Keresés

Aktív témák

• dchard

veterán

Egyértelmű fejlődés a driver is meg a pvr2 is leszámítva a HW profilozást ugye.

Teljesen elfogadható a TV képe, pedig egy 1280x1024-es 19''-os DVI-os LCD-n nézem, aminek ugye nem kenyere a képi hibák jótékony eltakarása. A hanggal is elégedett vagyok. (áprilisi beta driver + pvr2 ver.: 20205)

Azért az disznóság, hogy még mindig nem megy a hw profilozás rendesen, pedig kb. ez az egyetlen dolog, amiért az a kari közel 10 ronggyal többe fáj, mint a sima xpert.

Amúgy arra is rájöttem, hogy nekem fölösleges a hw mpeg2, mert a szoftveres maximális beállítások mellett is max 40-65%-os terhelést csinál deinterlésszel együtt is. ÉS nekem fontosabb, hogy progresszív anyag jön ki, mint hogy kevesebb a proci terhelés. Mad egyszer összevetem a két enkóder minőségét (ha egyszer működni is fog a hw-es)

T-kábelhez ki melyik országot használja? Nálam a Hungary-n elég jó, de ha valakinek van még tippje miket lehetne megnézni, akkor kipróbálom őket.

Dchard

• dchard

veterán

Gondoltam, hogy nem én vagyok a hülye.

A gond csak az, hogy nálam a a sima PVR-t (most 3.x nél jár azt hiszem) fel rakni fel lehet, de nem indul el, hibával kilép. Most lesz majd reinstall utána csak azt meg a legfrissebb beta drivert rakom majd fel, meglátjuk mi lesz az edermény.

Istenem, hogy mért nem vártam tovább a Hauppauge 150-re...

Dchard

• dchard

veterán

Nálam egy kártya van.

Felraktam az áprilisi béta drivert, reboot.

Felraktam a legfrissebb (2.0.2.5) PVR2-t.

Eredmény: minden működik gyönyörűen, csak az évtizedes probléma áll még mindig fenn: a hw mpeg-2 kóder csak és kizárólag akkor működik, ha a gyári listából kiválasztom. Ha saját profilt készítek hozzá (magasabb bitráta a hangnak és a képnek) azonnal és megmásíthatatlanul a softveres kódert használja.

Mikor a picsába javítják már végre ki? Hány levelet kell még írni, hogy a lúzer fejlesztők végre megcsinálják?

Minden két hónapban előveszem ezt a szar kártyát, megpróbálom megcsinálni, de valahogy sosem képesek normális szoftvert készíteni hozzá.

Hati: nálad SAJÁT PROFILLAL működik a hw mpeg2 a PVR2 ezen verzióján (vagy bármelyiken)??

Kösz!

Dchard

• dchard

veterán

Köszi mindkettőtöknek.

Hati: képminőségban jó a driver? úgyértem hogy hozza azt, amit a kártya amúgy tud? Meg vagy vele elégedve? Nem tapasztalsz bármilyen furcsa szoftveres eredetű képi/hangi anomáliát? (néha előfordul, inkább megkérdezem)

Dchard

• dchard

veterán

bzoley: valamikor a jövő hét folyamán rakom újra a vindózt a már említett szoftveres anomália miatt.

Namost az lenne a kérdésem, hogy a szűz vindózra milyen sorrendben melyik drivert, illetve melyik vezérlő szoftvert rakjam fel, hogy

1. a lehető legjobb legyen a képminőség

2. működjön a hw mpeg2 rögzítés

3. tudjam nézni a tv-t?

Ha van itt kábeltv-s, akkor elmondhatná, hogy hogyan javítható még a bejövő jel minősége.

(van valami galván leválasztó, meg ilyemsikről olvastam korábban).
    Nálunk bejön a T-kábel elég jó minőségű kábele krimpelt csavar menetes véggel, azon ül egy teljesen fém 5-900Mhz-es splitter (szintén csavaros), majd itt osztódik ketté a jel -3 | -3 dB-es csillapítással (vagy mivel) a két tv felé. Ezek mind csavaros megoldással kapcsolódnak, nincs bennük plusz toldás sehol sem. Szóval ha valakinek van ötlete, hogy mit mire lenne érdemes lecserélni, akkor várom a javaslatokat.

Kösz.

Dchard

• dchard

veterán

Na újra bekk.

Kezdjük akkor a zavarszűrőknél: elosztó szerű készülék, amit a géped és a konnyektor közé teszel. Véd a túláramtól, túlfesztől, és a nemkívánatos elektromos zaj egy jó részétől. Nem érdemes vele, vagy a meg nem vásárlásával spórolni. Nekem egy 8 lyukas APC van, ami 92ezer amperig véd, van rajat koax, telefon, és UTP szűrő is, valamint helyi biztosíték. Ezen van többek között a PC, LCD, elég komoly hangcucc, TV stb. Ráadásul ha bármi történik a készülékekkel (mégis tönkremennek túláramban), az APC 100ezer juróig téríti a kárt adatmentéssel. És mindez 8ezer bruttómba kerül. (10amperig lehet kivenni vele a hálózatból).

Visszatérve: nekem mióta elkezdtem kísérletezni a PVR-ekkel, csak a gond van: hibaüzenetek a régi, az új PVR-rel (mostmár semmi nem megy, csak a DTV bugos verziója) Reinstall után kipróbálom a legújabb DTV-t, majd pedig a legújabb PVR-t a legfrissebb béta driverrel (nem tudom mikor lesz rá idő).

Hogy milyen tunert vegyél? Ha tényleg olvastad volna a topikot, akkor már legalább 3szor elmondtam, hogy Hauppauge PVR-150 --> jó szoftver tökéletes kép (a jó szoftver miatt), semmi fagyásm már a gyári CD-s driverek is tökéletesek, 15 megáig tudja az mpeg-2-t és 448kbit/s-ig 48Khz-en a hangot hw-ben, szóval nem tom mi kell még. Csak rádió nincs rajta, minden másban megegyeznek. Hogy én mért nem ezt vettem, ha ennyire ajánlgatom? Mert hülye voltam, és mikor 18ért megvehettem volna, nem csaptam le. Mikor aktuális lett, már 26 volt bruttóban, de még így is jó lett volna, csak nem volt az országban. Így jártam.

Dchard

• dchard

veterán

válasz bzoley #541 üzenetére

Azt mondod, hogy a mostani legfrissebb DTV-vel nincs hang? Akkor nem szedem le.

Egyébként a szir-szart nem a DTV-re értettem, hanem az egész Leadtek-es töéletlenkedésre értettem. A DTV talán a legígéretesebb a lenelegi fejlesztések között: elég sűrűn jön ki új verzió, úgylátszik odafigyelnek a userek kommentjeire, láthatóan a PVR-t már nem fejlesztik, ennek viszont van jövője. Ráadásul ebben már javították az egyik PVR-es hiányt :) Szóval egyelőre még stabil rögzítésre PVR, de részemről lúking forward for a következő verzió of DTV :DDD

Dchard

• dchard

veterán

válasz szapeboy #538 üzenetére

Röviden:
    Nem.

Hosszan:
    AZért nem, mert mikor rippeled a DVD-t, akkor nem tömörítesz, ugyanis a DVD-n alapból mpeg-2 van. namost ebből az mpeg-2-ből vagy DivX-et vagy XviD-et szeretnél, ilyen hardware-es kóder meg nincs is a karin. De még ha lenne, ez akkor is egy egyirányú folyamat, közvetlen a broadcast chip után történik a kódolás a karin így nem tudsz neki beadni semmilyen már digitális videó folyamot. Maximum a DVD lejáccódat rákötöd a tuner S-video bemenetére, és már rippelhetsz is hw mpeg-2-be de ennek meg nincs értelme a minőségromlás miatt.

Dchard

• dchard

veterán

válasz bzoley #536 üzenetére

TV-n jó a kép, de korábban a Tuneren is az volt, így nem tartom valószínűnek, hogy menet közben változott az adás minőség.

Amúgy tényleg csúnya bug volt a DTV-ben: mikor a hw mpeg2-t kiválasztottam a listáról és rányomtam a hozzáadra, be is jött a lista szépen beállítottam mindent majd elmentettem. Igenám, de mikor az így elmentett hw mpeg2-es profilon szerkesztést nyomtam, megjelent egy csomó más lehetőség is (progressive, video kvaliti stb) ami csak a soft mpeg2 emkódernél van. Be is igazolódott a gyanúm: az így elkészített mpeg2 profil nem a hw kódert hanem a software-eset használta, így a program korábbi verziója sz@rt sem ér pvr2000 tulajoknak. Új verziót holnap tesztelem a legfrissebb nem béta driverrel.

Dchard

PS: köszi bzoley a linkért, holnap vizsgálom.

MOD: újabb bug: eltávolíthatatlan (értsd: nincs uninstallja) a DTV előbbi verziójának, a legújabban holnap vizsgálom ezt is. (tök tele van már a szir szar software-ekkel...)

[Szerkesztve]

• dchard

veterán

No teszteltem a legújabb béta driverrel mind a legfrissebb winfast PVR-t, mind pedig a Winfast DTV-t.

Tapasztalatok a driverrel kapcsolatban:

- egyik programmal sem olyan szép a kép általánosságban, mint a korábbi driverrel. Van olyan csatorna, ami ugyan gyönyörű szép (pl. Discovery T-kábelen), de a többségről ez nem mondható el: zajos a kép, elsősorban ez a gond.

Winfast DTV-vel kapcsolatos észrevételek:

- valóban megy a hw mpeg-2 rögzítés.
    - a 720x576 mellett tudja a 768x576-os felbontást is a hw kóder!
    - maximális bitrára: ~10Mbit/s constans és vbr.
    - Választható, hogy progressive, vagy interlaced legyen a felvétel (interlace közül több verzió is választható! és működik is a deinterlace).
    - a hang végre állítható 32kbit-s tól egészen 384kbit/s-ig, választható 44.1 és 48KHz-es mintavételezéssel
    - a videó minőségi csúszka 0-7-ig állítható (7-es a legjobb).
    - egyetlen hátránya, hogy nem működik a távirányító.

A kép a DTV-vel sem volt meggyőző, de ezt egyelőre betudom a vacak béta drivernek.

Valaki írhatna már pár régiót, amivel szépen bejön az összes adó.

Köszi!

Dchard

MOD: egyelőre érdekes hibát találtam: valszeg a progressive, a videó minőséggel kapcsolatos kijelentéseim nem állják meg a helyüket, holnap beszámolok.

[Szerkesztve]

• dchard

veterán

Oké, próbálom a linkelt bétát, jelzem, hogy mi az eredmény.

Dchard

• dchard

veterán

válasz bzoley #504 üzenetére

Beérem, mást úgy sem tehetek ;)

Egyébként meg nincsenek illúzióim. A további kérdéseimre nem kaptam választ a Leadtek-től. Talán megint fenyegetni kéne...

Lasali: egy valami biztos: az a file ami kijön a hardware-es kóderből tuti hogy Interlaced, és az is marad akár mit buherálsz a software-es codecekkel.

Dchard

PS: amúgy az mpeg2 dekóder beállításainál kéne körülnézni.

• dchard

veterán

válasz ---Lasali--- #497 üzenetére

PAL B-ben nekem is tökéletes, de volt már rá példa, hogy egyes kábel szolgáltatóknál trükközni kellett a normával/ország választással.

A video quality csúszka a jobb szélső állásában adja a legjobb minőséget, amúgy én is kérdeztem ezt a Leadtek től, nem jött válasz.

Tudtam, hogy interlaced marad a kép. Szerintem elállítottál valamit a soft mpeg2 dekóderben ezért van, hogy minden progi deinterlaceli a képet: mert minden progi ugyan azt a dekódert használja. De amint átrakod másik gépre, vagy asztali lejátszóra (hacsak nem tudja maga is a deinterlacet) akkor ott már interlace-es lesz a kép.

Ha a bitrate viewer azt mondja, hogy interlaced akkor az is, ezt elhiheted. ;)

Dchard

PS: bzoley: ha van valami híred, akkor ne habozz megosztani velünk (term. hw mpeg2 kontra DTV ügyben).

• dchard

veterán

válasz bzoley #488 üzenetére

Kép a linken:

[link]

Egyébként ne tudtam hozzáadni sehogy sem. Egyszerűen nem ismeri a hw kódert.

Dchard

• dchard

veterán

Lasali: nagyon egyszerűen kiszűrhető, hogy tényleg deinterlaced az mpeg2, vagy csak a progi miatt tűnik úgy: a bitrate viewer nevű programba betallózod az mpeg2 file-t, és az megmondja, hogy valójában interlaced vagy deinterlaced (progressive). Kérlek ellenőrizd, mert én nem hiszem hogy hw rögzítéssel deinterlaced mpeg2-t kaptál.

bzoley: a PVR 2000 tunerkarin van hardware-es mpeg2 rögzítő kóder. Ez nem működik a DTV alatt. Nem tudom kiválasztani a rögzítésnél a legördülő menüből, csak a sima software-es mpeg kodekeket.
    Itt egy kép, hogy pontosan lásd mire gondolok:
    Itt a listában ott a hardware mpeg2, a DTV-nél ilyet vgy hasonlót nem találtam.

[link]

Dchard

[Szerkesztve]

• dchard

veterán

válasz bzoley #469 üzenetére

bzoley: amint használható lesz vele a kártya hw mpeg2 kódere, már át is tértem, addig azonban sajnos marad ez.

Zcoyote: elég sok tapasztalatom van a karival kapcsolatban, és fontosnak tartom, hogy a fontos pro, kontra (bár én negatívumot annál a karinál nem tapasztaltam) felszínre kerüljenek. Úgy is sokan kérdezik, hogy melyik kártyát vegyék.

Dchard

• dchard

veterán

Nos mint korábban írtam, készítettem mesterséges árnyékolást a kártyánal, hátha ezzel fokozható a képminőség.

A következő megoldást választottam:

Műanyag VHS kazetta tok egyik rövid oldalát kivágtam, majd az összes meglévő oldalt 2 réteg jól vezető alufóliával burkoltam. Ezek után a külső oldalra jött egy teljesen takaró szigszalag réteg (nehogy valamihez hozzáérjen azt rövidzárt csináljon), meg a belső oldalon is mindenhol, ahol picit kilógott az alufólia. Egy helyen csináltam egy kivezetést, és a kábel másik végét egy konnektor földjére kötöttem levezetésként (a föld jól van bekötve).

Az árnyékolás minden oldalról lefedi a kártyát, csak a PCI foglalt felől nem, de ez elhanyagolható.

Most a legfrissebb PVR-t és a beta drivert használom.

Eredmény: nagyjából semmi. Szinte észrevehetetlen a minőségjavulás. Az általam említett sávos blurosodás mintha kicsit kevesebb lenne, de ennyi. Úgy néz ki ezeknél a kártyáknál már jó a gyári árnyékolás is, mostmár csak a PCI felől érkező zajos áramot kéne megszűrni valahogy, ha ugyan ezt még nem oldották meg.

Ettől függetlenül azt tanácsolom, hogy a TV tunert lehetőleg a legalsó PCI sínbe helyezzétek, itt a legkisebb az esély egy esetleges interferenciára.

Dchard

PS: a kifogásolt kérdésekre még mindig nem jött válasz a Leadtek-től.

Ha valaki netán azon vacilál, hogy melyik kártyát vegye: ezt NE!

Sokkal sokkal jobb választás (annak ellenére, hogy 1-2 ezer HUF-fal drágább, nincs rajta FM tuner, és elég ritka) a Hauppauge pvr-150! Jobb minőségű kép, a software/driver sokkal kiforrottabb és mentes a korábban említett leadtek-es nyavajáktól.

• dchard

veterán

válasz ---Lasali--- #463 üzenetére

Persze:

1. A de-interlace-t a kártyán lévő chip nem támogatja, csak 3:2 pulldown-t. Erre én visszakérdeztem, hogy akkor miért van ott a Progressive/Interlaced legördülő menu, erre nem jött válasz.

2. Azt írják azért nem lehet 15Mbit-ig húzni a bitrátát, mert szerintuk irreálisan nagy méretnövekedés alig hoz minőségi jvaulást. Én erre azt írtam, hogy ezt hadd dönthessék el a felhasználók, azon kívül meg ha valaki XviD-be kódol, akkor annak a kis minőségjavulásnak is örül.

3. Valójában a chip csak 384kbit/s-ig támogat, a 448 csak elírás az adatlapom a conexant-nál. Természetesen nem hittem nekik, várom a választ a conexant-tól.

4. A frekvenciával kapcsolatban: SVCD-nél automatikusan 44,1kHz-en megy a hangrögzítés, mpeg2-nél 48kHz. Megkérdeztem, hogy miért nem lehet állítani? Erre sem jött még válasz.

5. A programozható GOP-ra nem írtak semmit.

Most próbálom az áprilisi béta drivert, beszámolok.

Dchard

• dchard

veterán

válasz ---Lasali--- #460 üzenetére

Mármint ha a TV néző ablakban leveszed, akkor a felvételen is elhalkul a hang?

Dchard

• dchard

veterán

Megkaptam a választ, bemásolom egyben mindenki okulására:

Dear Sir,

About your inquire answer as below, helps this helps you.

If you need more informations, please refer below sites.
    Any detail , please check the histroy of driver - http://tw1965.myweb.hinet.net/5.13.22.6114.history.txt
    Any update , please check http://tw1965.myweb.hinet.net/Leadtek.htm

1. The deinterlacing is not working. I try to record into hardware mpeg2, but I get the same interlaced mpeg2 file, if I choose progressive, or interlaced, in the Options/record submenu.
    Ans1 : - CX23416 supports ''3:2 pull-down'' (aka INVERSE TELECINE)
    - CX23416 does not support de-interlacing. It means that the encoding MPEG stream is interlaced.

2. As I said: the chip on the card can record up to 15Mbit, but the highest I can select, is 10000kbit/s at target data rate. This is a huge difference!
    Ans2 : - CX23416's minimum video bit rate is 1 Mbps.
    - CX23416's maximum video bit rate is 9 Mbps.
    If you set up to 10 Mbps , like 11~ 15 Mbps , there are no different about the quality.But the data size will become very huge.That's why our AP can not allow customer to tune up to 10Mbps.
    3. The chip on the card can record up to 448kbit/s mpeg1 layer2 sound, but the highest I can select, is only 384 kbit/s.
    Ans3 : The CX23416 audio up to 448kbit/s was written wrong by datasheet. In our testing , it only can support up to 384bit/s , that's why our AP only show 384 to customer.

4. The hardware mpeg (1,2) encoder's GOP lenght is programmeable, but there is no switch or drop down list anywhere to change it.

5. The chip on the card can record with the following sampling rates: 32, 44,1 and 48 kHz. But there is no switch or drop down list in the software to change it.
    Ans5 : CX23416 audio sampling rate is changed from 48KHz to 44.1KHz automatically. When the stream output format is set to STREAMOUTPUT_VCD or STREAMOUTPUT_SVCD.
    Also, it means that the STREAMOUTPUT_MPEG1 uses the 48KHz sampling rate.

Küldtem nekik egy választ, mert a bitrátával, a frekvenciával, és a GOP-pal kapcsolatban nem elégített ki a válasz.

Dchard

• dchard

veterán

Elkezdtem visszamenőleg ellenőrizni a megfelelő driver/pvr párosokat:

A legfrissebb eredmények:

Úgy tűnik a legfrissebb driverrel (051128) csak a 060523-mas és a 060330-as pvr működik, a korábbi változatok indításkor hibát dobna majd leállnak. Kipróbáltam ezt a drivert mind a két PVR-rel, és egyikkel sem megy a deinterlace-es felvétel. Most próbálom az eggyel korábbi drivert.

Dchard

• dchard

veterán

Jut eszembe: kézzelfogható a bizonyíték, hogy nem deinterlacelt az anyag amit a pvr felvesz. Ráeresztettem egy mpeg2 elemző programot, és világosan megmondta, hogy ez bizony egy interlaced folyamt, még azt is, hogy top field first, tehát, hogy milyen a félképek helyes sorrendje a deinterlaceléshez.

Lasali: azt mondat, hogy neked eddig jó vlt, tehát következésképpen csak néhány verzió óta szar ez a rész.

Holnap elkezdek visszafelé haladni a software-ek között és ellenőrizni, hogy mi volt az utolsó verzió, ahol még működött ez a funkció.

Egyúttal tájékozatom a Leadteket, hogy ez sem működik a gyatra programjukban.

Dchard

• dchard

veterán

válasz ---Lasali--- #453 üzenetére

Nem egészen értem a kérdést: mi az hogy nincs?

A TV adás maga interlace-es technológiával jön a kábeltv-ből/antennából. A de-interlace-et, vagyis az 50 félkép 25 képkockává alakítását a software csinálja, vagy esetünkben nem csinálja. Ez tisztán software-es hiba megint csak.

Ha arra utaltál, hogy ha a software-es mepeg felvevőt használod, akkor nincs interlace-esedés a felvett anyagban, ez annak köszönhető, hogy az mpeg2 soft codec tudja a deinterlace-et és meg is csinálja.

Dchard

• dchard

veterán

Én meg a LEadtek?! Isten őrizz ;] :DD

Eddig még nem válaszoltak za uccsó levélre, ha hétfőig nem jön válasz, akkor ultimátumot adok nekik. Megmondom, hogyha nem kapok választ arra, hogy mikorra javítják ezeket a nyílván valóan software-es eredetű hibákat is, akkor viszem vissza a kártyájukat és megveszem a konkurenciájét, ami működik is rendesen.

Félreértés ne essék: nincsenek illúzióim, de azért hátha sikerül elérni valamit. Én is jobban örülnék, ha nem kéne a nagykerrel hadakoznom kártya ügyben...

Dchard

MOD: Lasali: amit a deinterlace-ről írtál nem fedi a valót, ugyanis abban az esetben a PVR sem tudná utólag rendesen megjeleníteni a csíkos képet. Egyébként a virtualdub-ban is van deinterlace filter csak kicsit macerás használni.

[Szerkesztve]

• dchard

veterán

Egyelőre a Leadtek-kel ott tart a dolog, hogy éppen magyarázom a technikai személyzetnek, hogy mi is az a GOP (amit a többi korábbi dolgoggal összhangban kihagytak a csodás pvr-ből, holott a kártya tudná hardware-esen).

Mostmár biztos vagyokb enne, hogy tiikus példáját látjuk, a ''hüje júzer úgy sem veszi észre, ha elhagyunk pár megabitet, meg pár kilobitet stb. '' eset áll fenn.

Egyelőre megy a tili-toli a leadtek szakembereivel, de ha ezeket a hibákat nem javítják ki záros határidőn belül, akkor viszem vissza a boltba a kártyát, mivel több ponton is megtévesztette a gyártó a vevőt. Ráfizetéssel veszek egy pvr-150-est, ami lényegében ugyan ez a hardware (FM rádiót leszámítva), csak a Hauppauge meg tud írni egy programot normálisan is...

Dchard

• dchard

veterán

válasz ---Lasali--- #440 üzenetére

És még nekem mondták, hogy miért szólom le...

Küldj screenshotot (akár többet is) az adataimnál megadott címre, és megnézem, hogy olyanok-e a csíkok, mint amilyet én is észrevettem.

Erre mondják azt, hogy járt utat járatlanért: ott volt a jól bevizsgált pvr-150 kifogástalan driverrel és software-ekkel, csak hát a Hauppauge kapacitás problémáiról nem tehetek, aztán ugye több, mint 3 hétig vártam, és se kép se hang, kénytelen voltam megvenni ezt a @

• dchard

veterán

Örömmel jelenthetem, hogy az audio bitráta választási problémára megvan a megoldás:

Nem kell hozzá semmiféle kodek sem pedig a WInfast DVB.

Lépések:

1. Winfast PVR indít.
    2. Beállítások
    2,5: kiválasztani a hardware mpeg-2-t a legördülő listából
    3. Capture profile settings
    4. Add
    5. Beírni valami találó nevet
    6. Elvégezni a szükséges beállításokat (felbontás, bitráta).
    7 Itt már választható lesz a legördülő menüből a többféle audio bitráta 384kbit/s-ig.

Persze így sem teljes a kép, mert a chip gyakrolatilag 448kib/s-ig támogatja a rögzítést, de még mindig jobb a 384 mint a 224.

A többi problémáról írtam, elég készségesek, remélem segítenek abban is.

Dchard

• dchard

veterán

Kicsit belenéztem a pvr-150-es emlékeimbe, aztán gyorsan felléptem a conexant oldalára és utána néztem, hogy mit is tud az a digitalizáló chip, ami a mi kártyáinkon is van.

Akit részletesebben is érdekel, az nézze meg ezt: [link]

De a lényeg az, hogy:

- up to 15Mbit/s rögzítés (változó és állandó bitrátás kódolásnál)
    - up to 448kbit/s MPEG 1 layer2 hang rögzítés 32, 44,1 és 48 kHz-es mintavételezéssel
    - programozható GOP hossz

És most csak azokról írtam, amiktől a szar programjával elvág minket a Leadtek, ráadásul ezek komolyan befolyásolják a végtermék (mpeg file) minőségét...

Dchard

• dchard

veterán

Na ezt nem fogjátok elhinni.

Épp az imént tettem fel alegfrissebb Winfast DVP-t a meglévő legfrissebb PVR mellé. Elindul, minden faszán megy, szép és jó, de hardware-es kódolást a felvételnél sehogy sem tudom előcsalni DVB alatt.

Visszamegyek PVR alá, és ott csodák csodája a felvételnél végre választható a ahngoknál a 384 is, meg még számtalan féle bitráta.

Uninstallálom a Winfast DVB-t, majd restart, és még mindig megy PVR alatt a bitráta választás. Fel is vettem egy kis próbafilmet, és tényleg 48kHz és 384kbit lett az eredmény.

Továbbra is kérdezem: a Video quality csúszka melyik állásban adja a legszebb eredményt filmnél?

Dchard

• dchard

veterán

Lasali: pontosan mit telepítettél, aminek a hatására lett 384 kbit ?

Egyébként amit írsz lapajában véve megoldható, de ebben a helyzetben nem erről van szó.
    A vevő chiptől függetlenül található a kártyán (akár csak a pvr-150-en) egy MPEG-2 A/V chip. Ez tartalmazza az összes rutint, ami az mpeg 1/2 file kép ÉS hang anyagának elkészítéséhez (kvázi kódolásához) szükséges. AMikor mi a programban bizeráljuk a beállításokat, valójában nem történik más, mint a hardware-es enkóder által tartalmazott profil beállítások közül kibökjük azt, ami éppen szimpatikus, és ezt a kóder chip megjegyzi, majd a folyamok kódolását már ennek a figyelembevételével fogja végezni.

A probléma itt egyértelműen, és beazonosíthatóan a winfast PVR hibája (hacsak nem a driver nincs jól megírva), ugyanis pontosan ugyan ezt a chipet tartamazza a pvr-150, és ott több féle bitráta (persze ott is csak mpeg1 layer2 hang van) beállítás közül lehet választani. van 96kbit 128 192 224 és 384 ha jól emléxem, a lényeg hogy elég széles a spektrum. Tehát a probléma ott van, hogy nem tudjuk megmondani a chipnek, hogy hogyan végezze a kódolást.

Kipróbálom a leadtek másik software-ét hátha azzal sikerül elérni valami eredményt.

Dchard

• dchard

veterán

Egyébként kipróbáltam az ftp szerveren lévő legfrissebb (másjusi) PVR-t is, és ott már nincs probléma a csatorna név beírásával, amiről korábban írtam, de a 224kbit/s -os probléma maradt a régi.

Írtam a Leadtek-nek, ha lesz valami szólok.

Dchard

• dchard

veterán

A 224kbit/s az total, tehát két csatornáról lévén szó 224/2. Vagyis a 384 is total.

Ha csatornánként lenne 224kbit/s, akkor nekem sem fájna, hogy nem lehet 384-et választani, de itt ugye nem erről van szó.

Amúgy írtam lídteknek erről a problémáról.

Az előző hozzászólásomban feltett videó kvalitis kérdésre továbbra is várom a választ.

Köszi!

Dchard

• dchard

veterán

Üdv!

No feltettem egy korábbi Winfast PVR-t, ahogyan javasoltátok. A 384 kbit/s továbbra sem választható (ami azt illeti, továbbra is csak a 224 választható), viszont a videó módban elűnt a választhatő Interlaced/Progressive a felvételi beállításonál.

---Lasali--- :

Már ne is haragudj, de azt ugye tudod, hogy én a kártya hardware-es kódolójáról beszéltem, annak meg nincs (és nem is lehet) szüksége külső MPEG-2 enkóderre, hiszen maga az eljárás (program, rutin, nevezzük bárminek) bele van égetve a kártyába, ezért hardware-es.

Azon kívül megkérdezném, hogy a hardware-es kódoló beállításainál a bitráta felett a Video Quality nevű csúszka mire szolgál, illetve melyik állásban adja a legszebb eredményt?

Köszönöm!

Dchard

PS: az árnyékolás készítése folyamatban.

• dchard

veterán

válasz canniball #398 üzenetére

Driver és Winfast PVR is a legfrissebb stabil, amit az oldalukról le lehet tölteni. ÉS természetesen a hardware-es MPEG2 kódoló részéről beszélek.

''Ezaz b@sszál ki a leadtek-kel, ne használd a szoftverét.''

Ők basznak ki velünk a pocsék minőségű software-ek miatt...

Dchard

• dchard

veterán

Van egy fajta elképzelésem:

1. Mivel nálam a tuner a legalsó sínben van, ezért alulról tökéletesen árnyékol a földelt acél számítógépház, így már csak felülről és oldalról kell megvédeni. Valamilyen sűrűszövésű fém hálóra gondoltam, amire forrasztok egy föld kábelt, a többi részét meg lefújom valamilyen poliészter védőbevonattal, hogyha véletlenül elmozdulna, akkor se csinálhasson rövidzárat.

Hogy lehet rögzíteni... Hm. Sufnituning. Valószínűleg a fölötte lévő üres PCI sín házon lévő csavarhelyét fogom felhasználni egy otthon barkácsolt konzollal. Ha készen lesz, gyártok róla képeket ígérem.

Még egy kérdés: a hardware MPEG2 rögzítésnél a Video compression nemtommi csúszka mit jelképez a bitrate csúszka felett? És melyik beállítással érem el vele a legjobb képminőséget? (hely nem számít).

AMúgy újabb bug: a hw chipnek tudnia kéne a 12mgeabitet is MPEG2-ben, ehhez képest 10000kbit/s a max, namost:

10000kbit = 1,22 MB/s
    12Mbit = 1,5 MB/s
    Az oldalon reklámozott 15Mbit = 1,875 MB/s

Gondolom érzékelhető a különbség, pláne az elérhető, és a reklámozott értékek között.

Amúgy a sávos blur-osodás nem jelentkezik minden adónál TV2 pl gyönyörű, a pár MHz-cel mellette lévő RTLKlub-nál meg már jelentkezik.

Dchard

[Szerkesztve]

Valai kérdezte, hogy mire gondoltam, hogy szar a software-, hát már ne is haragudj: kopizzam ki a nevét aztán meg írjam be? Vagy turkáljak a registryben?! Na nem. Írják meg a software-t normálisan. A leadtek legnagyobb szégyene ez, ráadásul a frissebb kiadásokban több a hiba, mint a régiben... Nonszensz. A hauppauge kártyánál felraktam mindent a gyári CD-ről, és minden működött. Az auto keresés tökéletesen megtalált mindent, azt és oda állítottam ahová szerettem volna, és sokkal logikusabb volt a kezelőfelület felépítése.
    Na ezért mondtam, hogy szar a software.

[Szerkesztve]

• dchard

veterán

NO én is vettem egy ilyen karit a Hauppauge PVR-150-es helyett, mivel nincs az országban már 3 hete, ráadásul a nagyker sem bíztatott. Ezt alaposan beteszteltem és kifogástalan volt, de mivel az idő sürgetett, megvettem helyette ezt.

Hát mit mondjak: a csatornák többsége a frekvenciakiosztás alapján és az Autofinetune használatával tökéletesre hangolható, de pl. RTLKlub-nál sötétebb jelenetkenél a felső harmadban van egy látható áttetsző blur-os sáv, és van még adó, ahol ez előfordul, egyébként a kép rendben van. Mivel csak jóminőségű kábelt használok, és ez a PVR-150-nél nem jött elő, nem tudom mire vélni a dolgot. Ráadásul ez a ''sáv'' látszik akkor is, ha visszalövöm a jelet katódsugaras TV-re, míg ha a TV-vel fogom az adást, ez nem jelentkezik, tehát nem az adás/kábel a szar.

Ami biztos: a szoftvers köret (elsősorban a PVR része ennek a kártyának) sokkal kakibb, mint a PVR-150-é, de ha ráérez az ember akkor lehet vele boldogulni.

Nálam 3 PCI sín van, ebből az elsőben van az Audigy 2 ZS és az alsóban a Tv tuner.
    Én nem hallok búgást, de előfordulhat, hogy vagy a hangkártya, vagy valami más a gépben zavarja a TV Tunert (fent említett áttetszű blur-os sáv).

Ezért néhány napon belül elkészítek egy árnyékolást, ami az egész kártyát betakarja majd, és akkor is leellenőrzöm majd a dolgot, de mégegyszer: ezt a PR-150 nem csinálta.

Ezen kívül HW-es encode-nál csak 224kbit/s-ot lehet választani, míg a PVR-150-nél ugyan ezzel a hw chip-pel(!) 384kbit/s volt a max.

Én alapból a legfrissebb stabil driver és PVR progit raktam fel a kártyához, ami a leadtek oldalán van.

Szolgáltató: T-Kábel - II. kerület.
    Használt elosztó: 1db kétágú -9 dB-es mind a két ágán, csavaros.

Egyelőre azt kell mondjam: érdemes lett volna várni a PVR-150-re annak ellenére, hogy ritka, és 25-26ezer bruttóban.

Dchard

MOD: Jah igen, van egy olyan probléma, hogy amikor a csatornák nevét próbálom beírni, akkor pl. az ''a'' az ''m'' stb. betűket nem hajlandó bevenni, hanem helyette a bilentyűhöz rendelt gyorsgomb funkciója aktivizálódik (pl. m betűnél elnémít). Van erre valami megoldás?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés