- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
S@c@
őstag
válasz
Impair1980 #31718 üzenetére
Ha bevalik, nalam van egy bontatlan meg a pro-bol. A sima melett maradt nekem az asszonykam. Hirdetesimnel lathato, hivatalos alza vasarlas.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Impair1980 #31415 üzenetére
Sziasztok!
Megvettem a rollert és a Xiaomi Electric Scooter 5 Pro GL lett a befutó!
Több szempontot is figyelembe véve ezt tünt számunkra a legjobb választásnak!
Hosszú hatótáv, első-hátsó felfüggesztés, neves Márka. Nem csak a lányom fogja használni, hanem a nagyfiam is, persze ha kölcsön adja neki a lányom....
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget! A tapasztalatokat majd megosztom... -
PociAti
őstag
válasz
Impair1980 #31415 üzenetére
Jól tudod, a Navee a Xiaomihoz tartozik. Például a Xiaomi rollerek 3. generációját (Xiaomi Mi 3-as sorozatot) ők tervezték.
Viszonylag kevés fogy a Navee termékekből idehaza (és külföldön is), így nem sok tapasztalat jött össze róla, de ugyanabban a gyárban készülnek, minta Xiaomi, Segway-Ninebot rollerek. (Brightway, Ninebot és Shenzhen LEQI gyárak.) Hosszú garancia vonatkozik rájuk is, panaszról nem olvasni, így minden jel arra mutat, hogy nincs velük különösebb probléma.
Mostanában elég jól akciózzák őket, így ha van konkrét típus, akkor simán bele lehet vágni. Ha van rá lehetőség, azért nézzétek meg élőben is hogyan néz ki. -
lemmy71
őstag
válasz
Impair1980 #31363 üzenetére
Xiaomi Electric Scooter 4 vagy egy kicsit erősebb Navee V50i Pro de vegyél neki sisakot is
Én a 18 éves lányomnak, most veszek egy Navee V50i Pro -t, nyári munkába járásra. Szerintem neked a xiaomi elég lesz -
válasz
Hümm... No igen.
Én nem tudok (nem akarok) állást foglalni ebben a kérdésben. Mármint vezessen-e rollert egy 12 éves, aki mindössze 10 centivel alacsonyabb nálam.Azt azért túlzásnak tartom, h az 1000Wattos roller már kapásból 40-el megy, nem tudom a kollégának ezt miért kellett ideírnia; a pálcikarollerek 25-el mennek, txk mindegy, h milyen erős a motorjuk. Persze, van rá mód, h nagyobb sebességgel is lehessen használni, de alapesetben nem kell attól tartanod, h a lányod majd "megpiszkálja", azért ennyire nem egyszerű ez.
A Segwaynek "Zing" néven futnak a gyerek rollerei.
Rá tudsz keresni a Ninebot oldalán, ill. kigyűjtöttem korábban őket, csak már változott a termékpaletta.Ha van pénz lóvéra, persze ilyet is lehet venni, aztán majd 1-2 év múlva meg eladjátok, és vesztek egy
normálisteljes értékű pálcikarollert.Vagy például el is felejtettem a Xiaomi korábbi, kisebb rollereit ajánlani:
Xiaomi Mi 3 (kb 20Km), és Pro 2 (kb 35km). A kettő szinte teljesen ugyanaz, csak az akksi mérete tér el.
Ezeket viszont újonnan már szerintem nem éri meg megvenni, használtan viszont 100ezer körül/alatt vannak. Kisebb kerekük, kisebb méretük van.Viszont én elsőkerék-meghajtású rollert már nem vennék, mivel kaphatók hátsókerekesek is (szerintem vizes/nedves úton bizonytalanul megy, gyorsul, kanyarodik - a hátsókerekeshez képest), bár lehet ez csak szubjektív, (mert túlságosan megszoktam a hátsókerekes rollereket).
Ami a többi ajánlott típust illeti:
A Xiaomi Elite, meg a Segway E2 Pro a 150ezres keret tetején vannak.
Az Okai Neon Lite olcsóbb, csak sok garanciális probléma kísérte az életútját, ha kifogsz egy hibátlant, akkor szerencsétek lesz, de rendszeresen megesett, h már a dobozból kibontva se működött. Pedig nem rossz márka, meg a roller is jó lenne (elvileg).A többit csak azért említettem meg, mert azt vallom, h egy kérdezőnek adjunk inkább teljeskörű ajánlást, aztán majd a kérdező eldönti, h mit vesz, de legalább már ismeri a választékot.
Ha nagyobb hatótávval kerestek rollert, vagy olyan kell, amin index is van, akkor még azok a használt modellek vannak ebben az ársávban.Ami a G2-est illeti, lengéscsillapítós roller szinte csak ez van, és most, h megjelentek a 2025-ös modellek mind Xiaomi, mind Segway vonalon, a használt rollerek ára egy nagyságrenddel lejjebb fog esni, és be fog nézni 200ezer alá jócskán a használt G2-esek ára. Maga a G2 egyébként a pálcikarollerek mezőnyének tetején helyezkedik el, hatalmas akksija van, és ha olcsón kifogunk belőle egy jó állapotú, alighasznált modellt, sok évig nem kell új közlekedési eszközön törni a fejünket.
Még megemlítem zárójelben, h nekünk is ekkora lányaink (plusz/minusz pár év) vannak (4), és G2-es Segwayre cseréltük, vagy cseréljük (ha látok 150-170ezer irányáron a közelben) a rollereket.
Az osztálytárs lányok, meg az utcabeli hasonló korú lányok, akikkel folyton bandáznak, is hasonló kaliberű rollerekkel járnak, vagyis inkább kb úgy mondanám, amelyiknek még nincs G2-ese, azok is G2-est akarnának, és mivel ismerjük többnyire a szüleiket is, párat már sikerült Marketplaceről összehozni nekik.
Hozzánk is sokszor jönnek, ilyen ottalvós pizsi-bulikra, meg nyáron sokszor kb napközi van a kertben, mert nálunk van medence is, és ide járnak, ha épp nem a Duna partra mennek strandolni.
Nem tartom magam sznobnak, de nyilván egymást viszik bele a rosszba, bár szerintem inkább rollerezzenek a Duna partra meg vissza, mint azon járjon az eszük, h honnét vegyenek ElfBart. :/
Akiket ismerek szülőket is igy voltak a rollerekkel, ha ez kellett ahhoz, h az "elit klub" részesei lehessenek, ám legyen, de vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl tudni kell a rollerrel bánni, nem száguldozásra való.
Nálunk ez ilyen. Aki nem tud viselkedni, az a szobájában marad, max legózhat.De PociAti amit említett, az is megfontolandó, neked kell tudnod, h mennyire "tökös" a lányod, mennyire tud majd vele bánni; vagy mennyire csendes, visszahúzódó.
A kisebbek csak D módban használják, és 20-al mennek csak, de úgy vettem észre, a nagyobbak se állatkodnak, akkor se, ha nincs velük felnőtt. -
dzsidzsas
tag
válasz
Okai Neon Line vagy Navee v50i Pro, én ezeket javasolnám.
-
PociAti
őstag
válasz
Persze vehetsz neki 1.000 W teljesítményű rollert, mely korlátozások nélkül különösebb probléma nélkül menne 40 km/h sebességgel alatta, akkora az ereje, de korábban több cikk is foglalkozott a várható KRESZ módosításokkal, és konkrétan a 12-13 éves korosztály is érintett volt benne.
A Világgazdaság márciusi cikkében így fogalmaztak:
"A 12–13 évesek egy-két éven keresztül csak kerékpárossisakban használhatják. A járdán maximum 10, máshol 20 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek."
A rollerekben kétféle képen lehet lekorlátozni a sebességet:
- olyan primitív módszerekkel, hogy a gyerek is simán fel tudná oldani,
- vagy annyira bonyolultan, hogy emberek többsége inkább szervizesekre bízza.Nálunk is kaphatók 20 km/h-ra lekorlátozott rollerek,
- gyerek rollerek,
- vagy olasz, német, lengyel, skandináv, stb. piacra szánt rollerek.- - - -
Lenne még pár kérdés, hogy felelősségteljes választ lehessen adni.
Szülővel, iskolatárssal menne, vagy önállóan? Jó az úthálózat? Közel van?
A suli mit szólnának hozzá? Vannak ahol támogatóak, van ahol nem foglalkoznak vele, de hallottam már olyan esetről is, ahol kifejezetten ellenezték, és szülői értekezleten felelőtlennek tartották azokat a szülőket, akik ilyet vettek a hasonló korú gyerekeknek. (Igazsághoz hozzá tartozik, azok a srácok elég hülyén is viselkedtek a rolleren.) -
válasz
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogja használni?Segway E2 Pro (Kb 20km hatótáv)
Xiaomi Elite (Kb 25Km hatótáv)Használtak vannak még nagyobb hatótávokkal 150ezer alatt.
Segway F2 (25Km), F2 Plus (30-35Km)
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) (50-60Km)
Esetleg Segway G30 (50Km)
Ha van pénz lóvéra, ne sajnáljátok, vegyetek egy használt G2-t. 150-200ezer között az a bestbuy.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
válasz
Impair1980 #29591 üzenetére
Segway E2 Pro 20km 150ezer
Segway F2 25km 180ezer
Segway F2 Plus 35km 200ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 40km 190ezerXaomihoz adnak egy elektromos pumpát is 10-15ezer Ft értékben.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Lengéscsillapítók a pálcikarollereken általában nincsenek. Feljebb Laca1212-nek pont erről írtam, olvasd el.
Ha lengéscsillapítós roller kell, használt Segway G2-t kell keresni 200ezer körül. Párszáz km az semmi nekik, ezek még új rollernek számítanak.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Impair1980 #28244 üzenetére
"Kukurin G2 Pro-t szeretnék venni. Nem csak én használnám, hanem a 15 éves a fiam is. Kell hozzá neki jogsi (segédmotor jogosítvány), hogy törvényesen használhassa?"
Jelenlegi - illetve ameddig nem hoznak újabb szabályokat - szabályozás szerint minden elektromos roller, 4.000 wattig. SMKP-nak tekintendő.
Ez a hivatalos, de hozzá kell tenni, már amennyire én tudom, a bérrollereket kiadók sem ellenőrzik, hogy jogszerűen használják-e a járműveiket, így bódog-bódogtalan megy amerre lát. Persze bukó nélkül*.
Én 14 évesen tettem le segédmotorra a jogsit, már akkor kötelező volt.
Akkor jársz el felelős szülőként, ha megköveteled tőle a tudást, meg a gyakorlást mielőtt kimegy vele a közútra, járdára* akárhova...
Az hogy kell-e rá KGFB-t kötni vagy sem, ne tévesszen meg.
[link] Nem másolom be újra a konkrét jogszabályokat és az értelmezését.
-
h1mpi
félisten
válasz
Impair1980 #27168 üzenetére
Kugoo-val vigyáz, mert ha megveszed újra szét kell szedni és összekell rakni a rollert, bezsírozni, áthúzni minden csavart, fékeket.
Én most adtam el a G4-et, mert ha nehezen is, de beláttam, hogy bármennyit költök rá, akkor se lesz egy szint egy jobb Kínai márkával. -
Peaceliker
addikt
válasz
Impair1980 #27168 üzenetére
G30 max
-
PociAti
őstag
válasz
Impair1980 #25501 üzenetére
Hát ez rohadt jó hír!
Szerintem többet is kaptál annál, mint ami a garanciális feltételek között szerepelt.
Fél éve lejárt az akkura a garancia, és a vezérlő elektronika meghibásodása után is próbálgattad még a rollert, hátha csak le van merülve. Aztán az is meghalt.Azon kívül, hogy bontanék egy pezsgőt, a helyedben nem tudom mit tennék. Használnám tovább (mert a lényegi rész teljesen új), vagy ebben az állapotban eladnám működőképes rollerként, és megbízhatóbb gyártó felé váltanék.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Impair1980 #25433 üzenetére
Mai nap visszaküldték a rollert! Kicserélték a vezérlő elektronikát a kábeleket és végül az akkumulátort is garanciába!
-
PociAti
őstag
válasz
Impair1980 #25433 üzenetére
Itt a fórumon korábban többször is leírtam, hogy nagyon-nagyon kevés racionális érv szól az ismeretlen gyártású, olcsó rollerek mellett. Mert hiába indul kvázi alacsonyan az ára, ha mondjuk fél év után nagyon sokat esik a használt piaci értéke (szinte eladhatatlan), míg egy kicsit drágább Xiaomi esetében ilyen mértékű értékvesztés nem volt megfigyelhető. Mert a Sencor is a Xiaomiknak volt a piaci konkurenciája, nem egy több 100eFt-os rollernek. (Aztán jött a Okai Neon a még alacsonyabb árával, de ez a Sencor megjelenésekor még nem volt elérhető.)
Tehát amikor vásárol valaki valamit, nem csak a vásárlás pillanatában kifizetett összeget kell nézni, hanem hogy fél év múlva, 1 év múlva, 2 év múlva - a tapasztalatok alapján - mennyire marad működőképes, milyen piaci értéket képvisel. Ezen a területen teljesítenek nagyon rosszul az ismeretlen, eladhatatlan termékek. Az elterjedtség és erős szervizhálózat, a tuningolási lehetőség segít megőrizni egy használt roller árát.
A 25e Ft-os javítás az már sokkal elviselhetőbb költség.
Az 1.000 km-es távval nagyjából kihoztad belőle azt, ami benne volt, ez olyan átlagos értéknek hangzik. Hasonló márkánál kevesebb km után hallani kormánytörésről, csapágy beragadásról, mindenféle elektronikai problémákról.
-
PociAti
őstag
válasz
Impair1980 #25428 üzenetére
Noname termékeket nem éri megvenni, és a Sencor sem kivétel ez alól, mert ez csak egy gyűjtőnév ami alatt EU-s tanúsítvánnyal rendelkező közepesen szar kínai terméket értünk.
Mindenkinek azt mondom, ha már megtörtént a baj, tehát valaki "spórolási szándékkal" beleugrott ehhez hasonló termék magvásárlásába, arra kell törekedni, hogy minél kisebb buktával szálljon ki ebből a történetből. Azaz addig szabaduljon meg tőle, amíg pénzzé tudja tenni.
Konkrét esetre visszatérve nem tudom jelenleg mi a hivatalos álláspont olyan esetben, ha mondjuk másfél év után egy 2 év garanciával rendelkező elektronika tönkre vágja az 1 év garanciával rendelkező, de amúgy jó akkumulátort. Ehhez aktuális jogi ügyekben jártas személy kellene. (Mert a szerviz könnyen felteszi a kezét, hogy az akkura csak 1 év gari járt, szóval ők minden ilyen esetben tehetetlenek.)
50k-s költséget ne vállald be. Nonszensz!
A hardveraprón 340 km-t futott működőképes Sencor One-t árulnak 60.000 Ft-ért.
Ezt írja a hirdető: "Szinte új állapotú akksi közel gyári értékeket tudja, tavaly cseréltem benne akkupakkot."Az meg felhasználói hiba volt, hogy a probléma után még "erőltetted": "1 óra várakozás után újra lehetett használni." Sajnos ezt azért elég nehéz kimagyarázni, mert szinte minden leírásban szerepelni szokott olyan szöveg, hogy hibás állapotban ne használjuk. Annak következtében mehetett tönkre az akku.
Elmondottak alapján a Sencor óriási jóindulata kellene ahhoz, hogy ráfizetés nélkül működőképes rollerhez jussál. Azért próbáld meg, menj el a végletekig.
Ha nem jön össze, akkor lépj a következő szintre, próbáld meg alkatrészként értékesíteni (az akku cellák attól még jók lehetnek), vagy olcsó akkuval működőképes állapotba hozni, és úgy eladni. -
válasz
Impair1980 #25428 üzenetére
Hát ezért aztán érdemes magyar boltból rollert venni, mert az "garis"..
*Bocs, ez nem neked szólt, de nem bírtam kihagyni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Impair1980 #16953 üzenetére
Nem mondom hogy szar, mert volt aki a kormányrudat is dicsérte. Nálam mondjuk a tömör ("mintás") kerék, illetve a hosszú töltés sem lenne opció.
A melegedés része is egy kicsit aggasztó, így lutri hogy melyik verziót kapja meg az ember. Bár nem tudom mennyire normális 70 fok körüli érték télen is. Ezt DigitXT vágja igazán. Függetlenül attól, hogy leszabályoz -e vagy nem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Impair1980 #16951 üzenetére
Azért érdemes elolvasni róla árukeresőn azt a "pár" véleményt. Természetesen nem arra gondolok, hogy a 16 kilója nehéz vagy lassan tölt.
Szerk.:
Mondjuk a 9 óta töltési idő se semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro - M4 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest