Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
bzoley
veterán
Mivel PVR1-nek nincs hangja, a PVR2 meg elég szar, sajnos le kell mondanod a tévézésről, ha Vista-t használsz.
Valójában a PVR1 nem Vista kompatibilis, ezért nem is érdemes próbálkozni vele.
A PVR2-vel semmi gond nincs, szerintem a beállításaid elég szarok.
Néhány dolgot javasolnék:
-Takaríts le minden Leadtekes programot, mappát, registry bejegyzést
-Keresd meg a hangkártyádhoz a lehető legfrissebb driver-t, frissítsd
-Látogass el az oldalamon a Vista-s részre, tanulmányozd(nem feltétlenül uazok a beállítások, de iránymutatásnak jó lehet)
-ugyanonnan szedd le a legfrissebb PVR2-t, telepítsd(ha kell, futtasd rendszergazdaként),
és próbáld beállítgatni
A többi a hangkártyád driver-étől függ.
Ahhoz, hogy be tudd kapcsolni a gépet távirányítóval, kell egy kis csoda, és az alaplapod támogatása.
Időzített felvétellel sincs gond, de ha próbálkozol, az időzítést legalább 5percen túlra állítsd. -
hemo
tag
szisztok, kis problémám lenne
Eddig xp alatt tökéletesn műk a kártya sima pvr programmal
Még meg van az is, de próbálgatom a vistát, és ott már gondok vannak.
Vista drivert felraktam, addig ok is volt
a sima pvr progival valami hiányzik neki, nem tudom mi, de nincs hangja a végén a tévé adásoknak.
Az új pvr2 az meg szerintem elég szar.
Nincs hang, ha bekapcsolom, aztán váltok vonal és mikrofon között, akkor megjön, kikapcsolom a progit, vissza, akkor nincs hang, megint váltanom kell a vonal és a mikrofon között.
Időzitett felvételnél nem kapcsol be. Alul kirakja az órát, hogy akkor van a felvétel, amikor kezdődne a film eltűnik az óra, de felvétel indulást nem látok..
Igazából ha lehet sima pvr progit haszálnám, meg tudnátok mondani, hogy mi baja a hangommal vista alatt??
Még egy kérdés, elvileg a kártya legalább is leirás szerint tudna olyat, hogy be is tudná kapcsolni a számitó gépet gépet ha beállitom, az alaplap biosában lehet állitani, hogy pci-ról is induljon a gép, de ha megfeszülök sem indul..
pvr2 alatt nem próbáltam, mert azzal még simán sem indul el az időzitett felvétel, de azzal próbáltátok már? -
Cogwheel
csendes tag
Sziasztok!
A következő a gondom: PVR 2000 XP alatt, legújabb pvr 2, és 6115 végű legújabb driver. A probléma az, hogy miután mindent beállítottam, csatornákat belőttem, és kilépek a pvr 2-ből, az újboli pvr indítás után semmit sem tart meg az előzően beállított dolgokból. Se a csatornalista, se a felvételi paraméterek, se a hangkártya beállítások. Csupán csak frissítettem az előző pvr 2 ről és feltettem az áprilisi dx 9-et. Bár ne tettem volna. A régi pvr 2 vel minden működött, és most már azzal sem!
Mitévő legyek? -
ridvor
csendes tag
Szeretnek egy kis segitseget kerni.Vettem egy LEADTEK TV2000xp tvtunert.Feltelepitettem a gyari lejatszoprogrammjat a mukodese teljesen rendben van radio -es a tv remekul mukodik.A gond ott kezdodik hogy radiobol nem tudok felvenni semmit.A tv adast rendben felveszi, kep hang oke de a radios felvetelnel ami letrehoz filet abba tulajdonkeppen nem ment semmit mert 0 Kbyte-nak irja es nem lehet megnyitni.Valaki tudja hogy mi lehet a gond?
-
Shono
aktív tag
Van egy ilyenem eladó, ha esetleg érdekel valakit!
Nem támogatja a 64-bites oprendszereket ezért válnék meg tőle.
Egyébként szerintem kiváló!
Irányár:13.000Ft
Még 11 hónap gari van rá! -
bzoley
veterán
-
kbalage2
aktív tag
Sziasztok!
A hardveresen kódolt mpeg videót ti mivel szerkesztitek? Nálam az a gebasz hogy bármivel próbálom utólag kódolni vagy vágni, a hang elcsúszik (eddig virtualdubbal meg neroval próbáltam). Van vmi codec vagy program ami csúszás nélkül kódolja? -
szoland
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Winfast tv2000 xp globalt. Az a problémám, hogy a tv2 és rtl-klub és m1 kivételével minden adón pattogó hangot hallok. Upc csomagom van, kábelről jön.
Bocsi ha ezt kérdezték már esetleg ezerszer, de nincs erőm visszaolvasni
Remélem hogy tud vki segíteni.
Előre is köszönöm azt ha vki érthetően leírja mit lehet ezzel tenni. Milyen beállítást kell alkalmazni, hasonlók...
További minden jót! -
Sziasztok!
Éppen most állok át Vista-ra, és a következő dolog kezd idegesíteni: Amikor a WinFast FM-et indítom, bejön az üdvözlő képernyő, és annyi. A processzek között ott van, de nem jön be az ablak.
A másik: A PVR-t ha elindítom, akkor viszont kikapcsolja az Aero-t. PVR2-t használok (2.0.2.14)
(Bocsánat, de most nem olvastam vissza. Éppen Visztula újratelepítés lesz, és a lehetséges problémákra vadászok...)
Jah! a driver: 5.13.22.6115
[Szerkesztve] -
thakl
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy mért darabolja fel a winfast pvr egy régebbi verziója a fájlokat 2gb-s darabokra ( 2 093 432 832 byte )? Size limit és split nincs beállítva a fájlrendszer ntfs és hardveresen veszek mpeg2-őt. Valaki légyzsi irja meg mit csináljak vele hogy ne daraboljon.
-
K9
tag
Én vagyok aki s-video kábelen klónozta a látott képet egy másik gépre.
Olyan kérdésem lenne hogy a windows secenként 100 képet ad le.Tehát a monitor 100hz-es.
Szépen fel is veszi a másik gép ezt a windows képet.Na de amikor átmegyek egy játékba, akkor innentől kezdve 50hz-re korlátozódik! Tehát 50kép secenként. Kiprobáltam refresh fix progikat, más játékokat, de sajnos 50képnél egyiksem akar többet adni.
Van erre megoldás? Mert ha a windows képes 100képet kinyomni, akkor a játéknak is kellene nem?
(tudom olyat kérdezek amit más nagyon nem is tesztelt, vagy nem tünt fel neki) -
bzoley
veterán
Hangkártya driver-ében be vannak kapcsolgatva a bemenetek?
Ha van másik szabad, akkor próbáld meg egy másikba dugni a kábelt, és próbáld meg azzal. Neéha egy újraindítás nem árt. PVR2 futtatása rendszergazdaként, kompatibilitási mód, ilyeneket próbálgathatsz. PVR2 reinstall.
Hol engedályezted az AUX-ot? Ha a hangkártyával matatsz, a PVR2 ne fusson, ha panaszkodik. -
chais
csendes tag
Már csak egy problémám van: hangot nem vesz fel. MEgcsináltam az oldalad leírása szerint de akkor meg hibával leállt a pvr2 amikor az AUX-ot engedélyeztem, szóval muszáj letiltanom. :S Erre nincs vmi megoldásod?

-
bzoley
veterán
PVR2-ben állítgattad a normákat? Esetleg egy próba RCA-n, ill. scarton kerrsztül, ha van.
És ha már Vista van a közeledben, kipróbálnád a tunert a Media Centerrel? Van itt egy tag, aki nem meri megvenni a kártyát, amig meg nem győződik róla, hogy menni fog MC-ben is. Nagyon megnyugtatnád, h kipróbálnád
60wattosNeon
Grat a nick-edhez. Megéri. Van jobb nála(PVR3000 Deluxe), de szoftveresen még nincs 100%-osan megtámogatva, így idegesebb felhasználóknak még nem ajánlott
-
60wattosNeon
csendes tag
hali
érdekelne, hogy megéri-e venni egy ilyen tunert. csak tv nézésre és videó digitalizálásra kellene. vagy tudtok jobbat olyan 20000 körüli árban?
köcce. -
chais
csendes tag
Sziasztok!
Most telepítettem fel a Vistát, nanehezen frissítettem a tuner illesztőprogiját, de megy. Az a problémám, hogy amikor a videokamerát rákötöm S-Video kábellel akkor ilyen képet kapok: [link], PVR2-t használok, kábelhiba lenne? -
smaul
csendes tag
hati: lehet h én vártam túl sokat, mert a tv-n van pip és az úgy működik ugye, h egyszerre két adást láthatunk (az egyik kicsiben, hang nélkül). És ha a 8 éves tv-n van ilyen, akkor gondoltam egy ilyen kártya tudhatja...
Nekem ez alapból azt jelentette, de ezek szerint tévesen.
Na de akkor itt mit értenek ez alatt? Csak másik tunerrel működne együtt?
köszi -
akcir
csendes tag
Köszi a gyors segítséget!!
Programként a winfast pvr 3.0.10.98-as verzióját használom.
Ennél a újabb verzió egyébként létezik?Nemrég láttam egy screenshotot amelyben egy teljesen más felhasználófelületet ábrázolt egy srácnál, pedig a fejlécen az is Winfast PVR volt.
Ha a bemenettel van gondom azt hogyan tudom megfelelően megoldani?
Köszi előre is. -
bzoley
veterán
Szia!
Kicsit talán érthetőbben is fogalmazhattál volna. Nem írtad, melyik programot használod(PVR/PVR2), de az hiszem a PVR-ről van szó.
Ha egyáltalán nincs hangod, valószínűleg rossz bemenet van kiválasztva a felvétel vezérlésnél, állítgasd. Esetleg a felvételi hangerőt vedd lejjeb. Módosítani, csak egy általad létrehozott profilt tudsz, meglévő gyárit nem. -
akcir
csendes tag
Sziasztok!!
Lenne agy kérdésem.Winfast pvr 2000-et használok és az a gondom, hogy manuális tömörítési beállításoknál csak képet kapok hang nélkül.Az alapbeállításoknál ugyanez a helyzet.Ha pedig a tömörítési formátumokban akarok változásokat beállítan (pl bitrate)akkor azt meg sem engedi változtatni
(( -
smaul
csendes tag
-
smaul
csendes tag
sziasztok, nemrég vettem egy pvr2000et, de sajnos ha digitálisan veszek fel vele tvből, akkor nincs hang a felvétel alatt. Ha hardveresen csinálom, akkor van. Pvr2-t használok, a pvr-ben még hardveresen sem volt hang. gondolom vmi beállítási hiba, csak nemtudom mi!!
előre is köszönöm a segítséget!!!
sziasztok -
K9
tag
Arra lennék kiváncsi hogy azt megelehet e csinálni hogy egyik gépből a másikba átirányítom a hangot a tunerbe?
Próbáltam síma jack kábellel outból a tuner in-be, de nem jártam sikerrel.Estleg ötlet vagy egyáltalán megvalósítható e? -
Miért nem indítja a Windows-os start parancs magasabb prioritással a PVR2-t?
Hogy a fenébe van megírva ez a PVR2, hogy magának beállítja a normál prioritást, mikor és más prioritással akarom futttatni?
Vagyis: ez (és ehhez hasonló) parancs nem működik, a prioritás normál marad:
start /D''C:\Program Files\WinFast\WFDTV\'' /high dvbtap.exe -
bzoley
veterán
Nem állítom, mert nem próbáltam, de sok jót már az elején sem néztem ki belőle.
Ettől függetlenül, ha a PVR-ben jó minőségben látod a képet, akkor a beállításaidtól függ a videó minősége. Tömörítetlenbe ne gondolkodj, mert az rengeteg munkát ad a merevlemeznek, és néha a játékkal is kéne foglalkoznia. Egy hardveres profil 4-8megát ír a lemezre másodpercenként, nem túl megterhelő. És a procit sem dolgoztatja annyira. -
K9
tag
Azt mondod hogy a minőség sosem lesz olayn jó mintha a frapsal csinálnám?
Vagy ugyis fogalmazhatunk hogy ha tömörítetlenbe veszek fel videót a tvtunerral a minősége akkor is roszabb lenne mint a tömörítetlen fraps felvételnél?
(Nekem nincs viszonyítási alapom, nem tudhatom hogy mi számít jónak, hogy mennyit várjak el egy tv tunertől) -
bzoley
veterán
Ha leszeded a codec-pack-et, csak tovább rontasz a helyzeten. Ez a te esetedben most nem lényeg. Miért nem a hardveres felvételi profilt használod, ha van hozzá kártyád? Nekem eleve halott ötletnek tünt, de kísérletezz, hátha megtalálod a legjobb beállítást. A Fraps-nél nem kell jobb ilyen célra

MP3-hoz két kulcsszó segítségnek: Fraunhoffer, esetleg Radium -
K9
tag
Rendben sikerült! s-video kábellal összeköttem tv-tunert és a videókártyát így tv-tuneron megjelenik a látott kép.
Viszont pár kérdés akinek van tapasztalata feltétlen írjon!
Amikor tömörítetlenbe veszem fel a látott képet mondjuk ahogy a windows áll és mozgatom a kurzort még akkor is elég gyenge minőségnek tartom a felvett videót!
Ha lehet azt mondani, arra számítottam, hogy ugyanaz lesz a minősége mint amit látok!!!
Ez most természetes hogy szarabb lesz a minősége, vagy valami gebasz lehet?
Példáúl a hypercam progi sokkal szebben adja vissza...
Tényleg elég gyenge minsőség ezt még betömöríteném xviddel mondjuk 4000bitraten egyenesen szar lenne! -
bzoley
veterán
Ezt most nem olvasom végig, mert hosszú

De úgy látom elég részletes, a lényeg benne van, végülis Rudi írta.
Annyira nem vágom vga-k kimeneteit, de volt már belőle probléma, hogy nem a saját kábelkorbácsa lett rádugva, így hiába volt ugyanannyi lába, mint egy szabvány S dugónak, más volt a kiosztása. Lehet, ez már nem áll, nem tudom. -
K9
tag
Saját kábelekről csak annyit hogy egy átalakítóval oldottam meg a tvtuner és a videókari közti kapcsolatot.
[link] A linken látni lehet hogy két s-video szabvány van egy 4tűs és egy 7tűs. Az a baj hogy a kártyához adtak egy s-video kábelt de mind a két oldala négy tűs!
Olyan van hogy 4tűs apa ami 7tűs apával végződik?
Driverben bekapcsolni a második kijelzőt? 90% teszem azt hogy nálam ez a probléma Ati 7.3 driverem van és az istenért nem világos melyik részen tehetem meg ezt
Belinkelek képet azt majd rámondjátok melyiken mit állítsak
-
K9
tag
Helosztok!
Egyszerű rövid kérdés amire én nem tudom a választ:
Van egy videókátyám tv-outos.s-video kábellal összekötettem a pvr200-el.
Azt akarom megoldani hogy hogy amikor kiválasztom a forrsást s-videót akkor megjelenjen az éppen látott képem a hozzá adott lejátszóban...
Megoldható? Mert én ezzel szenvedek és még semmi eredmény.
Vagy ez ugy oldható csak meg hogy másik gépbe rakom a pvr-t és így kötöm össze s-video kábelen, majd megjelenik a másik gép látott képe?
Magyarul én azt játszom hogy nem tv-re viszem ki a látott képet hanem a pvr2000-re, mert a történet az hogy játszok és közbe veszi fel a játékot amivel játszom.
Az a poén hogy csak ezért vettem a karit, ugyhogy ha nem tudom megoldani, olyan mintha kidobtam volna a pénzt
[Szerkesztve] -
Shono
aktív tag
thx a válaszért!
Újabb kérdés!
Mit kéne nekem letölteni/installni, hogy ne max 56kbps-el tudjak mp3-at felvenni rádióból! ez a probléma egyébként Vegas-ban is megoldásra várna.
Letöltöttem valami LAME MP3-at de nemtom mit kell vele csinálni. Se egy .exe, se egy .reg. -
Shono
aktív tag
igen
Antennához/tvhez csak a 75 Ohm-os koax jó. az 50 Ohm-os koaxot a régi BNC-s hálózatokhoz használták, hogy most mire azt nem tudom.
Ha földi antennát használsz, akkor a leginkább a logper antennákat tudom ajánlani. Kipróbáltam kb 4-5 fajta antennát, de egyik sem tudott olyan képet/teletexet mint a logper. Meglepő de igaz, minnél egyszerűbb az antenna, annál jobb.
Ja, a kábel hosszáról: minnél hosszab annál jobban gyengül ugye a jel. Ezért nem árt +5/10Ft / m rászánni egy normális kábelre és nem forrasztós, hanem ''menetes'' csatlakozókra. Lehet, hogy csak szerencsém van, de nekem 35m-re van az antenna, a kép mégis kiváló. -
Shono
aktív tag
Üdv!
Én tegnap szereztem be egy pvr2000-et, minden nagyon rendben van vele, még olyan csatornát is megtalált amit eddig soha semelyik
(földi antennával nyomulok)
Egy gondom van vele:
nem tudom ''szórabírni'' a PIP/POP/PAP funkciót.
Ha valaki esetleg tudná mit kell tennem.
Elvileg ugye arra lenne hivatott, hogy az élő és a shiftelt/felvett adást egyszerre tudjam követni. De hogy?
Egyébként a kártya kiváló, csak ajánlani tudom bárkinek. -
kbalage2
aktív tag
Üdv!
Elég régen jártam erre, felületes visszaolvasásra nincs eredmény, de azért megkérdezem, hátha
Szóval van bármi előrelépés a pvr2000 távirányítójának ügyében? Arra gondolok hogy bármilyen egyéb programmal lehet-e már használatra bírni... érik egy htpc beüzemelése és jó lenne ha nem kéne új tunert/külön távirányítót vennem ezért... thnx -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Úgy látom senki nem tud PVR2 -ben új csatornát felvenni ill. meglévők frekvenciáját változtatni, ezesetben visszatérnék a régi PVR -hez
. Azt meg tudná valaki mondani, hogy a tálcán levő WinFast ikon -t hogyan lehet rávenni, hogy a PVR2 helyett újra a régi PVR progit indítsa ( fent van még az is, nem uninstalláltam, manuálisan futtatható is ) ? Köszi.
Jozs -
A kérdésem a következő:
a Leadtek kártyáknak hány Ohm-os az FM antenna bemenetük?
Avagy: ha veszek egy URH antennát, aminek a jelét 75 Ohmos koax kábellel vezetem le a kártyá(k)ba, működni fog-e?
(Azért olyan koax kábellel, mert az antennához az való.) -
gyerecske
senior tag
2.0.2.14 verzió van fent ez a legújabb.Az audio vezérlésnél - a jobb oldalon- pedig végigpróbáltam mindet egyiknél sem reagál a hangerő gomb.

Megnéztem a hangtulajdonságoknál az Auxiliary -ra van állítva ott tudom is halkítani, némítani meg minden, de itt a PVR2-ben nem reagál rá.Nem értem mi lehet a gond. -
bzoley
veterán
válasz
gyerecske
üzenetére
A legfrisseb PVR2 alapkövetelmény, linket az oldalamon találsz.
Ugyanott, a Vista résznél láthatod az én beállításaimat(Audigy4, talán nincs sok különbség), aszerint próbáld belőni.
Legvalószínűbb a régebbi verzió, vagy a nem megfelelő bemenet vezérlése(jobb oldali mező). -
gyerecske
senior tag
Üdv!
Azt hogyan lehet megoldani, hogy a PVR2-ben tudjam némítani ill.állítani a hangerőt.
Az audio vezérlésénél már kipróbáltam mindent egyiknél sem reagál amikor mozgatom a hangerő csúszkát.Csak a hangszórók tulajdonságainál tudom, de elég körülményes mindig belépni oda.
PLS help!
Vista 32,PVR2000 ill. XFI Platinum alatt!
Köszi előre is ! -
JozsBiker
aktív tag
Köszi! Kiprószálom.
Még egy kérdés. Eddig csak az automatikus keresést használtam, ami eléggé összevissza töltötte fel a csatornákat, és természetesen nem abban a sorrendben, amiben szerettem volna. Nosza, gondoltam, átrendezem. Az átrendezés sikerült is, mert arréb tudok vonszolni egy-egy csatornát, sőt a törlés is megy, viszont van olyan csatorna, ahol változtatni kéne egy kicsit a frekvenciát. Ezt a Beállítások rész legfelső fülén ( csatornák keresése ) próbálom, de nem megy. Rááltam a szükséges csatornára, aztán jobbklikk, majd a Frekvenciák hozzáadása menüpont, de ide hiába írok be bármit: az aktuális csatorna frekije sem íródik így át, és új csatorna sem jön létre. Asszem a sime PVR -nél ezzel nem volt gond.
Másik aggályom, hogyha kilépek a Beállításokból és a normál nézésben vagyok, nem látom az aktuális frekvenciát. Sőt, a Ctrl+ és Ctrl- -ra is csak az eltérést látni, de azt nem, hogy mihez képest
Szóval elég problémás vagyok most. Légyszi segítsetek, hogyan lehet frekvenciát átírni, és új csatornát hozzáadni. Köszi.
Jozs -
bzoley
veterán
válasz
JozsBiker
üzenetére
A WinFast FM-mel asszem nem fogod tudni hallgatni. Írd le a frekiket, és add hozzá a PVR2 listájához, úgy esetleg menni fog.
Amit szürkén látsz, az a külső jel megjelenítéséhez tartozik. A tv normát az ország kiválasztásával állítod be: Germany, Belgium: PAL-B, Hungary, Romania PAL-B, és PAL-D, ''A'' billentyűvel választható, default: PAL-B
Régebben írtam egy kis patch-et a zöld csík eltüntetéséhez, de nem mindig működik 100%-osan.[link] Bemásolod, a megfelelőt futtatod.
XP, Vista 64 bites driver:
Többen kérdezték, hogy miért nincs.
Egyelőre úgy tűnik, a Conexant(mint cég) lesz az oka. A korábbi Blackbird driver helyett a FalconII-t kell tovább vinni, az viszont valamiért nem használható a PVR2000-rel.
Aki minden áron be szeretné üzemelni a fenti OS-ek alatt a kártyát, ezzel kísérletezhet:[link]
De ha sikerül is működésre bírni, a hardveres tömörítést el kell felejteni. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok!
Újdonsült PVR2000 tulaj vagyok. Letöltöttem a PVR2 -t és tényleg jobbnak tűnik, mint a kártyához mellékelt szoftver. UPC -s kábelen kapom az igét, és ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy be lehetne-e azt valahogy állítani, hogy FM rádió módban az azon érkező rádiócsatornákat vegye, ne a dipól antennán jövőt.
Ezenkívül írtátok, hogy a PAL B -t érdemes választani, de nekem csak sima PAL van a beállítási menüben, és ki van szürkülve, azaz nem lehet módosítani.
Ja igen, majdnem elfelejtettem: borzasztó zavaró a csatornaváltáskor felül megjelenő zöld színű információs sáv. Pont rossz helyen van, eltakarja a csatorna logóját. Nem kehet ettől mexabadulni valahogy ? Köszi.
Jozs -
...hogy én mennyit szenvedtem ezzel a System Scheduler-es megoldással!

Az (volt) a gond, hogy a a Windows-os terminál szerverrel belépek az irányított gépre (ahol ütemezem a felvételi feladatokat), majd bezárom a termiált (nem jelentkezek ki, a ''munkamenet'' aktív marad), akkor az billentyűzet leütés parancsok (SendKey / Keypress) nem futnak le. Mintha a terminálos használat után lockolva lenne a gép! Viszont amíg a terminál ablak aktív, akkor a büllentyűzet leütési parancsok lefutnak.
Ezt a szívást!
Így VNC-vel kell elérnem a gépet, hogy a ''felhasználó'' a távirányítás alatt is aktívan be legyen jelentkezve a gépre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DJ Feree
csendes tag
Sziasztok!
Ti tuDJátok, nem készült még el a Vista x64-es driver?
Vagy ki lehet már valahogy okoskodni a rendszert?
Nem értem mi a fütykösért nem tudnak normális programot írni a kártyának.... -
Én csak az áltag csúszkát tudom állítgatni a PVR2-ben, ha hardveres kódolást módosítáok.
-
t97eat
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes ezt a kártyát bruttó 20-ért megvenni? A legtöbbet arra lenne használva, hogy egy UPC dekóderre rákötve a TV adást DVD-re rögzítse (azaz mondjuk a kompozit bemenetére rákötném a UPC dekóder kimenetét, és kapásból mehet dvd-re a cucc). Vagy inkább vegyek egy digitalizáló kártyát bruttó 20k-ért, pl egy ADS Xpress DX2-őt (igaz ez külső, és USB-s, de az most mellékes)?
[Szerkesztve] -
hati
addikt
kép 720*576, átlag 6Mbit, hang 256kbit
A felső határt jelenleg felesleges állítani, mert az is bugos a PVR2-ben, ugyanis mindig megegyezik az átlag bitrátával. Amúgy azt jó legalább 8-9Mbitre feltolni, hogy ha nagy mozgás van a képen, akkor jusson elég infó rá.
[Szerkesztve] -
Hati: mik a felvételi profilod paraméterei, amit a PVR2000-rel használsz?
-
dbius
veterán
Én meg annak örülnék, ha a pvr2-t úgy írnák meg, hogy keretmentes, kicsi képből való teljesképernyős váltásnál először ne a keretet hozza elő, és csak utána váltson fullscreenre, hanem marajdon keretnélküli módban, és visszafelé is működjön...(azaz maradjon visszaváltásnál is keretmentes módban)
-
A felvételi profil váltást registry irogatásával megoldottam. (Ld.: alább).
Most még ezen a System Scheduler-es ütemezésen kell finomítgatnom, mert gyengécske a gépem és az XP Global kártyával nem szeret felvenni. De úgyis (jövő hónapban) kicserélem PVR2000-re.
-
hati
addikt
Nincs bepipálva az az opció. A 15-ös végű drivert használom. Nekem is volt expert + pvr2000 kombináció. De ott is csak annyi gondom volt, hogy nem jegyezte meg, hogy melyik kártyához, melyik felvételi profilt akarom társítani, mert mindig az utoljára bezárt programból mentette el.
-
Hati! Te hogy használod a PVR2000-es kártyáidat? a PVR2 programban be van pipálva a beállításoknál a ''Preview TV by hardware encoding''? (A második fül alján van a videó szabvány alatt.)
Melyik driver használod? (Már ha tudod...) -
Nekem 1 db PVR 2000 és 1 db Winfast TV 2000 XP Global kártya van a gépemben.
Arra gondolok, hogy pont emiatt (az egyik hardveres, a másik szoftveres) nem menti el a profilt, mert amint átváltok, tiszthatja az ''inkompatibilis'' profilokat. Vagy egy elvetemült gondolat?
Az együttes felvételt a System Scheduler programmal oldom meg.
[link]
Csak még azon gondolkodok, hogy mindkét felvételt ez a program indítsa, vagy az egyiket a PVR2 ütemezőjére bízzam.
Ahhoz, hogy a System Scheduler meg tudja különböztetni, hogy mely programnak kell a billentyűzet leütési parancokat ( csatorna váltás, CTRL+R ; ESC) elküldeni, a DVBTAP.exe állományból csináltam még egy másolatot (DVBTAP3.exe) és ebben a két helyen kicseréltam a ''Winfast PVR2'' szöveget ''Winfast PVR3''-ra. (Idézőjelen nélkül értelmezendő.)
Így ha elindítom ezt az új .exe-t, akkor ennek a programnak a cimkéje Winfast PVR3 lesz a tálcán. Így a System Scheduler-nek meg tudom mondani, hogy a karakter leütéseket a Winfast PVR2 vagy a Winfast PVR3 fejlécű ablaknak küldje.
Az, hogy a grafikus ablakfejléc nem változott meg, az senkit sem érdekel, mert nem számít.
A két .exe-t (DVBTAP.exe; DVBTAP3.exe) úgy indítom, hogy előtte a regisztrybe beexportálom, hogy melyik a kiválasztott kártya, hárdveres felvételt akarok-e használni és melyik a felvételi profil. A következő registry értékeket írom, melyek jelentése:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\_VidDevice - aktuálisan kiválasztott kártya
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\@device:...(használni kívánt kártya azonosító kulcsa)\HardwarePreview - hardveres kódolás (ha szoftveres kódolást használtam a másik kártyán, akkor felülírhatja az értéket a PVR2)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\AnalogCapProfile - használni kívánt felvételi profil száma
Beállítottam az általam használni kívánt variációkat, majd az egyes állapotokat kiexportáltam a regsitryből és átszerksztettem, hogy csak a fent említett értékeket tartalamzza a .reg file.
A registry-t filet automatikusan a következőképpen lehet betölteni (pl. parancsfájlban használva): regedit /s <''betöltendő registry állomány.reg''>
Ha valakinek kellenek az általam létrehozott konkrét parancsállományok, (esetleg .reg fájlok) az szóljon és elköldhetem neki. Ha pedig bzoley válalja, hogy kiteszi a Leadtek-es honlapjára, akkor neki is elküldhetem.
Ja: egyébként én is gondolkodok azon, hogy két PVR2000-es kártyát rakok inkább majd ebbe a gépbe. Az XP Global-t átteszem egy másikba...
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Sajnos azért nem tudok segíteni, mert nem tudom reprodukálni a hibádat. Én el tudom menteni a hw profilt is sajátként, ha lemásolom a gyári hw profilt és új néven elmentem. Nálam az ütemezett felvétel is megy, felébreszti a gépet hibernálásból, felveszi a műsort, majd ismét lehibernálja. Mindez az utolsó PVR2-vel.
Ja és 2 db. PVR2000 kártya van a gépemben, bár mint írtam, az ütemezett felvételnél a két kártyát nem lehet kihasználni.
[Szerkesztve] -
Hát sajnos nem megy az ütemezett felvétel, hiába van két kártya a gépemben.
De nem baj. Megoldom másképp! A régóta használt TV kártyámnál is más programmal oldotta meg az ütemezett felvételt.
Ma éjszakára beállítottam egy próbát. Ha vkit. érdekel, akkor leírhatom a ''megoldást'' és a tapasztalataimat.
Egyébként továbbra sincs senkinek semmi ötlete, hogy a hardveres MPEG tömörítési profilt hogy lehet átállítani? Akár úgy, hogy az alap profil paramétereit registrybe/fileba beleírva megváltoztatva, ha az új profilt nem menti el a PVR2. -
hati
addikt
Szia!
Indíts el két PVR2-t. Külön-külön állíts be rajta mindent, majd zárd be mindekettőt. A alapértelmezett felvételi profil kivítelével, nagyjából megjegyzi mind a kettő kártyához tartozó beállításokat. Utána, ha ütemezetten felveszel, akkor, ha kiválasztod a kártyát és a felvételi profilt, akkor az hozza magával a kártya beállításait. Ütemezetten felvenni, nem tudsz egyszerre két kártyával... -
bzoley
veterán
Elvileg a két kártyához tartozó PVR2-nek el vannak tárolva a beállításai. Miután kiválasztottad a kívánt tunert, onnantól használnia kéne az elmentett beállításokat. Próbáld ki, vagy igaz, vagy nem.
A felvételi profilt, a CapPrfofile.dat tárolja asszem.
A hardveres felvétellel nemrég még gondok voltak, lehet, hogy még mindig nem az igazi. -
Mi tárolja a rögzítési profilokat?
(Pl. átszerkesztett hardveres MPEG kódolást mért nem menti el a program kilépéskor?
) -
Amikor ütemezett feladatot hozok létre a műsorfüzetből, az a gondom, hogy csak a TV tuner kártyát tudom kiválasztani, de hangkártyát, audió csatornát nem!
Vagy az nem oszt, nem szoroz?
Nincs valamiféle programozói dokumentáció a PVR2-höz? Milyen paraméterekkel indítható?
Mert 3 paramétert már kikövettem, amivel a DTVSchdl.exe indítja.
/d
/m
/aWinFast PVR2000 WDM Video Capture
Pillanatnyilag a /a a szerintem a használni kívánt eszköz.
A másik kettőt paraméter jelentését még nam tudom. A /m szerintem a néma felvétel lehet, de még ez kipróbálom.
A /d mi lehet? 5let?
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Amikor (pl. műsorfüzetből) beállítasz egy műsort felvételre, a legfelső sorban ki tudod választani, hogy melyik kártya végezze el a feladatot. Ez nem segít?
Nem is arról van szó, hogy olyan nehéz lenne megírni. Inkább talán nincs, aki megírja. Nem nagyon foglalkoznak az FM-mel mostanában, csak az esetleges újabb típusok támogatása kerül be, vagy megfoltoznak egy-egy újabb hibát. Vagy lesz egy ''FM2'', vagy ráállnak idővel, vagy marad így. De szerintem a PVR2 új FM, TXT programokat fog kapni idővel.
Az FM beállításokat a HKCU\Software\Leadtek\Video\WFFM helyen keresd, a két PVR2-re jellemző beállításokat pedig a HKCU\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T -n belül a két @device... rész tárolja.
De akadnak érdekességek a HKLM\Software\Leadtek-ben is. -
A két PVR2 még rendben is lenne...
De igazából ezen a gépen (csak) időzített felvételt akarok készíteni. De hogyan tudom az időzítést úgy használni, hogy tudjam, hogy melyik veszi fel a műsort?
Avagy: a PVR2 hol tárolja a beállításait? Registryben vagy melyik állományban a könyvtárában? Mert akkor azt meg tudom oldani, hogy indítása előtt felülírom az aktuális beállításokat az általam használni kívánt, előzőleg elmentett beállítással.
Várom Hati tapasztalatait...
Programozóként dolgozok. Olyan nehéz megírni egy minimalista csatornalista exportot/importot?
Még mezei .txt fájlba is megfelelne. De ha nincs, akkor az FM program szintén hol tádolja a csatornalistáját? (Registry/file?) -
bzoley
veterán
1. Használj két PVR2-t a két kártyához, és csak egyszer állítsd be minkettőt.
Indításkor kiírja, hogy épp melyik kártyát használja. Ha neked a másik kell, indítsd el újra. Az elsőt utána bezárhatod. Csak annyit kell megjegyezned, hogy melyik kártyával használtad utoljára, mert legközelebb az fog először indulni.
2.Ezzel kapcsolatban Hatinak lehet tapasztalata
3.Ez így igaz. És ne is nagyon reménykedj benne, hogy ez változni fog mostanában.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Assetto Corsa EVO
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- JavaScript topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm a segítséget!!!
Az aero-val most már hajlandó együtt futkározni...

((

. Azt meg tudná valaki mondani, hogy a tálcán levő WinFast ikon -t hogyan lehet rávenni, hogy a PVR2 helyett újra a régi PVR progit indítsa ( fent van még az is, nem uninstalláltam, manuálisan futtatható is ) ? Köszi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)