- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Aktív témák
-
emre
veterán
Én a helyedben fordítva tettem volna fel a kérdést. (mivel egyszerűbbet szeretnél)
Mégpedig a Leadtek PVR 2000-es távirányítója (mivel MCE kompatibilis) alkalmas-e
komplex média PC távirányítására.
Nekiálltam valami hasonlónak én is, és mivel minél olcsóbban szeretném megoldani a arra gondoltam, hogy a leadtek távirányítót használom. -
emre
veterán
A csatorákat sorba tudod rakni?
Nekem az újabb driverek nem engedik, hogy tetszés szerinti sorba pakolgassam őket.
Általában úgy szeretem, hogy közszolgálati, kereskedelmi, sport, ismeretterjesztő, zene csoportokban jönnek sorba.
Az agyvérzés kerülgetne ha a 2-3 sport között lenne még vagy 10 csatorna. -
emre
veterán
válasz
---Lasali--- #733 üzenetére
A válaszod jó, de nem ez volt a kérdés!
Szerintem ne erőltesd.
Az egész arról szól, hogy a távirányító nyomkodása nélkül vált a cucc csatornát.
To Zozzant: melyik drivert tetted fel, és PVR1 vagy PVR2 ? -
emre
veterán
Nálám a PVR 1-el van egyéni hw encoderes profil.
Igaz, hogy csak constant bitrátára állítom át, mert a video kvality, ill. a target data rate változtatgatásával nem tapasztaltam érzékelhető különbséget a felvételek között.
Így azt nem piszkálom el a gyári beállítástól.
mod.:
ver.:3.0.9.59 philips MK3 series
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Igen, nekem is.
Meg néha csatornát vált magátol, ami felvétel közben kissé kellemetlen.
Valamelyik régebbi driverrel nem volt gondom, de most nem tudom melyik is lehetett az.
mod: Dehogynem tudom, csak lusta vok mind a dög
A PVR setup exe fájl verzió: 6.10.100.1281
(jobbegér / tulajdonságok / verzió)
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Nekem volt tv2000 xp deluxe -om, most meg pvr2000-em van.
Az 2000xp és az expert között az a különbség, hogy az xp2000 csak álsztereó, míg az expert valós sztereó hangot ad.
A legfontosabb eltérés az expert és a pvr között a hardveres mpeg2 tömörítés a pvr javára.
Ez annyit jelent, hogy felvételkor max 6-7%-os prociterheléssel megelégszik a vas, és monjuk simán lehet mellette játszani ( is)
Képminőségben nem láttam különbséget.
Ha neked elég a szoftveres tömörítés, fölösleges +10k-t kiadni a pvr 2000-ért (szvsz)
[Szerkesztve] -
emre
veterán
Ja !
én is így vagyok vele.
Ha egyszer sikerült frankón belőni minden akkor leszedem a legújabb pvr-t természetesen reinstallal frissítek és kezdek mindent elölről.
Mindezek ellenére az újabbakkal komolyabb problémám nem volt, de most mégis egy régebbit használok a csatorna export miatt.
Nekem sem volt kedvem újrafirkálni a chanellistát.
no, egy kalappal -
emre
veterán
Nem fog.
Én a sorbarakott, elnevezett csatornákkal jártam így.
Restart után vagy custom definied, vagy ntsc, de valahogy ráerőltettem az akaratomat (hipnózis rulez)
Viszont a csatornák mellé beírt neveket elfelejti megtartani.
A csatornák sorrendje megmaradt.
A gáz az, hogy különböző pvr-ekkel készült csatornamentések nem kompatibilisek egymással.
Tehát ha régebbi verzióról mentettél és frissíted a pvr-t, majd import akkor szenvedni fogsz (ide egy másik sz-el kezdődő szót akartam, de cenzúráztam magam)
mod: asszem akkor volt jó, mikor a csatorna export is custom definiedről történt, ezt pedig az adaptiv channel scanning-al értem el
[Szerkesztve] -
emre
veterán
válasz
kbalage2 #567 üzenetére
Nekem lassan egy éve van meg a cucc, de semmi ilyen problémém nem volt vele!
To all:
Én csak ajánlani tudom a kártyát, de csak ha kell a hardveres mpeg tömörítés, egyébbként van olcsóbb is.
szvsz tudni kell telepíteni, meg hogy mit mivel és hogyan érdemes használni, a mai napig nem értem hogy honnét jött össze ennyi panasz ezzel a kártyával kapcsolatban. -
emre
veterán
Én csak reinstallal raktam fel ezt:
''WinFast PVR 3.0.10.98 - Első hivatalos Magyar verzió''
De nem kellett volna, valami hibaüzit generált.
Utána meg tolhattam az uninstallt de semmi változás.
Meguntam és csináltam egy rendszervisszaállítást, az ucsó változathoz (előző napi auto mentés), rápakoltam a hun patch-et és mos frankó. -
emre
veterán
Szevasztok!
Kipróbáltam a DTV-t én is.
A pvr mellé telepítettem . Nem volt semmi probléma, felismeri , bejöttek a csatornák szépen, a távirányító is működik. De nekem a pvr képe szebbnek tűnik, valamint hiányolom a csatornánkénti finomhangolás lehetőségét is. De lehet hogy csak ahhoz vagyok szokva.
Nekem eddig a pvr-ekkel sem volt komoly problémám, épp most írtam ki dvd-re egy anyagot amit a cool-ról felvett hungarikum volt, szóval 19 epizód összevágva dvd-re tök tuti minőségben.
A pvr-rel csak egy problémám volt mostanában: időnkét fogja magát és csatornát vált (akár felvétel közben is), vagy csak úgy ki és bekapcsol a wizard, bár az elmúlt 1-2 napban már nem csinálja. -
emre
veterán
Egy kicsit tévedtem : 4 pötty van a lista alatt : törlés, szerk., import, export.
A hétvégén probáltam az új xp-n a csatorna importot és működik.
Csak elötte rá kell állni arra a sávra, amelyikről készült a mentés (hun pal; pal BD; stb)
A kép még mindig király.
Azért nekem is van gondom
Csatorna váltáskor recseg a hang, és már megy a kép 8-10 másodperce mire bejön a hang.
A hangkaresz audigy 2 ZS, és asszem az aux in-be dugtam a tuner hagját.
Természetesen a pvr-en ez a kimenet van kijelölve.
Ne kíméljetek az ötletekkel! -
-
emre
veterán
Közben kicsit körülnéztem.:
''Ezt használom elosztónak:
HAMA 3 way splitter all power pass 5-2400 Mhz. Gondolom ez zavarszűrő lehet
S kábelem van. Ez lenne a gond?''
Nem vágom a videos bigyulákat, de szerintem ez egy egyszerű video-scart elosztó
Valami olyan kéne neked ami a bemenő 220-as áramot ''fésüli meg'' szép szabályosra.
Hogy az a rengeteg fajta delej ami egy mezei pc-ben előfordul ne kavarogjon, gerjedjen a koaxxal .
Van tesco gazdaságos megoldás is, és van a szünetmentes.
A tévedés jogát fenntartom! -
emre
veterán
Ez nemtudom micsoda, de tényleg.
Szünetmentest azért kellett vennem, mert a falun ahol élek eléggé imbolyog a 220, és sürün vannak 1-2 másodperces áramszünetek, amik után olyan túlárammal jön vissza a delely, hogy lenyomta a biztosítékot.
Nekem volt leadtek tv2000xp, most van PVR2000
Az előző szünetmentesem centralion blazer 600, valamikor tavaly nyár folyamán megadta magát és két-három napig csak a ''pure'' 220-at kapta a gépem, és nézhetetlen volt a kép, csíkozott összevissza.
Jelenleg APC 650Ce-t használok
Nekem a jel kábel TV-n keresztül jön, gondolom jól megtáplálják és ha hozzáérek a házhoz még ráz is
Próbálj meg valami szünetmentest kölcsön!
Más
Csatornakeresés
Használjátok bátran az auto fine tune-t az adaptiv channel scanning-el együtt!
Megéri, kiszüri a bugos adásokat, nem kell pal~secam~pal B @ BD állítani, mert automatikusan a megtalálja a legjobbat. (beáll custom definiedre)
Nem a lehetséges 175-ből kell kiválogatni azt a 30-at amit nézel, hanem sorbarakjaőket! De a custom definied kézzel való beállítását nem javaslom!!!!!!!
Felvétel:
Menü >kezdőlap > A 25fps-t szerintem illik beikszelni Vvalamint a
felvételi bitrátát variábilisről constans-ra állitani .
A változást el kell menteni mondjuk ''copy of mpeg2 hardver'' (asszem ez a default) helyett mpeg2 hardver-C (de kinek mi)
Nekem mindenféle kodek nélkül (csak a gyári, értsd: leadtek telepítő) tök tuti a felvételi kép meg az adás is. Nekem a felvételi hangerőt kicsit feljebb kellett raknom (50%) mert szar a hangkareszom.
Megjelenítés minősége: good quality (csak termászetes)
Van még valami vmr 69 használata, nna ezt is beikszeltem.
Asszem mást nem piszkáltam
Nem emlékszek pontosan, mert nem saját gépemről írok, de asszem nagyjából ki lehet venni.
A szavam nem szentírás, de már a második lapomban megy igy a card -
emre
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Formula-1
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amazon Kindle
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest