Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubi2
senior tag
R0 az jó vagy rossz?
-
P100
senior tag
Én nem fogok tuningolni, hajthatatlan vagyok
Ha csak fél évvel nő a tuning-mentes hardverek élettartama, nekem már megérte 
-
P100
senior tag
Szóval az a 0,2 Ghz szinte semmit se számít? Nem tuningolok.
-
P100
senior tag
A INTEL Dual Core E5400 2,70GHz 775 BOX erősebb annyival a INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX -nál, hogy megérjen + 4 ezer Ft-ot?
-
Tubi2
senior tag
100%-on 60 fokos, az sok?vagy elmegy?
-
Tubi2
senior tag
4Ghz-et nem akar 1,4V-tal se. Most megpróbálom 3,6-ot, 1,3V-tal, mert alapon az se jó.
-
blazsey2
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
zoo8800
üzenetére
Naazé'

#7777 Stirbi : Megigazítottad a ventit?
#7779 Gyuri27 : Ahol nincs raktáron ott tényleg necces
Enyémet gyorsan elvitték, jó proci az nagyon, ráver majdnem 1ghz-et a nagy elődre és 45nm-es, azt meg ki nem xarja le, hogy az elsőt c2d-nek hívták, a sokkal erősebb meg kisebb fogyasztású utódot meg dual-core-nak? Már rendelés is jött rá, de nyár van, eladom a megmaradt ötketteseket, aztán talán ősszel folytatom a biznict'...fenének van kedve itt ülni állandóan
-
Stirbi
addikt
nah belefogtam a tuningba
egyelöre ez jöttki :
-a 0,5 ös szorzot nemszereti a kicsike
-12x280on nembootolt
-11x333on bootolt , feállt a rendszerezek vid el történtek

megyek megnézem miyen orajelig ál fel a rendszer és utána pedig stabilitás teszt következik
-
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
dehát én nem passzivban nyomom, hanem 1500rpm en forog az f7 pro ventije
Chaser- igen ez idle érték
Bulitt- fehér paszta szépen elkenve
esetleg még megprobálom ugy h leszedem az f7 prot vmi alkohollal át takaritom az alját azt
n meglátjuk
vid:1,2625
Esetleg még mvi hozászolás
? ötlet? -
Stirbi
addikt
üdv
ma vettem e5200ast, alapon a höfok proci:30 1ik 38 másik 31 fokos, reális ez? ac f7pro hüti

lehet h nem takaritottam le teljesen a hütö alját?
vélemények?

-
Chaser
legenda
Mélységes tisztelettel, megpróbálom érthetőbben, ha elsőre nem ment át... tegnap azt a spec-t dobta ki a gugli, ahol max 1.2V-ot írnak, ma mikor láttam milyen VID-eket írtatok M0 procira, jobban utánanéztem, ott már annyit írnak mint az R0 procikra. Kéretik megkövezni, amiért hivatalos intel forrásra alapozva úgy véltem, hogy az R0 5200-eseknél hivatalosan emelték a max adható feszt.
Nem "hypeolom" az R0-kat mert árulom őket, árultam régen M0-t is, volt olyanom is, a ph-s tuning szekcióban megnézheted az eredményeket, eddig R0-ból kettőt próbáltam ki, mind2 veri, lehet szerencsém volt, lehet nem, az eddigi eladottak és visszajelzések alapján nem szerencse-gyanús a történet. -
jagada
addikt
te linkelted mindkettőt azért idéztem, legalább elolvashatnád mit linkelsz!
elég sokat olvasgattam itt a tocsikban is és máshol is amiből azt szűrtem le, hogy nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy minden R0 jobb az M0-nál, van ilyen is meg olyan is közte.
Az is előfordulhat, hogy tuningos lenne a proci, de a júzer vagy láma a tuninghoz, vagy csak lusta próbálgatni, meg tesztelgetni (mert valjuk be el lehet jópár órát pöszmötölgetni vele), esetleg valamelyik hardvere ratyi és amiatt nem megy a tyúning.persze te azért hypeolod az R0-t mert azt árulod...
-
Chaser
legenda
-
ReFleXx
addikt
Nem ugy van hogy a minel kisebb VID-es proci a jobb? Mert az kisebb feszen tudja uazt a sebességet, ergo nagyobb tuning potencial van benne.
Akinek R0-asa van irja mar meg a VID-et, es hogy meddig birja a proc. Mar kivancsi lettem. -
Chaser
legenda
válasz
ReFleXx
üzenetére
300 FSB fölé igp-vel nem fogsz menni, már az is necces, 280 még biztos ok.
szerk: Te chipmanus, ez a vga laggolás érdekes
Sztem 1xű az ábra, kevés a 2160-ban az 1 mega cache, 2 megával elmúlik, nem kell hozzá 3.6G...szerk2: Nyilván ha nagyon megrángattad a 2160-at, azért nem laggolt, mert a cache cpu órajelen fut, minél nagyobb az órajel annál gyorsabb a cache, annál kevesebb is kell belőle.
-
ReFleXx
addikt
10perces Prime95 alatt min 36C max 59C.
-
ReFleXx
addikt
Nos.
CPU szorzó: 10
FSB: 330
PCI-E speed: 100
Memória szorzó: 2.66
-> XP üdvözlő képernyő már nem jött be.CPU szorzó: 10
FSB: 320
Memória szorzó: 2.66
-> XP betöltött de hibázott a videoCPU szorzó: 11.5
FSB: 266
Memória szorzó: 3.33
->Igy bejött az XP látszólag m1Az első két esetben az integrált VGA lehetett a baj?
Nem találom hol lehet a CL-t állítani BIOS-ba. Lehet egyáltalán ebben a lapban?
Alapból most CL 5-5-5-15 CR2 -
ReFleXx
addikt
Szeretnék egy probat tenni tuningba. Tudna valaki segiteni?
Config:
Proci: E5200 R0
Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2C
RAM: 2x1GB Geil Ultra CL4 800MHzMilyen beállítások szükségesek?
-
Nameg az is érdekes, hogy E5400-ból miért nincs SLG? Az meg rejtély, hogy az SLG-s E5300 rosszbbul fog menni az E5200-nál, kb. mint az E6300?
Stirbi: Néha megakad a kép fél másodpercre, utána megy tovább minden gördülékenyen.
mod: Megkérdeztem BandiT-ot, hátha van már SLG-s 5300.
Amúgy azt a hírt be tudnád linkelni, amiben írnak az E5x00 VT-ről? Sosem találom
-
Sakál18
csendes tag
a vt az a windows 7 xp modjához kell?
-
Gyuri27
félisten
válasz
CHIPman
üzenetére
Szeretem, ha a fogyasztást ésszerű kereteken belül tartjuk. De azért ennek nem kell ekkora feneket keriteni. Amúgy szerintem alap feszen kb ugyanazt tudja mint az 5200-5400. Max egy kicsit rosszabb. De szvsz 10w-n belül vagyunk. Ennyiért pedig nem ugrom ki a földszinti ablakon.
Árban kb egál a kettő. Csak ugye az nem mindegy, hogy az előtte drága 5400 még a raktár méllyéről került-e elő vagy új szállitmány.
Akinek meg fontos a vt az ne kockáztasson. Webshoppoknál pedig nem nagyon tudnak procikódot mondani. -
válasz
üzenetére
Elsősorban nem az lenne a lényeg, hanem, hogy azonos órajelet minél kisebb feszen lehessen kihozni. Mert pl. 3.6GHz-hez E6300-nak kell 1.28V-1.3V körül, míg E5200-nak ez meglehet 1.25-1.26V-on, ezért a fogyasztása jobb az E5200-nak azonos órajelen. A 3.6GHz pedig azért kell, hogy ne swappoljon a videokarim, 3.2GHz-en még megteszi ezt.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
1280x1024-en olyan 3,3Ghz után már szinte csak a proci pontok miatt nő az összpontszám. A játékok többsége 3Ghz-nél többet nem kíván, a legdruvábbaknak is elég 3,3-3,5Ghz. (Nekem is HD4850-em van...)
-
-
válasz
üzenetére
De nem ám. Július 12(vagy 11) után gyártott E5400-nak biztosan tudnia kell, E5300-at már kevesebben említik, E5200-at pedig még kevesebben, pedig az lenne az igazi.
ITT vannak ugye a Pentium procik, és ezek közül csak az E6300-nál írja a VT-t.
Az SLB ugyebár az R0-t jelenti, ezért van E5200-ból, E5300-ból, és E5400-ból is SLB-s.
Viszont E5300-ból van SLG-s is, ami ugyanaz, mint az E6300-nál, viszont a VT-t itt sem írja.
Tehát valaki tudja, hogy miért van két azonos stepping-gel rendelkező E5300 külön sSpec#-rel a listában? Erősen gyanítom, hogy az már VT-s.
MOD: sosem találom az ilyen VT-hez kapcsolódó Pentium híreket. Valaki belinkelné?
darky, te meg találd már meg a szerkesztés gombot... -
->Raizen<-
veterán
Van benne valami amit mondasz mert dual channel üzemmódba a gép 800 mhz ram frekivel nem stabil tuning nélkül is. Ezért raktam single channelbe őket. De hogy egyenként is hibázzanak 800 mhz alatt csak cpu tuningal? Még1x alapon a cpu és 3 ghz-n még jók együtt is single channelben. Na és a haver kingmax 1066os ramja vajon miért nem pöccent be a gépembe? Se kép semmi pedig a support listába benne van ez a tipus is clear c mos után sem. xd
-
->Raizen<-
veterán
válasz
üzenetére
3875 mhz-n az 1,36v elég volt minden benchmark lefutott jól crysis is ment. 3,5 ghz-n a 1,25 v is elég minden lefutott a gép stabil semmi baj 3,2-n is minden ok a feszt jól lőttem be orthosal 45 percig ezeket a frekiket néztem cpu stresses beállítással jó volt egyedül ha a ramot tesztelem szál el. Most 12,5*240en használom alapfeszen így jó nem hibázik a ramo orthos szerint és 12,5* 250-en sem.
-
mycso
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Hát asszem le is írtad a megoldást...valószínűleg a 2 különböző ram együttes használata okozza a bibit.
A ramokat külön - külön orthossal is nézted, és úgy stabil volt? (ha igen akkor nem kedveli egymást a 2 ram vagy a lap a 2 ramot egyszerre)
-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Csak azt gondolod, hogy stabil a gép. Lehet, hogy csak évekkel később jön elő a hiba, de nem stabil a géped, ha Orthos vagy Prime95 azt írja, hogy valami hiba van. Ilyenkor emelni kell a feszt, hogy stabil legyen a proci.
-
->Raizen<-
veterán
Auto-ra van téve minden a biosba ami a rammal kapcsolatos mármint időzítések a freki manual. Tuningnál meg próbáltam belőni hogy 800 mhz alatt legyek azért 720 680 ilyenek. Szóval nincs túlhúzva a ram egyik sem. Van egy 2 gb 800 mhz kingmax modul 2 oldalas és van egy 1 gb samsung ram 1 oldalas 800 mhz. Namármost ezeket külön külön is megnéztem ha 3,2 3,5 3,8 ilyen órajelekre teszem a procit akkor az orthos ram tesztelésnél elszáll. Az még esetleg némi infó lehet hogy majd mindennek lehet adni + feszt a lapon nb sb stb azok is mind autón vannak a ram fesz is. A gép stabil szóval nem értem ezt a hibaüzenetet!?
-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor az egy jó eredmény, vegyél egy jó hűtőt (TX2 vagy Freezer 7 Pro) a procihoz és mehet a 4 giga, de csak ha szükséged van rá.
-
mycso
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A ram gyár feszen, gyári időzítésen, gyári frekin megy?
-
->Raizen<-
veterán
Az mitől van hogy orthos progiban a stress some ram opcióval ha tesztelem a gépet 3000 mhz feletti órajellel akkor kidob valami hardware failure hibát mintha hibás lenne a ram de közbe nem le volt tesztelve mindenhogy egyedül párban stb. És persze stabil a gép hiába irja a hibát az a nyomorult orthos?

-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Attól függ, hogy mekkora a VID-je a procinak. VID+10% fesznél még nem degradálódik a proci. Ami még nagyon fontos, hogy az az 1,36V BIOSban annyi? Mert ha igen, akkor jó eredmény.
-
->Raizen<-
veterán
Szasztok szerintetek jó eredmény egy asrock p45de lapban a 3875 mhz? 5200as procim van és 1,36 v-on tudja ezt. Lehetséges ha valami jó hűtőt vennék rá kevesebb fesszel is stabilabb lenne? A gyári hűtő elég semmi. Kiváncsiságból megnéztem 4 ghz-n is 1,4v-al de ugy csak a windows stabil meg a 3dmark 2001 végig de már más 3dmark kilép asztalra.
-
Sakál18
csendes tag
hello. az e5300-nak mennyi a tuning potenciálja? olyasmi mint az e5200 R0-nak vagy jobb?
-
Valaki találkozott már Virtualizációs technológiával rendelkező, gépben lévő E5x00-assal?
-
fagy53
nagyúr
válasz
bogarfx
üzenetére
Bármilyen gyümölcslekvár megteszi, az eddig felsorolt extrém paszták közül ez vált be a legjobban.
Persze nem a rostos részét kell felkenni, hanem a híg levét, azzal is egészen vékonyan.
Én azon a régebbi logoutos íráson felbuzdulva kipróbáltam igaz GPU-n, de a lényeg ua és a baracklekvár bevált! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Legolcsóbb! Számla + Garancia! Meta Quest 3S Virtuális valóság szemüveg!
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem 13 évig használhatod hanem 13,5 évig 
Ha csak fél évvel nő a tuning-mentes hardverek élettartama, nekem már megérte

Legalább 3,3GHz-re. Azt alapfeszen majdnem mindegyik procinak vinnie kell és nagyon megéri azt a kis húzást!