Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
Okés, köszi srácok. Most megnyugodtam, kicsit felkaptam a vizet.
-
-
Kulbi
aktív tag
válasz benjonino #80255 üzenetére
Szia,
Én azt láttam egy videóban a 870-ről, hogy belül tovább lehet állítani az őrlés finomságát, ha már a kívül állítható 18 nem elég.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
freaghill
őstag
Megvettem az avxes cm800as örlőt, viszont nekem ez gyanús, hogy átb@szott.
CM80 ugyanaz mint CM800? -
Deadzone41
őstag
Eladó egy fekete Gaggia Classic Lali által tuningolva, kiegészítőkkel.
Rex 100 pid, rézcső, szűkítő, tágulási tartály, nyomásszabályzó, nyomásmérő, silvia gőzcső, réz vízterítő, ims és ipari felső szűrő.
Szépséghibái vannak: a cseptálca alatt kezd rozsdásodni. A pohártartó szálcsiszolva lett. Designer vízzel hasznátam, a kazán valszeg jó állapotban van.
Adok hozzá egy 18g-os perem nélküli VST-t, Lali féle precíziós tampert, WDT gyűrűt, knock box-ot, naked kart, vakszűrőt. A gyári karja nincs jó állapotban, a nyele törött, a króm kikopott a belsejéből.Irány ár: 130 000.-
-
Ballasch
újonc
Sziasztok!
Mazzer Super Jollyhoz és Mini E hez passzoló garat tölcsért rendeltem alumíniumból a nemrég közzétett rajz alapján. (#80149) verti1 . Annyi változtatással, hogy az 58,7-es tamper is beleférjen a felső, belső átmérő 59-es lesz. Az ára maximum 10000 Ft a két gumigyűrűvel együtt, darabszámtól függően, Az esztergályos kb, egy hónapra vállalta a munkát. Ésszerű lenne egyszerre többet rendelni, szívesen intézem, ha érdekel valakit, a Budapesti személyes átvétel a kérésem csak. Privát üzenetben, és telefonon is kereshettek. Itt készítik:
http://www.kimech.net/index.html -
thomasrc
tag
válasz benjonino #80277 üzenetére
Hülyén fog hangzani, de az enyhe keserűséget eleinte én is kevertem a savanyúsággal és futottam vele pár kört, mert hiába emeltem a hőfokot, sehogy nem lett jó. Nem lehet, hogy valójában neked is ez a problémád? A keserűséget onnan lehet felismerni, hogy rajt marad a nyelven, míg a savanyú íz az rögtön elillan. Próbáld csak ki pl. egy citrommal és szerintem meg fogod érteni mire gondolok. Ha ezzel a módszerrel is savanyúnak találod, akkor passzolom a kérdést. Én ugyanezeket a kávékat anno keserűnek találtam, főleg Poemiaval (nyomásfokozó bent volt a karban). A listából csak a Pedrosa-t és az Aldi-s kávét nem próbáltam.
-
vicces1
aktív tag
BUCOVINA PLATA ásványvízhez hozzá lehet jutni itthon valahol?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz sz.zs. #80288 üzenetére
Na ja De legalább jól néz ki
Én is félve vágtam bele az új specialitába, de egy percre nem bántam meg. Nem kell wuduzni semmit, max. ritkán picit megbillenteni ami -0,1g eltérést jelent. Eddig 320 9g-os tételt és 85 18-20g-os tételt daráltam vele teljes megelégedéssel. Az örleménye is szép és az íze sem rossz
Az, hogy mennyire időtálló, majd kiderül. Mondjuk 2 év múlva, ha beérik rendesen a niche, arra cserélnék. Vagy egy románosra"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
72lakiluk
tag
válasz GAgyiXyXy #80287 üzenetére
Dehogy, semmi. Láttam, hogy másnak is van ill. készül venni. Nehogy emiatt bárki visszakozzon Tökéletesen működik és szerintem az őrlemény minősége is van Mazzer szinten. A kezelhetőségéről nem is beszélve. Azonban amikor rászántam magam, hogy egy klasszikus gépet veszek és tuningoltatom fel ( GC ) akkor eszembe sem jutott, hogy talán ne egy ilyen digitális csoda legyen mellette a pulton. Ezt ajánlották ( mivel új gépekben gondolkodtam ) és hoztam el kedvező áron. Tehát ennek 2-3x árán vettem volna ( vagyis nem vettem volna meg annyiért ) egy pl. Mazzert újonnan, de akkor eszemben sem volt még.
Sokat javítana a dolgon, ha egy kis tölcséres megoldást lehetne faragni ehhez is, mint a Mazzerekhez. Tudnék adagolni, sűrűbben kávéfajtát váltani.
-
soldier2
őstag
válasz benjonino #80277 üzenetére
Pedig ezek kijezetten "keserű" kávék. Próbálj több vizet tenni a kotyeszba, azzal keserűbb lesz a végeredmény (melegebb vízzel készül a kávé). Próbáltam anyósnál a Seherezádéval, és jelentős különbség van a kávé ízében, ha játszol a víz mennyiségével.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hogyaza
tag
válasz sz.zs. #80273 üzenetére
A konzol úgy van,hogy 100-as saválló csö aljára hegesztettem egy 100->70 szükítöt.Felületkezeles,és abba műanyagból lett esztergálva egy tölcsér.Az aljába egy horony,(fülek+kosárperem vastagság).A fülek helyét dremellel kimartam.
Így a konzolban egyböl lehet wdt-ni,szitálni,tamperelni vagy bármit.
Fotót hétvégén tudok,addig nem leszek otthon. -
mdav88
aktív tag
Sziasztok!
Miskolc/Tokaj/Nyíregyháza környékéről keresnék egy hétvégi eseményre baristát/pultost egy boros rendezvényre!
HA valaki éppen ráérne egy estélyre illetve egy reggeliztetésre most hétvégén (szombat este, vasárnap reggel) az kérem jelentkezzen.
-
benjonino
tag
válasz GAgyiXyXy #80257 üzenetére
Ezekkel próbáltam: Tchibo Black&White, Pedrosa caffe classic, Lavazza cream e gusto classic, aztán volt még Aldi 100% Arabika (ennek nevére nem emlékszem), és még az Omnia Classic-t is próbáltam. Ez utóbbi volt a mélypont.
Persze lehet, hogy az én ízérzékelésemmel van gond, mert én még olyan keserű kávét nem ittam, ami ne ízlett volna. Sőt az erős pörkölésűért rajongok. Minél keserűbb annál jobb.
Sajnos, ha otthon próbálkozok, mindíg benne lesz a savanyú íz. A Pedrosa kávét először a barista szaküzletben megkóstoltam és kiválónak találtam, utána vettem kifejezetten kotyogósra őröltetve. Nem jött be. -
#64275200
törölt tag
Én tavaly láttam ezt a gépet személyesen. Akkor egy podos Gagia-t néztem nála.
A férfi kávégépeket javít. Ez a gép a konyhában volt neki, de akkor már a családdal áttért a kapszulásra.
Azt mondta, ő a második gazda és egy becsődölt presszóból vette, ahol újként kezdte a gép az életét.
Próbálj meg alkudni.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Simonelli Musica megér 250-et? [link] mondjuk az sem mindegy mikori gép ill mennyit használták.
btw, 300k-ig milyen gépet érdemes nézni ha fontos a gőz erőssége/minősége is? nyilván jó lenne pid és egyéb finomságok. Napi 1 tejeskofi reggel, hétvégente napi 2 szóval minimál használat, gondolom db-s gépnek nincs értelme megfizetni a felárát.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
SlayerSub
tag
Ajándékba kaptam Tchibo kimért kávékból, "private kaffe" [link]
Van tapasztalata bárkinek ezekkel, belemerjem rakni az örlőbe? -
mdav88
aktív tag
válasz beleriand72 #80265 üzenetére
Van ra ismerettsegi korben erdeklodes, volt is egy ket telefon, de meg itt van...
-
beleriand72
tag
válasz mdav88 #80262 üzenetére
Csodálom hogy nem ment még el, gyönyörű. Remélem minél hamarabb elviszik, mert nagy a kísértés...
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
hogyaza
tag
Nekem van egy szettem ha valakit érdekel.
Fehér Mazzer (gyöngyházfehér)+Valamelyik Gaggia.
A baba új állapotban van.Mindkettő PID,rézcső,szűkítés,ipari felsőszűrő.Classicban tágulási,babában nincs.
Mazzer késtartók felszabályozva,új típusú alura cserélve.Gaggia karhoz bajonettzáras karbaörlő konzollal.(Felcsatolod ugyanúgy a kart,mint a fejre.)
Mindene beállítva,a kifolyó víz hője egyezik a kijelzettel.Classicot 1 éve használom ozmó vízzel,babát most raktam össze.
160.
Bocs a képekért,béna vagyok fotózni.(is) -
CB
senior tag
válasz benjonino #80255 üzenetére
2015 előtti, jó állapotú GC tuningolva(PID+rézcsövezés+szűkítő)+ Graef CM 702, és boldog leszel.
Már csak a kávékat, kell próbálgatnod.
Használt GC-től ne félj, felújítottat lehet venni jó áron, abban szinte minden új, vagy tisztított, tömítések cserélve.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
kisati748
csendes tag
Sziasztok!
Daráló vásárlás előtt állok.
Mazzer SJ vagy Quamar m80?
Ki melyiket ajánlaná?
Köszönöm."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
senior tag
Milyen tuningra gondolsz? Csak mert én úgy tudom, hogy a 2015-ös még bármiféle tuningra is alkalmatlan.
benjonino: van a legújabb Gaggia Classic 2018, ami most jött ki, az majdnem a 2015 előtti belsőt kapta meg, ajánlott darab, csak hát ~150e Ft.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz benjonino #80255 üzenetére
Húha! Kotyogósból én még nem ittam savanyút (mondjuk világos pörit sem tettem bele), ellenben keserűt annál többet. Szerintem nem a főzőkkel lesz itt a baj. Mielőtt belevágnál egy nagyobb beruházásba, írd már le milyen kávékkal követted el ezeket. A poémiával is egész vállalható presszó szerű kávét főzhetsz a klasszik olasz kávékból.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
benjonino
tag
Sziasztok!
Minőségi kávét szeretnék inni, ezért megpróbálok belevágni ebbe az óriási nagy fába.
Szóval szeretnék egy alapszettet vásárolni. Több hete olvasom a különböző fórumokat így már képben vagyok, hogy erre a hobbira áldozni kell.A.)
Első gondolatom az volt, hogy kotyogóssal is lehet jó kávét főzni, csak a macera miatt nem csinálják sokan. Igaz, hogy nem lesz crema, de annyi baj legyen. Ha az íze világbajnok, akkor ezzel el leszek! A sok macera engem nem zavart, úgyhogy nosza rajta, kiokosodtam, és vettem egy bialetti egyszemélyes kotyogós kávéfőzőt. Mindent a sok-sok utánaolvasott tanács szerint csináltam, de keserű csalódás lett a vége. Keserű helyett inkább savanyút mondanék. Szóval bárhogy kísérleteztem, a savanyú íztől nem tudtam megszabadulni.B.)
Hát akkor nem marad más, eszpresszó gép kell! Haverom kölcsönadta a Saeco-poema ősöreg presszó-gépét. úgy gondolkodtam, ha bejön, akkor megveszem ezt a készüléket, amit most Gaggia Viva-nak hívnak, és boldogan kávézgatok majd vele. Megint csak kiművelődtem, mit-hogyan kell csinálni, de a savanyú íztől megint csak nem tudtam megszabadulni. Ha nagyon megtamperáltam, akkor nem tudott kifolyni, ha meg lazábbra igazítottam, akkor savanyú lett. Nem tudom, hogy ez azért történt-e mert egy ősöreg kiszuperált készülékkel próbálkoztam, vagy ez a típus ennyit bír-e. De a kedvemet rendesen elvette.
Még annyit hozzátennék, hogy nem magam daráltam a kávét, hanem 4-5 előre darált fajtát odakészítve próbálkoztam.Azt kell, hogy mondjam a savanyú íz lett a vesszőparipám. Semmi mást nem akartam, csak megszabadulni ettől.
C.)
Most ott tartok, hogy elkönyveltem, nem lesz olcsó hobbi. Rendes daráló kell, és egy jó gép. Hát ebben kellene a segítség.Daráló: Sokat olvastam ezen fórumon visszafelé, ezek alapján választásom Graef CM 702 vagy 800 lenne.
Kávéfőző: Hát itt kaptam mattot.
1. Gondoltam a Sage legolcsóbbikára a BES 810-re. De azon kívül, hogy német minőség, mást nem tudok róla. (Igazság szerint még ezt sem, csak sejtem mert Gastrobach néven is van forgalomban, és ugyanígy néz ki, az meg elég németes...) Szóval kinézetre ez tetszik.
2. Gaggia Classic - Erről meg mindenki a 2015 előttit ajánlgatja. Abból meg csak használtat lehet venni, amitől jelenleg több szempont miatt is tartózkodnék (óvakodnék). Az új annyira rosszabb lett, hogy vállalhatatlan?
3. Darálós Sage: BES870. Ez az ami jelenleg legjobban megdobogtatja szívem. Nagyon jól néz ki. DE! A darálója csak 18 fokozatban állítható, nem tudom ez elég lesz-e szemben a Graef 800 40 fokozatával.Hát szóval örülnék, ha tudnátok segíteni.
-
senior tag
válasz beleriand72 #80247 üzenetére
Ilyen és innen rendltük tavaly közösen páran a topikból.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Szabász
csendes tag
válasz nemethsza #80244 üzenetére
Szia!
A víz és a tej szintje is be van jelölve! Ha tejjel használod a szelepet jól elkel takarítani, én egy kis réz kefével szoktam tisztítani.
Víz 200g
Tej 180gLeírás:
https://data.e-manual.eu/hu/elonezet-hasznalati-utmutato-ingyenes-251297/kavefozo-bialetti-bialetti-moka-express/oldal-1.html
-
beleriand72
tag
Ez pontosan milyen típus és honnan. Egy ideje VST vásárláson gondolkodom.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
HÁZIGAZDA
túl sok volt a savanya a nyolckarú kávékban az utóbbi napokban, úgyhogy visszatértem a vst szűrőhöz. gyerekek, már el is felejtettem, hogy mennyire, de mennyire utálom a peremes, alul szűkülő szűrőket... (és mennyire imádom ezt a perem nélküli vst szériát)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
72lakiluk
tag
válasz Deer76 #80238 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy ha az aromazárast nyitogatom naponta 2x, 3x akkor akár bele is tölthetek a babtartályba 100gr-ot, legalább a zacsiban lévő nem öregszik annyira. Ez a Mazzeres kistölcséres nagyon bejönne ha a babtartályba van két 'pecke' aminek zárnia kell a működéshez akkor azt ki is lehet iktatni. Ugye?
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
ha van vkinek használati utasítása Bialetti Mukka Expresshez, megköszönöm, ha elküldi pm-ben :-) (Vettem egyet, de papír nincs, és azért átolvasnám)
Mivel a mérőedény sincs meg, vki lemérné, hogy hány ml víz megy alulra, és mennyi tej felülre?
Thx!"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
Deer76
aktív tag
válasz soldier2 #80237 üzenetére
Most is aromaszelepes tasakban van, csak onnan jött az ötlet, hogy néha valaki írja, hogy "most ez van a darálóban" és azt hittem mindenki beletölt egy nagyobb mennyiséget.
A Kapuczíner Szilveszter blendjét kóstolta valaki? Annyira nem jött be, de az őrlemény finomításával jobb lett az eredmény.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
soldier2
őstag
válasz Deer76 #80236 üzenetére
Szabad levegőn nagyon gyorsan veszít minőségéből a kávé, ez főleg a világos pörkölés esetén észlelhető, de olaszos blendek esetében sem elhanyagolható. Én sötét pörkölésű kávét sem tartanék a darálóban, max 1 napot, akkor is ha Brikkába megy. Miért fizetnél a friss kávéra, ha a darálóban tartva pár nap után már csak árnyéka önmagának.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Deer76
aktív tag
válasz 72lakiluk #80231 üzenetére
Értem, akkor egyszerűbb, ha adagonként darálok, bár a tartály 250g kávét tud befogadni.
Mondjuk csak kotyogósba/Brikkába megy.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Bazsee71
őstag
válasz WiZARD #80205 üzenetére
Úgy látom, hogy végre kezd alakulni a közízlés, és kezd ráébredni a társadalom, hogy a túl nagy választék mögé nem lehet minőséget tenni. Igaz ez többek között a borokra, éttermekre, és bizony a kávéra is. Pl. egy étterem alapból gyanús, ha 30 oldalas a menü, mert annyi összetevő nem lehet frissen a konyhán.
Amúgy továbbra is türelmesnek kell lenni, mert ehhez - szigorúan saját véleményem szerint - generációváltás szükséges. A rendszerváltás után gondolom (mivel nem éltem meg) nagy élmény volt, hogy mindenből hatalmas választék jelent meg a boltok polcain, és valahogy a választék/nagy adag tévesen a minőség és színvonal szinonimája lett. Hányszor hallottam, hogy az XY helyen van a városban a legjobb fagylalt, vagy ott a legjobb a bécsi szelet, aztán jött a koppanás, hogy a legjobb annyit jelent, hogy borzalmas, de legalább sok. -
72lakiluk
tag
-
KVfun
csendes tag
Én expolygonban vettem párszáz Ft volt. A műanyag betét ua. A dupla szűrő beleért a műanyagba. Nekem le kellett vágni pár mm-t. A szimpla alul keskenyebb, az befért középen. Nekem olyan gumi nem volt a szűrőben. Sima duplafalú volt az eredeti.
Szerk: ja úgy akarod használni hogy a betétet kiveszed. Akkor belefért, csak azon a hatalmas lyukakon hülyén nézett ki a lefolyás, meg zavart hogy az alu karon folyt végig a kv. Ezért vágtam inkább a műanyagból.[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Fura kérdés, de akinek elektromos darálója van, az beletölt negyed kilónyi babot vagy a csomagolásban tartja és csak annyit tesz bele, amennyit le akar darálni? Szemes kávé veszít-e az aromájából, ha csak a daráló tartályában van max 1 hónapot (inkább 2 hét)?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
adp
őstag
Valaki tudna segiteni hogy a delonghi dedica gepbe milyen nem fokozos szuro kell? illetve tamper? Edesanyamnak vettunk egyet, nekik jo lesz a fokozos, de ha esetleg leutazom hozzajuk szivesen innek 'normalis' szurovel is kavet. Amugy meg igy sem rossz a produktuma, siman vallalhato egy kozepes orlovel
-
petfoto
tag
válasz sz.zs. #80198 üzenetére
Igen, túl van a tervezett kereten, ugyanakkor Benneteket (illetve több helyen a kommenteket) olvasva nem kockáztatom meg, hogy veszek fele annyiért (elméleti kereten belül) egy nem jól vagy erősen kompromisszumokkal használható gépet. Megjártam már párszor az "ez is jó lesz arra, ugyanazt tudja" buktát.
stereofan:
Köszönöm, asszem 2018-as új lesz...[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz SoundON #80200 üzenetére
Tudtommal nincsen folyamatosan nála decaf, ezért nincsen fent a weboldalon talán...
Én is már 1x-2x jeleztem neki.
A pontos összetétel stb. Tőle tudható meg, ha nem csal emlékezetem egy Santos decaf.
Ezt még nem bontottam, de korábban többször vásároltam már tőle decaf-ot. Azok nagyon kellemes, klasszikus talján ízvilágot hozták : kakós, étcsokis - mandulás jegyek rémlenek. Kellemes , jó kávé volt mindig.Biztosan más is vásárol P&Y decafot, Ők is írthatnak róla, hogy milyen. Én 1-2 amire bontom szerintem, még van a korábbi P&Y CM-ből, és egyébként is "túl friss"
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
-
Fred23
nagyúr
Siemens Surpresso S60 - 33k. Nem túl olcsó?
Létezik ismert típushibája? Mi szokott benne meghalni általában?
Új, garis Gaggia RI8433/11 Viva Style jobb választás lenne?
[ Szerkesztve ]
-
yazoo1
tag
válasz beleriand72 #80209 üzenetére
Nekem az ims duplánál is sokszor ilyen..de a saroknál is
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
válasz WiZARD #80207 üzenetére
Én még oldalt is látok körben egy sötétebb zónát. Ez biztosan nem égés, hanem a Reneka kialakításával lehet összefüggésben. Érdekes, hogy pont a sarokban nem olyan. A "működése" ellenben tökéletes(közeli).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
WiZARD
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy az megég. Inkább arra tippelnék, hogy a Reneka szélén nincs lyuk, egy VST-hez képest nagyobb a "keret". Így az a rész csak átázik, de nem kivonatolódik.
(eleve ez a "megég" szó nekem fura. 200 fok körül pörkölik a kávét, utána a 90 fokos víztől megégne?)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #80182 üzenetére
Köszi. Örülök, hogy ízlett minden.
Sajnos a minőségi teát kevesen keresik, mindenki a kommersz, ízesített teákat keresi elsősorban. Akárcsak a kávé, kevesen keresik, ismerik a minőségi kávét, inkább a mennyiségre mennek, azt hiszik attól lesz jó nekik ha 35 féle közül választhatnak, nem pedig attól ha 1 (2) fajta van tökéletesen elkészítve.
Bízom benne, hogy előbb-utóbb a minőség fog nyerni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
HÁZIGAZDA
bazsee, milyen szűrőt használtok, amikor a kávéitokat demózzátok/profilozzátok? gondolom az el-nem-terjedtség okán nem reneka...
egy ideje feltűnt, hogy a reneka shotoknál jellemzően megég a pogácsa alja a szélénél körben.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
weinmaker
őstag
-
thomasrc
tag
Valaki tudna pár szót mondani arról, hogy milyen elven működik a képen látható szenzor? Jobb készülék híján ezzel szeretném megmérni a fejből kifolyó víz hőmérsékletét, de nem tiszta, hogy így direktben alárakhatom-e a 90 fokos víznek vagy az tönkretenné? A mérést egyébként úgy csinálnám, hogy a karban szépen felvezetném és raknék köré valamit, ami a tömörített pogácsát imitálná, hogy ne tudjon annyira gyorsan keresztülhaladni rajta a víz csapoláskor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Xbox Series X|S
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest