- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #10407 üzenetére
Tetszettek a ventik ahogy lelassultak az olaj alatt
, igaz semmi szükség rájuk, a buborékolás legalább olyan jól keverheti az olajat. Az olaj persze így önmagában nem hűt, hanem szép lassan felmelegszik mint a levegő.
Az ötletet továbbfejlesztve már életképes is lehetne, Peltier elemel lehetne hűteni és visszaforgatni az olajat. Lehet, hogy megcsinálom? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon #10082 üzenetére
cputuninhqban (ez így egyben furi
) Lipi épp most tesztel egyet. ízelítőőnek
-
LagerMaister
tag
válasz
kriszbon #9839 üzenetére
El tudom mondani a beallitasokat is
PU Clock Ratio 11X
Fine CPU Clock Ratio +0,5 kilove!
Cpu Host clock Controk Disabled : Enabled
Cpu host Freqency 300
PCI Express Frequency: 100
Performence Enhance: Standard
System Memory Multiplier 750Mhz
System Voltage Cotrol: Manual
DDR2 Overvoltage Control: +0,1
PCI-E Overvoltage Normal
FSb voltageormal
CPU Voltage Control Normal:1,3xx ezen is probaltam de nem megy.
Ha el mondod hogyan tudok kepet csinalni a biosrol, akkor csinalok, mert a PrintScreenel nem fog menni. -
Vyndree
őstag
válasz
kriszbon #9561 üzenetére
Pont ilyen VGA-t akartam venni csak nem jött össze a csere, és milyen jól jártam.
Hajtod a procit (nem is kicsit) hajtod a VGA karit és így is csak 8800 a 3DMark score? Aztán ez lehet nem a 960GT >> ATI megfelelője, de valami ilyesmire emlékeztem.
Hiába csinálok neked képet mindenféle adatokkal a tesztről, ha csalni akarok akkor úgyis vágok oda másikat. Nem erről szól ez a topic, ide tényleges eredmények kellenek. Mellesleg 640x480-ban (12740) sem volt látványos pontemelkedés az 1280x1024-hez (12490) képest, szóval lehetna a felbontással játszani, nem hozna ekkora különbséget. A VGA-t meg sose húzom, "rettegek" a fekete haláltól, szerintem így is elég gyors, a húzással csak megölném és a sebessége szintén nem lenne említésre méltó.
Én meg nem értem a te verziód
CPU: 1600MHz (266x6) = 8732 pont (CPU score 3031)
CPU: 3300MHz (300x11) = 8337 pont (CPU score 2990)
Ahogy látom, a VGA kártya ugyanaz (3-4%-os hajtás), felbontás ugyanaz, minden más ugyanaz, akkor hogy lehet fele akkora órajelen gyorsabb a proci, illetve 400 ponttal több? -
Generator
csendes tag
válasz
kriszbon #9431 üzenetére
Szia!
Ez már többször felvetődött bennem kérdésként, hogy melyik a jobb: magasabb szorzó alacsonyabb FSB, vagy alacsonyabb szorzó, magasabb FSB?
Jelent ez pl számítási teljesítményben, vagy netán hőmérsékletben különbséget?
Ettől függetlenül kipróbálom 11x300-zalKöszi a tippet
-
válasz
kriszbon #9415 üzenetére
Ha az FSB 300 akkor már a ram is tningot kap ami itt nem játszik, az is antituningos.
Azért mert amit te látsz az a netes gépünk, csak utólag lett belőle gamer gép építve, akkor kezdett el érdekelni mit tud. Teljesen mindegy volt a cpu típusa, az E5200 volt akkor éppen olyan h mondom akkor legyen ez. R0 vagy M0 tök mindegy volt. -
Mach5
aktív tag
válasz
kriszbon #9269 üzenetére
lol
Jó lett, meg csináltam úgy, ahogy mondtad és úgy lehetett állítani utána f10et megnyomtam és entert nyomtam újra indult, de a cpu-z-be úgy megy, hogy egyszer 1200 egyszer 2500mhzes, hogy lehet megcsinálni, hogy ne ugráljon úgy, hogy egyszer 1200 egyszer 2500mhzen van! Szóval úgy szeretném, hogy 2500mhzen legyen nem pedig, hogy ugráljon!
-
T_Stark
őstag
válasz
kriszbon #8001 üzenetére
Azért csináltam így képet mert e fölé már nem nagyon mászik a hőmérséklete. Futtattam már 100 tesztet 100 beállítással, mikor először teszteltem hogy stabil e 3300on
És nem volt semmi gond, melegedéssel sem.
De ha nem lenne a szobában alapból is ilyen dög meleg még ennyi sem lenne. -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #7411 üzenetére
"Azt viszont nem értem, hogy miért kapcsoljátok ki, mikor a tuningban nem gátol
"
Azért, mert úgy akarnak járni, mint lancer77.
(#7412) ll-kobe: LOL :facepalm:
Min. szorzóra tud csak levenni. Maximális szorzóra meg annyit tud engedni, mint amennyit beállítottál Bios-ban, tehát 9-et. -
LLKobe
veterán
válasz
kriszbon #7411 üzenetére
Semmi gond
De gátol. Az ugye alacsony terhelésnél leveszi a proci szorzóját.
Viszont ha jól tudom, ezt a proci alapbeállításaihoz mérten teszi.
Nekem most ugye 390*9-en megy. Terhelés alatt meg visszadobná az FSB-re a proci alap szorzóját ami 12,5.... Sok jó dolog nem származna belőleÚgy tudom azt csak akkor lehet bekapcsolva hagyni, ha a procit azzal a szorzóval hajtod ami az alap.
-
LLKobe
veterán
válasz
kriszbon #7407 üzenetére
Jaaa CHIPman -el egyetemben énsem értem mit akarsz mondani.
Igen ki van kapcsolva, de ha be lenne, akkoris csak hüvösebbnek kéne lenni a procinak.Amúgy előtte E2180 volt a lapban, azzal nem volt ilyen gond. Mint azt mondottam korábban csak a legutolsó béta bios ismeri azt a procit, én ezt tartom a felelősnek...
De azért jó lenne megoldani a dolgot.
-
Qwertrt
tag
válasz
kriszbon #7341 üzenetére
Nem gondolok semmit, mert sajnos fogalmam sincs. De hát a józan ész nekem ezt diktálta... Mert én eleve azt terveztem, hogy felhúzom a procit megfelelő szintre, majd a kártyát is kicsit, és akkor hasít minden. Ehhez képest nem így alakult a dolog.
De ezt a módszert majd kipróbálom. ÉS lehet, hogy a Crysis lesz a játék teszt.
-
Qwertrt
tag
válasz
kriszbon #7334 üzenetére
Hát a feltétlenül nem kell, annyira nem akarom én
De például a Civilizationban nagyon jól jön a plusz kraft, a Rhye's and Fall mod tetű lassú tud lenni betöltésnél és két kör között, minden egyes megahertzet hálásan fogad, szemmel láthatóan gyorsul.
És nem hiszem el, hogy 3, vagy akár 3,2 kihajtja, mert amikor 3,8-on megállapodtam, és nekiálltam akor a VGA.-t nyüstölni, hiába húztam fel, egy fikarcnyit sem gyorsult (pedig GPU-t 650-ről 720-re, RAM-ot 900-ról 1000-re húztam).
-
promisz
aktív tag
válasz
kriszbon #7054 üzenetére
Lefuttattam a 3DMark-ot: 2,7 Ghz-n ---> 3 Ghz-n --> 3,15 Ghz-n ---> 3,3 Ghz-n ---> 3,45 Ghz-n
Tovább nem mertem, mert már a 3,45 Ghz-hez is a CPU-Z szerint 1,376 V kellett. De ha azt mondjátok csináljak még egyett 3,6 Ghz-n akkor megcsinálom.Tehát, én ezeken a teszteken nem látom azt, hogy megállt volna a pontszám, ezért feltöltöttem a képet ide, mert Ti jobban értetek hozzá: [http://img34.imageshack.us/img34/5811/tuningv.jpg]
Bocsi, de a kép egy kicsit magas lett, de azért szerkesztettem így, hogy jobban észre lehessen venni a különbségeket.Kérlek titeteket, hogy mondjátok már el a teszt eredményéről a véleményeteket és, hogy melyik beállításon maradjon a procim.
Előre is köszönöm! -
Vidori
tag
válasz
kriszbon #6591 üzenetére
Ebben a 945-ös Asrock-ban nem megy jobban a tuning.
Le akarom cserélni a lapot is egy P4x szériára, de majd később.
Egyenlőre egy E5200 akarok venni, nekem elég a 3Ghz is ehhez a kártyához.
A MSI RX3850-T2D256E-OC pedig decemberben vettem 16.000Ft-ért, akkor még a 4830 30-33eFt volt.Várni kellett volna egy kicsit. -
-
törölt tag
válasz
kriszbon #6357 üzenetére
Elvileg mindkettő ugyanazt, ugyanúgy csinálja, csak az amit használok GUI-val bír. Megnézem, hogy ebben engedi-e a Maximum stress levelt. Nálam a 3,3 GHz már megvan (12,5 x 266), IBT 2.1-gyel majdnem Maximum stress levelen (a maxra nálam 2047-et ír ki, de valamiért nem jó, mert "azonnal" lefut és stabilt ír ki, ezért Custom és 2000 MB) lenyomtan 10 kört és stabil. 11x300-at megnézem, remélem 12x300 is menni fog. Bár egy 10x vagy 11x333 jó lenne.
-
törölt tag
válasz
kriszbon #6332 üzenetére
Sejtettem, hogy azért ugrál kicsit a fesz, mert valami a háttérben picit birizgálja a procit, nem zavar, mert csak egy pillantra ugrik fel. Akkor kb. 0.04-0.06V-ot droppol a lap? IBT-nél nem engedi a Maximum tesztet (~2047MB), illetve engedi, de ilyenkor azonnal le is fut <0.2 sec), ha Custom, 2000 MB-re van rakva, akkor megy szépen a teszt, ennek a néhány MB-nak van jelentősége?
americanidiot: Magasabb VID-es proci esetén nagyobb mértékben kell növelni a feszt, hogy jobban menjen, mint egy alacsony VID-esnél?
-
promisz
aktív tag
válasz
kriszbon #6319 üzenetére
Értem és ki kifogom próbálni.
A RAM-okkal kapcsolatban: az alaplap gyártói oldalán azt írják, hogy a Kingmax-ból 1066-ot már nem képes felismerni/kihasználni tehát álítólag csak 800 mhz-n képes hajtani. Szerintetek a 800-as ram-ot adjam el és vegyek egy ugyanolyan kingmax ram-ot?
Honnan tudom meg, hogy kihajta e az 1066-ot magasabb szórzóval (persze ugy ha a 800-ast kiveszem)? -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6118 üzenetére
az a pár pont, amit javított az SM2-n, az simán belefér a +-3%-os hibaarányba. Tehát lehet 3,5Ghz-en járatott proci mellett is ugyanannyit értek volna el a shader pontok. Sőt, sztem olyan 3,2Ghz mellett is annyi lett volna a két shader pont.
Összpontszám szvsz. hülyeség. Ha a proci 2700 pontot ér el, és már úgy is maxon vannak a shader pontok, akkor kijön x eredmény. Aztán megküldöd úgy a tesztet, hogy a procid már 3400 pontot tud elérni, de a shader pontok maradnak, viszont az összpontszám simán ugrik pár százassal, ami sztem nem jelent játékokban semmit.
De ha máshogy van ez, akkor javítsatok ki. -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6112 üzenetére
Végülis 825 simán belefér. gondolom feszt se kell emelni hozzá.
Sztem is a boltos hibázott, de eléggé ki volt kelve magából a kis kopasz, és nem akartam a fejére koppintani.(Valamiért mostanában vissza tudom magam fogni, ha valaki pampog nekem, és ez a boltos nagyon osztotta a hülyeségeit...)
darál0w: Hiányolunk már nagyon.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #6110 üzenetére
Ha nincs akkor a másik jó lenne szerintem 10*330 a ram meg 2.5 szorzóval, így 825-ön menne, ez még jobb is lenne!
A boltosról csak annyit, hogy simán hülyeséget beszélt, mert attól aztán nem történik ilyesmi, de annál inkább attól ha rosszul van összerakva, és fizikailag megsérült! Nem ők rakták véletlenül össze? -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #6110 üzenetére
Nekem nincs 2,66-os ramszorzó. És nem azért, mert hibás a lapom, mivel darál0w-nak sincs. 2,5 után csak a 3-as van. Pedig jól jönne a 2,66-os.
Szerk.: Én elhiszem neked, hogy nem attól ment tönkre, de a boltos szerint valszeg hibásan került le a gyártósorrol a ram, és egy kisebb órajel meg feszültség emelés elegendő hőt termelt ahhoz, hogy ledobja azt a fél mm-es aranyozás darabot.
-
promisz
aktív tag
válasz
kriszbon #5919 üzenetére
Nekem ennyi fogyasztast mutat a dynamic saver program: bal oldalt az energy saver ki van kapcsolva jobb oldalt pedig be Akkor most ez se reális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest