- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Aktív témák
-
bzoley
veterán
PVR2000-rel nem tudom tesztelni a programot, így csak azt tudom továbbítani, amit te mondasz. És akkor még mindíg ott van, hogy nem tudhatom, valóban programhiba-e, vagy csak nálad nem stimmel valami. Amúgy a PVR-ben szerkeszthető a hw-profil másolata?
Nem tudom figyelted-e, ha elkezded telepíteni a programot, akkor rákérdez, hogy eltávolítani akarod a fenn lévőt, vagy telepíteni az újat. Viszont az új verzió új telepítőt is kapott. Nem tudom, a korábbiaknál volt-e(okot lásd feljebb), de a start menüben ott az uninstall is. Viszont ha ezzel is ki akarod próbálni a felvételt, akkor inkább várd meg a következőt, vagy viseld el, hogy valószínűleg nem lesz hangja a felvételnek(bug).
De ha úgy véled, hogy szir szar, akkor inkább hagyd a fenébe. Nem kötelező ezt használni. -
bzoley
veterán
Tv-n jó a kép? Mert lehet, hogy nem driver, hanem kábelgond. Barátnőmnek van T-kábele, de normális minőségű adót én nem nagyon láttam nála.
A távirányítónak működnie kell! Ha nem megy, akkor valamit rossz sorrendben telepítettél.
Csatornakereséshez szóba jöhet esetleg Germany, Belgium, esetleg Románia. De a karakterhelyes műsorfüzethez Hungary kell, de emellé simán lehet importálni az elmentett csatornalistát.
A legfrissebb DTV egyébként ma jött ki:[link] -
---Lasali---
Közösségépítő
Program szerintem télleg nem deinterlace-s a kép....
De... lényeg hogy valamiért minden progg deinterlecésen játsza most le a kártya által felvett interlacés videót... mingyárt megnéztem vegas micsinál... mertha ottis jó, akkor nekem ezekután no problem ezzel az interlacével... -
tomej
aktív tag
Pontosan mi a gond nálad? Nálam a harmadik konfigban is tökéletesen működik, bár az igaz, hogy egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem. Abban igazatok van, hogy a felhasználó döntse el, mit akar kihasználni a kártyára integrált csip lehetőségeiből, de a gyenge keresztmetszet szerintem a kábeltévében keresendő. Nálam vannak csatornák, amik nagyon jó minőségben jönnek, és végeztem egy rakás tesztet annó, hogy milyen beállításoknál mennyire jó eredmény érhető el, kb.: 80% -ig észrevehető a minőség különbsége, felette már csak a felvett anyag mérete nő. A legtisztább csatornák német adók, a legjobban fogható magyar adó a retekklub, erről az elébb amlített beállításokat alkalmazva, majd DVD-re kiírva nem tudod megkülönböztetni, hogy élő adásról van -e szó (pedig elég jó az adás minősége). Az interlace dolog sem izgat, nem okoz észrevehető problémát sem a szg.-en való visszanézéskor, sem máskor. Biztos bosszantó dolog lehet, ha ennyi probléma jelentkezik egy ráadásul nem is olcsó karival. A DTV progi nálam sem működött HW-s Mpeg-2-vel, de asszem ezen a fórumon írta valaki, hogy neki működött.
Üdv. -
---Lasali---
Közösségépítő
''Lasali: azt mondat, hogy neked eddig jó vlt, tehát következésképpen csak néhány verzió óta szar ez a rész.''
Énis elkezdtem kipróbálni a régebbi progikat, én a legelsővel kezdtem amibe először volt beültetve ez a funkció, aztán kipróbáltam vagy 3 at de nem ment...
Szal má énse toom hogy mire emlékezzek meg mire ne...
Távirányítós hibáról is írthatnál nekik :-/ -
bzoley
veterán
Esetleg megnézheted az utolsó beta driver-rel is:[link] (06.04.10.)
CX23416 default settings : AUDIOCRC_ON, AUDIO_SAMPLING_RATE_48, 384Kbps, Stereo
note:
CX23416 does not support de-interlacing. It means that the encoding MPEG stream is interlaced.
És amitől itt sokan a falra másznak, PVR mellett/helyett Winfast DTV:[link]
Ha már kísérletezel -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy utánajártam az interlace-s dolognak, tod hogy csikoz a kép. És ezt utólag nem lehet normálisan kiszűrni...
És amit neked mondtam, hogy én úgy emlékeztem hogy nekem ment normálisan, nem csikozva, az azért lehetett, mert akkor még valamelyik régebbi programot használtam, amibe működött az interlace átváltása progressive-re.
Szal sztem megen az volt a h*lye aki ezt a programot írja... -
canniball
nagyúr
''Egyelőre a Leadtek-kel ott tart a dolog, hogy éppen magyarázom a technikai személyzetnek, hogy mi is az a GOP''
''...ha ezeket a hibákat nem javítják ki záros határidőn belül, akkor viszem vissza a boltba a kártyát...''
Inkább csak oktasd ki őket!Ha elég kitartó vagy a végén még teljesül a vágyad és írnak egy olyan szoftvert ami mindent tud amit a kártya támogat. Te is jól jársz és mi is.
Talán még az is előfordulhat hogy bevesznek a fejlesztők közé.
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Lehetett volna még írni nekik 22 ezer másik dologról is...
Azt értem meg gondolkoztam rajta énis hogy miért van az hogy fölteszek egy mpeg2 codec et és az kihat az egész progi hardwares részére is... mert változott a képminőség is, miután uninstall a codec re, azután visszaállt, de az audio codec nél maradt a 384, és mindez hardwares üzemmódba... a program szerint. -
canniball
nagyúr
''...a hw chipnek tudnia kéne a 12mgeabitet is MPEG2-ben, ehhez képest 10000kbit/s a max...''
Én max. 6000-ig tudom feltolni a csúszkát. Nem lehet hogy ez megint szoft. gond lesz?
Ha már gyűjtöd a bugokat: a kártya oldalán a következőt írják:
Recorder-initiated Resume:
Automatically ''Wake-Up'' the PC from power-saving Standby or Hibernate mode to capture scheduled recordings. Rest assured that your scheduled programs will be recorded, even if you leave the PC in Standby or Hibernate mode. Will resume your PC to Standby/Hibernate/ Turn-off mode after the task is completed
Na ez nálam nem működik. (Illetve készenlétben nem próbáltam, mert az nem érdekel, de hibernálásból nem ébreszti fel a gépet.)Kipróbálnád te is? Nem tudom hogy ez egyedi probléma vagy általános (korábban már feldobtam a témát, de senki sem reagált rá
), pedig ez a funkció nem jönne rosszul de azt sem tudom hogy akkor most próbáljak hibaforrást keresni vagy ne.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Én már mindent észrevettem de ezt az blur os sávot még nem
újrateszem majd a gépet, figyelni fogok, majd megnézem.
Na jelzaj. Legalul a tuner, fölötte SCSI kártya, az fölött meg Audigy2.
Fogom a kis creative 5.1 es cuccot, olyan 70W körüli, fölnyomom maxra, közbe persze semmi nem megy... minden le van némítva kivéve a wave, meg a midi, meg az aux, aux ot ha némítom, teljes holt csend, ha nem némítom, akkor szép kis enyhe sistergés. Tv tuner kábeljét ha csatlakoztatom, akkor a sistergés picikét fokozódik, majd még hozzájön egy enyhe repegő hang, meg egy kicsit élesedik az egész.
De mondom az erősítő ilyenkor maxon van.. így még nagyon ki se mertem próbálni zenével együtt, kicsi szoba, meg elég közel vannak a hangszórók.
Én amikor ezt elsőre próbáltam.. hát nem örültem neki hogy a jelzajmentes rendszeremnek annyi, de azért ez nem olyan nagy baj, hogy zavarjon, amúgy egyből a kártyák mellett van egy 12 centis venti, kikötve-bekötve nem változik a zaj.
''Ezen kívül HW-es encode-nál csak 224kbit/s-ot lehet választani, míg a PVR-150-nél ugyan ezzel a hw chip-pel(!) 384kbit/s volt a max.''
He-he... leadtek tud szoftvert írni... pár verzióval ezelőtt még volt 384 kbit
''MOD: Jah igen, van egy olyan probléma, hogy amikor a csatornák nevét próbálom beírni, akkor pl. az ''a'' az ''m'' stb. betűket nem hajlandó bevenni, hanem helyette a bilentyűhöz rendelt gyorsgomb funkciója aktivizálódik (pl. m betűnél elnémít). Van erre valami megoldás?''
Én ezen kaptam ideg-agy görcsöt, és rángatózást, előbbi verzióba ez szintén nem ilyen volt, hanem jó.... amit ezek a leadtekes programozók csinálnak... vicc... -
bzoley
veterán
Az utolsó PVR-nek valóban van egy ilyen hibája.
Leadtek oldalán válogatatsz a régebbiek közül, pl. a tavaly Júniusi:[link]
Sokáig ezt használtam, a többivel mindíg nyűgöm volt.
Április 10-i beta driver:[link]
És a PVR helyett kipróbálhatod a Winfast DTV-t, szebbnek biztos szebb:[link]
cannibal:
Talán ''legegyszerűbb'' valami rövid nevet adni a csatornáknak és a registry-ben átírogatni
De lehet, hogy a jegyzettömbből is ki lehet másolgatni, nem próbáltam.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
''Ami biztos: a szoftvers köret (elsősorban a PVR része ennek a kártyának) sokkal kakibb, mint a PVR-150-é, de ha ráérez az ember akkor lehet vele boldogulni.''
Ezt kifejtenéd bővebben?
''Ezen kívül HW-es encode-nál csak 224kbit/s-ot lehet választani, míg a PVR-150-nél ugyan ezzel a hw chip-pel(!) 384kbit/s volt a max.''
Érdekes...
''Jah igen, van egy olyan probléma, hogy amikor a csatornák nevét próbálom beírni, akkor pl. az ''a'' az ''m'' stb. betűket nem hajlandó bevenni, hanem helyette a bilentyűhöz rendelt gyorsgomb funkciója aktivizálódik (pl. m betűnél elnémít). Van erre valami megoldás?''
Kicsit nyakatekert és macerás, de hátha: próbáltad már a csatorna nevét valahonnan (pl. txt) kimásolni és ide beilleszteni?
Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest