Aktív témák
-
td
senior tag
válasz
Vigneau #1560 üzenetére
Jótól kérdezed!
Bekapcsolom a gépet, PVR indít, felvétel benyom, és nincs hangja. Persze a felvett anyag visszajátszásakor sem, szóval ellenőriztem mindent, mielőtt írtam. Jó, autoplay-ből kilép, új felvétel, nincs hang. Autoplay kilép, új felvétel, van hang... Aztán utána megint nem volt! Besz*rás!
Van, amikor másodszorra már van hangja indítás után, de hát ez tényleg röhej! Basszus, és még mondta valaki, hogy mennyivel jobb, mint a Pinnacle. Persze, hiszi a piszi! Ezek a csingcsongék azt hiszik, annyiból áll tunerkártyát csinálni, hogy vesznek egy tunert és rányomják egy kártyára, aztán írnak valami kis progit, és nesze nép.
És akkor még hol vagyok attól, hogy VHS-archiválás! Tömörítetlenben nem is bírt a gépem folyamatosan felvenni, pedig mondták, hogy kéne bírnia... -
dartsman
csendes tag
válasz
Vigneau #1546 üzenetére
Köszi a jótanácsot, de annyira újonc vagyok, hogy nem találtam sehol divx6-ot.
Közbe még finomítottam a vcd beállításon és a hang már egész jó.Pénteken nagy nap lesz, mer egy barimmal újra telpítjük a windowst.Talán ez is segít az AKADály
mentesítésben.
Üdv: a darts rajongó -
-
td
senior tag
válasz
Vigneau #1526 üzenetére
Hát ami eddig volt, annak meg nem működött a WFFM-je. A driver amúgy a júniusi volt akkor is, és most is.
PVR-csomagokból milyen dátumúak vannak amúgy, nem tudod? Én két letöltő oldalt is láttam, az egyiket pár hónapja linkelte valaki ide. Onnan szedtem le a drivert, és PVR-t is találtam akkor. A zip file-ban azonban októberi cuccok vannak, dátumok alapján legalábbis. Pedig úgy töltöttem le mint ''legújabbat''. -
td
senior tag
válasz
Vigneau #1438 üzenetére
Namost a legújabb driverrel és PVR-el (nemtom, azóta jött-e ki újabb, nem is figyeltem) olyan galiba van (inkább a PVR hibája ez), hogy néha nem vesz fel hangot! Még nem tudom biztosan, mitől jön rendbe, attól, hogy kiveszem a pipát, leokézom, majd visszapipálom, vagy attól-e, hogy újra elindítom a Winfast Wizardot (ezt mindig ki szoktam lőni a tálváról), de ez nagyon nem tetszik.
Ráadásul most csinálja néha, hogy a felvett mpeg2 visszajátszásakor csak egy sima zöld semmit ad be, és olyankor eléggé le is van fogva a gépem valamiért...
De ez utobbi mostanában ritka, kopp-kopp. -
-
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1463 üzenetére
Vigneau,ha érdekel,milyen a többi,pl. sasold meg a Pinnancle/Miro PCTV PRO topikját.ahoz képest az expert/deluxe tulajok gondjai kismiskák.
Igazából,mikor én ezt a deluxe-t vettem, Hauppage-t akartam venni,csak sehol nem volt épp győrbe és akkor még azt sem tudtam,mi az a PH!. -
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1452 üzenetére
Nos,hát shareware a ChrisTv,a DScaler az free. ChrisTV-vel nem próbáltam felvenni,az az igazság,mikor utoljára próbálkoztam még a szar 266-os ramjaim voltak és ugyanaz az 5400rpm-es 2mb cache-s vinyó,mint most. Azóta nem tudtam vele próbálkozni,ugyanis nagyon úgynéz ki,hogy a Fusion 878 (BT878) chip eltávozott tőlünk.Ja, nekem LT. winfasttv2000 XP Deluxe-m van. Felvételre a gyári PVR-t szoktam jobbára használni,mpeg1-es VCD profillal.A hozzáadott ulead videostudio 6.0 SE DVD is egész jól tudott felvenni.Még a Pinnacle studio 9-el prószáltam,de annak meg az alapvető hw igénye horribilis...az azér nem jött be.
Ja, igen, minden WDM drivert igénylő 3rd party TV néző alkalmazásnak fel kell ismernie, általában a kártyán lévő tuner tipusát kell még megadni. a Deluxe-on LG tuner van.
Üdv
Balinov -
törölt tag
válasz
Vigneau #1438 üzenetére
Vágd az Avi-t ne siránkozz! (Ez egy kifordított idézet.)
Avit vágni egyszerű: VirtualDub, ha MP3 hanggal veszed fel akkor VirtualDubMod (sajnos úgytűnik nem fejlesztik tovább), vagy NanDub. Persze nem olyan látványos a felülete mint az ULead progiknak, de ez szerintem kifejezetten előny!
Nem tudom észrevetted-e, de a DivX6 átméretező szűrőjének van egy okos szolgáltatása: megadod a szélességet és Ő beállítja ehhez a magasságot! Próbáltam DVD anyaggal: legvágta még a gyászszegélyt is. Cool! Persze nem tudom mennyire lassítja be a gépet, én mindig utólag tömörítek DivX-el.
Korábbi problémáid megoldódtak? -
td
senior tag
válasz
Vigneau #1418 üzenetére
A driver nekem sem lehet túl jó (2004. nov). Ugye volt az a problémám, ami másnak is, hogy elkezdett nagyon dobálni felvétel közben. Kicseréltem a drivert, és nem lett semmi. Viszont amikor felraktam ezt az új PVR-t (ami kinyírta az FM-et), akkor meg a felvétel lett folyamatos...
Ajánlották még nekem, hogy a hivatalos chip-drivert használjam, amit a Conexant csinál. Esetleg megérhet egy próbát.
Nem tudod, külön (3rd party) FM-progi létezik hozzá? -
törölt tag
válasz
Vigneau #1422 üzenetére
Villámteszt: 720x576/1200kbps/DivX beépített deinterlace framedobás nélkül vett fel. A DivX beépített deinterlace-e nem tűnik túl jónak.
Normál esetben - PicVID, PCM - VirtualDubMod 1.5.10.1.2439-cel tömörítem át, filterként csak a beépített Deinterlace-t használom (sokan most biztos leigényteleneznek). Átméretezést, körülvágast a DivX-re bízom. A hangsávot demux után mindig külön tömörítem CDex/LAME 3.96MMX-el, mivel tapasztalataim szerint rendesen belassítja a videotömörítést (gyakorlatilag lefelezi a sebességet, igaz a mostani gépemmel még nem próbáltam együtt a kettőt). Utána értelemszerűen mux. Mindezek letölthetőek a SourceForge-ról. Bővebben: link (leszámítva a PicVID-et.) 1.6-os VDub-ot még nem próbáltam, mivel nem igazán felhasználóbarát a hangkezelése (nem tudom miért nem írják már meg rendesen), Mod pedig egyelőre nem jött ki belőle.
Persze ez az eljárás rengeteg helyet igényel, főleg ha meg is vágom az anyagot: 1 órányi felvétel 7-10GB, reklámok kivágása után ebből lejön kb 1-1,5GB. Eddig összesen 14-18GB. A hangsáv újabb 600MB környéke. Az ember azt hinné egy 120-as vinyó mindenre elég, pedig... -
törölt tag
válasz
Vigneau #1419 üzenetére
Felvételkor 720x576. Később az igényeknek megfelelően tömörítem át, tipikusan levágok 4 pixelnyit a tetejéből, aztán 512x406 (tudom, hogy nem 4:3, de a levágás miatt ennyi kell).
DivX-be még nem próbáltam, mivel nem is olyan régen még egy 750-es Duront használtam, az meg nem igazán bírta volna. Mindjárt csinálok egy próbát, mondjuk nekem a 6.0 van fent, megnézem az mit tud. Ha nem Capture esetén használom kb. 5-10%-kal gyorsabb az 5.2.1-nél.
A WDM mindenképpen a PVR előtt, a codec szerintem mindegy mikor, csak ne pack-et rakj fel! -
törölt tag
válasz
Vigneau #1411 üzenetére
Video: PICVideo MJPEG quality:18
Audio: PCM 44100/16/2
Szerintem nézd meg más videós programban is (pl VDub), lehet valami összekeverte az egész mindenséget. CodecPack minden formában ellenjavallott, még ha knyelmesnek is tűnik!!!
Úgy látszik nekem ilyesmiben mákom van: ezernyi software fut nálam hibátlanul, míg mások szívnak vele. No igen angol XP vs magyar XP. Sokan el sem hiszik mekkora különbség. Én viszont tapasztalatból használom az angol változatot: a régebbi winfosoknál is instabilabb, lassabb, problémásabb volt a magyar verzió!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest