Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    válasz WarLock07222 #126890 üzenetére

    OE Apex, (tl;dr: napi használatban kicsit olyan élmény mint amilyen WRC raliautóval lehet a boltbajárás) ha tudna is presszóra őrölni akkor se akarna vele az ember, 78mm sík kés nem tekerősbe való vagy legalábbis nem ez a furcsa geometria. (ghost burr)
    En úgy használom, hogy visszafelé tekerem, így a csiga nem a kések felé löki a babokat hanem elfele tőlük de véletlen átesik közben a kések közé szépen lassan az összes szem. Így olyan lassan jut a kések közé a bab mintha kézzel egyenként potyogtatná ember. Ennek megfelelően egy 15g-s adag percekig tart tekerve ami agyrém. (előre tekerve amúgy használhatatlan szerintem, néha úgy beáll a filter pörikkel cuppingnál finomabb álláson, hogy csattan a vágódeszkával együtt amire rácsavaroztam. Ja igen, rá kell csavarozni egy vágódeszkára, hogy a használhatóság alsó határát már súrolja…)
    Ehhez képest a Kinu motoros daráló.
    Maga a kés geometria inkább abban erős szerintem, hogy nincs rög, eszméletlen homogén a szemnek az őrlemény nagyon durva állásokon is.
    Fine az keletkezik itt is de itt jön ennek az örlőnek a lényege és a magic, hogy ha tiszta a garat és vissza fele tekeri az ember akkor a fine szinte 100%-a feltapad a garatra, kb. 20g kávé után telítődik.
    Nagyjából a beletett bab 10%-a kuka így viszont az őrlemény úgy néz ki mint amit szitáltak. Egyetlen daráló kéne nekem filterre ehelyett. Ugyanez motorral.

Új hozzászólás Aktív témák