Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Ep35-DS4 a lap
, alapon Normalon volt, csak ahogy emeltem a szorzót villogott össze-vissza hogy a fesz nincs optimalizálva, beraktam auto-ra, gondoltam csak nem ad neki sokat..... hát de
Ma át lesz állítva , tegnap játszott ilyen fesszel 2 órát össz-vissz. Ez egyébként R0-ás már.
Ja a másik , a cpu alapon 12,5 helyett 10,5-es szorzón indult 2100-on
Ilyet láttatok már?
-
Chosen
addikt
válasz
belaazallat #8093 üzenetére
1.28 as vid, gyári cooler, de haveromnál kvára kellett kapkodni és véletlenül auto feszen hagytam a cuucokat , olyan 10 mp- alatt kellett belőnöm a biost.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
e5200 3,3Ghz 1.392V elmegy még a fesz
vagy nagyon sok?
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57 #8090 üzenetére
bizony okosabb lett a progi -
bakosgabor57
őstag
válasz
zoo8800 #8058 üzenetére
1.52 CPU-Z már a validban is kiírja a CPU feszt
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
jimmy87 #8082 üzenetére
A giga lapokban System memory multiplier.
De van egy támpont, amin elindulhatsz. Most milyen órajelen megy a Ram-od és mekkora FSB-vel megy a proci? Mert ha pl 800Mhz-en van a Ram és az FSB 200Mhz, akkor a Ram szorzója 4, tehát egy 4-est kell keresned. Ha máshogy van belőve a proci, akkor aszerint keresd és számolj utána. Ha nem megy, akkor írd le ide a Ram órajelét és az FSB-t. -
jimmy87
tag
sziasztok!Nekem aza kérdésem lenne, hogy a RAM szorzóját hol lehet állítani?(ASUS p5kPL-C,nem egy tuning deszka).
-
RootRulez
félisten
köszi a kimerÍtő tájékoztatást, még anyni érdekelne, hyog ezeknél az 5xxx-6xxx szériáknál szempont a stepping, vagy mindenek ugyan olyan?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
RootRulez #8070 üzenetére
A dupla méretű másodlagos gyorsítótár a játékoknál nagyon bejön, nekem a 2160 a MOHA-t csak csak 2,7GHz-en vitte akadás nélkül, az 5200-as 2.5GHz-en is elviszi.
3GHz-en megy alapfeszen, erre 80% esélyed van, és mérhetően kevesebbet eszik ezen az órajelen, mint a 2160 ami szintén alapfeszen viszi a 3GHz-et. 3.55GHz a max., míg az 5200-nál 3.9GHz, és ez az átlag kb. -
CHIPman
nagyúr
válasz
RootRulez #8072 üzenetére
3GHz alapfeszen csak a legrosszabb esetekben nincs meg. Ha tapasztalsz lagolást max felbontáson, max beállításokkal(nem FPS lagra gondolok, hanem amikor folyamatos a game, és egyszercsak egy időre beakad), akkor érdemes, a nagyobb cache miatt. Amúgy meg, ha fontos a fogyasztás(ez gondolom fontos) és a kisebb melegedés(olyan hűtő mellett gondolom nem túl fontos), és van rá x pénzed, akkor is érdemes lehet.
A procikra meg:
1: Intel Pentium Dual-core E5200
2: Intel Pentium E6300(266FSB+VT miatt nem P, amúgy a dobozán rajta van, hogy Dual-core a hírek szerint)
3: Intel Core 2 Duo E7300(266FSB+más utasításkészletek, ha jól rémlik)
De, hogy az E7300 miért hasonlítana a másik kettőre, azt nem értem... -
RootRulez
félisten
Feszt emelni nem igazán szeretnék, de akkor gondolom a 3GHz simán megvan egy 2.5GHZ-s 5200-val? Megéri lecserélni 2180at rá?
Miért különböznek a hasonló procik név szeirnt egy cég árlistáján belül?INTEL Dual Core E5200
INTEL Pentium E6300
INTEL Core2 Duo E7300Dual Core és Core2Duo val tisztában vagyok de ez a Pentium... Vagy csak elírás lenne?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
RootRulez #8070 üzenetére
Szia!
Az E5xxx-ek tuningpotenciálja nagyjából azonos az E2xxx-ekkel annyi különbséggel, hogy az E5xxx-ek órajelei sokkal magasabban kezdődnek, így kiszámolható, hogy sokkal később is van végük (értelmes feszen). Az antituning E5200-k vége kb. 3,4-3,5Ghz, az átlagosaké 3,7-3,8Ghz, a durvábbaké pedig 4Ghz+.
Az E2xxx-eknél kb. 10%-al gyorsabb azonos órajelen egy E5xxx.
Az E6xxx-ek közül csak az új E6300 az egyetlen 45nm-es darab, ami csak a VT miatt jobb az E5xxx-eknél. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ezeknek az 5xxx szériás prociknak milyen a tuningpotenciálja.
Olvastam, hogy az intel csökkenti az árakat és lehet érdemes lenne a 2180 helyett beújítani egy 5200 5300, szal olyan 20 alatti megoldásra gondolok.
Mibe jobbak ezek, mint a 2xxx osok? Megéri-e váltani, vagy méjobb lenne valami 6xxx 20K környékén? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Toure28 #8065 üzenetére
Nekem 5200as proci van 3,5 ghz-n járatva egy sapphire 4850 és 3 gb ram. Nos ha az árnyékokat kikapcsolod minden más mehet maxra kivéve látótávolság az max 50-re és a textúrák mediumra stabil 35 fps megvan mindenhol! Az árnyékok nem tűnnek el így teljesen kb gta sa szerű lesz.
-
Toure28
csendes tag
sziasztok. szerintetek egy e5200-as feltuningolva mondjuk 3ghz fölé elvinné maxon a gta4et?
van mellette 2giga 800mhez ram, meg egy hd 4850-es kártya
köszi, jaés ha már tuning, milyen hűtőt tudtok ajánlani ehhez a procihoz? -
horitomy
tag
Lassan egy éve, de lehet, hogy már meg is van az egy, vettem az 5200-asomat.
A hdd 243 napnál jár. Tehát használom a gépet rendesen. Igaz nem full terhelésen ment eddig.
A lényeg: 1,4 volt kell neki biosban a 3,6Ghz-hez. Ezt az 1,4 voltot első pillanattól megkapja.
Eddig nincs baja, de szerintem még pár évig bírni fogja. Úgyhogy gyerünk hétalvó "hétalvó", "s"üssd! -
Vidori
tag
válasz
belaazallat #8043 üzenetére
Szia!
Ez nem Codegen, hanem egy Chieftec.
Onnan tudom, hogy nekem is van egy ilyen innen:
CH -
Gonosz15
aktív tag
CPU-Z
Bírta a 3,5Ghz -et is, de gyári hűtővel 50 fok fölé ment a hőmérséklet.
Így most stabil és nem túl meleg. lassan majd nekiállok csökkenteni a feszt és megnézem mennyivel bírja a 3Ghz -et.
Jah és a lap csak egy mezei kis Gigabyte G31M-S2C -
Stirbi
addikt
válasz
belaazallat #8036 üzenetére
esetleg egy jobb cpu hütö
? mutatnál képe a házadrol ?
-
hétalvó
addikt
Latom jol kifogtam... 1.275-os a vid-em, ebbol nem lesz rekorder proci.
pedig mind a 2140-em es 7200-om is a legjobbak kozott volt.
3700 korul elhasal, egyenlore.
viszont 1.2-n 3500-on lazan jo. tetszik.
-
Stirbi
addikt
válasz
belaazallat #8032 üzenetére
üdv
az a 83-82 fok a magokra sztem azért kicsit durva
-
Tombolo
tag
válasz
belaazallat #8032 üzenetére
Akkor én most örülök és köszönöm az infót!
-
Tombolo
tag
válasz
belaazallat #8030 üzenetére
Valószínűleg. Kicsit megpiszkáltam, most idle 45C. FPO: Q831B298. Alapfeszen megy 3500-at, 10x350-en. Vid az pedig 1.1875V. Az alaplapom meg rendessen droppol lefele
Keresek egy ultimatet is akkor
vzsry Köszi!
-
Tombolo
tag
Egy tuningmentes haveromtól sikerült olcsón hozzájutni ehhez a január végi példányhoz. M0 steppinghez képest egészen derekasan helytáll: [link] Most csak a melegedéssel vannak gondjaim, TX2-es hűtöm van, de lehet, hogy nem jól van pasztázva. Csak lusta vagyok leszedni
A szobában alapból van most vagy 30 fok az is igaz. De 4 gigán 9x fokos a cucc. Everest szerint legalábbis.
-
hétalvó
addikt
Megjottem
Nem birtam ki vettem egy E5200-est.
Mi a normalis OC szint?
Nekem ugy tunik 3500-on nagyon stabil nalam 1.2V mellett, persze R0-as.
Probalgassam a 4.0-at vagy esetleg mehetek fole is? (1.35 a max amit adok neki)
-
d@minator
addikt
4GHz mennyire gyakori az E5200-nél? Nkem most kinálnak egy G0-t de ahogy visszaolvastam pár oldalt az R0 akar lenni, nem?
(hűtés Scythe Infinity van) -
Bocaa
senior tag
ma reggel azért alapfeszen megküldtem 9*333 stabil volt
-
vallas
őstag
Helló!
lett egy e5300-s procim, előtte egy e4400 volt, azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az alapfesze a procinak, mert a cpu-z szerinte1,36-v on van nem sok ez kicsit?
nem szoktam fesszel tuningolni, csere előtt alapra tettem a biost és ezt mutatja.
előre is thnx
-
vzsryl
nagyúr
A G31-ekben is tökéletesen elmennek az E5200-k, feltéve ha olyan Bios van rajta (hivatalos oldalon nézz utána, hogy milyen kell).
Ha jól emlékszem, akkor a 450-es Asus-ban Delta bél van, ami elég kell legyen. Mindenesetre keress rá, vagy kérdezd meg a "Melyik tápegységet vegyem?" topicban. -
Bocaa
senior tag
2post hupp
-
Bocaa
senior tag
Olyan rohadtul kiszámíthatalan a procim egyszer beloadol 3.6 -on alapfesszel máskor +0.15 fesszel a 3.4el be sem jön a windows ettől annyira f*szkivaneffekt szokott nálam jönni
a videm 1.2 mos talapon megy 1volton röhej ja és a poén az egészbe ,h kitesztelte megy hónapja ,hogy elivelg 1.3at adok neki a biosban és 3500 ra beállítom és ott atomstabil volt most 1.4 el be sem bootol a win és nem az van ,h szétráncigálom csak szeretnék egy stabil eredményt 3300 mhz fölött
Nekem egy olyan c2d kéne ami kis feszemeleéssel visz 3.3-3.5 öt a potya e4500 1.42el megy 3.5ön de szerintem az sok fesz neki
-
T_Stark
őstag
válasz
kriszbon #8001 üzenetére
Azért csináltam így képet mert e fölé már nem nagyon mászik a hőmérséklete. Futtattam már 100 tesztet 100 beállítással, mikor először teszteltem hogy stabil e 3300on
És nem volt semmi gond, melegedéssel sem.
De ha nem lenne a szobában alapból is ilyen dög meleg még ennyi sem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Eladó egy XMG P406 laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest