- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #274500 üzenetére
Új fícsörök miatt mindenképpen kell, de például a facebook, messenger updateknél semmi változást nem látok a megnőtt méreten és lassuláson kívül. És akkor képesek a patch notesba ilyen bullshiteket beírni. Engem is kiidegel, hogy eltelik egy hét aztán 20 appot frissíthetek megint a semmire. Ez van sajna.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #274082 üzenetére
Persze, mindenki azt használja ami neki jobb. Az 5 oszlopot én is preferálnám, de így is jobban jártunk mint szerencsétlen iPad userek
Tökéletes iskolapélda ez is, hogy miként NE! Használjuk ki a kijelzőt. Rémes.
Bónusz, hogy a dock bal oldalára még így is lehet kb 8 ikont rakni, de felülre a nagy placcra semmit.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #274076 üzenetére
Olvass feljebb mert azzal a megoldással ment tovább amit ajánlottam neki, rögtön kettőt is hoztam
És ha már számolunk: a te megoldásod, hogy appokat válassz, az minimum 2-3 tapicskolás. Ellenben ha lentről húzod felfelé az ujjad, akkor az app amiben benne vagy bezáródik és egy jól berendezett homescreenen rögtön indíthatod amit szeretnél. Saját magunkat szivatjuk az assastintive touch-csal, főleg, hogy még nézegetni is kell, meg ping-pongozni, hogy ne lógjon a képbe. Ennyi.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #274068 üzenetére
Ja, de közben nézegetned kell azt a csúnya kört mindenhol:
Még 10 éve használtuk mikor Jóskának meg Lajosnak elromlott a home gomb, azóta közelébe se szagoltunk. Bár jobb lenne a helyzet ha mondjuk le lehetne rakni a dockra pl. Hasznosnak hasznos, csak ebben a formában zavaró én ajánlani nem merném másoknak, rontja az iOS "élményt"
-
törölt tag
válasz
SharpSA #273224 üzenetére
Egy kézzel csúsztatva szoktam, pár számjegyért nem váltok kétkezes módra. A másik problémára felveszed = jelet text replacement közé, hogy pl. magánhangzók nélkül gynl
+ plsz
- mnsz#273226
Valamelyik iOS óta amikor a kiegészítők működését szabályozta az Apple, a Safari content blocker API-nál van egy limit, hogy egy filter X db szabályt tartalmazhat. Mivel ha az adblocker belerak egy millió szabályt, akkor lelassulna a böngészés. Ezért van 3 részre osztva, így egyesével mind belefér a limitbe.
Másik kérdésre: az előbb linkeltem a fejlesztő honlapját, ezekkel a szűrőkkel dolgozik a Wipr. -
törölt tag
válasz
SharpSA #273218 üzenetére
iPhone & iPad – SwiftKey Support
Engem nem érint a hír, pech akik használták. Régen nekem a Windows Phone billentyűzete jött be. Az Apple rámehetne kicsit a világ nyelveinek támogatására. Bár én elég igénytelen vagyok, nem kell swipe, prediktív se, autocorrect se, ha nagyon sietek akkor ekezet nelkul gepelek.
Részemről gyári bill. és gyári mail, naptár, emlékeztető stb. Amit lehet megoldok a gyári appokkal, mert a 3rd party appokkal mindig van valami előbb-utóbb. Felvásárolják őket, megszűnik, előfizetéses lesz, reklámos lesz, adatot gyűjt stb.Tudom sok hiányossága van a gyári keyboardnak, viszont az is igaz sokan nem ismerik a segítő trükköket. Valaki múltkor panaszkodott nekem milyen hülyeség vesszőhöz meg kell nyomni 123 gombot, vessző kiválaszt, ABC gomb vissza betűkhöz. Hát mondom neki elég az 123 gombról csúsztatni az ujját vesszőre és magától visszaugrik betűkhöz. Dupla space a mondatvégi pont és szóköz. Számsor nincs fixen kirakva, de 123 egyik ujjal tart és lehet írni a számokat. Space hosszú nyomás lehet rakni akárhova a kurzort. Shift duplán capslock be. Ékezetes betűknél segít a haptic feedback. Safariban a pont hosszan nyomva feldobja a .com .hu lehetőségeket
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #270140 üzenetére
Azért idehaza nem jelemző ez a folyamatosan téma
És user oldalról se veszek észre érdemi változtatást (bocsánat mindenkitől aki dolgozik rajta)
Ha egy nap 10x nyitom meg az oldalt, akkor 10x kell bejelentkeznem. Nincs se aktív blokkolóm és nem is privátban nézem az oldalt. Könyvjelzőből megnyitom és semmihez nem tudok hozzászólni, login kell mindig. Hiába nyitom le a részleteket, hiába legózok a checkboxokkal, nem maradok bent.
-
Viper26
nagyúr
válasz
SharpSA #268130 üzenetére
Pontosan, igencsak zavaró, mivel a gyári magyarul használhatatlan.
Nagyon remélem, hogy nem most nyírják ki a 3rd party billentyűzeteket, mert akkor esélyesen búcsút intek az Apple-nek, legalábbis telefonok terén.
Legalább lenne a gyáriban magyar prediktív, de kb esélytelen.
-
kagzer
aktív tag
válasz
SharpSA #268129 üzenetére
A probléma ezzel csak az, hogy a RAW is már a képfeldolgozóból jön ki, hiába RAW, az AI (vagy deep fusion vagy milyen fancy szarja van az Applenek) egyszer megrágja.
Én próbáltam 13Pro-n és ugyanúgy “javít” rajta.
Azt gondolná az ember, hogy a szenzorról közvetlenül jön se nem, ez is egy mosott szar…
Félreértések elkerülése végett, évek óta elégedett iPhone használó vagyok és nem ez lesz az ami kiütné a kezemből csak kiábrándító volt. -
markknight
veterán
válasz
SharpSA #267432 üzenetére
Volt egy adott kép a fiam kiságyánál. Annó a fórumra is belinkeltem, hiába trükköztem a fényekkel, opciókkal sajna csak hasonlót tudtam csinálni, holott 11 Pro-val simán, kb minden nap tudtam ugyanazon fényviszonyok mellett ugyanolyan képet csinálni. Persze, ezzel együtt lehet élni, igazából az szomorít el, hogy a legújabb flagship bizonyos dolgokban alul marad mint a KETTŐVEL ezelőtti változat. Tudom, majd jönnek a fórum fotósai, akik jól kioktatnak, hiszen szerintük minden király és én vagyok a béna
A 120hz-et imádom az újban és kb ezzel ki is fújt. Legközelebb a lehető legjobban tájékozódom és ha formaváltás lesz, azt is jobban tesztelgetem, mert ez a szögletes design ekkora méretben, egyszerűen nem jó.
-
-
válasz
SharpSA #265615 üzenetére
Én konkrétan örülnék neki. Megszoktam korábbi telónál. Elindítasz egy poreszt, ne szólaljon meg egyből
Google bilkentyűzet: Gboard also features numbers to the top of the keyboard, but not in the form of a dedicated number row. Rather, they work as alternative characters — simply press and hold any of the standard keys on the top row for a second to insert the corresponding number. - Ehh, amúgy valóban baromi zavaró, ez a sok változat a magánhangzóknál.
-
atiska007
senior tag
válasz
SharpSA #265242 üzenetére
Valahogy sejtettem, ha nem találtam rá beállítást
Megint kicsit más: Van valami jó megoldás, hogy a telefonon lévő fotókat és videókat távolról is tudjam egy win11 és/vagy RPi-re szinkronizálni?
Eredeti méretben szeretném és sokat, ezért az online tárhelyek (Google, iCloud stb.) kilőve.
-
davtsik
tag
válasz
SharpSA #261686 üzenetére
Mikor 22:00 után megpróbálom lehalkítani a csengőhangot az még midig maxon van. Legutóbb fülessel hallgattam róla zenét, azt lehalkította pontban 10kor.
Az nem widget pakli, csak az időjárás widget önmagában. Úgy veszem észre, hogy este mutatja a következő napokat, napközben meg a következő órákban várható hőmérsékletet. Sehogy nem lehet szerkeszteni max annyit, hogy melyik várost mutassa.
-
Noxy
veterán
válasz
SharpSA #260393 üzenetére
Abszolút de nem szívás a Sirivel a telefon hívása. Német nyelven használom, és 10 közül 9x sikerül. Call helyet ruf-t mondok a név előtt. Ennyi.
Amúgy meg mindenki maga dönti el hogy vezet, vagy pedig a telefont nyomkodja, vagy üzeneteket, FB messengert olvas vezetés közben, pld 130-nál a.pályán, mert ez a fontos neki.
Jöttek már nekem városban a lámpánál, mert a h.gyerek a telefonját nézegette. -
Chalez
őstag
válasz
SharpSA #260376 üzenetére
Még nem jött meg a verda, pár hét talán. Néztem én is ezt a Brodit konzolt, csak elsőre felületesen és el is szörnyedtem. Másodikra egész jó, köszi a tippet!
Na de hogy, vagy hol keressek felcsavarozható MagSafe töltőt hozzá?Update... alábbi vajon pont jó is lehetne? Azt a böszme 13 PM-et megfogja ez a tartó?
-
D-Phrag
senior tag
válasz
SharpSA #259757 üzenetére
Köszi a segítséget. Nagyjából ezt látom én is, ill. a többi kolléga is ebben erősít meg. Tulajdonképpen, ha nem lényeg, hogy legújabb legyen, ill. nem gond a rosszabb akkuidő, akkor elég a 12-es is, feltéve, hogy a tárhelyből nem fut ki.
Üzemidőben mennyi plusz realizálható a 13 javára?#259768 twofatcat
A mini nem opció. A sima is kompromisszumos, mert a kijelző méret viszont fontos szempont lenne és SGS 8+ után így is jelentős visszaesés lesz. Igazából a Pro MAX méret lenne a megfelelő, de az kizárt. Esetleg egy 11 Pro MAX, ami árban is még talán OK. De már fehér holló kategória, vagy használtban, de az meg..
Miért nincs sima MAX (6,7") méretben? -
DGery
aktív tag
válasz
SharpSA #258312 üzenetére
meg az ipari és egyből 4-es szorszó...
De tényleg nagyon jó példa erre a gyári lightning kábel esete, ami a legtöbb embernél elég hamar elkezdett szétmállani, megtörni, stb, pedig az is gyári és nem is az olcsók közül való ha utólag veszi az ember. Aztán nekem van egy kb 2000Ft-os HECO kábelem már 1,5 éve és kutya baja.... Szóval nem mindég a drága a jó -
-
kagzer
aktív tag
-
pecccccccca
őstag
válasz
SharpSA #257527 üzenetére
Na pont ezért írtam, hogy elvi és lelkiismereti kérdés ez mivel a jogi része rendben.
Nekem is jó a barna foltos banán a boltban, és a behorpadt dobozú sör is.
Én sajnos vagy nem sajnos műszaki ember vagyok (órás). Nem tudom megengedni, ha egy javítás vagy elemcsere vagy bármi után ne egy makulátlan terméket adnék ki a kezemből. Sőt. Sokszor más órások keze nyomát is lepolírozom mondjuk egy agyon karcolt óratokról vagy hátlapról egy sima elemcserénél is (ingyen, időt nem sajnálva), hogy az én kezemből ne kerüljön ki karcos óra.
Ugyan ezt várnám el pl egy áruháztól is, hogy ne egy bontott terméket kapjak, ha újat veszek. De sajnos ők meg vannak lőve. Nem tudja újracsomagolni, nem tudja azt mondani, hogy új. Bontott értékcsökkentettként kell eladnia. Ha sokszor ad el bontott terméket és azok olyanoknál landolnak akik ugyan úgy háklisak mondjuk erre akkor teszem azt 10 vásárlóból 3-4 legközelebb nem ott vásárol. -
válasz
SharpSA #257506 üzenetére
Te meg azt, hogy te is másról írsz, az igen jogos. És be is mentél érdeklődni, azaz te nem szórakozásból rendelted. Ebben az esetben te is értsd meg, hogy ez már picit más.
Nem a 14 napos elállás ellen háborgk, hanem hogy sokan nem arra és úgy használják ki ahogy kell. ezt meg te fogadd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest