Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Idáig hozza a P64 azt, amire számítottam: Ode-hoz képest még finomabbra tud őrölni az SSP Brew (Unimodal V1) kés és emiatt el tudok érni 6-9 bar peaket alul papíros Unifilterrel is.

    Örülök, hogy már az új verzióból kaptam, a kölcsön példánynál például nem tetszett, hogy derékban meg van csavarozva, mert két darabból áll, ez például lötyögött is már (bár csak meg kellett húzni a csavarokat). Itt nincs ilyen szerencsére. Viszont változott felső rész is, már nem elég egyszerűen kifelé tekerni a kést. Két csavar szorítja le a felső késtartó állítómechanikáját, ezeket meglazítva, majd a késtartót a fülek felé csavarva oldható a kötés, ez után már csak ki kell emelni a kést. Igazából egyszerűbb szétszedni, mint a Majort, mert ott meg akkora az ellenállás, hogy megőszülsz, mire kitekered. Ezüst a régi, fekete az új:

    VERSA Magnetic Transfer Cup egy fos, már most elszórtam belőle 2 mágnest is, ezért pénzt ne adjon senki :DDD Na jó, nem olyan drámai a helyzet, de egy kis ragasztót kér még.

    19Grams Italo Discobol magas fordulatszámon (ami még mindig alacsonyabb, mint az Ode fix fordulata) nagyon frankó, testes presszót is lehet csinálni, ezt például nem tudja az Ode fix fordulatszámmal. Eszpresszó pörkölésnél nincs már ott sem gond a finomsággal, a filter pörkölések, amik gondot jelentettek sok esetben.

    1-es állás 300 RPM, 9-es állás 1400 RPM, tehát olyan 157 RPM/egész szám, de ugye ez is fokozatmentes.

    Nagyon szuper dolog, hogy minden példány be van állítva, így a nulla az olyan nulla, ahol még pont nem érnek össze a kések, nem cicereg a cucc. CasMo Peru Garmas filtert vettem ki a fagyóból, 0,3-as álláson, 3-as fordulaton 6-6,5 bar peakbe is belenyaltam unifilterrel (ettől többre nincs is szükség), szóval szuperjó, nagyon örülök! Innen azért még egy csomó mozgási lehetőség van, egész 0-ig le lehet menni finomsággal, meg emelni is lehet a fordulatszámot, ha szükséges. Még egy dolog, ami jobb az új példánynál: a nulla az tényleg nulla, nem lehet összezárni a késeket, illetve végre normális a számozás is, tehát minél kisebb a szám, annál finomabb az őrlemény. Ez korábban fordítva volt.

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák