- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
fatalista22 #25540 üzenetére
"A zárójelentésemben is benne van, hogy kerékárra ülhetek. Ennyi elég?"
Szobakerékpárra nem volt benne?
A háziorvos fogja megmondani, nyilván a kardiológus véleménye alapján, de ez így akkor sem okés, mert nem az van a zárójelentésedben, hogy forgalomba engednek vezetni.
Tényleg sajnálom, hogy ilyen állapotba kerültél, de ez még nem hatalmaz fel arra, hogy mások életével játsz !
Tisztában vagy vele, hogy egyszer már megtörtént, hogy elájultál vezetés ( biciklizés ) közben.
A büntetőjogi definíció szerint ez a luxuria, a tudatos gondatlanság: Az elkövető előre látja magatartása következményeinek a lehetőségét, de könnyelműen bízik azok elmaradásában. legyen mondjuk ez a link [bűnösség].
El kéne fogadni, hogy nem mindenki alkalmas vezetésre. Ettől nem leszel kevesebb másnál. A lakosság nagyobb részének nincs engedélye vezetni, nem nagy dolog ebbe a csoportba tartozni, csak kellemetlen.
Maradjunk a realitás talaján, örülnék ha mindíg és mindenkor öntudatodnál tudnál maradni, de mivel volt már példa az ellenkezőjére, nagy az esély arra, hogy a többi közlekedő védelmében megvonják/nem adnak engedélyt vezetni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
fatalista22 #25530 üzenetére
"Bocs, régen jártam erre. Mivel az orvosok egyáltalán nem tiltják most, ez azt jelenti, hogy bíznak benne, megoldották a problémámat."
Bocs hogy belevau, de az orvosoknak tudniuk kéne először is, hogy ilyen állapotban akarsz forgalomba részt venni.
Nem tudom hallottál-e már az apnoé nevű "betegségről" ami tulajdon képpen egy alvászavar.
Nos, már ezzel a kórképpel bevonják a jogsidat, nemhogy egy ájulásos kórképpel.
Szóval az nem elég, hogy nem tiltják, hanem kifejezetten engedélyeznie kell az orvosnak az ilyen állapotban való vezetést.
Ha engedélyezi, onnantól Övé a felelősség. ( Azt azért megnézném, melyik orvos menne helyetted börtönbe* )
Mégvalami!
Ha tudomásomra jutna, hogy egy szerettem azért sérült meg, mert a felelőtlen vezető abban bízott, hogy vele soha többet nem történik meg, és mégis balesetet okozott, nem igazán érdekelne mi történik velem, de az biztos hogy kinyírnám az illetőt.
Ez nem vicc! Tessék elmenni az orvoshoz, hogy írja alá azt az engedélyt, hogy vezethetsz, forgalomban részt vehetsz, különben potenciális gyilkos vagy ha bármilyen járművel részt veszel a forgalomban !
-
PociAti
őstag
válasz
Mások példája tud erőt adni, mert bőven van rá példa, hogy teljes értékű életet lehet élni. Sok hírességgel tartozol egy klubba.
Arnold Schwarzenegger is pár hete kapott pacemakert, mások viccesen megjegyezték, hogy a műtét után tényleg Terminator lett. Sokan nem tudják, volt már neki 3 nyitott szívműtéte. Örökletes genetikai rendellenességgel született, szívbillentyűjét kellett cserélni, erre először 1997-ben került sor, majd később annyit fejlődött a tudomány, hogy ezt mellkas felbontása nélkül is meg tudják már csinálni. Sűrű programja miatt 2018-ban szakított egy kis időt az egyik Terminator forgatása előtt, hogy újra kicserélik a billentyűjét, de a műtét során hibáztak az orvosok, szóval életmentő beavatkozás miatt újra bontani kellett a mellkasát. Majd 2020-ban ismét volt egy szívműtéte.
Fogalmam sincs milyen lehet peacemakerrel a roller kormányát fogni, de azt tudom, hogy kátyú meg tudja viccelni a rollert, és a kormány akkorát tud rúgni, mint a ló. Ritkán fordul elő ilyen, de elég kellemetlen.
Maradni kellene inkább a kerékpár mellett.
Ahogy már korábban is linkeltek be neked elektromos kerékpárt, egyre többet látni 200-220e Ft környékén.
Niubility B16S elektromos kerékpár 36V 14.5AH 350W Elektromos kerékpár 16 hüvelyk,50-60KM hatótávolság,100KG maximális terhelésNem azt mondom, hogy ez egy jó termék, sőt, a rollerben a Niubility kifejezetten problémásak közé tartozott, viszont talán valamely normálisabb gyártó is megjelenik majd ezen a piacon valami elérhető és bátran ajánlható géppel.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ezek jó hírek: ettől függetlenül nem ajánlanám a rollerezést.
Nálam pl. kiderült, hogy a kulcscsont törés az semmi, mivel
az vagy meggyógyul magától, vagy megműtik, nem halálos.
Ellenben egy lép repedéssel, amibe igen gyorsan bele lehet
halni, mert akkora belső vérzés lehet belőle, hogy reszeltek.Ha úgy tetszik megúsztam! Ezt, hogy erőből bele csapódsz
az aszfaltba rolleren lehet legjobban előadni. Soha többet...
(Megfigyelésen vagyok most a sebészeten: reménykedem!) -
DigitXT
félisten
válasz
fatalista22 #25489 üzenetére
Ha ájulás miatt estél, akkor semmi köze a kerékpárhoz.
Ugyanúgy elestél volna egy rollerrel, sőt. Egy autóval meg
letaroltál volna ártatlanokat. Ha továbbra is esélyes, hogy
kifejezett erőlködés nélkül, bármikor képszakadás, sajnos
egyet kell értsek az előttem szólóval, hogy ez kizáró ok.
Nem csak a saját, hanem a többi közlekedő érdekében is! -
DigitXT
félisten
válasz
fatalista22 #25485 üzenetére
Neked egy eBike lenne akkor az ideális... azon nem kell erőlködni
ha nem akarsz, hiszen tud segíteni... Annyi csak a baj, hogy "300"
tudjuk mire elég (ha spártai, sokra, de ha ezer forint, semmire). -
BitRider
senior tag
válasz
fatalista22 #25462 üzenetére
Iszonyat különbség van a kettő közt. Nekem eroller után felüdülés visszaülni a sima kerékpárra, mert azt csinálok vele, amit akarok. Sokkal kényelmesebb, biztonságosabb, jóval nagyobb sebesség mellett is.
Balesetkor az szokott nagy törés lenni (
) , ha nem ülsz utána egyből vissza arra a járműre, amivel a balesetet elszenvedted. Az ellenérzésed csak pszichikai, amit idővel egyre nehezebb legyőzni. Én, amikor autóval találkoztam és összevarrták a lábam, még aznap bringáztam tovább, így nem maradt bennem trauma.
Eszembe nem jutna, hogy a bringa - mint műfaj - volt a hibás.
Magyarán: kjúrvára felejtsd el a rolizást, mert ezek szerint nem vagy nagy kétkerekűs, és a kettő közül a roli a veszélyesebb érzésre és valójában is. Használgasd szépen a városi rolit tesztként: 1500 forint a TIER előfizetés havonta, hogy ingyen tudd feloldani utanként, az pár alkalom után megtérül. Az egy stabil, nehéz dög, de működi (a Lime és társai hulladékok). Viszont hiába tetszik meg, 300-ért nem veszel még csak hasonlót sem, ami ezt a robosztus érzést adná. Libegnek jobbra-balra, kihúzzák magukat alólad stb.
-
Peaceliker
addikt
válasz
fatalista22 #25459 üzenetére
300 ig szinte semmi nem tud ekkora hatótávot, vagyis max ecoban (15-25el).
300 ig g2 max esetleg bele tud férni, de sokkal veszélyesebb, mint egy bringa. -
pescara
aktív tag
válasz
fatalista22 #25467 üzenetére
Ilyen nincs rollernel, hogy nagy szerviz, nem auto. Akkor kell szervizelni rajta valamit, ha elromlik. Az meg foleg hasznalattol fugg, hogy milyen gyakran kell hozzanyulni. Ahogy irtad, hogy taknyoltal a bringaval es megijedtel, akkor ahogy masok is irtak, ez a legrosszabb valasztas neked.
-
válasz
fatalista22 #25467 üzenetére
Ez egy Kugoos csoport, csak sajna a neve nem az.
Az Admin meg ismeri a típusokat, és segít beszerezni is, ugy tudom külföldről is akár, (nyilván akkor ők nem vállalják a garit).Nem ismerem a Kugoo termékpalettáját, inkább neki írj. Mondd, h nem a régi Kugookat keresel, hanem az új Kugoo Kirinek (KuKirin) közül ajánljon.
A Kugookhoz lehet ülést is venni.De én is azt mondom, h ha a kerékpártól félsz, a roller kicsit veszélyesebb szerintem. Pláne ülve.
Sokat kell majd gyakorolnod, legalább egy Limeot bérelj ki némi gyakorláshoz, lehet hiába veszel rollert, egyáltalán nem jön majd be. :/A kis kerekek miatt óvatosan kell menni vele. Én pl mindig ugyanazokon az útvonalakon használom, így ismerem az utakat, hol van kátyú, csatornafedél, egyéb úthiba, de ismeretlen úton jóval óvatosabban megyek.
Ha bicikliúton tudsz menni majd vele, az némileg biztonságosabb, mint az utak széle az autók mellett. -
fatalista22
tag
válasz
Évente 5000 km-t használnám, s úgy gondoltam olyan kellene, ami 3 évig elmegy úgy, hogy évente nagy szerviz, fékcsere lenne, akár egy kerékpárnál
-
DigitXT
félisten
válasz
Eszeveszett gyorsan felejtsd el a rollerezést, ha a kerékpártól már félsz:
100x veszélyesebb, a kis kerekek miatt jóval nagyobb a bukás esélye.
(Én is csonttörést szenvedtem a legutóbbi balesetemnél... és ha valami,
akkor esetleg kerékpár, vagy a motor marad a jövőben. Roller kizárt...)
Ui: tudod mit mondtak a mentősök, mikor megtudták, hogy rollereztem?
Konkrétan, hogy be kéne tiltani, annyi durva balesettel találkoznak. -
PociAti
őstag
válasz
Szerintem kerékpár sokkal stabilabb és biztonságosabb jármű, mint az e-roller. A kis kerekek könnyebben elakadnak mindenféle úthibában, és bár az ülés adhat némi stabilitást, de az egész geometria kedvezőtlenebb. A lassú tempó, és az alacsony "alvázmagasság", ami segíthetne kisétálni / kibukfencezni egy balesetet, de összességében a roller sokkal veszélyesebb jármű.
-
válasz
fatalista22 #25459 üzenetére
A nyerő márka a Mantis lenne, de ennyiért csak Kugook vannak.
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni, vagy inkább csak sík terepen? -
válasz
fatalista22 #22781 üzenetére
Ha bent tudod tölteni, akkor rendben lesz.
G30 lenne neked ideális, az tud 30km-t simán, csak gondolom nem 200-ért akarsz rollert, csak 120-ért.
Töltőt sose felejtsd el.
Vagy vegyél egyet pluszba, egy otthon, egy meg munkahelyen legyen. -
ridiculous
aktív tag
válasz
fatalista22 #22781 üzenetére
Szerintem bírni fogja azt a távot.
Alattam 22km - t megy el egy töltéssel a Neon Lite ~70kg - al emelkedők nélküli útszakaszon, de ahol tudom maxon nyomom neki szóval nem energiatakarékos módban van használva. -
ridiculous
aktív tag
válasz
fatalista22 #22773 üzenetére
Sok függ a súlytól és hogy milyen útszakaszon fogsz vele közlekedni (emelkedők vannak-e, full egyenes út megállások nélkül vagy sok zebrás megállás utána gyorsítás etc.) de itteni tapasztalatok alapján megfelelő lesz főleg ha a 15km - t összesen érted oda-vissza útnak.
-
PociAti
őstag
válasz
fatalista22 #22613 üzenetére
Semmit nem kell csinálni, teljesen normális testhelyzetben úgy átmegy az Okai Neon Lite azon, amin a Xiaomi 1S szétrázta a lelkem, bárhogy is rugóztattam a térdem, vagy csináltam bármit. Xiaominál kicsit magasabb a keréknyomás, mivel a belső kidörzsölődését célszerű elkerülni.
3 × 3 méteres betonlapokból áll az út, 30-50 éve lehet ott.
Napokban próbálok készíteni talaj közeli videót miként viselkedik a 2 roller ugyanazon a szakaszon. -
válasz
fatalista22 #22613 üzenetére
Igen, a Neon Liteot akartam én is javasolni, próbáld ki. A magasságodhoz pont jó lesz, és pont akciós.
Media Marktokban ki van téve, ki lehet próbálni, bár hát nyilván ne a TV-k felé indulj el vele.Amíg bizonytalanul használod a rollert (meg kell szokni), addig sztem a tempomatot ne akard használni, nehogy balesetezz miatta (kijön eléd valami, azt nem tudsz hirtelen megállni).
Nem kell hátradőlni, csak állsz és fogod a kormányt. Úgyis "adja magát", ahogy elkezded használni.
Viszont elengedni a kormányt egy pillanatra se fogod tudni, mert azonnal elvágódsz. A biciklinél el lehet a kormányt engedni, rollernél meg se próbáld. Szóval kézzel irányt jelezni nem fogsz tudni sehogy se. -
Peaceliker
addikt
válasz
fatalista22 #22612 üzenetére
Azt az oldalt lehet érdemes elengedni.
Most nem tudom hol, de pont tegnap leírta valaki, hogy nem szabályos 0 áfás (szlovák talán?) számlát küldenek, tavalyi adóbevallásuk nincs fent, szóval röviden várható, hogy nemsoká lehúzzák rolót és akkor garinak annyi.
Most hogy amit írt igaz - e, nem tudom, de reálisnak hangzott. -
válasz
fatalista22 #22605 üzenetére
Szinte mindenki lengéscsillapító nélkül használja a pálcikarollerét rossz utakon is, és nem esnek el vele.
Járdán viszont inkább ne akard használni, ott úgyis csak 10-el lehet menni.
Lengéscsillapító amúgy nem sok pálcikarolleren van, F2 Pro, G2 kb a választék.
Amit kinéztél azt Jófogáson nézted? Ott láttam belőle első lengéscsillapítóval szereltet.
Ez egy Xiaomi másolat amúgy.Rossz utakra inkább 10"-os kerekekkel keresnék rollert.
Milyen magas vagy?
Hány kiló?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogod használni, vagy szinte csak teljesen sík terepen?
Mennyit akarsz rákölteni?Melyik város ez, h rosszak az utak?
Bicikliutak nincsenek?Ezt a listát már biztos láttad.
-
fradi81
veterán
válasz
fatalista22 #22605 üzenetére
Attól hogy töredezett a beton még nincs elesés csak nem tesz jót a vasnak, meg az embernek sem. Nem teljesen síma úton maximum 15-el megyek a 10" kerekekkel. Visszább fel vannak sorolva az ajánlott rollerek és tulajdonságaik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged