Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #25584 üzenetére
Na ehhez képest az olasz csővázas volt, a hátrányok nélkül, mivel
nem a motor fogta össze a seggét, hanem külön lengőkarja volt...
Nem a váz adta fel, hanem a kerék küllői. Ha előre tudtam volna...Sajnos benne van, hogy ezeket a kínai szarokat összehányják AS
szabvány szerint (ahogy sikerül), aztán törnek szét, mint a ropi. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Thunderzolee #25566 üzenetére
Akkor már csak a következők nem kristálytiszták:
Ha sík úton 25 kmh alatt elengedem a gázt, de nem húzok féket, akkor a motor fékezni fog/gerjeszt/visszatáplál, vagy szabadon kifut?
Ha kiveszem a mechanikus tárcsaféket a képletből, és meghúzom a fékkart, maga a motor ugyanolyan mértékben fog fékezni, mint az előbbi elengedett gáz és fék esetén? A visszatöltés más lesz?
Minek a fokozatát tudom állítani appban szoftveresen és annak milyen hatása lesz a fékerőre, visszatöltésre akár elengedett gázkar, akár behúzott fékkar esetén? -
Dark197405
tag
válasz
Thunderzolee #25570 üzenetére
Köszi, akkor ezt mindenképpen megnézem.
-
Dark197405
tag
válasz
Thunderzolee #25564 üzenetére
Köszi! Mennyi az a ciklus ami után már inkább engedjem el a rollert! Marhára nem értek hozzá, az én pro 2-met még 2021-ben vettem és össz-vissz 400km van benne. Abszolút csak hobbi célra lett véve, és hasonló okból vennékm ezt is az asszonynak, hogy tudjunk együtt gurulgatni hétvégén meg kiránduláskor.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Thunderzolee #25554 üzenetére
F2 Pro-t nézegetem.
Tehát akkor inkább olyan érzés mint az adaptív távolságkövető tempomat a kocsiknál, hogy lejtőn akár üzemi fékkel is besegít, hogy tartsa a beállított (max) tempót, mintsem a szimpla tempomat, ami csak a gázt tudja adagolni és a lejtőn csak a hagyományos motorfék van amitől azért be tud gyorsulni.
Rollernél akkor olyankor a motorfék(generátor) lesz az autós üzemi fék amit az okos tempomat alkalmaz. Értelemszerűen csutkagáznál, vagyis ha elengedem a gázt, akkor gondolom a motorfék a visszatáplálás szint beállítástól függően fog "fékezni". Mekkora lejtésnél képes még állóra lassítani elengedett gáznál? Használható "egypedálos" módban?
F2 Proban jól olvastam hogy egyáltalán nincs tempomat? Vagy van és ki/bekapcsolható?
-
Dark197405
tag
válasz
Thunderzolee #25560 üzenetére
Na ezt nem tudom, ma délután nézem meg elvileg. Melyik program mutatja a ciklust?
-
Aaron14
őstag
válasz
Thunderzolee #25543 üzenetére
Csere rollerről még nem is hallottam.
4 budapesti szervizt kérdeztem meg, ebből kettő két hetes határidőt adott, kettő pedig nem is válaszolt. De a Xiaomi Pro 2-ben is két hét volt a csere, mert külső szervizben csinálták.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25545 üzenetére
Hat erre gondoltam, ha csak ugy bemesz, itt is elhajtanak nagy esellyel. De egy kotyogo csapaggyal meg jo esellyel ki lehet birni par napot, mire kapna idopontot, azert nem ertettem a 2 hetre leadast.
-
Kopi976
friss újonc
válasz
Thunderzolee #25477 üzenetére
Köszönöm, tényleg nem értek hozzá. Még vissza tudtam mondani a vásárlást. Köszönöm a tippeket is.
-
gabe_
őstag
válasz
Thunderzolee #25458 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
fatalista22
tag
válasz
Thunderzolee #25460 üzenetére
Kukirin M4PRO talán jó lenne?
-
fatalista22
tag
válasz
Thunderzolee #25460 üzenetére
Nagyrészt sima részen megyek, de a Stefánián például van a stadionnál enyhe emelkedő.
Eddig elektromos kerékpárom volt, de elestem, eltört a csontom, szóval nem szeretnék kockáztatni, hogy magasan ülve megint megtörténik. Nehéz döntés volt, de elengedem a kerékpárt. Viszont rollerben semmi tapasztalatom, de az úthibáktól azért jobban félek, mint kerékpárral -
válasz
Thunderzolee #25435 üzenetére
Én még nem vettem elő idén a rollert, anno meg decemberben és januárban is jártam vele. Tegnap Hungárián a melóhelyen kimentem a Wolt-oshoz a kajáért majdnem elfújt a szél.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25389 üzenetére
Köszia a tippeket! Egy ezrest bírt úgy hogy 30 km/h volt a maximum sebesség.
Arra van valamileyn jó oldal, ahol meg lehet nézni a csapágyak méreteit?
Ez a loctite 243 jó drága cucc bakker...Szerk.: Ez a csapágy jó lehet?
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25429 üzenetére
Ilyenkor nagyon orulok, hogy itt mifelenk van helyi segway kepviselet es szerviz. Amiket olvasok, en szerintem sosem vennek uj rollert otthon, inkabb valami hasznaltat, aztan megy ameddig megy. Eleve ez a kikuldik kulfoldre es egy honap utan visszakuldik serulten es meg rosszabb allapotban eleg elriaszto. Itt odavihetem en es megvarhatom, ha meg veletlenul nincs alkatresz , akkor 2 nap max es mehetek erte es atvetelkor atnezik elottem es adnak egy papirt, hogy atvizsgaltak es nincs rajta kulso serules, ezert ugy is kapod vissza.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25429 üzenetére
Ez a Sencor oldalán van fent. Ennek fényében egy kicsit vicces!
-
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25426 üzenetére
ez nyugtató.
bár a trackingemnél aggasztó bolt a missing from the depot... -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25422 üzenetére
mennyi idővel számolhatok?
meg kell eresztenem még pár rendelést tudjak kalkulálni... -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25418 üzenetére
Nekem nem működik a kupon
-
polo493
tag
válasz
Thunderzolee #25406 üzenetére
lehet rajta röhögni ,de direkt elütötte ,lehet látni
mind a kettő vadbarom! sőt a sofőrt lecsukni ,mert abba nem gondol bele olyan sérülése lehet ami egy életre kihat testrészt, térdet nem lehet pénzért venni sajnos csak akkor tudja meg az ember amikor már szar a térde vagy más testrésze tönkre van, aki esett már sérült meg komolyabban az tudja milyen érzés ezt cipelni.
-
válasz
Jók ezek a videók mindig jó szórakozom, ha vannak ilyenek jöhetnek.
-
válasz
mekkorát derültem ezen a hülye vadbarma... karma
-
bexinho23
őstag
válasz
Thunderzolee #25404 üzenetére
Én is erre az összegtartományra gondoltam. A 300W abból a szempontból előnyös lehet egy vásárlásnál, hogy a MÁV szabályzatában ez a határ, ami szállítható még a vonaton. Igaz még nem hallottam, hogy a gyakorlatban erre figyelnének is a jegykezelők, de sosem lehet tudni.
Hardveraprót, jófogást és a FB marketplace-t néztem, de csak 1-2 hirdetett F30-at találtam, illetve elvétve F40-et. F2/F2+-ból többet hirdetnek, mert újabb széria, így az alá lőném be az árat. Talán most a jó idő beindulásával nagyobb kedvet kapnak az emberek roller vásárlásra. Nekem az élethelyzetem változott, így csak pihenni fog a szobában hamarosan.
#25403PociAti
Lakásban tároltat (szobahőmérsékleten, száraz helyen) azért írtam, mert több rolleressel beszéltem, akik vagy fűtetlen garázsban, vagy nyirkos pincében, de volt olyan is, aki a kertben tárolta a ház oldalában, mondván a tárgy van értünk. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Thunderzolee #25390 üzenetére
Köszi, megnézem majd, ráállva a 85 kilómmal nem tűnt úgy hogy laposodik. 70mai Air Compressor Wireless TP05 lett megvéve, ezzel ránézek később.
-
z67
őstag
válasz
Thunderzolee #25361 üzenetére
Köszönöm szépen Neked és PociAti-nak is az érveket, ellenérveket. Viszont az egészből azt vettem le, hogy a Max G2 inkább elengedős, legyen itthonról vagy külföldről? Nem akarok szívni vele, tegnap ráadásul megnéztem a Lurdyban és még a volt Max G30-amhoz képest is bitang nehéz.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25361 üzenetére
"A külföldi az működik.
A hazai gari jobban aggaszt... "Nos ezzel az állítással totál nem értek egyet, a hozzászólásodban pedig elég szélsőséges példák állnak. Nem meg téves állítások.
Itt a fórumon nem igazán olvasni rossz szerviztapasztalatoktól, Silentfrog elátkozott rollerétől eltekintve meg úgy általában minden olyan esetben, amit a TMX szervizel.
De rajtuk kívül is van élet és ellenpélda.Viszont ilyen hülyeségeket felhozni példaként, hogy bezzeg a rollert el kell juttatni szervizbe, míg a mosógéphez kijönnek azért az egész hozzászólást minősíti.
1000-ből mégis hány olyan garanciális eset van, amikor a roller úgy befékeződik, hogy ne lehetne eltolni valahová? Nem sok lehet.
A mosógépet vagy hűtőszekrényt próbáld meg eltolni valahová. Persze hogy kijönnek megjavítani, nem csak azért, mert néha beépített eszközről van szó, hanem mert ezeknek a készüléknek árthat a felesleges mozgatás, de ami igazán fontos, hogy tömegét tekintve túllépi az egy ember által hivatalosan szállítható súlykorlátot. Rollerre ez nem igaz.A facebook meg az internet legalja. Az ott felhozott példák gyakran elég sok torzítást tartalmaznak. Felét se szabad elhinni.
Külföldi az működik.
...
Küldik a hibás alkatrészt.
Cserélni persze neked kell.
Aki nem akar / nem tud a szervizeléssel bajlódni, az "persze" megszívta. Mert "persze" elég sok utánaolvasással jár, meg "persze" szerszámok is kellenek hozzá, meg "persze" jó sok szabadidő.És a hiba észlelése és a működő állapot közötti idő se lehet valami túl rövid, ha még azt is le kell levelezgetni miket kell lefotózgatni, levideózni hozzá. Egyedi esetekben előfordulhat akár egy-két hét, de ha az átlagot nézzük és a sikerességi rátát, akkor nagyon kedvezőtlen számok jönnének ki.
"Jó móka mondjuk futárt fizetni ezért."
#1 Futár költség eltörpül a roller ára mellett.
#2 Nem neked kell állnod a futár költségét, lásd: Ki fizeti a futárt a márkaszervizbe?. Itt azt írják: "Legyen szó azonban akár kötelező jótállásról, akár kellékszavatosságról, ha a jogszabályban rögzített határidő még nem telt el, akkor a hibás termék szervizbe történő elszállításának a költsége a vállalkozást terheli." Cikkben szerepelnek a jogszabályi hivatkozások.
Cégnél, ahol dolgozom mi is ezt a gyakorlatot alkalmazzuk (műszaki termékek kereskedelme, nem rollerek). Garanciális ügyintézésnél mi álljuk azt a 1500 Ft körüli összeget, amibe a futár kerül. És mielőtt előkerülne a téma: nem követelheti meg senki az eredeti csomagolást."600km oda vissza autóval mondjuk 25-30ezer Ft."
Pedig ahogy fent írtam ingyen is elvinnék tőle. És ha nem a szélsőséges példából, hanem az átlagból indulnál ki, nem ennyire jönne ki az összeg. -
z67
őstag
válasz
Thunderzolee #25357 üzenetére
A gyakorlatban hogy működik a kinti garancia? A ninebot az nem tmx, hanem WayteQ, nem?
-
z67
őstag
válasz
Thunderzolee #25355 üzenetére
Van rajta egy 25os fém tábla. Garancia, ha sérülés nélkül cserelem oda-vissza.
Kb. ugyanannyibol szándékszom kihozni. Keresgelek. Aggaszt a külföldi garancia, ha egyáltalán van.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Thunderzolee #25297 üzenetére
Minden nap van plusz kupon, kb 30-35 eurot lehet lehozni még az árból. Én 620 ért rendeltem a G2 őt.
-
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25295 üzenetére
DHGate-ről most mit érdemes rendelni?
Kupon van? -
fles1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #25266 üzenetére
Köszönöm, bevallom, ennyire azért nem kerestem vissza a topicban, csak hagyatkoztam a gyártóra (kár volt). Így utólag inkább az Acert rendeltem volna, de mindegy, akkor töltöm 2 naponta... A kisvárosi használat mellett ennyi talán belefér.
-
fles1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #25241 üzenetére
Köszi!
Végül az E2 Pro-t vettem meg, emellett az Acer - az akksi kapacitás ellenére - nem rúghat labdába. Talán, ha 25-30 eFt-al olcsóbb lett volna, akkor a másikat választom, de így ez tűnt a biztosabbnak. Arról amúgy is azt írták, hogy lomhán indul...
A Ninebot egyébként az akár 750W teljesítményt induláskor is hasznosítja - ha maxra teszem a start powert - vagy ez csak lejtőn felfelé érvényesül? -
fles1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #25180 üzenetére
Sziasztok,
Köszi Zoli a részletes összehasonlítást, ez alapján elég meggyőző az E2 Pro. Ehhez a szériához pótalkatrész (pl sárvédő) mennyire könnyen szerezhető be? Illetve egy valamit hiányolok: Nincsen rajta szemmel látható felfüggesztés. Ezeknek a lengéscsillapítása milyen egy Lime rollerhez képest? (A nagy gépekre gondolok, amik a nagyvárosokban vannak, nem pedig a vidéki gagyi modellekre...)
~150 eFt a lélektani határ, találtam ennyiért egy Acer ES 5 sorozatú rollert, aminek a hatótávja közel duplája az E2 pro-hoz képest, illetve első ránézésre ennek komolyabb a hátsó felfüggesztése is (habár lehetséges, hogy ez a tömör gumikat hivatott ellensúlyozni).
Egyébként sima városi használatra kell, napi 6-8 km megtételéhez, szóval semmi extra igény, de azon belül a lehető legjobb utazási élményt szeretném elérni. Szóval mit javasoltok a számomra? -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25217 üzenetére
már csak az a kérdés hogy megéri-e a vesződést egy zsír új f2 pro helyett?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #25205 üzenetére
Tavaly augusztusban 189 volt kb.Szintén hasonló akció. + pontokat is kaptam duplán tehát kb ennyire jött ki összesen, mint most aki akcióba megveszi és nincs euronics kártyája.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25182 üzenetére
Meg is értem, hogy a szerviz pénzt kér a roller szétszedésért, ST Link-es programozásért, ami pici forrasztással is jár.
Ha lenne ilyen rollerem és érdekelne, valószínűleg magamnak is meg tudnám csinálni, de ha csak 1 rollerről van szó, én is inkább kifizetném az összeget, mert csinálják azok, akik már párszor végigmentek rajta. Az első alkalommal mindenki sokkal óvatosabb, ezáltal sokkal lassabb minden lépés. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25179 üzenetére
A példádat nem értem, nem használok windowst.
Utána néztem és nem a szoftver licences, hanem a saját szériaszám alapján visszaírandó kódért kérnek pénzt. Jelenleg (2024.02.28.) 30 € az ára (11.800 Ft).
Xiaodash programmal történik a varázslat, https://www.xiaodash.app/g2.
Közel fél órás videóban (németüL) lépésről lépésre el is magyarázza hogyan kell:
https://www.youtube.com/watch?v=4FYH6iMkC4U.
A Segway Ninebot G2 és F65 mellett az F2 / F2Plus / F2Pro is érintett benne.Egy amerikai diáktól láttam elég ügyes dolgokat programozgat, a legfrissebb projektje is a rollerek programozásával kapcsolatos.
Már így is csökkent az ára, és majd ha lesz több verzió, akkor ez is ingyenes lesz.
-
hardline
senior tag
válasz
Thunderzolee #25157 üzenetére
Navee S65 legutóbb december közepéig volt akciós, én azóta nem találtam készleten.
Akkor sajnos lemaradtam róla. Kb 170 ezer Ft volt az ára. Hazai boltok 300 ezer Ft fölött árulják. Jelentős árkülönbség. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25161 üzenetére
"Ha idehaza veszed a G2-E-t, akkor számíts rá, h nem tudod módosítani a sebességét már. Az új szoftverrel nem lehet régiót váltani. A régivel még lehetne, de amint az appot felrakod, nem enged belépni, míg nem frissíted. Így aztán go to 10.
Kb 40ezerbe kerül a G2-n, ha mégis módosított szoftverrel akarnád használni - licenszdíj a hackre. (Rolleres szervizekben megcsinálják.)"Első olvasásra nekem úgy tűnnek, hogy a fenti részben elég komoly pontatlanságok vannak.
Pl.: "licenszdíj a hackre". Ezek a projektek open source alkalmazások szoktak lenni. Ez a lényegük! Aki ért hozzá, az hozzátesz valamit. Ezeket nem lehet licencelni, mivel ingyenesek.
A downgrade-re ezt a programot szokás használni:
https://www.scooterhacking.org/forum/viewtopic.php?t=676 -
phrenetiX
tag
válasz
Thunderzolee #25161 üzenetére
Nem foglalkozom én már a Pro 2-vel, megvan a pénzem egy új járgányra, inkább arra költöm. A visszatöltés szerintem közepesen volt, a recommenden. De lehet a legerősebben, nem tudom már.
Nem zavar, a 25 is bőven jó, hadd dudáljanak, nem izgat. Ha kiadok 300 ezret rá nem akarok rá költeni többet. Ez a defektmentes gumi tényleg az?
Szívem szerint elektromos bringát vennék, az masszívabb és gyorsabb, mint az elektromos roller, de a roller mellett szólna a hazai vásárlás. Félek, hogy valami hibás bringát fogok ki külföldről és akkor kidobtam az ablakon 370 ezer forintot. -
phrenetiX
tag
válasz
Thunderzolee #25157 üzenetére
Köszi az ajánlásokat. Negatív tapasztalat: 2 hónap használat után hátsó kerék defekt, utána nem győztem javíttatni, meguntam, vettem tömör kereket hátra. Egy idő múlva az első kerék is defektes lett, de azt már nem is javíttattam, használtam úgy, aztán egyszer csak megadta magát az egész roller (vagy az akku vagy a vezérlő halt meg; tavaly augusztusban jöttem haza vele dombnak felfele úgy, hogy előtte kb félórát volt a tűző napsütésen, már a kijelzőn is megjelent a piros hőmérő ikon, de én csak hajtottam, míg le nem kapcsolt, aztán utána feltöltöttem, elindultam vele boltba és már az út elején elkezdett rohamosan esni a töltés, kb 2 km-es út volt ez oda-vissza enyhe emelkedővel, aminek a végére szinte lemerült, azóta még 1x eljátszottam vele ezt, onnantól be sem kapcsol, semmi). Úthibákat durván éreztem vele, forgalomban állandóan dudáltak rám, pedig szabályosan közlekedtem mindig, a kormányát állandóan húzni kellett, mert két használat után idegesítően nyekergett.
170 cm vagyok, 90-95 kg között. A Pro 2 valószínűleg gyenge volt alám, sajnos eléggé dombos helyen lakunk, dombnak felfele érezhető volt, hogy belassul 20 alá, pedig moddol fw volt rajta, egyenes úton 25-30 között mentem vele.
Amúgy rollerből eddig ezt néztem ki: [link]
De lehet jobban járnék egy ilyen bringával: [link]
Csak ezt félek megvenni, mert ha bármi van vele, akkor nincs rá gari. -
válasz
Thunderzolee #25155 üzenetére
Ez mondjuk 200-250-ért jó lenne, de igazából ez is csak egy pálcika.
-
punisher1
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25130 üzenetére
Akkor jó hogy Újpesti vagyok
De a lényeg habár a youtube is tele ezekkel,mit hogy kell engem nem érdekel.
Én azzal csak azt akartam mondani,hogy elvileg mindegyik tud 30km/h-t.Engem hidegen hagy mert nekem elég a 25km/h.Engem ne csesztessen senki meg állítson meg betartom a szabályokat felveszem a bukót is,hogy abba se kössenek bele.
Ez a csattogó hátsó és kotyogó első nálam eddig nem jelentkezett.
Olvastam én is ilyeneket el is gondolkoztam hol és hogyan használják ugratnak vele padkákról?Én normális körülmények közt bicikli sávon használom ill.járdán(macskakövön is mentem) és semmi ilyesmit nem tapasztalok.
Én így szeretem ha itthon veszem és könnyebb számomra az ügyintézés,hiába pl alin is ott a 70 mai pumpa itthon fogom megvenni(amúgy pont ez még olcsóbb is itthon) mert ha gond van nem fogok egy kínaival véget nem érő üzenetben történő vitába bonyolódni és bizonygatni videókkal képekkel hogy nem jó.
Itt beviszem/elküldöm és nagy valószínűséggel elöbb megoldom minta alin keresztül diliznék.
De ez én vagyok mindenki úgy csinálja ahogy szeretné,nincs ezzel semmi... -
mosquetoo
tag
válasz
Thunderzolee #25106 üzenetére
Gondoltam monorimre de amikor megláttam, hogy mennyiért akarják eladni es mennyire gagyi letettem róla.
Láttam a listát igen, viszint az f2 pro nincs DHGate en ha itthon rendelem az meg le van korlátozva 25km/h ra.
Egy 30km/h azert jó lenne.
Mi a különbség mondjuk a g2max es az f2 pro között?
G2n hátul lengescsillapito de elől dobfek.
F2 újabb ? -
Shade45
senior tag
válasz
Thunderzolee #25104 üzenetére
Ööö ez most irónia akart lenni, vagy komolyan írtad?
-
Gabor777
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25094 üzenetére
Szerintem napi max 10km. Segway F2 plus lesz a befutó. Garancia/jótállás gondolom 2 év. Szerviz van itthon, ahova esetleg lehet fordulni a jövőben?
-
coppola
tag
válasz
Thunderzolee #25093 üzenetére
Köszi!
-
jackal79
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25077 üzenetére
Lányom használná. kb 160 cm magas és 45 kg. Legtöbbször sík terepen használná, iskolába és vissza, ez kb összesen 6-7 km.
Volt már neki egy Xiaomi Mi Electric Scooter Essential csak azt ellopták.
Köszi a linket, amit küldtél, nagyon hasznos -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24941 üzenetére
Ez esetben egy kerékpárral jobban jártál volna, én inkább azzal mentem ilyen időben. Ilyen helyen. De van lámpa, időben észre lehetett venni gondolom. Én eleve nem mennék föld úton, erre is van, azt kihagyva inkább kerültem egyet.
#24942) tothjozsi96
Múlt héten esett szó a rollerezésről, többen is mondták, hogy kifejezetten nem kedvelik őket (finoman fogalmaztam, itt most meg). Van egy általános nézet, a szabálytalankodók miatt (abban az esetben rollres rossz tapasztalatok pl autósként)... Lehet ez hajtja, az ilyen eseteket is, amit fentebb olvasni. De akkor sem normális. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24939 üzenetére
Mit csináltok ti, hogy így jártatok?
Igaz én ritkán használom... de akkor meggondolom -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #24904 üzenetére
nem sima slime, hanem tubeless folyadék aelvileg mehet bele.
-
eWro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24904 üzenetére
Esetleg az utángyártott 8-10 ezer/darabért? Illetve ennek elől-hátul ugyanolyan a gumija? Csak mert sehol nem látom feltüntetve, hogy hova való
-
eWro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24901 üzenetére
Magyarul akkor csak egy kulsot kene vennem mert biztos az rossz? Vagy hogy nez ez ki? Mert neztem hozza alkatreszeket es csak belsot talaltam igazabol
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24884 üzenetére
Azt hittem lehet általánosítani, hogy az "i" az minden tipúsnál ugyan azt jelenti.
Akkor konkrétan kérdem:
Miben különbözik az p65E és a p65i? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24860 üzenetére
Ezzel én is így voltam. mindig inkább felment nem le... most már az akkor picit többért is megérte volna, mert vagy 100k val lett drágább... Nem roller...
elmunkas
-
elmunkas
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24860 üzenetére
Visszarakták pár óra múlva a kedvezményt. Meg is rendeltem tegnap. 229.000 Ft-ot vontak a számlámról a kuponok után. Ja és Euroban fizettem. Úgyhogy megérte kicsit erőlködni.
Aztán majd meglátjuk milyen lesz, én bizakodó vagyok.
-
elmunkas
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24801 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek!
Végül úgy döntöttem, hogy elengedem a magyar vásárlást, kicsit bővítem a keretet és DHGateről rendelek egy Ninebot Max G2-t. Kuponokkal 250-ért itthon van, ennyiért szerintem jó vétel. Amennyit lehetett utána olvastam, nekem jó rollernek tűnik. Ami még jobb/erősebb lenne az már olyan méretű és súlyú, hogy hagyjuk...az árról meg ne is beszéljünk. -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24820 üzenetére
Masfel mi alatt? Az nem mindegy.(ez nem neked ment, bocs)
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24820 üzenetére
Hat ez nekem most tokeletes, ha ugy alakul, akkor fordulok hozzad bizalommal!
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24801 üzenetére
Engem lassan egy eve biztattal, hogy g30-at vegyek, azota is naponta imaba foglalom a nevedet
-
HAX
tag
válasz
Thunderzolee #24751 üzenetére
Köszönöm nagyon hasznos volt számomra a táblázat.
Elég sokat keresgéltem most a használt piacon, főleg Xiaomi Pro 2-re és Ninebot Max G30-ra vadászva.
Sajnos vagy nagyon szakadt állapotúakat találtam vagy olyat ami annak ellenére, hogy használt majdnem bolti áron árulják.Végül rendeltem egy Ninebot F2 Plus-t az Alzáról elég méltányos áron, ez is használt állapotúra volt kiírva de így van garancia és ha nagyon le lenne pusztítva akkor el tudok állni a vásárlástól.
-
glaci
őstag
válasz
Thunderzolee #24707 üzenetére
Hát igen, a neveltetés sokat számít.
Hosszú távon a komolyabb a jobb befektetés.
Meg hát szoftveresen vissza lehet venni a teljesítményét az elején.
Már csak a nagy súlya zavarna. -
glaci
őstag
válasz
Thunderzolee #24705 üzenetére
Egy 13 éves gyereknek nem lenne túlzás ennyire bika gép?
Szerk.:
Persze ezekkel is lehet óvatosan meg ECO módban menni, de a gyerekek néha nagyon "eszetlenek" is tudnak lenni ...
Én a G30 -at nem merném egyedül rábízni a gyerekre, mert relatíve gyors, erős és nehéz. Csábít, hogy száguldozz. De ha baj lesz, akkor akár nagy is lehet. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24693 üzenetére
"A roller azért van, h használjuk, nem azért, h kíméljük."
"A hideg majd megeszi a cellákat, aztán lehet akkupackot cserélni."Tehát Arányosan érdemes használni. Most ilyenre akkor egy kerékpár összességében jobban megfelel, vagy elmenni nélküle pár száz métert max gyalog. Mert összességében ez csak ront a helyzeten. Hosszabb útra nem is mennék egyébként sem. Akinek esetleg munkaeszköz az más dolog. De hobbiból stb nem érdemes arányokat nézve, kint hagyni. Akkor ezt jól érzékeltem.
Nyáron ugyan ez, lehetőleg nem tűzőnapon hagytam.
Nálam a roller, amúgy sem tudja kiváltani az autót maximum részben. Másrészt időfaktorban sem. De így is mentem vele pár száz kilométert 1 vagy 1,5 hónap alatt kb. meg lehet szokni... más azért mint egy kerékpár, ami más okból lenne fontos.
És fogsz költeni az F40-re?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24691 üzenetére
itt szoktam olvasni aksis dolgokat, lehet nem probléma, de csere, merül, cella hiba egyéb tevékenység amikor valakiknek vmi gondja volt. Akár nem is olyan régivel. konkrétat most nem tudok linkelni.
Kugoonál még mindig probléma az alkatrészek beszerzése?
Én igyekszem rossz résznél lassítani, vagy hagyni, hogy lassuljon előtte a roller, főleg ha ismerem a terepet, pl pont olyan helyen ahol fák felnyomták a terepet. vagy egyéb gond. Macskaköves úton nem használni pl.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #24206 üzenetére
10/tízen pár fok jó lehet? Pincébe van, ott van a "kazán" is. A másik kérdés, ugyan feltöltöttem 60%ra a rollert, de fokozatosan merült, akkor is, ha nem volt használva, az idő előre haladtával. 30% alatt viszont automatikusan hibernálja magát vagy 7 nap nem használattól. Bár előbbi gyanúsabb. Ez így jó, vagy mindenképp töltsem fel? F2 plusz
F2 plussz esetén komoly visszatöltéssel, egészen biztosan többet töltött vissza, mint a megtett út, km-ben számolva. A célállomáson többet mutatott, mint amennyit mentem vele. Ha kivontam a időközben megtett utat, pedig fullon volt a gáz. többnyire sík területen. kilométeres mérték biztos volt. De fékezésből ez nem jött volna össze. Ha átállítottam a szintet, a legalacsonyabbra érezhetően szabadabban gurult. magasabb szinten, meg kb meg is állt, ha nincs gáz."ha meg ennek elkerülésére alacsonyra állítod a max erejét, nem fog akkor sem, amikor nagyon kéne. Szóval olyan ez, mint minden más: csak ésszel használandó!"
Akkor a médium a legjobb megoldás?
Nekem az azonnali megállás tetszett, mert úgy fékezni sem kellett, értelmetlen votl a kérdés... Alacsonynál már előfordulhat ilyen helyzet, mert gurul tovább médiumnál meg kb közepes lehet.fék is van, de még gurul valamennyit.Én mostanában nem használtam a rollert, de kisebb távon lehetne, kb ugyan az, mintha bringával menne az ember nem? Azt nem tudom mennyire tenne jót neki 10 fok alatt vagy mínusz hőmérséklet menni valahová... Ha még kint is maradna még inkább... ha más nem leszívná az aksit, idővel.
Én mindig lezárom. De elvileg ha párosítva van (beüzemelve már) , nem lehet bekapcsolni a rollert anélkül, hogy vki aktiválná nem?
Én amikor otthon próbáltam, sebességtől is függőt. Ha nagyon lassan túltam nem kapcsolt be, de ha normál sebesség vagy kicsit gyorsabban akkor azonnal. Persze a fék pár másodpercig tart aztán kienged majd újra be. meg villog jelez... ilyen offline állapotban még nem próbáltam, viszont így nem kapcsol be. ha eltolni lehet is, de használni nem.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #24667 üzenetére
A 20 km/h-t azért már pár nyugat-európai országba bevezették, és hát elég szarul hangzik első hallásra, de én is szinte mindig 19 km/h sebességgel közlekedem. Azt hittem a Xiaomi felépítésének a hibája, de az Okai-n is ennyivel megyek. Pedig lényegesen komfortosabb.
Ha valahonnan elkésnék, sohasem a roller végsebességének a hibája, hanem hogy én nem indultam el időben.Ez a 20 km/h körüli sebesség érzésre alakult ki nálam, ennyit talán még ki tudnék bukfencezni, 25-öt már nem.
Meg sokkal nyugodtabb lelkiállapotban érek célhoz, mint amikor 25 km/h vagy nagyobb sebességgel, másokat letolva az útról mennék végig. Ott már alig marad idő lereagálni a környezet (pl. közeli gyalogosok) hibáit.
És városban a kerékpár is mégis mennyivel megy két kereszteződés / villanyrendőr között? Nulláról indul, majd rollerhez képest lomha tempóban éri el a csúcssebességét. Aki pedig nagyon sportos, az használjon sporteszközt. Én egyre gyakrabban kombinálom a kettőt, pedig volt kb. másfél év, amíg szinte egyáltalán nem is használtam a bicajt, annyira megkedveltem a rollert. Pedig volt idő, amikor még majdnem 1.000 km-t beletoltam egy hónap alatt. Mindegyiknek megvannak az előnyei.
-
Aaron14
őstag
válasz
Thunderzolee #24666 üzenetére
Csatoltam videót, kattintható az “ilyen” szó.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24647 üzenetére
Sikerült: Iphone-om van, az iphone-os alkalazással nem ment. Végső elkeseredésben megpróbáltam az android-ossal, azzal megjelent a 35km/h…
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #24661 üzenetére
Nem érted akkor a lényeget!
A ilyen magas szintű szoftvervédelmi képesség rendkívüli szaktudást igényel. Bár sima felhasználóként ennek - jelenleg - kevésbé érezzük a jelentőségét, de ez azért komoly lépés. Mérföldkő.
Nem nagyon van más gyártó, melynek az anyavállalata ilyen speciális háttértudással rendelkezne. Ezért tudta elsőként meglépni a Xiaomi. Ahogy a nyomtató iparágban a Samsung irodai nyomtatóinak voltak olyan felhő alapú megoldásai, amiről a többiek nem is álmodtak akkor. Jórészt emiatt vásárolta fel őket a HP. De sok más iparágból lehetne példát hozni, ahol a fejlesztési részlegek szaktudásai összeadódtak.Ezeknek a fejlesztéseknek én inkább szabályozói oldalról látom az előnyét. Ázsiában vannak kevésbé liberális város(államok), ahol a mikromobilitási eszközök komoly szerephez jutnak. Onnan már csak egy-két lépés (és szoftverfrissítés), hogy a roller csak aktív mobilkapcsolat, azaz GPS kapcsolat mellett lehessen használni, ezáltal kikényszeríthető a frissítés. A GPS miatt pedig elérhető lenne, hogy különböző sebességű zónákat alakítsanak ki. Vagy tiltott zónákat hozzanak létre. És ezeket a zónákat akár napszakon belül is változtatni lehessen.
Ennek egyik szükséges alapfeltétele egy olyan központilag irányított szoftver, amit nem lehet könnyen kikerülni. Aki nem ilyen eszközzel rendelkezik, az nem vehet részt a forgalomban. Monopóliumba kerülhetnek, ami gazdaságilag mindig előnyös helyzet.
A Xiaomi számára ennek megalkotása valószínűleg tized annyi energiájába került, mint bármely konkurenciának került volna. És ez a technológia - mint ahogy azt a cikkben leírták - más eszközökben, porszívóban, kamerában is szerepel már. Úgy látszik a marketingesek szerint ennek komoly reklámértéke van.
És nem a gumi-szerelő részlegről hívtak át egy embert, hogy alkossa meg MJA1 chipet. Tőle független fejlesztés, amit beleraktak a rollerbe is.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Thunderzolee #24651 üzenetére
S65-öt szoftveresen oldják fel, vagy van hardver csere is?
-
ginola
addikt
válasz
Thunderzolee #24651 üzenetére
Köszönöm szépen.
A bolygóműves mi volt az nem hátrány?
Az n65 is egy megbízható darab? -
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24647 üzenetére
Azért köszi!
Frissíteni "szabad"? Hozhat megváltást a problémámra egyáltalán? -
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24643 üzenetére
Amikor a gyári appal regisztráltam lehet Hungary-t választottam, de most a profilben USA.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24637 üzenetére
Próbáltam, sajnos nem segít az sem.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24624 üzenetére
Ahogy írtam is, nekem 32km/h a max ahova tudtam állítani. De majd megnézem még1x.
-
Kront
tag
válasz
Thunderzolee #24606 üzenetére
Kösz. A "tömör gumis" közé soroltam az öntömítő zseléset. (tudom, nem az) A lényeg, hogy ne kelljen kínlódni a belsővel. (Endurozom, sajnos van tapasztalatom vele.) Ezek szerint még nehezebbet kell választanom, hacsak nem vállalom a kínai E-TWOW importot. A 10"-t a kényelem miatt választottam, itt azt olvastam, hogy a kis kerék nagyon kemény. Gondolom 8.5"-nak, telóval meg a tömege menne fel.
Azért így már látszik, miért olyan brutál drága (itthon) az E-TWOW. Mindazt tudja, amit szeretnék, és még könnyű is. -
bkiky01
senior tag
válasz
Thunderzolee #24584 üzenetére
Nem semmi.. Még a végén D38 helyett ez lesz.. A súly, ami visszatart..
-
válasz
Thunderzolee #24597 üzenetére
Én 178 cm vagyok és a pro2-nél nem érzem, hogy alacsony lenne.
-
válasz
Thunderzolee #24584 üzenetére
“Forgalomtól elzárt területen…”
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Thunderzolee #24579 üzenetére
Látom nálad nem divat válaszolni, ha kérdeznek.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Thunderzolee #24523 üzenetére
Mikor leszeded a led részét akkor nem esik ki az az ellem?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Thunderzolee #24544 üzenetére
Nekem adapter nem kell hozzá. Ide haza 17eft az USB-s
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Hol vetted a v3-ast?ide haza eddig csak a winglight 360 és annak az usb változatat láttam.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
[link] nekem nem tűnik gyengének.
Adapter nem kelett. Az igaz, hogy az ellem csere ennél a fajtánal nem egyszerű, az egészet ki kell vennem ahhoz, -
polo493
tag
válasz
Thunderzolee #24461 üzenetére
nekem a g2 max 1000w hátsó ,feltudtam menni emelkedőn amikkel találkoztam ,de előfordult ha fújt a szél már nagyon belassult az is ,kb tolhattam is volna ,érdekes téma kb 16 fokos lehetett emelkedő 83kg kb és ha szél volt akkor annyi a dinamikának ,sík terepen 50kmh elég nekem szerettem ,de lehet jövőre megveszem a g3 pro-t dual motor.
-
.DLL
veterán
válasz
Thunderzolee #24452 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #24457 üzenetére
"300Wattos roller belassul 12-13km/h-ra, míg egy 350W-os 20-al felmegy"
Hogy? +17% felvett teljesítményből kihoz +60% körüli leadott teljesítményt?A Neon Lite-ot 300W-osnak sorolod be? Habár a gyártó állítja, hogy 600W
a csúcsteljesítménye, és ha valamivel, hát ezzel lehet összehasonlítani őket.El kellene felejteni a névleges teljesítmény mantrát, semmit nem jelent.
Különösen egy emelkedőn való sebességre nem lehet belőle következtetni.
Azt elfogadom, ha teszteltél sok rollert, és ezt tapasztaltad, csak után kéne
járni, hogy valójában mit csinált a vezérlőd a teszt közben. Nehogy teljesen
fals következtetésre juss a piacon megjelenő új rollerek adatlapját olvasva... -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24455 üzenetére
Jo, csak haromszor irt lejtot, ezert kezdtem gondolkodni, hogy estleg a fekre gondol, vagy ilyesmi
-
kiss006
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24426 üzenetére
90kg, 187cm😅 amugy a neon liteon is gondolkodtam szerintem az is jo lenne.. es szinte csak sik terepen hasznalnam
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24432 üzenetére
Szerintem erre gondol.
-
dzsidzsas
tag
válasz
Thunderzolee #24428 üzenetére
Nekem van ilyenem. Be se tudtam üzemelni. 2 dollárér vettem nem 7000-ért.
-
Styll01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24282 üzenetére
Sajnos nem találtam sehol semmit.
-
válasz
Thunderzolee #24332 üzenetére
A G2 ajánlható stabilan 100 kilós embernek? nem akarok 50-nel száguldozni, de jó lenne ha egy 25-öös tempót lehetne vele tartani.
Lamax SC50 mennyire ajánlott, jó ár? [link] -
dzsidzsas
tag
válasz
Thunderzolee #24354 üzenetére
Szerintem ehhez valami kormányra szerelt sima elemlámpa kell.
Vagy keress olyat amiben nincs extra funkció, de én olyat 15 éve nem láttam.
Próbáld ezt: [kép] -
sgabor
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24354 üzenetére
Ezen a linken van készleten a dzsidzsas által például hozott lámpa.
-
tknof1871
őstag
válasz
Thunderzolee #24326 üzenetére
A Segway D38E akkumulátorának cellaadatait is ki lehet olvasni?
18650-es akkumulátorokból rakják össze a D38E akkumulátorát? Egy 18650-es akkumulátort hívnak cellának?Ha egyszer cserélni kell, akkor vajon a régi akkumulátort megtarthatja a roller tulajdonosa? Hátha valamelyik 18650-es még jó EDC lámpába.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Thunderzolee #24324 üzenetére
Szia, köszönöm az infókat!
Valamiért ilyen akksis dolgokban a használt (vagy alig használt) dolgokban nem igazán bízom. Hogyan ellenőrzöd le, hogy tényleg megfelelő-e az akksi kapacitása, stb.?
Mindegy, a mai utam már jó volt, most 12 km sík terepen 40%-ig merítette. Ez már megfelelő.
Köszönöm még egyszer az infókat. -
FeniX-
senior tag
válasz
Thunderzolee #24320 üzenetére
Köszi, nagyon jó kis táblázat! A 'D' szériában ugyanakkorák az akksik fizikai méretre? (kicserélhető a nagyobbra?)
A külön/kiegészítő akksis módszer akkor nem járható út? -
FeniX-
senior tag
válasz
Thunderzolee #24316 üzenetére
A tesztekben ilyen ~16-18 km-t írtak, amivel ki lennék békülve. Persze, ott sík terepen használták.
Ez a 14 km pont határon van. Arra gondoltam, talán később - egy fél év múlva - tudok hozzá szerezni még plusz akksit. Most egyben nem akartam még 50-el többért vásárolni.
Az számít egyébként, hogy melyik üzemmódban használom inkább? A tesztek "S" módban hozták a 16 km-t.
De - valóban - ha beleszámítom az emelkedőt is, akkor ez 'ennyi'.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest