Aktív témák
-
marcee
addikt
Ez a fajta zaj [link] mitől van és hogyan lehetne tőle megszabadulni?
Újraszereltem már a csatlakozót, fine tuningoltam a szofverben, de semmi, nem tudok megszabadulni tőle. Korábban szép volt a kép, csak szaggatott a felvétel a saját driverével, bármit is csináltam. ChrisTV-vel nem, mert az a maga driverét társítja hozzá. (de az meg nem tud mpeg2-be digizni). Szóval újratelepítettem a windows-t, amúgy is régi volt már. Most nem szaggat a felvétel, csak zajos a kép. -
marcee
addikt
Az utóbbi időben egy rendkívül idegesítő problémám van a tuneremmel, főleg, de nem kizárlóg hosszú felvételeknél elkezd szaggatni a digizett anyag, néha még az élő kép is. Felvételre a Winfast PVR-t használom, a saját mpeg2 codec-jével 10Mbps 720x576-os kép és 224kbps mpeglayer2 stereo hanggal. Ha minden más programot kilövök a digizés idejére, a prociterhelés sosem haladja meg az ötven százalékot magonként, tehát nem a proci kevés hozzá (sőt a 3000+al is ment korábban). A szaggatás úgy jelentkezik, hogy egyes képkockákat többször egymás után rögzít, így a kép nem csúszik el a hangtól.
Lehet ez hardveres gond? A gépem 7/24 megy és egy éve van benne a kártya, talán ez ártott meg neki? A másik amire még gondolni tudok, hogy talán a vírusirót (AntiVir® PersonalEdition Classic) zavarhat be? Tapasztalt már valaki hasonlót?
A drivereit és a programját is frissítettem a legújabbra, de a probléma megmaradt, a rögzitésre a leggyorsabb winchesteremet használom defragmentálva. Windows XP Sp2 van amúgy alatta és kb egy éve nyúzom újratelepítés nélkül, csak most nincs rá időm, hogy megcsináljam. Hévégén meg futam lesz, mindenképpen fel kell vennem a lehető legjobb minőségben! -
marcee
addikt
Nem találtam sajnos olyan témát amibe inkább paszolna, ígyhát ide írom, mert ilyen tunerem van.
A kártyát leginkább minőségi felvételek készítéséhez vettem. A jel csillagpontos kábelen jön, a kép a tv-n tökéletes. A tuneren viszont állandóan jelen van a zaj, kékes lilás elszineződés, ismétlődő észak-déli hullám sorok (vagymi?). Bővebben: link
Pár hete járt nálam egy másik ilyen kártya, másik gépben, azon nem volt ennyire zavaró a jelenség, abban a gépben alig volt más hardver, innen jött az ötlet, hátha a többi cucc zavarja. A felvétel idejére lehúztam a fölösleges vinyókat a gépről és a kábeleket is megpróbáltam távolabb rendezni a tunertől, talán egy kicsit segített. Ez azt jelentené, hogy a gépen belüli elektromos zaj okozzza a zavaró jelenséget?!
Csatornát finomhangoltam, az sem segített. A legújabb drivereket és a saját szoftverét használtam.
Más: Ha mpeg2-be digizek a saját szoftverével azt még kell deinterlacelni? Avi-ba digizve egyértelmű, hogy interlacelt a végtermék, de szemre az mpeg2 nem látszik annak.
Ha valakinek van tudomása digitalizálási problémákkal, trükökkel foglalkozó topicról, ne tartsa magában! -
marcee
addikt
-
marcee
addikt
A felvételi hangerő PVR-ben alapól 30 volt és átállítottam 100-ra.
Tök süket.
Nem lehet a PVR-ben codec-et választani mpeg layer II az alap.
A felvétel közben van hangja. Sőt ami furcsa, hogy visszajátszásnál is mutat valami aktivitást a VU kijelző: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Vettem egy ilyen TV2000 Xp Stereo kártyát, és a felvételekkel akadt egy kis gondom, nem vesz fel hangot, vagy nem játsza le, nem tudom eldönteni.
A hozzá adott WinFast PVR programot használom, és egyelőre ez meg is felelne, mert sürgősen kellene digitalizálnom egy esküvő felvételeit, és nincs kedvem más programokkal szöszölni. FlyTV-vel próbálkoztam, de valami régiókddal csesztetett, virtualdub szintén tól bonyolult elsőre, ráadásul dvd-t kellene csinálnom az anyagból, tehát a gyári program a nyerő.
Nforce2-es alaplapom integrált alc850-es hangkártyáját használom, gépen belül kötöttem össze a kártyával a hozzáadott CD-Audio csatlakozóval. TV nézéskor van is hang. NV mixerben mindent engedélyeztem. A programban végigpróbáltam az összes hangbemenetet, de gondolom a ''Audio Recording Line: Zenei CD'' lenne a megfelelő.
Hol a hiba?
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Formula-1
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest