Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Nem marad hely a szupertelepnek a Xiaomi kameraszettje mellett
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
válasz kmarci25 #126897 üzenetére
De, teljesen jó helyre írsz.
Ha dobsz rá egy PID-et és meghajtod biciklipumpával, jó lesz.
AMA Milano-val ami Szarvasihoz hasonló, alacsony nyomású főző, csináltak már pumpás modot.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Lehet, hogy nem hardcore topikba való, de azért megkérdezem.
Szarvasira van valami vudu? Az oké, hogy a működése kb egy fordított kotyogós, ennek megfelelően próbálom az arányokat is (1:10), meg az őrlési finomságot is állítani. (Azt gondolom annak itt nincs nagy jelentősége, hogy a vizet forrón teszem-e a tartályba, vagy sem, mert nem annyira kompakt a gép, hogy megsüsse az őrleményt, de cáfoljatok meg. Próbáltam így is, úgy is, nem éreztem nagy különbséget.) Iható kávét készít, főleg frissen őrőlt, normális babból, de ha lehet, akkor még finomítanék rajta. A kávéra teszek általában egy AP filtert, így utólag azt látni a pogácsán, hogy egyenletesebb a vízeloszlás, ha ennek itt van bármi jelentősége.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#98690560
törölt tag
Puck screen tisztitásra nincs valami ultimate trükk?
Minden csapolás után folyó viznél leöblitem, fogkefével ledörzsölöm. Heti 1x Terso-s vízben áztatom. Van hogy a gőzkarral átgőzölöm. De egyszerűen most fél év használat után ettől függetlenül is annyira mocskos belül, hogy szerintem sosem jön ki belőle minden, pedig 1 órája pucolom, de pl a mosogató széléhez odakoppintva még mindig kávés víz jön belőle. Jobban járok ha kidobom és újat veszek? -
public NMY
csendes tag
válasz Cathfaern #126887 üzenetére
Ha elég a környék, mert átutazóban vagy, akkor nem nagy kitérővel Almádiban a Bab kávézó illetve a füredi Pazar jó választás lehet. Nemrég jártam mindkettőben, rendben vannak. ( habár a legutolsó Pazar nem volt annyira pazar, nem igazán jöttek a srácok megtudni mit is akarunk, ezért egy idő után otthagytuk a helyet 😂, de amikor volt idejük kiszolgálni, rendben volt)
-
Daneeka
senior tag
válasz WarLock07222 #126890 üzenetére
OE Apex, (tl;dr: napi használatban kicsit olyan élmény mint amilyen WRC raliautóval lehet a boltbajárás) ha tudna is presszóra őrölni akkor se akarna vele az ember, 78mm sík kés nem tekerősbe való vagy legalábbis nem ez a furcsa geometria. (ghost burr)
En úgy használom, hogy visszafelé tekerem, így a csiga nem a kések felé löki a babokat hanem elfele tőlük de véletlen átesik közben a kések közé szépen lassan az összes szem. Így olyan lassan jut a kések közé a bab mintha kézzel egyenként potyogtatná ember. Ennek megfelelően egy 15g-s adag percekig tart tekerve ami agyrém. (előre tekerve amúgy használhatatlan szerintem, néha úgy beáll a filter pörikkel cuppingnál finomabb álláson, hogy csattan a vágódeszkával együtt amire rácsavaroztam. Ja igen, rá kell csavarozni egy vágódeszkára, hogy a használhatóság alsó határát már súrolja…)
Ehhez képest a Kinu motoros daráló.
Maga a kés geometria inkább abban erős szerintem, hogy nincs rög, eszméletlen homogén a szemnek az őrlemény nagyon durva állásokon is.
Fine az keletkezik itt is de itt jön ennek az örlőnek a lényege és a magic, hogy ha tiszta a garat és vissza fele tekeri az ember akkor a fine szinte 100%-a feltapad a garatra, kb. 20g kávé után telítődik.
Nagyjából a beletett bab 10%-a kuka így viszont az őrlemény úgy néz ki mint amit szitáltak. Egyetlen daráló kéne nekem filterre ehelyett. Ugyanez motorral. -
-
#98690560
törölt tag
válasz Cathfaern #126887 üzenetére
"Technikai okok miatt zárva" van a Tizen1 ajtajára kiírva, most jöttem tőlük. Remélem hogy nincs zűr.
A Derce pékbisztróban dolgozik az ex-Tizen1 barista, bár a Racer Beans kávéját adják, eddig sajnos csupa rossz tapasztalat volt náluk, van még a Mákmoiselle pékség, ők a OneEleven kávéját adják, ma épp a brazil volt náluk, elég jól sikerült de sajnos változó a minőség. A Big Caffee House sajna bezárt már
-
-
stereofan
tag
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
rastacsz
tag
válasz lojzi1 #126880 üzenetére
Van németektől is, de innen pl 9,5eur +11,3 eur a szállítás.
Valószínűleg kalibrált olvadási hőmérsékletű a benne lévő forrasztó ón, így azt a hőmérsékletet kellene ismerni, ahol kiolvadhat. Aztán olyan összetételű ónt venni.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
lojzi1
csendes tag
9barista kérdés: sikerült valahogy ezt a hibát produkálnom, ebből is az 1-est:
https://9barista.com/knowledge-base/troubleshooting/water-is-leaking-from-the-safety-valve/
Vagyis a biztonsági szelep alatti réz biztonsági gyűrűn lévő kis furatból kiolvadt a forrasz és kifolyt a víz. A szöveg szerint ez akkor fordul elő, ha víz nélkül tesszük föl, ami nem így volt, de mindegy. Volt a dobozban egy tartalék rézgyűrű, így nem kell rendelni, kicseréltem. A kérdésem, hogy ezt a kiolvadt is lyukat nem lehet beforrasztani, hogy jó legyen újra a rézgyűrű? Nem a 3,50 fontot sajnálnám legközelebb, hanem a 10 fontos szállítási díjat meg áfás macerát.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #126875 üzenetére
Bele se merek gondolni, hogy ezt mennyiből kell kihozni, ha az itthoni tréfával, meg a kereskedő hasznával együtt is ezt ennyiből, ingyen szállítással (ami szintén nettó 1,2-1,5k alatt nem hozható már ki) együtt is megéri árulni.
-
Mowgli
újonc
Sziasztok!
Daráló vásárlását tervezem. Most elsősorban alternatív készítési módokhoz (V60, Mokka) lenne használva, később majd eszpresszóhoz is (ha lesz megfelelő gép hozzá.) . Jó lenne, ha időzítő lenne benne. Max 100e Ft-t szánnék rá. Tudtok ajánlani valami megoldást (tudom, hogy kell némi kompromoisszumot kötni)? Akár használt is lehet. -
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #126871 üzenetére
Azt tudom, de ha valaki szeretne külön csak azt venni, akkor nem feltétlen érdemes. Én például mikor megjelent, még írtam neked, hogy rendelünk-e.
-
icm
tag
válasz gboszi #126865 üzenetére
Elég kedvelt mostanság a Wacaco Picopresso is, tényleg baromi pici. Utazósnak elég jó.
Flairről csomószor volt szó, classic nyomásmérővel / vagy ha tudsz rendelni most usában 199$-ért van a Signature (dollár is aránylag jó)."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
gboszi
senior tag
Kettes számú rendszernek szeretnék egy ilyen flair, vagy hasonlo megoldást. “Nyaralóba” eljátszanék vele. Melyiket ajánljátok illetve mi kell hozzá, mennyiből jönne ki, hogy tudjak kávézni. Olaszos “megáll benne a kanál” kávét iszom. Tehát flair, kéziörlő víz? Ennyi?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
icm
tag
válasz JackFeryll #126861 üzenetére
Bottomless 2in1 portafiltert írnak, az a classichoz is meg a signature-höz adott. A képen meg a flow controll portafiltert mutatják... Az a videóból is látszik, hogy a dugattyú itt is össze-vissza mozog. Azon nem sikerült javítást eszközölni.
Neo flex az 99$-ra lement, a korábbi 125$-ról az alap Neo 145$-ra ugrott fel. Majd lesz 58 flex is polikarbonátból...
Érdemes megemlíteni, hogy ütköző / véghatároló fül is került a karhoz, gondolom előre gondolkodtak és okos amerikai ahogy nyomja a kart lefelé szépen rányom az ujjára.
Hát izgalmas nem lett.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
#85578752
törölt tag
válasz JackFeryll #126861 üzenetére
Fura az a kikönnyítés a vázban ahol megtámasztja a kart. Ott kell neki eltörni?
-
JackFeryll
őstag
válasz koxkids #126853 üzenetére
szerk:
#126854 -re akart menni
Nem kizárt hogy működik csak erőltetik ezt a spéci dugattyút ami megadja magát ha a felhasználó túl nagy erőt akarna kifejteni. (mielőtt összetöri a műanyag szerkezetet)
Mondjuk lehet pont mindent picit más méretűre terveztek hogy ne működjön[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Idáig hozza a P64 azt, amire számítottam: Ode-hoz képest még finomabbra tud őrölni az SSP Brew (Unimodal V1) kés és emiatt el tudok érni 6-9 bar peaket alul papíros Unifilterrel is.
Örülök, hogy már az új verzióból kaptam, a kölcsön példánynál például nem tetszett, hogy derékban meg van csavarozva, mert két darabból áll, ez például lötyögött is már (bár csak meg kellett húzni a csavarokat). Itt nincs ilyen szerencsére. Viszont változott felső rész is, már nem elég egyszerűen kifelé tekerni a kést. Két csavar szorítja le a felső késtartó állítómechanikáját, ezeket meglazítva, majd a késtartót a fülek felé csavarva oldható a kötés, ez után már csak ki kell emelni a kést. Igazából egyszerűbb szétszedni, mint a Majort, mert ott meg akkora az ellenállás, hogy megőszülsz, mire kitekered. Ezüst a régi, fekete az új:
VERSA Magnetic Transfer Cup egy fos, már most elszórtam belőle 2 mágnest is, ezért pénzt ne adjon senki Na jó, nem olyan drámai a helyzet, de egy kis ragasztót kér még.19Grams Italo Discobol magas fordulatszámon (ami még mindig alacsonyabb, mint az Ode fix fordulata) nagyon frankó, testes presszót is lehet csinálni, ezt például nem tudja az Ode fix fordulatszámmal. Eszpresszó pörkölésnél nincs már ott sem gond a finomsággal, a filter pörkölések, amik gondot jelentettek sok esetben.
1-es állás 300 RPM, 9-es állás 1400 RPM, tehát olyan 157 RPM/egész szám, de ugye ez is fokozatmentes.Nagyon szuper dolog, hogy minden példány be van állítva, így a nulla az olyan nulla, ahol még pont nem érnek össze a kések, nem cicereg a cucc. CasMo Peru Garmas filtert vettem ki a fagyóból, 0,3-as álláson, 3-as fordulaton 6-6,5 bar peakbe is belenyaltam unifilterrel (ettől többre nincs is szükség), szóval szuperjó, nagyon örülök! Innen azért még egy csomó mozgási lehetőség van, egész 0-ig le lehet menni finomsággal, meg emelni is lehet a fordulatszámot, ha szükséges. Még egy dolog, ami jobb az új példánynál: a nulla az tényleg nulla, nem lehet összezárni a késeket, illetve végre normális a számozás is, tehát minél kisebb a szám, annál finomabb az őrlemény. Ez korábban fordítva volt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz JackFeryll #126852 üzenetére
Jól látom, hogy gyakorlatilag ráraktak egy tükröt $50-ért?
A Flex akkor már érdekesebb, belépőszintre nagyon jól van árazva... feltéve, hogy lehet vele értelmes espressot húzni (de nem látom okát, hogy miért ne lehetne). A megtámasztott kialakítás miatt még akár jobb is lehetne, mint a többi modell... Viszont az nagy érvágás, hogy nyomásmérő még opcionálisan sincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz JackFeryll #126852 üzenetére
Plusz egy új NEO FLEX is, szerintem ez sem volt eddig..
-
JackFeryll
őstag
Mekkora hírverés volt néhány apró változásért. Új flair családtagot harangoztak be erre jön egy V3(?)-as 58.
-
#98690560
törölt tag
válasz MPowerPH #126850 üzenetére
Ez akkor elég közel van a Lance Hedrick féle "light and bright" 60GH/25KH recepthez, nekem is ez megy es egész jól bevált.
Viszont most kezdek áttérni a vilagos pörkölésű, savas, citrusos, gyümölcsös kávékról a közepesebb pörkölésű, kevésbé harsány és extrém kávék felé, lehet hogy akkor itt a vízkeverésen is kell valamit változtatnom. -
MPowerPH
félisten
Megcsinaltam a gep vizkoteleniteset. Elpancsoltam majdnem 10L desztvizet... 1L -hez adtam 30g citromsavat, ami ~2 evokanalnak felelt meg.
Valtoztattam a kevert viz recepten is, 0.2g szodabikarbona, es 0.6g keseruso. De azt irjak, erdemes a szodabikarbonaval meg lejjebb menni, egeszen 0.1g kozelebe ehhez a somennyiseghez. Nem tudom...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
tag
válasz Tomace91 #126843 üzenetére
Annal nem lennek ennyire ovatos az osszetevokkel, de szerintem erdemes vizkomentesiteni neha a Rao/Perger viz eseten. Ha sokaig (honapok, evek) nincs atmosva, akkor kesobb szetszereles nelkul lehet nem is fog menni (vagy nagyon koncentralt oldoszer kell, ami meg a tomiteseknek nem tesz jot).
-
Tomace91
senior tag
válasz Uyuarasy #126832 üzenetére
Most akkor a rézbojleres ŰrGaggiához is az RPavlis víz lenne a legjobb a védelem miatt? Én eddig Rao water receptet használtam meg Lance Hedrick 20GH/45KH receptjét. Sosem csináltam vízkőtlenítést amióta nálam van a gép. Ez január végét jelent, most akkor kellene egyet csinálni?
-
Zen42
tag
válasz #98690560 #126829 üzenetére
A '"yeast anaerob" annyit jelent, hogy a fermentációt elsősorban valamilyen gombák és nem baktériumok végzik.
Ha annyira jó a Starfish akkor ha jól sejtem az már a 22/23-as szüretből van, ami érdekes mert májusnál hamarabb eddig még soha nem láttam itthon. Balázs biztos elcsípett valami korai tételt.
A zacskón szerepel a yeast anaerob? Csak mert a honlapon simán csak száraznak jelöli.[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz Cathfaern #126831 üzenetére
Az a baj, hogy a pro az annyira irreális áron megy. A sima izgalmasabb lehetne de az meg polikarbonát. Az állvány kevés mérleg kivételével nem alkalmas mérésre. Handpresso-hoz tudom hasonlítani, jójó de azért lehet sokkal jobbat is venni. Apropó flair párhuzam, a neo 125$ míg a leverpresso 110$. És ezek ellenére is szívesen kipróbálnék egy leverpresso-t.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
tag
válasz RetepNyaraB #126834 üzenetére
Jol erted, a tobbi so a polcon varja sorsat, nem volt meg idom kiserletezni veluk. Szinte biztos hogy ha osszekostolnank mas kevert vizzel akkor ez laposabb lenne, de eddig meg voltunk elegedve az ezzel huzott kavekkal (sotetebbekbol PY Get Up/Choco Madness babjait szoktam venni, a vilagosabb CasMo/Impresso/Roastopus kavekkal volt hogy tobbet kellett kiserletezni, de lefolyoba nem ment semmi az utobbi honapokban).
Eredetileg a filterhez is ezt hasznaltam, de az utobbi idoben sokszor nem keszultem elore es munkaba indulas elott csapvizzel csopogtettem ... Nem mentem utana hogy ez lehet-e az oka, de pl. az Old Man etiop meg ruandai kavei neha eleg zoldsegesek, altalaban JH receptjet hasznalom 30g be, 500g ki.
#126838 Cathfaern: Milyen orlot hasznalsz? Az Impresso ajanlast probaltam C40-el, de nem igazan lett jo, valoszinuleg azert mert mas vizet hasznalok (bar a lefolyas sem 3 perc koruli volt).
[ Szerkesztve ]
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Cathfaern #117418 üzenetére
Vízimesék újabb felvonás:
Összehasonlítottam keserűsóval (MgSO₄) pancsolt vizet MgCl₂-al pancsolttal (illetve pontosabban magnézium-klorid hexahidrát). Mindkettőbe szódabikarbóna ment és mindkettő 50 GH, 30 KH-ra volt keverve (Impresso-s ajánlás vízre, utóbbi idők próbálkozása alapján ez jött be legjobban).
Vakteszt 3 féle kávéval, két víz egyszerre felmelegítve, szóval hőmérséklet különbség nem volt a tesztalanyok között.
Különbség egyértelmű volt mindegyik kávénál, tehát az eltérő só tényleg eltérő ízt eredményez.
Én úgy tudnám megfogalmazni a különbséget, hogy az MgCl₂ víz esetén jobb az ízszeparáció, pontosabban beazonosíthatóak az ízjegyek. Ugyanaz a kávé MgSO₄-nál azt mondtam, hogy "mogyorós" ízjegy, MgCl₂-nál, hogy "pörkölt földimogyoró, azok a szemek amik picit sötétebbre vannak pörkölve és így édesebb, mint az átlag" Vagy másik kávénál MgSO₄-al "mandarinra emlékeztető savak", MgCl₂-al "mandarin".
Feleségem azt mondta, hogy egyértelműen érzi a különbséget köztük, de nem preferálja egyiket se a másikkal szemben.Részemről áttérek MgCl₂-ra, mert pozitívumot nem éreztem a keserűsó mellett (neten keresgélve egyesek szerint "édesebb" kávét eredményez), de nem vagyok benne biztos, hogy ha nem egymás mellett kóstolom a két vízzel készült kávét, akkor meg tudom mondani, hogy melyikkel készült. Szóval csak ezért nem feltétlen kell elrohanni MgCl₂-t venni, de ha valaki szeret kísérletezni, vagy a keserűsó úgyis épp kifogyóban, akkor érdemes lehet rápróbálni az MgCl₂-ra is.
Továbbra is csak fitlert iszok otthon, szóval azzal kapcsolatban semmi infóm, hogy kávéfőzők belsejét melyik hogy befolyásolja.
Következő kör szódabikarbóna vs. kálium-karbonát lesz majd valamikor
-
Bazsee71
őstag
válasz #98690560 #126829 üzenetére
A Lalcafé kimondottan kávéhoz ajánlott, Oro nevű élesztőjét alkalmazzák a fermentáció során. A leírás alapján már alacsony hőmérsékleten is aktív, és nem ül rá a kávé természetes ízvilágára.
Szoktam is mondani, hogy azért tapasztalt kávés megmondja, hogy itt már van egy kis ferment íz, de még nagyon szépen jönnek az etióp ízjegyek is, nem viszi el a kávét. Nálam ez a határeset, mert - szerintem - még javára vált a feldolgozás a kávénak.kk831228: Nem-nem, az az irány kizárva. Squidben felbukkanhat morcosabb ferment tétel (ez a mostani brazil nem az), de a Starfishnél ez az etióp volt a plafon.
-
aradebil2
senior tag
Mivel pár napja felmerült: ma Moriczon a keletben 03.28-04.05-i CasMo pörik voltak, jó nagy választékban. Én hoztam egy friss Kerincit.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz aradebil2 #126833 üzenetére
Eléggé gyanús volt nekem is, egyik kávénál sem volt ennyire érezhető illat aroma, csak a Roasthopus - nál... Egyébként nekem ez már sok egy kicsit, lassan már felöntik aromával, aztán mehet a Frei "irányába."
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Uyuarasy #126825 üzenetére
És ízben nem kóstolad össze? Mert ebbe most csak szódát tettél, vagy félreértem? Semmi Mg Ca K és barátai...
AbbyFranzen @ kovásszal, mit nem értesz. Kisütheted kenyérnek is. 2in1. Amúgy én sem vágom mi a yeast ebben az esetben. Hacsak nem maga az erjedési folyamat.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #126813 üzenetére
Coffee Chronicler tesztelte: [link]
Csak átfutottam a videót, de az alapján kb. azt mondja hogy igen, nem lehet annyira előmelegíteni, mint a flairt / robotot, cserébe hordozhatóbb azoknál. De ár/érték arányban nem az igazi. Ha nem világos kávékra akarod használni és szempont a jobb hordozhatóság, akkor érdekes lehet. -
Cathfaern
nagyúr
válasz forras2 #126817 üzenetére
Ha nem szeretnél annyit szánni rá, mint amennyibe a 9barista kerül, akkor Wacaco Picopresso Kicsit kényelmetlenebb, nem lesz annyira tökéletes, de cserébe harmad annyiba kerül és kisebb helyet foglal.
-
#98690560
törölt tag
Nem tudom, hogy mi az a yeast anaerob feldolgozás, de a Roastopus Starfish etiópja valami elképesztő jó cucc, olyan illat van utána a konyhában, hogy legszívesebben rögtön innám a következőt belőle.
Közben nézem, hogy a Squid tételük megújúlt és egy nagyon izgalmas brazil cucc lett, puncs-eper ízjegyekkel, de jó lenne ezt kipróbálni. -
tag
válasz Uyuarasy #126677 üzenetére
@Toobee: Megprobaltam rendszerezni a hivatkozasaimat a temaban, az alap "best water for espresso" cikkeket (pl. BH) kihagynam - anno nem talaltam egyet sem ami aluminium bojleres gepekhez is ajanlott lett volna.
A kulonbozo vizek es femek kolcsonhatasarol en Jim Schulman's Insanely Long Water FAQ-jaban es rpavlis The chemistry of scale in espresso machine boilers [FAQ]-jaban olvastam eloszro (kapcsolodo HB irasok: Is neutral pH crucial in all boiler types? | Corrosion prevention in espresso machines | Rpavlis water, is it corrosive and what are the long term effects?).
Nagy remenyekkel bevasaroltam, lett elemiszeripari/gyogyszertari minosegu szodabikarbonam, keserusom es kalcium-kloridom is itthon nehany vizkemiai meroeszkozzel, de eloszor egy "biztonsagos" vizet szerettem volna kiindulasi alapnak. Adott volt egy uj GC bojler, felszinen a termeszetes kialakult oxidreteggel. Ezt nem szerettem volna bantani, ezert olyan receptet kerestem, ahol - vizkokepzodes hianyaban - kemiai oldoszerre (pl. citromsav) sincs szukseg.
Ezt a kalkulatort hasznaltam, 1 liter RO vizhez hozzaadtam 10mg szodabikarbonat, neztem kloridion-szintet (~0 ppm) es mertem "nyugalmi" pH-t (~7.4) es egy elmeltileg hasznalhato vizet kaptam.Na, a gyakorlatban innen ez ugy nezett ki, hogy amikor fogyoban volt akkor kevertem uj vizet, de nem szakitottam idot a tovabbi kiserletezesre, kb. fel eve maradtam ennel a receptnel... Nehany havonta benezek a bojlerbe, nehany potty feher csapadek lathato igy is (lehet a galvankorrozio miatt), de alapvetoen gond nelkul hasznaltam eddig a GC-t napi 2/4 duplara. Benne van Fragola szukitoje, gyari 10+ eves Ulka es haromjaratu, de vizkooldot meg nem latott a gep. Novemberben ilyen volt a belseje:
Az elmult egy-ket honapban elegge racsusztunk a V60-ra, mast nem is nagyon ittunk itthon, de a tervek szerint jovo heten kiprobalom a Gagguiuino-t, akkor megnezem majd mi a helyzet vele azota.
-
Zen42
tag
válasz mézespálinka #126768 üzenetére
Az rendben, ha a víz pH-ját eltolod kicsit fölfelé a korróziót elkerülendő, csakhogy az rpavlis vízben jóval több van annál amennyi ahhoz szükséges. A túlpufferelés viszont eltünteti a kávé savait.
-
vendingo
veterán
-
TDX
tag
válasz bergyuszi #126814 üzenetére
Az r/flairespresso subredditen volt nemrég egy poszt arról, hogy lehet lesz új verziója az 58-nak, legalább is ezen a webshopon van leírás róla. A másik kép alapján tippre a flair Neo kap egy új színt (fekete).
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel... Rendszeresen járok horgászni, több napra, akár hetekre is...
Viszont nehezen viselem, hogy le kell mondanom ilyenkor a kávéról... Szeretnék venni 1 praktikus, ténylegesen kicsi kávéfőzőt, amit kényelmesen tudok magammal vinni... Ti mit vennétek?
Mindegy az, hogy elektromos, vagy rendes főzős, a lényeg a ténylegesen finom kávé... Vettem 1 piacos pici 1 személyes kotyogós kávéfőzőt, de ihatatlan kávét főz, mintha égett íze lenne...
Cél a praktikus kicsi méret, nem kell sem habosító, semmi ilyesmi bele, és ténylegesen finom legyen a kávé...
Ő most a legújjabb favorit, belőle szeretnék a parton is olyan finom kávét, mint itthon, reggelente -
icm
tag
válasz koxkids #126813 üzenetére
Kétféle van. Van a Leverpresso és a Leverpresso Pro. A sima műanyag, nincs hőtartása a pro ami pedig fém, az nyilván jobban tartja de elő is kell melegíteni. 51es kosár épp nem sexy a szimplák miatt. Robot koppintás?! Akarod mondani a robot a faema baby koppintás ugye? Na de nem is ez a lényeg, kicsi, 110$, fene egye meg. Buzerál. Flair is készül valamire, habár engem a classic vonal után elvesztettek. Az annyira nem izgat.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz MPowerPH #126793 üzenetére
Én szerettem a vastag talpas tadammot, de egy normcore rugós jobb bármilyen hagyományos kézinél. A disztri meg szintén örök darab és elég jó konstrukció, de valójában pöcsméregetés. Wdt thingiverseről nyomtatva kvázi ingyen van és az a leghasznosabb, amit el lehet képzelni. Nyilván nem kávézóba, vagy versenyre.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bergyuszi
csendes tag
Flair valamire készül.
[link] -
Krajcsi
csendes tag
A jó öreg feles pohár is hasít ha betöltésről van szó
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest