Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OnePlus 15 - van plusz energia
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Infra ellenőrzés...
Tegnap a Discoveryn asszem a Mithobusters-ben valami rendszámtábla köré pakoltak infra ledeket, és a működésüket egy kamerás telcsivel ellenőrizte le a pali....
Ezek szerint az is pérzékeli ezeket a hullámhosszokat..
Szal valaki kipróbálhatná a dolgot, és feldobhatna egy üzit, hogy működik-e?
[Szerkesztve] -
Sándor -P20-
senior tag
A távvezérlőt nagyon egyszerűen ki tudod próbálni.
Amikor nem müxik a cucos, a távvezérlőt szembefordítod egy digitális fényképezőgéppel, elkezded nyomkodni a távvezérlő gombjait. Ha hátul a kijelzőn látod villogni a ledet, akkor a távvezérlő yó...
Mod:
Sztem telóval is müxik a dolog, bár azt még nem próbáltam, mert nincs kamerás telóm...
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Friss Prohardvert Leadtek kártya teszt.
[link] -
szumoo
senior tag
válasz
s8109csa
üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszod!
Az első nem hinném, h gond lehet mert nincs a szobámban energia takarékos izzó, szinte nem is világít a nagylámpa, csak a monitor!
A másodikat meg kipróbálom, most kivettem az elemeket és meglesem holnap este, h lett-e vmi eredménye!
Köszönettel:
Szumoo
-
s8109csa
tag
Szia
Nem tudom mész-e valamire azzal, amit most le fogok írni, de leírom, hogy én miket szívtam távirányítóval.
1. Egyszercsak nem vette sem a hifim, sem a TV-m a jeleket, vagy csak nagyon ritkán.
Rájöttem, hogy az egyik energiatakarékos izzóm rosszalkodik (zizeg), ilyenkor infravörös fényt bocsátanak ki, amik megvakítják a szenzorokat. Csere -> OK!
2. Van egy iMON VFD távirányítóm számítógéphez, elemcsere után nem működött.
Elem nélkül egy napig állni hagytam, majd elemmel tökéletesen működik azóta is. -
szumoo
senior tag
Sziasztok.
Nekem egy Leadtek Tv2000 rm tv karim van és a következő a problémám vele:
az van, hogy max 3 percig tudom használni a távirányítót, utána hiába nyomogatom nem történik semmi.
Az elemek vadi újak (nem az olcsóbb fajta), az érzékelő tökéletesen bedugva a helyére, 1,5m-ről próbálnék távirányítani.
A legelső naptól fogva ez van, de akkor nem törödtem vele, mert nem igazán tudtam ágyból nézni a tv-t, de mostmár másik szobában vagyok és mostmár szeretnék, de nem tudok!
Remélem vki tud segíteni, mert jó lenne az ágyból és nem székből tv-zni.
Köszönettel:
Szumoo
-
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.2[link]
-
Leeboy
csendes tag
Hali Mindenkinek
A minap vettem egy PVR-2000 kártyát. Az a gond vele, hogy ha lemezműveletet végez a gép, (CD írás, vírusellenőrzés stb) a kép vizszintes csíkokra esik, és a felvétel is ilyen lesz. Vissza sem lehet nézni, mindig megakad.
AMD Athlon XP2200 512 RAM Asrock VIA chipset a konfiguráció.
Tapasztalt valaki hasonlót. Én megszakítás-problémára gondoltam, de nem akad össze semmivel.
Előre is kösz az építő jellegű hozzászólásokat -
Zozzant
addikt
Jóhírem van, másnak ez nemtom hogy alakul de sikerül xvid-ben felvennem ríltájm

Átlagos közepes tömörítési beállításokkal és 2000kbps ben 160-as hanggal, 720*576-ban, igen szép lessz a végeredmény, kockáztatom a közel dvd minőséget, a méret pedig ugye töredéke. 60-70%-ban foglalja a procit, mást nem érdemes mellette csinálni, akadhat.
A konfig: P4 Northwood 3.2GHz HT, 2*512 DDR400 RAM Dual-ban.
3.0.10.99 PVR1-el, nálam ez most stabil. Amit még észrevettem érdekesség, hogy a CTRL+/- al minusz irányban finomállítom 125-256-ot akkor a -már témaként feljött- zaj jelentősen csökken a képen, és megjegyzi ezt a beállítást. -
hati
addikt
válasz
Krilehor1526
üzenetére
De van. Úgy hívják, előfizetés HBO-ra.
-
Krilehor1526
csendes tag
Hi!
Nekem PVR2000-em van, DigiTV-vel, ehhez nincs vmi dekóder progi h lehessen hbo-t nézni? -
fecske77
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a topic-ban, nézzétek el ha hülyeségeket írnék...
Problémám a következő:
Nemrégiben vettem meg a fent nevezett tv tunert, amiben volt legalább egy angol nyelvű telepítési útmutató. Viszont a kezelési útmutató csak cseh nyelvű.
Nem tud valaki magyar nyelvű kezelési útmutatót a távirányítóhoz? Próbáltam (valamit) letölteni a gyári oldalról, de ott azt írja ki, hogy a kért oldal nem található.
Előre is kösz a segítséget! -
Zozzant
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
nemtudom milyen antenna-konnektor, de vasdoboz, lelakatolva...
-
Zozzant
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
nem, mivel a csillagpontos fő ''erénye'' hogy hozzád nem megy be, szűrő van kinnt a dobozban, a dobozban kellene hackerkodni hogy lásd.
-
Yeti910331
aktív tag
Már eldöntöttem, hogy ilyen tv tuner kártyám lesz. De van még egy kérdés. Létezik ehez olyan dekóderprogi, amivel nézhető minőségben tudom fogni az HBO-t csillagpontos kábelen?
-
villamos
őstag
Nem tudom, de nekem mindenféle probléma nélkül működik a PVR2 2.0.2.98 verziója ezzel a kártyával...
-
hati
addikt
Mivel a PVR2000-hez nincs Girder plugin, így gondolom többeket érdekelhet.
Ez egy ingyenes eszköz, mivel lehet távirányítani mindenféle alkalmazásokat. Néhányat natívan kezel, másoknak üzenetet tud küldeni, s az imént rakta bele a kérésemre, hogy billentyűparancsokat tudjon küldeni az aktív ablaknak is. Nekem remekül működik.
Kell hozzá a WFWIZ.exe a PVR/DTV-ből!
Az aktuális verzió: WF_RemCtrl_1054
Itt a fejlesztő fóruma, itt találjátok mindig az aktuális verziót is (sajna nem angol a nyelve).
[link] -
typhon
csendes tag
Valaki meg tudná mondani, hogy egy adott csatornánál hogyan tudok váltani pal b-ről pal d-re pvr2-ben?
-
hati
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
Nekem mind a kettő tunerem van. Mindkettő max. 768*576-ban tud felvenni.
32 bites XP alatt használom mindekettőt.
[Szerkesztve] -
Zozzant
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
a pvr2000 mpeg2-t tud hardveresen (720*576, 6000kbps) ami már nem olyan szar

-
hati
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
Ugyan az a kettő tuner része, de a PVR2000 tartalmaz mpeg2 encodert, ennyivel jobb nála.
-
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Régebben egy Leadtek WinFast TV2000 XP Expert tunner-kártyám volt, de eladtam. Állítólag ez a PVR2000 jobb nála. Szerintetek? -
typhon
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a kártyával:
pvr-t használva minden ok, ha pal b/d-re állítom, pvr2-nél az rtklubon nics hang, csak ha mondjuk lengyelországra állítom, ekkor viszont a többi szar
valakinek valami ötlete?
-
TitiRii
senior tag
ezt a pvr2 öt honann lehet bezserezni?
most zsét néztem kicsit neten
leszedtem a legujabb drivert meg pvrt amit a leadtek honlapjárol el lehetett érni
nekem még ilyen ös karim van(2 vagy 3 éves) szal az elsö generáciosok közül és a gyárilag hozzá adott cuccokal ment
hát baz, az uj driverrel hirtelen tü éles képe lett
pedig a régi is jó volt szvsz a tvkéhez képest
és van benne ugy nézem elöre programozható felvételi lista
-
hati
addikt
-
TitiRii
senior tag
srácok nicns ehez a karihoz valami más kezelö softver?
semmi csicsa nem kell csak maximális funkcionálás, többek között pl elöre programozott felvétel (mindig szoftveres modban veszek fel kapásbol div-x vagy xvid be)
valamiért ha hw mpg2 be rögzitek vele akkor a video szerkesztő és konvertáló progik olyamsit gagyognak az egyébként hiba nélkül lejátcható felvételre, hogy nincs befejezve nicns meg a vége, nem támogatott formárum stb. -
tomej
aktív tag
miben jobb a pvr2 mint a pvr1? felraktam, 2×-es prociterhelést produkál, (3-4% helyett 6-8%) nem működik a txt, a többi u.a.,mint pvr1-nél.
-
dbius
veterán
Felraktam a PVR2-t: WinFast PVR2 2.0.2.0.1 Ezt a verziót.
De nem megy....
Azt írja ki indításnál, hogy hiba a képalkotás során. Maga a program betöltődik, de semmi más... néma az egész, kép nincs, és nem tudok bemenetet sem váltani, a dtv van kipipálva, hiába választom ki az analóg-ot, semmi változás, nem áll át...
Vmi ötlet javaslat?
dbius -
villamos
őstag
Az ügy nyomán elkezdtem vizsgálódni, hogy a különféle felvételi módok mennyire terhelik a rendszert. Ehhez jobb híján a feladatkezelőbe beépített figyelő részt használtam, és felvétel közben közel két percen keresztül figyeltem a processzorhasználatot. A háttérben ugyan fut egykét alkalmazás (vírusírtó) de ezekkel együtt is az alapjáraton 0% ot jelez. A következőket tapasztaltam:
Sima TV nézéskor: 16-20% , de csatornaváltáskor megugrik 40% -ra is egy pár pillanatra, aztán visszaáll a 15% környékére.
Időcsúsztatás: 30-35%
Felvételkor:
HWmpeg1: 10-15% ekkor a kép is mpeg1 minőségű, ezért csökken...
HWmpeg2: 16-20% -tehát sima tv nézéskor is ezt használja
szoftveres tömörítések:
mpeg2 normal: 40-60%
mpeg2 good: 45-65%
mpeg2 optimal: 55-70%
saját mpeg2 beállítás esetén: 60-75%
Megpróbáltam az mpeg4 -et is (Xvid) ekkor a terhelés felugrott 100% -ra, a kép szaggatottá vált, és leállítás után le is fagyott a PVR2, ki is kellett rúgni a mem-ből...
Amúgy tényleg jó lenne, ha a HWmpeg2 felvételkor nem nyujtaná el a képet, hanem maradna PAL.
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Kiderült a szaggatás oka. Ugyanis a felvétel ideje alatt nem tartózkodtam otthon, így húgomra bíztam a felvételt. Fel is vette, de közben suttyomban netezett... így már érthető a szaggatás. Nembaj, ugysem volt annyira fontos, a film lényeges részéről nem maradtam le.
A javítás egyszerű. Kijelölöm a felvételt, majd lenyomom a Shift és a Del billentyűket.
-
hati
addikt
''To recording by hardware encoding,Mixer will not to select audio record lines.(see remark 2)
2.For MVP,If user have two tv cards and want to recording at the same time.The one of cards must built-in ''Hardware MPEG-II Encoder''(ex. PVR2000) and recoding by hardware encoding.MVP not support recoding at the same time for two cards,if user recoding by software encoding at the same time.''
Pont ezekre panaszkodtam én is.
-
bzoley
veterán
Hati:
Gyakorold a REC-gomb nyomkodást
Jön az új verzsön, vehetsz fel egyszerre mindkét kártyával. PVR2000-nél nem állíthatsz felvétel vezérlést, így nem fognak keveredni a felvételek, max marad ntsc. -
hati
addikt
válasz
villamos
üzenetére
Nem vette el ez erőforrást a felvétel közben vmi? Akkor szokott beszaggatni a felvétel. Sw kodeknél jobb nem csinálni semmit felvétel közben a géppel.

Tudod reprodukálni a hibát? Ha elindítasz a 2-3 órás felvételt, akkor az is beszaggat egy idő után?
Más téma.
A PVR2-ben neked megy a hw felvétel amúgy? PAL 720*576@25-os lesz a képméret@fps vagy NTSC 720*480@30? -
villamos
őstag
Sw kodekkel, és PWR2 -vel vettem fel, mivel az mpeg2 optimal q. szoftveres beállítás a hadveres felvételnél nem tudom a minőséget állítani...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Érdekes problémám akadt. Felvételeket készítettem a kártyával, kb. egy órányi hosszút. Szépen fel is vette, csakhogy a felvétel valami miatt a film vége felé állandóan beszaggat, sőt le is áll csak úgy magától, egy pontnál, és csak akkor indul újra, ha ''előretekerem'' egy kicsit. Mindkét lejátszó szoftverrel ezt teszi, amit néztem.
A gépre nemrég lett újrahúzva az ikszpé... Mi okozhatja ezt? Ki lehet e valahogy javítani?
A felvételi formátum mpeg2 optimal quality. Kodek pack nincs a gépen. (igaz jelenleg még sok más sincs) A hardverkörnyezet durván: ikszpé; A64 3500+ 1G RAM, meg GF6600gt... -
EFeri
csendes tag
Hello!
Szeretném eladni a tv-tuneremet. A típusa: Hauppauge WinTV PVR-350. Tudom, hogy ez a konkurens márka, és de azt is tudom, hogy sokan csak a magasabb ára miatt nem ezt veszik. Hardveres MPEG2-es rögzítésre képes. Rövid ismertető ezen az oldalon: http://www.iit.uni-miskolc.hu/~erdei3/
Kb. egy éves, tökéletes állapotban van, szuperül működik. Laptopra cserélés miatt eladó. -
hati
addikt
Aki szeretné a karihoz kapott távirányítót más programmal is használni (girder), annak ajánlom figyelmébe a [link] oldalon árult TavIR-WUIR érzékelőt. Nekem remekül működik.
-
dbius
veterán
váááá
ez a pvr kezd megőrjíteni.... 
csatornák rendezése után - reboot után - összeszarja magát a csatornák sorrendje... a txt se megy, mostmár tényleg felrakom a pvr2-t, muszály lesz.
Én nem tudom, de a kártyához adott pvr tűnt eddig a leghasználhatóbbnak, biz. szempontból ezek visszafelé fejlődnek
-
Krilehor1526
csendes tag
Hello!
Én tavaly vettem egy ilyen kártyát, és akkoriban még nem volt ehhez a kártyához decoder progi h lehessen fogni vele a kódolt adókat is. Mostmár lehet valahonnan szerezni illyen progit? -
hati
addikt
A PVR2000 karim a DTV 92-vel és a PVR2-vel hw mpeg2 esetén mindig NTSC-s felvételt csinál, holott PAL-van beállítva. SW mpeg2 esetén minden OK.
Próbáltam már a legujjabn (2006-os) és az eggyel korábbi driverrel is (ennél a driver nevében is benne van, hogy PAL)
A MediaPortal hw mpeg2 esetében is PAL szabbvány szerint vesz fel, tehát nem a kari a hibás.
Nálatok is így van?
-
zozo82
csendes tag
Hello!
Tervezem, hogy tv kártyát veszek, de sajnos nem vagyok járatos a márkák, illetve az egyéb tulajdonságok tekintetében!
Tudna nekem ebben valaki segíteni? Megköszönném! -
hati
addikt
Sziasztok!
Vásárlás elött állok, s visszaolvastam jónéhány oldalt, de nem lettem 100%-ig biztos benne, hogy ezzel a karival felvett hw-s kodekű anyag, a legújabb PVR2-vel is interlaced mpeg2-fájlt eredményez vagy sem? (Nem a PVR2-vel játszanám le a felvett anyagot, ezért számít.)
Köszi, -
canniball
nagyúr
válasz
villamos
üzenetére
A PVR1-ben a beállításoknál van olyan, hogy Audio Recording Line (vagy valami hasonló), itt lehet beállítani a hangforrást (aux vagy CD), de hw-s felvételnél ezt nem lehet állítani. A trükk az, hogy át kell állítani sw felvételre, akkor ez is állítható, majd ha visszaállítod hw felvételre a fenti beállítás megmarad. Nemtom PVR2-ben is így van-e, de hátha...
-
villamos
őstag
Ismét problémám akadt. Ugyanis a felvételeknek nincs hangja! Pedig amikor simán nézem, akkor hallom a hangját, de visszajátszáskor már nem. Elvileg mindent helyesen beállítottam, és mégsincs. Mi a nyavaját csináljak vele? Eddig a sima PVR -rel szépen felvette a hangját. Akkor most miért nem akarja?
-
villamos
őstag
Kérdésem a következő: A PVR2 -ben hogyan állítom be a hardveres mpeg2 -es felvételt? Bár van egy ilyen profil, de ha ezt állítom be, akkor a prociterhelés 60% körül van. Vagy ez a normális?
Mert az előző verzióban nem használta ennyire a procit.
Igazából mondjuk azzal sem vagyok tisztában, hogy mely felvételi módot válasszam a lehető legjobb minőséghez...
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
villamos
üzenetére
A DTV-t most már hívhatod PVR2-nek, ugyanis nevet változtattak, így a hivatalos neve WinFast PVR2. Egyúttal leváltotta a régi PVR-t is, és abból már nem lesz újabb verzió.
Érdemes kipróbálni, a legfrissebb verzió már használja timeshifthez a PVR2000 hw-encoder-ét.
Program és frissített nyelvi fájl linkjei nálam(is):[link] -
villamos
őstag
Sikerült lehozni egy újabb kábelt a szobába, és a négyes osztóról egy kimenetet felszabadÍtani, így lett egy külön kimenete. A kép szinte tökéletes. Kipróbáltam az eredeti mellett a DTV szoftverét is, és az az érzésem, mintha kicsit javult volna a képminőség...
-
villamos
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Nem fogom kiírni a filmet, mert már megvan amúgy is,
csak a rögzítés mikéntjét gyakoroltam, mielőtt élesben felvennék olyasmit, ami majd kell... meg úgyse csináltam még ilyesmit, pedig a gépem alapvetően e célra lett szánva.
A DVD lemez amúgy is helyet foglal, minek írnák tele egy fimmel egy lemezt, ha ráfér akár hat is, jelentősebb minőségromlás nélkül?
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Ma este kisérleteztem a kütyüvel. Felvettem az esti filmet. Kb másfél órás lett, így majdnem 4Gb -ot foglal el mpeg2 -ben. Majd valamivel kivágom belőle a reklámokat, akkor kisebb lesz, megpróbálok belőle divx -et, vagy valami hasonlót kreálni...

-
villamos
őstag
Mondjuk lehet, hogy az sem tesz neki túl jót, hogy a kábelTV jele eleve négy felé van leosztva, és a plusz kábel még jobban lecsillapítja...

De akkor eleve csak mákos lenne, zavart nem...
-
villamos
őstag
Elketdtem kutatni, hogy mi is okozhatja a rossz minőségű képet egyes csatornáknál. Először szoftveres anomáliákra gondoltam (újratelepíteni jóval kényelmesebb, mint szétszedni) de ennek természetesen semmilyen eredménye nem lett, hacsak az nem, hogy legalább magyar nyelvű lett a szoftvere.
Azután nekiáltam a gépszörny szétszerelésének, esetleg rosz helyre tettem a kártyát? -felkiáltással. De nem, mivel ha a legszélső (narancsszínű) slotba teszem a gép el sem indul. Mivel már csak az öreg SB128 helye maradt, ezért kivettem azt, és helyére tettem a tunert, de a hangkártyát áttettem a másik slotba, hogy legyen hangja. Így sem lett változás (az alaplapi kártyát nem használom, mert SB Live létére gyalázatos hangja van). Egyvalamit azonban nem próbáltam. Közvetlenül az antennakábelre tenni a cumót, és kihagyni a kb. 7 m hosszú toldást, amire a szoba elrendezése miatt van szükség. Eredetileg nem is volt szándékom, mert az a gép költöztetésével járna, de meg kellett tennem eme lépést.
Így tehát kiműtöttem a gépet a helyéről, monitorostól együtt (dejó hogy már TFT!
) és elköltöztettem az antennakábel közelébe. Gép összerak, kábel a tunerre, bekapcsol, és vár. Ezután beüzemeltem a tuner progit. Láss csodát! Szinte tökéletes az összes csatorna képe! Igaz hogy teljes képernyőn közelről nézve már kissé elmosódott, de 640x480 -ban tűéles.
Kiderült tehát, hogy a toldás során szedi össze a zavart. Valószínünek tartom, hogy nem elég jó az árnyékolása, (tecskóba vettem) így valamilyen emberségesebb darabot kellene beszerezni.
Olyasmi talán jó lenne, ami lejön a szobába, csakhogy az több mint húsz éves, és akkoriban még anyagból készültek a dolgok. A tecskós kábelhez képest brutális árnyékolása van, nem pár apró drótocska van rájahúzva, egy kis sztaniolpapírba csomagolva.
Kérdéses, hogy találok e ilyet valahol... 
-
bzoley
veterán
válasz
Pizzafutar
üzenetére
Elvileg létezik:[link]
Csak a hw-encoder nem használható.
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Tőzsde és gazdaság
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Milyen TV-t vegyek?
- SkyShowtime
- Vicces képek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az első hardvertalálka az idei évben
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ez a pvr kezd megőrjíteni.... 
Mert az előző verzióban nem használta ennyire a procit.
csak a rögzítés mikéntjét gyakoroltam, mielőtt élesben felvennék olyasmit, ami majd kell... meg úgyse csináltam még ilyesmit, pedig a gépem alapvetően e célra lett szánva.
) és elköltöztettem az antennakábel közelébe. Gép összerak, kábel a tunerre, bekapcsol, és vár. Ezután beüzemeltem a tuner progit. Láss csodát! Szinte tökéletes az összes csatorna képe! Igaz hogy teljes képernyőn közelről nézve már kissé elmosódott, de 640x480 -ban tűéles.