Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kávé öregszik, de nem ennyire, hogy egymás után 2 shot között legyen ekkkora különbség

Előkészítés ugyanaz (wdt, disztributor, bravo tamper)Az grafikonok alapján úgy néz ki, hogy a pogácsa ellenállása ami sokkal kisebb ilyenkor.
(F64 Evo-t hazahoztam hátha jobb, de 1 használat után eszembejutott miért gyűlöltem - a világ összes pangója benne marad, így végül nem derült ki, hogy azzal jobb lenne-e.)
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
No. SSP Sweet Lab Cast késes Szuperdzsolly

-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Gyárilag 16-os van a Majorban ( pont a hétvégén dobtam ki egy szatyornyit ). Nekem már a 18-assal sem akadt meg, de Fragola tanácsára inkább 20-asokat szoktam bele tenni.
-
Papacoffee
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Ahogy rákerestem a Majorba 12.5 uF kondi van.
Nekem egy Fio F6 van.
Azt gyárilag 12 uF kondival szerelik. Az enyémben 14 uF
Akkor festés után rakjam össze a 151 C késsel aztán próbálgassam? Ha megáll vagy elfolyik akkor meg cseréljem nagyobbra?
Vagy jobban teszem ha már most teszek bele egy 20 uF értékűt?
Köszönök minden segítséget, mert ez a terület sötét ló nekem. -
rastacsz
tag
A mazzerek többsége üzemi kondenzátoros. (azt hiszem, egy időben én is indító kondinak írtam, de nem az) A kony és a robur a kivétel.
Az indító kondit le kell kapcsolni, pl 4cr-rel, vagy valami mással, ami idő, vagy árammérés alapján leválasztja a kondit. Pl mazzer robur esetén a 75-ös a relé a 73 és 76 közül az egyik pedig lekapcsol a relé által. -
válasz
WiZARD
üzenetére
Előkészítés, ha azt kizárjuk, hogy a kv öregszik\váltogatod.
Én most épp elpacsáltam egy zacskó filter etiópot és sehogyse passzolt. Mérgemben húztam valami turbó-szerűséget, bár sose próbáltam ilyet (ez se lett elég rövid asszem; 27mp 1:3 arány, 6 bar körül) és messze ez lett a legihatóbb, sőt egész jó 🤷 -
WiZARD
veterán
Itthoni kávé készítés workflow-val nem vagyok teljesen elégedett. Mármint a fő bajom, hogy fix workflow mellett is néha nagy a szórás az eredményben (pl ha 30 másodperc körüli lefolyás a cél, akkor egyszercsak jön egy 18 másodperces anélkül hogy bármit állítanék).
Őrlőre gyanakodtam (Niche), kaptam kölcsön egy Weber Key-t kipróbálni.
Lassan vége a próba időszaknak, szerencsére nem győzött meg.
A változó lefolyás ezzel se javult, nem tudom mitől volt, de mostanában mintha stabilabban tudnék egyforma kávékat készíteni, bár még mindig becsúszik néha meglepően rosszul sikerülő kávé 2 jó közé.
Ízre nem érzem a Key-t előrelépésnek (szigorúan presszó, filtert nem is próbáltam).
Workflow szempontjából a Niche+karba őrlés nekem sokkal jobban bejött mint a Weber blind shakeres megoldása.
De maga az őrlő, mint műszaki tárgy gyönyörű, igényes, precízen megcsinált. Ha nem akarnék vele kávét darálni, csak egy "szobor" kéne akkor instant get
(aránylag új darab, rendesen bejáratva/bekoptatva sincs, nem tudom mennyit segítene)
-
sz.zs.
őstag
válasz
Papacoffee
üzenetére
20 uF
-
Papacoffee
csendes tag
151C késhez milyen értékűre illik/kell cserélni az indító kondit? Gondolkozom egy cserén.
-
hoffman_
nagyúr
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Láttam, hogy több Mazzer is pumpával van hírdetve. Ez a sima Major-höz is jó vagy ott inkább felejtős mert betolja a kávét olyan helyre is ahova nem kéne? Nekem sokszor van, hogy 0.1g a pangó benne a 151C késsel (kb 5 kg kávé ment át rajta eddig összesen). Mindig mérem őrlés előtt és után. Lehet túl sok lenne a vízspricc? Nem egy spriccet nyomok a babokra, hanem kettőt általában.
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itt a linkje.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én nem szeretem ezt a csőrös megoldást. Telemegy kv porral és nehezebb belőle kiszedni, mint a tölcséres verzióból. Amúgy persze csinos.
Meg a mennyié aggya a felébül engedve nem derül ki. -
-
vendingo
veterán
válasz
üzenetére
Sejtettem. Felénk is van egy kávézó, ahol mindenféle pörkölt kávé van, áraikat nem ismerem, de majd próbálkozok náluk.
Amúgy szerintem bőven lenne kereslet szépkártyás opcióra.
Én konkrétan a teljes keretem rászánnám, ha tudnék normális kávét rendelni valahonnan. Mindig gondban vagyok, hogy mire költsem, étteremre, szállásra nem költök, de a vége mindig az, hogy értelmetlen kajarendelésre kell elverni, hogy végre elfogyjon. -
vendingo
veterán
Megint megpróbálkozok a kérdésemmel, hátha...:
Tudtok olyan helyet, ahol elfogadnak szépkártyát kávés eszközökre, friss pörire?
Mindig gondba vagyok, mire herdáljam el amit kapok. -
válasz
Begbi
üzenetére
Nyomifokival sokkal nehezebb elrontani, jól tolerálja a bolti szarokat és a rossz őrleményt (bizonyos határokon belül). Viszont sosem lesz belőle igazi élmény. A krém inkább kamu (ha ez fontos), az ízeket összemossa. Kezdetnek, sikerélményhez jó. Sőt, van, akinek utána is. De lehet kísérletezni "rendes" karral\kosárral

-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én úgy értettem, hogy azért nincs krómozva, mert az környezetszennyező, vagy valami ilyesmi (de lehet rosszul)
-
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Begbi
üzenetére
A Timemore C3-mal az a probléma eszpresszónál, hogy 7-8 klikken őröl, ez a 2 beállítás van csak. Lehet pont olyan helyzetben találod majd magad, hogy ez még kevés, az meg már sok. Nincs köztes megoldás. A fentebb említett Kingrinder K4 vagy K6 elvileg nagyobb minőségű őrleményre képes és több lépésben állítható.
-
-
Richemano85
csendes tag
Helló!
Graef kávéfőzőhöz keresek nyitott szűrőtartó kart 58mm.
Tudtok esetleg ajánlani valami márkát ami kompatibilis vele?
Első körben ezt találtam:
https://www.avxcafe.hu/saeco-4177-58mm-es-nyitott-szurotarto-kar-blackwood-nyellel?keyword=58mm%20nyitott&fbclid=IwAR3lHqR2WclE8CeLY32JkWXwGmGmeqOKpYzAKuKwQT6iwXgbr0z0pLWKA6g -
-
stereofan
tag
-
Toobee
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Az volt Zolinak a CasMo utáni projektje, már nem csinálja.
-
Begbi
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kapszulás nespressoról váltottam egy delonghi ec260-ra kezdésnek, amit ma ki is próbáltam de nem lett valami nagy siker a végeredmény (keserű és elég vizes állagú lett, őrölt lavazza-t használtam). Nem tudom hogy a gyári szűrő e a probléma vagy valami más.
Néztem hozzá nyitott portafiltert és még pár dolgot:
[link] [link] [link] [link]
Elképzelhető ezekkel jobb eredmény elérése vagy a gyári is azért kéne hozzon egy elfogadható szintet?
Köszi előre is a segítséget. -
Cathfaern
nagyúr
Holistik Coffee létezik még? Topikban ahogy láttam sok pozitív volt velük kapcsolatban pár éve, de jelenleg semmit nem találok róluk.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
alig van róla infó a neten, szóval nagy merítésem nekem sincs, de az enyém - lekopogom - teljesen jól működik és nagyon megszerettem. pető bá' jól írja, a gyári app egy igazi hulladék, lehet, hogy nem akarják így a nevüket hozzáadni végül. bár erre kicsit későn jöttek rá, akkor már nézzenek be egy fórumba...
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem inkább az volt a benyomásom, hogy a gyári app annyira xar volt, hogy azzal promózni egyszerűen gáz. De ha nincs app, akkor minek bele a chip?
hogy 3rd party appokkal használja a tisztelt júzer?
De jogos, nem tudjuk hogy pontosan mi van a háttérben; viszont ilyen apró méretben, ilyen árban nem nagyon találtam mást bluetooth-szal. -
válasz
pető bá'
üzenetére
Csak partvonalról belevau és elnézést, de Béla aszonta még a rendelési cikkszáma is ugyanaz a két verziónak, de egy ideje egyszerűen nem rakják bele a kékfogat. Ebből könnyen lehet arra következtetni, hogy valami gond volt a masinával, amit nem sikerült egyszerűen orvosolni így jobbnak látják nem beletenni a funkciót, különösebb magyarázat nélkül (ezért nincs külön cikkszáma sem). Ez viszont nem vetít előre sok jót egy esetleges garanciális ügyintézéssel kapcsolatban. Csaxólok...

-
válasz
rastacsz
üzenetére
fú, paszmek... miután megbeszéltem a két indiai helpdesk droiddal, hogy kérem vissza a lóvét a számlámra, amazon gift cardban adták vissza
(ergo csak ott vásárolhatom le és nyilván nem fogom tudni forintra megoldani....)ugye mégegyszer nem tudok venni jól k6-ot, mert egyszer adtak rá egy 30 dolláros kupont, most már 99 helyett 129 usd

-
törölt tag
"2023. március 17-én egész nap kuponkedvezmény a webshopon!
Haszánljátok a GABOR20 kódot a vásárlásotok végén, és így valamennyi tételünket 20% kedvezménnyel vihetetitek haza. "
Impresso kedvezmény hamarosan -
Eureka Precisa beszerzéssel kapcsolatos infó ha valakit még érdekel

Leveleztem két webshop-pal ahol még kapható, az egyik megerősítette, hogy a februári szállítmányban már nincs bluetooth és náluk csak az van készleten (és javították a termék leírását).
Viszont az espressissimo.de azt válaszolta, hogy nekik 2022 közepi szállítmány van készleten, és 100% hogy van benne bluetooth.Szállítással, magyar áfával, mindennel 68 Eur (ebből 5 eur a posta, ez ma összesen 26.735 huf).
100 eur felett (tehát két darabtól) ingyen posta.
Ha valaki még Székesfehérvár-Veszprém környékéről beszállna (személyes átvétellel) vagy fizeti a belföldi foxPost-ot és még nem jelezte, akkor írjon rám holnap estig. -
thomasrc
aktív tag
-
sz.zs.
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Valóban 7 cm a különbség, de a Royal 47 , a Major V pedig 40 cm.

Minden esetre az első benyomás az - egyelőre kóstolás nélkül - pár adag leőrlése után, hogy sokkal jobb kávét kell adjon a Royal, hogy leváltsa a Majort.
Ugyanis a lassabb fordulat miatt macerásabb az utómunka
( több a sepregetés ).
Nah meg ugye én Electronicb.zifan vagyok
-
JózsefK
csendes tag
Ha valakinek sikerül kipróbálni egy pullman kosarat legyen kedves megosztani a tapasztalatokat
Ugyanitt kb 10 alkalommal használt 15g-os VST eladó :-)
-
-
thomasrc
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne egy vadonatúj, még garanciális Lelit Mara X v2-es kávégép, akkor kérem írjon privátot. Tavaly novemberi vásárlás és 380e Ft.-ért válnék meg tőle. Egy dolog van, ami említésre méltó, hogy magas nyomáson néha csikorgó hangot hallatt, de a gyártó szerint az OPV óvatos megzsírzása helyrehozná, csak én bevallom őszintén nem akarom ezért szervizbe postázni, szétszedni meg nem fogom. Egyébként funkcionálisan semmilyen problémát nem okoz, csak kellemetlen a fülnek. Kevert DM vízzel használtam és nyilván átadás előtt szépen megtisztítom és átöblítem terso cleannel a fejet, ahogyan azt kell.
Bocs az offért és igyekszem a jövőben tartózkodni hasonló tartalmak írásától.

Az ajánlat kb. egy hétig él, utána kicsit magasabb áron meghirdetem. Nyilván fotókat fogok készíteni, ha valaki még a héten érdeklődne iránta, nem várom el, hogy vaktában megvegye.
Tamás
[ Módosította: koxx ]
-
iatti
aktív tag
én inkább két pukszkrent raknák alulra, egyet meg felülre. ki is próbálnám, de még nem vettem. de ami késik, az múlik
-
Zen42
tag
Üdv, ha vkinek van egy 15g-os VST-je, (perem mindegy) amitől megválna, kérem pingeljen meg privben. Köszi.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy puck screent fogják oda és tökéletesen körbe lehet vágni ollóval.
-
válasz
Tomace91
üzenetére
Ollóval. Szopás.

Méretre minimálisan a legszélső luksoron túl.
Plusz nagyon függ attól, mit iszol. Tehát én esetleg nagyon világos\hisztis tételekre láttam értelmét, másra nem. Presszó blendekre biztos nem használnám. De ez persze ízlés dolga. Nekem "elfilteresíti" a presszót. -
Tomace91
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Mivel vágjátok a papírt méretre a VST aljára? Továbbá mekkora az a méret?

#125914 AbbyFranzen: 18g VST kosárba 17g mellé nem erős az 1.7 mm-es puck screen? Tudtommal ilyenkor lejjebb kéne vinni az adagot 15-16g-ra, hogy ne nyomódjon neki a puckscreen a felsőszűrőnek.
-
törölt tag
Egy nagyobb volumenű családi rendezvényen kellett a népet kiszolgálni kávéval, egy Lelit Elizabeth, egy Eureka Specialita és egy nagy adag Roastopus brazil volt a vendéglátós szett. Meglepetésemre az Elizabeth stabilan hozta a minőséget. Csapolás után 1-2 fokot esett a PID-en jelzett hőmérséklet, de mire a következő shot elő lett keszítve, már újra stabil volt. A gőz meglepően száraz és erős volt, nem úgy ahogy anno a MaraX esetén megszokott köpködős, vizes gőz, itt nagyon jó latte artokat tudtam csinálni. Egész nap ment a gép, és bár kellett néha kapkodni, hogy mindenki megkapja a kávéját, a gép simán kiszolgált 30-40 embert aznap, mindenféle minőségromlás nélkül. Nyilván nem ez volt az a közeg, amire gyárilag tervezték, szóval nálam óriási piros pont a keszítőknek, tényleg nem hittem volna.
A Seashell egyébként kifogástalan volt, 18-as VST-be 17 gramm, plusz puck screen, 92 fokon, 8 mp előáztatás, 1:2 arány, lassan csorogva, végig 7 bar-on. Gyönyörű crema, selymes textúra, ízben egyértelmű étcsokis vonal, kellemes édességgel. Bár tejjel ment ki a legtöbb, de szerintem ez egy jó duplaként a tökéletes kávé.
-
-
-
dis236
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
A pullmannál honnan van a d0,3mm-es infó?
Én a honlapon csak annyit találtam hogy "kisebb lyukak" és mivel a standard az általában 0,3mm-es szokott lenni, amiatt gondoltam hogy közelebb lesz a 0,16-hoz. Persze én sem arra számítok hogy pontosan ugyan az lesz csak ez relatív közelinek tűnt hozzá és így kíváncsi voltam a véleményekre.
-
hoffman_
nagyúr
VST + pépör béjbi, ma is spóroltam 80 ezret

komoly időt tett ebbe a videóba is Lance, pár részt azért lepörgettem, nem tagadom, de érdekes mindenképp.#125905, rastacsz
most nézem a hozzászólásokat, minden kérdésemre így jöjjön egy videó haha -
rastacsz
tag
válasz
dis236
üzenetére
Ebben a témában @Toobee a szakértő

Amúgy a pullman (19-22g) 876db d0,3mm, míg az általad említett (nem pro, hanem) sima "prec." 20g verzió, 715db furattal rendelkezik, az felületben eléggé nagy eltérés: a pullman névleges átfolyási felületének csak 81%-a.
(a pro-x meg 872db, de d0,16-os, amúgy ez a mindent verőaz óvodábanaz autós kártyában
)
Szóval vagy hablaty van, meg bs marketing, hogy "ugyanaz" vagy csak pult alól kapható a pullman verő, titkos kosár, mert a shopban saját termék messze más paraméterekkel van csak. -
dis236
csendes tag
Véletlenül válaszba írtam de most már így marad
-
dis236
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tudom hogy főbenjáró bűn ilyet kérdezni de van itt valakinek tapasztalata az AVX-Pro kosarakkal?

Igazából azért érdekel mert leírások és képek alapján nagyon hasonlít a pullman 876 kosarához, amiről elég jókat lehet mostanában hallani. Kíváncsi lennék hogy érdemes lenne-e lecserélni

-
Bazsee71
őstag
válasz
DG790401
üzenetére
Van mindhárom, én a VST-t használom. A Reneka megbocsájtó, de nehéz tisztán tartani, meg emlékeim szerint kicsit el is keni az ízeket (2-3 éve nem használtam). Az IMS nem úgy viselkedik, mint a Reneka, mondhatni semmi pozitívumát nem hozza, nekem nem jött be. Megtartottam, hogy legyen, de még egyszer nem venném meg.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az előkészítés nagyon alapos és mindig ugyanolyan.

(ergo csak ott vásárolhatom le és nyilván nem fogom tudni forintra megoldani....)

)