Hirdetés
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
Valahol, asszem itt a PH-n olvastam egy pci-os dupla analóg tuneres kártyáról, de nem találom. Márka, típus, link, valami...?
Hátha valaki!
-
tzolka
csendes tag
Hali!
A kérdésem a következő lenne:
A szobában már nem fér el egy tv, ezért arra gondoltam, hogy a gépbe veszek egy tv tuner kártyát. Teljes képernyőben nézve az adásokat, milyen minőségű a kép egy a monitorral megegyező méretű tv-hez képest?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv -
hati
addikt
Nálam (UPC) nem volt ilyen gond, igaz én kézzel vertem be az összes csatornát, nem kerestettem.
bzoley írta korábban:
Esetleg állítsd át az országot Romániára, és akkor az ''A'' billentyűvel tudod kapcsolgatni a normákat. Ne felsejtsd el előbb elmenteni a csatornáidat, mert állíthatod be újra.
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Felraktam a pvr2 legújabb verzióját.
Ez végre már működik nálam, viszont némely csatornánál szükség lenne a pal norma módosítására, mivel egyes csatornáknak van hangja, egyeseknél pedig csupán zúgás van
A pvr1 progiban ezt az 'A' bill. lenyomásával tudtam orvosolni, mivel az váltott a pal bg ill. dk között, és a zúgós csatornáknak is lett így hangja...
Itt viszont nem találtam a súgóban ilyen billentyűt, aminek ez lenne a funkciója, az audio választás pedig ezen nem segít.
Nálatok jelentkezett ez? Ha igen hogyan oldottátok meg?
Ja, a legújabb driver van fent (6115)
dbius -
hati
addikt
A legutsó PVR2-t raktad fel? Nekem emmi gond nincs a távirányító kezelésével.
A csatornalista nem átrakható az PVR és a PVR2 között. Neked kell újra beállítanod a PVR2-ben. Kézzel lehet mozgatni a csatornákat a kívánt sorrendbe.
Használj hardveres felvételi profilt, s akkor nem fogja állítgatni a bemeneti forrást. Ha szoftveres profilt használsz, akkor muszáj neki, különben a tv képe mellé a mikrofon hangját fogja felvenni... -
Zeck
aktív tag
Hello mindenki!
Nemrég vettem ilyen tunert és lenne pár kérdésem.
A pvr2-es progihoz mit kell felrakni hogy működjön a távirányító? Az 1-esnél ha ment a wizard tray-ben akkor érzékelte a távirányítót, de a 2-es verziónál nem találtam ilyesmit és alapból meg nemműxik.
A másik, hogyan lehet okosan saját csatorna listát szerkeszteni? Mert az eredeti verzióval tököltem egy csomót, sehogy nem jött össze hogy az általam kívánt sorrendben jelenjenek meg a csatornák, aztán meguntam és upc listájáról egyenként beadtam neki a frekiket. Ezt szépen le is mentettem de az új verziónak ez az elmentett lista nem felel meg és nincs kedvem megint tökölni vele. Nincs valami egyszerű módja?
A harmadik problémám, hogy ha használom a tunert elrontja a mikrofonomat. Tehát ha tévét nézek elszáll a mikrofonom (nem vesz semmi jelet) és csak ha kontroll panel hangbeállításában végigfuttatom a mikrofonbigyó varázslót akkor működik újra a következő tévénézésig. A tuner audió kimenetét az integrált ac97 aux bemenetére kötöttem.
Akinek van tippje segítsen plz! thx
-
TitiRii
senior tag
nekem bejön az uj progi

meg az ujabb drivert is felraktam
ha végre lesz kábel meg zavar szürő akkro ki is probálom jobb lett e a minöség
ötletetek van?
olyna a tv hálozat a házban
hogy bármelyik gépházhoz csak hozzá érintem az antena kábel fém részét
a hangfalak máris bugnak a képernyö meg vibrál
szal 50hz hang és vibráció, valahol mintha rá mászna a földelése valaminek vagy mi a 230 as hálobol
álitolag valami zavar szörükkel lehet ezt javitani szntetni
de jelen pilanatban ki van huzva a tuner mert olyna a tft is mintha egy 1000 éves orosz tévét bámulnék 5 perc után fáj a fejem is töle a hifin kitörö bugásrol nem is bezsélve. :8 -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.11[link]
-
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Elméletileg igen, el is kezdtem neked írni, de a fene tudja miről is van szó pontosan. Még Magyar nevet sem találtam neki

Valakinek majd ki kell próbálnia, nekem nincs PVR2000-em.
Meg nem tudom, nem kell-e hozzá új driver, mert a Vista-s driver-ben láttam utalásokat a PCI-audio-ra.
Mindenesetre, ha felkerül, majd linkelem a programot, és kipróbálhatod.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.11
Változások:
1. Új codec
2. Románia frissítve
3. Tévé kártya keresése a gyártó azonosítója alapján
4. PVR3000 és PVR2000 ''TV előnézet hardveres kódolással''(szabadon) támogatása (lásd:megjegyzés)
5. Hardveres felvételi profil támogatása a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módban, ''csak itt''
6. Élő közvetítés támogatása a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módban.
Megjegyzés:
Mit jelent a ''TV előnézet hardveres kódolással'' ?
1. Ez a lehetőség megtalálható az eszköz beállító panelen, ha PVR3000-et, vagy PVR2000-et használ.
Ez a funkció támogatja az ''MVP'' módot is. A beállítások tévékártya-függőek.
2. Ha bekapcsolja a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módot, nem szükséges a tévékártya hangkimenetét összekötni a hangkártya, vagy az alaplap bemenetével.
3. Nem szükséges hangkimenetet beállítani. Ezt a funkciót bekapcsolva, a felhasználó szabályozni tudja a hangerőt Vista alatt.
4. Ebben a módban csak a hardveres felvételi profil támogatott. Ellenkező esetben, ha nincs összekötve a tévétkártya a hangkártyával, és szoftveres felvételi profilt használ, nem lesz hangja a felvételnek.
5. Ebben a módban, a PVR2 felvételi és élő közvetítéshez kapcsolódó beállításai új elrendezés szerint működnek. A CPU-használat magasabb lesz, mint korábban.
Hamarosan... -
bzoley
veterán
Elvileg ez egy új: Windows Vista WHQL Driver (64-bit)[link]
Hogy használható-e, azt nem tudom, majd valaki teszteli
-
szabzolee
tag
ja, es hozza kozel van a spdigf_out meg valami aafp, ami mintha az elolapi hangizek kimenete lenne de az 4tu, meg 5tu, felul, alul szerkezetu dupla ize... remelem erthetoen fogalmaztam
Es persze hogy probaltam dualtunert, de NEM lehet kapni ebben a kurva orszagban... en kerek elnezest. -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Mivel mATX, lehet, hogy csak ez az egy van rajta, bár van tőle nem messze, a lap szélén valami, csak nem felismerhető.
Rábeszélőkészségedtől és türelmedtől függ, kérhetsz olyan kártyát, amire két tuner van építve(feltéve, hogy kapsz olyat valahol), és akkor ki tudja, milyen programot kapsz a kártyádhoz, kérhetsz másik alaplapot, vagy lesz*rod őket, és egyszerűen nekiállsz kábelt barkácsolni, feltéve, hogy van line-in bemenet a gép hátulján.
1db belső audio kábel, 1db jack valamilyen kábel kés, szigetelőszallag. Szétvágod, összekötözöd, leragasztod, kész
Vagy jobb esetben ráforrasztasz egy jackdugót a kábel levágott végére. Mondjuk ehhez kell, hogy legyen szerszám is.
Azért a két távirányítót megkaptad?
[Szerkesztve] -
szabzolee
tag
http://asus.com/999/images/products/1146/1146_l.jpg
ilyen alaplapom van, latsz te esetleg rajta masik bemenetet? Tudsz valami megoldast including bemegyek a boltba szarra uvoltom magam (ennyit meg nem szoptam, ez egy cseregep, juniusban szarodott el a barebnom, azota vartam, plusz odaadtak egy szar gepet, amire a windows se ment fel, visszavittem, megint ultek rajta, szetverem mind, de tenyleg), es megmondom mi a megoldas, mit csinaljanak meg, mielott igazan nagy bajt okozok nekik? Elso korben azert magam oldanam meg, jobb ezekkel egyaltalan nem kezdeni, de ha nincs mas szivesen uvoltok, mas tvkartya, mas alaplap, barmi szoba johet. (Ja harom feltetelen volt: kicsi haz, ket tunerkartya, core 2 duo... csak nem tudtak osszehozni) -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Nem vagyok benne olyan biztos, hogy kapni is lehet ilyet, mivel normális esetben ilyesmire nem nagyon van szükség. Azért lapozd fel azt a könyvet, hátha mégis van ott valami. Van két realtek hangos lapom, mindegyiken van kettő, max az egyiknek nincs műanyag kerete, csak a négy tüske. Viszont mindkét tunerhez kaptál kábelt(más fajtákat is), ha nincs meg akkor lenyúlták a boltban!
-
törölt tag
válasz
szabzolee
üzenetére
Egy kábel bőven elég. A CD-t nem sok értelme van rákötni a hangkártyára (inkább semmi), ugyanis csak akkor van használatban ha az előlapon esetleg meglevő Play gombot használod lejátszásra. A lejátszóprogramok gyakorlatilag mindegyike képes digitálisan, az IDE buszon keresztül, lejátszani az Audio CD-ket.
Szóval a kábelt újrahasznosíthatod, és rákötheted vele a hangvezérlőre a tunert.
bzoley: Remélhetőleg rövidesen kiderül az igazság.
[Szerkesztve] -
szabzolee
tag
lehet hogy az alaplapon csak egyetlen bemenet van es az a cd? van spdif, de az csak harom tus, es hiba dugom be nem szol. a cd viszont remekel, van hang, mar csak a masik kartyat kene valahogy megoldanom... megolom a geci eladokat, meg en. Lehet ilyen izet nem csak maszekolni, hanem venni is? Tudod, nem csak processzorhoz nem nyulok, vezeteket sem hantottam meg.
-
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Miért röhögnék. Röhögni azon kell, aki közben megjátssza a professzort. Nemmindenki piszkál bele a gépébe, elég neki ha használja(bár néha egy takarítás erejéig...)
Azt azért megnézted, hogy tényleg lespórolták-ea kábelt?
Szóval. Sok esetben a foglalat mellé van írva a neve, de lehetőség még fellapozni az alplap könyvét, abban általában van egy ''térkép'', mi hol található és ott egyértelműen feliratozva van. De ott van még lehetőségnek a próbálgatás. Vagy szól valamelyik beállítással, vagy nem, vagy lehet állítania hangerőt, vagy nem. Külön meg kell adni a felvétel bemenetét is, ami általában uaz, mint a ''kimenet vezérlésnél'', néha eltérhet.
Maszekolt kábel: levágtam a kábel egyik végét, és egy jack dugót raktam a helyére, amit a hangkártya hátulján lévő line-in-be dugtam. Nem túl esztétikus, de hát tizenegynéhányezerért pofátlanság lenne elvárni egy hangkártyától, hogy még elég csatlakozó is legyen rajta
[Szerkesztve] -
szabzolee
tag
egy kabelem van sajna csak, de gondolom ilyet lehet venni... lehet?
) Ize, mit jelent az hogy kivulra maszekoltad? honnan latom, hogy akkor az az alaplapon cd vagy aux vagy mi a szosz? Bocs, de alaplaphoz es procihoz meg sose nyultam. Lehet rohogni. -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Na igen. Némelyik kártya képes a pci-on átküldeni a hangot, de ezeknél a tíőpusoknál még szükséges a kábel(még egy ideig). Az alaplapon előfordulhat cd-in és aux bemenet is, nekem az Au4-re csak egy jutott, így az egyik kábelt kívülre kellett maszekolnom.
Boltban rakták össze a gépet? És lespórolták volna a hangkábelt? Ez yóó
-
szabzolee
tag
nos, nem dugtam semmit semmivel, azt hittem azt a boltban megcsinaltak... mellesleg az osregi leadtek tvkartyammal nem kellett semmit dugdosni... most kell? Lesz ket hely az alaplapi hangkartyan? (Csak egy kabelt talaltam feleslegesen a dobozban, biztos hogy kettonek kell lennie?) Bocs, hogy ilyen lamernek tunok, de kicsit ertetlenul allok a dolog elott, eddig ha bedugtam egy tunert, mukodott es kesz.
-
bzoley
veterán
válasz
szabzolee
üzenetére
Hang: összedugtad a tunereket a hangkártyával? PVR2-ben beállítottad a megfelelő bemenetet?(kép a fejem alatti piros linken lévő minitesztben)
PVR2:sehol nem említik, hogy a PVR2-t adnák mellé
''Mai tesztalanyainkhoz is még a régi PVR járt, de eközben a Leadtek már gőzerővel dolgozik az új kezelőn, amely már elérhető a honlapján.''
Viszont jelen esetben azért van szükséga PVR2 használatára, mert csak az tudja az M.V.P. (Multiple Video Processing) módot, ami viszont kell ahhoz, hogy a két kártyát egyszerre tudd használni(szintén logout link)
Divernek használd a jelenlegi legfrissebbeket:
Expert:[link](2006.10.18.)
PVR2000:[link](2006.11.28.)
Amúgy a PVR2 elérhető a hivatalos oldalon, csak keresni kell
Különben meg:aláírásom odavezet -
szabzolee
tag
Sziasztok,
Tudom, hogy biztos unalmas mar a kerdes, es nem en vagyok az egyetlen aki ilyen gondokkal kuzd, de nem leltem a forumban a valaszt, bar biztos itt van. a lenyeg: van egy PVR2000 es egy Tv2000 Expert kartyam, mert hogy ket tunert szerettem volna, es a prohardver szerint ok nagyon szeretik egymast. Megvettem, es most viszont nincs hang, raadasul akkor sincs ha csa az egyik tuner van a gepben. Egyszeruen teljes kuss, barhogy allitom. A hangkartyam alaplapi Realtek High Definition Audio, az alaplapom meg Asus. Ja es meg egy furcsasag: En mindket kartyahoz PVR-szoftvert kaptam, pedig a Prohardver teszt szerint mar a PVR2-t csomagoljak hozza... hogy lehet ez? (Sot a PVR2-t a Leadtek hivatalos odlalan sem talaltam, csak egyeb szajtokon) tud valaki megoldast, hogy vegre egyszerre nezhessem a Baratok koztot es az Aktivot?
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a karim, és van pár gondom vele.
Két csatornával nem vagyok megelégedve, a HírTv-vel, meg a BBC World-del. (Baján, a Fibernet-nél vagyok, a frekvenciák: 140,25 és 133,25.)
Fekete-fehér a képük, de amikor odakapcsolok vagy amikor elkapcsolok róluk, akkor egy pillanatra színes. Lehet, hogy nem túl jó a jel, de egy ősöreg Pinnacle PCTV Pro rendesen beállította színesen. A Leadtek is tökéletesen belövi a frekvenciát, de mégis így viselkedik.
Apropó, nagyon jó ez a PVR2, de a csatornák kézi beállítása nem a legjobb vele. A legtöbb csatorna nálunk ,25 MHz-re végződik, de a proggi csak az egészrészt veszi... Automata keresésnél meg beállítja jól... Ha esetleg lehetne törtrészt is állítani, talán kézzel be lehetne lőni színesre a két csatornát (még ha nem is hajszálpontosan a szolgáltató által megadott és a kari által eltalált frekin). (A jó öreg PCTV Vision-ben volt finomhangolás; igaz, hogy csak egy csúszka, mindenféle konkrét érték nélkül, de volt...)
Szerintetek van erre valami megoldás? Lehet, hogy csak én vagyok kezdő.
Előre is óriási köszönet! -
tomej
aktív tag
Sziasztok!
Újítottam gépet, légyszi írjátok le, hogy milyen cuccost érdemes most feldobni!
Lecseréltem a szolgáltató a júpíszít is digitévére, ég és föld a minőség. -
---Lasali---
Közösségépítő
nya akkor vista
feltettem azt az 5.13 as vagyhányas drivert amit mondtatok, el is fogadta...
aztán a régi pvr progit, kártyát fel is ismerte, de ha elindítottam (egyébként ekkor az aero style ról átvált sima vistásba) csak valami jelzaj féleség volt látható, csatornákat meg ha állogattam, azután meg már csak fekete képet mutatt, meg elkezdett fagyogatni.
pvr2 meg a kártyát se ismerte fel sehogyanse... de pvr2 vel legalább az aero-t nem veszi le... -
emre
veterán
A csatorákat sorba tudod rakni?
Nekem az újabb driverek nem engedik, hogy tetszés szerinti sorba pakolgassam őket.
Általában úgy szeretem, hogy közszolgálati, kereskedelmi, sport, ismeretterjesztő, zene csoportokban jönnek sorba.
Az agyvérzés kerülgetne ha a 2-3 sport között lenne még vagy 10 csatorna. -
emre
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
A válaszod jó, de nem ez volt a kérdés!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem ne erőltesd.
Az egész arról szól, hogy a távirányító nyomkodása nélkül vált a cucc csatornát.
To Zozzant: melyik drivert tetted fel, és PVR1 vagy PVR2 ? -
Zozzant
addikt
válasz
---Lasali---
üzenetére
hát nem, mert kihúztam a madzagját és akkor is bekapcsolt... de mióta feltettem hozzá a legújabb drivert és a pvrt azóta megszűnt.
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Annál azért van újabb driver is:[link]
Azt, hogy mennyire használhatatlan sz*r, megkérdezheted a többi PVR2000 tulajtól(ex:Hati, Dchard)
Lényeg, hogy Vistán ne negyon erőltesd a PVR-t. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
A meglévő driver nem jó Vistához?
Az Expert működik rendesen.
PVR-rel kapcsolatban ezt tudom mondani:
''...the WinFast PVR1 will be discontinue in next year (Windows Vista Support).''
Szóval hozzá kell szoknod a PVR2-höz, ha Vistát akarsz használni. -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy azért írok hogy nincs-e valami híre valakinek afelől hogy vista alá mikor lesz driver... meg kéne a régi PVR progi is alá...
Ha senkinek semmi ötlete akkor írhatna valaki egy e-mailt a leadteknek, régebben valaki levelezett velük
na meg akkor már ezt a távirányító ügyet is leírhatná nekik... vagy pl másik idegesítő hiba a pvr progiba hogy nem tűnik el az egér teljes képernyőbe váltásnál, vagy ha el is tűnik, akkor visszajön... -
-
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.6.[link]
Bug fixed : Fail to set TV system (ex.PAL D)for PVR2000.
Bug fixed : If there are special characters wthin the file name,it will cause recording failed.
Bug fixed : PVR2 doesn't stop recording When hard disk is full.
Bug fixed : Audio status (mono/stereo/dual). -
Egyértelmű fejlődés a driver is meg a pvr2 is leszámítva a HW profilozást ugye.
Teljesen elfogadható a TV képe, pedig egy 1280x1024-es 19''-os DVI-os LCD-n nézem, aminek ugye nem kenyere a képi hibák jótékony eltakarása. A hanggal is elégedett vagyok. (áprilisi beta driver + pvr2 ver.: 20205)
Azért az disznóság, hogy még mindig nem megy a hw profilozás rendesen, pedig kb. ez az egyetlen dolog, amiért az a kari közel 10 ronggyal többe fáj, mint a sima xpert.
Amúgy arra is rájöttem, hogy nekem fölösleges a hw mpeg2, mert a szoftveres maximális beállítások mellett is max 40-65%-os terhelést csinál deinterlésszel együtt is. ÉS nekem fontosabb, hogy progresszív anyag jön ki, mint hogy kevesebb a proci terhelés. Mad egyszer összevetem a két enkóder minőségét (ha egyszer működni is fog a hw-es)
T-kábelhez ki melyik országot használja? Nálam a Hungary-n elég jó, de ha valakinek van még tippje miket lehetne megnézni, akkor kipróbálom őket.
Dchard -
hemo
tag
Én 2 hibát birtam felfedezni a PVR2000-el!
Egyik, hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor fehér pöttyökkel zavarja a rendes tévét.
Ahogy rákattintok a progijára és elinditom abbahagyja, aztán már be is zárhatom.
A másik hogy ha veszek fel videóról akkor áthallás van a hangban. ''tehát ha előtte mondjuk RTL club volt akkor hallom annak is a hangját vagyis nem hallom csak mintha ott lenne és az is szólna ''egy torz valami'' vagy csak a hang alatt pattogásokat hallok.
Úgy tudtam kiküszöbölni, hogy ha venni akarok fel ''videó'' akkor előtte pl egy zajra kapcsolok vagy fekete kép, és onnan AV és akkor jó.
Több ilyen karim volt és mindegyiken hallható volt
Amúgy jobb ez a kártya mint egy 150 vagy 250-es mert olyanom is volt vittem is vissza őket.
Miért akarsz más bitrétet állitani hardware-nél? Jó az amit ad, állitsd csak a minőséget... -
emre
veterán
Nálám a PVR 1-el van egyéni hw encoderes profil.
Igaz, hogy csak constant bitrátára állítom át, mert a video kvality, ill. a target data rate változtatgatásával nem tapasztaltam érzékelhető különbséget a felvételek között.
Így azt nem piszkálom el a gyári beállítástól.
mod.:
ver.:3.0.9.59 philips MK3 series
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Igen, nekem is.
Meg néha csatornát vált magátol, ami felvétel közben kissé kellemetlen.
Valamelyik régebbi driverrel nem volt gondom, de most nem tudom melyik is lehetett az.
mod: Dehogynem tudom, csak lusta vok mind a dög![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A PVR setup exe fájl verzió: 6.10.100.1281
(jobbegér / tulajdonságok / verzió)
[Szerkesztve] -
Zozzant
addikt
állandóan bekapcsol magától a PVR, volt már valakinek ilyen? szomszéd bekapcsolja?

-
Gondoltam, hogy nem én vagyok a hülye.
A gond csak az, hogy nálam a a sima PVR-t (most 3.x nél jár azt hiszem) fel rakni fel lehet, de nem indul el, hibával kilép. Most lesz majd reinstall utána csak azt meg a legfrissebb beta drivert rakom majd fel, meglátjuk mi lesz az edermény.
Istenem, hogy mért nem vártam tovább a Hauppauge 150-re...
Dchard -
Nálam egy kártya van.
Felraktam az áprilisi béta drivert, reboot.
Felraktam a legfrissebb (2.0.2.5) PVR2-t.
Eredmény: minden működik gyönyörűen, csak az évtizedes probléma áll még mindig fenn: a hw mpeg-2 kóder csak és kizárólag akkor működik, ha a gyári listából kiválasztom. Ha saját profilt készítek hozzá (magasabb bitráta a hangnak és a képnek) azonnal és megmásíthatatlanul a softveres kódert használja.
Mikor a picsába javítják már végre ki? Hány levelet kell még írni, hogy a lúzer fejlesztők végre megcsinálják?
Minden két hónapban előveszem ezt a szar kártyát, megpróbálom megcsinálni, de valahogy sosem képesek normális szoftvert készíteni hozzá.
Hati: nálad SAJÁT PROFILLAL működik a hw mpeg2 a PVR2 ezen verzióján (vagy bármelyiken)??
Kösz!
Dchard -
Köszi mindkettőtöknek.
Hati: képminőségban jó a driver? úgyértem hogy hozza azt, amit a kártya amúgy tud? Meg vagy vele elégedve? Nem tapasztalsz bármilyen furcsa szoftveres eredetű képi/hangi anomáliát? (néha előfordul, inkább megkérdezem)
Dchard -
Csacati
csendes tag
Hú wazz, tényleg elírtam a tipust. Pontosan TV2000XP Expert.
Bocsánat.
A Media Player 11-el most nem kínlódom, de tényleg gyanús volt hogy az audió codecben két mp3 is volt, de nem tiltottam. Most már okosabb lettem!
Megpróbálom majd , ha a rendes magyar is elérhető lesz és nem beta változat.
Nagyon köszi a választ! -
bzoley
veterán
Ilyen típus nem létezik.
Nem szereti az MP11 codec-ét. Szerezz valami jobb MP3 codec-et, majd tiltsd le a meglévőt. Ellenőrizheted, ha két Fraunhoffer is van fönn, akkor az egyik lehet az XP-s(kék logó), a másik az MP11-é(talán zöld logó).
Vezérlőpult - hangtulajdonságok - hardver - audiocodec - duplakatt.
TXT- valamit nem szeret a gépeden.
Dchard:
Ezzel a kártyával Hati-nak van tapasztalata, jobb, ha őt kérdezed, de szerintem mindenből a legfrissebb(a jelenlegi állás szerint) lehet az ajánlott. -
bzoley: valamikor a jövő hét folyamán rakom újra a vindózt a már említett szoftveres anomália miatt.
Namost az lenne a kérdésem, hogy a szűz vindózra milyen sorrendben melyik drivert, illetve melyik vezérlő szoftvert rakjam fel, hogy
1. a lehető legjobb legyen a képminőség
2. működjön a hw mpeg2 rögzítés
3. tudjam nézni a tv-t?
Ha van itt kábeltv-s, akkor elmondhatná, hogy hogyan javítható még a bejövő jel minősége.
(van valami galván leválasztó, meg ilyemsikről olvastam korábban).
Nálunk bejön a T-kábel elég jó minőségű kábele krimpelt csavar menetes véggel, azon ül egy teljesen fém 5-900Mhz-es splitter (szintén csavaros), majd itt osztódik ketté a jel -3 | -3 dB-es csillapítással (vagy mivel) a két tv felé. Ezek mind csavaros megoldással kapcsolódnak, nincs bennük plusz toldás sehol sem. Szóval ha valakinek van ötlete, hogy mit mire lenne érdemes lecserélni, akkor várom a javaslatokat.
Kösz.
Dchard -
Csacati
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud tanácsot adni mi lehet a gond?
Van egy PVR2000XP expert kártya a gépemben. Tökéletesen működött addig a pillanatig, amíg fel nem telepítettem a Media Player 11-et. Onnantól kezdve, nem hajlandó rögzíteni mp3-ban hangot, vagyis elkezdi a rögzítést, de kb 8-20 mp-n belül megáll (kifagy).
A másik gondom az volna, hogy a TXT nem hajlandó működni. Hibaüzenetet küld és semmi nem történik. (de ez annyir nem is foglalkoztat).
3.1.1.1. - el üzemel most.
Köszi! -
bzoley
veterán
WinFast PVR 3.1.1.11[link]
-
matton
csendes tag
szevasztok!
ez az első hozzászólásom, és persze proplémával...
vettem egy ilyet(Leadtek winfast pvr2000), minden jo is volt, faszaul mukodott, amikor csak egyszer elkezdett egy kek arnyek rakuszni a kepre, de annyira hogy a vegen mar semmi nem latszodott. a saturation gombbal jatszva tuttam allitani rajta, de hat az nem az igazi.
na szerintem kiprobaltam mar mindent de semmi sem segitett!
hm, szerintetetek?
mas gepben hibatlanul... -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.4[link]
1. Support Timeshifting(Hardware encoding) for LR6635
2. Mixer support C-Media AC97 audio
3. Mixer support Realtek HD audio (ALC 882M)
4. Mixer support Realtek HD audio (ALC 883)
5. Support FM detection
6. Support Video Input detection
és bugfix-ek -
szumoo
senior tag
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Bocsi elfelejtettem írni, hogy digi-vel néztem meg.
Az van hogy ezt a karit Gianninál vettem és ha nem nagyon jutok 1-ről a 2-re a tanácsaid segítségével, akkor felkeresem!
Nagyon köszönöm a segítséges és remélem sikerül megcsinálni!
Üdv.: Szumoo -
hati
addikt
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Azzal is működik.
-
Sándor -P20-
senior tag
Mivel nézted? Telóval, vagy fényképezőgéppel?
Álltalában folyamatosan kellene villognia, amíg nyomod a gombot.
Ha néha megy, néha nem, ott valami gáz van a távvezérlővel. Ha garis, vissza boltba, egy kényképezővel felszerelkezve, a hibát demonstrálni, távvezérlőt keresztbe a boltos etetőjébe...
Bár ő aztán nem sokat tehet róla ha xszar.. 
Ha nem garis, illetve nem akarsz balhézni.
Szétszedés után először a tasztatúrát vizsgáld meg. Ha festett az érintkező felület, azaz a guminak a panelra rányomó felületére úgy van felfestve a vezető réteg, akkor azzal semit sem lehet csinálni, ebben az esetben csak a csere a tuti megoldás...
Ki kell venni a gumilapot, és valami hasonlóval helyettesíteni. Vagy az egész távvezérlőt cserélni.. 
Ha anyagában vezet a gumilap, akkor óvatosan aklohollal (min 96%) le kell mosni a panelt, a gumilapot dörzshatású kéztisztítókrémmel, (ultraderm, vagy valami hasonló) + körömkefe / fogkefe/ keményebb szőrű ecset -el szoktam folyó víz alatt alaposan megtisztítani....
+ az egész műanyag kacatot, ha már egyszer szét van barmolva, ne ragadjon összerakás után az ember kezéhez...
Összerakás után ha mégsem megy rendesen, a panelt alaposan átvizsgálni forrasztási hibák, vezetékszakadások után. Ha ezután sem yó, esetleg a kristályrezonátor cserét lehet megpróbálni. (csak azonos értéküre!...)
[Szerkesztve] -
szumoo
senior tag
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Szia.
Nagyon köszönöm az ötletet! Az van, hogy hol villog, hol nem, attól függetlenül, hogy folyamatosan nyomkodom a gombokat! Így akkor a távirányítóval van vmi!
Most akkor mit csináljak? Szétszedni nagyon nem akarom, igaz imádok bütykölni
.
Üdv.: Szumoo
[Szerkesztve] -
Sándor -P20-
senior tag
Azt tudom hogy digit fényképezőgéppel működik, (évek óta azzal tesztelem a távvezérlőket amiket javítok) de telefonba épített kamerával még nem próbáltam.
Szal ha valaki kipróbálná, és megírná a tapasztalatait, lehet hogy a következő telefonomnál már nem lenne kizáró ok a telcsibe épített kamera..

Mod: Hoppá ez itten offnak számít...
[Szerkesztve] -
hati
addikt
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Működik. Úgy világít a távirányító ledje a digitális fényképezőgépen át nézve, mintha egy zseblámba lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

dbius
) Ize, mit jelent az hogy kivulra maszekoltad? honnan latom, hogy akkor az az alaplapon cd vagy aux vagy mi a szosz? Bocs, de alaplaphoz es procihoz meg sose nyultam. Lehet rohogni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)