- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Akciófigyelő: 30% kedvezmény az Earfun új fejhallgatójára
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #228145 üzenetére
De kell. Csak 2020-ra eljutottunk oda, hogy mar majdnem mindenhol van pluszban kabel es adapter is. Ez van.
Meg egyebkent hulla egyszeru a keplet: ha tetszik, ha nem, meg fogod hozza venni az adaptert, vagy toltod az 5W-ossal (mert az is feltolti am, maximum kellemetlenkedsz itt a forumon hogy tiszta gaz), esetleg veszel mas telefont. Aztan majd jon a meglepetes, ha jovore veletlen a masik oldal is hasonlo lepeseket fog megtenni. Vagy hasznalsz 3rd party megoldasokat, vezetekmentes toltoket.
AZ USB-C meg ebbol a szempontbol jo irany. Terjed a laptopoknal, haztartasi keszulekeknel, egyev kutyuknel es mar a telefonoknal is.
Szoval ha en most vennek telefont, akkor megvennem hozza pluszba az USB-C adaptert. Egyszeri kiadas.
Ennyi, reszemrol kiszalltam a temabol. Ha van penz majomra, akkor legyen bananra is.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
burgatshow #228138 üzenetére
Hogy ne volna baj?
A telefonhoz mióta nem kell töltőadapter?
Alapvető tartozék. Itt nem általánosítani kell mert nálad van, nem megy mindenkinek ennyire jól hogy van a fiókban 7-8 adapter.Kábelt se kellene tenni az Airpodshoz csak akkor legyen az is Type C - Lightning úgy mint a töltőadapter.
Például tesómnak tervezek majd venni iPhone-t, SE-t eladom. Most akkor itt is hogy legyen? Ne adjam el a töltőt és maradjunk meg a 10 éves szinten hogy 5W töltővel töltsön egy 2020-as telefont? Nyilván nem, csak megveszed külön a nagyobb töltőt, plusz pénzért.
-
-
chaosmonger
tag
válasz
Nincs is azzal baj, hogy kiszedte a töltőt. Azzal van baj, hogy ez nem jelenik meg az árban. Ezt régen burkolt áremelésnek hívták. És közben azzal villog, hogy mekkora környezettudatos cég, mert neked nem adja oda a töltőt, amit kifizettél.
Mi lesz a következő? Idejön és télen lekapcsolja egy héten egyszer a fűtést a házamban és bejelenti, hogy mennyi energiát megspórolt?Az lett volna a korrekt, ha 2 féle csomag van, töltős és töltő nélküli, az utóbbi pedig annyival olcsóbb mint amennyiért egyébként a töltőt külön adják.
Vagy mondják azt, hogy gyerekek, így tudjuk ennyiért adni és kész. De ezt a sötétzöld dumát hagyják ki, ez bosszantó.
-
galaxys80
veterán
válasz
Neked nem baj.
Akinek meg ez az első Apple terméke vagy éppen eladta az előzőt az meg így járt gondolom.
Elképedek, hogy van aki azon tapsol, hogy az Apple kivesz egy olyan eszközt a dobozból ami eddig alaptartozék volt. Ráadásul teszi ezt úgy, hogy egyetlen fillérrel nem adja olcsóbban.
Ezek után egyáltalán nem csodálom egyébként az Apple politikáját. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Csabee. #228128 üzenetére
Vagy mindenki almat hasznal. Felesegemmel ketten vagyunk de:
- 4 iPhone (1 privat, 1 ceges mindkettonknek)
- 2 Watch
- 1 iPad
- 2 AirPods
- 1 Apple TV
- 1 MacBookami most hasznalatban van. Ez osszesen:
- 7 db USB-A - Lightning kabel (3 telefon, 2 AirPods, 1 Apple TV, 1 iPad)
- 2 db USB-C - Lightning kabel (1 telefon, 1 MacBook)
- 1 db 2A “kocka” adapter (iPad)
- 2 db USB-C gyorstoltesre alkamas adapter (1 iPhone, 1 MacBook)
- 5 db 5W kis adapter (3 iPhone, 2 Watch)
- 4 db EarPods (4 iPhone)Es akkor meg a regi keszukeket amiket vesz esetere tartogatunk a szekrenyben bele sem szamoltam. Ha pedig hazamegyunk a szulokhoz akkor a helyzet tovabb romlik mert ott is mindenki almas.
Sok ez, nem baj, hogy az Apple kivette.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ránéztem, a 18 wattos iPhone töltőfej 11 pro max gyári) közel 18e Ft. Mennyit is emeltek így az áron??? Tavaly 499e volt a 256os pro max, most 523+18 a töltő, mert ugye anélkül nehéz tölteni normálisan. Ez így 541eFt, szép.... A magsafe meg 33eFt. Mi ez, ha nem áremelés?
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #228113 üzenetére
Ezert vettem előre egy blitzwolf gyorstöltőt. 11 hez mindenképp akartam gyorstöltőt ha arra esik majd a választásom. Ha 12ot veszek vagy 12 minit akkor is megvan oldva a töltés
-
user12
őstag
válasz
Esetleg majd csak ott lesz probléma ha valaki majd a nagyobb modelleket veszi, amihez Lightning- USBC kábelt adnak. (de gondolom a boltban vagy az ügyfélszolgálaton szólnak előre, a korrektebb webáruházakban meg raknak ki figyelmeztetést)
A C-s töltők még annyira nem elterjedtek, esetleg akinek a gépén van csatlakozó, onnan tölti. -
telefonmágus
senior tag
válasz
tothjozsi96 #228127 üzenetére
Sokáig zuhanyzol?Drága a víz is.Vagy ez valami cirkulációs zuhanyzó,mint a mosogatógép?
:)
-
Csabee.
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #228124 üzenetére
Gondolom abból indulnak ki hogy sokan megtartják tárolják a régi eszközöket is. Nekem sok ismerősöm ilyen.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
nord_ #228123 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy.
7 óra után dugtam rá a 11 Pro-t töltőre, 5%-on volt.
Elmentem zuhanyozni és 80%-al vettem le a telefont.Szerintem ez kényelem, nincs az hogy jajj, elfelejtettem feltenni töltőre este a telefont, elég csak reggel feltenni még összekészülődsz és kibír egy napot az aksi.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
telefonmágus #228122 üzenetére
A 18 is az volt mar tavaly is!
A lassú vezeték nélküli töltésről ne is beszéljünk -
tothjozsi96
addikt
válasz
Sungoo #228120 üzenetére
Nekem nincs itthon fél fióknyi töltő, se fülhallgató.
Van egy gyári töltőm meg egy AirPods Pro-m, ennyi.Ha eladom a telefont, adom hozzá a töltőt is.
Nem tudom, amikor eladtam a 2. generációs AirPods-om akkor is adtam hozzá a vele kapott töltőkábelt, nem tettem be a fiókba.Nem tudom honnan kellene lennie egy halom töltőadapternek egy háztartásban, nálam nincs, az tuti.
-
nord_
veterán
válasz
telefonmágus #228118 üzenetére
A legtöbben éjszaka töltik a telefont - akkor meg nem mindegy, hogy fél óra vagy három óra alatt megy 0-100-ra?
Ez most egyébként az új divat, hogy azon kelljen versenyezni, melyik telefon mennyi idő alatt töltődik fel? Mint a gyerekek az autós kártyával?Ha valakinek arra porcosodik, hogy 65 perc alatt telimegy-e naftával az aksi, akkor az vegyen erősebb töltőfejet.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
nord_ #228117 üzenetére
Figyeld meg hogy nem lesz akkora igény arra a gyári adapterre, sokan majd bedugják a régi Sony telefon adapterébe vagy ami épp otthon van. Szerintem sok akku lesz cserés, idő előtt.
Ezzel nem azt mondom hogy csak az Apple gyárt jó töltőadaptert, de biztos vagyok abban hogy sokan nem fogják rászánni azt a 8 ezer forintot.
-
Sungoo
addikt
válasz
Ezen kár pörögni. A mai világban általában van otthon mindenkinek fél fióknyi töltő fej. Meg legalább nő egy kicsit az aliexpress forgalma.
-
nord_
veterán
válasz
Egyrészt a szolgáltatók is árulnak töltőt - a Telekomnál épp a múlt héten vettem gyárit. Másrészt meg ott se hülyék dolgoznak: nyilván tisztában vannak vele, hogy az Apple nem tesz töltőfejet a dobozba, így biztosan fel fogják tölteni a készletet ebből is.
Ezen kár rugózni. -
evo87
őstag
válasz
Én is szolgáltatónál fogom venni. És amint hazaérek, szépen ráteszem a töltőpadra. Vagy a fiókból előveszem az egik régi töltőt... vagy az irodában ráteszem atöltőpadra. Miért ne lenne mivel tölteni?
A világ legfeleslegesebb dolga a töltő és a füles...sose vettem ki a dobozból.
-
SoldierL
senior tag
Szerintem rájöttem miért nem csörgött a
telefonom. Az ismeretlen hívók némítás funkció be volt kapcsolva. -
insight
aktív tag
válasz
evo87 #228111 üzenetére
Sajnos annyival nem fogyaszt kevesebbet a kijelző, amennyivel kisebb az akku. De én is váltok, mert a 11 Pro is necces méretű már, a 12 meg ennél is nagyobb, mindig is a 6S iphone-t tartottam optimális méretűnek.
A gépelés miatt azért nem aggódok, mert 4-en és 5S-en is tudtam gyorsan gépelni, megszokás kérdése. -
tothjozsi96
addikt
Kíváncsi vagyok arra, hogy akik mobilszolgáltatónál vesznek majd telefont és mikor hazaviszik akkor szembesülnek vele hogy nincs mivel tölteni, akkor mi lesz?
Visszaviszik a telefont hogy nem járt hozzá töltőadapter?
Vagy vesznek a sarki GSM-ben egy 3000 forintos adaptert, ami még segíthet is a dolgokon.De hogyha a mobilszolgáltatónál közlik hogy nincs benne töltő, és ott helyszínen akar venni az ügyfél, szerintem ott sem fog tudni venni gyári Apple töltőadaptert, 1000-es nagyságrendben nincs sehol se, szerintem.
-
szekra
addikt
válasz
MasterMark #228110 üzenetére
.
-
evo87
őstag
Nekem a Mini nagyon bejövős első blikkre, mindig is pici telefont akartam, plusz mindent tud amit a sima 12, kivéve akkuban (de cserébe a kisebb kijelző nyilván kevesebbet is eszik).
XS-ről váltok majd, de a kezdeti lelkesedésemet azért kétségek is kerülgetik...egyrészt a 20%-kal kisebb akku, másrészt hiába imádnám a kis méretet, gépelni pl már bizti kevésbé kényelmes. Meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kínai robottaxi indul Európában
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest