- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
erdoke #45911 üzenetére
iPadOS 17.5 confirms new display technology for next-generation iPad Pro
Úgy tűnik, új Apple Pencil is lesz, ami “szorítgatós” gesztusokat tud majd. -
Shame21
tag
válasz
erdoke #45907 üzenetére
Igen ma láttam róla egy videjót. Hát ez nem túl rózsás. Pedig most valami nagyot kéne villantania az apple-nek mert hát az m1 az az volt anno a pro nál az m2 az nem főleg úgy jogy maradt az ezeréves kijelző ami nem rossz de nekem iphone 13 kijelzője után már nem tetszik pedig sokáig volt lcd-s iphone om meg tabletem. De 2,5 éve használom a 13-at és a haver xr-jének a kijelzője már nem szép. Lenéztem az istyle-ba és a mini led nem rosz de a sima kijelző a pro-n nem tetszik. A 120hz nagy kijelzőn ok de pl nekem az iphone 13-on nem tűnik fel a 60hz olyan gyorsan sose görgettem rajta viszont 11”-on kijön a különbség. Remélem nem lesz nagy gáz mert az m proci miatt mindenképp ipad pro kell de nem lcd meg mini led mert tartalom fogyasztás miatt kell és arra kell a szép kijelző és android nálam nem játszik. Kell az 5-6 éves szoftver támogatás
-
Sumptuous
senior tag
válasz
erdoke #28185 üzenetére
Köszi, közben meg is találtam :D Nekem csak 277.. pedig tényleg mindent felraktam az Store-ból, ami kicsit is tetszett. Neked hogy van ilyen sok?:'D Mire lehetne még használni ezt az óriási helyet? Filmet, sorozatot nem akarok rá másolni, az nas-on van.. :'D
Bár ahogy néztem, egy alap kodi sincs ios-ra. Csak a plex..
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
erdoke #13601 üzenetére
Kétféle vásárlás van: az egyik tartós upgrade, mint karaktercsomag, a másik, az olyasmi, amit felhasználsz, mint pénz, kristály (hogy aztán ezért karaktert veszel-e, az nem tudom, számít-e valamilyen módon, szerintem nem). Az előbbi visszaállítható, utóbbi nem. Azt döntsd el, hogy amit ti vettetek, az melyikbe tartozik (én nem vásároltam ebben, úgyhogy nem tudom, de az alapelv ez).
-
Syl
nagyúr
-
asztali icloud alkalmazásban kiszedtem a pipát a szinkronizálástól, utána vissza, ez megoldotta azt, hogy leszedte a könyvjelzőket újra a Firefoxomból.
de továbbra sem látom őket akkor, amikor megnyitok egy üres lapot a Safariban.
eddig ikonok ott voltak a lapon, csak rá kellett böknöm melyiket kívánom megnyitni. -
Szabikaa20
őstag
Nincs az 1,5-2 éve!
Nekem van meg 1 éve és jóval utánna volt a topikban sláger...
Na itt is van... Mondom én hogy nincs az annyi ideje március végen lesz 1 eve hogy először írtátok...
-
Noxy
veterán
Hát nem tudom, de nekem több mint 2 éve van meg a Pi de még nem igazán találtam olyan filmet amivel ne bírkózott volna meg.
1X nem értettem hogy miért akad, akadozik lejátszás közben, de rájöttem ha hálózaton van, akkor sunyi módon elkezdte az egyéb kiegészítőket frissíteni, telepítgetni.
WiFi-t ki húzom, oszt röccenés nélkül megy a lejátszás. Vagy 1 órával előbb bekapcsolom, és ez alatt kész az update.
Az igaz hogy nem olyan fürge mint az ATV, de ez legalább mindent filmet lejátszik. -
-
bongeszo
aktív tag
Eddig az Apple minden esetben növelte a memóriát ha nött a felbontás. Most is kellett volna. Én érzem a hiányát. Naponta többször elöfordulnak akadások, föleg a Safariban de máshol is megesik. Az oldalak ujratöltése szintén gyakori jelenség.
Mindezek ellenére jelenleg a legjobb telefonnak tartom... -
nbence94
tag
köszönöm a válaszokat, ez így elég hasznos volt
NAS megoldás most nem játszik, mert hordozhatóság fontosabb lenne, és max. +50gb kéne, semmi több. (nem is beszélve arról, hogy nem értek hozzá, így építeni nem tudnék magamtól, a plugnplay fajták pedig bőven meghaladják tudásukkal azt az igényt, ami nekem kell. szóval valószínűleg marad valamelyik Kingston, ha nem találok addig jobbat... bár nagy hallgatások vannak arról, hogy kellő sebességű-e ahhoz, hogy fullHD videót streameljen, meg a támogatott fájltípusokról sincs szó...
-
Mister_X
nagyúr
Lehet velem van a gond, de angolul és magyarul is megfelelő a helyesírásom, ellenben egy billentyűzetet használok, ha angolul, ha magyarul gépelek - utána meg belejavítgatna abba, amibe nem kellene, pont után naggyal kezdi a szót, stb. Olyat még nem tapasztaltam, hogy kijavítana logikai hibákat (pl. hearth helyett heart), bár lehet már ez is benne van, Ahol engedek javaslatokat, az a kínai és japán input, mindenhol máshol instablock, még koreiai inputnál is.
-
silmatauki
őstag
Biztos, hogy az egészet végigjátssza ésvagy nem remuxolja lejátszás előtt az egész MKV videót mp4-gyé, gyak. lefoglalva legalább annyi helyet, mint amennyi maga a film? 2013 végén (lásd itt a postokat: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1680468&page=2 ) még azt nem tudta – az Infuse 1 / 2 már akkor is kitűnő MKV-over-AirPlay supporttal bírt (persze akkor még DTS nélkül), mindneféle előzetes demuxolás nélkül.
(Most nem tudom ellenőrizni, mert kihasználatlanság miatt elajándékoztam az ATV-met.)
-
vadászcsiga
félisten
En is rápróbáltam a napokban újra erre az iCabre de nekem még mindig gagyi hatást kelt, nem beszélve a még mindig fennálló zoomproblémáról. Modulok közt kipipálva az increase maximum zoom izét a következő tab megnyitásáig jo, utána viszaall az eredeti állapotra. Na meg vissza swipe nagyon hiányzik
A zoom bug csak nálam van tudom, múltkor kiderült. Fogalmam sincs miert
-
ARCADIA
újonc
Nagyon köszönöm gyors válaszod, remélem nem veszed zokon, hogy ha még feltennék pár kérdést. Mivel úgy látom, hogy ott vagy a témában (természetesen, ha nem érsz rá vagy csak unod a kezdő, mint én együgyű kérdéseit és nem válaszolsz, is köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és szántál rám pár percet).
Tehát: mivel pár napja ismerkedem még csak ipad-emmel , amit válaszban leírtál egyenlőre még számomra kemény dió, bár idővel talán majd én segítek ilyen témában másoknak. Nem igazán értem azon kívül, hogy bedugom és rácsatlakozom az iTunes-ra, utána mi a teendő? Ebben szeretném, ha adnál egy leírást, vagy egy tutorial-ról szóló linket.
Azért is mertem belevágni a Jailbreak-ba, mert szeretnék játékokat futtatni (ingyenesen), amiket a Ncore-ról töltök le. Annyi már világos, hogy APK-fileba vannak feltöltve a játékok, de a letöltésük után merre, hogyan, hány méter - tehát maga a játékok felmásolása és futtatása a ipad-on számomra még nagyon nem világos. Ezért kérnélek meg, hogy pár mondatban, vagy a már előbb említett tutorial-okban vagy megadott linkekben, vagy a linkek elérhetőségében segíts.
Tudom, hogy így ünnepek alatt kisebb dolgod is nagyobb annál, hogy engem korrepetálj, de még egyszer tisztelettel szeretnélek megkérni, ha kedved vagy időd engedi segíts elindulni ezek az ipad-es dolgok világában.
Még egyszer köszönöm fáradtságod és segítséged. Szabolcs -
_Csaba_
senior tag
Egy táblagépnek a fő egysége a kijelző. Nekem ne mondják már hogy nem befolyásolja a használatot, amikor zavaróan beég egy kép.
Ha lötyögne a hangosító gomb azt még elfogadom, de ha a kijelző hibás! akkor ne magyarázza meg nekem senki a szervizbe hogy az jó.. Ha én ilyennel szívnék és nem cserélnék, nagyon szomorú és dügös lennék.
-
T_Stark
őstag
Tudom, nem is ez a fő cél, csak amolyan végletként említettem meg, hogy max ezt csinálnám néha rajta amit tudnia kéne. Amúgy a fő felhasználás böngészés, chatelés, youtube, képnézegetés/alapszintű szerkesztés, zenehallgatás...
Semmi extra.(#4626) vadászcsiga
Gondolom van erre valami 3rd party app, amivel ki lehet küldeni DLNA kompatibilis eszközre képet, videót stb, vagy tévedek? -
_adaml21_
őstag
Idézem: "Két alkalmazás egyidőben futtatható osztott képernyőn?"
Erre válaszoltam, hogy nem lehetséges. Egy szóval nem mondtam olyat, hogy zenének (vagy bármi másnak) osztott ablakban kéne futnia.
Utána pedig arra írtam, hogy attól még, hogy osztott képernyős multitask nincs, háttérben futhatnak párhuzamosan az alkalmazások, csak a kérdező nem tudott különbséget tenni a két dolog között.
-
weinmaker
őstag
Igen, közben utána olvastam. Sokan beszívták a zenészek közül, és megy a hajcihő. A legszebb az egészben, hogy ezek nem a párszáz forintos, hanem több ezer forintos alkalmazások. Remélhetőleg lesz akkora nyomás a fejlesztőn (úgy néz ki lesz), hogy kiadják a frissítést. Ráadásul ezek nem is kis cégek.
Csak mondjuk addig nem tudok zenélni
-
silmatauki
őstag
"Otterbox Defender tokkal megy a Qi? Újat mondtál."
Valszeg nem vagy kis hatásfokkal menne a vastagsága miatt, de természetesen nem tudom kipróbálni, hisz az isteni, "forradalmi" Apple nem támogat Qi-t (sem). De azért is vettem minden újabb iPhone-omhoz a Defendert, mert úgysincs a telókban Qi, így nem kellett miatta vékonyabb tokot választanom. Ha lett volna Qi, vékonybbat veszek. Az Otterboxnak is vannak strapás, ám vékonyabb tokjai, amik már biztosan (jól és hatékonyan) mennének Qi-val.
"Apple cuccaim vannak, tehát működnek keresztben"
Kár, hogy "csak" Apple-ekkel. Míg ha megveszel egy szabvány MHL, SlimPort adaptert vagy Miracast receivert, azt bármivel tudod használni: Android, (Miracast-nál) Windows Phone, desktopok, minden. Ráadásul az Apple Lightning – HDMI / VGA, 50 dolláros adapterei eleve rosszabb minőségű jelet adnak ki, mint a konkurencia (vagy a 30-tűs régi csati), ha nem az adapterben történik a videofile dekódolása, azaz mirrorozol vagy egy app direkt ír a videokimenetre. Nesze neked Apple "minőség"...
"A microUSB a legnagyobb rakás fos, amit valaha kitaláltak, annál még a 30 pines is jobb volt, mert ki tudtam tapogatni, melyik irányba fordítva kell bedugni."
Igen, ezt leírtam alább is: a microUSB a három közül a legrosszabb. Ennek ellenére különösen az olyan tokoknál, amik védik a Lightning portot is (nem csak a Defender ilyen), a Qi töltés lehetősége nagy segítség & időmegtakarítás & lehetséges hibák megelőzése lenne.
-
silmatauki
őstag
"Lehet, hogy le kellene járnod gyúrni is a sok ablakos multitaszkolás mellett? Nincs szükség számottevő erőhatásra. Ismétlem, van több dokkolóm itthon és Qi pad is. Ellenben te szemmel láthatóan az egyiket még nem próbáltad, csak megint megy a hasra ütögetés.
Nincsenek eltört kábelek, elhajtott dugók és hasonlók. Van 2009-es microUSB-s dokkolóm, amit azóta is használ a sógorom, semmi gond vele."Egy magadfajta Apple fanboy állításával szemben a userek nagy többsége wireless töltőt használ(na), ha lehet(ne). Nem véletlen, hogy a Qi-t alapban nem tartalmazó, ámde plusz hátlappal vagy hátlap alatti modullal használó Note 3 meg 4-hez annyiféle berakható óccókínai Qi töltőmodul van – azért, mert igen hasznos az ilyen töltés, és az emberek igenis azt preferálják a zsinóros töltéssel szemben.
A fizikáról meg felesleges vitatkozni. Azt még egy elvakult Apple fanboy is beláthatja, hogy az a csatlakozó (dokk, kábel stb.) garantáltan nem megy tönkre, amit nem használunk. Amit viszont igen, az tönkremehet.
-
silmatauki
őstag
"Az előbb elfelejtettem írni, hogy tokkal használom az autóban az i6 dokkolót, de ha elhagyom a tokot, vagy vastagabb át veszek, kb. 10 mp alatt átállítható a szélessége. Apple cuccokhoz kb. ötvenszer annyi minőségi tartozék közül lehet választani, mint a népszerűbb droidos csodákhoz."
1. Mutass egyetlen olyan dokkolót, amibe pl. Otterbox Defender tokokkal (amiket én használtam/ok az iPhone-jaimmal, hogy azok maximálisan védve legyenek) gond nélkül beállítható bármilyen iPhone. Egyetlen ilyen sincs. Baromi körülményes (15-20 másodperc) a töltőre dugás minden esetben. Szemben a Qi-s töltéssel, ami tökéletesen megy a Note4-emen szabvány S-View Qi töltősfedéllel, ill. a tokban(!) levő Nexus 7 2013-ommal.
2. A hajadra kenheted a sok kiegészítőt, ha pont a szabványos kiegészítőket nem támogatja az iPhone. Például a Qi töltőket - én is tök ugyanazt az olcsó Qi padet használom minden egyes Qi-s cuccomhoz. Vagy mondjuk az MHL vagy SlimPort HDMI adaptereket. Vagy mondjuk a microUSB töltőket/kábeleket. Megveszed egyszer az adaptert, és használod az összes gépedhez, gyártótól függetlenül – persze kivéve, ha az Apple, hihi...
-
-
silmatauki
őstag
Sajnos, az összes megállapításod tipikus Apple-védő – minden szuper, amit az Apple csinál, és minden haszontalan, amiben más gyártók többet adnak. Ráadásul tárgyi tévedést tárgyi tévedésre halmozol.
“Hivásrögzítés szinte minden országban illegális, esetleg a másik fél előzetes tájékoztatása mellett megengedett.”
1, Abszolút tévedés. Az EU-ban szinte mindenhol pl. teljesen legális anélkül, hogy a másik fél tudná, ahogy az USA legtöbb tagállamában is. Olvasgass kicsit: http://en.wikipedia.org/wiki/Telephone_recording_laws
2, a hívásrögzítést csak mint egy olyan feature-t említettem, amit még JB'elve is csak korlátozottan tud az iOS, hát még anélkül... ezer másik ilyen van.
“Lőrés képernyőn a két ablakos multitasking igen vicces lehet, szerintem meg az iPad minire is fölösleges. Sőt, legtöbbször a normál iPaden se használnám. Annál is inkább, mert az agyunk is sokat veszít a hatékonyságából, ha meg kell osztani a figyelmet.”
Szerinted. Az emberek 99,9%-a szerint meg nem. Ha igaz lenne, amit írsz, akkor soha nem hozták volna létre az ablakos multitask operációs rendszereket, hanem még mindig single-task DOS-szal és hasonlókkal dolgoznánk. (Esetleg multitask rendszerekkel, de szigorúan ablakozás nélkül.)
“Most vettem egy Qi töltőt, vezetékes... Pont ugyanannyi rádobni a telefont a dokkolóra.”
Jajj ne fárassz már légyszi ezekkel a tipikus Apple fanboy-”érvekkel”... fizikai erőhatás kell a dokkolóba való betételhez / onnan kivételhez. Plusz, ha tokban tartod a telót, akkor máris gond van (spéci dokkoló kell ésvagy olyan a dokkoló, amiben nincs fizikai megtámasztás, ergó könnyen eltörik a Lightning csati). És mindez Lightning – a microUSB még sokkal-sokkal kényelmetlenebb, dugdosás szempontjából (vagy akár a régi 30-tűs Apple csati). A Qi töltős padre meg csak lerakod a telót, és felkapod onnan, amikor pl. kimész WC-re. Semmi dugdosás, eltört kábelek / elhajlott, cseréle szoruló csatik, semmi.
-
Peddy789
őstag
egy régebbi ismerősöm hivatalos szservizben dolgozott, ők látták h pl hogy amikor kijött az s4, 2hónap alatt az 5 verzió volt már, annyi apróbb javítás történt a hardwaren, pl rájönnek hogy az egyik kondi szar meg hasonló dolgok,
nexus 4-nél is volt több revizió, ott még fizikailag külsőre is volt változás a tapasztalatok alapján (4pöcök a hátlapra), de sok elektronikai alkatrészt is cseréltek, pl első verzióban a kijelző ragasztő miatt elszineződött a kijelző nagy hőfokon
ezek mindig így vannak, más kérdés hogy apple termékek mennyire elsők amik hozzámnk jutnak, de hogy náluk is vannak hasonló dolgok az 1000% csak titkolják mert ők a legsunyibb gecik ilyen téren -
kiki22
senior tag
Szia!errol a funkciorol en is tudok igy hasznalom a retinas ipadem.csak akartam venni meg egy keszuleket mondjuk egy minit ugy ,h magaba telefonalasra meg netezesre hasznalni.mert kulfoldon melozok es utazas kozben valamivel elutni az idot.a roming draga kint meg van 15 euros kartya amiben van 2000 perc ,sms,mb
-
Mister_X
nagyúr
A feladatát ellátja majd: MS Office van rajta, netezni lehet vele, jegyzetelni pláne, HearthStone fut, továbbá a legtöbb paraméterben (kijelző, üzemidő, tömeg) maga mögé utasít kábé bármit, ami a legtöbb noti rákfenéje.
Ez lenne az? Még az árát se mondanám annyira vészesnek.
-
Vasinger!
nagyúr
Nem lesz Pro változat, esélyt sem látok rá, teljesen felesleges is lenne szvsz.
runner 125:
Milyen ujjlenyomatmentes panelről hallottál Te?
Fogalmam sincs, hogy mi lehet a Mini-vel, pedig szerintem sokan veszik azt is, de ez a 0 vérfrissítés 2 és 3 között nagyon arra sugall, hogy nemsoká vége a Mini sorozatnak. Ennél még iPad 3 és 4 között is nagyobb különbség volt.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Azt akarod mondani, hogy támogatja a 3rd party programokat is? Az azért fura, mert ugyanazt a szoftver használja mint az elődje. Esetleg rendelkezel eggyel, hogy ezt tudod?
vadászcsiga:
Ez tény, de 6 és 6 plus-hoz biztos kevés lenne, meg ha egyszer feltöltöd a telódat vele már le is merült 0-ra kb. Külső akksiból mindenképp 2-3000 körülit vennék, ha kéne.
Alex91:
IOS alatt ezt kicsit másképp működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest