- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PociAti
őstag
Rollereknél a jármű szériaszáma számít. A firmware a szériaszámot vizsgálja meg, és az alapján engedi a szolgáltatásokat és sebességet.
A trükközés módja az, ha átírják a roller szériaszámát. Ez sem minden esetben járható, és külső applikációra van szükség.Illetve van még egy érdekesség. Amerikán belül vannak államok, ahol 32 helyett 35 km/h sebesség a megengedett, így Ninebot rollereknél gyári applikációval kiválasztod az államot, ahol magasabb sebesség elfogadható.
Navee is ehhez a Xiaomi, Ninebot családhoz tartozik, náluk sem mehetnek máshogy a dolgok.
-
DigitXT
félisten
Ezt amúgy sosem értettem, miért csak kétnaponta? És az miért baj?
Azzal lehet gyilkolni az akkut, ha nem töltöd, csak ha nullára merült.
Ha kibírna egy töltéssel 4 napi közlekedést, bár a 4. nap szenvedős,
és azon aggódsz, hogy hazaérsz-e pl. egy kis szembeszél miatt, jó?
Én biztos nem csinálnék ilyet. Hazaértem, mehet a töltés. Még csak
gyorstöltő sem kell ilyenkor, szép kímélő módon, biztonságosan.Jó, hát pont rendeltem 10A töltőt, de 38Ah akkunak nem túlzás...
(Lehet beviszem a céghez, ha úgy van, hogy gyorsabban kell kraft.) -
PociAti
őstag
Ha olyan körülmények között tesztelnéd a roller, mint ahogy ők tették, akkor valószínűleg neked is sikerülne megközelíteni az ígért 27 km-es hatótávot.
A hőmérséklet is számíthat, de ami igazán fontos, hogy szélmentes idő legyen, ne legyenek emelkedők és ami még jelentősebb, hogy egyenletes tempóban menj. Gyorsításkor kb. kétszeres a teljesítmény felvétel. Például végeláthatatlan kerékpárúton, tempomattal, 100%-os akkuval nullára lefogyasztva kijönne hasonló értékre. Hétköznapi használat mellett (elsősorban a gyorsítások miatt) lényegesen kevesebb tehető meg velük. A tesztelési eljárástól függően megközelítőleg 70%. Ha életszerűbb a teszt, akkor több, ha 15 km/h sebesség és 50 kg-os személyen tesztelték akkor kevesebb. Ja és persze erősen függ a vezetési stílustól, például ki milyen görcsösen kapaszkodik a gázkarba. -
-
DigitXT
félisten
A 15 fok már nem kifejezetten hideg, ráadásul az akku terhelve picit
melegíti saját magát is, szóval nem, nem emiatt kisebb mint a gyári:
azért kevesebb mert a gyártó pofátlanul hazudik, és/vagy irreálisan
kicsi terhelés mellett méri a hatótávolságot (mondjuk 15 km/h).
Vagy ha nem, hát minimum vki alultáplált etióp pilótával tesztelve...Ha ugyanazok a paraméterek, úgy még mindig lehet hibás az akku.
Viszont tesztelni csak úgy lehet, ha elmész a kikapcsolásig. Mennyi
százalék maradt/mennyit jósol hátra lévő távnak, semmit nem ér. -
fles1
csendes tag
Az E2 Pro akksija max. sebességen 16 km megtétele után 20%-ra merül (a rendszer szerint még 4.5 km-t el tudna menni ennyi krafttal, de itt már nagyon lassan ment a gép). Mindezt úgy, hogy 75 kg-os vagyok, és itt az alföldön nincsenek emelkedők. A gyártói ígéretekhez (27 km hatótáv, 25 km/h-val) képest, ez kb. 30%-os elmaradást jelent.
Szerintetek ennek az lehet az oka, hogy a 15 fokos időjárás még nem ideális az akkunak? (A gyártó ugyanilyen kondíciókkal, de 25°C-on tesztelte.)
(Beüzemelés óta már 3-szor újra volt töltve, tehát szerintem azt sem lehet mondani, hogy az akksi "nem ébredt fel rendesen"...) -
PociAti
őstag
Az elektromos rollernak semmi problémája nem lesz, amikor tolod. Gyakorlatilag generátorként funkcionál a motor, amikor emberi erővel hajtod. Vagy amikor fékezel, lejtőn lassabban gurulsz, mint ahogy azt szabadon tenné, stb.
Gyalog tolni nem vészes, de nem igazán kényelmes. Szerencsésebb pár százalék energiát meghagyni, tempomatot beállítani 5 km/h-ra, és menni mellette. Alacsony sebességen kevesebb áramot fogyaszt, és így összességében kevésbé kellemetlen.
Az már egy másik dolog, hogy az akku élettartama szempontjából nem jó teljesen lemeríteni (és tárolni) a rollert, célszerű elkerülni ezeket a helyzeteket. -
Az E2 Pro teljesen új roller.
Nyilván semmi sincs hozzá, és még sokáig nem is lesz.
Alin, Ebayen lehet elsősorban találni egyébként alkatrészeket.Lengéscsillapítók pálcikarollereken általában nincsenek.
Kivétel a nemrég megjelent G2, F2 Pro (csak az első keréken), Inmotion S1, Xiaomi Ultra/Navee S65.Én nem tudom a Lime az neked jó-e, de szerintem annak is semmitérő a rugózása, elöl még talán ér valamit - nagyobb súlyú embernél, de hátul ugye egyrészt nincs, másrészt mivel tömör gumis, az első teló hiába segít a komfortosság érzetben, a hátsóval áthaladva az adott úthibán, agyonvágja az élményt a tömör kerék.
Annál kb minden roller jobb.Az Acer egy G30 másolat kábé, ugyanakkora akksival. A lengéscsillapitás kb annyit ér rajta, amit írtál is, a tömör kerekeket próbálja ellensúlyozni.
Ez nyilván csak feltételezés, mert nem probáltam, de tapasztalat, h ennyi pénzért nem lehet jobb.
Az akksija 15Ah, ami kb 45-50km-re elég.
Jo hír, h ebben már legalább 350W-os motor van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest