- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Azért gondolom ez a proci a 4000-es szériától jobb lesz, vagy tévedek?
-
Hunter2
addikt
3,6-4ghz felé más sztem jólehet. 3-3,2 még van benne tartalék, de már akkor is bőven elég mindenhez.Nálam E2140@2660-al minden ment (grid full graf : 50-60FPS, COD4 full graf: 120FPS), persze Crysis nem (high 25 FPS). Szóval 3-3,2 is elég hogy manapság fullon eljátsz vele.
-
lipi67
nagyúr
Csak ideér lassan.S ha jó..eshet miatta a 2xxx,bár lassan nincs már nekik hová
Látom,ahogyHunter2
írja,aug 10 körül.Ha évtizedeket kibírtatok nélküle,ez a kis idő már elrepül.S akkor majd,ha vki bepróbál 1et,okosabbak leszünk.-Bár nagy reményeket nem fűzök hozzá(alaptalanul.nemtom,h miért)én is kíváncsi vok rá nagyon -
CséZé
őstag
Hi!
Mikor jönnek ezek a procik? Nagyon szemezgetek vele, jó lenne a E2XXX 45nm-en.
Gondolom 3870/4850-hez bőven elég. Nem? -
Chaser
legenda
Mivel már a 7200-es 22-23k környéke újan, eszement sok pénzt nem kérhetnek érte, szerencsére, ott 266-os FSB van, 3 mega cache, SSE4.1, szorzó ugyan kisebb, de 2-3k-val olcsóbban nem hiszem hogy sokan megvennék az 5200-est. Jöhetne már amúgy, próbálgatnám már nagyon
De lehet 2180 lesz a vége...
-
lipi67
nagyúr
-
Chaser
legenda
Az ártól függ az
, meg a tuningolási hajlamától
Én azt mondom ha 3.5G-t 1.3V környékén tudja, ára 15k körül lesz, akkor azért eléggé sikertermék lesz, jó a 2xxx széria, de azért itt csak dupla cache van, és az alapórajel 2.5G-ről indul, még a 2180 esetében is ez "csak" 2G. Meg a 45nm is a javára szól...3.5G-n sztem teljesen korrekten ki tudna hajtani egy 4870-et is 1280-ban. A 12.5-es szorzó meg tényleg über, 250-es FSB-vel is 3G felett van, se erős lap nem kell hozzá, se ram. Az E1200 is elég faxa proci tuningolva árához képest, de az alá nem árt egy p35-ös lap, az 5xxx alá meg bőven jó lesz egy p31/g31 lap is, akár egy 945-ös is, ha kezelni fogja.
-
Chaser
legenda
Úgy látom SSE4.1 sajnos nem lesz benne
-
Bluegene
addikt
jó ti vagytok a tunningmesterek, de mégis az intel elkezdi gyártani és mikor megjelenik csak a jobbakat dobja piacra(gondolom h elterjeden a híre)? de később is felbukkanhatnak jók, a későbbi gyártás folyamán hiszen nem nyúlnak bele szándékosan, szal később a gyengék de jók is ugyanúgy előfordulhatnak
-
lipi67
nagyúr
Khm...Este van..Link?Látom várjátok már az új jövevényt.Az én procim sose ér ide..
Jó lesz ez a proci,csak ne "E 2200"-as legyen..
Bluegene:Nem hazudik ez a figuraAz első darabok mindíg jók!!!Tudom,a Tiéd nem első szériás,s 3,4-en fut..Most valóban jó ez az eredmény.MOST.Az első szériákhoz képest..1,368V -kellett a 3,4Gz-hez,s ha az lett volna a vége..asszem Petya,Zájec,Bagira stb..kalapáccsal verte volna szét!Akkor 3,6GHz =Ne búsulj,belenyúltál..majd veszel másikat
Egy kezdeti 2180-as tuningja: Biosba be,FSB 370,fesz 1,6V.Boot és kész. -
Telefunen
őstag
Úgy értette egy stepping-en belül a korai darabok a jobbak az eddigi tapasztalatok alapján. pl. egy mai 2180 jó ha megy 3GHz-et, míg mikor bejött az M0-ás step, akkor még simán mentek ezek 3,4-et is -de ugyanez igaz az E4xxx (sőt.. ott talán még jobb is volt a korai L2 stepping-es E4300, mint bármely későbbi -akár M0-ás- E4xxx), E8xxx-ekre is.
-
Bluegene
addikt
tudom h mo-ás jön de csak annak hívják, ez nem egyezik meg a 65nm-en készülő mo-ással, ez 45nm-en készül
az e2000-res széria meg a q6600-osok gyengébb steppinggel indultak, később jött a jobb a tunningosabb, ez logikus hisz finomítanak a gyártástechnológián, kisebb hőtermelésű chipek készültek később
a logika azt diktálja h mindíg az újabb a gyorsabb, az overclockerek pedig úgyis azt veszik meg ami épp van, olvastam h lesz R2 stepping(ha jól emléxem), szal az még jobb lesz ezektől, egyébként se olyan hűdejók az E8400-asok és társaik 4ghz-et sok közülük el sem éri, reméljjük ez jobb lesz(később meg még jobb)
szal a belassulás furcsa lenne
-
kulerr
őstag
-
-
Jelenlegi árfolyamon 16311.59 HUF, ez elég jó ár érte... Fél év és talán le tudom cserélni az E2180-at... Bár nem biztos hogy megteszem... De az tény, hogy jó árban van. Ez már csak csökkenni fog.
Csak most nézem wiki-n, ott azt írja hogy 84$-os áron jön/jött ki. Ami jelenleg 12380.58 HUF
-
kulerr
őstag
Lehet kapni már a "szomszédban" is (Bécs!) 70€ áron... úgyhogy a finisbe értünk
-
Bluegene
addikt
bár a másik preview-ben(lejjebb be van linkelve), ott 4GHZ@1,38V, az oké, ez nem oké
szal 4ghz-es procit szeretnék, ha már pénzt adok ki legyen érezhető, +400mhz nem sok 10K különbséget nem ér, pláne h az enyém is lehet tud annyit ha megerőltetjük
jó-jó tudom +1mb cache de vazz +10K-ért(a különbözetet értem ezalatt)
-
Hunter2
addikt
[e5200+hd4850 3dmark06 ~16000 pont]
több a cpu score mint egy e6600@3750-é
-
Hunter2
addikt
Elvileg E5000-es széria 3M cache-el jön ki.Mondjuk az intel oldalán semmi hivatalos info nincs az e5000-es széria létezéséről.
-
kulerr
őstag
érdemes megnézni
De azért valaki lefordíthatná...főleg a 65€-ra vonatkozik a kérés... mi ennyi?
mert ha ennyi a proci akkor 15k-s árra várhatunk 1-2 hét múlva
-
jenei92
senior tag
Várommár!
-
Tombolo
tag
Mennyi idő alatt érhet ez ide? Kíváncsi lennék rá, hogy nálam mit tudhat ez az apróság.
-
kulerr
őstag
Kezdenek jönni az E5200 ról a tapasztalatok nagyon-nagyon ígéretesnek tűnik.
Egy kis E5200 tuning eredmény -
kulerr
őstag
Már tengerentúlon rendelhető az E5200-es 3-5 napos szállítással de sajna 120 USD-s árral
.
Reméljük hogy csak az induló ára lesz ez.... -
Dyno
veterán
Szerintem lesz de az lesz az ami utoljára vált, mert úgye az E8000 jelent meg elöször váltotta az E6000-et, aztán jött az E7000 ami váltotta az E4000-et,aztán jönn az E5000ami váltja az E2000-et szóval szerintem E3000 az E1000-et fogja váltani és úgyanúgy megjelenési sorrenbe szóval az E3000-ig még sztem vane gy félévünk.
-
g@bo
nagyúr
e7200 is bagóért van, kb olyan jó tuningpotenciállal.... még egy selejt széria, hibátlan.
-
Myers
senior tag
Akkor az E5000 és E7000 valójában az E4000 helyett érkezik, csak kettéválik?
-
robyeger
addikt
Végül is szeptemberre igérte az Intel az új 45nm procikat pl: E8600, E5200, E3140, lehet hogy már előbb megkapjuk őket. Érdekesen skálázta a 8000széria selejtjeit, hogy 1066FSB lett a 3000 széria 1,5Mb cachel, de csak 800FSB adott az 5000 szériának 2Mb cachel. Szerintem jó, hogy lesz 800FSB 45nm proci is, mert nagyobb szórzó, jobb tuninglehetőség, plussz olyan régi chipsetekkel is össze lehet majd kapcsolni, mint a Intel 865P vagy a VIA PT880, persze régebbi alaplapok eleve nem tudják a 45nm procik feszültség szabályzását, de az alapgyártók előtt adott a lehetőség, hogy újabb kiskategórás lapokkal tovább életbentarthassák az AGP-t és a DDR1-et is.
Egyik Gigabyte GA-945P-S3 (rev3.3) deszkám is nagyon várja ezen procikat és a szükséges BIOS frissítést.
Szóval jó kis topic lesz ez, hajrá! -
kulerr
őstag
2008.09.02-án Magyarországon is megjelent az Intel új kétmagos Pentium Dual-Core E5000 szériájának első tagja az E5200. Az E5000 széria a 45nm-es gyártástechnológiára épülő Wolfdale magot kapta. 200 MHz-es FSB jellemzi őket, amelyekhez magas szorzó társul (az E5200 esetében 12.5x), így olcsóbb alaplapokban is könnyedén tuningolhatóak. A jóval 100 $ alatti árával népszerű processzor vált belőle. Később megjelent az E5300 és az E5400 is, amelyeknek magasabb a szorzója és a kezdeti M0 stepping helyett R0 steppinget kaptak. Kezdetben az Intel VT virtualizációs technológiát sem támogatta ez a széria, de később ez is belekerült a processzorokba.
Gyári hűtésNéhány teszt:
Prohardver
Xbitlabs
bit-techHasznos linkek:
Pentium Dual Core E5200 Tuning - Khelben
Intel E5200 vs AMD 4850E vs régi-P4 - Khelben
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
CPU-Tuning HQ eredménytáblázatProgramok:
Stabilitásteszt:
LinX
IntelBurnTest
Prime95
Adatok, hőfokok:
CPU-Z
CoreTemp
EverestÖsszeállította: EarL 007
[ Módosította: ollie ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest