- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Hercooles #1703 üzenetére
Azt nem írtad az előbb, hogy IEEE-1394-en utazik az anyag! Akkor érthető a DV. Ami ismereteim szerint nem progresszív. Viszont ilyenkor nincs felvétel, hanem csak simán másolás. Legalább is elméletileg. DV-ben nincs semmiféle gyakorlati tapasztalatom, mivel nincs ilyen (és egyébként semmilyen) kamerám.
A DVD esetén mp2-be veszi fel a hangot valószínűleg 48 KHz-el mintavételezve, mivel a DVD szabvány ezt írja elő.
td: Inkább te érted félre: én pontosan azt mondtam, hogy a csatornák neve nem a frekvenciákhoz, hanem a beállított sorrendhez vannak rendelve! Magyarán ha a 28-as csatornát eltolod a 14. helyre, akkor legközelebb a 14. helynek lesz az a neve, függetlenül attól, hogy milyen frekvenciájú csatorna van éppen ott.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Hercooles #1694 üzenetére
Használhatod a leírt módon. Hogy a TMPGEnc megeszi-e a DV-t azt nem tudom, ki kell próbálnod, de szerintem igen.
Egy hülyének tűnő kérdés: ha DVD a célformátum, akkor ugye 48kHz-el vetted fel a hangot?
Egyébként, ha tunerről veszel fel, akkor felesleges a DV25, valami MJPEG sokkal takarékosabb és kevesebb erőforrást igényel. -
törölt tag
válasz
Hercooles #1665 üzenetére
Az MPEG vágás nem egy leányálom, mivel egy B frame a stream végén akár a legelejére is hivatkozhat. Ekkor viszont 1-2 másodperc kivágása miatt is újra kell tömöríteni az egész streamet. Nem tudom melyik programmal lehetne normálisan vágni. Az MPEG2-t szoktad egyáltalán deinterlacelni? Mert ha nem, akkor az avi-t miért?
A mono hanggal úgy tutdsz elbánni, hogy fogsz egy hangszerkesztő programot és keresel egy Channel Mix vagy hasonló menüparancsot, és megfelelően paraméterezed. A másik lehetőség az, hogy veszel vezetéket csatlakozókat és saját hangkábelt gyártasz. A lényeg, hogy a gépbe menő végére mono jack dugó kell, vagy ha sztereo, akkor a ket jelvezetéket párhuzamosítani kell.
Gallac: Remélem a vinyóval nem lesz problémád. A tunerről meg annyit, hogy lehet egy rosszabb szériából valót fogtál ki. Meg aztán kérdés, hogy amennyiben boltban adtak cserepéldányt, az biztosan nem ugyanaz volt amit visszavittél? És még az is lehet, hogy a bemenőjel volt ami fájt neki. A PC-s tunerek mindig érzékenyebbek erre, mint a TV-k!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Hercooles #1653 üzenetére
Ha PC-n akarod nézegetni, akkor a kedvenc codeced használd nyugodtan. Ilyen esetben valamilyen MPEG4 alapút érdemes (DivX, Xvid, WMV), mivel ezek a jó minőség mellett kis helyet igényelnek és megfelelő asztali készülékkel is le tudod játszani őket (az Xvid-ben nem vagyok biztos). Szerintem felvételre azért nem érdemes MPEG2-t használni, mert egy menetben nem ér semmit. Ahhoz kell neki a DV 25Mbit-je. Továbbtömörítés esetén mindenképpen többmenetes tömöítést végezz (akár DivX, akár Xvid), lényegesen jobb minőséget ad. És a PicVideo-val felvett anyagból biztosan jobb minőséget produkál az MPEG2 is 2 menet esetén, mint egy menetben felvéve. Persze ehhez kell a hely (a tv2-ről felvettem az Amerikai szépséget, ez 16,2GB helyet foglalt le) és az idő, de ez a minőség ára. Viszont akinek a hely, idő, egyszerűség a lényeg az vehet fel egymenetes MPEGakármennyiben is.
-
ArGab
őstag
válasz
Szerintem meg egyértelműen jobb minőséget kapsz FW csatival, mert így nincs Digitális->Analóg->Digitális átalakítgatás, hanem rögtön a digitális anyagot viheted át gépre. (hogy hogyan azt nem tudom, biztos találsz topikot róla)
Tömöríteni legegyszerűbben Virtualdubbal tudsz, feltéve hogy nem DVD-t akarsz csinálni. A csíkozás a váltottsoros formátum miatt van, ezt Virtualdubban a Deinterlace filterrel tudod orvosolni. -
Viszlát
addikt
válasz
Szia!
Az én tapasztalatom az, hogy fireware se nyújt jobb minőséget. Én a PRV-t használom felvételhez is, teljesen jól be lehet konfigolni a codec-et, Mpg2-ben felveszem, majd vdub+divx-el átnyomom aviba. Azért szeretem az mpg2-t mert ha dvd-t akarok csinálni belőle, akkor könnyedén, konvertálás nélkül tehetem mpg2-ből.
Aktív témák
Hirdetés
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest