- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
válasz
phrenetiX #25159 üzenetére
Ezt én is szerettem volna kérdezni. Tubelessnél mi a legjobb megoldás a defekt ellen?
Viszek magammal egy ilyen motoros "kukac" készletet, de azt sem lehet a végtelenségig csinálni. A múltkori javítás óta kb. 1 hét alatt le is eresztett a gumi. A fene sem akarja folyton fújkálni, vagy izgulni azon, hogy mikor lesz következő defekt.Érdemes lehet belsőt rakni bele, és abba slejmet? Egyéb megoldás?
-
válasz
phrenetiX #25159 üzenetére
Pro 2 kevés az emelkedőkhöz.
Vidd el egy rolleres szervizbe, megcsinálják.
A visszatöltés mennyire volt állítva? Legerősebbre?
A hővédelem azért van, h ne menjen tönkre a roller. Inkább félretetted volna, nem még erőltetted miután bejelzett.
Meg hát tömör gumi.Elég a Lime-on szenvednem vele, ha néha ráfanyalodok.
Ha idehaza veszed a G2-E-t, akkor számíts rá, h nem tudod módosítani a sebességét már. Az új szoftverrel nem lehet régiót váltani. A régivel még lehetne, de amint az appot felrakod, nem enged belépni, míg nem frissíted. Így aztán go to 10.
Kb 40ezerbe kerül a G2-n, ha mégis módosított szoftverrel akarnád használni - licenszdíj a hackre. (Rolleres szervizekben megcsinálják.)Az út szélén haladva a G2-vel, ha csak 25-el használod, akkor sanszos, h ezután is dudálni fog az, aki eddig is dudált. Ahhoz, h ne tartsd fel a forgalmat, gyorsabb roller kellene.
Ezért javasoltam a global verziós G2-t.A gari miatt kár aggodni. Ami elromolhat, azok a lengéscsillapitók, az első kotyogni fog, a hátsó csattogni, de efyikkel se csinálnak gariban semmit, ez állítólag "ilyen", szokd meg. Akkor meg minek a gari.
-
válasz
phrenetiX #25145 üzenetére
Pálcikarollerek között ezt csak a Segway G2 tudja, a többin nincs lengéscsillapító.
Esetleg Navee S65, vagy Inmotion S1.
G2 DHGateről kevesebbe kerül, és alapból 35km/h-val megy 25 helyett. Indexes.
Navee rendszeresen van kint Napidroidon olcsóbban kuponokkal, ill. az egyik újpesti rolleres szervizben tudnak rajta szoftveres módosítást (sebességnövelést) csinálni egy tizesért. Index nincs.
Inmotion alapból 30-al megy, a fent említett újpesti szervizben kipróbálható, ott forgalmazzák is. Rugózása kicsit kemény, vagyis nehezebb emberhez való.
Ezen nincs index, vagyis ami van rajta, azt inkább ne nevezzük annak. :/Mik voltak a negatív tapasztalataid?
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Mekkora hatótávra lenne szükséged?
Emelkedőkön is használnád, vagy csak szinte teljesen sík terepen? -
PociAti
őstag
válasz
phrenetiX #24333 üzenetére
Xiaomik defektmentessége jórészt a felhasználón múlik, megfelelő karbantartás és különösebb pech nélkül elmennek 4000 km-t is. De az is igaz, hogy a tömlő nélküli kereket tartósabbak, így abba az irányba mozdulj, de a tömör felé. Viszont a legtöbb értelmesebb roller már ilyen: tömlő nélküli, így ez nem különösebb kritérium.
Az index ne legyen kikötés. Az autós volt a barom. (Tanulmányok szerint Hollandiában pont azért iszonyat alacsonya kerékpáros balesetek száma, mert minden autós kerékpározik is egyben, szóval teljesen átérzi a másik helyzetét.)
350 W-os motor Pro 2-t kevésnek érzeted, ez a megfogalmazás már bőven jó kiindulási alap.
A megbízhatósága, szervizelhetősége miatt a Ninebot Segway irány lenne a jó, és az akciókat kell figyelni. Árakban elég komoly kilengések tudnak lenni. Konkrét típusra térjünk vissza év elején, ha eleve tavasszal tervezed a roller vásárlását. Folyamatosan jönnek ki az újabb modellek, még mindig dinamikusan fejlődik a piac. Ami most jó vételnek tűnik, annál jó eséllyel fél év múlva jobb vételt találnál.
Példaként a belépő szintű rollerek piacát eléggé átformálta az Okai Neon Lite, ott a használt rollerek árai látványosan estek. Ugyanez előfordulhat abban a szegmensben is, amit most nézel.Segway jobb-e, mint a Xiaomi? Ugyanaz a Ninebot cég gyártja őket (amely cég részben a Xiaomi tulajdona azáltal, hogy ők adtak pénzt a Segway felvásárlására.) Alapvető minőségi különbség nincs közöttük, egyes modellekre el lehet mondani, hogy jobb konstrukció (jobb tervezés).
"A KRESZ szabályozás nem érdekel, rendőrök úgyse fognak ezzel foglalkozni."
Én erről pont az ellenkezőjét gondolom. Fizikai felépítésben, tömegben lényeges különbség szokott lenni 350 W-os és fölötte lévő rollereknél. A többségét nagyon könnyű szemrevételezéssel kiszűrni. Itt helyileg, vidéki megyeszékhelyen nem ritka, amikor a rendőrök megállnak olyan kulcsfontosságú főbb kerékpáros utakon, amit nem igazán lehet kikerülni. Igaz eddig csak kerékpáros napokon volt szokásuk, amikor ha hibátlan volt a felszerelésű volt a jármű (voltak fékek és lámpák), akkor megdicsérték a tulajdonost és ajándéktárgyat osztogattak, de ugyanezt megtehetik valami baleset után is - amikor átüti valami az ingerküszöbüket -, olyan szándékkal, hogy kiszórják a 350W fölötti járműveket a kerékpárutakról. -
Aaron14
őstag
válasz
Xiaomi Pro 2 egy fos ha defektűrésről van szó. Pedig én rendszeresen figyeltem a nyomást a kerekekben.
5 hónapja használok egy Ninebot F2 Pro-t, 1500 km-t tettem eddig bele és egyszer nem volt defektem. Sőt! A gumi alig kopott. A Xiaomi-n ilyenkor már régen lehetett látni a kopást és defektet nem egyszer kaptam 1 éven belül.
Mondjuk én napi szinten használom, télen is. Nem kímélem a rollereket, de eddig az F2 Pro bírja a strapát.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Kugoo g2 max állítólag nem olyan fos, mint pár másik modelljük.
300 körül itthon sokszor van mantis 10 dual még, ami mondjuk akkuban nem annyira harcos. Esetleg egy olyan használt gbooster aminek a szarjait rendbe tette már az első tulaj
Ha 400 még belefér akkor mantis 10 dual amiatt egy elég jó gép (ez hazai használt ára, 450 körül alirol új) -
válasz
A Xiaomi 300Wattos csak.
Emelkedőkhöz az kevés. Tapasztaltam én is.
350Wattos F40, D38, G30 már felmegyeget emelkedőkre is. Szintén tapasztalat.
Az újabb generációs Segwayek között meg vannak már 400-450Wattos motorral szerelt rollerek is. Azok már fürgébbek a Pro 2-nél. F65i, F2, F2 Plus, F2 Pro, G2.
Ezeken index is van már.
Szerintem is nagyon sokat jelent, igaz, verőfényes napsütésben valóban nem látszik annyira, de ezt leszámítva nagyon jó fényük van, ez egy nagyon jó fejlesztés volt a Ninebot részéről.
Felfüggesztés viszont továbbra sincs a rollereken, csak kettőn van gyárilag. Az F2 Pro-n elöl van csak, a G2-n elöl-hátul. Hát, h milyen, azt majd elolvasod, nem sikerült a legjobban, rolleres csoportokban (Facebookon) sok panasz van rá. :/
Az Inmotion S1-en van még elöl-hátul, de ott index nincs. Vagyis ami van, azt inkább ne nevezzük annak.Itt össze vannak gyűjtve a rollerek, csak a G30-nak, illetve utódjának, a G2-nek van akkora akksija, h talán elmész 40km-t vele.
Ha normális rollert keresel, az a Mantis (Dual), de azok árban feljebb vannak.
A Kugoot csak azért írtam, mert árban a Mantisok alatt van jóval. A minőségéről én nem nyilatkozom, majd ír róla más, vagy úgyis találsz róluk hideget, meleget.Xiaomik nem hullanak, szerintem jó alap rollerek. A Ninebot tulajdonolja a Xiaomit is, meg a Segwayt is, műszakilag rendben vannak a rollerek, legalábbis korábban nem volt panasz rájuk. A G2 pl némileg kérdéses roller lett.
A Xiaomi 4-es sorozata meg egyszerűen nem éri meg, mert amennyiért adják őket, annyiért a Segway hasonló paraméterekkel, de indexekkel olcsóbban adja.
Kiadhatnának a G30-ból is egy indexes verziót 400, vagy 450Wattos motorral, lengéscsillapítók nélkül.
Az F2 sorozat jó irány, de a Maxoknak meg mégiscsak annyival nagyobb a trepnije, h aki a G30-nál jobbat akar, de nem kell neki lengéscsillapítás, az nem fogja beérni egy F2-es rollerrel.A zselés kerekek szerintem egy fokkal jobbak, mint a belsős gumis Xiaomi kerekek, talán ezért nem hallani annyi defektet Segwayekről.
Xiaomi is inkább maradt volna a 8.5"-os kerekeknél, lehetett volna még ott mit fejleszteni. Pl adhatnák zselés 8.5"-os kerekekkel a rollereket.
10Ah-s akksit is tehetnének egyik modellbe, ne csak 7Ah, meg 14Ah legyen.
Index is lehetne azokon is.
A 300W-os motor mellé is felsorakozhattak volna a 350W-os motorokkal, sőt, 400-450Watt is mehetne már.
Aki kisebb rollert keresett, annak csak a Mi 3, Pro 2 van, ami viszont kevés pl emelkedőkhöz a jelenlegi formájukban. :/ -
PociAti
őstag
válasz
phrenetiX #24330 üzenetére
Kész agyrém az a kritériumrendszer, amit összeírtál.
- miért akarsz tömör kerekeket?
- miért adod meg feltételként az indexet? Láttál már rollert nappali fényviszonyok között forgalomban indexelni? Semmi nem látszik belőle, hacsak nem direkt arra koncentrálsz (de az meg forgalomban nem igazán lehetséges).
-mit értesz erős motor alatt? Ami a kresz módosítási tervezet fölött már SMKP-nak módosul majd? Vagy van valami bűvös szám, amit megcéloztál?
- felfüggesztés mindenhová? Vagy csak hátulra?Inkább azt írd le mire szeretnéd használni, és hogyan. Az sokkal jobban körvonalazza a lényeget, mintha szélsőséges szűkítő paraméterekkel kiszűrnéd az amúgy egész jó típusokat.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged