Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Google Pixel topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Amikor emeled az FSB-t, azzal emeled a RAM órajelét is. Eddig 800-on mentek a RAMjaid, ha az FSB-t 300-ra teszed, és nem osztasz vissza, akkor 1200-on fognak menni, amit valószínűleg nem fog bírni. Javaslom, hogy tedd 3:4-re, ha van ilyened.
Ne hagyd auto-n a proci feszt, mert az nem egészséges
tedd fix 1,25V-re például.
(#8995) sundor16
a legtöbb VGA-t ki tudod hajtani ezzel a procival.
4870, GTX260 alá sem tennék erősebbet. -
sundor16
csendes tag
Hali ,olyan egyszerű kérdésem lenne,h melyik az a videokari amit még egy E5200.vel(3.5Ghz-en megy) ki tudok hajtani?
-
belaazallat
addikt
Vanak olyan alaplapok, ha ahol auto-ra rakod a feszt(pl az A8N-SLI-d) tuning hatására automatikusan emeli a feszt, esetleg túl is feszeli(pl A3200+ 1,4V helyett 1,55V). Normal meg normál (vid) értekén feszeli a procit. A DS4-edben is Normál van. A memória beállításoknál van auto, ha azt beállítom láttad mit eredményezhet. pl amikor a Co4 iszonyat lassan tölt be.
ddr: eressz rá egy pime95 vagy IBT, vagy Orthos tesztet, ha nem dobja el magát a teszt. akkor jó. Bár ha ezek olyan ramok amikre én gondolok, akkor érdemes lehet benézned a DDR II tuning topicba.
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #8989 üzenetére
Mi a különbség a normál és az auto között azonkívűl hogy az van a biosban, meg hogy mindig keverem?
-
drr
őstag
válasz
belaazallat #8989 üzenetére
-
belaazallat
addikt
Üdv!
"Jó példa lenne erre bélaazállat-nak és nekem tök azonos fpo-ju E5200-es procink van, és ha jól emlékszek akkor az ő P35DQ6 lapja auto-n alul, míg az én P35DS4-em felülfeszeli a procit. (vagy fordítva
) "
Nem auto feszen, hanem normálon, és bekapcsolt LLC mellett a DQ6-om simán fölül feszel bármilyen procit +0.02V-tal. Kikapcsolt LLC-nél 1,2V(V-core) alatt nem droppol. Fölötte meg csak nagyon minimálisat.
Egyébként az én procim volt a DS4-esedben, ott kevesebb feszt kapott, mint nálam. És mivel én bekapcsolva hagytam az LLC-t nem is tudtam annyira alulfeszelni, mint te.
Szerk:
ddr:
Tudsz képet berakni a memóriák beállításairól, mondjuk egy everest túlhajtás ablak? -
-
emre
veterán
Néha adhat, néha nem. Ez olyan mértékban függ az adott laptól, procitól hogy nem lehet biztosan megmondani mi lesz.
Jó példa lenne erre bélaazállat-nak és nekem tök azonos fpo-ju E5200-es procink van, és ha jól emlékszek akkor az ő P35DQ6 lapja auto-n alul, míg az én P35DS4-em felülfeszeli a procit. (vagy fordítva)
Épp ezért tuningot nem auto feszen nézünk. Ha bizonyos értéken stabil mehet auto-n hogy az enregiatakarékos funkciók is működhessenek a későbbiekben.A gáz az hogy verjük itt a nyálunk és még azt sem tudjuk mekkora a proci vid-je, pedig ha valami számít akkor az az lenne.
De úgy tűnik drr-nek sem sürgős a dolog. -
Osynho
addikt
A fesz, ha auto-n van, néha többet is adhat mint 1,3 V(mínusz ugye a drop, szal olyan 1,275V). Szerintem nem sok,de azért figyelni kell a hőmérsékleteket.. Azért írtam PL ekkora feszt, h próbálgatni kell az adott procinál, h mit megy. Persze, ha 1,25ön megy annyit, amennyit szeretne, akkor nem kell ekkora..
-
darál0w
Jómunkásember
gyári hűtővel nem emelgetnék feszt. főleg nem 1.35re.
alapfeszen szép az a 3,2. minek attol több. ha stabil maradjon, vagy esetleg még kicsit csiszolgatni, h gyorsabb legyen. kisebb szorzo, magasabb fsb és mehet neki egy yo ibt.
vagy prime duplán.
bár most nézem nemtudom mennyit bír az a transcend memo. ha nem bírná a magas fsb miatt az iramot, vissza a ramszorzot.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Minek adjon neki 1,35V-ot, amikor állítása szerint: "Alapfeszen, csak FSB emeléssel a 3200MHz megvan, de nem teszteltem semmivel, csak egy kis Everest stabilitásteszttel volt Stress CPU."
Először tesztelje le orthos/prime95/vagy IBT-vel, ha nem stabil akkor mehet neki a fesz. 12*266MHz, Majd a ramokat kell visszavenni, és manuálisan 5-5-5-18 at beállítani időzítésbe.Kimaradt a PCI-E 100MHz-re beállítani.
-
drr
őstag
Üdv mindenkinek!
Adott a következő konfig:
Gyári hűtő van a procin. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tuningbeállításokkal lehetne folyamatosan működtetni a gépet, hogy az ne süljön meg? Alapfeszen, csak FSB emeléssel a 3200MHz megvan, de nem teszteltem semmivel, csak egy kis Everest stabilitásteszttel volt Stress CPU. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
banderasz77 #8975 üzenetére
nemgáz, ha nem melegszik.
nyugivan -
Osynho
addikt
válasz
banderasz77 #8972 üzenetére
Szerintem sok az a fesz, legalábbis 24/7-re
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #8972 üzenetére
Egy kicsit szórakozni kéne vele, szerintem meglehetne a 4GHz is.
-
banderasz77
addikt
2 napja a havernak egy E5300-ast sikerült feltornázni 3,9Ghz-ra egy P5K Premiumban. 1,365V-on. Mik a tapasztalatok? Mennyit szoktak menni ezek?
-
Bagira01
veterán
Úgy néz ki 1,024v valós feszen lesz meg a 12,5x200Mhz. Nem vmi tuningbajnok, de legalább alig melegszik
-
Bagira01
veterán
Na megvan a kis prockó. Vid-je 1,2125v M0-ás. Most nézem h alapórajelet(szerk) mennyi feszen hajlandó vinni
Alaplapom úgy néz ki így 2x-i javítás után működik, legalábbis eddig
-
P100
senior tag
Ez az M0 meg R0 mit is jelent?
-
emre
veterán
válasz
Cruel_Death #8959 üzenetére
Milyen fesszel sütötted meg?
-
Bagira01
veterán
Ha minden igaz hnap benézek egy m0-ás e5200-al
-
shteer
titán
válasz
Cruel_Death #8959 üzenetére
ehhez csak gratulálni tudok
-
Cruel_Death
csendes tag
hát hogy öszinte legyek nekem az 5xx es seria nem jött be... elkapott a hév hogy frankon tuningolgatok rajta egyett.. hát ez mind jól indult Mac OS X alatt .. de sajnálatos modom sikerült kisütnöm
nem értettem hogy jött össze pedig rendesen kapot fest meg mindent és a hütésel se volt probléma egyszer rányomtam hogy test.. bejött egy feke kép egy Boot0:error cimmel és meghalt minden ( proci ) leszereltem és a középsö részén egy szép aranyos fekete kis kör hát szerintem mindenki tudja mi lehetet az
-
Csorosz
aktív tag
Ahha.
Ilyen lapot vettem alá, direkt neki. Vadi újat, én bontottam ki. 680i -ben is pontra annyit futott a proci mint a P35-ben.
Ezek után szerintem tök felesleges azon vitatkozni, hogy a két proci ugyanaz -e (nTom -é és az enyém) mert egyértelmű hogy nem ugyanazok.
Nekem sehogy nem megy 350 mhz fsb főlé stabilban. Fsb wall-os sajnos. 4ghz-en használom 1.33 Vcore 1.45 Vtt -vel. (vid -je 1,25V)
Figh flow vizes cuccom van tehát hűtés oldalról nem lehet gond.
Bajom nincs természetesen, max irigylem nTom-ot
Két egymást követő proci is lehet különböző.De ha küldesz csereprocit, szívesen visszaküldöm neked tesztelésre.
-
kicsigeri
senior tag
Eladom a procim ha valakit érdekel. [link]
-
emre
veterán
Nem tudom, nekem egyik sem volt csak a hyper TX
Kérlek keress rá ebben a topikban a hűtő megnevezésével.Vagy esetleg a milyen cpu hűtőt vegyek topikban
-
P100
senior tag
Melyik lenne a jobb?
-
emre
veterán
Ha alapfeszen járatod elég az intel E8xxx szériához adott hűtő.
De inkább javasolnám a hypert tx valamelyik változatát (kicsit nehéz szerelni)
Esetleg még az Acrtic Coolong valamelyik hűtője is tökéletes választás lehet -
P100
senior tag
Nektek is nagyon hangos az E5200 gyári hűtője? Milyen hűtőre cserélhetném (legalább olyan legyen a hűtési képessége mint a gyárinak, de sokkal halkabb legyen... és ebből a lehető legolcsóbbat (1000-2000 körül lenne jó)).
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #8936 üzenetére
Az én E5200am 24/7 3.75/1.35Vot bír, de csak 3.33/1.2Von hajtom. 16ért vettem anno, ahhoz képes +8kért megduplázni annyira azért nem rossz szvsz.
A 9400 nagyon szór, kitesztelt példányt meg nem találsz ~30ért. A 9300as amit írtam viszont biztos lenne és nem is megy rosszul, ráadásul olcsóbb. -
Bluegene
addikt
annak idején én is elgondolkoztam egy Q8200-on, de elolvastam néhány külföldi tesztet/fórumot és letettem róla, sokszor 2,8-3,0Ghz fölé is kínkeservvel ment, nos az én E5200-am 3,6-3,7-et tud stabilan, akkor nincs értelme lecserélni, magyarul a legtöbb programban lassabb lett volna a cucc
akkó már egy Q9400 az legalább előrelépés még a 1-2 magot használó programokba(mivel azok menek többnyire 3,6-ot+cache)
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #8934 üzenetére
Ha megy 7x475ön (3.33G) normális (<1.3V) fesszel, marad a Q8200.
A 9300as biztosan megy ennyit 1.25ön (tesztelt), csak +7k..nekem ennyit nem ér 2M cache meg a VT. Akkor már inkább költök TFTcserére..
Jól tudtam kiszállni az E5200ból (14k maradt tisztán), így 8k a ráfizu Q8200ra..Q9300 +15k lenne, de nem akarok ennyit költeni igazából.
9400at teszteletlenül nem vennék, a tesztelt jó példányok meg drágábbak.
De az igazat megvallva nincs is igény rá, bőven jó lenne már a 8200 is
Ettől függetlenül ha van mód rá, és engednek a Q9300ból..+13ért már oké.
Nem vágyok semmi extrára, 24/7 3-3.33GHz nomál fesszel bőven elég, tesztek erejéig 3.5GHz. Q9300al elérhető normális FSBvel, a Q8200 érdekesebb.. -
Speed®
titán
Lehet, hogy megbánom, de megválok a picikémtől
Q8200 vagy Q9300 váltja, szerdán dől el. Remélem megy majd a Q8200 7x475öt, akkor az marad, egyébként Q9300. Igazából nincs igény VTre és a +cachetől sem ájulok el, ez a kis Wolfi is űberjó a 2 megával, megduplázva sem lehet rossz..ezzel győzködöm magamat, nomeg a kisebb fogyasztással.
Jövök majd pár összehasonlítással, kíváncsi vagyok azonos órajelen -
Osynho
addikt
Elég halott a topic.
Itt egy kis próbálkozás.
-
serito
senior tag
Nekem ez sikeredett:
1.352v 4Ghz 1h Prime stabil
Egész jónak tűnik. -
nTom
aktív tag
kipróbáltam a 417MHz-et
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
El kezdtem húzni az 5200-asom, hogy hol a határ. Jelenleg itt tartok:Bios: CPU Core 1,29V - CPUz: 1,264V
3600mhz=12x300MhzRam: 2x2G - 1,8V 900Mhz (2:3 450Mhz)
VTT-hez még nem nyúltam, ramokban van még tartalék.Érdemes még feszt emelni?
-
válasz
donzoli #8917 üzenetére
Az E6600 alapból magasabb FSB-n üzemel, bár, ha mindkettőt húzod, akkor ez mindegy is. Az E6600 dupla L2 cache-sel rendelkezik az E5200-hoz képest, ami bizonyos alkalmazásokban előny, máshol meg nem. Általánosságban egy 3.2-n ketyegő E6600 nagyjából pariban van egy 3.5-ön ketyegő E5200-zal, amennyiben ez utóbbit magas FSB-n, és alacsony szorzón éred el. Mondjuk én nem cserélném az E6600-at E5200-ra, mert nekem - mármint az általam használt alkalmazásoknak - fontos a cache.
-
donzoli
aktív tag
Üdv!
Szerintetek érdemes egy E6600 helyet egy E5200at illeszeni a processzorfoglalatba?
Tegyük fel, hogy van mindkettő és nem venném, tehát ár nem számít, csak a teljesítmény (fogyasztás sem számít..)
a mostani E6600 8*400 an megy 1:1-be alapfesz körül E0-ás azt hiszem, nem igazán megy jobban szerintem a Kingmax 800as RAM-nak köszönhetően.. 9es szorzóval meg alig tudom elérni a 3200 MHz-et
lap: Giga S3
hűtő: AC Freezer 7 Pro
jobban jarnék egy E5200al ha mondjuk 3,5-ön járatnám? meg úgy amúgy is mi a véleményetek? -
Chaser
legenda
válasz
laci7878 #8910 üzenetére
3200-est
serito: Ennyit droppol az én g31-es lapom is
Ebből nyomass legalább 1 órát, de inkább többet, 3/4-ed óra körü szoktak elvérezni, aztán kicsivel 1 óra fölött, fél órán belül meg a 14-15. perc szokott eldobós lenni.
NDee2: Wolfdale-t sajnos nem kezeli, veszel egy 2180-ast ph-ról, 9k körül biztos kapsz, ég és föld lesz a különbség
szerk: Legjobban járnál ha a lapot is eladnád, újan meg vennél egy GB g31m-es2l lapot, kb 11k újan 3 év garral, mellé e3200-t, 11-12k újan hűtővel, lapért meg prociért kb 10k-t kapsz, ergo nem mész fölé a 15k-s tervezett kiadásnak, de jóval erősebb vasad lesz, kisebb fogyasztással, kis tuninggal erős vga-hoz is elég a proci.
-
NDee2
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene:
Van jelenleg a gépemben egy ilyen ASRock 4CoreDual-VSTA alaplap [link]. Jleneleg egy Pentium 4 631 3GHz-es proci van benne. Ezt szeretném lecserélni egy erősebbre. Az alaplap leírásán nehezen tudok elmenni, hogy milyen lenne jó. Úgy 15-17 e Ft-ot szánnék az új procira. Tudnátok nekem ajánlani egy két alternatívát!! (Mondjuk a PCX.hu-ról! )
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat!
Egy lelkes kezdő!
-
serito
senior tag
Itt a folytatás !
E5200@4Ghz 1.312v Prime 10 min
igaz csak 10 perc de már fáradt vagyok, holnap csinálok egy 30 perceset is.
Kíváncsi vagyok mit tud 4Ghz felett és hány V-on. -
serito
senior tag
Azt hiszem valami bug miatt elírtam a Commando vdropját.
Most teszteltem kicsit 1.2v-on ( drop 0.044v ) elsőre ez sikeredett.
E5200 1.2v 3625Mhz Prime stable 30 min
Talán lesz még jobb is.
-
Chaser
legenda
válasz
laci7878 #8907 üzenetére
Elég 96gt mellé a 3200mhz.
Több cache persze jobb, de számottevően ennél a kártyánál nem lenne sok gyorsulás, a cache magórajelen jár, tehát minél gyorsabb annál kevesebbel is beéri az adott alkalmazás. 3200-t felrántasz 3.5-re, kb 1.2V körül tudják, az cc 4850-hez is elég, aztán még úgyis kevesebbet fog jóval enni mint a mostani 2180-ad 1.3xx feszen 3200-n. Persze vehetsz 5200-st is ha sok pénzed van -
Chaser
legenda
Az "szép" ilyen lapnál
aci7878: 99% az első verzió lesz a jó, a másik érték 10-es szorzóval és a beállított FSB-vel jön ki. Akár e3200-vel is jobban jársz, 3.7G értelmes feszen megvan, ekkora feszen az enyém pont 4G-t tud
szerk: Jól gondoltam, az első a jó, mondtam volna hogy 9x360-at lőttél be, de az nem kerek 3200, azt hittem pontos órajelet mondtál először. A másik érték a 10x eredeti szorzó és a 360-as FSB szorzata.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest