Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark197405
tag
válasz
Dark197405 #25612 üzenetére
Rájöttem, amikor a tempomat aktiválódik ,akkor sípol egyet. Inkább kikapcsoltam, az asszony úgysem használja.
-
PociAti
őstag
válasz
Dark197405 #25582 üzenetére
Én imádom a tempomatot.
Elektromos rolleren az egyik leghasznosabb funkciónak tartom.
- nem szeretem amikor hullámzik a sebesség,
- jobb kezemmel normálisabb kéztartást tudok felvenni a kormányon (vagy akár el is tudom engedni).
- A stabil sebességhez nem kell nyélgázon menni. Mert sokan úgy oldják meg a stabil sebességet, hogy a végállásig húzzák. Én ezt úgy oldottam meg, hogy levettem a cruise control aktiválódási idejét 2-3 másodperce, így szinte mindig tempomaton vagyok. Úgy állok hozzá, hogy mindig be van kapcsolva, így ha lassítani akarok, akkor rápöccintek a gázkarra - ezzel kikapcsolja a tempomatot - majd elkezd lassítani. Nincs meglepetés.
Sőt, mintha az új firmware kreáló szoftvereknél mintha olyat is láttam volna, hogy megadható mennyire legyen érzékeny sebesség kilengésre. Pl. +/- 1,5 vagy +/- 3 km/h sebesség kilengésnél is fix sebességnek tekintse, szóval aktiválódjon a sebesség tartás. Majd esete utána nézek ezeknek.A Sport módban a sebességet én is feljebb toltam, de nem használom a sport módot. Inkább a Drive módon is kitoltam kb. 27 km/h-ra a sebességhatárt, és így ebben a lomhább (akkumulátor kímélőbb, hatótáv növelő) módban használom. Az én testtömegemhez bőven elég ez a dinamika.
És van még egy beállítás, ami egyes esetekben fontos lehet, az energia visszatáplálás mértékének csökkentése. Teljesen töltött akku + nagy önsúly esetén ha valaki hegyen lakik, és onnan legurulva fékez, akkor kinyírhatja az akkut (vagy a vezérlőt, vagy a kábel füstölhet el, nem emlékszem rá pontosan). A custom firmware tömeges elterjedése után kb. 1 évvel kezdték javasolni, hogy az eredeti erős beállítások helyett inkább szerényebb visszatöltési értéket javasolnak.
-
PociAti
őstag
válasz
Dark197405 #25576 üzenetére
Gratulálok, annyiért igazán jó vételnek tűnik.
Használjátok egészséggel!3.800 km, 98 teljes töltési ciklus, ez alapján úgy tűnik a Xiaomi picit trükközik a teljes töltési ciklus fogalmával, mert 3800 / 98 = 38,7755 km-t jelent. Elvi hatótáv 45 km, gyakorlati inkább 30 km körül szokott lenni. Nincs jelentősége. Majdnem 20.000 km-nél érné el az 500 teljes ciklust.
És örülj annak, hogy módosított a szoftvere, azt jelenti nem a legújabb, így lenne lehetőséged könnyen, BT kapcsolatom keresztül testre szabni a szoftverét.
-
válasz
Dark197405 #25576 üzenetére
Na, ~100 ciklus.
Teljesen rendben van.
Remélhetőleg nem ugrattak vele fel/le a padkákon. -
PociAti
őstag
válasz
Dark197405 #25569 üzenetére
Annyit kiegészítésnek, hogy 500 teljes ciklus után az akkumulátor nem degradálódik le 70% alá.
Xiaomi Pro 2 gyakorlati hatótávja 30 km körül lehet (elvi hatótáv 45 km). Ha a 100% és a 70% középértékével, a 85%-kal felszorozzuk a 30 km-t és az 500 ciklust, akkor 12.750 km-t kapunk.Tehát 12.000 km megtétele után is legalább 70%-os még az akkumulátor.
Normális töltés és tárolás mellett az akkumulátor az egyik utolsó dolog, amitől tartani kell. 12.000 km során a vázszerkezet, az elektronika, a motor annyi mindenen mehet keresztül. hogy inkább az okozza a roller halálát, mint az akku gyengesége.
Az állapota legyen a döntő. Ha szerinted olyan hülyegyerek a tulajdonos, aki haverjával együtt padkáról ugratott le vele, vagánykodott, tehát indokolatlan sérülések nyomai vannak, akkor lehet gáz van a vázszerkezettel. Amúgy még a csapágyak tudnak elöregedni. Ha üresen meghajtod, és nem gurul szépen, csúnya hangja van, az még javítható, csak alkudj az árból.
Az elektronikai meghibásodásoknak nem igazán vannak külső jelei. Ezt a kockázatot be kell vállalni. -
válasz
Dark197405 #25569 üzenetére
500 ciklus után még mindig tökéletesnek mondható. Csak 500 után kezdhet el degradálódni.
A Ninebot azt állitja, h az akkujai 500 ciklus után még mindig 70%-os kapacitásúak minimum. A gyakorlat viszont azt mutatja, h 500 ciklus után is még mindig legalább 90-95%-os az akksik kapacitása.
A Pro 2 kb 30-35km-t megy el egy töltéssel.
3800km az kb 110-130ciklust jelent.Ha nem vigyáztak az akksira, pl egész télen ki volt téve a hidegre, az más. Évek alatt megeszi az akksit ha nem vigyáznak rá. Pl ha 300 ciklusnál tart, és csak 3800km van benne, akkor az nem jó, mert csak ~15km-t tud egy töltéssel.
Ezért jó tudni a ciklusok számát.
Lehet belőle következtetni az akksi állapotára, ha tudjuk hozzá a megtett km-eket is. -
válasz
Dark197405 #25561 üzenetére
M365 Tools
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dark197405 #25561 üzenetére
akku részén nem izgulnék. Azt kéne tudni mennyire dagonyáztak vele, mert vizet szarul tűrik
-
válasz
Dark197405 #25559 üzenetére
Meg.
Ezeket 10-15ezer km-re tervezték.
3800 nem kevés, de nem is a világ vége.
Mennyi töltési ciklus van benne?
Olyan 110 körüli? -
Orient84
aktív tag
válasz
Dark197405 #9474 üzenetére
Neked mennyi ideig toltotte le ezeket a pdfeket vagy miket?
-
Orient84
aktív tag
válasz
Dark197405 #9472 üzenetére
Igen, utana mar lattam
Hulye ios app storeban nincs meg ez az alkalmazas.
-
Orient84
aktív tag
válasz
Dark197405 #9389 üzenetére
Hogy csináltad?En mult heten vettem, epp toltom, de jo lenne kicsitgxorsabban menni😀Koszi!
-
PociAti
őstag
válasz
Dark197405 #9406 üzenetére
Amit te feltettél, az egy készre főzött beállítás, semmi testreszabási lehetőség nincs benne.
Nem olyan, amit szeretnél, hanem olyan, amilyenre valaki megalkotta.
Egy olyan személy, aki azt állítja a 20%-kal feltuningolt 1S beállítására, hogy az nem károsítja az akkut és a motort. (Kissé szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.)
"Some question and answer
1. Top SPEED (fully charged scoot)?
1S - 30 to 31 kph, Pro2 - 35kph
2. Will this damage the battery or motor?
No."
Ettől függetlenül tökéletes lehet számodra, de én jobb szeretem magam beállítani a paramétereket, de minimum rálátni a dolgokra, hogy milyen - gyáritól eltérő - beállítás történt és azt hogyan érte el.Közben teljesen feltöltöttem a rollert és simn hozza a 27 km/h-t. Viszont a középső, a D fokozat (is) túl erős lett, induláskor hajlamos kipörögni alattam. És még a gyalogos módot kell megoldani.
Az előbb nem írtam, de most már alacsonyabb tempónál elindul a roller, nem kell 5 km/h-ig elszökdelni vele.Gyanús, hogy később kipróbálok egy másik App-ot is.
-
PociAti
őstag
válasz
Dark197405 #9389 üzenetére
Downgrade-et követően a Xiaomi 1S-re én is feltettem egy cfw-t, amit a ScooterHacking Utility állítottam össze.
Az első próbálkozással csak részben vagyok elégedett.
A cél az volt, hogy a tempomatot már 3 másodperc után elérjem (ezt sikerült), de ebben az App-ban nem találtam arra lehetőséget, hogy a power gomb funkcióját megcseréljem. (1 kattintás legyen az üzemmódok közötti váltás, és 2 a lámpa be/ki).
A sebesség értékeket nem sikerült jól belőnöm az Appal. Cél a 27 / 23 / 17 km/h lett volna.
26 / 23 / 5 km/h lett belőle. Utóbbi valószínűleg amiatt van, mert flash-elés előtt kellett volna régiót választani (Global lite-ról Globalra.Te milyen programot használtál és mik a tapasztalataid?
-
válasz
Dark197405 #9256 üzenetére
Szia! Ha kipróbálod majd számolj be kérlek
-
vadasz70
aktív tag
válasz
Szia! És mennyit tudsz elmenni egy töltéssel?
-
Putyin90
senior tag
válasz
Én így használom hónapok óta és semmi hátrányt nem tapasztaltam. Csináltam rá egy custom fw-t és most úgy néznek ki nálam a fokozatok, hogy gyalogos módban 20 km/h, D-ben 25 km/h, S-ben pedig 35 km/h. S-t akkor használom, ha városban kell intézkedni vagy ha sietek valahova (vagyis az esetek 90 %-ában), a D-t azt ritkán, a gyalogos módot meg akkor, ha hosszabb távra megyek és nem sietek.
-
Lackow
csendes tag
válasz
Dark197405 #8785 üzenetére
Xiaomi Air pump al nem szökik a levegő? Én halálra szenvedtem magam mire fel tudtam fújni a szeleptoldóval. Tekertem kifelé mint a veszett malac de így is jött ki némi levegő.
-
BabMester
senior tag
válasz
Dark197405 #8787 üzenetére
Nekem 4,5-en van. 2m 90kg. Teljesen jó.
-
Reggie0
félisten
válasz
Dark197405 #8785 üzenetére
4 bar valoszinu keves lesz.
-
Laca1212
őstag
válasz
Dark197405 #8752 üzenetére
Honnan, ha publikus?
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Dark197405 #8749 üzenetére
Legfontosabb kiegészítő szerintem a kobak (esetleg kesztyű), aztán kijelzővédő, ami a gomb beázását hivatott megelőzni.
Nekem még fontos volt egy szilikon huzat a fékkarra (ne csússzanak le róla az ujjaim még véletlenül se.
Vettem egy Xiaomi akksis pumpát (Air Pump), mert fontos a megfelelő nyomás (4-5 bar) defekt elkerülése végett.Ezenkívül én tettem még fel ("filléres cuccok"):
- kábelvédő spirált
- kicseréltem a sárhányón lévő kormányrörgzítő kampót erősebbre
- kitámasztó végére egy magasító bütyköt, hogy ne dőljön meg/el a roller annyira
- alu fenéklemezt extra védelemnek padkázás ellen
- ninebot x alakú telefontartót
- kormányoszlopra akasztót
- kormányoszlop csuklóba gumialátétet (még nem kell, de 2-300km után már lehetséges)Aztán ha nagyon belelendülsz lehet tuningolni:
- Monorim első + hátsó felfüggesztés
- 10 collos kerekekre való áttérés (két lengéscsillapító mellett már lehet tömör gumi is)
- 140mm-es féktárcsa + x-tech féknyereg
- egyedi firmware
- külső akkucsomag...felső határ a pénztárcád
-
BabMester
senior tag
válasz
Dark197405 #8749 üzenetére
Nekünk egy hete van meg ez a gép, nem bántam meg. Párom jár vele dolgozni 5km oda-vissza, meg ha olyan helyen van dolgom leteszem a kocsit nála és en is azzal megyek tovább, 40+ km-t simán hoz belvárosban.
Egy táskát javasolnék hozzá amit a kormányra lehet fogatni, hogy ne kelljen hátizsákot vinni mindig, ha papírokat, kaját vagy bármit el akarsz vinni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest