Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt
üzenetére
Az EasyTune arra Jó, hogy ne kelljen állandóan újraindítgatnod a gépet, ha emelsz Fsb-t vagy feszt, és azért javasoltam, mert abba beállítod amit akarsz aztán GO, és mehet is a teszt. Már linkeltem egyszer hogy volt róla szó mennyi elég ahhoz a kártyához, és azért nem emelkedik az SM pontod, hiába is húzod szénné a procidat.
Mod: Egyébként (Itt van ismét) nézd át azt az oldalt, és azt is hogy promisz kollégának hogy alakultak az SM pontok. -
-
LLKobe
veterán
válasz
zoo8800
üzenetére
Áá, a 400-as fsb már nem megy ezen a feszen. Ha feltolom 1,35V köré akkor megy, viszont valamilyen okból ott már lassabb a memó az everest mérésben mint most 390-es fsb-n

Nem is firtatom, ez már most sokkal több mint amit reméltem

De azért jó volt látni egy teszt erejéig az everestben: FSB:400Mhz Overlock:100%
-
fagy53
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Be kell állítani 100-ra!

-
Qwertrt
tag
Sajnos az EasyTune tényleg nem az igazi, semmit nem reagált a 3dm SM teszt a húzásra. Asszem beállítom 3,2-re, ha azt mondjátok kihajtja, oszt jóvan. Majd húzom még, ha lesz új VGA-m. Most semmi hangulatom tesztelgetni.
-
F.B.I.
veterán
A proci tuningolása helyreállt, miután a sata dvd meghajtót, átraktam slave-re. Hihetetlen de ez volt a megoldás, addig csak újraindította magát alapbeállításokkal.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
raptor666
üzenetére
Kicsit deja vu érzésem van ettől a kérdéstől.
Tegnap történt: #7288-7290 -
raptor666
csendes tag
Hali!
eddig jutottam az E5200-ammal http://kepfeltoltes.hu/090618/722881885N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szerintetek ez elég egy 9600gt kihajtásához? -
válasz
banderasz77
üzenetére
E8400.
Diszroj: Szabad tudni, kitől vetted?
Duplazso: Csak 50%-ot tévedtem
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Mivel húzod ezért a 7300 is elég...de ilyen revíziókra meg gyári számozásra ne pörögj rá nagyon, mert a tuning az sose tuti, tök mind1 ki mit mond.
Én vakon rendeltem egy itt lehúzott R0 5200est, aztán láss csodát, még az fsb wall se nagyon akadályoz
-
banderasz77
addikt
Na hát az én procim egy érzékeny fajta, lehet bevállalok inkább egy E7300 v. E7400-et. Melyiket érdemes venni?
-
Chaser
legenda
válasz
CHIPman
üzenetére
Cel 430-at
, itt ketyeg a gépemben jelenleg
Ahogy a kollega elmondta, nem feltétlen érdemes 4ghz-en járatni egy 5200-est, kivéve ha nem tudja VID feszen
Úgy már sokat zabál, melegszik..de, 3.5G-t szinte mind tudja alapon, mire nem elég az?
Nem vészes többletfogyasztással, kb 25-30W, 3G-t meg kb 10W többletfogyasztással. -
Qwertrt
tag
De azért a 3dm SM2/SM3 teszt még jó arra, hogy kitapasztaljam a VGA limitet, ugye?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
3dmark-al ne foglalkozzál, mert elavult. Kb. ez róla a véleményem. Azt meg még mindig nem árultad el, hogy mi az a Civ.
A quad procikat azok veszik, akik időtálló rendszert akarnak és esetleg éjjel-nappal konvertálgatnak. Az E5200 meg nem hajt ki semmilyen VGA-t. Ha egy játék 2 szálon tud dolgozni és magas órajeleket kíván, akkor az E5200 tuninggal ezt simán leküzdi. Viszont ha egy játék már több szálon mozog 2-nél, akkor meg akárhogy húzod az E5200-t, nem lesz elég a játéknak, lásd GTA4.
Mivel úgy tűnik, hogy a játékok abba az irányba fognak fejlődni, hogy 3-4 (idővel esetleg még több) magot használnak ki, így a Quad procik megvétele nagyon jó beruházás lehet, mert a kétmagosok kevesek lesznek.
De egyelőre aki négymagos procit vesz, az nem azért teszi, hogy játékokban jobban teljesítsen a rendszer (kivéve GTA4 stb..), hanem azért, hogy a több magot kihasználó programok gyorsabban végezzenek bizonyos műveletekkel.
Viszont vannak emberek akik csak azért veszik a négymagos procikat, hogy verjék rá a nyálukat, de az ilyesmivel hülyeség foglalkozni. -
Qwertrt
tag
Azért csak nem teljesen felesleges, ha 3DMarkban 3500 pont javulás volt, az azért csak nem a mérési holtjáték
Plusz a Civhez is jól jön a gyorsabb proci.Akkor nem is értem, ki az aki megveszi a quad procikat, ha egy E5200-as keresztbe hosszába kihajtja a VGA-kat? (Mármint gamerek közül értem.)
-
DuplaZso
aktív tag
Látom, sokan szeretnék itt idő előtt leamortizálni a friss szerzeményüket .
Beszéltek itt ilyen-olyan limitekről, játékokról, frekvenciákról, de olyat még nemigen láttam, hogy konkrét felbontásokról, játékon belüli képminőség-beállításokról, játékban vagy akár drájverben megadott képjavító technológiák használatáról is szó esett volna mindeközben.
Ugyanazon játék képes megfektetni 1024x768-ban, és vígan suhanó szárnyalást biztosítani 1680x1050-ben egy rendszernek, kizárólag az általam utóbb említett paraméterk módosítása következtében.
Akkor most miről is szól a fáma ?
Arról, hogy elmondhasd : szereztél 5 perc "hírnevet" magadnak a zsebpénzed ilyetén eltapsolásával ?
1,4V-on léghűtéssel, 70 fok környékén dolgozó 45 nanós processzorral rendelkező csonttá húzott rendszerrel, ráadásul - nehogy véletlenül legalább netezés vagy zenehallgatás közben pihenhessen szegény CPU - kikapcsolt energiatakarékossági funkciókkal non-stop terhelt géppel ? Áh !
Biztos, hogy ér ez ennyit ?
Mondjuk ahogy látom, kibiceknek - már csak a hsz.-eik számának növelése okán - simán.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
Hát 9600GT mellé teljesen felesleges volt lecserélni a jó kis E2180-at. Nem ártott volna időben érdeklődni. Arra a kis felbontásra meg egyelőre felesleges jobb VGA-t venni. Majd a DX11-es kártyákra érdemes lesz lecserélni, és akkor már érződni fog az E5200-as előnye is.
(#7360) CHIPman: Jah, kimaradt. Közben COD4-eztem, aztán sietősen írtam.

-
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt
üzenetére
Egyszerűen felteszed az EasyTune progit, és ringyóz alól próbálgatod. Előtte beállítod a biosban, amit már tudod hogy megy stabilan(feszt, ramot, PCI-e frekit stb.) Pl. belövöd 3Ghz-re, és a progiból állítgathatod lefele is felfelé is, és mindjárt tesztelgetheted is(Winnel való együtt indulást kikapcsolod benne) ha esetleg gond van és újraindulna, akkor az indul csak el ami be lett állítva biosban!
(#7353) CHIPman: Csak nehogy tényleg az legyen, mert nem igazán hiányzik![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qwertrt
tag
Ok, értem! Csak kicsit megszeppentem most, mert lehet, hogy nem is volt akkora értelme lecserélnem akkor az E2180-at, hisz az képes volt 3,25-ig skálázódni, ha most visszaveszem az E5200-at 3 GHz-re, akkor magamból csinálok hülyét.
Hacsak nem az, hogy majdan egy erősebb VGA-ba ruházzak, de hát kinek van arra pénze a mai világban? -
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
24/7-re akkor érdemes 4Ghz-en környékén járatni, ha azt valós 1,3V alatt viszi és folyton konvertálgat az illető. Meg még esetleg akkor is célravezető, ha GTX295-ös kártyája van, de az olyannak már Corei7-re is telik.
Egy HD4890-hez is 3,5Ghz-en, tehát felesleges afölé húzni.(#7358) kriszbon: Én még teszt erejéig se toltam 3,6Ghz fölé, pedig ment volna. Nekem nem olyan fontos az epénisz mérete.

-
kriszbon
őstag
Így van ahogy mondod, mert általában mindenki kiteszteli hogy mennyit is tud a kicsike, utána mennyi kell a kártyához, és arra egy kis tartalék a legalacsonyabb fesszel 24/7-ben! Persze ha teszt akkor mehet amit bír, mert csak addíg kell amíg megvan a szép eredmény, amivel lehet dicsekedni

-
Qwertrt
tag
Ja, akkor az a sok 24/7 csak félrevezetésnek van?
Na mindegy, meggyőztél, kitapasztalom a VGA limitet, és ahhoz pozicionálom a frekvenciát.De azt nem újraindítgatásokkal fogom, hanem szoftveresen, mert nincs türelmem mindig 2 percet várni, hogy elinduljon a Windows. Ha megvan a végső azt meg beállítom BIOSban.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
"Egyébként nem értem mi a felháborodás tárgya, ez a topik arról szól nagyrészt, meddig lehet húzni az E5x00 procikat, 4 GHz-es postok repülnek ide-oda, nálam emg ki vagytok akadva, hogy mi a fenének húzom 3,8-ig
Hát a többiek minek húzzáK?"Csak teszt erejéig húzzák 4Ghz-ig, mert egyébként tök felesleges, sőt villanyszámla terhelő.
-
Qwertrt
tag
válasz
CHIPman
üzenetére
Konkrétan nem a GTAIV miatt húzom, mert az megy normálisan, inkább az Oblivion érdekel, amit azért nem lehet leírni egy kézlegyintéssel, mert van egy igénye neki.
Egyébként nem értem mi a felháborodás tárgya, ez a topik arról szól nagyrészt, meddig lehet húzni az E5x00 procikat, 4 GHz-es postok repülnek ide-oda, nálam emg ki vagytok akadva, hogy mi a fenének húzom 3,8-ig
Hát a többiek minek húzzáK?A Civ4 körökre osztott stratégia, meglehetősen prociigényes, főleg ha egy bonyolultabb modot is használ az ember. Rengeteg kiszámolni való minden körben.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Qwertrt
üzenetére
A GTA4 3 magot tud kihasználni, ezért egy kétmagos proci mindenképp kevés hozzá. A VGA-ról meg nem is beszélve, mert még 1GB VRAM-al sem elégszik meg az a sz@rfos optimalizálatlanság királya.
Amúgy 1280x1024-hez 3Ghz-en járatott E5200 elég kéne legyen az Oblivionhoz. Azt a Civ4-et nem ismerem. -
F.B.I.
veterán
-
Qwertrt
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Nem gondolok semmit, mert sajnos fogalmam sincs. De hát a józan ész nekem ezt diktálta... Mert én eleve azt terveztem, hogy felhúzom a procit megfelelő szintre, majd a kártyát is kicsit, és akkor hasít minden. Ehhez képest nem így alakult a dolog.
De ezt a módszert majd kipróbálom. ÉS lehet, hogy a Crysis lesz a játék teszt.
-
F.B.I.
veterán
Egy kis segítség kellene
. Az előbbiekben felrakott eredményemen futott a gép, kikapcsoltam. Nemrég visszaindításkor levett mindent alapra. Megint beállítottam, mindenek adtam feszt, procinak is a biosban írt felett. Nyomok egy F10-et, és semmi. Elindul a gép de nincs kép. Ilyenkor egy reset segít, ekkor minden visszaáll alapra. Most a gép defaulton fut. Futattam memtestet is de nem hozott hibát. Mi lehet a gond? Új gép, aránylag márkás alkatrészek, a táp egy gagyi, ami a házzal együtt volt szerelve ( Stability Power 400W ).
Az alkatrészek: Sapphire HD4670 ddr4, 2x2Gb kingmax 800Mhz, Giga g31m-es2l, E5200, WD320Gb SATA vinyó. -
kriszbon
őstag
válasz
Qwertrt
üzenetére
Ugye azért azt te sem gondolod hogy 3.8Ghz kell a 9600 GT-nek, mert mindjárt lehidalok
Ha a Gpu húzásra nem emelkedik a pontod akkor ott más gond van. Ha a jó öreg trémárkban teszteled úgy, hogy felhúzod a kártyát, majd mész felfelé a proci húzással, és mikor már nem emelkedik az SM2-SM3 pontod csak minimális különbségek vannak akkor a kártyádnak ott a vége, de ezt megteheted valamelyik játék teszttel is, hogy biztos legyen a dolog 
-
Qwertrt
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Hát a feltétlenül nem kell, annyira nem akarom én
De például a Civilizationban nagyon jól jön a plusz kraft, a Rhye's and Fall mod tetű lassú tud lenni betöltésnél és két kör között, minden egyes megahertzet hálásan fogad, szemmel láthatóan gyorsul.És nem hiszem el, hogy 3, vagy akár 3,2 kihajtja, mert amikor 3,8-on megállapodtam, és nekiálltam akor a VGA.-t nyüstölni, hiába húztam fel, egy fikarcnyit sem gyorsult (pedig GPU-t 650-ről 720-re, RAM-ot 900-ról 1000-re húztam).
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Lefotóznád a tiédet is? Akkor többet tudok majd segíteni (remélhetőleg
). -
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
WTF MSI?!
Itt hol írja, hogy miket állítottál?
Én Gigabyte lapokhoz vagyok szokva, sry. 
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Neked a lapod felfele droppol vagy mi a szösz? Sztem csak AUTO-n hagytad a system voltage control-t.
-
Qwertrt
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Kérdés milyen hűtő van. Egy Riddick szintű játéktól mondjuk azt sem várnám, hogy egy 486-os proci felmelegedjen
De ha gyári hűtő van, akkor rendben (talán, bár picurit sok, nem?). -
fagy53
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Jó, bár az érték a hűtőtől függ. Ebben a melegben, 27°C, minden 60°C alatti érték jónak számít. Az IBT biztos többet sajtolna ki belőle!

-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nehogymár ennyi kelljen a 3.4-hez...
-
-
F.B.I.
veterán
Az IBT elvetve, mert nagyon felmegy a hő ( 70 C fok ) már 1 perc után.

-
fagy53
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Jó, és valóban a Tjmax nem egyforma a két proginál. Igaz, hogy a 100°C az igaz.

-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Mert? Egy játékteszt simán megengedhető...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Amelyikben a TJmax 100-on van.

-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Az 5200-as vidje 1.275V, meddig mehetek gyári hűtővel 24/7-ben?
-
válasz
banderasz77
üzenetére
1.35-1.36 még sztem jó.
#7304 RAM-ok milyen freq-n/feszen mentek?
#7305: Miért nem kapcsolod be az energiatakrékos funkciókat? Sztem azzal nagyon sokat lehet spórolni, és nem hátráltat a tuningban. -
válasz
banderasz77
üzenetére
De ő még az 1.35öt is sajnálja, és 1.36-on talán menne neki a 4GHz. 1.382 jó lenne 24/7-re, de a fogyasztás és a degradáció esélye miatt én nem használnám.
MOD: félreértés ne essék, magas VID-esek lehet, hogy bírnák, de 1.37 felett akkor sem használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem eddig csak prime és win alatt jött kékhalál túlhúzáskor, de a procit húztam túl, nem a memót.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, itt ketyeg a gépemben jelenleg
Ahogy a kollega elmondta, nem feltétlen érdemes 4ghz-en járatni egy 5200-est, kivéve ha nem tudja VID feszen
Nem vészes többletfogyasztással, kb 25-30W, 3G-t meg kb 10W többletfogyasztással.

Az én kártyámhoz sem kell 3.3Ghz-nél több, még ha húzom akkor sem
És mindezt 1,32500 V-on