Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Én megnéztem egy csomó tesztet a 32 GB-os iPad-ről, hogy az alap dolgok telepítése után mennyi szabad hely marad és a nagy átlagnak 15-18 GB tárhelye marad (ugye kinek-mi az alap dolog). Szerintem ez 2020-ban már nagyon sovány, hacsak nem vagy 100%-ig felhőre és streamre átállva.
Ha videókat, képeket akarsz átküldözgetni rá, akkor az alapmodell három másodperc alatt lesz teljesen csurig töltve, pláne ha az a célod, hogy iPaden szerkeszd őket. Ami meg gáz, hogy ha árban feljebb lépsz a 128 GB-os modellre, az már árban kényelmetlenül közelíti a 64 GB-os iPad Air-t, ami meg egy sokkal naprakészebb hardvert kapott, jobb kijelzővel, ha olvasnál is rajta, akkor a TrueTone nagyon hasznos, kevésbé fárasztja a szemet.
-
Alex91
félisten
válasz
teleahocipöm
üzenetére
- Olyan 26-27 GB-ra tippelek...
- Amit kapsz a rendszerrel, azok teljes ertekuek, a tobbit letolthettek ra... Ott vagy ingyenes, vagy fizetos az App.
- En mar nem is tudom mikor volt az enyem iTunes-ra dugva... Szoval megoldhato. -
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! iPad 2019 vásárlásán gondolkodom, amire használva lesz Netezés, Youtube, eBook olvasás (van pár régi eBook könyvek átraknám rá, ha lehet) érdeklődnék a részletek felől.
- Új iPad 2019 vásárlásakor mekkora a szabad tárhely?
Megnéztem az MM-ben közelebbről és furcsának találom, hogy a 32-ből 29,6 GB tárhely foglalt volt, hát nem sok üres maradt. Megnyitottam egy Adobe .... appot, de error üzenetet adott "Disk full...... 3 GB ... " valami ilyesmit írt ki.
-Láttam, hogy sok app van rajta, azok beüzemelés után mind használhatóak vagy demók?
-A videók, képek, eBook, stb átküldése androidos telefonra/ról , Linux pc-re/ről megoldható-e iTunes nélkül.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
válasz
SharpSA
üzenetére
kérlek ne hozd fel a témát, mert mindig agyvérzés közeli állapotba kerülök ettől....
érted van már TŐZSDE app... de a szaros időjárás appot, ami gyakorlatilag KÉSZEN van, csak rá kellene bxszni egy 2x scale-t meg nem hajlandók megcsinálni
az ilyen apró szálkák miatt utálom ezt a céget ...
-
SharpSA
veterán
Akkor jól látom hogy nem látom...
Sejtettem egyébként, de gondoltam van valami trükk.
Azért jópofák... Időjárás app nincs, de widget van. -
SharpSA
veterán
Vettem egy mini 5-öt. Nem találom rajta az időjárás és wallet appokat és az áruházban sem. Viszont előbbinek van widgete, utóbbi meg ott van a beállításokban. Akkor maga az app hol lehet?
-
Süvi
őstag
Jelen ill. korábbi hozzászólások alapján számomra egyértelmű, hogy az Ipad-eket kétféle kijelzővel gyártják:
- Vannak a még levegőtől is karcolódók és
- Vannak, amiket lehetetlen megkarcolni.
Nekem sikerült a mini5-be fizikailag is létező Sim kártyát tenni.
-
reggi
aktív tag
válasz
Malfoy
üzenetére
Igaz elég jól bírják . Céges iPhone 7 plus telomon kb 1 éve nincs fólia , ha letisztitom csak apró hajszál karcok vannak rajta, azokat is keresni kell. Persze ahogy írtad nem kell kulcsok melle szórni . Egyszer esett, akkor még volt rajta fólia de ment a kijelző is ,csere lett a vége . Azóta nincs rajta..
-
reggi
aktív tag
Rendeltem én is két fajta üveg fóliát a pro tabletemre, mivel egy hónapig használtam fólia nélkül így rögtön feltűnt a különbség . A színek és a kontraszt is megváltozott . Raktam rá egy másik típust, de ugyanaz. Próba képen vissza szedtem és félig fedesbe újra rá raktam és elég nagy a különbség . Én úgy vagyok vele ha már van egy ilyen kijelző , akkor inkább élvezem ezt és bevállalom az esetleges hajszál karcokat. Ja megjegyzem ha eleve fóliával kaptam volna nem tűnt volna fel, de így látható a különbség .
-
kalanchoe
senior tag
Újfajta cellular verziós iPadek pontosan hogy működnek? Valakinek van konkrét tapasztalata velük? Mert ha jól látom, a Mini5, 7th gen már csak eSIMet kezel.
-
Akkor ott a fólián variáltak valamit időközben.

(#27773) ittakary: 12.9-és kijelzőt nem tudom mennyire kellene közel tartanom az arcomhoz, lehet neked ráfolyna a nyálad, de én a saját szememnek hiszek, és mint mondtam van minőség romlás, de amennyivel többet nyújt, köszönöm szépen, teljesen elégedett vagyok vele. És attól hogy a kijelző egyik tulajdonságán 10%-ot ront a többink javít vagy 70%-ot, így összeségében azért fizetek hogy jobb legyen.
-
matt fólia nagyon jó döntés, kb azt csinálod vele, mintha a gyönyörűen megtakarított kijelződre rácsuláznál és szétkennéd rajta

a retina kijelző felbontásának és élességének elveszíted kb a jó részét, magyarul pénzt költesz azért hogy rosszabb legyen

azt hogy minimális a minőségromlás, úgy tudom elképzelni hogy méterekről nézitek... kézben tartva SZEMMEL látható hogy a matt miatti homályosság
-
Süvi
őstag
9.7 Pro-ra rendeltem matt fóliát, minimális minőségromlás.
Mini 5 -re rendeltem matt fóliát - ugyan attól a cégtől-, szörnyű minőségromlás. A felület olyan érdes volt, hogy körmöt lehetett rajta reszelni, a szemem akkor is látta a szemcséket, ha a ipad után hirtelen másfele néztem. Ment rá üveg.
Vettünk a Pencilre ilyet, a párom szereti nagyon. -
Én a hajszálkarcok, a ceruza és a tükröződés miatt matt fóliát használok, minimális a képminőség romlás, cserébe nem hogy karc, de még ujjlenyomat sincs rajta és a ceruza isteni vele. Üvegfóliához képest pedig szinte nulla tükröződés.
csak hogy legyen egy ilyen vélemény is. -
KZP
őstag
válasz
Antonio
üzenetére
Szia!
Nekem 2018 Pro van, de nem volt rajta alapban semmilyen fólia. Szerintem egyiken sincs. Én rakattam rá üveget, amivel érzhetően jobban tükröződik, de ennyit nekem megér, hogy ne karcolódjon.
Ekkora felületre házilag szinte lehetetlen felrakni buborék/pormentesen bármilyen fóliát. Érdemes nézni valamilyen céget, akik nem nagy összegért felteszik rá szépen. -
Antonio
senior tag
Sziasztok nemrég rendeltem 2018as Ipad prot 11". (ez az első tabletem tehát nincs tapasztalatom)
Visszaolvasva a fórumban meg a neten böngészve vegyes véleményeket olvastam az utólagos üvegfólia védelemmel kapcsolatban.
Angol fórumon olvastam hogy üvegfóliával csak korlátozottan használható (nem találom most a linket) mindkét kéznek (újnak) érinteni kell a készüléket/képernyőt hogy normálissan lehessen használni vagy valami ilyesmi) de lehet ezt már orvosolták azóta
Ha minden igaz Pro verziók alapból kaptak a egy teljes körű fóliázást
Smart tokot alapból vennék, és ma rendelném a kérdés rendeljek-e mellé üveget is ...
ami elgondolkoztat van-e értelme + tempered glass nak- Felhelyezés (egy sima Iphoen 8-nál is jó pár percig masszírozni kell hogy minden buborék kimenjen: 11" nál ez hatványozottabban több probléma lehet e téren. telefonnál kötelező mert sokszor a zsebben van, de Ipad nél?
- Ha netán vennék később valami hasonló billentyűzetes combo-t [link] akkor nem lenne gond a készülék behelyezésnél az a kis 0,3-5 mm többlet vastagság?van itt Pro tulaj akinek van /nincs rajta üveg és mi a véleménye.
Az alap fólia az mennyire karcolódik idővel?
köszönöm -
Alex91
félisten
Valaki nem tud egy olyan INGYENES App-ot, amelyik be tud tolteni gpx allomanyt, es az alapjan a fotokat kepes geotag-gelni?
-
ranlomadi
tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
B.i.L
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
A 10,5 próra gondoltam,bocsánat,igazad van...nekem jó fülem van,de láttam

4 hangszórót nemfogsz tudni lefogni,hacsak nincs lapátkezed.
Hol tudom ipaden megnézni a metaadatokat? Gondolok a film felbontás,stb csináltam telóról 4ks filmet,ahogy a kárászok a susnyásba túrnak,átküldtem ipadra,aztán semmi infó? -
Downsampling
senior tag
A hangbéli dologgal egyet értek. Netflixnek is szép képe van a mezei 2019-es iPad-en is, de a hang csapnivaló. Pláne, hogy ugye filmhez elforgatja az ember a kijelzőt, így mindkét hangszóró egy oldalról fog szólni.. Ha pedig kézben tartom, akkor esélyes, hogy befogom a hangszórókat...
-
Downsampling
senior tag
válasz
btudos
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Többféle módon is próbáltam a megosztást, mindig lefagy... De ahogy írtam, máskor is tapasztaltam már fagyást az iPadnél (amúgy még nincs egy hónapos), csak nem jegyeztem meg konkrétan, mert egyedinek tartottam a problémát. Csak ma úgy jött ki, hogy több emailt is kellett küldeném, különböző helyen tárolt fájlokat csatolva (iPad-en, OneDrvive-on, iCloudban, stb.)… A megoldás az lett, hogy a régi iPhone 8 Plus-szal csináltam meg mindent...
A "függetlenség" jó hír!
-
kkdesign
senior tag
válasz
ranlomadi
üzenetére
Szia!
Hát, mennyire zavarna az, hogy laminált a kijelző, vagy sem? Ez előny az Airnél. Továbbá az erősebb processzor is, ami időtállóság szempontjából további előnyt ad a 19es ipadhoz képest. Ha viszont nem feltétlen ad számodra ez az egykét dolog jelentős pluszt, akkor teljesen jó ezekre a 2019es ipad is.
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Most vásárolnám az első ipad-em.. Szerintetek megéri a felárat az Air 3.. Vagy bőven elegendő a sima 2019es basic verzió? Filmezés, munkához jegyzetelés, kis játék.. Kb ennyire kellene -
btudos
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Honnan indítod a megosztást? Fájlokból, OneDrive-ból vagy az e-mailhez adnád hozzá? Próbáld meg többféle módon, gyanús, hogy nem konkrétan az iPad a probléma forrása.
És igen, az iPadek függetlenek, gond nélkül mennie kell bármilyen szolgáltató kártyájával.
-
Downsampling
senior tag
Ja igen, a szolgáltatónál vásárolt LTE+WiFi iPad-ek szolgáltatófüggők? Valahol mintha azt olvastam volna, hogy hiába veszi az ember pl. a vodánál hűségidőre, az iPad attól még nem lesz függő... Vagyis működne más szolgáltató SIM kártyájával is?
-
Downsampling
senior tag
Na, most lett elegem az iPad-ből… elvileg az összes közös felhőben tárolt mappáimat (OneDrive, iCloud, stb.) látja a laptopom, a telefonom, és az iPad is. Mégis, ha el akarom küldeni emailben az iPad-ről, az azonnal belefagy. Az iPhone simán megcsinálja, akár a laptop. Főleg a PDF-eknél van ez. És már nem ez az első olyan dolog, amit a régi iPhone Plus simán megcsinál, a 2019-es ipad meg lefagy... szuper...
Valakinek ötlete, vagy hasonló probléma? -
ZahAdanos
csendes tag
Szép napot. Apple pencil szervizelhető? Tudtok olyan helyet az országban, ahol foglalkoznak ezzel? Köszönöm. ☺️
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy Ipad pro 2017, de nem akarja az alkalmazásokat automatikusan frissíteni,
pedig be van kapcsolva. Az appstore-ban külön el kell indítani a frissítéseket!
Valamit be kell állítani még? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csabiks
üzenetére
Most maradjunk annál, hogy legalább egy sajtfecnit kapott a cseréről, amin rajta van az eladó és vevő neve, régi szériaszám, új szériaszám és az már megfelel a jótállási/szavatossági igények érvényesítésére alkalmas dokumentumnak.
Nálam szolgáltatónál volt olyan, hogy telefont cseréltek, kaptam egy nullás végösszegű számlát, rajta felvezetve, hogy bevették a régit, kaptam egy újat és menjek isten hírével. Attól a szent naptól kezdve olyan, mintha ingyen "vásároltam" volna egy vadiúj készüléket. Ha cég a vásárló, csak annyi a különbség, hogy a cégekre vonatkozó szavatossági szabályok élnek.
Meg ezt lehet azzal cifrázni, hogy a "cégre vettem" kütyüket a használt piacon is csak úgy lehet jogilag tisztán eladni, ha a cég kiállít erről egy számlát a vásárlónak és hát ugye a használt termékekre vonatkozó szavatosságot biztosítania kell rá. -
csabiks
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
felteve, ha nem afacsalt papir nelkuli ‘cserelt’ keszulek
-
Downsampling
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Külföldi, cégre vett cuccról van szó.
-
Stauffenberg
nagyúr
Garanciában cserélt készülékre újraindul a jótállás/szavatosság, mintha aznap vetted volna. Nem az Apple gyári jótállásra vonatkozik ez, hanem a kereskedőre (az EU-ban mindig a kereskedő adja a kötelező jótallást, míg a gyártó adhat önkéntes jótállást, saját szabályokkal).
-
vadászcsiga
félisten
Hardveraprón 270 a legolcsóbb wi-fi+cellularos iPad pro. 233-ért ma elviszem és kirakom drágábban

szerk: kolléga közben köddé vált
-
HeRkeD
friss újonc
válasz
üzenetére
Apple termékek mindig jól tartották a használt árakat. Szóval szerinted 233k ér egy makulátlan pro 11 64gb cellular. Érdekes 270 alatt még nem láttam, de nincs is nagyon belőlük eladó . Azért tegyük hozzá, amit én fogok eladni, az itthon vásárolt legálisan, szervizbe soha nem volt, nem mókolt stb.. akik kereskedőktől vesz nyomottabb áron, meg ilyen szövegekkel hogy garibol visszajött , meg ők vállalnak rá 6 hó garit, ezek ilyen letiltott,vagy alaplapcserés lopott, vagy rommá tört darabok új házat kapva. Szóval nagyon nem mindegy kitől mit veszünk mennyiért .

-
HeRkeD
friss újonc
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem használom az fb-t egyébként , nem tudom ezeket.
-
HeRkeD
friss újonc
válasz
csabiks
üzenetére
Van tapasztalatod esetleg ,hogy hol érdemes meghirdetni iPad pro 11 64gb wi-fi+cellulart ,ahol sok ember látja , Magánemberek , akik tudják mi mennyibe kerül , és nem csak a kereskedők próbálnak lecsapni rá, nevetséges árakkal bombázva? Itt hardverapron is ez a helyzet ahogy néztem. Én inkább magánembernek adnám tovább,aki megbecsüli
-
HeRkeD
friss újonc
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Ragaszkodtak a személyes átvizsgáláshoz, ahol nincs ugye zsákbamacska ,és úgy akartak 180-190 et adni érte , tehát teljesen hülyének néznek mindenkit,illetve átveri ,lehúzzák stb lehet sokféleképpen hívni ezt, a hozzá nem értő embert. De.. nem hiszem hogy egy alap logikával ne tudná kikövetkeztetni bárki ,hogy a 320k készüléke nem 190k ér , úgy hogy bolti állapotú és felszereltségük . Így biztos nagyon kevés emberen tudnak “nyerészkedési “ Egyébként .. mit kell egy tableten vizsgálni ? Megnézi működik e a hang, bt, wi-fi , akku állapota ,faceid és kész . 5 perc az egész , kijelzőt , külső állapotot meg látják ugye .
-
HeRkeD
friss újonc
-
HeRkeD
friss újonc
sziasztok. Mennyit ér jelenleg szerintetek egy új állapotú,használt ,full dobozos iPad pro 11” 64gb wi-fi + cellular modell? Ahogy néztem 320k a legolcsóbb helyeken újonnan .
-
Ringman
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
szolgáltatói listaár = áruhitel, kamat+kockázat bele van kalkulálva.
itt megnézheted, hogy milyen hajmeresztő árak vannak -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Mint mondtam a sima Wi-Fi 32 GB modellért is nagyon jó ár a 60 ezer forint, egy LTE verzióért meg főleg. A többi már csak a szokásos szolgáltatói hókuszpókusz kritikája volt.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez amúgy egy LTE+WiFi modell, tehát nem a 130 ezres. A három fő mobilszolgáltatónál amúgy erre a modellre eléggé eltérő árakat adtak meg (én is körül néztem, hogy tudjam, miről alkudozunk). Ez az enyémnél 184 ezer volt, utólag, amikor szerződtem velük újabb két évre, akkor került a szerződésre a 211 ezer forint. Hogy ez miként jött ki, nem tudom, de nem is érdekel. Nagyjából én elmondtam, hogy mit akarok tőlük - és ennek nem volt része az iPad alku. Amit akartam, azt 95 százalékban meg is kaptam, ezt fejelték meg a 60 ezres "ajándékkal". Plusz egy készülékbiztosítással. Szóval, ha úgy nézzük, te erre a modellre írtál 180 ezret egy Apple értékesítőnél, úgy helyben is vagyunk a 184 ezerrel.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Nem mintha a 60 ezres ár gáz lenne érte, még az előző generációból sem találni ennyiért használtat, de ez a 211 ezres "listaár" eléggé meredek (és egyik szolgáltatónál sem láttam ilyen listaáron, de tudom tudnak pult alól elővenni ilyen árlistákat).
Újonnan, hivatalos Apple resellernél 130 ezer körül indul és az LTE verzió is 180 ezer körül megy, ez a hivatalos listaára (más helyeken, mint Media Markt még olcsóbb, de ezeket vegyük külön). Egy Air-t mennyiért raknak ki? 400 ezerért? És a Pro már 1 millió forint listaáron?
Nem veled vitatkozom, csak a szolgáltató könnyen számít be "adósságot" nagyvonalúan, ha előtte megszorozza kettővel a listaárat és abból engedi el. Ez elég gyakori náluk, sehol nem hirdetik a weboldalon a készülékek "listaárát", még ha hűség nélkül, feltöltőkártyásan is hozol ki valamit, annak sincs olyan ára, mint a pult alól elővett árlisták "listaár" oszlopában, ami csak arra jó, hogy a piaci árakkal képben nem lévő ügyfeleket megvezessék, hogy mekkora kedvezményt kapnak még a semmire is. -
pont mostanában akartam én is ebben a témában írni
iPad 2 óta használok iPad-et, és imádom őket, de az Air 2-nél megragadtam, mert egyszerűen annyira erős volt, hogy nem éreztem szükségét a váltásnak
Végül onnan 2017 végén cseréltem iPad Pro 9.7"-re és egészen a múlt hétig azon is ragadtam (32GB Wifi volt nagyon sokáig, onnan cseréltem egy 32GB LTE-re, majd onnan egy 256GB LTE-re), de egyszerűen nem éreztem a váltás szükségességét
Majd most jött jó áron hozzám egy iPad Pro 10.5" 64GB, és össze vissza k |_| lázom magam, annyira imádom. Nagyobb kijelzőt akartam már régóta és volt is 12.9es iPadem 1. és 2. generáció is, de azok hatalmasak voltak, ágyban fekve kényelmetlenek voltak és eladtam őket 2-3 héten belül.
De ez a 10.5 kijelző érezhetően nagyobb, de szinte ugyanabban a ház méretben, szóval tényleg pont jó. A 120Hz ~ Pro Motion pedig valami csoda... imádom! Lefolyik a kijelzőről minden animáció.
-
Downsampling
senior tag
Szia!
No, igazából nem volt életbevágó nekem iPad-et venni. A telefonos szolgáltatómnak lépnie kellett pár dolgot, hogy a sok korábbi miattuk elszenvedett problémámat orvosolják. Az alkudozás egyik eleme lett az iPad. Náluk a vásárlás időpontjában ez a modell 211 000 forint volt listaáron, ezt kaptam meg 60 ezerért. Illetve még más kedvezményeket pl. a legjobb (mindenben korlátlan) tarifájukat baromi jó áron.
Szóval én most nem reklamálok, mert nincs miért. Kaptam valamit, amit amúgy feltehetően meg sem vettem volna. Ellenben azóta sok örömet okozott, illetve átvett egy csomó szerepet a laptopomtól és a mobilomtól is. Nem, nem a kép- és videószerkesztést, inkább a szöveg- és táblázatkezelést/szerkesztést.
A 32 GB-os háttértár pedig leginkább a zene- és videótároláshoz kevés, ami utazáskor jönne jól még úgy is, hogy az EU-n belül korlátlan az internetem (pl. sok külföldi országban - elsőhelyen említve Németországot és Franciaországot - még a legmenőbb helyeken - pl. Párizs egyes részei - egyáltalán nincs mobilinternet). Ehhez nekem bőven elég lenne, ha pendrive-al tudnám bővíteni a háttértárat. Csak mint kiderült, ehhez nem minden pendrive alkalmas...
Szóval nekem abszolút nem gond, nem gáz, nem ciki, és még a munkámban sem akadályoz, hogy occóért megkaptam garival, biztosítással újonnan ezt a low budget iPad-et…
-
zaskar
senior tag
válasz
Shany0811
üzenetére
Én 2017-ben vettem egy új 10.5 Pro 64 Gb-ot. Két évig használtam, majd tavaly októberben eladtam, és vettem egy ugyanilyet 256 gigást, szintén újonnan. Persze ehhez az kellett, hogy az istyle tavaly jó áron adta. Így nem láttam értelmét se az új Pro-nak, se az új Air-nek. Tehát már a másodikat használom a 2017-ből, és a mai napig elégedett vagyok vele.
-
Zilliax
csendes tag
Valaki használ ingyenes appot rajzolni , tervezni , ami fél profi szinten van legalább , vagy ezt csak a fizetőstől lehet elvárni ?
-
koma106
senior tag
válasz
Shany0811
üzenetére
Ezt Neked kell eldöntened. Nem tudom mire használnád, a Pro mellett szólna számomra a jobb hangzás és a vaku (sok papírt “szkennelek”, ahhoz ez hasznos), a Pro Motion, 120Hz kijelző (ha az van benne, ebben nem vagyok biztos). A támogatottság hiányától én nem félnék, szerintem jópár év van még a 2017-es Pro-ban is, ha olcsóbb is, akkor a Pro-t választanám.
-
Shany0811
tag
Sziasztok!
Tervezem iPad vásárlását, 2 modell ragadott magával, pontosabban elégítené ki maximálisan azt amire nekem szükségem lenne. Ez a két modell az iPad Air 3 2019 10.5', illetve az iPad Pro 2017 10.5'.
Olvasgattam teszteket, összehasonlításokat, végignyálaztam töviről hegyire (úgy gondolom), egy kérdésre azonban nem találtam a választ.
Értem én, hogy az Air-ben A12 Bionic chip van 3Gb RAM mellett, frissebb készülék. Az iPad Pro-ban meg ott az A10X chip 4 Gb RAM társaságában, azonban ő már 2+ éves konstrukció. Hosszú távra tervezném a vásárlást 3-5 évben minimum (amennyiben létezik az iPadeknél ilyen hosszú időtáv ).
Az "öregebb" iPad Pro hajszálban tér el az iPad Air-től, azonban kérdés számomra, hogy a Pro-t érdemes e megvásárolni, tekintve a korára és a tervezett használati időintervallumra, vagy maradjon az ember a frissebb, majdnem egyező paraméterekkel rendelkező frissebb kiadásnál...?
Köszönöm előre is a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- reMarkable 2
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Még órára is van bászki. Lehet nincs rá kapacitásuk, mint az Instagramnak az iPad appra.

Kösz,droidhoz szoktam.