Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
lizakattila
üzenetére
Köszi, jól tudod sztem.

-
lizakattila
senior tag
Igen, maga a jumper valahogy úgy néz ki. (a színe aztán tök mindegy.)
Csak szerintem az pont nem a cmos clear.
Tudtommal a giga lapokon (javítson ki valaki, ha nem így van) csak két tüske van, amire ha nincs rádugva a jumper az az "alaphelyzet", ha pedig rádugjuk akkor van biosreset.
Tehát a lapodon elvileg maga a jumper nincs rajta, csak két tüsinek kell leni, amire rá lehet dugni egy olyan, általad linkelt jumpert, valahol a pci foglalat végénél kell lennie. -
vzsryl
nagyúr
válasz
lizakattila
üzenetére
Kicsit összezavartál most, sry.
Tehát ez a sárga a jumper: [link] ?
Vagy az ennél jóval kisebb kis fekete izé?Ha nekem előbb meg lesz a kártyám, akkor majd küldöm a teszteket (tunig, teljesítmény).
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
lizakattila
üzenetére
Hát még két hét mire visszakapom a gépet, mert ha minden rendben meyg a ram garizással, akkor rendelek bele egy HD4830-ast vagy HD4770-est, és a boltossal rakatom bele. Nem akarom hogy kötekedjen utólag...
Az a kis fekete pöcök a jumper? Én azt hittem, hogy az egy kicsivel nagyobb ilyen színes műanyag cucc, amit tegnap be is linkeltem.
-
vzsryl
nagyúr
Ram hiba volt. Az aranyozáson van egy fél mm-es kis sérülés.
Bementem boltba, jött 10 perc veszekedés, aztán ram csere, és a gépnek semmi baja.
Szerk.: Amúgy sehol sincs egy jumper-em se. Boltos megcsinálta a CMOS Cleart is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem nincs ilyen jumper semerre: [link]
Van ez a két fél centis tűre hasonlító izé ugyebár. Annak az alján két fekete kb. 2x2mm-es fekete műanyag nemtommi. Olyan sárga cucc nincs sehol. De mindenesetre holnap még megnézem, mert vérben állnak már a szemeim, most már csak egy kis levezető cod4 lesz.
-
Akkor arra a 2-re teszel jumpert, és ON! Nekem a régi épp eladó NF7-es lapomnál ekkor nem indult el a gép, bezzeg most megy üresbe cmosclear alatt.
Ha tényleg nem megy bízd a szervízre, de éjjelre én kivenném az elemet és kihúznám a gépet, majd reggel elem vissza és gép ON.pokol ura! Te sem most kezdted a Q6600 tuningot!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
1. Egy hónapos a gép, és van még rá garancia, nem akarom szétcseszni semmiképp.
2. Nem ittam ahhoz eleget, hogy 2 pöcök helyett 3-at lássak. Kettő pöcök van ott a CLR-CMOS-nál.
3. Nem szeretek lutrizni túlzottan.zoo8800: Már el van téve dobozba a gép.
Amúgy természetes, hogy kihúztam a hálózatból. A csupasz gépet kifektettem a padlóra és úgy ügyködtem rajta.Ja, és b@szott fáradt vok. Holnap reggel meg már viszem is az üzletbe. Egyszer ilyen álmosan megpróbáltam szebbé varázsolni az XP-t a régi gépemen. Egyértelmű, hogy jól jártam vele, másnap rewindows...
-
zoo8800
veterán
azt zárd rövidre pár mp-re pl. kés hegyével
,DE csak miután kihúztad a tápkábelt és kivetted az elemet.
(#6085) SymbianOS
a P31 lapokon csak 2 pöcök van, nem úgy, mint általában. Nincs rajtuk semmi, és rövidre kell zárni őket
1280-ban a Crysis kivételével minden (eddig próbált) játék megy rajta maxon. Ott VGA limit
-
Láttál már úszó CPU-t? Én igen, én úsztattam, itt van mellettem a gépben. Nem kell félteni a gépet! Alap helyzetben két pöckön van a jumper (összesen 3 pöcök van és a középső közös mindkét állásban), tedd át a másik 2-re és kapcsold be a gépet. Gépfüggő mit csinál, de elvben pillanatra felpörög majd leáll, vagy elindul de nem kapcsol be vagy vagy vagy ez a gépem megy üresbe. A lényeg h a művelet után visszarakod a jumpert eredeti állásba és indítod a gépet. VAGY ki az elem sokáig.
-
válasz
pokol ura
üzenetére
Vitáázzzúúnk!
Mekkora Tj.Maxnál stb? Vicceltem!
Most 25-ön megyek!
Az E5200-es gyári hűtővel 1.3xx V-os viddel mennyire tuningolható? Előre felteszem a kérdést mert már látom h le kell ülnöm azt is húzni!

zoo8800! Épp egy olyan VGA-t készülünk venni mint neked van, éppen E5200 van mellé, megmondod nekem mire elég így a gép? Nem szándékozom tuningolni, csak ha nagyon muszáj. Olyan 1440-be gondolkodok közép grafon átlagosan, vagy 12xx-be maga grafon.
-
vzsryl
nagyúr
Lefotóztam a lapot az elem környékén: [link]
Sajnos szebb képet nem tudtam csinálni telefonnal.
Valaki bekarikázná nekem, hogy hol nézzek ezen pöcköt? És elmondanátok, hogy pontosan hogyan állítsam?Szerk.: Megtaláltam azt a két pöcköt, ami mellett írja a lapon, hogy CLR_CMOS. De azokkal konkrétan mit csináljak?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Norman M249
üzenetére
Jahogy 2x2GB. Az más tészta. Ezesetben gratu az 1000MHz-hez...

Teljesítményben nem nyertél sokat...

-
válasz
promisz
üzenetére
Passzívat tuninghoz??
Nekem Hyper 212 van, adatlapon szereplő órajelen leállított hűtővel 60 körül megy. Passzív!
De most komolyan, nem kéne passzívra hajtani ha tuningolsz. Minden + fesz négyzetesen emeli a hőtermelést, az órajel emelés pedig egyenes arányban.pokol ura! Nekem is, sőt ez alatt, ha nem húzom!
De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
zoo8800! De az 2 mag, ez meg 4 stb! Nekem kicsit több W-ot vesz fel!
Olyan távol van az 5200 a 6600-tól mint ide ííítiék! 
-
Norman M249
tag
válasz
bolcsodal
üzenetére
bolcsodal: Hali!
"MCH latch-et 400-ra vettem" ilyen lehetőséggel nem találkoztam az abit lap biosában!Valamilyen más elnevezés esetleg lehetséges,de mindjárt körbe is nézek a biosban!
A ramok CSX 2x2 Gb 800 cl5 + Thermalright ramhütö(hőcsöves bordával) ezek kb 1000-ig mennek 5 5 5 18 2.175V-on
Az E4400 em sokkal jobban tuning barát 3,2ghz 400*8 Ram osztó 800*1,25=1000mhz.
Ami E5200 melett szólt hogy(nagyon olcsón jutottam hozzá,s lehet itt a bibi,bár bontatlan volt,s dobozos) kb azonos sebesség mellett jóval kisebb fogyasztás,melegedés pl: E4400 3.2 ghz 1.36 V orthos 65C load kb 130W mig a z E5200 3.3ghz 49-50C 1,36V kb 80-85W max.(hűtő Hyper TX)
Fesz értékek:
CPU mag 1.36 V
CPU VTT 1.23 V
Északi híd magja 1.40 V
Déli híd magja 1.25 V
DIMM 2.15 V
DIMM VTT 1.07 VCpu Stepping :6 Revision: M0
-
pokol ura
senior tag
válasz
trémobil
üzenetére
tökmindegy h mennyin meg a proci, de erről már több teszt is volt, h mennyi kell egy adott vga kihajtásához. amig egy gpu-s a vga addig untig elég a 3-3,2GHz, aki nagyon akarja huzni, hozzásteszem, persze feleslegesen, mert max 1-2 fps-t lát belőle, ami valljuk be h nem sok, az tolja 3,6 fölött. egyébként a 3,6 már 2 gpu-s kariknak kell. a 4830-asodhoz , ha annyira akarod tolni akkor 3,6. ha nem akkor bőven elég a 3,2.
parasztvakításnak jó, h ennyin meg annyin megy a proci, játékban ez 3-3,2-ig érdekes, utána meg már kevés lesz a vga-d az adott felbontáshoz. -
kriszbon
őstag
Áramtalanítás(dugó kihúz) -bios reset(Clear Cmos vagy J Bat) elem környékén van általában vagy 3 tüske, akkor a normálon van a jamper, ha csak 2 akkor nincs rajta! Átrakod Clear Cmos vagy raksz a 2-re ha olyan- Elem ki - Elemtartó érintkezői csavarhúzóval összezár 3-4 mp-ig - Elem vissza - bios reset tüskék vissza vagy le alaphelyzetbe - Áram vissza!
-
zoo8800
veterán
a kis pöcköket is rövidre zártad?
darál0w nagyon eltűnt
halál biztos, hogy cirmos reset után nem marad nyoma a tuningnak(#6069) promisz
8K a CM Hyper 212 vagy az AC Freezer Extreme, én ezeket mondanám
A Freezer extreme max 1400-at forog, terheletlenül 0 hang /700 rpm/, terhelve alig hallani -
promisz
aktív tag
Milyen (ár/teljesítményben a legjobb) hűtőventillátort ajánlanátok kb. 5-6 ezer körül (mert max annyit szánok rá, de lehet olcsóbb is)?
Fontos, hogy tuning után se legyen hangos. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Na jól van, mindjárt kidobom a gépem.
Én úgy fél perc múlva raktam vissza. Tovább kellett volna kinn tartsam? Valaki mondjon konkrétat, ha kérhetem.
Mindenesetre mégegyszer leírom a lapom típusát: P31-ES3G
Hol van ilyenkor darál0w? Neki ugyanilyen lapja van.Szerk.: Ezt a témát már sokszor kibeszéltük. E5200 alá bőven elég egy P31-es lap. Nem a tuningtól van ennek baja. Nagyon valószínűnek tartom a PCI foglalat hibát.
-
-
vzsryl
nagyúr
Na megcsináltam a CMOS Cleart (Kivettem az elemet és visszaraktam). De semmi változás, tehát 99%, hogy a foglalat döglött meg.
Amúgy ettől a CMOS Clear-től minden visszaáll alap beállításra? -
kriszbon
őstag
válasz
trémobil
üzenetére
Háááát gondolom olyan 3.2 elég már ahhoz is, de ha jól tom akkor ez felbontásfüggő is, és ha alacsony a felbontás akkor kell az erősebb proci! Nálam ez felett már nem igazán hoz a konyhára
De csak jön valaki aki megmondja az igazságot, mert én ezt még nem tudtam kipróbálni a monitorom végett 
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Gyors segítséget kérnék.
Tuning szempontjából SLAY7 vagy SLB9T a jobb? -
lizakattila
senior tag
Nyugodtan megcsinálhatod a CMOS cleart.
Én tegnap kaptam szét a gépet takarítás céljából, meg beépítettem 1-2 porszűrőt.
A jelenség ugyan az volt. Se kép-se hang.
Legalább 5 bios reset.
Aztán rájötetem hogy megint ugyan az:
Giga lapok specialitása nálam: ha minden hdd-t, odd-t csatlakoztatok (mondjuk szétszedés után) akkor nem indul a gép.
Esetleg próbáld ki azt, hogy ha több vinyód van vagy egyéb meghjtód, akkor csak a rendszervinyót csatlakoztasd, úgy boot-oltasd be a gépet. Aztán ha megy, utána mehet a többi cucc is. -
trémobil
tag
A CMOS resettel nem vesztesz semmit, és csak pár perc az egész!
Nyugodtan megcsinálhatod, nem jár garivesztéssel, a lap user's manualjában is írva vagyon!
Amúgy nekem az utóbbi 1-2 hétben szükségem volt rá kb 6szor, és semmi baja!(tuninggal próbálkoztam. sikertelenül...
) -
Üdv! Adott egy E5200, 2giga ram, full alap semmi tuning, nem is annak indult! Mi az a vga ami kihajtja? 9800GT? vagy 8800GT vagy 8800GTS? Help!
Köszi! -
vzsryl
nagyúr
válasz
trémobil
üzenetére
Én inkább nem piszkálom a gépet tovább. Remélem nem a foglalat ment tönkre, mert akkor alaplapcsere. Remélem a garancia még így is érvényes rá, nincs kedvem most pénzt kiadni erre, mivel tervbe van egy HD4770 megvétele.
Amúgy az előbb kipróbáltam egy 17"-os CRT monitorral is a gépet, de azzal is ugyanez volt a helyzet.

-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Megejteném, ha azt is elmondaná valaki hogyan kell.

Amúgy a PCI foglalat számomra is erősen gyanús, mivel haverom P35-ös giga lapjában is tönkrement egy foglalat. Igaz, az övében az egyik memória foglalat szállt el.
Szerk.: 3Ghz-re volt csak húzva alulfeszelve a proci, csaknem kötnek bele.

-
vzsryl
nagyúr
Inkább holnap elviszem az üzletbe, ahol vettem. Gondolom tuning után még marad a garancia. Jól gondolom ugye?

Ja, és köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtatok ötleteket a problémára.

-
zoo8800
veterán
-
vzsryl
nagyúr
Na most akadt egy kis problémám. Kicsit gyanakszom, hogy az E5200-m gonoszkodik velem.
Az cuccaim között szereplő első konfig nem akar működni. Ma hazahoztam Pécsről a gépem, itthon összeraktam, és valamiért nem ad képet a monitor. Először arra gyanakodtam, hogy a 9500GT-m bekrepált, de beraktam a 8400GS-t is és azzal se működött. Aztán beraktam a 9500GT-t a cuccaim között másodikként szereplő konfigba, és az gond nélkül működik a kártyával (erről írok most).
Na visszatérve az E5200-es konfigra, az konkrétan a hibajelenség, hogy bekapcsolom a gépet, monitort, aztán elkezd villogni a monitorom bekapcsolás jelzője (ezt akkor csinálja, amikor nincs bekapcsolva mellette számítógép, tehát nincs mitől képet kapjon).
A gép rendesen elindul, mindennek van hangja, meg működik pl: Táp, Hyper Tx2. Most vagy a P31-ES3G PCI foglalata ment tönkre, vagy a proci nem tud bepöcceni valamitől.
Amúgy hagytam pár percig a gépet úgy kép nélkül bekapcsolva, de leállt, majd néhány másodperc múlva elindult, és továbbra sem adott képet a monitornak.Szerintetek a proci tönkremehetett a gép szállítása közbe, esetleges rázkódásoktól? Vagy az alaplapon elállítódott a Bios és túlfeszel valamit, esetleg alulfeszel?
-
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kingmax 1066 mhz-es RAM-om és az a helyzet, hogy az alaplapom csak 800-at ismer fel belőle. Szerintetek ha húzom a RAM szorzóját akkor elképzelhető, hogy mind az 1066-ot ki fogja használni? Milyen programmal tudom ellenőriizni, hogy most háyn mhz-n járnak a RAM-jaim? -
bolcsodal
addikt
válasz
Norman M249
üzenetére
Nekem is CSX800-as RAM-jaim vannak. P45-ös lapban csak akkor volt stabil FSB300 felett, ha az MCH latch-et 400-ra vettem. De ott 11x320-is Prime stabil volt.
Próbálkozz a latch állítással, ha van ilyen lehetőség az Abit lapnál.

Egyébként meg hogyhogy csak 1000-ig...

Nekem mentek 1160-at is 5-5-5-15-ben. 2x1GB CSX800 (CL4)
-
Norman M249
tag
Sziasztok!
Nem ment az orthos csak 2:47 percet 3400 mhz-en!
Egy kis fesz csökkentésel visszavettem 3300mhz,s most közel 8 órája stabil orthos alatt.
Sajna úgy néz ki ez a vége,vagy én csesztem el nagyon valamit!
-
Norman M249
tag
Sziasztok!!!
Sikerült nekem is beszereznem 1 E5200ast,s nagyon biztam benne,hogy elérem stabilan a 3.6ghz-et,de sajna eddig nem jött össze.
A jelenlegi max 11*309 -en 3399 mhz,1.35-1.36 V -ot kap a cpu z szerint a bisban pedig 1.385 van belöve!
Ramok csx 800 @ 1000-ig stabilak E4400@3.2Ghz.... Szal a ramokat kizárnám!
Lap :Abit IP 35 pro
3450-3600-on 2-3 mp alatt "stopolt" be az ortos!
Most éppen dolgozom és remélhetöleg megy még az orthos.....
Valami ötlet????
Elöre is köszi!! -
-
jimmy87
tag
Sziasztok!Nekem az e5200 most @3,5Ghz-n fut ~1088 FSB
Kingmax 800Mhz@667-->900 mhz.Időzítéseket most pontosan nem tudom.
Szorzó:12,5*271.
De ha felviszem a RAMot a normál 800Mhz-ra,OverClock Failed or Over Voltage Failed.
Kérdésem lenne,hogy a lap a hibás(szorzót nem tudom 12-nél kissebbte vanni,Asus p5kPL-c/1600) vagy mi lehet.Hűtés jó max 50 fok(CoolerMaster hyper TX2).Amint tudok pontosabb infót írni írok(mert most nincs monitrom így pihen az a gép).Válaszokat előre is köszi. -
fagy53
nagyúr
válasz
Tommmmka
üzenetére
A BIOS-ban a memória időzítéseknél van egy opció - Ai Transaction Booster - ezt tedd manuálba, majd a megjelenő - Performance Level - 05-t csökkentsd 04-re.
Érdemes a feszültségen is állítani a - Memory Voltage-t tedd 2.0V-ra. Ha a bootnál vagy később problémád lesz, kékhalál stb. akkor rakd vissza 06-ra a PL-t.
Ez a funkció szorosabbra vesz egykét ídőzítést felgyorsul a RAM olvasás, de instabilabbá válhat a gép, ezért célszerű a feszt növelni a RAM-nál. -
Tommmmka
senior tag
5-5-5-18
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Itt olvasgattam a Memória írás olvasás dolgokat és nálam valami nagyon nincs rendben?
Everest:
Olvasás: 6098MB/s Írás: 6123MB/s copy: 0MB/s
latency: 88,3nsProci: E5200 300*12,5-en
Memory bus: 400mhz
Kingmax DDR2 800-as ramokHa valaki tud valami megoldást, hogy ezt feljebb tornásszam az ne tartsa magában

Előre is köszi

-
C^^
őstag
Sziasztok!
Beléptem én is syC egyik procijával. Köszönet neki mégegyszer.
Sajnos a lapom elég sokat drop-ol (ez külföldi fórumokon is probléma, úgy látszik szériatulajdonság), ezért feszültséget kellett emelnem, de úgy gondolom, hogy így is nagyon jó eredmény. Tovább nem kínoztam megfelelő hűtés hiányában. -
B4MbOo
tag
gyári hűtővel mennyit lehet kihozni E5200ból? elfogadható feszen elfogadhatő hőmérséklettel?
-
F.B.I.
veterán
Én is ma szereztem egy E5300-at, bár a lap elég gyenge de a magas szorzó miatt hátha kisül valami komoly, mondjuk alulfeszelve fog menni 24/7-ben.
-
syC
addikt
-
syC
addikt
Jól sejtettem, ez a vége: 4GHz @ 1.392v
-
syC
addikt
Asszem kezd az alaplapom megőrülni, hülyeségeket csinál, kifagy alapórajelen, stb...

Megyek lejjebb, de kb ez a vége 4ghz-en
-
syC
addikt
Új szerzemény: E5200 / Q840B106 / vid: 1.2375v
Tesztek folyamatban

-
Europum
csendes tag
válasz
szab.tam
üzenetére
terhelés alatt lemegy 1,280V-ra, de közben elvetettem ezt a konfigot. Este 10p orthost adtam neki, de reggelre kifagyott. Persze ezúttal 2,4es ram szorzóval próbálkoztam
A feszt effölé nem szívesen vinném gyári hűtővel, nagyon meleg van a tetőtéren. A vége úgynézem 266*12 vagy 333*9,5 lesz 1,264V-n (terhelve 1,248V). ezek a 40MHz-es külömbségen kívül miben külömböznek még? melyik a jobb? jólsejtem h a második a nagyobb FSB miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,DE csak miután kihúztad a tápkábelt és kivetted az elemet.

Nekem Hyper 212 van, adatlapon szereplő órajelen leállított hűtővel 60 körül megy. Passzív!
De most komolyan, nem kéne passzívra hajtani ha tuningolsz. Minden + fesz négyzetesen emeli a hőtermelést, az órajel emelés pedig egyenes arányban.
Olyan távol van az 5200 a 6600-tól mint ide ííítiék!

)