- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
Qwertrt #7291 üzenetére
Soha ne a 3DM06-tal teszteld le a procid, a kapott pontszámok matematikai algoritmusok eredményei, ugye nem gondolod komolyan, hogy egy 2006-os játékban kétszer annyi FPS-t kapsz egy négymagos procival, mint egy kétmagossal?
Márpedig a 3DM kétszerannyit ad...
A VGA-t nem a proci hajtja meg, mindkettőt a játék teszi próbára és nem foglalkoznak egymással. Sorrendiség van, a képalkotás első fázisát a CPU végzi és a következő hármat a mai játékokban a GPU számolja. -
Qwertrt
tag
válasz
CHIPman #7289 üzenetére
Onnan gondoltam, hogy nem elég, hogy megmértem 3DMarkkal 2,5 GHz-en (ami ugye az alap): 16 ezer, majd 3,66-on, itt majd 20 ezer lett. Igaz ami igaz, ebből még lehet az, hogy 3,2-től felfelé már nem növekedett, de én akkor nem pipacskodtam köztes frekikkel, egyből a 3,66-nak ugrottam neki. De ha már ezt mondod, akkor teszek majd egy próbát kisebb frekin is, csak hogy lássam: kihajtja-e. (Mondjuk nem árt a kraft, mert CiV4-ben is érezhető két kör között a változás.)
R0-ásom van, miért?
-
Qwertrt
tag
Na, láss csodát, ma én iy úgy jártam, hogy az eddig stabil 3,8 GHz-es, 1,316 V-os konstrukcióm kezdett hibázni. Ijedtemben egyből visszavettem 3,66 GHz/1,281 V-ra, remélem még nem késő. Sokat akart a szarka... Az kifejezetten bánt, hogy így még annyira sincs esélyem kihajtani a 9600 GT-t
PErsze még így is nagyságrendekkel gyorsabb, mint az E2180 alatt volt, de idegesít a tudat.
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7284 üzenetére
Tekerd fel 3.5GHz-re, indíts el egy IBT-t maximum stressen, majd indíts rá egy Furmarkot extreme burning mode-ban, kíváncsi vagyok, bírja-e fél órát...
ll-kobe: Mi az érdekes jelenség? A 360FSB max.? Az nem érdekes, az természetes. -
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7279 üzenetére
Jaja CSX 2*1GB KIT. 2,2V-ot kapnak, és simán viszik az 1200Mhz-et.
Csak a procinak 360-as FSB-hez már sokkal több fesz kéne, uh vagy visszaveszem a procit és 1200-on meg a ram, vagy a proci megy gyorsabban, és a ram "csak" 1182Mhz-en.Amúgy ez egy érdekes jelenség a procival.... Ilyet még nem láttam. Hátha valaki nálam okosabb tudja majd miért van.
-
banderasz77
addikt
Végeredmény, nem is megyek sehova tovább vele:
1,4V Bios, 3,475Ghz 12,5-es szorzóval, FSB 278. Csakis itt fut le rendesen a 3DMARK06, 1FSB+ és már 1000 ponttal kevesebbet kap a CPU, pedig jóval fölötte is IBT stabil. Erre valaki adhatna magyarázatot, de tuti, hogy a CPU a ludas. Nem hinném, hogy egy ilyen lap ne lenne jó.
-
bossvico
senior tag
Beléptem egy E5200-al, R0-ás.
Majd megnézem mit muzsikál
banderasz: Ennél kevesebbel nem éri be? Én a 2140-nek se szívesen adtam bios 1,4-et, viszont az 100% tuningot hozott.
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #7281 üzenetére
Viszont megint kevés a CPU pont. Ezt nem értem. Lehet valami állat stabil, de mégsem megy olyan gyorsan mint kéne???
-
banderasz77
addikt
12,5*280 IBT full teszt 5* stabil!!! Bios 1,4V
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7279 üzenetére
CSX kitje van.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
zoo8800 #7275 üzenetére
Akkor mi vagyunk a szerencsések ezek szerint =)
megnézem majd ha kiderítem a lapnak mi kell a magas fsb-hez, mert a lapom nagyon érzékeny bármilyen beállításra (főleg ha magas fsb-ről van szó), de amint sikerült kitapasztalni a dolgait szívesen megosztom az eredményeket
-
zoo8800
veterán
válasz
--Disztroj-- #7273 üzenetére
Igaza van FSB ügyben, 350 körül megáll az E5200-k zöme. Én vagyok a rekorder, 415-öt értem el eddig, és ez nem a vége. (G31 lap
)
Néznél nekem egy max FSB-t?szorzó 6 legyen
-
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7269 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
Én se bírtam elindítani a win7-et a 360*10-en(csak CMOS clear-rel sikerült helyreállítanom a gépem
),de viszont 11*327-en gyönyörűen megy(1,31V-on),csak hát a gyári hűtés miatt nem erőltetem.
Így maradok egyenlőre 3350MHz-en.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7268 üzenetére
Az összes E5200 wallos 350 alatt, eddig 3db proci volt a topicban, ami nem.
-
LLKobe
veterán
válasz
--Disztroj-- #7262 üzenetére
Nekem M0 van, tudja ugyanezt
Viszont a 4Ghz-ez már nem. Legalábbis ezzel a hűtővel nem.
Futtass egy everest memória sebességmérést, kiváncsi vagyok. -
banderasz77
addikt
válasz
Nekem M0.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7264 üzenetére
Hol wallos? 333 felett gondolom...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Muszáj mennie 1.32V-on. Ha annyin megy, akkor átlagos R0, ha 1.3V alatt, akkor jó.
-
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7260 üzenetére
Akkor valóban jobbnak kéne lennie....
-
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7258 üzenetére
Ha másképp van húzva a proci (más FSB, más szorzóval) akkor nem kizárt hogy ennyivel kevesebbet kap.
-
banderasz77
addikt
Nem ugyan úgy van húzva a proci, mert itt többet megy. De Prime és Intel burn teszt stabil. A memó is stabil, de az még 1066 alatt is van. Új a Win, eszközkezelőben minden ok, elvileg mindennek jónak kellene lennie. A VGA driver is ugyan az.
Lehet megint újra rakom az egész rendszer.
-
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7256 üzenetére
Ugyanúgy van húzva a proci? Én feldobnék egy everest-et és végignézném, sztem valami nem úgy megy ahogy kéne, vagy vmi driver nem jó/hiányzik.
Vga driver ugyanaz? Megy a crossfire rendesen?Alaplapcsere után újrahúztad a Win-t?
-
LLKobe
veterán
válasz
banderasz77 #7254 üzenetére
Minden driver fennvan? PCI-E 16x-osan megy?
-
banderasz77
addikt
Volna egy feladat!
E5200 tuning. Előző lapom egy P35-ös foxconn volt, amiben ment ez a proci 3125 Mhz-t, így kapott a 3dmarkban 2836 pontot.
Ugyan ez a proci egy elvileg jobb X48-DS5 lapban megy 3475 Mhz-t, viszont ezen a sebességen csak 2169 pontot kap és taccsra vágja a VGA teljesítményt is. A proci Intel Burn teszt, maximum stressz 5* stabil.Mi lehet ennek az oka???
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Ma rendeltem meg egy Gigabyte EP31DS3L+E5200at.
Az lenne a kérdésem hogy egy Radeon HD4830 512 Mb-os kártya mellé elég ez a proci alap órajelen? Ha nem, kb mennyire kell felnyomni? -
DuplaZso
aktív tag
Briós mikori a lapban ? Estleg valami újabb nincs ? Vagy mondjuk valami béta nem kering a hálón ? Én is ugyanígy voltam egy darabig, csak nekem 98 fokot mondott a rendszer.
Más (korábbi, valami jól ismert) processzorral esetleg ki tudod próbálni ?
Magok normális hőmérsékletűek ? (gondolom a bioszos hőfokkal van csupán bajod) -
LLKobe
veterán
És még egy érdekesség: a proci alapállapotban 53 fok, akármennyi feszt kap,akármekkora órajelen megy, akármekkora fordulaton megy a procihűtő ventije.....
Sztem a lap szenzora nem a legjobb...
kriszbon : ps2 emulátorhoz kell a kraft
-
LLKobe
veterán
Egy új kérdésem lenne: szerintetek melyik beállítással járok jobban?:
FSB 355*10 (3550Mhz), RAM 1182Mhz
vagy
FSB 360*9,5 (3420Mhz), RAM 1200Mhz
Szerintetek?
-
zoo8800
veterán
már semmi
jookomak járt így -
LLKobe
veterán
válasz
lizakattila #7239 üzenetére
Igen, megtaláltam, köszönöm. Azóta rájöttem a megoldásra: kiszedtem a procit, visszatettem CLEAR CMOS, és most minden a régi.
Nem kicsit izzadtam le, uh most iszok vmi alkoholost és rápihenek
-
LLKobe
veterán
Ajjajj
Történt valami érdekes.... Rátoltam egy resetet a gépre, és azóta nem hjlandó elindulni 200-nál magasabb FSB-vel
Elment a dátum meg az idő is...
Újratettem a bios-t, de semmi hatása...Valami 5let???
-
trémobil
tag
Sziasztok!
E5200 alá milyen lapot érdemes venni 17-20k között???
tuningolva lenne játékhoz -
raptor666
csendes tag
ez az intel burn test tényleg sokkal durvább mint a prime 95!!
3,7 ghz-n prime 95-nél alig ment fel 65 fokra a proci,IBT-vel pedig egy perc alatt 72 fok lett
asszem be kell szereznem egy jóféle hűtőt a procimra -
törölt tag
Azt hiszem az IBT az fut xy ideig és ha végez akkor kiírja hogy sikeres volt a teszt, stabil a géped, blabla (látom ez nem igaz, az előttem szóló megmondta a frankót. bocsi
) De mondjuk egy Prime95 hibázhat akár 1-1.5 óra után is, szóval min. 2-3 óráig jó futtatni. Én mondjuk már láttam olyat is, hogy 7-8 óra után hibázott, de én szerintem az már hülyeség...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes: épp az új E5200-amat tesztelgetem, hogy mit tud.
A következő történik: beállítok neki egy órajelet, elindítom az Orthos-t.Ha az Orthos-ban a tesztek közül azt választom hogy CPU és RAM teszt együtt, kb fél perc alatt hibával elszáll. Azonban ha külön-külön tesztelem a RAM-ot és a procit, úgy meg hiba nélkül meg mint a kisangyal
Ez most az Orthos hülyesége? Teszteljek inkább mással?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7219 üzenetére
1.35-1.37 még mehet neki
mod: E5200 elég 4830 CF-hez? -
C^^
őstag
Na megvan a minimum fesz. 10*333-hoz: 1,136V-on még stabil, 1,120-on már prime eldobta.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7217 üzenetére
vid+10%.
-
banderasz77
addikt
E5200-ast kellene belőnöm egy X48-DS5-ös lapban. Mennyi a max. adható fesz neki 24/7-re?
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #7205 üzenetére
Ugyanazt a hűtőt adták a 2xxx-ekhez, mint az 5-ösökhöz, legalábbis amiket én láttam, egyformák voltak. A 8400-es is ilyen viccnek látszó tárggyal kerül forgalomba.
Proci lehet hamarabb lesz, volt ma reggel egy kis balesetem, és lehet hamarabb megyek, mivel dolgozni nem tudok... -
CHIPman
nagyúr
A vid+10et en is tudtam, ezert mondtam az 1.4v-ot lehet-re es az 1.35-ot biztosra, mert az uj R0-s proccok vid-je akar 1.2875V is lehet, es annak a 110 szazaleka mar 1.416v.
MOD: csatlakozok majd a klubba egy R0-s peldannyal, Chaser jovoltabol. Talan jovo het szerdara mar itt lesz. -
LLKobe
veterán
Köszi a válaszokat! Nem is volt jó, már fagyott egy idő után az orthos, uh megmaradtam a 355*10-nél, 1,35V-on.
Speed(R) : pont az a lényeg hogy a max FSB-n akarom használni, amit még a lap tud
Ez 355Mhz.
-
Qwertrt
tag
válasz
CHIPman #7208 üzenetére
Különben nem tudom van-e értelme, ha mondjuk 1,35-ön nem visz egy frekit, mi a garancia, hogy 1,4-en viszi majd. Ráadásul engem megijesztett egy beszámoló, mely szerint a 45 nm-es Wolfdale hosszú ideig magas feszültségen üzemelve degradálódhat, ami figyelembe véve, hogy a 45 nem milyen vékony, nem lehetetlen.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Hosszú távon E5200-nak mekkora feszt lehet adni? A VID-je 1,2xx pontosan nemtom.
1,4V alatt még jó? Most 355*10,5-ön (3,7Ghz) stabil, 1,375V-al.
Orthos alatt max 70 fokra mennek fel a magok. -
LLKobe
veterán
Na megjött az új E5200-am
M0-ás, eddig a 355*10-et csont nélkül viszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest