Keresés

Aktív témák

• Sándor -P20-

senior tag

válasz szumoo #703 üzenetére

Mivel nézted? Telóval, vagy fényképezőgéppel?
    Álltalában folyamatosan kellene villognia, amíg nyomod a gombot.
    Ha néha megy, néha nem, ott valami gáz van a távvezérlővel. Ha garis, vissza boltba, egy kényképezővel felszerelkezve, a hibát demonstrálni, távvezérlőt keresztbe a boltos etetőjébe... ;] ;] :D :DDD Bár ő aztán nem sokat tehet róla ha xszar.. :F
    Ha nem garis, illetve nem akarsz balhézni.
    Szétszedés után először a tasztatúrát vizsgáld meg. Ha festett az érintkező felület, azaz a guminak a panelra rányomó felületére úgy van felfestve a vezető réteg, akkor azzal semit sem lehet csinálni, ebben az esetben csak a csere a tuti megoldás... :((( Ki kell venni a gumilapot, és valami hasonlóval helyettesíteni. Vagy az egész távvezérlőt cserélni.. ;)
    Ha anyagában vezet a gumilap, akkor óvatosan aklohollal (min 96%) le kell mosni a panelt, a gumilapot dörzshatású kéztisztítókrémmel, (ultraderm, vagy valami hasonló) + körömkefe / fogkefe/ keményebb szőrű ecset -el szoktam folyó víz alatt alaposan megtisztítani.... :U + az egész műanyag kacatot, ha már egyszer szét van barmolva, ne ragadjon összerakás után az ember kezéhez...
    Összerakás után ha mégsem megy rendesen, a panelt alaposan átvizsgálni forrasztási hibák, vezetékszakadások után. Ha ezután sem yó, esetleg a kristályrezonátor cserét lehet megpróbálni. (csak azonos értéküre!...)

[Szerkesztve]

• Sándor -P20-

senior tag

Azt tudom hogy digit fényképezőgéppel működik, (évek óta azzal tesztelem a távvezérlőket amiket javítok) de telefonba épített kamerával még nem próbáltam.
    Szal ha valaki kipróbálná, és megírná a tapasztalatait, lehet hogy a következő telefonomnál már nem lenne kizáró ok a telcsibe épített kamera.. :DDD :DDD

Mod: Hoppá ez itten offnak számít... :F

[Szerkesztve]

• Sándor -P20-

senior tag

Infra ellenőrzés...
    Tegnap a Discoveryn asszem a Mithobusters-ben valami rendszámtábla köré pakoltak infra ledeket, és a működésüket egy kamerás telcsivel ellenőrizte le a pali.... :C
    Ezek szerint az is pérzékeli ezeket a hullámhosszokat.. :C
    Szal valaki kipróbálhatná a dolgot, és feldobhatna egy üzit, hogy működik-e?

[Szerkesztve]

• Sándor -P20-

senior tag

válasz szumoo #698 üzenetére

A távvezérlőt nagyon egyszerűen ki tudod próbálni.
    Amikor nem müxik a cucos, a távvezérlőt szembefordítod egy digitális fényképezőgéppel, elkezded nyomkodni a távvezérlő gombjait. Ha hátul a kijelzőn látod villogni a ledet, akkor a távvezérlő yó...

Mod:
    Sztem telóval is müxik a dolog, bár azt még nem próbáltam, mert nincs kamerás telóm... :F

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés