- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
iPadOS 17.5 confirms new display technology for next-generation iPad Pro
Úgy tűnik, új Apple Pencil is lesz, ami “szorítgatós” gesztusokat tud majd. -
erdoke
titán
Most is működik Landscape módban, csak a sziget felé kell figyelni/fordulni. Apró kellemetlenség.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Igen ma láttam róla egy videjót. Hát ez nem túl rózsás. Pedig most valami nagyot kéne villantania az apple-nek mert hát az m1 az az volt anno a pro nál az m2 az nem főleg úgy jogy maradt az ezeréves kijelző ami nem rossz de nekem iphone 13 kijelzője után már nem tetszik pedig sokáig volt lcd-s iphone om meg tabletem. De 2,5 éve használom a 13-at és a haver xr-jének a kijelzője már nem szép. Lenéztem az istyle-ba és a mini led nem rosz de a sima kijelző a pro-n nem tetszik. A 120hz nagy kijelzőn ok de pl nekem az iphone 13-on nem tűnik fel a 60hz olyan gyorsan sose görgettem rajta viszont 11”-on kijön a különbség. Remélem nem lesz nagy gáz mert az m proci miatt mindenképp ipad pro kell de nem lcd meg mini led mert tartalom fogyasztás miatt kell és arra kell a szép kijelző és android nálam nem játszik. Kell az 5-6 éves szoftver támogatás
Ami szinte biztosra vehető, az az M3 SoC, a nagy frekvenciás OLED kijelző és a landscape módba áthelyezett kamera és FaceID sziget. Utóbbi nekem nem jön be, de ezek szerint a többség nem elsősorban olvasásra használja az iPadet.
-
erdoke
titán
Azt rebesgetik, hogy gond van a Samsung OLED panelek kihozatalával, ezért többször el kellett halasztani a rajtot.
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Van egy jó kis alkalmazás Androidra bubbleupnp.
Sajnos Ipad-ra nem elérhető.
Tud valaki valami hasonló programot iOS alá?Az iPaden akarsz hálózati tartalmat fogyasztani? Erre sok alkalmazás van. Én mindenre (letöltött/stream) az nPlayert használom már sok éve. Még régen vettem meg, azóta ezt a verziót átkeresztelték nPlayer Plus-ra. Van belőle alap és Lite verzió is.
-
erdoke
titán
Nekem ebben a laminált kijelzőben meg az fura, ha egy kicsit erősebben törlöm meg a kendőjével, akkor úgy meghajlik a kijelző az üveggel együt, mint a tér-idő szimulációk szoktak.. baromi látványos, de félek egy kicsit, mennyire strapabíró ez így

A tárhely valóban másodlagos, én minden szart feltelepítek, és még így is csak 150 giga foglalt.. [kép] Nem tudom, hány app ez, de legalább 100.. Meg lehet nézni valahogy?
Szerintem a Pro-t a hangszórók mennyisége és a jobb kijelző miatt érdemesebb venni tartalomfogyasztásra, mint az Air-t. Persze csak ha a pénztárca nem dönt helyetted..
Ott az Általános alatt rögtön az Info pont gyűjti az ilyesmit.
(Némi tisztogatás után a telefonon már csak 430 alkalmazás van, az iPad-en most 326.
) -
erdoke
titán
Szerintem is az Air most a legjobb választás.
Re: (#28148) Alex91
A kb. 15 %-os forint gyengülés (vs. USD) fényében annak is örülhetünk, ha nem fog emelkedni a műszaki cuccok ára. -
erdoke
titán
1. Tudtommal nem.
2. Igen, de csak korlátozottan használható, pl. pendrive-ról, SD kártyáról kamerás képeket beolvasni. -
erdoke
titán
Hívd fel az Apple üfsz-t a zöld számukon.
-
erdoke
titán
iOS10 retina mini alatt:
a fejlesztői verziótól próbálom a 10-es rendszert, mondanom se kell, azt gyorsan le is töröltem, állandóan kifagyott. aztán az első bétától kezdve egyre stabilabb az os.
most az 5-ös béta az aktuális, ami már teljesen rendben van. az előzőeknél is érezhető volt, hogy gyorsabban nyílnak meg az appok (ezt legjobban fb alatt vettem észre, de a tubex youtube kliensem is hamarabb el kezdte le játszani a videókat, csak hogy konkrétan meg mondjam miben lett gyorsabb a működés. nem nagy mértékkel, de egyből észre vettem a differenciát).
nem emlékszem pontosan, hogy 9-es alatt milyen volt a multitask, most azért egész sok minden ott van a háttérben, mondom is konrkétan:
settings, fb, fotók, chrome üres lappal, instagram kliens, viber, tubex, safari üresen, majd messenger a leg végén amit a háttérből simán vissza hoz.ugye új a control center, szerintem szebb, hasonló sebességgel ugrik fel, nekem ez az egyik ami miatt maradok a 10-es alatt, másik az alkalmazások-multitask, végül az új zár-, és billentyű hang is klassz

fagyás még nem volt, semmi megreccsenés. minden sima.
üzemidő:ha jól emlékszem 70%-al kezdtem el használni, ebben volt a béta4-ről 5-re update is, ez idő alatt töltőn volt.
nekem kb. ugyan annak tűnik, 2 naponta rá töltök valamennyit.iTunes-al ezt a rendszert nem lehet szinkrózni.
widgeteknek nem látom értelmét iPad-en, legtöbbünknek mágneses a tok, pont azért, hogy egyből bent legyünk a rendszerben ha fel nyitjuk. vannak widgetek a home screenen ha balra lapozunk, én egyenlőre nem látom értelmét, egyedül az időjárásnak.
-
erdoke
titán
Köszönöm a tippet, kipróbáltam, de sajnos nem segített. Egy ötlet: ha törlöm a játékot az iPad-ről és utána újratelepítem, az segíthet? Emiatt nem vesznek el a játékon belüli vásárlásaim? Ha ezt szeretném, pontosan hogyan kell eljárnom? Az iTunes-on keresztül lett telepítve eredetileg, látni is az Alkalmazásoknál. Elvileg (gyakorlatilag is) ott van egy olyan opció, hogy a "Játék törlése". Amikor töröltem, az App Store-ból újra lehúzhatom a játékot úgy, hogy egyúttal meglegyen minden vásárlásom is? Még nem csináltam hasonlót, ezért vagyok bizonytalan az egész folyamattal.
A vásárlásaid nem vesznek el – ha automatikusan nem aktívak, akkor lesz olyan lehetőség benne, hogy "restore purchases" –, de a játékmeneted igen.
Az is lehet, hogy egy bug a játékban, és a következő frissítéssel javítják.Letörlöd az iPadről, utána vissza tudod tenni az AppStore-ból. Csak rányomsz a kis felhőre, amiből nyíl mutat lefelé, és annyi.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
9.3.2 elérhető
Nem javították a Safari újratöltős bugot sem. Bezárok egy fület, aztán egyszer csak felugrik holtából és újra betölt. Néha az ellenkezője történik, a megnyitott fül tartalma eltűnik, és a böngészési történetben sem látható.

-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Én nemrég rendeltem a vaterás hölgytől. 128-as, tollal, számlával 225. (Ő külföldről hozza)
Ilyen tok megy rá.
És ilyen cover.Össznépi ajándékként jött szóba ballagásra olyan kölyöknek, aki rajzolgatni, tervezgetni is szeret. Tehát idő már nincs sok. BIztos helyről szeretnénk, de az almás webshoptól azért olcsóbban. Ahogy néztem, a toll és a fedő is kijön az árkülönbözetből, ha máshol veszi az ember...
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Tud valaki segíteni abban, hogy miért csinálja az air2-öm, hogy kiírja azt, hogy megtelt a tàrhely - 0 bájt szabadhely - majd felszabadítok 1gb tárhelyet és 2 perc múlva megint jön, hogy 0 bájt hely van.
Sok alkalmazás frissítése megy a háttérben? Ha ez a gond, tiltsd le az automatikus frissítést, és egyenként nyomj a telepítésükre.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Nincs mit.
Egyébként az Outlook app működik, de felhőn keresztül machinálja az adatokat, ezért sok cég még nem szereti, nem engedi át rajta az Excahnge forgalmat. Nem tudom, hogy tervben van-e hagyományos, szeparált Exchange szerver támogatást tenni bele. Végül is csak a felvásárlással öröklött megoldásokat alkalmazzák, részben átgyúrhatják, ha szükséges. -
erdoke
titán
Sziasztok.
Pár hónapja nem szinkronizálja a gyári levelező program az almappáimat automatikusan,csak ha be lépek az adott almappába manuálisan akkor frissít.(A képen ahol az almappában számok vannak oda már beléptem azért jelzi,csak gáz,hogy egyesével kell belépni, hogy frissítsen) Lehet ezt valahogy állítani,hogy ismét automatikusan szinkronizálja vagy más levelező app (pl az outlook) tudná esetleg ?A (Beállítások-Mail) Fetch/Push alatt tudod állítani, mely mappákat tolja. Nálam MS/Outlook fiókkal működik.
-
erdoke
titán
Létezik hordozható "NAS" (inkább USB-t megosztani képes router) is. SAját akksival, USB és SD porttal úgy 12-14e magasságában. Nekem talán Kingston van.
-
erdoke
titán
Van itt esetleg olyan fórumtárs akinek szimultán, egy felhasználói accounttal egyszerre megy a Viber egy iPad-en és egy iPhone-on? Ezt tart (még vissza) attól, hogy i6S-t vegyek a bevált retinás iPad Mini 4G-m mellé.
KöszönömAz egyik lányom használja így, szerintem mennek az üzenetek mindkét eszközre. Hívásnál nem tudom, hogyan működik a dolog.
-
erdoke
titán
Igen, de ott ha kiválasztod a 3-4 legjobbra értékeltet, akkor nem igazán tudsz vele befürdeni. Ráadásul szinte mindenhez van ilyen-olyan ingyenes próbalehetőség, hogy kiválaszd a számodra legmegfelelőbbet. iOS-en ezek csak álmok egyelőre. Most lakom be az iPad-et, és minden vacak programért a fórumokra kell rohangálnom, hogy mire mit használjak. Arról már nem is beszélve, hogy legtöbbször olyan infókat kapok a progikról, hogy talán tudja. A Play-ből letöltöttem, kipróbáltam, aztán ha tetszett és tudta azt, ami nekem fontos, akkor 1-2 hét után megvettem.
Van itt is appos topik: iOS alkalmazások
Illetve ha befürödnél egy alkalmazással, visszakérheted az árát, bár nem szeretik, ha valaki sportot űz ebből. -
erdoke
titán
Nekem van iPad tapasztalatom az összes készülékkel iPad 2-től, és iOS 4.3 óta.
Szerintem a leginkább problémás vas az iPad 3, nem igazán bírja a retina felbontást. Már iOS 6 alatt sem volt tökéletes. Újabb OS verziók alatt persze az iPad 2 is hasonlóan problémás az 512 MB RAM miatt.
OS szinten a 7 volt legrosszabb. Valamilyen szinten érthető, az volt a legnagyobb ugrás. A 8.0 és a 9.0 se hozza a szintet, ezeket mind .1 verzió után lett volna szabad csak kiadni.(#9795) agabe
Az biztos, hogy az iPad 4 iOS 6-tal brutál volt.
-
erdoke
titán
Szerintem ami miatt megéri a különbséget, ami van a 64 GB-os modellek között, az a dupla RAM, viszont ez erősen felhasználó függő. Kérdéses, hogy az erősebb vas mennyit jelent hosszabb távon, lehet ott is a memória jelent majd többet.
-
erdoke
titán
8.3-ban gyakorlatilag semmi változás nem történt, így nehezen lehet rosszabb, mint a 8.2...
8.4-től se várd a megváltást, gyakorlatilag csak a Zene app fog megújulni, más lényegi változás nem lesz.
A gépes fájlkezelőket meg nem véletlenül tiltották le, szinte biztos,h így is fog maradni a dolog.Nálam instabilabb a 8.3, mint a 8.2 volt, ebben hozhat javulást a 8.4. Heti két respring/eszköz utoljára 8.0 alatt volt.

-
erdoke
titán
Szevasztok!
Azon gondolkodom, hogy vennék egy tabletet, az rászánt árból iPad Mini jönne ki.
A kérdésem az, hogy ez a 2012-es gép fel tudja-e venni a versenyt napjaink tabletjeivel, teljesítményét tekintve?
Hardveresen megegyezik a 2011. márciusában kiadott iPad 2-vel, tehát csatlakoznék az előttem javasoltakhoz.
-
erdoke
titán
Nem igazán jó az itools sajnos. Nem enged megnyitni egy alkalmazást sem. Csak kijelölni, törölni, vagy telepiteni lehet.. almappákban nem lehet böngészni

Komolyan mondom amennyire penge az ipad, annyira is tesz idegbeteggé
Ha valaki Androidról jött át, meg kell szoknia, hogy itt nem lehet bele nyúlni semmibe és ami a legidegesítőbb nem lehet vissza tenni semmilyen rendszert. 2015-ben.Én azt se értem, mit akarsz csinálni. Minek egy játék mappáiban turkálni?
Képeket, videókat, dokumentumokat le lehet tölteni, majd utána pl. Dropboxba feltenni. Bazi nagy PDF gyűjtemények van fent, aminek nagy részét iPadről pakoltam fel. -
erdoke
titán
Két hét, és itt a 8.4. Én a helyedben már megvárnám.
-
erdoke
titán
Na megvan a megoldás!! Beállításokban be kellett pipálni azt a mobil számot, ami továbbítja az üzeneteket. És így már megy, legalábbis az iMessage a két készülék között. Ha a másik számra akarom elküldeni az iMessage-t, akkor is arra a telefonra megy, amit bepipáltam. Ez mondjuk érdekes.
Mod.: Ja és csak egy számot lehet bepipálni.Az azonos ID-val futó, megfelelően beállított iPhone-ra érkező SMS-eket tudja fogadni, illetve azon keresztül küldeni is tud. Sőt, ugyanígy a normál mobil hívások is működnek rajta. BT távolságon belül kell lennie a két eszköznek, nem elég a WiFi (szerintem, de nem néztem még, milyen messze vannak, amikor csörög az iPad).
Nálunk azonos ID-n szépen működik az én telefonom az én iPademmel és az asszony telefonja az ő iPad-ével, gehát 4 eszköz ugyanazzal az ID-vel, de csak a kiválasztott párral csörög/SMS-ezik. -
erdoke
titán
Én egyelőre nem cserélem le. Jelenleg elvagyunk 2 Spotify előfizetéssel, de abból csak az egyiket fizetem én, a másikat a cég a telekomos csomagomban. A havi 1500 jobb, mint a 4500.
-
erdoke
titán
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, mert már minden lehetséges dologgal próbálkoztam ami csak eszembe jutott, de sehogyan se jutok semmire.
Szóval, a probléma úgy kezdődött, hogy cseréltem az íróasztalomat és véletlenül a pakolás közben resetelődött a Router. Semmi gond, újra állítottam és minden működik is vele, kivéve az iPad Mini. Ugyanis van egy olyan problémám, hogy hiába írom be a wi-fi jelszót helyesen, azt írja ki, hogy nem helyes a jelszó. Hangsúlyoznám, hogy minden mással működik, a két iPhone 6-tal és a Smart TV-vel egyaránt, egyedül a Minivel van gondom. Próbáltam a hálózati beállításokat törölni, de az sem hozott eredményt, a helyesen beírt jelszót továbbra is helytelenként értékeli. Ezután töröltem minden beállítást, de ezzel sem sikerült. Megpróbálkoztam a teljes törléssel, ám az a furcsaság van, hogy ugye ilyenkor kéri a az Apple ID-t, amit meg viszont hiába adok meg, mivel nem tud a wi-fi-re kapaszkodni, így nem tud kapcsolódni az Apple szerveréhez sem, hogy azt azonosíthassa.
És itt a kör bezárult. Legalábbis egyelőre úgy tűnik. A Router resete előtt teljesen jól működött ezzel is, szóval abszolúte nem értem a dolgot. Tehát a kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm.Próbáld mindkét iOS eszközön elfelejteni a kérdéses hálózatot, majd újra csatlakozni. Ha be van állítva, elvileg elég az egyiken megadni a jelszót, a másik automatikusan átveszi. Talán éppen ez a funkció okozza most a problémát.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Kérdés lenne:
ipad 4 ( A1460 ) mehet fel rá a 8.3 ? Nem lassítja be? Jelenleg 7.1.2 van fent.köszönöm
Teljesen jó a 8 az iPad 4-en. A 3-ra már nem mondanám ugyanezt.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
A nagy iPadeknek sokkal szebb a kijelzője, ha valakinek ez számít.
-
erdoke
titán
4 óra múlva sem mozdult el 80%-tol. Hétfőig még kibírom, csak hirtelen megijedtem.
Nem melegedett túl a telefonos töltő?
-
erdoke
titán
Több, mint 4 éve vannak meg az Apple-nél a bankkártyám adatai, soha semmi gond nem volt vele. Talán egyszer nálunk is lehetővé teszik a PayPalt, azt valamivel én is jobban szeretem.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Most olvasom szifonon, h 8.3 alatt nem működik a touch ID-s vásárlás strore-ban..
Viszont az ingyenest végre leszedi kód nélkül.
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Pár napja vettem egy iPad 4-et és hihetetlen nagyot csalódtam, egy értelmes alkalmazás sem megy rajta.
VLC nincs hang (kb az értékelések felébe megírja mindenki), YouTube szintén zenész, Viber-t meg sem találja a kereső (lehet nincs is iPad-re???
).Egy zenét elküldtem mailben az asszonynak, le akarta szedni az iPad-ra, hosszan nyomva a csatolmányt a gyári e-mail kliens (gmail fiók) minden egyes alkalommal lefagy, csak lejátszani tudja a zenét, letölteni nem... egyáltalán le lehet szedni így szimplán egy zeneszámot vagy a varázslatos és kötöttségmentes iTunes kell hozzá mindenképp, hogy zenét juttassak rá?
Elejét vegyem a dolgoknak, tudom/tudtam, hogy kötött egy dolog az iOS és, hogy iTunes nélkül nem lehet létezni, de tartalomfogyasztásra gondoltam a legjobb lesz az asszonynak, de így, hogy bemegyek az AppStore-ba és a más platformokon kitűnő alkalmazások itt mind hibásak vagy nem is találhatóak meg, ez érthetetlen számomra...

Rengeteg normális TeCső app van, ahogy filmes alkalmazás is akad bőven. A VLC jelenlegi verziója egy fos, elsősorban azért, mert nem fizetik ki a licenc díjakat a Dolby-nak (AC3). Zenére ott a Spotify, 1600 Ft egy hónapra, és akkor jó minőség, plusz egy valag offline szám 3 eszközön.
-
erdoke
titán
Ha a készüléken nyomsz visszaállítást, akkor értelemszerűen marad rajta a meglevő OS verzió.
-
erdoke
titán
Nem rég jutottam hozzá egy iPad2 64GB 3G géphez, frissítettem 8,2-re,
Tudom nem a legújabb kiadás, de a gördülékenysége egy androidhoz képest mellbevágó. Kontaktokat úgy összeszedte mindenhonnan, hogy csak lestem. Kezdem belakni megszokni, de van pár dolog amit vagy nem értek vagy nem jól használok, elfogadok bármilyen ötletet.- Gmail, Exchange beállítva de egy freemail fiókot nem tudok hozzáadni...
- Appokból kilépés? Csak a home gomb? Majd duplakatt után taszk kilpöckölése?
- géppel összekötve mint eszköz megjelenik, de nem tudok felmásolni rá a DCIM mappába...
- böngészőben Flash felejtős?Jó lenne pár ajánlott app
- filekezelő
- torrent kliens
- akku monitor"Tudom nem a legújabb kiadás"
Jövő héten lesz 4 éve, hogy itthon elkezdték (hivatalosan) forgalmazni.
-
erdoke
titán
Urak, giga help kellene, egyszer csak eltűntek a Safarim kezdő képernyőjéről a kedvencek.
Ha a bal felső sarokban a "nyitott könyv" ikonra kattintok, akkor megvan a fele (ami az asztali Firefoxomban a kedvencek és nem a könyvjelző eszközsáv tartalma) de ennyi.
Régen az asztali gépemről szinkronizált könyvjelző eszközsáv mappáit és kedvenceit is átvette, és azt az üres Safari nyitólapon feldobta. Most meg üres, és úgy vagyok vele kivágom mindjárt a p.ba...
Hogy kapom őket vissza?Ha szinkronizálsz, esetleg nem az asztalin vagy iCloudban töröltél belőlük?
-
erdoke
titán
Jobb keze? Pfujj

Azt hittem, a langyos, langyos, meleg, meleg viccet sütöd el...

-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Ja ez nem olyan, hogy imei-re aktiválják, hanem te aktiválhatod, amikor akarod az imeidre?
Olyan, mint a dobozos Windows, belül van egy kód. Azzal lehet(ne) online hozzárendelni a készülékhez, de nekem még mindig fel kellett hozzá hívnom almásék zöld számát...
-
erdoke
titán
Nagyon érdekelne 6-ért.
Akció volt? Mikor szokott lenni, és merre érdemes nézelődni?Az utolsó pár darabot akciózták annyiért az Edigitalban úgy 1,5-2 éve.
-
erdoke
titán
Lightning - HDMI-vel próbáltam a PowerPointot, a "presenter mode" is szépen működik, tehát amikor az iPaden a jegyzetek is látszanak a diák mellett, a ki meneten viszont csak a diavetítés.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Semennyire. Letöltés után 3 perc múlva ott volt a sharing résznél amit szerettem volna. Rövid kis bemutatón vegigvezet és csinálhatod is a saját megoldásokat, vagy vannak készen és azokat használod. Ennyi
A Mail appban nincs lehetőség megosztásra, tehát nem vágom, mi értelme az esemény és emlékeztető létrehozásának. Engem továbbra is ez érdekelne leginkább, de nincs megoldás.

-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
RasberyPi.
Az ezen futó utolsó xbmc verzió már a videót is át viszi bármelyik iOS eszközről AirPlay-n.
Gyak.. úgy müxik mint egy Apple TV, azzal a különbséggel, hogy ez minden formátumú videót lejátszik. Hang és kép átvitel iOS eszközről zökkenőmentes, a videókkal már van egy kis gondja, de lejátsza.
FullHD MKV filmeket meg aktív USB hub-ról HDD-ről, vagy SD or Pend..-ról vagy hálózatról is lejátsza.A formátum támogatás csak egy dolog, de az ARM-os cuccok általában meghalnak a tipikus 23,976-os filmeken. Utálom a 60 HZ-re, szappanoperának áthúzott mozifilmet.
-
erdoke
titán
WD lejátszók általában 25-30e között szoktak lenni. Egyébként van médialejátszós topik, ahol az utolsó néhány tucat hozzászólásban mindig megvan, mit érdemes mostanság venni.
(#5573) -Solt-
Az Apple TV nem alkalmas rá. Legalábbis engem nagyon zavar, ha a film szappanoperává áthúzva megy. -
erdoke
titán
Köszönöm...

"Jóárasított" Full HD tartalmakat szeretnék lejátszani a régi (nem Smart) Panasonic plazmán. Jelenleg egy Panasonic DVD lejátszóba dugdosom a pendrivot, amit természetesen csak Fat32-re formázva ismer fel, így viszont a 4GB-nál nagyobb filmek kilőve...

Néztem médialejátszókat, de ami érne valamit, az aranyárban van, akkor inkább már Apple TV...
Apple TV-nél olcsóbban is lehet viszonylag normális médialejátszót venni, az Apple TV-re viszont soha nem fogsz iPadről 23,976-on filmet küldeni...
-
erdoke
titán
Nekem azt írja ki az Air 2 gépre dugva, hogy nem töltődik. Te hogy tudod tölteni?
Alvó kijelzőnél töltődik.
-
erdoke
titán
Nem fog menni. Többször, több OS főverzió alatt, több Lightning-os géppel próbáltam, mindkét (1. & 2. generációs) 30-pines HDMI csatival.
Elhiszem. Az SD kártya olvasása viszont működik átalakító és 30 pines CCK segítségével.
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Mivel beszéltük, hogy a lightning to VGA és a lightning to HDMI arany árban van és nem is lehet kapni utángyártottat stb, szerintetek ezt nem lehetne megoldani 2 csatival:
lightning to 30 pin adapter és utána 30 pin adapter to HDMI vagy 30 pin adapter to VGA.
?
KöszönömMost látom:
NOT compatible with IOS8!
Rafkósok.De ha esetleg valakinek vannak ilyen eszközei és ki tudja próbálni, akkor örülnénk

Nekem van ezekből kettő (Lightning-30 & 30-HDMI), de nem tudom, mikor tudnám kipróbálni.
-
erdoke
titán
nálatok is szokott olyan lenni hogy csak úgy magától nem működnek a multitasking kézmozdulatok, mint a 4 ujjas oldal swipe az alkalmazások közötti váltáshoz vagy az összecsippentés app kilépés? beállításokban ha ki/be kapcsolom utána jó lesz de random idő után megint ugyanaz lesz, megint off/on kell rá... 8.1.1 ipad 4
ezmiez?Ez még néha nálam is elő szokott fordulni. Ezek szerint nem a régi mentés görgetése okozza.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
De akkor 4.2.1-ben miert működött rendesen? Azért emlékszem ilyen jol mert akkoriban tértem át androidrol iPhone-ra és a zsirosodás mentes képernyő utan ez tetszett a legjobban
Én ugyan csak 4.3-mal kezdtem, de nekem nem tűnt fel, hogy akkoriban jobb lett volna a magyar bevitel. Az angol viszont sokat javult azóta.
-
erdoke
titán
én nem várnék rá, mert jelenleg csak rumor-szinten létezik, az Air2 meg baromi jó gép (az Air-nél / Mini-nél kicsit gyengébb akku kivételével). Ki tudja, mikor jön ki a Pro, ha egyáltalán kijön...
Nekem már az Air 4-hez képesti gyengébb üzemideje is zavaró egy kicsit...
-
erdoke
titán
"Egyetemen egy kiscsaj rajzolgatott valamelyik 7"-os Galaxy tabon egy sima kapacitv stylusszal és én csak pislogtam, mert egyrészről jól rajzol, másrészről az iPad mégiscsak egy iPad, azaz minimum ugyan azt a szintet el kellene érni vele."
Működget, működget, de nem az igazi. Aki egyszer az életében használ aktív Wacom vagy ntrig tollat még egy akár 11 éves hardveren is (az alább említett HP TC1100), az utána életében nem fog kapacitív vackollal szenvedni. Egy 100 dolláros Wacom kapacitív toll sem fog közel sem olyan minőségű, könnyűségű rajzolást / írást lehetővé tenni, mint egy aktív.
Apropó, a MacRumors-on most van sztori az Apple által az állítólagos iPad Pro-hoz tervezett állítólagos tollról. Persze, hogy saját, másokkal nem kompatibilis toll-implementációjuk lesz. Azaz azt nem lehet megcsinálni, hogy egy másik, nem Apple-gép tollját használod az iPad-en, miközben Wacomnál pl. simán megcsinálom, hogy a 2003-as TC1100 és a 11 évvel későbbi Note 4 tolljait felcserélem. (Bár a TC1100-es tollát kicsit jobban rá kell nyomni a képernyőre, hogy fogjon a Note4-en.) Vannak előnyei is a de facto szabványosításnak

Szerk: Ja, érdemes elolvasni a user kommenteket a MacRumors-cikk alatt. Szinte mindegyik hangsúlyozza, hogy nem az igazi a kapacitív toll, és nagyon kéne egy normális, aktív.
Kérdés, mikor hozzák ki azt a gépet, és mennyiért. Miatta nem vettem most Air 2-t, pedig speciális helyzet adódott, a főnököm rábólintott, hogy lecseréljem az Air-t (!).
-
erdoke
titán
Az iPad 4 még nem tudja az összes LTE hálózatot, amin itthon szolgáltatnak. Pl. Telekomnál az 1800/2600 MHz-et ismeri, a 800-at nem. Utóbbi lassabb, de nagyobb területet fed le.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
sziasztok! engem az érdekelne, hogy milyen alternatívája van az iPad tárhelyre a felhőkön kívül? Tehát a kérdés arra irányulna, hogy pl. több nagy méretű 6-10 Gb-os full HD filmeket/ akármit hogyan tennétek az iPad számára elérhetőve. Minden alternatív érdekelne, ami működik jailbreak nélkül. Melyik a legjobb ár érték arányú megoldás? Ti mit vennétek hozzá, ha most kéne választanotok?
-Wi-Fi kártyaolvasó, 6000Ft-ért, + SD kártya
-Wi-Fi HDD 40-50E ft??? igazából nem nagyon találok ennél olcsóbbat
- Külső HDD, és hozzá router ár:?
- Connection Kit + pendrive ?
- Connection kit + SD ?
-esetleg PC-ről valami stream lehetőség létezik?
- valami más megoldás?Előre is köszi a segítséget!
Ha mobil megoldás kell, a Kingston második generációs megoldása a legolcsóbb, de még jól használható megoldás.
-
erdoke
titán
Lehet velem van a gond, de angolul és magyarul is megfelelő a helyesírásom, ellenben egy billentyűzetet használok, ha angolul, ha magyarul gépelek - utána meg belejavítgatna abba, amibe nem kellene, pont után naggyal kezdi a szót, stb. Olyat még nem tapasztaltam, hogy kijavítana logikai hibákat (pl. hearth helyett heart), bár lehet már ez is benne van, Ahol engedek javaslatokat, az a kínai és japán input, mindenhol máshol instablock, még koreiai inputnál is.
Nem a helyesírás miatt használom én sem, hanem inkább a gépelési sebesség miatt. Néhány furcsa javítást magyarul még mindig csinál, és sajnos nem mindig futom át, mielőtt elküldöm. Vicces tud lenni.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Ha kipróbálod angolul, utána mar szeretnéd magyarul is, ha úgy működne. Hosszas tanítgatás után egyébként elég jó hatásfokkal lehet ékezet nélkül gépelni. A szoftver is tanul némi ragozást, én pedig hogy mely szavak értelmesek ékezet nélkül is..,

SwiftKey nem pálya, elküldi a fejlesztőhöz, amit gépel az ember.
-
erdoke
titán
sziasztok,
még vacilálok, de szimpatizálok az ipad air-rel.
mivel android referenciagépet nem lehet itthon kapni rendes garanciával stb., és nekem fontos hogy mindig megkapjam a legfrissebb oprendszereket, ezért gondoltam az ipad-re (bár olyat is hallottam hogy volt olyan készülék ami megkapta a legfrissebbet és utána használhatatlanul lassú lett, ami nem olyan jó pont).kérdésem:
- lehet-e facebook-os farmville-lel játszani rajta?köszi!
üdv
sA lassulás legrosszabb esetben a hárommal korábbi modellt érinti. Az iPad 4, ami az ősszel volt 2 éves, most is teljesen korrektül futtatja az iOS 8.1-et.
-
erdoke
titán
Valamit valamiért. Tényleg csak néhány esetben NEM az nPlayert ajánlom (mert arra az adott feladatra van jobb), pl. a lent említett DTS, MKV + AirPlay vagy DVB TS-esetben. Minden más esetben az nPlayer a svájcibicska.
amikor legutóbb próbáltam (még iOS 7 alatt), ment az nPlayerrel az MKV AirPlayre. Sőt, ha elég erős volt a WiFi kapcsolat és nem túl magas bitrátájú a film, NAS-ról streamelve is vissza tudta adni Apple TV felé.
-
erdoke
titán
Igen a hibakódokat megnézegettem. Sok infoval nem segít az apple sajnos ezekben az esetekben. Valamint a hiba kódok csak akkor jönnek elő ha DFU-ból próbálom a telepítést. Amennyiben épp elindul az iOS akkor iTunes-ból probléma mentesen megy a frissítés/restore, amikor viszont vissza esik abba az állapotba hogy nem indul el, az itunes még felismeri nem indul meg a restore.
Ami miatt reménykedek még, hogy csak szoftveres hiba az az 20 oldalas thread az apple support fórumán ahol 8.0 óta és még jelenleg 8.1.2-vel is özönlenek azok a felhasználók akik a frissítés óta ezt a hibát tapasztalják.
https://discussions.apple.com/thread/6540457?start=15&tstart=0
A youtube-on is rengeteg ilyen videó van. Főleg iPadeket érint, de iPhone-okon is előjött. De nem minden készüléknél. Valakinél előjött a hiba valakinél meg nem.
Azért írtam itt hátha volt valakinek hasonló tapasztalata. Ma jön át egy iOS fejlesztő ismerősöm és megpróbáljuk vissza downgradelni 7.1.2-re.
Ami miatt aggódok, hogy több embernek a full restore megoldotta ezt a hibát. Nálam viszont nem. Most ezért a downgraddel megpróbáljuk kizárni a szoftveres hiba lehetőségét. Ha szerencsénk van utána működni fog, ha nem akkor marad a szervíz sajna.

A downgrade nem fog menni, nem engedi az Apple.
Szerk: Sorry, nem láttam az utolsó pár hozzászólást az oldaltörés miatt. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Több mint 3 éve nem lehet mióta megjelent az A5-ös processzor. Azóta jöttek mentek jailbreakek de erre nem lett megoldás sajnos. Majd egyszer ezt is kikönyörgi a nép ahogy most a 14 napos refundot
A 14 napos elállás nem népi kezdeményezés, hanem az EU online vásárlásokra vonatkozó hatályos szabályozása. Ugyanaz, ami miatt indoklás nélkül vissza tudod küldeni a neten rendelt cuccokat.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Szevasztok ! Kérlek segítsetek ...Jailbreak-eltem az ipad minimet,de egy idő után eltünt róla a Cydia ..Próbáltam újratelepíteni ,de a Pangu meg sem mozdult ,és azt gondolom itt követtem el azt a hibát ,hogy megpróbáltam így ebbe az állapotába visszaállítani (összes tartalom ,beállítás törlésével....Azóta nem tudom visszaállítani gyári beállításokat mivel csak a töltés ábrája pörög-pörög körbe..Csak úgy tudom leállítani ,ha egyidejűleg nyomom a ki-be kapcsolásgombját és az alsó kör alakú gombot...Így most se jailbreak ,sem pedig ,ha el akarom adni nem tudom alaphelyzetbe állítani . Nagyon örülnék ,ha bárki tudna mihamarabb segíteni...7.1.2 verzióju és 6.02.00 Firmware... Ennél boldogabb Új évet Mindnyájatoknak !

PC-ről iTunes-zal, DFU módban állítsd vissza.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Kik nem tudják megoldani?
A Google kifejezetten tiltja ezt a funkciót, ill. üldözi az ilyet tudó alkalmazásokat. Értelemszerűen, hiszen a reklámokból él, amit te nem akarsz megnézni. -
erdoke
titán
Egy táblagépnek a fő egysége a kijelző. Nekem ne mondják már hogy nem befolyásolja a használatot, amikor zavaróan beég egy kép.
Ha lötyögne a hangosító gomb azt még elfogadom, de ha a kijelző hibás! akkor ne magyarázza meg nekem senki a szervizbe hogy az jó.. Ha én ilyennel szívnék és nem cserélnék, nagyon szomorú és dügös lennék.
Én csak leírtam, kb. mi a jogi helyzet. A kellemetlenség nem garanciális fogalom, de a gyártó dönthet pozitívan, ha van rá szándék lehetőség.
-
erdoke
titán
Egyáltalán nem biztos, hogy ezt hibaként ismerik el, a használatot pedig egyértelműen nem befolyásolja. Tehát nem tartozik a jótállás hatáskörébe. Persze pozitív irányba eltérhetnek a hatályos szabályozástól.
-
erdoke
titán
Használtan 10-15, újonnan 25-30e egy jó médialejátszó, ami automatikusan vált a film kadenciájához megfelelően. Tabletről max. szappanoperát lehet megfelelő minőségben átvinni...
-
erdoke
titán
Idézem: "Két alkalmazás egyidőben futtatható osztott képernyőn?"
Erre válaszoltam, hogy nem lehetséges. Egy szóval nem mondtam olyat, hogy zenének (vagy bármi másnak) osztott ablakban kéne futnia.
Utána pedig arra írtam, hogy attól még, hogy osztott képernyős multitask nincs, háttérben futhatnak párhuzamosan az alkalmazások, csak a kérdező nem tudott különbséget tenni a két dolog között.
Nem is annyira neked ment a szmájlit, mint a 4610-nek, és amit utána írtál az osztott ablakról. Elképzeltem a faszbuk+MP3-at két ablakban.

-
erdoke
titán
Miért kellene a zenének osztott ablakban futni?
Faszbukozás közben gyönyörködik az equalizer kijelzés ugrálásában? 
-
erdoke
titán
Pedig ahogy 7-ről 8-ra frissitettem első belépéskor magyar volt az AppStore, meg is lepődtem. Aztan később visszaállt angolra. Kar hogy nem fotóztam le, azt hittem így marad
Legalább iOS 7 óta az AppStore egy ún. webapp, ha jól tudom. Ezért is függ a sebessége az internet eléréstől, ill. az Apple szervereinek (lokális) terheltségétől. A nyelv szempontjából ez azt jelenti, hogy szerver oldalon kell megoldják, és minden apró változtatást le kell fordítaniuk, ha nem akarnak keveredést. Márpedig variálásból van bőven az AppStore-ban.
-
erdoke
titán
Édesanyámat karácsonyra meglepjük egy mini retina készülékkel. Nem volt még kezemben apple cucc, ezért ma bekapcsoltam és beállítottam a legfontosabbakat(wifi, apple id, icloud, email...stb). 1-2 programot is szeretnék rátenni, ezért beléptem az app store-ba. Minden magyarra van állítva, de az alkalmazás angol. Letöltöttem a tunin-t, hogy tudjon zenét hallgatni, de az is angol. Hogy lehet ezeket magyarra állítani?
Az AppStore nem elérhető magyar nyelven. Mondjuk ott a navigáció tartalmaz 10-15 közismert szót, az nem nagy gond szerintem. Adott alkalmazások általában a beállított nyelvnek/régiónak megfelelne indulnak el, ha támogatják azt a nyelvet.
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Tudom, hogy beszéltünk róla, de tényleg nincs semmilyen lehetőség, hogy visszatérjek 7.1.2-re, mert így lőttek az egésznek amiért vettem az ipadet. Ios 8 alatt az audiobus nem kompatibilis egy csomó zenei programmal amit használok, vagyis nem tudok zenélni vele.
Ráadásul sokkal nehezebben ismeri fel a külső hangkártyát.
Rendesen sikerült elbaszni ezt az ios 8-at, én vagyok a vadbarom állat, hogy feltettem rá!

Jönnek a frissítések szépen sorban az alkalmazásokra, és akkor megint összeáll az egész. Ez nagyrészt a fejlesztők sara, fél év alatt nem sikerült normálisan frissíteniük a cuccukat.
-
erdoke
titán
"Az előbb elfelejtettem írni, hogy tokkal használom az autóban az i6 dokkolót, de ha elhagyom a tokot, vagy vastagabb át veszek, kb. 10 mp alatt átállítható a szélessége. Apple cuccokhoz kb. ötvenszer annyi minőségi tartozék közül lehet választani, mint a népszerűbb droidos csodákhoz."
1. Mutass egyetlen olyan dokkolót, amibe pl. Otterbox Defender tokokkal (amiket én használtam/ok az iPhone-jaimmal, hogy azok maximálisan védve legyenek) gond nélkül beállítható bármilyen iPhone. Egyetlen ilyen sincs. Baromi körülményes (15-20 másodperc) a töltőre dugás minden esetben. Szemben a Qi-s töltéssel, ami tökéletesen megy a Note4-emen szabvány S-View Qi töltősfedéllel, ill. a tokban(!) levő Nexus 7 2013-ommal.
2. A hajadra kenheted a sok kiegészítőt, ha pont a szabványos kiegészítőket nem támogatja az iPhone. Például a Qi töltőket - én is tök ugyanazt az olcsó Qi padet használom minden egyes Qi-s cuccomhoz. Vagy mondjuk az MHL vagy SlimPort HDMI adaptereket. Vagy mondjuk a microUSB töltőket/kábeleket. Megveszed egyszer az adaptert, és használod az összes gépedhez, gyártótól függetlenül – persze kivéve, ha az Apple, hihi...
Otterbox Defender tokkal megy a Qi? Újat mondtál. Vagy csak az iPhone-hoz való dokkolónak kellene vele menni? Egyébként kb. másfél centit lehet állítani az autós dokkolómon szélességében, csak a vastagsága lenne gond.
Apple cuccaim vannak, tehát működnek keresztben, de ugyanazt a töltőállomást használom minden máshoz is. A microUSB a legnagyobb rakás fos, amit valaha kitaláltak, annál még a 30 pines is jobb volt, mert ki tudtam tapogatni, melyik irányba fordítva kell bedugni.(#4413) vadászcsiga
Csak ilyen témákban találkozunk, úgyhogy praktikusan átugorhatod a hozzászólasaimat. Ha kevés időm lesz, én is átugrom majd a tieidet, nem biztos, hogy fel fog tűnni...
(#4414)
Ha számodra jogi kérdésekben a Google a mértékadó, akkor költözz az ő országukba, bármerre is legyen az. -
erdoke
titán
Két olyan tag csatlakozott a beszélgetéshez (erdoke, ragnar) akik a halálos ágyukon is az apple-t fogják védeni úgyhogy kár az energiáért. Tökéletesen igazad van, én is használok G2-n hangfelvevőt ami legálisan és ingyenesen letölthető a playről és imádom. Nem kell vezetés közben papir után kutatnom, nincs találgatás hogy mit is mondott? Automatikusan felvesz mindent.
Erdoke
A google meg szembe megy ezzel a törvénnyel igaz?Leszarom a Google-t, nem mérvadó, ha a hazai, vagy bármilyen más jogi szabályozásról van szó. Az, hogy esetleg ők a hazai szabályozást szarják le, vagy rád bízzák/sózzák, hogy majd tájékoztatod a hívott felet a beszélgetés elején, megint csak irreleváns.
Az előbb elfelejtettem írni, hogy tokkal használom az autóban az i6 dokkolót, de ha elhagyom a tokot, vagy vastagabb át veszek, kb. 10 mp alatt átállítható a szélessége. Apple cuccokhoz kb. ötvenszer annyi minőségi tartozék közül lehet választani, mint a népszerűbb droidos csodákhoz.
-
erdoke
titán
1, Látom, te se vetted a fáradságot, hogy elolvasd az áltatam hivtkozott Wiki oldalt, vagy mondjuk ezt itt: http://insights.magneticnorth.com/call-recording-laws . Segítek: Az USA-ban az 50-ből például csak(!) 12-ben kell tudnia mindkét félnek arról, hogy az egyik fél felveszi a beszélgetést: “Is it legal to record business calls in the USA with only one party’s permission? Yes. In all but 12 states it is legal to record calls with just one party’s permission.”
Az EU-ban hasonló a helyzet: a wikis cikkben listázott kivételek (pl. UK) kivételével mindenhol legális az olyan felvétel, ahol csak az egyik fél tud arról, hogy felveszi a beszélgetést.
Tehát: kevés állam miatt szív a másik sok, mert emiatt egyes telefongyártók (pl. Apple) minden lehetséges módon megakadályozzák a felvételt. Még szerencse, hogy mások (pl. Samu, Nokia a Symbian telóiban, vagy éppenséggel régebben a Windows Mobile idején a MS) nem állnak ilyen korlátozó módon a kérdéshez.
2, szemben az állításoddal, JB-s iOS-en igenis van kétféle felvevő is iPhone5 és újabb gépekre (ill. 4S-re is, a használsz kihangosítót): a másfél éves Audio Recorder (régebben Call Recorder) és az újabb Super Recorder. Ezek nem működnek fülessel, “csak” ha magán a telón telefonálsz. Erre utaltam akkor, amikor azt írtam, hogy nem lehetett megoldani JB-s felvevőkben a felvétel támogatását.
Magyarországon sem legális a másik fél tudta nélkül, de több országban is ugyanez az EU-s szabályozás. Nem véletlenül mondja be minden szolgáltató automata ügyfélszolgálata, amikor felhívod. Tehát vagy szart sem ér a wikis bejegyzés, vagy nem jól értelmezed.
(#4404) silmatauki/B]
Tehát te mindig leellenőrzöd a hívott fel aktuális helyzetét (ami szintén nem legális a tudta nélkül), mielőtt rögzíted a beszélgetést?"Szerinted. Az emberek 99,9%-a szerint meg nem. Ha igaz lenne, amit írsz, akkor soha nem hozták volna létre az ablakos multitask operációs rendszereket"
Az bizony szép szám, de most hallom először. Mutasd a statisztikát, ahonnan vetted, vagy hagyd abba a kisujjból szívogatott adatokkal dobálózást."fizikai erőhatás kell a dokkolóba való betételhez / onnan kivételhez"
Lehet, hogy le kellene járnod gyúrni is a sok ablakos multitaszkolás mellett? Nincs szükség számottevő erőhatásra. Ismétlem, van több dokkolóm itthon és Qi pad is. Ellenben te szemmel láthatóan az egyiket még nem próbáltad, csak megint megy a hasra ütögetés.
Nincsenek eltört kábelek, elhajtott dugók és hasonlók. Van 2009-es microUSB-s dokkolóm, amit azóta is használ a sógorom, semmi gond vele. -
erdoke
titán
"sorban behalt a kamera(porosodik) és a töltés(akku?)"
Nincs szerencséd, hogy nem gariidőben jött elő az akkuhiba. Nekem kb. 8 hónap után kezdett el olyan szinten behalni, hogy 1-2 óra kikapcsolva levés után indult csak el, és csak a fehér alma-logóig jutott. Szerencsére a T simán kicserélte egy 2013 júniusi darabra, ami azóta is jól megy.
Mindenképp nézd meg ezt, és írd be a szériaszámod: https://www.apple.com/support/iphone5-battery/ . Ha az oldal szerint nem lenne a géped a rossz batchben, még akkor is érdemes megkeresni az Apple-t, mivel nagyon nagy kiterjedésű volt ez a probléma a 2012-ben gyártott gépek körében.
(Emiatt a szövegbeli "very small percentage" finoman szólva nem állja meg a helyét. Nagyon sok iPhone5 tulaj szívott a behaló akkukkal (én is). Lásd még: "you're holding it wrong"-hazugság.)
Én amúgy iPhone6+ helyett Note4-et vettem, főleg azért, mert az iPhone6+-ban sokkal-sokkal kevesebb hasznos feature van:
- igazi(!) NFC
- root nélkül is olyan feature-ek, amelyek soxor még jailbreakkel sem érhetők el iPhone-on (pl. hívásrögzítés, split-window multitasking)
- 4K videó (állat király!)
- dual camera (állat király!)
- Qi töltő (nem kell kábelezni)
stb.Ja, és persze a Note4-nek lényegesen(!) vékonyabb a kávája (jobb az előlap-kihasználása).
Hivásrögzítés szinte minden országban illegális, esetleg a másik fél előzetes tájékoztatása mellett megengedett. Lőrés képernyőn a két ablakos multitasking igen vicces lehet, szerintem meg az iPad minire is fölösleges. Sőt, legtöbbször a normál iPaden se használnám. Annál is inkább, mert az agyunk is sokat veszít a hatékonyságából, ha meg kell osztani a figyelmet.
Most vettem egy Qi töltőt, vezetékes... Pont ugyanannyi rádobni a telefont a dokkolóra. -
erdoke
titán
Nahát, csak nem munkatársak vagyunk?! Ugyanis én is pontosan olyan helyen dolgozok, ahol tudom, amit tudok...

-
erdoke
titán
Fél napnyi Air 2 használat után, az Air-hez viszonyítva:
- Az akksi érezhetően kevesebbet bír, de még ez is nagyon jó, meg remélem ahogy beáll a rendszer még javul is picit.
- A rezonálás egy hülyeség szerintem, nem zavaró egyáltalán.
- A kijelzőnél nem érzem, hogy olyan brutális javuláson ment volna át, ez a laminált megoldás nem világmegváltó szvsz, olyan mint az elődben.
- A fogyókúra viszont nagyon is érezhető, sokkal kényelmesebb használni.
- Az A8X brutál, nem akad annyit mint az előd.
- A 2GB ram egyetlen helyen érezhető: Safari. Végre nem tölti újra az oldalakat. Egyéb esetekben az 1GB is elég volt szerintem.
- Touch ID nagyon-nagyon hiányzott 5s userként, jó, hogy a táblán is megjelent végre.Röviden, gyorsan ennyi.
A DisplayMate tesztje alapján világos környezetben van csak előnye az új szűrő miatt.
Akksiban eddig a 4 volt a legjobb, de az Airnél kevesebb nekem rosszul esne. -
erdoke
titán
Bocs, de tévedsz. A KitKat pl. sokkal jobban futott régi hardveren, mint az előző 4.x verziók. Ráadásul Androidon nem kötelező az OS upgrade, ha az ember nem akarja. iOS-en anélkül restore-olni vagy a gépet szervizbe adni nem lehet – és esély nincs a downgrade-re (hacsak nem valami ősöreg, max. A4-es CPU-jú és előzetesen már JB'elt készülékről van szó, ahol az SHSH blobokat még fel lehetett használni.) Amúgy meg az asztali Windows 8.x is sokkal gyorsabb ugyanazon a hardveren, mint pl. az XP.
Legalábbis röhejes, hogy anno a MS-t fikázta a jónép, hogy akarattal lelassítja az új OS-eit. Most meg 180 fokos fordulatot vett az egész, és immár az Apple az, aki így szivatja a felhasználóit (gyakorlatilag távolról tönkreteszi a "régi" hardverüket), és az MS az, aki a régi gépeken is kifejezetten villámgyors OS-eket hoz ki.
Szerintem folyamatosan javul pl. a 4S sebessége, a 8.1.1 és a 8.2 béta egészen tűrhető. Mutass olyan 2011-es droidos telefont, ami ennél jobban futtatja a legfrissebb, 5.0.1 OS-t.
-
erdoke
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- iPad 11 A16 256GB Wifi Kék Használt/1 hónap gar./Akku 96%/p4887
- Logitech Folio Touch Air 11"(M2, M3), Air (4. 5.gen) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- Karcmentes Apple iPad Pro 11" M1 (2022) WiFi + Cellular - 91% + Apple Pencil 2
- iPad 10.gen 10.9 2022 256GB WifI+CELLULAR Szürke szinben , Használt, garanciával, üzletből
- iPad Air 11 (2025) Rebound Magnetic Keyboard Case 360 - US Layout-Black
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Néha naponta töltöm.

).