Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
Új hozzászólás Aktív témák
-
promisz
aktív tag
Na, már ha a gépek fogyasztásánál tartunk, akkor megkérnék valakit arra, hogy írja már le kb. mennyit fogyaszthat a gépem (400W-os táp van benne) persze monitor működését is beleszámítva, mert a szüleim állandóan azzal nyaggatnak, hogy azért sok a villanyszámla mert állandóan megy a gép (2 gép van a házban és mindkettő megy naponta kb. 8 órát).
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy 1 óra alatt kb. mennyi pénzbe kerül a gép működése?Ezzel kapcsolatban találtam egy ilyet:
"Ha öt napon át, napi 8 órán keresztül használjuk a számító-gépet, az ehhez szükséges áram körülbelül egy csomag kávé árába kerül."
Mennyi egy csomag kávé?
-
vzsryl
nagyúr
A képen látom, hogy 10x300-hoz 1,2V társul, a 9x333-hoz meg 1,216V. Az mondjuk igaz, hogy ez terheletlen állapotban van, de gondolom terhelve is hasonló a helyzet.
(#7090) promisz: Ha sokat megy a géped, akkor bizony ez a minimális fesz is jelenthet pár Ft-ot. Nem tudom mennyit, csak írtam egy tippet.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Inkább a 10x300, mert ahhoz kevesebb fesz kell. A 9x333-nak annyi előnye van, hogy Memóriakezelésben egy leheletnyivel több pontot kapsz Everestben. A kisebb fesznek meg annyi az előnye, hogy havi 100Ft-ot megspórolsz vele. Döntsd el, hogy az e-penisz vagy a pénz ér többet.

-
promisz
aktív tag
"Mivel a VGA nem igényel 3GHznél többet, felesleges széthúzni szvsz."
Igen. Mostmár én is látom, hogy nincs sok értelme plussz feszeket adni. A 3Ghz szerintem is jó lesz."Keresd meg mit bír valós/terhelt 1.2Von, lehetőleg magasabb FSBvel.."
Az FSB-t felemeltem 333-ra, de ehhez le kelett vennem a szórzót 9-esre.Most már csak az a kérdés, hogy:
9x333 vagy 10x300
-
törölt tag
Egy Zalman CNPS7700-AlCu képes lenne tuning esetén is megfelelően hűteni az E5200-asomat?
-
vzsryl
nagyúr
-
nevo
aktív tag
pwm az mit akar jelenteni?
-
nevo
aktív tag
Hali! Sikerült beszerválnom egy E5400-as procit, kicsit meglepődtem mikor kicsomagoltam és megláttam a hűtőjét, el is nevettem magam, hogy miért ilyen kicsi
Sajnos miután már beüzemeltem nem nevettem annyira mert baromi hangos, nem tudtok valami jó és hatékony hűtőt ajánlani? -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Hát ahogy így elnézem, akkor már a 2.7 is elég annak a kártyának, mert ezek a pontszám különbségek, két mérés között is vannak. A 3 az szerintem elég neki, persze vannak játékok ahol semmi sem elég, de én azokkal nem játszottam, így arról majd nyilatkozik valaki más. Szerintem állíts be 3 és 3.3 között annyit amennyit a legkisebb fesszel teljesen stabilan fut.
Mod: (#7069) syC: Hát milyen proci az hogy nem megy 4-et![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
syC
addikt
-
promisz
aktív tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Lefuttattam a 3DMark-ot: 2,7 Ghz-n ---> 3 Ghz-n --> 3,15 Ghz-n ---> 3,3 Ghz-n ---> 3,45 Ghz-n
Tovább nem mertem, mert már a 3,45 Ghz-hez is a CPU-Z szerint 1,376 V kellett. De ha azt mondjátok csináljak még egyett 3,6 Ghz-n akkor megcsinálom.Tehát, én ezeken a teszteken nem látom azt, hogy megállt volna a pontszám, ezért feltöltöttem a képet ide, mert Ti jobban értetek hozzá: [http://img34.imageshack.us/img34/5811/tuningv.jpg]
Bocsi, de a kép egy kicsit magas lett, de azért szerkesztettem így, hogy jobban észre lehessen venni a különbségeket.Kérlek titeteket, hogy mondjátok már el a teszt eredményéről a véleményeteket és, hogy melyik beállításon maradjon a procim.
Előre is köszönöm!
-
syC
addikt
Hi
Tesztelgetem a proci, úgy néz ki, hogy 320x12.5 1.32v load feszen primestabil. Még fut, majd egy jó fél óra múlva ránézek, de sztem meglesz

-
Bulitt
addikt
"A gép elindul és amikor kiírná mennyi ramom van az ott megáll!"
Én ezen a vonalon indulnék el

-
lancer77
tag
Nézd a villanyszámla legyen az én gondom
és nekem ugye 12,5 a szorzóm,de sehogy nem megy 12,5x200 a normál de most már 12,5x210 sem megy alapfeszen .
A gép elindul és amikor kiírná mennyi ramom van az ott megáll!
A cucc dual biosos,szal elindul nem megy újraindul a gyárival.CHIPman:Ezen a lapon nincs jumper csak ha rakok rá,de azt csavarhúzóval megoldanám.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
lancer77
üzenetére
Szia!
konkrétan miket állítottál be Bios-ban? Sehogy se indul el, csak alapjáraton? Pl: 300x10 alapfeszen?
szerk.: Azért, hogy mindig maxon járjon proci - ezzel jóval drágább vilanyszámlát előállítva - ezért nagyon megérte kikapcsolni az alapba nagyon hasznos funkciót. Sose értem meg, hogy miért akarják sokan kikapcsolni, amikor az csak jó, ha van.

-
lancer77
tag
Hello
Megvettem a cuccokat összeállt a gép.
Az alaplap ahogy ajánltátok Gigabyte GA-EP31-DS3L v2
Minden rendben is E5200
Összeraktam kapásból felhúztam 3750re és szépen ment,csak az energiatakarékosság miatt mindig visszavette a szorzót.
Haver erre ajánlotta hogy kapcsoljam ki a CPU Enhanced Halt
C1E-t,CPU EIST és akkor ez megoldódik.
Nos azóta antitunning a gép.
Hiába kapcsoltam vissza,1mhz sem tudom huzni.
Bios frissítést : is végeztem,biosrezetet is semmi nem oldja meg.
Mi lehet a gond,mit tegyek? -
belaazallat
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Hali!
itt a válasz: [link]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Én +0,2V-ot adtam 900Mhz-hez a Ram-nak. De ha kékhalálozik utána is, akkor oszd vissza 750Mhz-re. Én most úgy használom és bőven megfelel a sebessége, mivel főleg játékra és film nézésre használom a gépet. Néha Winrar, de így is kicsomagol 8GB-ot pár perc alatt.
(#7049) CHIPman: A 9800GT-hez kell úgy 3,2Ghz. 9600-hoz alég 3Ghz is bőven.

-
Speed®
titán
válasz
promisz
üzenetére
Gyakorlatilag mindenkinek, mert ezt alacsony fesszel viszi általában és már elég ~bármilyen VGA mellé (1680x1050 körül persze, nem 1024ben..).
Egyébként igen, mindenkinek más az ideális..nekem 2.5GHz is bőven sok lenne mostanában, mégis 3.33 és 3.75Gn járatom az esetek többségében. Kell a tudat, hogy qrva gyors x) -
promisz
aktív tag
Ebben a tesztben azt írják 3,33 ghz a legmegfelelőbb a mindennapi használatra. Most kinek megfelelő? Csak neki vagy minden E5200-as tulajdonosnak? Vagy minden E5200-as tulajnak külön-külön el kell végeznie egy olyan tesztet, hogy meg tudja hogy mennyi a legoptimálisabb beállítás?
-
vbe7835
tag
Sziasztok!
Az E5200-amat 10x333MHz-en járatom alapfeszen. A memóriák 2,4-es szorzóval 800MHz-en mennek 5-5-5-18-on, szintén alapfeszen.
Ha Everestben az alaplap összegző képernyőjét nézem, az FSB sávszélességére 10656MB/s-et ír, a memóriára 12800MB/s-et. A kérdésem az, hogy van e értelme küzdeni azon, hogy a memóriákat magasabb órajelen hajtsam, hiszen a proci, illetve FSB sávszélessége ugyanannyi marad, tehát ez a szűkebb keresztmetszet? Mit nyerek akkor, ha 1066MHz-re húzom a memóriákat, és az FSB-t meghagyom 333MHz-en? Inkább az FSB emelésére törekedjek?Köszi előre is
-
Godimodi
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
12es szorzó és 325ös FSB kiséretében bebootolt 3.9GhZn.Leszedem a prájmot.Akkor ha most nemis,de később amikor mondjuk már ehez a frekihez szokott a processzor akkor lehet hogy még azt a 100MhZt rá lehet húzni?
u.i.:ahogy elindítottam az UT3at újraindult.Marad egyelőre a 12es szorzó 320fsbvel.elég nekem ennyi csak stabil legyen.Letesztelem akkor és írok majd.Köszi szépen a segítséget

-
Godimodi
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Hát adtam neki Biosban az 1.4V előttiből.1,39xy V.És ez jött össze.
12es szorzót adja.12.5 már nem.CPU-Z 1.344-1.36 V között mutatja.Ennél már nem kéne többet adni neki akkor ugye?azt a fél szorzót meg majd később rárakom..Amúgy abban van valami hogy most nem megy,de később menni fog..Hallottam ilyeneket,lehet hogy kacsa,legalább röhögtök egy jót,de kiváncsi vagyok

-
DuplaZso
aktív tag
Látom keverik itt páran a szezont a fazonnal.
VID csak egy van. (az más kérdés, hogy volt itt rá korábban példa, hogy kétfajta is, viszont az anomália)
Állítani nem lehet, csak kiolvasni ilyen-olyan programmal. -
belaazallat
addikt
-
fagy53
nagyúr
"csak terheléssel lemegy a fesz ami természetes" - ez nem biztos, hogy természetes csak úgy van beállítva.
Intel ajánlás, hogy legyen drop a CPU túlfeszvédelme miatt. Nálam, egyáltalán nincs drop, sőt 0.01V-ot emelkedik a fesz a terhelésnél, igaz ezt azért állítottam be így, mert alacsony feszültségen, 1.08V-on használom a procit. 
-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
nekem meg 1volt elég a (12,5x266=)3325Mhz-hez bőbő
úgy hogy a C1E meg az eist is bevolt kapcsolva
és nem is droppol, csak terheléssel lemegy a fesz ami természetes.
Ja szevasz Bélám

To syC: Jelenleg is fut az orthos,
A ramoknak és a csipszettnek +0,1Volt, a proci fix 1,25Volt, C1E EIST kikapcsolva. Minden más alapon. Ramok 3,2x es szorzóval 1066-on késleltetés 5-5-5-18.
-
Coretemppel nézted?
-
lizakattila
senior tag
Noh, egy érdekes dologgal találkoztam. Lehet csak nekem új?
Szóval előző lapomban (Giga 965P-DS3) a proci Vid-je: 1,175.
A mostani lapomnál (Asus P5QL-PRO) pedig 1,15-öt ír.
Természetesen egy E5200.
Ez mitől lehet? Előfordul, hogy a különböző lapok másként kezelik/ismerik föl?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sajnos miután már beüzemeltem nem nevettem annyira mert baromi hangos, nem tudtok valami jó és hatékony hűtőt ajánlani?
Talán többiek közül valaki.
Emeltem a VID-et a BIOS-ban 1,35V-ra.