Hirdetés
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
PAL B-ben nekem is tökéletes, de volt már rá példa, hogy egyes kábel szolgáltatóknál trükközni kellett a normával/ország választással.
A video quality csúszka a jobb szélső állásában adja a legjobb minőséget, amúgy én is kérdeztem ezt a Leadtek től, nem jött válasz.
Tudtam, hogy interlaced marad a kép. Szerintem elállítottál valamit a soft mpeg2 dekóderben ezért van, hogy minden progi deinterlaceli a képet: mert minden progi ugyan azt a dekódert használja. De amint átrakod másik gépre, vagy asztali lejátszóra (hacsak nem tudja maga is a deinterlacet) akkor ott már interlace-es lesz a kép.
Ha a bitrate viewer azt mondja, hogy interlaced akkor az is, ezt elhiheted.
Dchard
PS: bzoley: ha van valami híred, akkor ne habozz megosztani velünk (term. hw mpeg2 kontra DTV ügyben). -
---Lasali---
Közösségépítő
PAL B-t én, PAL B/D is ugyan az nálam csak a d miatt nekem nem mindig találja hogy épp melyik mi aztán akkor kell egy kicsit várni mire beállnak a csatornál, b nekem tökéletes.
Kézzel is be lehet állítani, én mindig úgy csinálom, van listám a szolgáltatótól amin mindegyik csatornának meg van a saját frekvenciája adva. -
---Lasali---
Közösségépítő
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/060611/Capture2006.06.11.-18.57.33_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Ez a ''Video Compression mode'' ez mit takar kül?
[Előbbihez kapcsolódóan, vegas ban is deinterlacés a kép]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Program szerintem télleg nem deinterlace-s a kép....
De... lényeg hogy valamiért minden progg deinterlecésen játsza most le a kártya által felvett interlacés videót... mingyárt megnéztem vegas micsinál... mertha ottis jó, akkor nekem ezekután no problem ezzel az interlacével... -
Balli
őstag
Ti PAL D-t vagy PAL B/D-t hasznaltok? /PAL B rossz minüségbe adja nekem/
A fenti kettő körübelül egy minőségbe adja a csatornákat, viszont van olyan csatorna ami az egyikben van a másikban nincs.
Egyébként kézzel nem lehet beállítani a csatornákat? S az auto keresőnél mit jelent az adatptive /alkalmazkodó/ channel scanning? -
Balli
őstag
Köszönöm a segítségeteket, a képet már jól belőttem.
A nagy gondom az, hogy nincs hang
Pedig összekötöttem a tunert a hangkarival, s a tuner szoftjában is beállítottam, hogy a hangkari legyen a forrás.
Jajj pedig már megy a foci VB, s nem tudom beállítani ezt a vackot
Vkinek vmi 5let? -
dchard
veterán
Lasali: nagyon egyszerűen kiszűrhető, hogy tényleg deinterlaced az mpeg2, vagy csak a progi miatt tűnik úgy: a bitrate viewer nevű programba betallózod az mpeg2 file-t, és az megmondja, hogy valójában interlaced vagy deinterlaced (progressive). Kérlek ellenőrizd, mert én nem hiszem hogy hw rögzítéssel deinterlaced mpeg2-t kaptál.
bzoley: a PVR 2000 tunerkarin van hardware-es mpeg2 rögzítő kóder. Ez nem működik a DTV alatt. Nem tudom kiválasztani a rögzítésnél a legördülő menüből, csak a sima software-es mpeg kodekeket.
Itt egy kép, hogy pontosan lásd mire gondolok:
Itt a listában ott a hardware mpeg2, a DTV-nél ilyet vgy hasonlót nem találtam.
[link]
Dchard
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Nem lehet a szoftjaval valahogy finoman hangolni a csatornakat?
Most raktam ossze a tunert, de nem vagyok elajulva a kep minosegetol
/auto keresovel kerestettem meg/ -
---Lasali---
Közösségépítő
Én ezt már nem értem.....
Képzeljétek el... MEGY a deinterlace hardwares módba..... valamilyen codec miatt lehet tuti... és tuti hogy kihat a hardwares csipre az op rendszerben lévő codec... vagy nemtudom... de most.. .megint megy... és nem cseréltem de drivert, se pvr-t... -
canniball
nagyúr
''...egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem.''
És azt hogy csináltad? Én ezen görcsölök már egy ideje, de jelenleg ott tartok hogy Win reinstall lesz, mert nem boldogulok. Lekapartam a gépről a progit, ha jól emlékszem az a driver-uninstall programot is rányomattam, a registryben is kitöröltem a Leadtek bejegyzéseket, aztán visszaraktam a gyári (CD-n lévő) progit de ugyanúgy nem ébred a gép.
(Pedig a kártya biztosan jó, elvittem ismerőshöz ott gond nélkül felkeltette a gépet mikor kellett.)
''...vettem inkább egy 160-as vinyót.''
És az elég? Nekem kettő is van belőle de mindig full tele vannak...
[Szerkesztve] -
-
tomej
aktív tag
UPC-nél, hétfőre megnézem neked mit állítottam be meg nyomok fel v.hov egy rövidke capturét. De valami banális beállításon van kb. 10 hónapja, az elején sokat baszakodtam a variációkkal, volt vagy 30-40 elmentett beállítás. VHS-el is szórakoztam, hogy meddig érdemes lefelé elmenni, de már tojok rá, nem piszkálgatom, vettem inkább egy 160-as vinyót. Egyébként beálításoknál nem a bitátával stb. volt a legnagyobb gond, hanem összehangolni a kontraszt-brájtnessz-szín mértékét a TV-vel. Felvételnél ugyanis -és szerintem ez a kártya hibája, nem az SW- nem az a szin/kontraszt/stb. tulajdonság kapcsörizálódik, amit a szinbeállításnál a privjuban látsz, hanem egyedül a szín tulajdonság (a kontraszt/világosság nem) elcsúszik minusz irányban kb. 10-15%-ot, így a felvételnél azt egy kicsit túl szoktam húzni.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
Már numerikusan a beállítás adatait, vagy az eredményt? Mert ha az előbbire vegy kiváncsi, akkor mondok egy egyszerű megoldást. tolj fel mindent kb. 80%-ra cbr-ben, vagy ha sok helyed van, akár full-ra. Nagy lesz a méret, de ha DVD-t csinálsz belőle ez úgyis korrigálható utólag. Bár egy film nem szokta elérni a DVD méretét, Volt fent a rapidshare-n egy TV-ből felvett Mpeg-2 anyag, de most néztem, hogy már sajna töröltem.
Üdv. -
tomej
aktív tag
Pontosan mi a gond nálad? Nálam a harmadik konfigban is tökéletesen működik, bár az igaz, hogy egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem. Abban igazatok van, hogy a felhasználó döntse el, mit akar kihasználni a kártyára integrált csip lehetőségeiből, de a gyenge keresztmetszet szerintem a kábeltévében keresendő. Nálam vannak csatornák, amik nagyon jó minőségben jönnek, és végeztem egy rakás tesztet annó, hogy milyen beállításoknál mennyire jó eredmény érhető el, kb.: 80% -ig észrevehető a minőség különbsége, felette már csak a felvett anyag mérete nő. A legtisztább csatornák német adók, a legjobban fogható magyar adó a retekklub, erről az elébb amlített beállításokat alkalmazva, majd DVD-re kiírva nem tudod megkülönböztetni, hogy élő adásról van -e szó (pedig elég jó az adás minősége). Az interlace dolog sem izgat, nem okoz észrevehető problémát sem a szg.-en való visszanézéskor, sem máskor. Biztos bosszantó dolog lehet, ha ennyi probléma jelentkezik egy ráadásul nem is olcsó karival. A DTV progi nálam sem működött HW-s Mpeg-2-vel, de asszem ezen a fórumon írta valaki, hogy neki működött.
Üdv. -
dchard
veterán
bzoley: amint használható lesz vele a kártya hw mpeg2 kódere, már át is tértem, addig azonban sajnos marad ez.
Zcoyote: elég sok tapasztalatom van a karival kapcsolatban, és fontosnak tartom, hogy a fontos pro, kontra (bár én negatívumot annál a karinál nem tapasztaltam) felszínre kerüljenek. Úgy is sokan kérdezik, hogy melyik kártyát vegyék.
Dchard -
bzoley
veterán
Hátha azért itt is használja valaki

Leadtek WinFast DTV (beta) June 7, 2006.[link]
-XMLTV támogatás (tv-műsor küldése az ütemezőbe egyetlen kattintással, az OSD még nem jeleníti mag az aktuális műsort, valamint mindíg frissíteni kell, de használható)
-Végre megjegyzi a program az ablak utolsó helyét és méretét
-memóriaproblémák javítva
-tv-műsor ''sugárzása'' neten
-a képlopást kísérő hang kikapcsolható -
dchard
veterán
Nos mint korábban írtam, készítettem mesterséges árnyékolást a kártyánal, hátha ezzel fokozható a képminőség.
A következő megoldást választottam:
Műanyag VHS kazetta tok egyik rövid oldalát kivágtam, majd az összes meglévő oldalt 2 réteg jól vezető alufóliával burkoltam. Ezek után a külső oldalra jött egy teljesen takaró szigszalag réteg (nehogy valamihez hozzáérjen azt rövidzárt csináljon), meg a belső oldalon is mindenhol, ahol picit kilógott az alufólia. Egy helyen csináltam egy kivezetést, és a kábel másik végét egy konnektor földjére kötöttem levezetésként (a föld jól van bekötve).
Az árnyékolás minden oldalról lefedi a kártyát, csak a PCI foglalt felől nem, de ez elhanyagolható.
Most a legfrissebb PVR-t és a beta drivert használom.
Eredmény: nagyjából semmi. Szinte észrevehetetlen a minőségjavulás. Az általam említett sávos blurosodás mintha kicsit kevesebb lenne, de ennyi. Úgy néz ki ezeknél a kártyáknál már jó a gyári árnyékolás is, mostmár csak a PCI felől érkező zajos áramot kéne megszűrni valahogy, ha ugyan ezt még nem oldották meg.
Ettől függetlenül azt tanácsolom, hogy a TV tunert lehetőleg a legalsó PCI sínbe helyezzétek, itt a legkisebb az esély egy esetleges interferenciára.
Dchard
PS: a kifogásolt kérdésekre még mindig nem jött válasz a Leadtek-től.
Ha valaki netán azon vacilál, hogy melyik kártyát vegye: ezt NE!
Sokkal sokkal jobb választás (annak ellenére, hogy 1-2 ezer HUF-fal drágább, nincs rajta FM tuner, és elég ritka) a Hauppauge pvr-150! Jobb minőségű kép, a software/driver sokkal kiforrottabb és mentes a korábban említett leadtek-es nyavajáktól. -
dchard
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Persze:
1. A de-interlace-t a kártyán lévő chip nem támogatja, csak 3:2 pulldown-t. Erre én visszakérdeztem, hogy akkor miért van ott a Progressive/Interlaced legördülő menu, erre nem jött válasz.
2. Azt írják azért nem lehet 15Mbit-ig húzni a bitrátát, mert szerintuk irreálisan nagy méretnövekedés alig hoz minőségi jvaulást. Én erre azt írtam, hogy ezt hadd dönthessék el a felhasználók, azon kívül meg ha valaki XviD-be kódol, akkor annak a kis minőségjavulásnak is örül.
3. Valójában a chip csak 384kbit/s-ig támogat, a 448 csak elírás az adatlapom a conexant-nál. Természetesen nem hittem nekik, várom a választ a conexant-tól.
4. A frekvenciával kapcsolatban: SVCD-nél automatikusan 44,1kHz-en megy a hangrögzítés, mpeg2-nél 48kHz. Megkérdeztem, hogy miért nem lehet állítani? Erre sem jött még válasz.
5. A programozható GOP-ra nem írtak semmit.
Most próbálom az áprilisi béta drivert, beszámolok.
Dchard -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy a kártya dobozán nekem volt egy M. Windows XP Media Center Edition os matrica... valaki próbálta ezt az oprendszert? Milyen támogatásokat lehet ezzel elérni...
Mondjuk majd kipróbálom de hátha valaki már próbálta... -
dchard
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Mármint ha a TV néző ablakban leveszed, akkor a felvételen is elhalkul a hang?
Dchard -
dchard
veterán
Megkaptam a választ, bemásolom egyben mindenki okulására:
Dear Sir,
About your inquire answer as below, helps this helps you.
If you need more informations, please refer below sites.
Any detail , please check the histroy of driver - http://tw1965.myweb.hinet.net/5.13.22.6114.history.txt
Any update , please check http://tw1965.myweb.hinet.net/Leadtek.htm
1. The deinterlacing is not working. I try to record into hardware mpeg2, but I get the same interlaced mpeg2 file, if I choose progressive, or interlaced, in the Options/record submenu.
Ans1 : - CX23416 supports ''3:2 pull-down'' (aka INVERSE TELECINE)
- CX23416 does not support de-interlacing. It means that the encoding MPEG stream is interlaced.
2. As I said: the chip on the card can record up to 15Mbit, but the highest I can select, is 10000kbit/s at target data rate. This is a huge difference!
Ans2 : - CX23416's minimum video bit rate is 1 Mbps.
- CX23416's maximum video bit rate is 9 Mbps.
If you set up to 10 Mbps , like 11~ 15 Mbps , there are no different about the quality.But the data size will become very huge.That's why our AP can not allow customer to tune up to 10Mbps.
3. The chip on the card can record up to 448kbit/s mpeg1 layer2 sound, but the highest I can select, is only 384 kbit/s.
Ans3 : The CX23416 audio up to 448kbit/s was written wrong by datasheet. In our testing , it only can support up to 384bit/s , that's why our AP only show 384 to customer.
4. The hardware mpeg (1,2) encoder's GOP lenght is programmeable, but there is no switch or drop down list anywhere to change it.
5. The chip on the card can record with the following sampling rates: 32, 44,1 and 48 kHz. But there is no switch or drop down list in the software to change it.
Ans5 : CX23416 audio sampling rate is changed from 48KHz to 44.1KHz automatically. When the stream output format is set to STREAMOUTPUT_VCD or STREAMOUTPUT_SVCD.
Also, it means that the STREAMOUTPUT_MPEG1 uses the 48KHz sampling rate.
Küldtem nekik egy választ, mert a bitrátával, a frekvenciával, és a GOP-pal kapcsolatban nem elégített ki a válasz.
Dchard -
---Lasali---
Közösségépítő
Mégegy hiba... ha szoftveresen veszek fel és leveszem a hangerőt mikor vesz fel a progg, akkor a felvett anyagban nincs hang...
-
---Lasali---
Közösségépítő
''Lasali: azt mondat, hogy neked eddig jó vlt, tehát következésképpen csak néhány verzió óta szar ez a rész.''
Énis elkezdtem kipróbálni a régebbi progikat, én a legelsővel kezdtem amibe először volt beültetve ez a funkció, aztán kipróbáltam vagy 3 at de nem ment...
Szal má énse toom hogy mire emlékezzek meg mire ne...
Távirányítós hibáról is írthatnál nekik :-/ -
bzoley
veterán
Esetleg megnézheted az utolsó beta driver-rel is:[link] (06.04.10.)
CX23416 default settings : AUDIOCRC_ON, AUDIO_SAMPLING_RATE_48, 384Kbps, Stereo
note:
CX23416 does not support de-interlacing. It means that the encoding MPEG stream is interlaced.
És amitől itt sokan a falra másznak
, PVR mellett/helyett Winfast DTV:[link]
Ha már kísérletezel
-
dchard
veterán
Elkezdtem visszamenőleg ellenőrizni a megfelelő driver/pvr párosokat:
A legfrissebb eredmények:
Úgy tűnik a legfrissebb driverrel (051128) csak a 060523-mas és a 060330-as pvr működik, a korábbi változatok indításkor hibát dobna majd leállnak. Kipróbáltam ezt a drivert mind a két PVR-rel, és egyikkel sem megy a deinterlace-es felvétel. Most próbálom az eggyel korábbi drivert.
Dchard -
dchard
veterán
Jut eszembe: kézzelfogható a bizonyíték, hogy nem deinterlacelt az anyag amit a pvr felvesz. Ráeresztettem egy mpeg2 elemző programot, és világosan megmondta, hogy ez bizony egy interlaced folyamt, még azt is, hogy top field first, tehát, hogy milyen a félképek helyes sorrendje a deinterlaceléshez.
Lasali: azt mondat, hogy neked eddig jó vlt, tehát következésképpen csak néhány verzió óta szar ez a rész.
Holnap elkezdek visszafelé haladni a software-ek között és ellenőrizni, hogy mi volt az utolsó verzió, ahol még működött ez a funkció.
Egyúttal tájékozatom a Leadteket, hogy ez sem működik a gyatra programjukban.
Dchard -
dchard
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nem egészen értem a kérdést: mi az hogy nincs?
A TV adás maga interlace-es technológiával jön a kábeltv-ből/antennából. A de-interlace-et, vagyis az 50 félkép 25 képkockává alakítását a software csinálja, vagy esetünkben nem csinálja. Ez tisztán software-es hiba megint csak.
Ha arra utaltál, hogy ha a software-es mepeg felvevőt használod, akkor nincs interlace-esedés a felvett anyagban, ez annak köszönhető, hogy az mpeg2 soft codec tudja a deinterlace-et és meg is csinálja.
Dchard -
dchard
veterán
Én meg a LEadtek?! Isten őrizz

Eddig még nem válaszoltak za uccsó levélre, ha hétfőig nem jön válasz, akkor ultimátumot adok nekik. Megmondom, hogyha nem kapok választ arra, hogy mikorra javítják ezeket a nyílván valóan software-es eredetű hibákat is, akkor viszem vissza a kártyájukat és megveszem a konkurenciájét, ami működik is rendesen.
Félreértés ne essék: nincsenek illúzióim, de azért hátha sikerül elérni valamit. Én is jobban örülnék, ha nem kéne a nagykerrel hadakoznom kártya ügyben...
Dchard
MOD: Lasali: amit a deinterlace-ről írtál nem fedi a valót, ugyanis abban az esetben a PVR sem tudná utólag rendesen megjeleníteni a csíkos képet. Egyébként a virtualdub-ban is van deinterlace filter csak kicsit macerás használni.
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Na és arra talált valaki valami megoldást, hogy nekem pl audigy2 zs nél, játszok egyet, játék aktiválja az eax ot, kilépek, és még mindig rajta van az aux on az eax
na ez így kicsit lol... szal ilyen szép eax os vízhangzós efekt el megy a tv utána... újraindítás segít csak... -
tobias
csendes tag
Jajj, bocs, most vettem észre, hogy ez már egy elkötelezett topic, és a melyik tuner kártyát vegyem topicban kéne feltennem...
De ha valaki attól még elfogulatlanul válaszol, megköszönöm...
Tóbiás -
tobias
csendes tag
Sziasztok!
TV-Tuner kártyák között elsősorban felvételre mi most a Best Buy?
Tóbiás -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali---
üzenetére
Erre már korábban írta valaki a megoldást: meg kell nyomni azt a gombot amire szükséged van, aztán egy másikat ami az adott ''műveletre'' nincs hatással. (Pl. ha nem fut éppen felvétel a rec stop-ot.) Nyakatekert megoldás, de ha valaki távirányítózni akar nincs jobb... (Bár azért kíváncsi lennék hogy ez megint szoftver-gond vagy a vevő egységé.)
-
---Lasali---
Közösségépítő
Egyébként azt is észrevettem, hogy ha a távir al valamit megnyitsz, pl a kikapcsoló menüt, akkor utána folyamatosan meg fog nyílni, amíg a távir al ki nem lépsz belőle, legalábbis eddig erre jutottam... volt mikor egy napon keresztül zárogattam be a power dvd-t XD
-
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy utánajártam az interlace-s dolognak, tod hogy csikoz a kép. És ezt utólag nem lehet normálisan kiszűrni...
És amit neked mondtam, hogy én úgy emlékeztem hogy nekem ment normálisan, nem csikozva, az azért lehetett, mert akkor még valamelyik régebbi programot használtam, amibe működött az interlace átváltása progressive-re.
Szal sztem megen az volt a h*lye aki ezt a programot írja... -
canniball
nagyúr
''Egyelőre a Leadtek-kel ott tart a dolog, hogy éppen magyarázom a technikai személyzetnek, hogy mi is az a GOP''

''...ha ezeket a hibákat nem javítják ki záros határidőn belül, akkor viszem vissza a boltba a kártyát...''
Inkább csak oktasd ki őket!
Ha elég kitartó vagy a végén még teljesül a vágyad és írnak egy olyan szoftvert ami mindent tud amit a kártya támogat. Te is jól jársz és mi is.
Talán még az is előfordulhat hogy bevesznek a fejlesztők közé. 
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Egyelőre a Leadtek-kel ott tart a dolog, hogy éppen magyarázom a technikai személyzetnek, hogy mi is az a GOP (amit a többi korábbi dolgoggal összhangban kihagytak a csodás pvr-ből, holott a kártya tudná hardware-esen).
Mostmár biztos vagyokb enne, hogy tiikus példáját látjuk, a ''hüje júzer úgy sem veszi észre, ha elhagyunk pár megabitet, meg pár kilobitet stb. '' eset áll fenn.
Egyelőre megy a tili-toli a leadtek szakembereivel, de ha ezeket a hibákat nem javítják ki záros határidőn belül, akkor viszem vissza a boltba a kártyát, mivel több ponton is megtévesztette a gyártó a vevőt. Ráfizetéssel veszek egy pvr-150-est, ami lényegében ugyan ez a hardware (FM rádiót leszámítva), csak a Hauppauge meg tud írni egy programot normálisan is...
Dchard -
dchard
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
És még nekem mondták, hogy miért szólom le...
Küldj screenshotot (akár többet is) az adataimnál megadott címre, és megnézem, hogy olyanok-e a csíkok, mint amilyet én is észrevettem.
Erre mondják azt, hogy járt utat járatlanért: ott volt a jól bevizsgált pvr-150 kifogástalan driverrel és software-ekkel, csak hát a Hauppauge kapacitás problémáiról nem tehetek, aztán ugye több, mint 3 hétig vártam, és se kép se hang, kénytelen voltam megvenni ezt a @ -
---Lasali---
Közösségépítő
mpeg2 be való csikozásra ki mit tud mondani? mert ettől is már ideggörcsöt kapok...
na meg attól hogy a fél registrit ki kell törölni hogy újra tudjam rakni a programot, meg hogy állandóan elefejti a csatornabeállításokat... komolyan mondom ez egy vicc ez a program... -
dchard
veterán
Örömmel jelenthetem, hogy az audio bitráta választási problémára megvan a megoldás:
Nem kell hozzá semmiféle kodek sem pedig a WInfast DVB.
Lépések:
1. Winfast PVR indít.
2. Beállítások
2,5: kiválasztani a hardware mpeg-2-t a legördülő listából
3. Capture profile settings
4. Add
5. Beírni valami találó nevet
6. Elvégezni a szükséges beállításokat (felbontás, bitráta).
7 Itt már választható lesz a legördülő menüből a többféle audio bitráta 384kbit/s-ig.
Persze így sem teljes a kép, mert a chip gyakrolatilag 448kib/s-ig támogatja a rögzítést, de még mindig jobb a 384 mint a 224.
A többi problémáról írtam, elég készségesek, remélem segítenek abban is.
Dchard -
dchard
veterán
Kicsit belenéztem a pvr-150-es emlékeimbe, aztán gyorsan felléptem a conexant oldalára és utána néztem, hogy mit is tud az a digitalizáló chip, ami a mi kártyáinkon is van.
Akit részletesebben is érdekel, az nézze meg ezt: [link]
De a lényeg az, hogy:
- up to 15Mbit/s rögzítés (változó és állandó bitrátás kódolásnál)
- up to 448kbit/s MPEG 1 layer2 hang rögzítés 32, 44,1 és 48 kHz-es mintavételezéssel
- programozható GOP hossz
És most csak azokról írtam, amiktől a szar programjával elvág minket a Leadtek, ráadásul ezek komolyan befolyásolják a végtermék (mpeg file) minőségét...
Dchard -
dchard
veterán
Na ezt nem fogjátok elhinni.
Épp az imént tettem fel alegfrissebb Winfast DVP-t a meglévő legfrissebb PVR mellé. Elindul, minden faszán megy, szép és jó, de hardware-es kódolást a felvételnél sehogy sem tudom előcsalni DVB alatt.
Visszamegyek PVR alá, és ott csodák csodája a felvételnél végre választható a ahngoknál a 384 is, meg még számtalan féle bitráta.
Uninstallálom a Winfast DVB-t, majd restart, és még mindig megy PVR alatt a bitráta választás. Fel is vettem egy kis próbafilmet, és tényleg 48kHz és 384kbit lett az eredmény.
Továbbra is kérdezem: a Video quality csúszka melyik állásban adja a legszebb eredményt filmnél?
Dchard -
dchard
veterán
Lasali: pontosan mit telepítettél, aminek a hatására lett 384 kbit ?
Egyébként amit írsz lapajában véve megoldható, de ebben a helyzetben nem erről van szó.
A vevő chiptől függetlenül található a kártyán (akár csak a pvr-150-en) egy MPEG-2 A/V chip. Ez tartalmazza az összes rutint, ami az mpeg 1/2 file kép ÉS hang anyagának elkészítéséhez (kvázi kódolásához) szükséges. AMikor mi a programban bizeráljuk a beállításokat, valójában nem történik más, mint a hardware-es enkóder által tartalmazott profil beállítások közül kibökjük azt, ami éppen szimpatikus, és ezt a kóder chip megjegyzi, majd a folyamok kódolását már ennek a figyelembevételével fogja végezni.
A probléma itt egyértelműen, és beazonosíthatóan a winfast PVR hibája (hacsak nem a driver nincs jól megírva), ugyanis pontosan ugyan ezt a chipet tartamazza a pvr-150, és ott több féle bitráta (persze ott is csak mpeg1 layer2 hang van) beállítás közül lehet választani. van 96kbit 128 192 224 és 384 ha jól emléxem, a lényeg hogy elég széles a spektrum. Tehát a probléma ott van, hogy nem tudjuk megmondani a chipnek, hogy hogyan végezze a kódolást.
Kipróbálom a leadtek másik software-ét hátha azzal sikerül elérni valami eredményt.
Dchard -
---Lasali---
Közösségépítő
Jött ma ki új PVR progi. XD Mingyárt lejön..
-
---Lasali---
Közösségépítő
Lehetett volna még írni nekik 22 ezer másik dologról is...
Azt értem meg gondolkoztam rajta énis hogy miért van az hogy fölteszek egy mpeg2 codec et és az kihat az egész progi hardwares részére is... mert változott a képminőség is, miután uninstall a codec re, azután visszaállt, de az audio codec nél maradt a 384, és mindez hardwares üzemmódba... a program szerint. -
dchard
veterán
Egyébként kipróbáltam az ftp szerveren lévő legfrissebb (másjusi) PVR-t is, és ott már nincs probléma a csatorna név beírásával, amiről korábban írtam, de a 224kbit/s -os probléma maradt a régi.
Írtam a Leadtek-nek, ha lesz valami szólok.
Dchard -
dchard
veterán
A 224kbit/s az total, tehát két csatornáról lévén szó 224/2. Vagyis a 384 is total.
Ha csatornánként lenne 224kbit/s, akkor nekem sem fájna, hogy nem lehet 384-et választani, de itt ugye nem erről van szó.
Amúgy írtam lídteknek erről a problémáról.
Az előző hozzászólásomban feltett videó kvalitis kérdésre továbbra is várom a választ.
Köszi!
Dchard -
dchard
veterán
Üdv!
No feltettem egy korábbi Winfast PVR-t, ahogyan javasoltátok. A 384 kbit/s továbbra sem választható (ami azt illeti, továbbra is csak a 224 választható), viszont a videó módban elűnt a választhatő Interlaced/Progressive a felvételi beállításonál.
---Lasali--- :
Már ne is haragudj, de azt ugye tudod, hogy én a kártya hardware-es kódolójáról beszéltem, annak meg nincs (és nem is lehet) szüksége külső MPEG-2 enkóderre, hiszen maga az eljárás (program, rutin, nevezzük bárminek) bele van égetve a kártyába, ezért hardware-es.
Azon kívül megkérdezném, hogy a hardware-es kódoló beállításainál a bitráta felett a Video Quality nevű csúszka mire szolgál, illetve melyik állásban adja a legszebb eredményt?
Köszönöm!
Dchard
PS: az árnyékolás készítése folyamatban. -
karmester
senior tag
Sziasztok! Nekem is WinFast PVR 2000 csücsül a gépemben, nagyon elégedsett vagyok vele. Váltani szeretnék alaplapot, de az újban csak 2 szomszédos PCI slot lenne. Ez azt jelenti, hogy a PVR 2000 meg kell férjen az AUDIGY 2 ZS hangkarival. Ez a kombináció potenciálisan zavrhatja a hangkarit (búgó hang, alapzaj a hangszórókban). Arra lennék kiváncsi, hogy van-e olyan emberke, akinek két szomszédos slotban csücsül a Tv Tunerje és a hangkarija. És hogy milyen tapasztalatai vannak: mennyire zavarja a Tv Tuner a hangkarit, mi jobb: ha fent vana hangkari és alatta a tuner vagy fordítva. És az esetleges árnyékolási, illetve zavarszűrési tapasztalatok, vélemények is érdekelenek. Köszönöm szépen!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Jah és ez a 384 ez csatornánként van vagy mind a két csatorna együtt tud ennyit? Ezt elfelejtettem megkérdezni...
-
---Lasali---
Közösségépítő
Megvan a megoldás az Audio Codec-re!!! (Hogy választható legyen a 384kps-is)
Föl kell tenni egy mpeg2 codec et. -
dbius
veterán
Üdv!
PVR2000-em van, leszedtem a dtv-t, hogy megnézzem. Hát, úgy döntöttem, hogy inkább maradok a knight rider effektnél, egyáltalán nem jött be a dtv.
A csatornákat pl. sokkal szemcsésebben, rosszabb minőségben találja meg, hiába állítom kézzel a megfelelő frekire, ill. némely csatornánál csupán sistereg. pal beállítást pedig nem tudtam állítani vele, a helyét megtaláltam, de nem engedte változtatni. (b/d/g).
Átállítottam germany-ra is, ott még rosszabb eredményt kaptam
Sajnos akárhány proggit kipróbáltam (kb. 5-öt), számomra még mindig a gyári pvr tűnt a legmegfelelőbbnek. -
bzoley
veterán
Üdv!
Valaki letesztelné az új(szerű) Wizard-ot?[link]
Jó lenne nem Magyar Windows-zal is.
Tovább pofozgattam a DTV-design-t és teljes fordítás helyett csak hozzáadtam a Magyar String-eket, szóval ami ''képből'' van, az maradt Angol. De így talán belefér a telepítőbe.
Lődd le a wizard-ot az óra mellett(jobb gomb-unload), másold a kicsomgolt fájlt a c:\program files\wftvm, vagy \wfdtv mappába attól függően, hogy PVR-t, vagy DTV-t használsz. Indítsd el. Az eredetit ne felejtsd el elmenteni!
Ami érdekel:
Hibátlan működés, oprendszernek megfelelő nyelv használata. -
---Lasali---
Közösségépítő
Köszi. Tulajdonképp ez ugyan az a link, csak már alkönyvtárakra kikeresve, hogy hol vannak a software-k, amúgy, multkor már le is tudtam tölteni az egyel régebbit. Újranyomtam a rendszert, most fent is van, működik egyelőre. Csak az összekötő tv kábelem egy szutyok... szét is barmoltam... úgyhogy most megen nincs tv XD holnap majd veszek valamit.
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Esetleg még ez a mirror:[link]
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Na ugye

Szóval nem kell rögtön letámadni, míg nem ismered
Főleg, hogy a DTV fejleszt(get)ése miatt a PVR egyre inkább háttérbe szorul, nem jósolok túl nagy jövőt neki. Funkcióit tekintve már most jóval többet tud, mint az elődje, és azt hiszem a hibái száma is kevesebb. Akad még néhány kisebb hiányosság, de nagyon segítőkészek a srácok ''odaát'' és folyamatosan pótolják őket.
A csíkos kép oka valószínűleg máshol keresendő.
A többi meg ízlés kérdése. Lehet, hogy neked nem jön be, de jóval kényelmesebb, hogy minden egy menüből kiválasztható, mint a szétszórt gombok között bogarászni. Rádió van, csak a programba nincs beépítve, mert a rádió nem tud visszakapcsolni DTV-re. Wizard-ból indítható, de ha mégsem:[link]
Felbontás valóban nem választható, de asszem gyári is hozza a ''megfelelő'' szintet(esetleg 768*576 jobb lenne 720 helyett).
Milyen egyéb beállításra gondoltál?
''távirányítót meg nem is próbáltam de sztem azse megy''
Érdekes módon talán a finetune kivételével ökéletesen működik, azt sűrűn használom, ha átköltözöm az ágyba.
Lényeg a lényeg, talán elég lett volna annyit mondanod, hogy ''nekem nem jött be''.
Linket csak azt tudom, amit Canniball is ajánlott, elvileg működnie kéne.
Üdv! -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali---
üzenetére
''Mert ami ftp link van a lednek az oldalán az halott.''
Ha erre gondolsz [link] nálam ez bejön. -
---Lasali---
Közösségépítő
Tényleg... sose vetem volna észre ha nem mondod...
De viszont... csikos a kép, a csatorna beállító menü elég béna, nincs rádió, és a felbontást meg egyéb beállítás se nagyon szerepel a progiban.. távirányítót meg nem is próbáltam de sztem azse megy, szal eztis hanyagolom, de azért köszi.
Linket nem tudsz adni a régebbi pvr progikról? Pl a mostani előttiről, vagy az az előttiről. Mert ami ftp link van a lednek az oldalán az halott. -
canniball
nagyúr
Akkor nálam lesz valami gubanc...
Milyen alaplapod van? (Esetleg kitöltheted az adataidnál a Konfiguráció-t és akkor megnézem ott.)
Mod.: A WinFastot kikapcsoltad vagy futni hagytad hibernálás előtt?
És nem utolsó sorban köszönöm szépen hogy miattam kipróbáltad!
[Szerkesztve] -
ZCoyote
őstag
itt vagyok.
Kiderült, hogy először azért nem akarta hibernálni magát a win mert a pvr nem engedte de csak akkor ha rövid időre állítottam a felvétel kezdetét. Úgy 2-3 percre.
Átállítottam 15 percre a felvétel kezdetét és működött.
Vissza jött a gép hib-ból és elkezdte rendesen a felvételt a pvr. -
canniball
nagyúr
Ja igen azt elfelejtettem írni
hogy nyomva kell tartani a shiftet és úgy rákattintani a hibernálás gombra, ha így csináltad jól tetted.
''Van vmi látható jele, hogy a gép hibernált állapotban van?''
Nem azt írja ki hogy a gép leáll, hanem hogy a gép hibernálása és mikor beindul a boot után nem elindul a rendszer, hanem kiírja hogy a Win folytatása, végigszalad alul egy csík és mikor betölt mindent úgy találsz ahogy hagytad (azt is elfelejtettem, hogy ilyenkor nem kell a programokat bezárni, bármi maradhat).
''...ugyanis az időzített felvétel nálam beindult''
Vagyis bekapcsolt a PC és a progi felvette amit kellett? -
ZCoyote
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Jelen.
Van vmi látható jele, hogy a gép hibernált állapotban van?
Beállítottam a hibernálást majd gép kikapcs gomb, shift lenyom és ha lenyomva tartottam a shift gombot akkor lehetett rákattintani a hib gombra egyébként visszaugrott készenlét gombra.
Azért kérdezem mert nem tudom, hogy hib állapotban volt-e a gép ugyanis az időzített felvétel nálam beindult
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Naná hogy megmondom!
Szóval: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->Hibernálás fül->Hibernálás engedélyezése kijelöl->OK: meglepő módon ezzel engedélyezed a hibernálást.
Ezután beállítasz egy programot a WinFastban aminek akkor kéne indulnia, mikor a gép már tuti le lesz állítva. Aztán nem kikapcsolod a gépet, hanem hibernálod (Start->A számítógép kikapcsolása->lenyomod a shiftet->a készenlét gomb átvált hibernálásra->erre jól rákattintasz->gép hibernálódik) és várod, hogy a beprogramozott időpontban feléled-e a gép, hogy felvegye amit beprogramoztál. -
-
St3venson
tag
Nem találkoztatok véletlenül a kártyához 64-bites driverrel? Már több mailt is irtam nekik, de nem válaszol ott senki

Aktív témák
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Interactive Brokers társalgó
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig összekötöttem a tunert a hangkarival, s a tuner szoftjában is beállítottam, hogy a hangkari legyen a forrás.

(Pedig a kártya biztosan jó, elvittem ismerőshöz ott gond nélkül felkeltette a gépet mikor kellett.)

Ha elég kitartó vagy a végén még teljesül a vágyad és írnak egy olyan szoftvert ami mindent tud amit a kártya támogat. Te is jól jársz és mi is.
)