- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
CHIPman #9334 üzenetére
köszönöm a gyors választ, igazából, ha ilyen olcsó, akkor nem is fontos az interált vga, inkább veszek majd bele valamilyen PCI-E-s olcsó kártyát, így hogy nem fontos a vga, így is maradjon ez a lap? még akkor két kicsi kérdés
VGA-ból tuning szempontjából van jelentősége milyet vezsek? illetve a másik, milyen memóriát érdemes venni? 2gb-re gondoltam, 2x1gb kit-reGigabyte G31M-S2C és Gigabyte G31M-ES2C között mi lehet a különbség? mert sok helyen csak olyat találtam
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #8473 üzenetére
Ahan, azért ilyen procit ES-sel jelölnek, nem es-sel, bár semmi sem lehetetlen
#8478 Michael1: 90%-uk kb tudja a 3500mhz-et, a nagy kérdés, hogy mekkora feszültségen. Na az a nem mind1.
gooool : Enyémet nem tudod nézegetni, de még én se, mert benn van a szekrényben
pr-ról nyomulok
szerk: pr*p3
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
CHIPman #7908 üzenetére
Látom, az aktivitásod, a hozzáértésed és a fixa ideáid változatlanok már egy ideje.
Adatlapomon elsőként szereplő gépem vinyójára már az idejét sem tudom, mikor lett utoljára oprendszer telepítve.
Az első platform amit látott, egy nF2-es rendszer volt. Később egy VIA-s 478-as, aztán egy nF4+K8, következő állomásként 865PE+920D, majd ismét egy nF2, s most a G31.Maradjunk annyiban, hogy a reinstall azoknak való ilyen esetekben, mint amilyen például te is vagy.
És mégegyszer, immár nyomatékosan megkérlek arra, hogy a hozzászólási kényszered leküzdésére tett sikertelen próbálkozásaidat legalább ne mások félretájékoztatásával, kibic megnyilvánulásaiddal próbáld elénk vetíteni !
Köszönöm !
-
belaazallat
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #7870 üzenetére
Semmi értelme
mert...az 5200-es jóval kisebb feszen megy 3500-3700mhz-et, és így kevesebet is fogyaszt, +dupla benne az L2, mért kéne lecserélni a 2xxx-edet?
Neked van az a "laggolós" vga-d, majd ha 1x lesz 5xxx-ed, nézd már meg hogy laggol-e azzal is 3.5G-n, vagy akár alatta a 2x-edhez képest....
-
kriszbon
őstag
válasz
CHIPman #7850 üzenetére
Tudom hogy 4 modul megy azokba, de az is csak 4 gigát kezel, és ha valaki most vesz ramot is, nem hiszem hogy 1 gigásakat akar(más dolog ha már van 2db 1-es). Amúgy meg a G31-et írtad ott(tudom előtte szerepelt a P31 is), de én csak leírtam a véleményem, nem kötekedés képpen írtam!
-
zoo8800
veterán
-
törölt tag
válasz
CHIPman #7795 üzenetére
Intel szerint az abszolút maximum hőmérséklet a 85°C, csak, hogy tényleg ne vezessük félre a "júzereket".
http://download.intel.com/design/processor/datashts/320467.pdf
Az egy dolog, hogy az oldalra 74.1°C van írva, de el kell olvasni a kézikönyvet is!
A szerkesztés gombot egy-két szavas hozzászólások kiküszöbölésére kell használni, benne van a szabályzatban.
-
Gyuri27
félisten
válasz
CHIPman #7730 üzenetére
Szeretem, ha a fogyasztást ésszerű kereteken belül tartjuk. De azért ennek nem kell ekkora feneket keriteni. Amúgy szerintem alap feszen kb ugyanazt tudja mint az 5200-5400. Max egy kicsit rosszabb. De szvsz 10w-n belül vagyunk. Ennyiért pedig nem ugrom ki a földszinti ablakon.
Árban kb egál a kettő. Csak ugye az nem mindegy, hogy az előtte drága 5400 még a raktár méllyéről került-e elő vagy új szállitmány.
Akinek meg fontos a vt az ne kockáztasson. Webshoppoknál pedig nem nagyon tudnak procikódot mondani. -
-
oliba
őstag
válasz
CHIPman #7578 üzenetére
De valamiért 1,28V-on még úgyahogy stabil 4ghz-en, de 4,2ghz-en már sehogy nem tudtam stabillá varázsolni
Jött már azóta új lap, de nem segít
1,45V-re se reagál
Tápcsere is lesz nemsokára, hátha. Mindent megteszek, hogy biztosra menjek
(#7579) vzsryl: tudod hova kívántalak a nagyon tuningos első E5200-esen után?
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #7561 üzenetére
Majd ha meglesz, ma még nem volt benn. de lehet ki se próbálom, nagyon jó ötkettest fogtam ki /nem teszteltem elő, csak belenyúltam
/ 1.2625 VID-es és alatta megy 3.5G-t, csuklóból benne lesz a 4G, kérdés mekkora feszen, csak nincs külső vga-m meg unom a tuningot. Előbbit lehet holnap megoldom egy vásárlással, utóbbit akkor is unom már
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #7479 üzenetére
Annyira nem érdekel
#7480 Lacpac: Nekem mind2 mag egyforma, terhelve, terheletlenül, lehet ám, hogy BIOS-t kéne frissíteni, majdnem fél éves van rajta.
#7485 DuplaZso: Maradok a GB proginál, kézzel ellenőrizve is korrekt
Mondd már majd, mi a tied VID-e, meg alapfeszen mennyit megy.
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
CHIPman #7468 üzenetére
Önjelölt szakértő barátom !
Vedd már visszább magad, légy oly szíves !
Hülyének néztél engem privátban : össze-vissza tesztelgettem miattad a rendszerem, s miután a részletekről beszámoltam, feltettél nekem olyan kérdéseket, mint egy, a számítástechnika hardverrészével csupán most ismerkedő kezdő szokott :
"Hogyan kell bioszt frissíteni ?" "Mennyi ideig tart ?"Az itteni juzereknek ehhez képest szinte hsz.-eikként osztogatod a tanácsokat, mintha nagy hozzáértője volnál az 5000-es sorozatnak. Persze ilyen processzor egyelőre csak vágyálmaidban szerepel.
Chasert is teljesen hülyének nézed, immár nem először. A hirdetésében is, illetve a kettőtök közti privátokban is eljátszottad nála a becsületed, valamint itt, a fórumon is rátettél mindezekre egy lapáttal.
Az pedig, hogy miért tudja olcsóbban adni, mint az üzletek (ráadásul még abból is alkudni akartál) ? Nos, az legyen az ő dolga !És mégegyszer megkérlek : _Alapvetően hiányos_ ismereteid és a topic alapját képező hardver hiányában inkább bízd a válaszadást olyanokra, akiknek nem pusztán elképzelésük, hanem tapasztalatuk van az említett processzorral kapcsolatban !
A többiektől elnézést kérek hogy itt és így, de unom már az ilyen hsz.-gyűjtögető okostojások folyamatos észosztását.
Köszönöm. -
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #7368 üzenetére
Cel 430-at
, itt ketyeg a gépemben jelenleg
Ahogy a kollega elmondta, nem feltétlen érdemes 4ghz-en járatni egy 5200-est, kivéve ha nem tudja VID feszen
Úgy már sokat zabál, melegszik..de, 3.5G-t szinte mind tudja alapon, mire nem elég az?
Nem vészes többletfogyasztással, kb 25-30W, 3G-t meg kb 10W többletfogyasztással.
-
Qwertrt
tag
válasz
CHIPman #7349 üzenetére
Konkrétan nem a GTAIV miatt húzom, mert az megy normálisan, inkább az Oblivion érdekel, amit azért nem lehet leírni egy kézlegyintéssel, mert van egy igénye neki.
Egyébként nem értem mi a felháborodás tárgya, ez a topik arról szól nagyrészt, meddig lehet húzni az E5x00 procikat, 4 GHz-es postok repülnek ide-oda, nálam emg ki vagytok akadva, hogy mi a fenének húzom 3,8-ig
Hát a többiek minek húzzáK?
A Civ4 körökre osztott stratégia, meglehetősen prociigényes, főleg ha egy bonyolultabb modot is használ az ember. Rengeteg kiszámolni való minden körben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest