémítja a gépet, de attól még lesz hang a felvételben. After the Task Is Finished...-nél beállíthatod, hogy utána lekapcsolja a gépet, vagy hasonló. A PVR viszont nem fogja bekapcsolni a gépet, ezt máshogy kell megoldanod (mondjuk a BIOS-ban), illetve ha több felhasználói profil van, akkor az automatikus bejelentkezést is (mondjuk TweakUI), jelszóval meg mindennel.
Sundesz: Ez a VHS hibája, szinte minden VHS-ről készült felvétel ilyen. Videoszerkesztő programban vágd le ha zavar. A TV-n meg azért nem látod, mert az eltérítés úgy van beállítva, hogy nem látod a kép alját. -
törölt tag
válasz
katavagyok #1447 üzenetére
Attól függ mit értesz élesítés alatt. Egyrészt van a Vigneau által említett lehetőség. Amennyiben viszont finomhangolni akarsz, akkor <Ctrl> + <+>/<->, illetve a távirányító, amennyiben van rajta ilyen gombpár. Ezzel válaszoltam neked is veresp.
Vigneau: Nem próbáltam még, úgyhogy nem is tudok véleményt mondani róla. A Chris TV, ha jól tudom, shareware. Ha fent van a WDM, akkor bárminek tudnia kell használni a tunert. -
Vigneau
félisten
válasz
katavagyok #1447 üzenetére
A konfiguráció billentyűt lenyomod, majd a fenti gombok közül a másodikba belépsz, s ott - hasonlóan a TV-hez - beállíthatod a dolgokat. Másról nem tudok, de Daa-Raa barátunk is biztosan segít, ha bekukkant...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
katavagyok #1442 üzenetére
Először is nézd meg nem-e hibádzik valahol az antennakábel. Célszerűen egy TV-vel lehet mindezt ellenőrízni. Ha ott minden rendben, akkor kártyát ellenőrízni másik gépben, amennyiben ott is szar garancia. Aztán azt, hogy jó helyre dugtad-e a kártyán: az alsó a TV (aljzat) a felső a rádió (dugó). Ha Scannel nem működik, valószínűleg semmilyen Areaval sem fog.
Vigneau: A VDub négy feldolgozási módot ismer:
-Full Processing Mode (ez az alapértelmezett)
-Normal Recompress
-Fast Recompress
-Direct Stream Copy
Ez az utolsó kell amennyiben el is akarod egyből menteni, így veszteségmentes (nem tömörít, csak kivágja amit kivágtál, és ennek megfelelően újraírja az indexet) Csak és kizárólag a vinyó(k) sebességétől függ mennyi ideig tart! Gyorsabban dolgozik, ha nem ugyanarra a (fizikai) vinyóra mented a megvágott anyagot. Ma is csináltam vágást: 9GB-os felvételből kivágtam 1,5GB-ot, ezt 13 perc alatt mentette le. Ha újra akarod tömöríteni, akkor vágás után nem kell elmenteni, egyből ráeresztheted a filtereket és a kodeket. A többi minden esetben újratömörít. -
Vigneau
félisten
válasz
katavagyok #1442 üzenetére
Nálam a többiek által javasolt Germany area jött be, mint területi beállítás, hozzáadva az Auto Fine Tune-t. Egy próbát megér...
-
törölt tag
válasz
katavagyok #1436 üzenetére
Innen töltheted le a magyar nyelvű használati útmutatót: Bővebben: link
Egyébként a PVR ablak kezelőpultján rákattintasz a villáskulcsra, majd a feljövő ablak tetején a harmadik (fagolyós számológép) gombra. Ott az Area-val nem érdemes foglalkozni, úgyis Costum Defined-ra fog váltani. TV Source ahogy jól esik, Auto Fine Tune be, Adaptive Channel Scanning be. Ezután Scan Channels. Feldob egy ablakot ott OK. Szórakozik egy ideig míg megtalálja. Ezután megnézed meg van-e minden, ami nincs azt a lenti Add gombbal hozzáadhatod. Persze ez utóbbihoz kell egy csatornakiosztási táblázat, amin fel vannak tüntetve a frekvenciák. Utóbbi módszerrel akár egyenként is hozzáadhatod a csatornákat keresés nélkül.
Lehet bonyolultnak hangzik, de megcsinál helyetted majdnem mindent. Neked kell viszont sorbarakni a csatornákat, amit a jobb oldalon levő fel-le nyilakkal tehetsz meg. Az =-jel visszaállítja őket nagyságszerinti sorrendbe. Ha a csatornák ellőtti dobozból kiveszed a pipát, akkor azokra nem fog lépni távirányítóval vagy kurzor fel-le nyilakkal, kézzel viszont léphetsz majd rájuk. A csatornákat neked kell elnevezned, nem olvassa ki a teletextből. Ezt úgy teheted meg mint a Windows Explorerben: ráálsz a listában, majd F2.
Remélem tudtam segíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest