Hirdetés
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- iPhone topik
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
-
promisz
aktív tag
Megnéztem. A BIOS Voltage control-ját AUTO-ra állítottam és felhúztam 3,33ghz-re.
A CPU-Z szerint 1,56 V-ra volt szüksége. -
CHIPman
nagyúr
Ha WIN7 alatt más programmal(nem a beépítettel) használok Virtual XP-t, akkor mennyivel lassabb/mennyivel rosszabb, mintha ugyanez a beépített programjával, vagy mindkettő egy VT-s procival menne?
-
Möhe
addikt
Van ebben az 5200-es szériában fekete bárány a steppingek között? Illetve a dobozáról honnan látom hogy melyik van benne? (ha már van több a polcon akkor a jobbikat vigyem haza)
kösz -
emre
veterán
Esetleg a keresőbe beírod az FPO betűket jön más találat is
-
mmdms
addikt
Hali!
Milyen steppingű 5200-ast érdemes venni? -
promisz
aktív tag
válasz
promisz #6969 üzenetére
(#6970) vzsryl: a RAM időzítéseknél nem az a jobb ha minél kisebb? (ennyire lehetett le húzni minimum).
Alapfeszen nem viszi a 3,15 ghz-t. Ennyi (1,3V kell neki, hogy stabilan menjen)
A CPU-Z a VID-re ennyit mutat: 1,264V tehát egy kicsit droppol.(#6974) emre: 1,3V-al ennyit megy max. A magasabb szórzóhoz magasabb VID kellene (de már azt mondjátok ez is magas).
Meddig emelhetem a VID-et max? Amí a CPU-Z 1,3V-ot ír?(#6975) americanidiot: az enyém sem melegszik annyira. Ahaaa, tehát akkor akármeddig húzhatom a VID-et, csak bírja a hűtőventillátorom szuflával?
Szerintetek a PCI-tól el vehetem azt a plusz feszt? Mert anélkül is ment rendesen, csak azért tettem rá mert vlaki mondta.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
South Velen #6980 üzenetére
-
CHIPman
nagyúr
válasz
South Velen #6975 üzenetére
De te a vilag legrosszabb R0-s E5000-ese't fogtad ki
-
Godimodi
tag
Bocsi hogy itt kérdezem de sürgős lenne.Szóval
PU-Z szerint F3as biosom van.Ha belerakom az E5200at a lapomba akkor mi fog történni?
-
promisz
aktív tag
A BIOS-om jelenleg így néz ki:
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mit állítsak át, mi nem jó? Vagy így megfelel mindennapi használatra?
Előre is köszi a válaszokat! -
zoo8800
veterán
válasz
CHIPman #6966 üzenetére
Nincs, jó eséllyel tévedtem.
BocsInnen rémlett valami, de nem jól
A proc finder még nem hozza a VT-t a E5300 és E5400-hoz -
Möhe
addikt
válasz
lizakattila #6961 üzenetére
kööössz
zoo8800: neked is
-
Möhe
addikt
helo
Olvasom a hsz-okat ,és örülök hogy ennyire lehet húzni ezt a kis procit.Ati 4850/70 van kinézve mellé ,de az alaplappal gondban vagyok. A jelenlegiben gond nélkül elmegy? (Giga 965DS3)
szerk: 5300-as van kinézve,mennyi az esély az alapfeszes 3,2 Ghz-nek? Érdemes 6400-ről váltanom?
-
-
CHIPman
nagyúr
Ha új, akkor 4GHz talán. A RAM-ok nem nagyon számítanak(csak annyi, hogy az 1066-ot CL5-ben viszik, nem CL6-ban).
Qwertrt: Tuningot neki!
@szasanyi: Azt is vedd hozzá, hogy a jelenlegi E2160 megy 3GHz-et alapfeszen, és ez csak a nyakamon maradna, mert eladni nem tudom, és nem is akarom. Apum gépébe mehetne, de akkor a D925 marad a nyakamon. Még eldöntöm -
Qwertrt
tag
Na, megérkezett az én 5200-m is. FPO (ha ez az, a legalsó szám a kupakon):Q909A323
-
Dealer
tag
Üdv! Egy GIGABYTE GA-EP31-DS3L lappal, meg egy komolyabb léghütéssel, kb mennyi plussz hozható ki egy E5300as prociból? A tuningnál mennyit számítanak a ramok ez esetben? Kingston hyperx 1066os ramokkal lesz szerelve...
-
szasanyi
félisten
válasz
Gyuri27 #6947 üzenetére
Pontosan. Úgy fogalmaztam, hogy lehet a különbség az E5200 és E5300. Vagyis kormányunk és forintunk, valamint kereskedőink... izé... korrektségét ismerve közelebb lehet a különbség a +10-hoz, mint az 5-höz. NEM azt írtam, hogy lesz, és azt sem, hogy +10k... csak közelebb lehet. Nem tudom, mit fogalmaztam rosszul, és ne legyen igazam!
De ami ennél is fontosabb, hogy egy E5200 15k-ért nem túlságosan sok fontolgatást igénylő beruházás. Sztem... -
szasanyi
félisten
válasz
CHIPman #6939 üzenetére
Vedd meg. A konfigomon kiválóan fut a Crysis (csak azért említem pont ezt, mivel köztudottan semmi sem elég alá, akár CPU akár GPU tekintetében) 1440x900 felbontásban, közepes részletességgel. Alap órajelen! Ár/érték arányban nagyon jó vétel egy 15k-s E5200. És ha nem vagy olyan türelmetlen/balf@sz mint én, bőven 3Ghz felett is járathatod ugyanennyiért. Július 1-től +5% ÁFA jön az árakhoz, amit sztem nem fog lenyelni a saját kárára egyik kereskedő sem. Így a különbség közelebb lehet a +10k-hoz, mint az 5-höz.
-
CHIPman
nagyúr
Pokol urának az sem volt elég.
Vááááá, nem tudom, hogy vegyek-e 15k-ért E5200-at, vagy várjak egy kicsit a herdveres virtualizációt támogatóE5300-ra, és majd azt 4-5k-val drágábban
Szerintetek? Külön virtuális oprendszer(XP) használata(nem a beépített win7-essel) mennyivel lassabb, mint hardveres virtualizációval? Bár eddig is fenn volt egy XP a 7 mellett... -
szasanyi
félisten
válasz
#57833216 #6928 üzenetére
Igen, de akkor hol a gazdaságos, 45nm CPU előnye? E6750@FSB400 is meg volt 1.280V mellett bármikor. Nálam pölö csak kb. 1/3 arányban megy játék, a maradék 3/4 részben meg bőven elég az 1200Mhz is.
De manuális beállítások és tuning mellett akkor is pörög a teljesítmény... meg a villanyóra is.
-
szasanyi
félisten
Köszi mind2töknek! Ha lesz kedvem 28x újraindítani a gépet, meg 127 beállítás módosítást eszközölni, ki is próbálom.
Ami nagyon meglepett - és a fontos -, hogy Crysis/Warhead 1440x900 felbontásban, közepes részletesség mellett kifogástalanul megy Vista alatt. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszerem alapórajeleken, gazdaságos üzemmódban is olyan 3D-s teljesítményt nyújt ami bőven elég játszani. Szóval nem nélkülözhetetlen a CPU órajel emelése, teszteredmények megdöntésére meg nem készülök.
Mondjuk ennyi türelemmel, meg ekkora szerencsével ami nekem van, "kicsit" nehézkes is lenne.
-
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi #6924 üzenetére
1.15V! ez 3GHz-en biztosan elmegy, nálam 1.08V a 300x10. A szorzót ne 12.5-re tedd, nem a 4GHz-re hajtasz!
A hétköznapokban az FSB-t növelni kell, mert az egész konfig teljesítményére kihat, ez a 300MHz egy közepes érték, alább ne add!
A lapunk engedi a 8-as szorzót is, de a max FSB 355MHz körül van. -
fagy53
nagyúr
válasz
szasanyi #6921 üzenetére
FSB Strap to NorthBridge: Auto
DRAM Frequency: ne hagyd Auto-n, legyen az 1GHz-hez minél közelebb!
DRAM Timing Control: Manual
Az első négy időzítés a RAM gyárilag megadott értékei, ha eltér állítsd be!
Ai Transaction Booster: Manual
Common Performance Level: 06, ez gyárilag 05 de intstabil lehet a rendszer. A növekvő érték lassabb olvasást és nagyobb stabilitást jelent.
Load Line Calibration: Enable, mivel nem adsz nagy feszt, így nincs szükség a vdropra sem. -
szasanyi
félisten
HA a CPU Voltage kevesebb mint 1.2800V el sem indul! Persze 266x12,5esetében igaz ez, mást nem próbáltam. Azért, mert nem akarom a szorzót módosítani, ez lenne nekem az ideális. Ezek a beállított értékek, a többi AUTO :
FSB Freq : 266
PCIE Freq : 100
FSB Strap to NorthBridge: 266
DRAM Freq : DDR-800CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : DisabledCPU Voltage 1.28000
Load-Line Calibration : DisabledÉs itt csak megy, de nem stabilitás tesztelt a rendszer. Ez sztem egyáltalán nem jó VID ide, FPO oda.
-
syC
addikt
válasz
szasanyi #6918 üzenetére
wow!
3839 az nagyon nem rossz fpo! Biztos hogy többet tud a procid, nyakamat rá!
1.2V-on elvileg 3.6 simán meglehetne.Egyébként a Q839-es fpo-s procim a köv. beállításokkal volt primestabil 4GHzen
12.5 x 320
ram: 1066 5-5-5-15 2T
Dram static read: disabledfeszek:
vcore: 1.28
pll: 1.5
fsb: 1.3
nb:1.4
sb:1.2
loadline: enabledtransaction booster: diabled, 0
-
syC
addikt
válasz
--Disztroj-- #6916 üzenetére
1.25 körül 95% viszi.
Paszta: vékony réteg kell, egy keveset rányomsz a proci tetejére és valamivel szépen elkened egyenletesen. Én mezei 360Ft-osat használok, tökéletes.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
A héten lesz egy e5200-m, a 3.6ghz esélyes hogy menni fog alapon?
A másik pedig, hogy mivel a régi procimat váltja (e4400) ezért újra kell pasztáznom, viszont fogalmam sincs hogy milyet és mennyit kell rárakni....az ok hogy kevés és hogy épp befedje, nade ha van egyéb tipp azt szívesen venném. :]
(nem volt normális pasztatopic, szal ezért ide)
Előre is köszönöm!
-
szasanyi
félisten
válasz
lizakattila #6909 üzenetére
Köszi, éppen ilyesmire gondoltam!
Megjött ma a VGA-m is, úgyhogy ki is fogom próbálni, mert az E5200 alapon gyengus hozzá.
syC: nem. PCIe freki, FSB, RAM beállítások manual, de CPU fesz AUTO beállításon volt. Így el sem indult.
-
lizakattila
senior tag
-
szasanyi
félisten
válasz
#57833216 #6906 üzenetére
Aha... igen, én mondjuk AUTO beállításon hagytam a CPU feszt, úgy persze el sem indult. Bár azon is gondolkodtam, hogy 40nm CPU esetén, ahol a VID 1.150V nem sok az 1.300V meg annál nagyobb érték? Nálam alapon, nem (!) gyári hűtővel 51 fokosak a magok... igaz, az alaplap 29 fokosnak mutatja.
Ha kap 1.300V feszt nem melegszik túlzottan?
-
-
szasanyi
félisten
Egy kis segítség kellene srácok... ASUS P5QL-E + E5200 duo van-e vkinek? Az érdekelne, megy-e a proci 266*12,5 azaz ~3.3Ghz-en? Nálam nem akar jó lenni, de lehet rossz beállítások miatt. Sokat nem próbálgattam mert már nincs türelmem a több száz beállításhoz, meg legózáshoz.
Perpill csak ez érdekelne, de ez BIOS beállításokkal együtt. -
Chaser
legenda
Kb gyári órajelen 1280-as felbontásnál
g31m-es2l lapot vegyél, drágábbnak sztem nincs értelme, de te tudod. Mindennapi használatra is akár 3.5G megvan vele lazán, csak a procin múlik, fölötte meg már sokat esznek a kis 5000-esek, nem érdemes úgy járatni max alkalomadtán.Van még 3db R0 procim, vigyétek
-
vzsryl
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900 OEM eladó
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest