- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
tknof1871 #31019 üzenetére
Nem lesz közös EU-s szabály, ahogy autók és más járművek esetén sincs.
Nem, még fixen nem dőlt el milyen szabályok lesznek idehaza, de folyamatban van. Most március 31-ig kell a kormány részére átadni a kész anyagot, amit a szakmai szervezetek eddig alkottak. Totalcar-on volt erről beszélgetés Pető Attila Kreszprofesszorral és dr. Szőcs Károllyal. Nem csak a közlekedés szabályai változnak, hanem azzal együtt változni fognak a bírságolástól, a vizsgáztatáson át az oktatási rengeteg másik szabály (törvény).
Eredetileg úgy volt, hogy a jelen KRESZ-t a régi drasztikusan átszabása lesz, de gyakorlatilag egy új KRESZ-t alkottak. Azért mert új KRESZ lesz, attól még nem kell senkinek újra levizsgázni.
Az anyagnak még a nyári szünet előttig el kellene készülni, terv szerint idén megjelenik, és kb. fél éves felkészülési időt követően 2026. január 1-én lép hatályba.
Viszont ahogy a kötelező biztosításnál is tették, lehetnek vagy lesznek olyan szabályok, melyek 2026 előtt bevezetésre kerülnek.
-
-
PociAti
őstag
válasz
tknof1871 #30801 üzenetére
Normális felépítésű 30 liter környékű hátizsák egyáltalán nem nagy.
Például nekem ez van: Millet Hiker 28, ebben szinte aludni is lehetne, annyira ergonomikus, és nem izzad bele a hát.Kormányra, kormányoszlopra én 1 kilónál nehezebb tárgyat nem tennék. Amúgy is hajlamos a roller előre bukásra, kátyúban sokan fejre álltak már. Én láttam már olyat is, amikor anya tolta a gyereket, és kis gödör elég volt ahhoz, hogy orra bukjon.
Nem véletlenül szidják a kormányrúdba helyezett akkuval rendelkező rollereket.
Egész közel a taposóhoz kell lennie, hogy csökkenteni lehessen a súlypont eltolódás miatti kockázatot.Megoldás nyújthat a lehető legalacsonyabbra felszerelt gyerek kapaszkodó. Dobd át rajta a táska pántját, aztán rögzítsd gumipókkal, övvel, valamivel.
-
dzsidzsas
tag
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #24344 üzenetére
Üdv!
Redditen írták a Segway NInebot D38E-rőlLeofr1c·1 yr. ago
I tested my d38e out yesterday to work. It's 4.5miles each way (2x4.5 miles= 9 miles= kb. 14,5 kilométer, a D38E névleges hatótávjának (38 km) a 38%-a.) . I rode in sport. It was fairly windy. I must be about 100kg all in. 2 quite big bridges to cross, otherwise fairly flat. it was about 15 °C. It died 100m from home.
I was hoping for more to be honest. I wanted a healthy buffer to get me back. I'll try out D next time and be a bit more gentle on the throttle where possible.
The app reported battery % was useless in the end. The last 16% vanished like it wasn't even there.
1Reply Share level 2Accurate-Bread1465OP·1 évvel ezelőtt
I also have the same scooter and i weigh 83kg and i can tell you the outside temperature plays a big part, the wind as well. Normally I'd get 25-32km i use drive mostly but if it's around 5-10C it that 25km could be halved (ez már csak 12,5 km, a névleges hatótáv 32%-a) and due to that i also ran out of battery once 1.5km from home lol. Sounds like yours runs out a bit too quick though, if it goes on like this I'd return maybe there's something wrong.
Ezek nem tévednek? -
-
Pano
addikt
válasz
tknof1871 #24296 üzenetére
Amit akarnak, azt ellopják. A rendőrség által megjelölt kerékpárokat is elviszik, pedig ott virít rajta a matrica és a jelölés.
Enyémnél is megtették. Az volt a mázlim, hogy a tolvaj nem tudta mit kezdjen a rollerral, mert ugye ez nem olyan, mint a bicikli, hogy bárki alatt megy ha hajtja. Na meg az Apple find is segített, ez tény.Belefér a rúdba, persze. Bár nem tudom, hogy a jelet leárnyékolja-e. Ki kell próbálni.
Ha kívülre rakod, akkor a tolvaj tudni fogja, hogy foglalkoznia kell azzal is (nem nehéz). -
Pano
addikt
válasz
tknof1871 #24284 üzenetére
Hali.
Így nem fog működni. Magát a rollert BT-on keresztül párosítani kell az iPhone lokátor alkalmazásával. Ha nincs ott a rollert, nem tudja.
Samsungnak van hasonló megoldása (pl beleragasztod a kormányrúdba), de azt sajna nem tudom miként működik.
-
válasz
tknof1871 #24110 üzenetére
Ezek noname rollerek, nem ismerem őket, vagyis némelyiket igen, de véleményt az ilyen rollerekről nem akarok mondani.
Naveenek nem is tudtam, h van ez a modellje is, köszi a tippet. Az a Xiaomihoz tartozik, korábbi modelljei is jól sikerültek, a topicban találsz róluk ismertetőt.
A zselés kerékben nincs belső. Annyira azért nem "ugyanaz", mintha slimeot töltesz a belsős kerékbe. Például vastabb a zseléréteg, hosszabb tüskékhez hatékonyabb.
De tulajdonképpen mindegy, mivel a zselés kerekűek drágábbak egy kicsivel, én csak a használt rollerek miatt javasoltam, de mivel használtat nem akarsz, így nincs jelentősége.Nem tudom a Segway milyen nevezéktant használ, egyszerűen különféle betűkkel jelöli az adott szériáit.
A listában láthatod a főbb tulajdonságaikat, nem olyan bonyolult kiigazodni közöttük.
A D és az F együtt jelentek meg.
A D az olcsóbbik, az F a drágábbik sorozat volt.
Az F árcsafékes, nagyobb akksik, zselés kerék
A D dobfékes, kisebb induló akksi méretek, belsős kerék, egy fokkal gyengébb motor(ok). (Pl: 350/600 vs 350/700)A "Max" meg a legnagyobb pálcikarollert takarja, G30, illetve picit kisebb akksival a G30L. Ezért a névválasztás gondolom.
És hát idén megjelent az F sorozat utódja, F2 néven. Megcserélték a hajtást, hátsókerekesek lettek, index került rájuk, és az akksik nagyobbak, motorok is erősebbek. Sajna a kisebb motoros verziókat kihagyták, mintha azokra már nem is nagyon lenne szükség. :/
F25i, F40i meg olyan árban van, h inkább hagyjuk. :/A Z a Zing, azok gyerek rollerek.
A korábbi E, ES meg régiek, inkább ne is keverjük ide, (a kormányon, ill. kormányrúdban voltak az akksik), akkoriban még a Segway is csak kereste az utat.
Korábban kérdezted még, akasztót a kormányra lehet venni rájuk, illetve újabb modelleken már van.
Lengéscsillapítót lehet venni valóban hozzájuk, Monorimet, de nem egy olcsó dolog, arra azért számítsál.
D38 a nagyobb akksi miatt jobb, D28 ugyanakkora akksis, mint az F25.
-
válasz
tknof1871 #24097 üzenetére
Jótanács: NE vegyél 250W-os motorral rollert, akármire is akarod használni, pláne ekkora súlyhoz.
Használt nem jó, ha csak ennyit akarsz rákölteni?
F25 kifutó. Utódja F25i amin már indexek is vannak, viszont nem lett egy sikeres darab, lévén annyiért adják, amennyiért F2 sorozatba tartozó rollereket lehet már kapni.
Nem az a baj, h kifutó, hanem, h az F sorozat legkisebb tagja volt, ennek még a kerekei se zselések - (bár ez nézőpont kérdése, h ez rossz-e, vagy jó).
F25 250W 7650mAh
F30 300W 10200mAh
F40 350W 10200mAh
F25i 300W 7650mAh
F40i 350W 10200mAh
F2 400W 10200mAh
F2 Plus 400W 12800mAh
F2 Pro 450W 12800mAhOkai Neon Lite nem jó? Akciós egy jó ideje, 115-120ezer, ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, csak jóval kevesebbe kerül. Bár ekkora magassághoz tény, h jobb egy magasabb roller, (mint amilyenek a Segway rollerei pl).
Nagyjából vízállóak, pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön tengelyig vízbe.
Lehet a vonaton tölteni, ha épp tudod olyan helyre tenni a rollert, h van szabad töltő a közelében. Amúgy is tökjó egy töltőt meg a kábeleket cipelni, ahelyett, h nagyobb akksis rollert vennél.
Ami az emelkedőket illeti, 350W-ost, vagy nagyobbat keress emelkedőkhöz. A 350W-os is belassul, de legalább értelmezhető sebességgel felvisz.
Bár az érintett útszakasz nem meredek.De nem tudsz kölcsönkérni, kipróbálni egyet? Nincs ismeretségi körben egy Xiaomi? Akkor már tudnál viszonyítani, hogy megy pl egy 300Wattos Pro 2 az adott úton.
-
válasz
tknof1871 #24042 üzenetére
A pénz dönti el az ajánlott keréktípust/méretet úgyis. Mármint mennyit akarsz a rollerre költeni?
Ezt nézted már?10"-ost keress, az egyszerűbbek belső gumisok, a jobbak zselés kerekűek, aztán a nagy rollereknél visszatér a belsős kerék.
Bár nincs semmilyen szabályzás a rollerekre, azért tekintsd őket kerékpárnak, és az szerint használd.
Járdán is mehetsz vele, ott max 10km/h-val, mint egy kerékpárral.
Inkább a bicikliutat válaszd, értelem szerűen, de ha nincs, marad az úttest széle, akárcsak a kerékpárosoknak.Van bolt, ahová beengedik, de én pl lezárom az üzleteknél kint a biciklitárolóknál. Biciklizárral, mi mással.
Orvosi rendelő, kórház. Hát kérdezd meg, de ha zsúfolt és pici a váró, szerintem inkább zárd le kint a biciklitárolónál - ha van.
Összecsukhatod, de vagy a kosarat viszed, vagy a rollert cipeled. Annyira azért nem könnyűek, h korzózz vele táskaként.Defektre a garancia nem vonatkozik, de nem olyan egyszerű gumit cserélni, mint egy kerékpáron.
Amikor az első rollerek megjelentek, a kerékpáros szervizek egy része nem is vállalta el a gumicserét, mert se szerszáma, se ismerete nem volt hozzá. -
PociAti
őstag
válasz
tknof1871 #24042 üzenetére
"Mi az ajánlott kerékméret és típus? ... 10 colos vagy inkább nagyobb?"
EU Parlamenti bizottság ajánlása szerint is a 12"-os az ajánlott. Csak gyakorlatilag az eladott rollerek 99%-a 10-es vagy kisebb.
Mert az egyik paraméter javítása 2-3 másik tulajdonság esetén okoz romlást, vagy követel meg kompromisszumot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED monitor topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Windows 11
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- PlayStation 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest